Roskilde Festivals nye koncept: Er det en succes?
Video

Roskilde Festivals nye koncept: Er det en succes?

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Var der nogle der snød forrige år?

Vi følger op på, om Roskilde Festvals nyeste koncept, som vi skrev om sidste år, hvor konceptet blev opfundet, er blevet en succes, og vi tester, om festivalgæsterne kunne klare mosten.

Sovepose, gummistøvler, solcreme, regntøj. Hvis du skal være forberedt på et vejr, der vil lidt af hvert på festival, skal du have rigtig, rigtig mange ting med på festival. Og det kan være en tung sag at bære alle disse ting frem og tilbage fra festivalen. 

Derfor er der også mange festivalgæster, der blott vælger den nemme løsning: Nemlig at efterlade lejren med det meste i, når festival er slut. Sådan behøver de udmattede festaber ikke slæbe deres ting hele vejen hjem.

Men den går ikke, hvis du er en af de få udvalgte til at bo i campingområdet, som Roskilde Festival kalder for 'Leave No Trace'-området. Her skal beboernes festivaludstyr vejes ved ankomst, og også, når det hele er pakket sammen igen. For at tjekke, at alt kommer med hjem, så det for eksempel kan bruges igen næste år.

Men holder det koncept? Bliver der snydt på vægten? Vi tager temperaturen på, om festivalens nye, grønne initiativ er en succes.

Find det på DBA

 1. Sovepose overtræk, Vandtæt overtræk til sovepose. 
Et overtræk som muliggøre at sove i det fri uden

  Sovepose overtræk, Vandtæt overtræk til sovepose. Et overtræk som muliggøre at sove i det fri uden telt. Den er total vandtæt. Har nærmest ikke været brugt, så den er så god som ny. Kan godt sendes.

  200,00 kr.28-11-2023
 2. Sovepose, Ny aldrig brugt
Købt i sommer..

  Sovepose, Ny aldrig brugt Købt i sommer..

  200,00 kr.27-11-2023
 3. Sovepose, North field sovepose. Til Voksen. 

Jeg har kun brugt den få gang. 

Pæn og ren, som ny.

  Sovepose, North field sovepose. Til Voksen. Jeg har kun brugt den få gang. Pæn og ren, som ny. Pose medfølger.

  150,00 kr.27-11-2023
 4. Haglofs Sovepose, Junior sovepose brugt 2 gange

  Haglofs Sovepose, Junior sovepose brugt 2 gange

  100,00 kr.27-11-2023
 5. Sovepose, Junior sovepode 
Blå/sort

  Sovepose, Junior sovepode Blå/sort

  150,00 kr.26-11-2023
 6. Haglöf junior sovepose, 150 cm, lynlås til venstre. Modellen hedder Jr lite. Lille og kompakt. 790 g

  Haglöf junior sovepose, 150 cm, lynlås til venstre. Modellen hedder Jr lite. Lille og kompakt. 790 g. Går ned til 0 grader. God stand - kun brugt få gange.

  250,00 kr.26-11-2023

Klik her og se alle de soveposer, der lige nu er til salg på DBA. 

Ida er projektleder på 'Leave no trace'-området, og fortæller, at der er særligt én ting, "beboerne" i området har liiidt svært ved at få sig selv til at tage med hjem fra festivallen igen
Ida er projektleder på 'Leave no trace'-området, og fortæller, at der er særligt én ting, "beboerne" i området har liiidt svært ved at få sig selv til at tage med hjem fra festivallen igen

Sådan gik det konceptet

I 2018 var der første år, Roskilde festival afprøvede konceptet 'Leave no trace'. Og konceptet blev en succes. I år er området udvidet, og samtidig kan projektlederen for området berette om, at der sidste år nærmest ikke blev efterladt nogle ting i områderne. Kun gamle festivalstole fandt vej til 'Leave no trace's genbrugsstation, og så kunne stolene endda gives videre til nogle med færre ressourcer, der manglede nogle stole at side på.

Find det på DBA

 1. Campingbord med 2 stole, Klapbord med 2 klapstole - ubrugt

  Campingbord med 2 stole, Klapbord med 2 klapstole - ubrugt

  225,00 kr.28-11-2023
 2. Luxus Festival Stol, Festival stol med nakke pude øl holder benstøtte

  Luxus Festival Stol, Festival stol med nakke pude øl holder benstøtte

  300,00 kr.28-11-2023
 3. Camping stol, Campingstol i fod kvalitet, med kopholder og justerbar armlæn og transportpose

  Camping stol, Campingstol i fod kvalitet, med kopholder og justerbar armlæn og transportpose

  95,00 kr.28-11-2023
 4. Campingbord med 2 stole, Alu bord med håndtag - 80 x 60 x 68 cm høj - 2 alu klapstole i solid udføre

  Campingbord med 2 stole, Alu bord med håndtag - 80 x 60 x 68 cm høj - 2 alu klapstole i solid udførelse - alt i fin stand

  275,00 kr.27-11-2023
 5. Camping Stole, Camping Chairs- PRICE 2x50kr

  Camping Stole, Camping Chairs- PRICE 2x50kr

  50,00 kr.23-11-2023
 6. Liggestol / Transport vogn, Er et fremragende valg til afslapning, Den er også let i vægt og forsyne

  Liggestol / Transport vogn, Er et fremragende valg til afslapning, Den er også let i vægt og forsynet med 2 hjul for bekvem transport. Stole til stranden Pæn som ny RING 50 20 57 56

  150,00 kr.23-11-2023

274. Så mange annoncer med campingstole kan du netop nu finde på DBA. Og 30 af dem koster 50 kroner eller mindre. (og så holder de nok bedre end de billige, du kan finde i butikkerne)

Her er de mindre ambitiøse

Hvis du gerne vil genbruge, men ikke orker at slæbe - ligefrem alt - med hjem igen, så har festivalen også et andet campingområde med et grønt fokus - dog mindre "ambitiøst" end 'Leave No Trace'. I campingområdet 'Clean Out Loud', som år for år vokser sig større og større, fordi det altid er en succes, kan gæsterne festivalfeste i grønt græs. 

Her skal du hver dag rydde op efter dig selv og dine naboer, og når du forlader området til slut, skal dit område være ryddet. Til gengæld belønnes din lejr med, at Roskilde Festival har spærret et område til jer, så I ikke selv behøver at ligge i kø. 

Konceptet er gratis, men kræver, at du sender en ansøgning og bliver godkendt. Du kan læse om Mette, der flere år i streg har camperet i 'Clean Out Loud'-området, i artiklen her.

LÆS OGSÅ: 28-årige Mads har 2.860 ting til salg på DBA, men han sælger kun én slags ting

'Leave no Tace' - Roskilde Festivals nye koncept - nye område, som er det mest klimaambitiøse lejr-område på festivallen
'Leave no Tace' - Roskilde Festivals nye koncept - nye område, som er det mest klimaambitiøse lejr-område på festivallen
Mikkel og Ida bor for andet år i træk i 'Leave no Trace'-området på Roskilde Festival - og de lever fuldt ud op til konceptet. Se selv i videoen øverst i artiklen
Mikkel og Ida bor for andet år i træk i 'Leave no Trace'-området på Roskilde Festival - og de lever fuldt ud op til konceptet. Se selv i videoen øverst i artiklen

Hvilken slags tøj ville du gætte på, der blev solgt mest af på Roskilde Festival? Få svaret i artiklen, her.

Kan man bytte sig til kærlighed? Kan man genbruge sig til kærlighed - på festival? Ja, det kan man faktisk godt, og hvordan det hænger sammen, kan du blive klogere på i videoen, som du finder herunder.


Læs mere om bytte-stationen på Roskilde Festival i artiklen bag videoen, som du finder, her.

Relaterede artikler