Roskilde Festivals nye koncept: Er det en succes?
Video

Roskilde Festivals nye koncept: Er det en succes?

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Var der nogle der snød forrige år?

Vi følger op på, om Roskilde Festvals nyeste koncept, som vi skrev om sidste år, hvor konceptet blev opfundet, er blevet en succes, og vi tester, om festivalgæsterne kunne klare mosten.

Sovepose, gummistøvler, solcreme, regntøj. Hvis du skal være forberedt på et vejr, der vil lidt af hvert på festival, skal du have rigtig, rigtig mange ting med på festival. Og det kan være en tung sag at bære alle disse ting frem og tilbage fra festivalen. 

Derfor er der også mange festivalgæster, der blott vælger den nemme løsning: Nemlig at efterlade lejren med det meste i, når festival er slut. Sådan behøver de udmattede festaber ikke slæbe deres ting hele vejen hjem.

Men den går ikke, hvis du er en af de få udvalgte til at bo i campingområdet, som Roskilde Festival kalder for 'Leave No Trace'-området. Her skal beboernes festivaludstyr vejes ved ankomst, og også, når det hele er pakket sammen igen. For at tjekke, at alt kommer med hjem, så det for eksempel kan bruges igen næste år.

Men holder det koncept? Bliver der snydt på vægten? Vi tager temperaturen på, om festivalens nye, grønne initiativ er en succes.

Find det på DBA

 1. Telt, 2 personers med liggeunderlag og sovepose

  Telt, 2 personers med liggeunderlag og sovepose

  600,00 kr.07-02-2023
 2. Sovepose, Ny sovepose - aldrig brugt.

Dette er et fejlkøb, som aldrig er blevet byttet/sendt retur.

  Sovepose, Ny sovepose - aldrig brugt. Dette er et fejlkøb, som aldrig er blevet byttet/sendt retur. Stadig i orginal emballage og kvittering haves. Nypris var 769kr.

  500,00 kr.05-02-2023
 3. Sovepose, Häglofs fibersovepose. 3 sæsoners. Lugter lidt af kælder da den har været pakket væk de si

  Sovepose, Häglofs fibersovepose. 3 sæsoners. Lugter lidt af kælder da den har været pakket væk de sidste par år

  299,00 kr.04-02-2023
 4. OUT Living Sovepose, OUT Living Sovepose.

Brugt få gange.

Ved forsendelse betaler køber ALLE udgif

  OUT Living Sovepose, OUT Living Sovepose. Brugt få gange. Ved forsendelse betaler køber ALLE udgifter til porto ellers afhentes på adr.

  100,00 kr.03-02-2023
 5. Sovepose Outwell double, Jeg sælger min dubble sovepose som er i en rigtig godt stand. Den er blå og

  Sovepose Outwell double, Jeg sælger min dubble sovepose som er i en rigtig godt stand. Den er blå og det er en extra billede hvordan den ser ud. Ny pris ca 600-700 kr. Afhentning i Albertslund.

  300,00 kr.02-02-2023
 6. Sovepose voksen str, Sælger ud

Voksen sovepose str L 

Mp 100 kr 

Er i Nørresundby

  Sovepose voksen str, Sælger ud Voksen sovepose str L Mp 100 kr Er i Nørresundby

  100,00 kr.01-02-2023

Klik her og se alle de soveposer, der lige nu er til salg på DBA. 

Ida er projektleder på 'Leave no trace'-området, og fortæller, at der er særligt én ting, "beboerne" i området har liiidt svært ved at få sig selv til at tage med hjem fra festivallen igen
Ida er projektleder på 'Leave no trace'-området, og fortæller, at der er særligt én ting, "beboerne" i området har liiidt svært ved at få sig selv til at tage med hjem fra festivallen igen

Sådan gik det konceptet

I 2018 var der første år, Roskilde festival afprøvede konceptet 'Leave no trace'. Og konceptet blev en succes. I år er området udvidet, og samtidig kan projektlederen for området berette om, at der sidste år nærmest ikke blev efterladt nogle ting i områderne. Kun gamle festivalstole fandt vej til 'Leave no trace's genbrugsstation, og så kunne stolene endda gives videre til nogle med færre ressourcer, der manglede nogle stole at side på.

Find det på DBA

 1. Campingstol/solstol, Brunner campingstol/solstol, sammenklappelig. Lav siddehøjde. 2 stk sælges. Pri

  Campingstol/solstol, Brunner campingstol/solstol, sammenklappelig. Lav siddehøjde. 2 stk sælges. Prisen er pr. stol.

  200,00 kr.07-02-2023
 2. Robens Traveler

  Robens Traveler

  Robens Traveler, Meget let og kompakt.10 mm blødt og vandfast skum.Kan foldes helt sammen og bruges som liggeunderlag.Nem og hurtig at samle.Lav stol – perfekt til små telte og tarper.Indbygget bærehå

  185,00 kr.01-02-2023
 3. Bord/reol, Sammenklappelig bord/reol med smart opbevarings taske

Købes alle mine annoncer - stole,

  Bord/reol, Sammenklappelig bord/reol med smart opbevarings taske Købes alle mine annoncer - stole, borde, service og reol/bord kan det hele fåes for 3000kr

  300,00 kr.01-02-2023
 4. Eurotrail campingstol til børn Ardeche Animal frø

  Eurotrail campingstol til børn Ardeche Animal frø

  Eurotrail campingstol til børn Ardeche Animal frø, Nyd en hyggelig stund på stranden, campingpladsen eller i haven med denne grønne og sorte Ardeche Animal-campingstol til børn fra Eurotrail. Camping

  267,00 kr.28-01-2023
 5. Festivalstole, Festival/have stole, forskellige farver, sort, grøn, blå m.m.
pæn stand. Prisen er fa

  Festivalstole, Festival/have stole, forskellige farver, sort, grøn, blå m.m. pæn stand. Prisen er fast pr stk. Jeg har 6 stk. Kan købes enkeltvis.

  25,00 kr.27-01-2023
 6. Fatboy Strand /have lounge stol, Lamzac 2.0

Flot luftfyldt flyder stol, som ny. I pose man kan have

  Fatboy Strand /have lounge stol, Lamzac 2.0 Flot luftfyldt flyder stol, som ny. I pose man kan have på ryggen. Meget nem at få luft i. Der medfølger spyd til plæne eller lignende, og lap til hvis

  175,00 kr.22-01-2023

274. Så mange annoncer med campingstole kan du netop nu finde på DBA. Og 30 af dem koster 50 kroner eller mindre. (og så holder de nok bedre end de billige, du kan finde i butikkerne)

Her er de mindre ambitiøse

Hvis du gerne vil genbruge, men ikke orker at slæbe - ligefrem alt - med hjem igen, så har festivalen også et andet campingområde med et grønt fokus - dog mindre "ambitiøst" end 'Leave No Trace'. I campingområdet 'Clean Out Loud', som år for år vokser sig større og større, fordi det altid er en succes, kan gæsterne festivalfeste i grønt græs. 

Her skal du hver dag rydde op efter dig selv og dine naboer, og når du forlader området til slut, skal dit område være ryddet. Til gengæld belønnes din lejr med, at Roskilde Festival har spærret et område til jer, så I ikke selv behøver at ligge i kø. 

Konceptet er gratis, men kræver, at du sender en ansøgning og bliver godkendt. Du kan læse om Mette, der flere år i streg har camperet i 'Clean Out Loud'-området, i artiklen her.

LÆS OGSÅ: 28-årige Mads har 2.860 ting til salg på DBA, men han sælger kun én slags ting

'Leave no Tace' - Roskilde Festivals nye koncept - nye område, som er det mest klimaambitiøse lejr-område på festivallen
'Leave no Tace' - Roskilde Festivals nye koncept - nye område, som er det mest klimaambitiøse lejr-område på festivallen
Mikkel og Ida bor for andet år i træk i 'Leave no Trace'-området på Roskilde Festival - og de lever fuldt ud op til konceptet. Se selv i videoen øverst i artiklen
Mikkel og Ida bor for andet år i træk i 'Leave no Trace'-området på Roskilde Festival - og de lever fuldt ud op til konceptet. Se selv i videoen øverst i artiklen

Hvilken slags tøj ville du gætte på, der blev solgt mest af på Roskilde Festival? Få svaret i artiklen, her.

Kan man bytte sig til kærlighed? Kan man genbruge sig til kærlighed - på festival? Ja, det kan man faktisk godt, og hvordan det hænger sammen, kan du blive klogere på i videoen, som du finder herunder.


Læs mere om bytte-stationen på Roskilde Festival i artiklen bag videoen, som du finder, her.

Relaterede artikler