Roskilde Festivals nye koncept: Er det en succes?
Video

Roskilde Festivals nye koncept: Er det en succes?

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Var der nogle der snød forrige år?

Vi følger op på, om Roskilde Festvals nyeste koncept, som vi skrev om sidste år, hvor konceptet blev opfundet, er blevet en succes, og vi tester, om festivalgæsterne kunne klare mosten.

Sovepose, gummistøvler, solcreme, regntøj. Hvis du skal være forberedt på et vejr, der vil lidt af hvert på festival, skal du have rigtig, rigtig mange ting med på festival. Og det kan være en tung sag at bære alle disse ting frem og tilbage fra festivalen. 

Derfor er der også mange festivalgæster, der blott vælger den nemme løsning: Nemlig at efterlade lejren med det meste i, når festival er slut. Sådan behøver de udmattede festaber ikke slæbe deres ting hele vejen hjem.

Men den går ikke, hvis du er en af de få udvalgte til at bo i campingområdet, som Roskilde Festival kalder for 'Leave No Trace'-området. Her skal beboernes festivaludstyr vejes ved ankomst, og også, når det hele er pakket sammen igen. For at tjekke, at alt kommer med hjem, så det for eksempel kan bruges igen næste år.

Men holder det koncept? Bliver der snydt på vægten? Vi tager temperaturen på, om festivalens nye, grønne initiativ er en succes.

Find det på DBA

 1. Haglöfs Jr Lite, Super fin sovepose, lynlås 100 peocent ok, ingen pletter eller synligt slid. Uden p

  Haglöfs Jr Lite, Super fin sovepose, lynlås 100 peocent ok, ingen pletter eller synligt slid. Uden pose til at pakke ned i.

  149,00 kr.05-06-2023
 2. Carinthia fleece lagenpose, Lækker fleece lagenpose.
Ubrugt. 
Øger soveposens temperaturgrænse med c

  Carinthia fleece lagenpose, Lækker fleece lagenpose. Ubrugt. Øger soveposens temperaturgrænse med ca. 16 grader. 2-vejs lynlås. Vægt: 500 gr. Prisen er fast og uden forsendelse. Forsendelse kan ske f

  350,00 kr.05-06-2023
 3. Soveposer, Sælges 4 soveposer og 2 oppustelig hovedpuder alt sammen i fin stand lige til at bruge.
5

  Soveposer, Sælges 4 soveposer og 2 oppustelig hovedpuder alt sammen i fin stand lige til at bruge. 50kr pr stk Se mine andre annoncer.

  50,00 kr.05-06-2023
 4. Outwell Montana 6P med trailer og tilbehør, Lækker teltpakke med trailer, stole, sofa, reoler, køkke

  Outwell Montana 6P med trailer og tilbehør, Lækker teltpakke med trailer, stole, sofa, reoler, køkken, ovn, induktionsplade, bestik og tallerkener, køleskab, strømledninger og gulvtæppe. God plads til

  10.000,00 kr.05-06-2023
 5. Ajungilak Little Mammut, Junior sovepose. 140 cm

  Ajungilak Little Mammut, Junior sovepose. 140 cm

  400,00 kr.05-06-2023
 6. Soveposer, 2 stk soveposer som kan lynes sammen.
Kontant eller MobilPay

  Soveposer, 2 stk soveposer som kan lynes sammen. Kontant eller MobilPay

  200,00 kr.05-06-2023

Klik her og se alle de soveposer, der lige nu er til salg på DBA. 

Ida er projektleder på 'Leave no trace'-området, og fortæller, at der er særligt én ting, "beboerne" i området har liiidt svært ved at få sig selv til at tage med hjem fra festivallen igen
Ida er projektleder på 'Leave no trace'-området, og fortæller, at der er særligt én ting, "beboerne" i området har liiidt svært ved at få sig selv til at tage med hjem fra festivallen igen

Sådan gik det konceptet

I 2018 var der første år, Roskilde festival afprøvede konceptet 'Leave no trace'. Og konceptet blev en succes. I år er området udvidet, og samtidig kan projektlederen for området berette om, at der sidste år nærmest ikke blev efterladt nogle ting i områderne. Kun gamle festivalstole fandt vej til 'Leave no trace's genbrugsstation, og så kunne stolene endda gives videre til nogle med færre ressourcer, der manglede nogle stole at side på.

Find det på DBA

 1. Camping stole, To positionsstole med røde/hvide hynder.

  Camping stole, To positionsstole med røde/hvide hynder.

  100,00 kr.06-06-2023
 2. Barnestol/ højstol, Smart barnestol høj (baby stol) kan klappes sammen

  Barnestol/ højstol, Smart barnestol høj (baby stol) kan klappes sammen

  150,00 kr.05-06-2023
 3. Hynder, 4 stk. Hynder til camping stol.
De trænger til en vask da de er støvede...ellers ok.

  Hynder, 4 stk. Hynder til camping stol. De trænger til en vask da de er støvede...ellers ok.

  150,00 kr.05-06-2023
 4. hynder, 3 Isabella hynder til stole. Brugte men ok

  hynder, 3 Isabella hynder til stole. Brugte men ok

  300,00 kr.05-06-2023
 5. Klap ud camping stol, 4 stk retro campingstole man kan klappe ud. De fylder minimalt når man klapper

  Klap ud camping stol, 4 stk retro campingstole man kan klappe ud. De fylder minimalt når man klapper dem sammen. Prisen er for dem alle.

  250,00 kr.05-06-2023
 6. Camping stole, Sælger disse 3 campingstole..
150kr fir dem alle

  Camping stole, Sælger disse 3 campingstole.. 150kr fir dem alle

  150,00 kr.04-06-2023

274. Så mange annoncer med campingstole kan du netop nu finde på DBA. Og 30 af dem koster 50 kroner eller mindre. (og så holder de nok bedre end de billige, du kan finde i butikkerne)

Her er de mindre ambitiøse

Hvis du gerne vil genbruge, men ikke orker at slæbe - ligefrem alt - med hjem igen, så har festivalen også et andet campingområde med et grønt fokus - dog mindre "ambitiøst" end 'Leave No Trace'. I campingområdet 'Clean Out Loud', som år for år vokser sig større og større, fordi det altid er en succes, kan gæsterne festivalfeste i grønt græs. 

Her skal du hver dag rydde op efter dig selv og dine naboer, og når du forlader området til slut, skal dit område være ryddet. Til gengæld belønnes din lejr med, at Roskilde Festival har spærret et område til jer, så I ikke selv behøver at ligge i kø. 

Konceptet er gratis, men kræver, at du sender en ansøgning og bliver godkendt. Du kan læse om Mette, der flere år i streg har camperet i 'Clean Out Loud'-området, i artiklen her.

LÆS OGSÅ: 28-årige Mads har 2.860 ting til salg på DBA, men han sælger kun én slags ting

'Leave no Tace' - Roskilde Festivals nye koncept - nye område, som er det mest klimaambitiøse lejr-område på festivallen
'Leave no Tace' - Roskilde Festivals nye koncept - nye område, som er det mest klimaambitiøse lejr-område på festivallen
Mikkel og Ida bor for andet år i træk i 'Leave no Trace'-området på Roskilde Festival - og de lever fuldt ud op til konceptet. Se selv i videoen øverst i artiklen
Mikkel og Ida bor for andet år i træk i 'Leave no Trace'-området på Roskilde Festival - og de lever fuldt ud op til konceptet. Se selv i videoen øverst i artiklen

Hvilken slags tøj ville du gætte på, der blev solgt mest af på Roskilde Festival? Få svaret i artiklen, her.

Kan man bytte sig til kærlighed? Kan man genbruge sig til kærlighed - på festival? Ja, det kan man faktisk godt, og hvordan det hænger sammen, kan du blive klogere på i videoen, som du finder herunder.


Læs mere om bytte-stationen på Roskilde Festival i artiklen bag videoen, som du finder, her.

Relaterede artikler