Roskilde Festivals nye koncept: Er det en succes?
Video

Roskilde Festivals nye koncept: Er det en succes?

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Var der nogle der snød forrige år?

Vi følger op på, om Roskilde Festvals nyeste koncept, som vi skrev om sidste år, hvor konceptet blev opfundet, er blevet en succes, og vi tester, om festivalgæsterne kunne klare mosten.

Sovepose, gummistøvler, solcreme, regntøj. Hvis du skal være forberedt på et vejr, der vil lidt af hvert på festival, skal du have rigtig, rigtig mange ting med på festival. Og det kan være en tung sag at bære alle disse ting frem og tilbage fra festivalen. 

Derfor er der også mange festivalgæster, der blott vælger den nemme løsning: Nemlig at efterlade lejren med det meste i, når festival er slut. Sådan behøver de udmattede festaber ikke slæbe deres ting hele vejen hjem.

Men den går ikke, hvis du er en af de få udvalgte til at bo i campingområdet, som Roskilde Festival kalder for 'Leave No Trace'-området. Her skal beboernes festivaludstyr vejes ved ankomst, og også, når det hele er pakket sammen igen. For at tjekke, at alt kommer med hjem, så det for eksempel kan bruges igen næste år.

Men holder det koncept? Bliver der snydt på vægten? Vi tager temperaturen på, om festivalens nye, grønne initiativ er en succes.

Find det på DBA

 1. Sovepose Yeti VIB Medium 600, V.I.B. 600 Medium fra Yeti er noget ud over det sædvanlige: Her får du

  Sovepose Yeti VIB Medium 600, V.I.B. 600 Medium fra Yeti er noget ud over det sædvanlige: Her får du en superlet sovepose med dunfyld og en fyldkraft på 800+ af europæiske dun, heraf max 5% fjer. V.I.

  3.000,00 kr.07-12-2022
 2. Sovepose, Sovepose i god stand - fejler intet

  Sovepose, Sovepose i god stand - fejler intet

  25,00 kr.07-12-2022
 3. Sovepose fra legendariske YETI., Smaskhamrende lækker topkvalitet fra Yeti. Gåsedun. Flere forskelli

  Sovepose fra legendariske YETI., Smaskhamrende lækker topkvalitet fra Yeti. Gåsedun. Flere forskellige justeringsmuligheder omkring ansigtet for perfekt komfort. Bedre sovepose findes næppe. Lynlås s

  1.000,00 kr.07-12-2022
 4. M84 sovepose med kondom, Købt på 417.dk for år tilbage. Sælges kun samlet. Porto 63kr.

  M84 sovepose med kondom, Købt på 417.dk for år tilbage. Sælges kun samlet. Porto 63kr.

  800,00 kr.07-12-2022
 5. Lagenpose, Et silkelagen i pose til sovepose, mærket Cocoon, næsten helt nyt.

  Lagenpose, Et silkelagen i pose til sovepose, mærket Cocoon, næsten helt nyt.

  125,00 kr.07-12-2022
 6. Sovepose, Häglöff sovepose til børn (110 cm) rigtig god stand og stort set ubrugt

  Sovepose, Häglöff sovepose til børn (110 cm) rigtig god stand og stort set ubrugt

  150,00 kr.07-12-2022

Klik her og se alle de soveposer, der lige nu er til salg på DBA. 

Ida er projektleder på 'Leave no trace'-området, og fortæller, at der er særligt én ting, "beboerne" i området har liiidt svært ved at få sig selv til at tage med hjem fra festivallen igen
Ida er projektleder på 'Leave no trace'-området, og fortæller, at der er særligt én ting, "beboerne" i området har liiidt svært ved at få sig selv til at tage med hjem fra festivallen igen

Sådan gik det konceptet

I 2018 var der første år, Roskilde festival afprøvede konceptet 'Leave no trace'. Og konceptet blev en succes. I år er området udvidet, og samtidig kan projektlederen for området berette om, at der sidste år nærmest ikke blev efterladt nogle ting i områderne. Kun gamle festivalstole fandt vej til 'Leave no trace's genbrugsstation, og så kunne stolene endda gives videre til nogle med færre ressourcer, der manglede nogle stole at side på.

Find det på DBA

 1. Campingstole 2 stk, Fejler intet. Superfine stole. Ikke egnede til rigtige mænd (+100kg)

  Campingstole 2 stk, Fejler intet. Superfine stole. Ikke egnede til rigtige mænd (+100kg)

  300,00 kr.06-12-2022
 2. Campingbord med 2 stole, Letvægtsbord med 2 nye klapstole - alt i poser

  Campingbord med 2 stole, Letvægtsbord med 2 nye klapstole - alt i poser

  125,00 kr.03-12-2022
 3. Campingbord med 2 stole, Kan klappes sammen - har ikke været i brug

  Campingbord med 2 stole, Kan klappes sammen - har ikke været i brug

  275,00 kr.03-12-2022
 4. Varmepude med powerbank

  Varmepude med powerbank

  Varmepude med powerbank, Hus og have > Campingudstyr Køb billigere end brugt? Kig forbi vores webshop og kig nærmere på denne og lignende varer samt tilbehør. Bestil i vores webshop hverdage før kl.

  280,00 kr.01-11-2022
 5. liggeunderlag, .Thermarest kit. Omdan dit dit liggeunderlag til en komfortabel stol med dette kit.

  liggeunderlag, .Thermarest kit. Omdan dit dit liggeunderlag til en komfortabel stol med dette kit. Meget lidt brugt.

  250,00 kr.30-11-2022
 6. Strandstole., Små strandstole fra trævarefabrikkens udvalg. De er dog aldrig brugt da vi også har no

  Strandstole., Små strandstole fra trævarefabrikkens udvalg. De er dog aldrig brugt da vi også har nogle andre. Den ene stol har lidt fnuller i toppen efter at have lagt, men det kan vaskes. Mp for beg

  125,00 kr.29-11-2022

274. Så mange annoncer med campingstole kan du netop nu finde på DBA. Og 30 af dem koster 50 kroner eller mindre. (og så holder de nok bedre end de billige, du kan finde i butikkerne)

Her er de mindre ambitiøse

Hvis du gerne vil genbruge, men ikke orker at slæbe - ligefrem alt - med hjem igen, så har festivalen også et andet campingområde med et grønt fokus - dog mindre "ambitiøst" end 'Leave No Trace'. I campingområdet 'Clean Out Loud', som år for år vokser sig større og større, fordi det altid er en succes, kan gæsterne festivalfeste i grønt græs. 

Her skal du hver dag rydde op efter dig selv og dine naboer, og når du forlader området til slut, skal dit område være ryddet. Til gengæld belønnes din lejr med, at Roskilde Festival har spærret et område til jer, så I ikke selv behøver at ligge i kø. 

Konceptet er gratis, men kræver, at du sender en ansøgning og bliver godkendt. Du kan læse om Mette, der flere år i streg har camperet i 'Clean Out Loud'-området, i artiklen her.

LÆS OGSÅ: 28-årige Mads har 2.860 ting til salg på DBA, men han sælger kun én slags ting

'Leave no Tace' - Roskilde Festivals nye koncept - nye område, som er det mest klimaambitiøse lejr-område på festivallen
'Leave no Tace' - Roskilde Festivals nye koncept - nye område, som er det mest klimaambitiøse lejr-område på festivallen
Mikkel og Ida bor for andet år i træk i 'Leave no Trace'-området på Roskilde Festival - og de lever fuldt ud op til konceptet. Se selv i videoen øverst i artiklen
Mikkel og Ida bor for andet år i træk i 'Leave no Trace'-området på Roskilde Festival - og de lever fuldt ud op til konceptet. Se selv i videoen øverst i artiklen

Hvilken slags tøj ville du gætte på, der blev solgt mest af på Roskilde Festival? Få svaret i artiklen, her.

Kan man bytte sig til kærlighed? Kan man genbruge sig til kærlighed - på festival? Ja, det kan man faktisk godt, og hvordan det hænger sammen, kan du blive klogere på i videoen, som du finder herunder.


Læs mere om bytte-stationen på Roskilde Festival i artiklen bag videoen, som du finder, her.

Relaterede artikler