Roskildes genbrugs-lejr holder!
Udeliv

Roskildes genbrugs-lejr holder!

Julie Schoen
Julie Schoen

Når alle andre pavilloner fejler, står Camp 'Take on me''s stadig stærkt og solidt. Hemmeligheden bag er, at den er genbrug. Læs her, hvilke initiativer Roskilde Festivals mest bæredygtige festivallejr tager.

Køb og smid væk.
Danske festivaller er især beslægtet med den kultur. Desværre.

Men sådan behøver det ikke altid at være.
Langt fra.

På Roskilde Festival kan du finde en hel del festivallejre, der gør en dyd ud af at genbruge. De fleste af dem kan du finde i området 'Clean Out Loud', hvor alle lejre i området skal rydde op efter sig, inden de forlader festivalen. Prisen for at ligge i området er desuden, at man gerne skal have et genbrugsinitiativ.

Vi har på DBA Guide opstøvet det, vi mener, er Roskilde Festivals mest bæredygtige lejr: Camp 'Take on Me'.

Hvorfor lejren er så bæredygtig, kan du læse under disse DBA-annoncer. 

Campingborde til salg på DBA:

 1. picnic bord, Find picnic bord med Tilhører fire stole

Bordet er H 65 B 70 L 85 cm

Stolen er H 40

  picnic bord, Find picnic bord med Tilhører fire stole Bordet er H 65 B 70 L 85 cm Stolen er H 40 L 35 cm

  300,00 kr.28-08-2023
 2. Retro picnic bord, Gammel picnic bord med stole. Det øverste lag træ skal skiftes efter vandskade. P

  Retro picnic bord, Gammel picnic bord med stole. Det øverste lag træ skal skiftes efter vandskade. Perfekt til veteranbilen

  350,00 kr.14-07-2023

Klik her for at se de campingborde, der lige nu er til salg på DBA.

Sejren er i land

I 2017 vandt Camp 'Take on me' DBA Guides genbrugskonkurrence, som gik ud på at være den mest genbrugs-fokuserede festivallejr. Lejren vandt, fordi alt fra deres telte, pavillon til deres anlæg var købt brugt eller lavet af genbrugsmaterialer. Endda lejrens interne konkurrencer.

I år er lejren for første gang flyttet over i det område, som Roskilde Festival kalder for 'Clean Out Loud'. Her bor de mest bæredygtige lejre, og deriblandt camp 'Take on me'.

DBA Guide var forbi for at høre lejren, hvordan alt deres genbrugsfestivals-udstyr klarer sig. Holder det, eller kunne det ikke betale sig at købe det brugt?

Få svarer under billedet.

LÆS OGSÅ: Udsolgt festival? Her er et effektivt trick til at finde udsolgte billetter til bl.a. Smukfest på DBA

Mens alle andre pavillon må lide døden på dette års Roskilde Festival har Camp 'Take on me' fundet opskriften på at få en pavillon, der står imod regn og blæst
Mens alle andre pavillon må lide døden på dette års Roskilde Festival har Camp 'Take on me' fundet opskriften på at få en pavillon, der står imod regn og blæst

Lejrmedlem: Festivalen "forbød" os i år

Det er tredje år i træk, at Camp 'Take on me' er på Roskilde Festival med det festivaludstyr, som de "arvede" fra DBA, og alt fra telte og anlæg synes at holde:

- Vi købte pavillonen dengang på DBA for omkring 3.000 kroner, og den har aldrig været tæt på at dratte om, siger 27-årige Anton Girottii, mens han spejder ud på alle de mange, mange hundrede af klassiske pavillon, der særligt i år ligger henholdsvist halvt- og helt kvæstet på grund af vinden.

I år har der været nærmest storm på festivallen, men det mærker lejren ikke særlig meget til. Deres pavillon er nemlig særlig solid, og har desuden "læ-sider" på, som kan tages af og på, som det passer med vejret.

Lejren, som mest af alt består af mænd, er meget glade for deres pavillon, som de dog var tæt på ikke at få med på festivallen. Festivallen forbød nemlig pavillon, som lejrens:

- Vi modtog en mail, hvor der stod, at det kun var tilladt at have pavillon med, som ikke var større end de klassiske, små hvide. Jeg gik straks til tasterne og spurgte, om Roskilde Festival støttede en brug-og-smid-væk-kultur, fortæller Anton, der virkelig gjorde alt for, at lejren igen i år kunne turnere festivalen med deres særlige, standhaftige pavillon.

Anton fik kort efter en mail fra festivalens sikkerhedschef, Morten, og i dag fester lejren atter under deres elskede genbrugs-pavillon.

Telte på DBA:

 1. Familie telt, Mega stort familie telt med 3 sove kabiner teltet er med luft stænger målene er ca 7x

  Familie telt, Mega stort familie telt med 3 sove kabiner teltet er med luft stænger målene er ca 7x 5 meter husk det er et ca mål vi sælger det da vi har købt campingvogn men teltet har mange gode år

  12.500,00 kr.18-06-2024
 2. Outwell Lufttelt, Jeg sælger dette Outwell Clarkston 6A Lufttelt.
Det har været brugt 2 gange af 10

  Outwell Lufttelt, Jeg sælger dette Outwell Clarkston 6A Lufttelt. Det har været brugt 2 gange af 10 dages varighed. Der medfølger: -Tilkøbt formsyet Outwell pressening til at skåne teltets bund og so

  3.500,00 kr.18-06-2024
 3. Telt 4 personer, Helt nyt. Ikke pakket ud. Original emballage. 
Perfekt til sommerens camping og fes

  Telt 4 personer, Helt nyt. Ikke pakket ud. Original emballage. Perfekt til sommerens camping og festivaller, Roskilde, Skanderborg, Smuk fest, Sender gerne. Køber betaler fragt.

  700,00 kr.18-06-2024
 4. 6 pers telt, Dejligt rummeligt telt til 6 personer opdelt i to kabiner med god plads/midterrum til

  6 pers telt, Dejligt rummeligt telt til 6 personer opdelt i to kabiner med god plads/midterrum til opbevaring eller evt til lille bord. Kun brugt to gange i haven. Står som ny. Se mål på billede

  1.000,00 kr.18-06-2024
 5. 8 personers telt med luftstænger, Vi sælger dette telt som vi har brugt en enkelt overnatning i DK (

  8 personers telt med luftstænger, Vi sælger dette telt som vi har brugt en enkelt overnatning i DK (i haven) og 14 dage i Italien. Omkring 28m2 telt med luftstænger. Stort opholdsrum og 4 sovekabiner

  3.500,00 kr.18-06-2024
 6. Easy Camp Wimberly - 2. sortering

  Easy Camp Wimberly - 2. sortering

  Easy Camp Wimberly - 2. sortering, Med sit fleksible tunneldesign har Wimberly vinklede glasfiberstænger plus udvendig glasfiberstænger, der giver stabilitet, støtter frontsolsejlet og strammer teltdu

  1.189,00 kr.22-05-2024

Lige nu er der 613 telte til salg på DBA, og 130 af dem koster 200 kroner eller derunder. 237 af dem koster 500 kroner eller derunder.

Fremtiden

Camp 'Take on me' regner med, at pavillon kommer med på Roskilde Festival de næste 14 år, lejren har slået hånd på, at de skal afsted.

- Pavillon bliver kun bedre og bedre for hvert år. Det eneste, den ikke kan, er, at den ikke holder til, at folk hænger i den. Det har folk tit lyst til, når vi holder fest, men det duer ikke rigtig, siger Anton og erkender, at det jo heller ikke helt er dét, en pavillon skal kunne.

Det eneste minus, drengene mener, der er ved deres pavillon, er, at den er lidt stor - altså også, når den er sammenfoldet:

- Men vi ligger den bare ovenpå vores anlæg - som også er købt på DBA - så det gør bestemt ikke noget, at det er et lidt stort telt. Så kan vi trille den på vores anlæg.

Drengenes genbrugstelte holder også, "selvom" de er købt brugte. Kun 1-2 af dem har måtte lide døden de seneste år, men størstedelen består. De fleste af dem er pop-up-telte.

LÆS OGSÅ: Video: De 5 vigtigste råd til dig, der vil lave det fedeste festivalanlæg

Der er smil og glade dage hos Camp 'Take on me', der nærmest ikke har nogen "fællesudgifter", fordi deres lejrudstyr er genbrugsudstyr og holder år efter år
Der er smil og glade dage hos Camp 'Take on me', der nærmest ikke har nogen "fællesudgifter", fordi deres lejrudstyr er genbrugsudstyr og holder år efter år

Campingstole til salg på DBA:

 1. WeCamp, 3 stk fine positions stole med få brugs spor, ikke brugt meget. 
(Sælges kun samlet, prisen

  WeCamp, 3 stk fine positions stole med få brugs spor, ikke brugt meget. (Sælges kun samlet, prisen er for 3 stk)

  1.100,00 kr.18-06-2024
 2. Stole, 4 stk Dukdalf campingstole i høj kvalitet. Nypris 1200kr stk. 

Sælges samlet for 1000kr

  Stole, 4 stk Dukdalf campingstole i høj kvalitet. Nypris 1200kr stk. Sælges samlet for 1000kr

  1.000,00 kr.18-06-2024
 3. 1626 - Outwell Seneca Lake Camping stol grå

  1626 - Outwell Seneca Lake Camping stol grå

  1626 - Outwell Seneca Lake Camping stol grå, LotID: 6441296 Klik på den røde "Gå til varen"-knap, for at købe denne vare. 1626 - Outwell Seneca Lake Camping stol grå. B. 85 cm.D. 70 cm. H. 87 cm. Ori

  400,00 kr.22-02-2024
 4. 8 personers telt med luftstænger, Vi sælger dette telt som vi har brugt en enkelt overnatning i DK (

  8 personers telt med luftstænger, Vi sælger dette telt som vi har brugt en enkelt overnatning i DK (i haven) og 14 dage i Italien. Omkring 28m2 telt med luftstænger. Stort opholdsrum og 4 sovekabiner

  3.500,00 kr.18-06-2024
 5. Westfield prostep 2 dobbelt trin / Trappestige, Camping trappestige / trappetrin sælges - den mangle

  Westfield prostep 2 dobbelt trin / Trappestige, Camping trappestige / trappetrin sælges - den mangler ene fod som vist på billedet. Foden er magen til foden på vores helt nye fodskammel til westfield

  600,00 kr.18-06-2024
 6. Solseng, CampOut solseng i aluminium. Den er virkelig let og robust. Den kan selvfølgelig justeres i

  Solseng, CampOut solseng i aluminium. Den er virkelig let og robust. Den kan selvfølgelig justeres i vinkel efter behag. Se også mine øvrige annoncer, f.eks. campingborde, tæpper og stole.

  170,00 kr.18-06-2024

I skrivende stund er der 366 campingstole til salg på DBA, og flere af dem koster KUN 50 kroner eller derunder.

Madrasser, telte og soveposer. Man hører tit om efterladt festivalgrej i massevis, når de danske festivaller stopper. Men er det nu også så galt? Hvor meget rydder de egentlig op efter sig selv på Smukfest? Vi har taget temperaturen på det mulige grisseri i denne video.

Vi har også mødt Frank på Roskilde Festival, der bestemt har bæredygtigheden for øje. Han er nemlig taget på festivalen for at vise festivalgængerne, hvordan man kan trylle skrald om til teltpløkker. I videoen her kan du se, hvordan han bærer sig ad.

Hvordan bygger man det fedeste festivalanlæg? Det kan du få svar på i videoen herunder, og i artiklen bag videoen, kan du læse "opskriften" mere detaljeret.

Relaterede artikler