Derfor sælger Mikkel og Thøger et livreddertårn på DBA
Video

Derfor sælger Mikkel og Thøger et livreddertårn på DBA

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Har du billet til årets Roskilde Festival, men vil du gerne sikre dig en god og central plads på festivalen, og endda en plads, hvor du kan få lov til at komme på forhånd og stille dit telt op? Genvejen er til salg lige nu på DBA. Thøger og Mikkel har nemlig sat deres kæreste festivaleje til salg: Et livreddertårn med permanent Roskilde Festival-adresse.

Opdatering: Siden denne artikel er blevet skrevet, er tårnet blevet solgt

’Der er ingen begrænsninger’.

Sådan lød svaret, da 27-årige Thøger og 33-årige Mikkel fra Odense spurgte Roskilde Festival, hvor højt et tårn de måtte bygge til deres festivallejr. Men det kom der så. Højdebegrænsning.
Thøger og Mikkel byggede nemlig så højt et tårn, at Roskilde Festival nu har fået skrevet ind i deres ”festivalhåndbog”, hvor højt områder, hvor mennesker kan færdes på, må stikke op over festivalgræssets overflade.

Derfor har Thøger Sørensen og Mikkel Bjergskov Nielsen fået bygget et nyt tårn, der nu lever op til kravene. Det gør tårnet i så høj en grad, at det er blevet fast inventar på Roskilde Festival – og faktisk endnu mere vidtgående end dét:

Tårnet står nemlig året rundt på græsplænen, der hvert sommer huser stangstive festivalgængere. Og det gør livreddertårnet unikt og ikke mindst til et godt kort at have på hånden. For den lejr, tårnet tilhører – ’Camp Badeanstalten’ - har dermed en god chance for at måtte bo i Roskilde Festivals eftertragtede by, Dream City, hvert år.
En by, hvor alle beboerne må komme uger inden og slå deres lejr op, så de på selve festivalens åbningsdag blot kan traske ind med deres nette bagage og slå sig ned.

Forestil dig, hvor tilfredsstillende det må være blot at se på, mens alle andre styrter rundt som forvirrede grise, mens de desperat leder efter en grøn plet at slå deres telt op på.

Nu har du muligheden for at få fingrene i denne uofficielle adgangsbillet til Dream Cirty. Thøger og Mikkel har nemlig sat tårnet og alt det, der følger med det, til salg på DBA. Det har de gjort på vegne af hele lejren.

I videoen herover kan du se, hvor højt deres nyeste tårn er blevet, som de altså nu er villige til at gå af med,  og i artiklen her kan du blandt andet få svar på, hvorfor drengene er rede til at gå af med deres lejr, ’brand’ og maskot af et fyrtårn i en tid, hvor danskerne nok mere end nogensinde hungrer efter festival.

’Camp Badeanstalten’ er placeret i passende afstand til toiletterne, der ligesom Camp Badeanstalten altid placeres samme sted hvert år på festivalen. Ikke for tæt på hinanden. Ikke for langt fra hinanden. Køber du Thøgers og Mikkels tårn, får du derved en lejrplads, der ligger optimalt i forhold til toiletplaceringen.
’Camp Badeanstalten’ er placeret i passende afstand til toiletterne, der ligesom Camp Badeanstalten altid placeres samme sted hvert år på festivalen. Ikke for tæt på hinanden. Ikke for langt fra hinanden. Køber du Thøgers og Mikkels tårn, får du derved en lejrplads, der ligger optimalt i forhold til toiletplaceringen.

Meget mere end bare et rødt og hvidt tårn

Nej, tårnet er ikke sponsoreret af Tryg, der ellers står bag de ikoniske livreddertårne i Danmark. Faktisk nærmere tværtimod. Tryg har intet at gøre med tårnet, og vil ej heller have det. Men det vil en masse festivalgængere heldigvis:

Hvert år, siden 2016, har et livreddertårn med indbygget musikanlæg spillet op til dans i Dream City og plasket de svedige festivalgæster til i vand fra alle de vandgeværer, der er blevet uddelt til Camp Badeanstaltens årlige vandkamp. Roskilde Festivals største vandkamp, vel og mærke.

Tårnet er bygget af Mikkel og Thøger samt med hjælp fra hele deres camp, og det kan siges at være tredje generation. For de to mænd har forsøgt sig med to tårne, før de fandt den ideelle opskrift på et godt og gedigent livreddertårn.

Livreddertårnet kan siges at være maskotten for Thøger og Mikkels camp, som hedder ’Camp Badeanstalten’. Med til tårnet følger en masse højtalere, som kan sættes ind i tårnet, så den røde og hvide installation kan skrue op for en fest.

Med til tårnet hører også syv solcellepaneler og en mindre vindmølle. Solcellerne og vindmøllen sørger for at forsyne anlægget med strøm i hele festivalperioden, og du sparer derved en masse penge på ikke at skulle betale for opladning af batterier.

Køber du drengenes livreddertårn, får du ikke kun anlæg, solceller, vindmølle og højtalere med i handlen. Du bliver også en Facebook-side og en Instagram-konto rigere. Tårnet er nemlig bygget og designet til Camp Badeanstalten, så nu hvor drengene sælger deres maskot, går de all in og skiller sig af med hele molevitten inklusiv lejrens ’brand’ og alt, hvad det indebærer.

- Det er selvfølgelig en lidt underlig fornemmelse at sælge vores camp på den måde. Vi sælger jo en slags ’brand’. Men netop derfor er det heller ikke alle og enhver, der kan købe vores camp. Vi må lige se køberne an, så vi sikrer os, at vores camps ry lever godt videre, siger Mikkel med et smil.

Du kan se en masse videoklip fra de glade og våde festivaldage, hvor tårnet var i centrum, i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Køb årets Festivalhøjtaler til Roskilde 2024 nu!

  Køb årets Festivalhøjtaler til Roskilde 2024 nu!

  Højttaler, Andet mærke, Mangler du den perfekte Festivalhøjtaler? Så har du chancen for at købe den her. Her får du (meget) lang batteritid, bluetooth og høj lyd. Højtaleren egner sig godt til en c

  2.500,00 kr.13-06-2024
 2. Højttaler, Andet mærke, Mangler du den perfekte Festivalhøjtaler? Så har du chancen for at købe den

  Højttaler, Andet mærke, Mangler du den perfekte Festivalhøjtaler? Så har du chancen for at købe den her. Her får du (meget) lang batteritid, bluetooth og høj lyd. Højtaleren egner sig godt til en

  2.500,00 kr.11-06-2024
 3. Højttaler, Andet mærke, Mangler du den perfekte Festivalhøjtaler? Så har du chancen for at købe den

  Højttaler, Andet mærke, Mangler du den perfekte Festivalhøjtaler? Så har du chancen for at købe den her. Her får du (meget) lang batteritid, bluetooth og høj lyd. Højtaleren egner sig godt til en

  2.500,00 kr.10-06-2024
 4. Festivalhøjtaler

  Festivalhøjtaler

  Højttaler, Andet mærke, aktiv, God, Højtaler velegnet til festival og større fester. Skal du have fingrene i en ordentlig højtaler, som spiller højere og bedre end en Soundboks? Så læs videre her:

  4.590,00 kr.06-06-2024
 5. Højttaler, Andet mærke, Mangler du den perfekte Festivalhøjtaler? Så har du chancen for at købe den

  Højttaler, Andet mærke, Mangler du den perfekte Festivalhøjtaler? Så har du chancen for at købe den her. Her får du (meget) lang batteritid, bluetooth og høj lyd. Højtaleren egner sig godt til en

  2.500,00 kr.04-06-2024
 6. Højttaler, Andet mærke, God, Mangler du den perfekte Festivalhøjtaler?

Her får du (meget) lang bat

  Højttaler, Andet mærke, God, Mangler du den perfekte Festivalhøjtaler? Her får du (meget) lang batteritid, bluetooth og høj lyd. Højtaleren egner sig godt til en camp på ca. 20 mennesker Her er hv

  900,00 kr.22-05-2024

Tårnet er en næsten sikker eksistensberettigelse til at bo i Dream City

Brug og smid væk. En kultur, der hersker i den vestlige verden, og især når man skal på festival, kan mange have en tendens til at købe billigt engangsfestivalgrej for blot at efterlade det på festivalgræsset, når musikken slukkes, og festivalen er ovre.

Det prøver Roskilde Festival hvert år at gøre noget ved. I mange år har festivalen haft et område, kaldet ’Clean Out Loud’. Det er et område, hvor festivalgængerne må høre lige så høj musik, de vil, men de skal rydde op efter sig selv hver dag, og når festivalen er slut, skal deres campingspot efterlades helt grønt af græs. Intet må efterlades. Clean Out Loud skal man ansøge om at blive en del af, og kriteriet for at bo i området er, at campen også bidrager med en bæredygtig aktivitet.

’Leave No Trace’ er et andet og nyere område, som festivalen i et par år nu har dyrket. Her får festivalgængerne vejet deres festivaludstyr, inden de slår lejr, og når de forlader festivalen igen, bliver deres ’habengut’ vejet igen for at sikre, at de slæber det hele med hjem. I Leave No Trace skal du også diske op med en ansøgning for at kunne slå lejr.

Dream City er endnu et bæredygtigt område på Roskilde Festival. Området ligger centralt beliggende, midt mellem Øst og vest, men dog i Øst. Her er der altid store fester, og samtidig er genbrug i højsædet. For dem, der får lov til at slå lejr her, har sendt en udførlig ansøgning, og gerne også bidraget med et bæredygtigt produkt, der samtidig beriger festivalens inkluderende ånd.

Den disciplin har Camp Badeanstalten hvert år kvalificeret sig i: Deres solcelleanlæg og vindmølle står for lejrens bæredygtige aktivet, mens badeanstaltens våde events sørger for at skabe liv og fællesskab på tværs af camps.

Fordelene ved at bo i Dream City er mange! Vigtigst af alt, er det en mulighed for at blive en del af et større fællesskab af folk, der fejrer festival-ånden i flere måneder og gerne vil give en god festival til både sig selv og alle andre festivalgæster.
Et stort plus er også, at du må slå din lejr op, før festivalen begynder, sådan så du ikke skal bakse med telt og grej, mens alle andre sveder for at få pustet deres luftmadrasser op.

I Dream City er det de færreste, der har bygget noget til deres lejr. Her finder du næsten kun, foruden livreddertårnet, en bygning, der slår sig op på at være en bodega, en bygning, der ligner et ægte posthus og et tårn, der efterligner Zoo-tårnet på Frederiksberg. Det kan vist tælles på to hænder, hvor mange camps, der er så privilegeret, at de har fået godkendelse af Roskilde Festival til at have deres byggerier stående, og blandt dem er Camp Badeanstalten. Nu kan du overtage og dermed også videreføre Thøger og Mikkels tætte og nære samarbejde med Roskilde om at bo i Dream City.

Som udgangspunkt kan man ikke risikere at købe vores tårn og lejr, og så ikke få en plads i Dream City. Vi har allerede snakket med ledelsen i Dream City, som ved, vi har sat lejren til salg, så inden, der bliver skrevet under på noget som helst, så er vi alle sammen enige om, at det hele står der til sommer. Vi er selvfølgelig en del af processen med at sikre, at alt er, som det skal være op til årets festival
siger Thøger.

Foruden, at du køber Mikkels og Thøgers camp, skal du selvfølgelig også selv have en normal festivalbillet, for at kunne få adgang til Dream City. Du kan se mere af Dream City-området i videoen, som du finder øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Sebastian genbruger efterladte telte på Roskilde Festival

Inde i livreddertårnet er der også en stor vandbeholder, en palletank, der kan rumme 750 liter vand. Det betyder, at du – modsat de fleste andre lejre – ikke behøver gå helt hen til toiletterne, hver gang du skal have fyldt vandflasken op.
Inde i livreddertårnet er der også en stor vandbeholder, en palletank, der kan rumme 750 liter vand. Det betyder, at du – modsat de fleste andre lejre – ikke behøver gå helt hen til toiletterne, hver gang du skal have fyldt vandflasken op.

Derfor sælger Camp Badeanstalten deres gode navn og rygte + tårn og tilbehør

Thøger har været på Roskilde festival hvert år siden 2009. Mikkel stiftede bekendtskab med festivalen i 2007 og har siden været på festivalen otte gange. De to drenge har et meget nært forhold til Nordens største festival, og deres oplevelser med telt, sovepose og høj musik er ikke slut.

- Vi sælger vores lejr, fordi der efterhånden er faldet for mange fra. Vi var engang 30 mennesker, og nu er vi nærmere fem tilbage. Vi skal blandt andet til bryllup op til festivalen, og vi er for få i campen til at kunne sikre det niveau af fest og oplevelser, vi helst vil for de andre festivaldeltagere, siger Thøger.

Drengene vil dog gerne på Roskilde Festival til sommer, men det bliver – nok – ikke i rødt og hvidt tøj, klædt som badegæst eller livredder.

- Jeg har været på Langelandsfestivalen ni år inden, jeg var på Roskilde første gang i 2009. Så jeg er vokset op med festival. Jeg holder aldrig op med at gå til festival, fortæller Thøger, der gerne kommer og siger hej til tårnet på årets festival, og som også tilbyder at hjælpe de nye ejere med at hitte rundt i al det elektronik og alle de finesser, der er ved tårnet, når festivalen står for døren, og tårnet for alvor skal i brug.

- Vi håber bare på at kunne give tårnet og campen videre. Om det så bliver under et nyt navn, er det også okay. Vi vil bare gerne have, at det får et nyt liv - at det kan leve videre. Det eneste, der ikke duer, er, hvis du som køber har højdeskræk, griner Thøger.

Camp Badeanstalten har en ”høj tradition” fra tårnet, som indebærer noget med øl og en slange. Se, hvad det er, i videoen.

Find det på DBA

 1. Outwell Casagrande XL 2, Super 4 mands telt, Kun brugt 1 gang på ferie, Nypris 2199,-

  Outwell Casagrande XL 2, Super 4 mands telt, Kun brugt 1 gang på ferie, Nypris 2199,-

  700,00 kr.16-06-2024
 2. Kamps luftpumpe, Dometic 'Gale' 12V pumpe er designet til brug med Dometic/Kampa Air markiser og tel

  Kamps luftpumpe, Dometic 'Gale' 12V pumpe er designet til brug med Dometic/Kampa Air markiser og telte Dometic 'Gale' 12 volt elektrisk pumpe tilsluttes blot til en 12V strømkilde ved hjælp af det ek

  450,00 kr.16-06-2024
 3. Isabella Sun shine, FEJL KØB : VAR FOR STOR TIL VORES VOGN,,
SUPER FLOT .. SOM NYT 

Skinnemål 1100

  Isabella Sun shine, FEJL KØB : VAR FOR STOR TIL VORES VOGN,, SUPER FLOT .. SOM NYT Skinnemål 1100 / G21 Med 2 sider som man kan lyne af. Været oppe 1 gang er som nyt. Sælges uden stænger, Man bru

  2.500,00 kr.16-06-2024
 4. 5-6 personers telt, Brugt, men ok telt. 2 kabiner og mellem “stue”
Det hele pakket i en taske lige t

  5-6 personers telt, Brugt, men ok telt. 2 kabiner og mellem “stue” Det hele pakket i en taske lige til at tage med, vægt 10 kg. Perfekt til festival!

  500,00 kr.16-06-2024
 5. Outwell Nevada 5P, Som nyt Outwell Nevada 5 personers telt sælges. Er kun brugt én gang på 14 dages

  Outwell Nevada 5P, Som nyt Outwell Nevada 5 personers telt sælges. Er kun brugt én gang på 14 dages teltferie under Corona. Købt i foråret 2020. Medfølger tæppe til fortelt og Eurotrail køkkenbord Ma

  3.000,00 kr.16-06-2024
 6. Telt, “Hitec” 4 personers telt . Med forrum med gulv til evt. bagage eller stole. Særdeles beholdt o

  Telt, “Hitec” 4 personers telt . Med forrum med gulv til evt. bagage eller stole. Særdeles beholdt og meget lidt brugt. Med samlevejledning

  475,00 kr.16-06-2024

Klik her og find telte på DBA. Du kan også søge på ’festivaltelt’.
  

Det kræver tårnet af vedligeholdelse

Der er en grund til, at Thøger og Mikkels tårn får lov at stå i Roskilde 365 dage om året. Tårnet skal nemlig leve op til alle de krav, almindelige bygninger skal godkendes efter. Hvert år kommer kommunen således og inspicerer tårnet.

Heldigvis har det ikke været en udfordring for Thøger og Mikkel, der begge er uddannede ingeniører.

- Tårnet er solidt bygget og står flot. Det trænger til en vask og en genopfriskning af malingen, men det er ellers klar til festival. Der er tænkt på det meste, fortæller Mikkel, som også har en uddannelse som møbelsnedker.

Det er Mikkel, der har lavet tegningerne til tårnet, og de har været flere fra lejren om at bygge det.

Halvdelen af studietiden på ingeniørstudiet handlede næsten også kun om at turde springe ud i nye projekter, og det må man sige, vi gjorde med det her tårn og de to forrige. Det har været vores legeplads, hvor vi har haft en undskyldning for at lave alle de ting, vi ikke kan undskylde for på vores arbejdsplads
fortæller Thøger med et smil.

Drengene byggede, som tidligere nævnt, deres første livreddertårn i 2016, som viste sig at være for højt til Roskilde Festivals smag. Efter, at det tårn var blevet bygget, indførte festivalen et højdemaksimum. I 2017 byggede drengene et nyt tårn, som ”kun” var to meter højt. Det var for at sikre genkendelighed i campen, men det var for småt til, at lejren ønskede at lade det røde og hvide tårn stå.

Alle gode gange tre: I år 2018 byggede Thøger, Mikkel og andre fra deres camp derfor deres nuværende røde og hvide tårn. Et tårn, der alene i træmaterialer beløber sig op på 40.000 kroner. Hertil kommer skruer, beslag, træbeskyttelse og cement for flere tusinde kroner.

Campen har hvert år malet deres tårn. Både for at beskytte træet, og for at sikre, at tårnet står flot til årets festival. Og træet beskytter videre:
Livreddertårnet redder ikke kun fester, det redder også de andre omkringliggende camps. I skrivende stund står der nemlig havemøbler og lidt udstyr inde i tårnet, som Thøger og Mikkel huser for nabolejren. Møbler, der står i læ for regn ovenfra, men til gengæld har tårnet ingen bund, så når det står ned i stænger, kan det blive vådt indeni.

- Siderne er dog bevist løftet fra jorden, så vandet kan løbe ud, og tårnet er godt ventileret, forsikrer Mikkel.

LÆS OGSÅ: Køb Brits indiske, håndsyede beduintelt, der aldrig kom til sin ret

Thøger og Mikkel fortæller, at de ikke har kutyme for, at lejrmedlemmerne kan overnatte øverst i tårnet. Men der er da sket ting og sager på øverste etage.
Thøger og Mikkel fortæller, at de ikke har kutyme for, at lejrmedlemmerne kan overnatte øverst i tårnet. Men der er da sket ting og sager på øverste etage.
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Her er DBA-annoncen. Fra tårnet kan du se hen til Orange Scene.
Her er DBA-annoncen. Fra tårnet kan du se hen til Orange Scene.

Gratis sæbe

Der er ikke noget som ting, der er gratis. Betaler du Thøger og Mikkels forlangte 90.000 kroner for tårn, højtaler, camp-brand, solceller, batterier og vindmølle, får du til gengæld gratis sæbe. På en måde.

Camp Badeanstalten er nemlig sponsoreret af brandet ’Badeanstalten’, der de seneste år har leveret sæbe til campen, som de har kunne dele ud og sætte på diverse Roskilde-toiletter.

Campen har også sponsoraftaler med andre virksomheder såsom LED paneler og Volt mobilopladning. Hvilke andre sponsorere, lejren har, kan du læse mere om i DBA-annoncen. Her er det også uddybet, hvilke ting der følger med i prisen.

- Sponsoraftalerne vil selvfølgelig skulle aftales nærmere med sponsorerne, når vi ved, hvem der overtager campen, så vi er sikre på, at alle er glade, siger Thøger.

Find det på DBA

 1. Brugt swimmingpool udstyr, Brugt pool udstyr fra 2021 (faktura haves) som inkluderer:

Bayrol Pool R

  Brugt swimmingpool udstyr, Brugt pool udstyr fra 2021 (faktura haves) som inkluderer: Bayrol Pool Relax Mark 3 klor/syre anlæg. Procomfort filter. Pumpe. Welldana varmepumpe 17.8 kwh. Teleskop oprull

  50.000,00 kr.13-06-2024
 2. Svømmebassin Glasfiber Pool 8,4 x 3,6 | Aurora A8

  Svømmebassin Glasfiber Pool 8,4 x 3,6 | Aurora A8

  Svømmebassin Glasfiber Pool 8,4 x 3,6 | Aurora A8, Swimmingpool med hjørnetrappe - enkel og praktisk i ét. Trappen er placeret i hjørnet af poolen. Dette garanterer uhindret svømning. Hurtig og nem mo

  45.050,00 kr.01-10-2023
 3. Svømmebassin Glasfiber Pool 6,15 x 3 | Sevilla

  Svømmebassin Glasfiber Pool 6,15 x 3 | Sevilla

  Svømmebassin Glasfiber Pool 6,15 x 3 | Sevilla, Swimmingpool med hjørnetrappe - enkel og praktisk i ét. Trappen er placeret i hjørnet af poolen. Dette garanterer uhindret svømning. Hurtig og nem monte

  27.350,00 kr.29-09-2023
 4. Swimmingpool tilbehør, Swimmingpool tilbehør ..Fiterfix 5stk ,ph minus 3 stk ,ph plus 3 stk ..Kan af

  Swimmingpool tilbehør, Swimmingpool tilbehør ..Fiterfix 5stk ,ph minus 3 stk ,ph plus 3 stk ..Kan afhentes I 6510 Gram for 400kr samlet

  400,00 kr.04-06-2024
 5. pumpe, Opgrader din swimmingpool med denne pumpe, så du får renset vandet effektivt. Pumper 10.000 l

  pumpe, Opgrader din swimmingpool med denne pumpe, så du får renset vandet effektivt. Pumper 10.000 liter i timen. Kombiner med et sandfilter, som jeg også har til salg. Berlan model BSP550-170

  300,00 kr.01-06-2024
 6. Sugeslange, Til swimmingpool eller støvsuger.
Tilslutninger / muffer som jeg har monteret er 40mm af

  Sugeslange, Til swimmingpool eller støvsuger. Tilslutninger / muffer som jeg har monteret er 40mm afløbsrør. Så dét er vist tæt på samme diameter som selve slangen. 10m lang, eller snoet.

  200,00 kr.29-05-2024

Du kan klikke her og finde søgninger, der matcher ’swimming-pools’ og ’badebassin’.

Hvad kan Oscar og Morten få ud af en ødelagt pavillion? Det kan du klikke her og se svaret på.

Hvad koster et festivaltelt, hvis man køber det på DBA? Det kan du gætte med på i denne video:

Læs mere om Hammerslags-konkurrencen.

Relaterede artikler