Opdagede du Roskilde Festivals nye farvel-koncept?
Video

Opdagede du Roskilde Festivals nye farvel-koncept?

Morten Parsner
Morten Parsner

Nyt koncept på Roskilde Festival sætter større krav til festivalgæsterne. To af dem er Christian og Kristian. Her kan du høre, hvad de to drenge har skrevet under på at gøre, så snart festivalen slutter - se videoen, som du finder øverst i artiklen.

Man har 6 dages tømmermænd, man er måske lidt beskidt, og så har man sovet færre timer end ellers. Det kan være hårdt at feste på festival, så når den sidste dag oprinder, og man skal hele vejen hjem, er det de færreste, der orker at pakke telt, sovespose og luftmadras ned. 

Men det bliver der lavet om på i år på Roskilde Festival. I år har festivalen nemlig oprettet et område, de kalder for 'Leave No Trace'. Idéen er, at de 36 lejre, der bor her, skal transportere alt deres festivalgrej med sig hjem. 

Området er et bæredygtigt trin op fra det område på festivalen, der hedder 'Clean Out Loud'. I Clean Out Loud rydder man op hele ugen og sørger for at holde rent, og når festivalen slutter, skal festivalgæsterne sørge for at få ryddet deres lejrområde - enten ved at tage tingene med hjem, eller ved at få dem affaldssorteret.

Men i Leave No Trace skal der ikke kun holdes rent og efterlades et grønt område. Gæsterne skal simpelthen også bære det hele med sig hjem igen. Hvordan orker man det efter en uge på festival? Betyder det, at der er noget, man ikke orker at slæbe med på festival, og hvordan sikrer Roskilde Festival, at alt bliver taget med hjem?

Alle vores undren har vi hældt ud over Christian David Glerup og Kristian Bang Eisner, som bor i området i år. Hør deres svar i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Kampa Revo Zip markisetelt 450, Passer til Kampas Revozip markise på 450 cm. 
Brugt ganske få gange,

  Kampa Revo Zip markisetelt 450, Passer til Kampas Revozip markise på 450 cm. Brugt ganske få gange, altid tørret af efter brug. Opbevaret i hus. Skal afhentes

  4.000,00 kr.22-06-2024
 2. Milenco campingspejle - universal spejle

  Milenco campingspejle - universal spejle

  375,00 kr.22-06-2024
 3. Camping Nissen Camp-Let, 
En ældre Camp-Let med tilbehør.

Medfølger: Kuffertrum og "vindfang", 2 so

  Camping Nissen Camp-Let, En ældre Camp-Let med tilbehør. Medfølger: Kuffertrum og "vindfang", 2 sovekabiner (mørkfarvede), lommekappe, garderobestang, gulvtæppe og armeret presenning, 2 positionssto

  5.500,00 kr.22-06-2024
 4. Campingspejle

  Campingspejle

  Hagus(Oppi), Brugt få gange på VW Transporter T4. Passer muligvis også til T5 Afhentes Ebeltoft

  300,00 kr.22-06-2024
 5. Lygte. Olight warrior mini 2

  Lygte. Olight warrior mini 2

  300,00 kr.22-06-2024
 6. Gasflaske, campingvogn (aluminium), Gasflaske 6kg camping (alu.)
Gas-mængde: vurderet til at være go

  Gasflaske, campingvogn (aluminium), Gasflaske 6kg camping (alu.) Gas-mængde: vurderet til at være godt halv fuld. OBS: Priser for alu. flaske uden gas på nettet ca. 800kr + evt. 6 kg ombytning 250 S

  450,00 kr.22-06-2024

Lige nu er der 613 telte til salg på DBA, og 130 af dem koster 200 kroner eller derunder. 237 af dem koster 500 kroner eller derunder.

Sådan sikrer festivalen, at alt campingudstyr bliver taget med hjem

Da lejrboerne i Leave No Trace ankom til Roskilde Festival, blev deres campingudstyr vejet. Det samme sker, når festivalgæsterne tager afsted igen. Det pakkede campingudstyr bliver vejet, på vej hjem fra festivalen. Sådan kan Roskilde Festival sikre, at udstyret bliver taget med hjem. 

Det skal dog nævnes, at Roskilde Festival selvfølgelig fratrækker vægten fra mad og drikke, som naturligvis er blevet spist og drukket i løbet af festivalen. Så Leave No Trace-festivalfolkene vil klart have mindre vægt med sig hjem, end hvad de havde ud til festivalen.

LÆS OGSÅ: Udsolgt festival? Her er et effektivt trick til at finde udsolgte billetter til bl.a. Smukfest på DBA

Velkommen til området 'Leave no trace'
Velkommen til området 'Leave no trace'

Denne ting orkede de to drenge ikke at slæbe med på festival

I Leave No Trace-området bor der 800 festivalgæster, og to af dem er som nævnt Christian og Kristian. De to drenge og deres lejr ansøgte i første omgang om at bo i Clean Out Loud, men de fik at vide, at deres ansøgning - deres grønne initiativer - var for ambitiøse. Derfor blev de henvist til det nye område, Leave No Trace. Et område, drengene er yderst tilfredse med at bo i.

Men det har også sine ofre at bo i området. Christian og Kristian fortæller, at nu hvor teltene, soveposerne og liggeunderlagene skal med hjem og genbruges næste år, sætter det krav til campingudstyrets kvalitet. Det kan hurtigt blive en dyr affære, og derfor er det meste af lejrens campingudstyr genbrugsudstyr.

En anden konsekvens af, at bo i Leave No Trace er, at drengene ikke har gidet at bygge eller købe et stort anlæg.

I videoen øverst i artiklen kan du høre, hvad drengene blandt andet har skrevet i ansøgningen for at kunne bo i dette Leave No Trace-området.

Find det på DBA

 1. Camping bord, Outwell Domingo Camping bord. 3 hylder og bordplade. Fylder ikke meget når den er pakk

  Camping bord, Outwell Domingo Camping bord. 3 hylder og bordplade. Fylder ikke meget når den er pakket sammen.

  275,00 kr.22-06-2024
 2. Camping Bord Sammen klaplig, Praktisk bord

  Camping Bord Sammen klaplig, Praktisk bord

  100,00 kr.21-06-2024
 3. Outwell Montana 6, Outwell Montana 6 familietelt med 2 sovekabiner, der kan slåes sammen til en stor

  Outwell Montana 6, Outwell Montana 6 familietelt med 2 sovekabiner, der kan slåes sammen til en stor kabine. Opholdsrum med masser af plads til opbevaring, bord og stole samt hygge og leg. Der er fast

  3.000,00 kr.20-06-2024
 4. Telt, Sælger dette 8-mands telt (to kabiner med plads til fire personer i hver - afhængig af hvor go

  Telt, Sælger dette 8-mands telt (to kabiner med plads til fire personer i hver - afhængig af hvor gode venner man er…) Teltet har en kæmpe stue i midten med plads til bord, stole og 20 kasser øl eller

  950,00 kr.20-06-2024
 5. Klap-bord, Sammenklappelig bord med ben der kan justeres, 60x120cm

  Klap-bord, Sammenklappelig bord med ben der kan justeres, 60x120cm

  250,00 kr.20-06-2024
 6. Bord hæve/sænke, Originalt hæve/sænkebord til siddegruppe/soveplads 
Fra LMC Dominant 1997

  Bord hæve/sænke, Originalt hæve/sænkebord til siddegruppe/soveplads Fra LMC Dominant 1997

  300,00 kr.19-06-2024

Klik her for at se de campingborde, der lige nu er til salg på DBA.

Hvordan bygger man et festivalanlæg, der kan høres over alle bjerge, og som samtidig skiller sig ud i sit udseende? Vi fandt fem seje festivalanlæg og spurgte bagmændene, hvad opskriften er på et fedt festivalanlæg. Her kan du se videoen med de 5 "skabere".

Du kan også læse her, hvor meget du kan spare på blot at købe fem ting til festivalen på DBA - over 4.500 kroner kan vi afsløre!!!

Relaterede artikler