Du kan let tjene 14.000 kr. ekstra i denne måned: Sådan gør du
Livsstil

Du kan let tjene 14.000 kr. ekstra i denne måned: Sådan gør du

Julie Schoen
Julie Schoen

Dit tøjskab, dit kælderrum og alt det, der ligger inderst i det store reolsystem i stuen. Jo, der må helt klart være ting i dit hjem, der bare ligger og samler støv. Hvis du sælger ud af alle de ting, du ikke bruger, kan du tjene 13.839 kroner. Det viser DBAs Genbrugsindeks.

Prøv at tænk på alle de ting, du har brugt penge på i december: Julemad – den dyre streg. Måske en ny julekjole til alle de mange julefester, julefrokoster, juleaften, nytårsaften og andre festlige begivenheder, der popper op i december. Du har måske også skulle købe pakkegaver til den årlige pakkegaveleg, og så skal vi heller ikke glemme det store budget, man hvert år skal ofre på årets julegaver, adventsgaver og sågar for nogen vedkommende: pakkekalendre.

December er en bekostelig måned, helt bestemt. Og derfor kan januar og februar synes ret hårde at komme igennem. Året starter for manges vedkommende lidt hårdt ud, fordi beløbet på kontoen ikke er så højt, som det ellers plejer at være ved indgangen til en ny måned. Dertil er januar og februar også nogle svære måneder i forhold til sne, regn og slud, for ikke at tale om mørket og kulden.

Alt i alt, er der vist ingen tvivl om, at vi godt kunne bruge lidt ekstra penge i månederne efter december til at forsøde tilværelsen.

Og det kan vi sagtens sørge for her på DBA Guide: Hvis du har lyst, kan du tjene 13.839 kroner ekstra til dit budget.

Hvordan du kan tjene disse penge, kan du læse herunder. Du skal ikke ud og tage et nyt job, du skal faktisk ikke engang udenfor en dør. Pengene kan du tjene hjemmefra. Uden at mangle noget, uden at få sved på panden, uden at knokle din røv i laser.
Lyder det for godt til at være sandt? Det er det ikke. Læs med.

Ryd op og sælg ud af de ting, du ikke bruger. Sådan får du 13.839 kroner mere at forsøde tilværelsen med. Bum
Ryd op og sælg ud af de ting, du ikke bruger. Sådan får du 13.839 kroner mere at forsøde tilværelsen med. Bum

Sådan får du de ekstra 14.000 kroner mellem hænderne

Hvor mange ting har du liggende, som du aldrig bruger og/eller som du godt kan undvære, og hvad ville du selv vurdere, du kunne tjene, hvis du solgte alle disse ting videre?

Det har vi spurgt mere end 2.000 danskere om i vores store, årlige undersøgelse, som vi kalder for Genbrugsindekset.

I år svarede danskerne i gennemsnit, at de ville kunne tjene 13.839 kroner, hvis de solgte ud af alle de ting, som bare ligger med støv på derhjemme.

Så det er bare om at komme i gang.

Dertil er der også en række ”med-gevinster” ved at sælge ud fra gemmerne. Dem opridser vi for dig i afsnittet herunder.

’Sofa’ er det ord på DBA, der bliver brugt mest flittigt i DBAs søgefelt. Så din sofa er ret attraktiv:

 1. Sofa

  Sofa

  500,00 kr.15-06-2024
 2. Sofa, Ikea, Superfin Ikea sofa 2/3 personers og dejlig dyb. Sælges da jeg skal flytte :)

  Sofa, Ikea, Superfin Ikea sofa 2/3 personers og dejlig dyb. Sælges da jeg skal flytte :)

  1.999,00 kr.15-06-2024
 3. Sofa, bomuld, 3 pers., 3 personers Sofa i Antrasittgrå farve. 
Pæn og velholdt uden tydelige brugssp

  Sofa, bomuld, 3 pers., 3 personers Sofa i Antrasittgrå farve. Pæn og velholdt uden tydelige brugsspor. Bredde: 172 Højde: 71 Dybde: 84 Kan afhentes på lager i Ballerup i stueetage.

  300,00 kr.15-06-2024
 4. Sofa, læder, Stouby, STOUBY 3+2 SOFASÆT!
Ny pris 36000kr!

  Sofa, læder, Stouby, STOUBY 3+2 SOFASÆT! Ny pris 36000kr!

  2.200,00 kr.15-06-2024
 5. Sofa, stof, 3 pers. , Ilva, 3 personers sofa i super fin stand, kun 2 år gammel
Mål L 185, D 105
Pri

  Sofa, stof, 3 pers. , Ilva, 3 personers sofa i super fin stand, kun 2 år gammel Mål L 185, D 105 Pris 1300,- eller kom med et (realistisk) bud

  1.300,00 kr.15-06-2024
 6. Sofa, stof, Sælger denne super fine sofa i stof, den har altid stået i dyre og røgfrit hjem og er i

  Sofa, stof, Sælger denne super fine sofa i stof, den har altid stået i dyre og røgfrit hjem og er i super god stand. Sælges grundet flytning Tænker 600

  600,00 kr.15-06-2024

Du "tjener" mere end 14.000 kroner

1. For det første giver det altid fornyet energi at få ryddet op og få styr på, hvad du har liggende hvor.

2. Når du rydder op, får du også tit sat en våd klud på arbejde, og det giver kun noget godt til dit indeklima at få tørret det støv væk fra skufferne, som du aldrig orker, når du almindeligvis gør rent.

3. Man skal ikke undervurdere glæden ved at få mere plads. Selvom det ”kun” er i dit kælderrum, du får skabt mere plads, er det stadig et kæmpe ”win”. For så er der plads til, på helt Tetris-manér, at få rykket rundt og måske puttet nogle andre ting i kælderen. Sådan frigør du plads i dit hjem, og så har dine unger mere plads at lege på, eller du får måske plads til permanent at have symaskinen stående fremme, fordi der kan blive til et helt lille skrivebordshjørne. Hvem ved.
Plads er i hvert fald også lig med livskvalitet, og plads er penge. Især hvis du bor i København eller Aarhus, hvor kvadratmeterne er dyre, skal man slet ikke underkende, hvor dyrt det er for dig at have de mange gamle kufferter, du alligevel aldrig bruger, stående i dit kælderrum og optage nogle kvadratmeter.
Der er en grund til, at folk gerne betaler store summer hver måned på at få opbevaret deres ting i et eksternt lagerrum – plads er penge. Få skabt plads og tjen penge.
En win-win på alle måder!

DBAs søgeord:

-          2023: Disse søgeord blev oftest anvendt på DBA - link

-          2022: Disse søgeord blev oftest anvendt på DBA - link
-          2021: Disse søgeord blev oftest anvendt på DBA - link
-          2020: Disse søgeord blev oftest anvendt på DBA - link
-          2019: Disse søgeord blev oftest anvendt på DBA - link
-          2018: Disse søgeord blev oftest anvendt på DBA - link
-          2017: Disse søgeord blev oftest anvendt på DBA - link

 

Kilde: DBA

Sådan sælger du hurtigst for de famøse 13.839 kroner

 

Sådan sælger du hurtigst for de famøse 13.839 kroner

Der er mange måder at optimere dine salgsmuligheder på. Vi opridser nogle af dem her:

1. Har du en hel bunke af ting, du har samlet sammen, som du vil sælge, kan du begynde med at sælge ud af de ting, som sælger bedst i den måned, du sætter til salg i. Sætter du dine ting til salg i februar, er det ting som Gamer PC’en, modeltoget, plankebordet og spejlet, der sælger bedst. I marts er det nogle helt andre ting. Bliv klog på, hvad der sælger bedst i netop ”din” måned, her. Eller vælg din måned herunder:

Januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september, oktober, november, december.


2. Når du skal sælge dine ting, er det vigtigst, at du tager nogle ordentlige billeder og skriver en god salgstekst. I denne artikel skal du læse råd nummer 1 og 2, for at finde ud af, hvordan du skriver den bedste tekst, mens råd nummer tre beskæftiger sig med, hvordan dine billeder bliver bedst. Du kan også læse denne artikel, hvor du i råd nummer 4 finder links til DBAs superbrugere. Klik på deres DBA-profiler, hvor du kan se, hvor stylet deres varer er på deres DBA-profiler.


3. Er du i tvivl om, hvordan du skal prissætte dine ting, kan du få råd, her.


4. Hvis du har en hel specifik ting, du gerne vil af med først, kan du også lave den omvendte af vores råd nr. 1: Du kan tjekke, hvilken måned din specifikke ting sælger bedst i. Det kan du tjekke, her.
Men generelt er det vigtigt for os, her på DBA Guide-redaktionen, at slå en tyk, fed streg under, at det altid er bedre at sætte noget til salg nu frem for at vente. Men hvis du er doven, og alligevel gerne vil vente med at gøre arbejdet, kan du selvfølgelig tænke i at sætte til salg i den statistisk set bedste måned. Du kan også blot sætte din ting til salg nu, og når den ”gode måned” kommer, kan du slette annoncen og oprette den igen, så den ligger ny og øverst på sitet.

Så mange penge tjener de privatpersoner, der sælger brugt, om året på deres brugtsalg:

Dem, der har solgt genbrug, vurderer, at de har solgt for.... det seneste år

2023: 6.563 kr.

2022: 7.152 kr.

2021: 5.231 kr.

2020: 5.049 kr.

2019: 6.966 kr.

2018: 5.612 kr.

2017: 4.971 kr.

2016: 4.231 kr.

Kilde: Genbrugsindekset

Relaterede artikler