LISTE: Disse gamle modeltog er steget i værdi
Video

LISTE: Disse gamle modeltog er steget i værdi

Astrid
Astrid

Sidder du med kasser fyldt med gamle modeltog? Du må endelig ikke smide dem ud – de kan nemlig være guld værd. Bogstaveligt talt. I videoen ovenfor kan du blive klogere på, hvilke brugte modeltoge du kan score kassen på.

Er legetøj kun for børn? Ikke hvis du spørger 69-årige Stig, der har en stor kærlig for modeltoge. Stigs gamle modeltoge tøffer på livet løs i hjemmet i Brønshøj.

Grundet samlingens størrelse er Stig fra tid til anden nødsaget til at sælge ud af de gamle tog for at få plads til nye. Er du ikke bekendt med modeltogsuniverset, overrasker det dig sikkert at høre, at Stigs gamle modeltog bliver solgt på ingen tid.

- Hver gang jeg sætter noget til salg, bliver det revet væk. Der går ikke mere end 1-2 dage, så har jeg solgt det hele, fortæller Stig.

Stig ved altså et og andet om de små, tøffende tog. Selvom Stig har solgt et utal af modeltog gennem årerne, er der dog særligt ét tog, der prismæssigt skiller sig ud fra mængden. Bliv klogere på, hvilket tog i Stigs samling, der er mest værdifuldt samt hvilke tog, der er i høj kurs på DBA, nedenfor.

Find det på DBA

 1. Modeltog, märklin 311, skala H0, 2 ældre märklin vogne i meget pæn stand 
Ene i org rød æske 
Samlet

  Modeltog, märklin 311, skala H0, 2 ældre märklin vogne i meget pæn stand Ene i org rød æske Samlet pris for begge

  250,00 kr.08-02-2023
 2. Modeltog, märklin Vogne , skala H0, 8 virkelig flotte ældre märklin vogne 
Fremgår som nye 
Samlet p

  Modeltog, märklin Vogne , skala H0, 8 virkelig flotte ældre märklin vogne Fremgår som nye Samlet pris for alle

  250,00 kr.08-02-2023
 3. Modeltog, L. G. B. By Lehmann Messing skinner L. G. B. By Lehmann 7 buede Messing, skala LGB, L. G.

  Modeltog, L. G. B. By Lehmann Messing skinner L. G. B. By Lehmann 7 buede Messing, skala LGB, L. G. B. By Lehmann 7 buede Messing skinner No. 1100 R = 600mm Se billederne

  450,00 kr.08-02-2023
 4. Modeltog, Märklin 01, skala Ho, Märklin 3048 i brugt tilstand ,den kører som det skal ,tenderen har

  Modeltog, Märklin 01, skala Ho, Märklin 3048 i brugt tilstand ,den kører som det skal ,tenderen har mangler ellers se billederne for standen Sender gerne kan også afhentes også i Ballerup Se også mi

  495,00 kr.08-02-2023
 5. Modeltog, Märklin V200 med passager vogne, skala Ho, Märklin 3021. V200 med fire passager vogne ,det

  Modeltog, Märklin V200 med passager vogne, skala Ho, Märklin 3021. V200 med fire passager vogne ,det er i brugt tilstand ,lokomotivet kører som det skal og der kan være lette mangler ,ellers se billed

  595,00 kr.08-02-2023
 6. Modeltog, Märklin Circus mondolini digital, skala Ho, Märklin 29411 cirkus mondolino ,lokomotiv DIGI

  Modeltog, Märklin Circus mondolini digital, skala Ho, Märklin 29411 cirkus mondolino ,lokomotiv DIGITAL,kører på adresse 78 ,tre vogne og et løve bur med løver Det er som nyt og der er det som du ser

  295,00 kr.08-02-2023

Du kan lige nu finde 4.300 modeltoge til salg på DBA.

Dette tog er steget voldsomt i værdi

Stig har samlet på modeltoge siden han blev 14 år, og gennem de mange år som samler har han erhvervet sig hundredvis af mini lokomotiver. Med en samling så stor, kunne det tænkes at være vanskeligt at udvælge en favorit – men ikke for Stig.

Yndlingslokomotivet i samlingen er et Cargo-tog fra mærket Märklin, der er kendt for at være af utrolig god kvalitet. Nok er kvaliteten på toget i top – men det samme er prisen.

Hele tre Cargo-lokomotiver har hjemme i Stigs samling – hvilket er ret heldigt, eftersom de er steget gevaldigt i værdi. Stig måtte selv punge ud med 900 kroner per tog. De kan dog snildt sælges til 2.000 kroner stykket, vurderer Stig. Hvordan toget ser ud, kan du blive klogere på i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Ungdomsbøger vi ikke glemmer

Stig startede med at samle på analoge modeltog – med tiden har han udskiftet det fleste til digitale tog.
Stig startede med at samle på analoge modeltog – med tiden har han udskiftet det fleste til digitale tog.

Dette værdifulde tog skiller Stig sig aldrig af med

Affektionsværdien på dette tog er så stor, at uanset hvor meget toget skulle stige i værdi, vil Stig aldrig skille sig af med det. Det omtalte tog er nemlig modeltoget, der kickstartede Stigs samling. Modeltoget forærede Stigs bedstefar ham, da han blot var 14 år gammel.

Det gamle modeltog har været med Stig i tykt og tyndt – og har netop derfor også fået en særlig plads i hjemmet. Hver gang, Stig kigger på toget, mindes han sin bedstefar, som er årsagen til, at Stig fik interesse for modeltog.

Med inflationen inddraget i regnestykket, blev toget købt for, hvad der i dag svarer til 1.000 kroner. Gennem de mange år, Stig har haft toget i sin varetægt, er det dog steget til en værdi af 2.000 kroner, vurderer Stig.

Du kan se det kostbare tog på billedet nedenfor.

LÆS OGSÅ: 8 ting vi lede med i 90’erne

Da Stigs børn flyttede hjemmefra tog togpassionen over, og Stig dedikerede et helt værelse til sin samling. Med plads omkring sig kunne Stig endelig bygge sin drømmetogbane – se den i videoen øverst i artiklen..
Da Stigs børn flyttede hjemmefra tog togpassionen over, og Stig dedikerede et helt værelse til sin samling. Med plads omkring sig kunne Stig endelig bygge sin drømmetogbane – se den i videoen øverst i artiklen..

DBAs dyreste modeltog

I skrivende stund er der intet mindre end 4.280 modeltoge til salg på DBA – der er dog kun ét tog, der kan løbe med "prisen" som DBAs dyreste. Det er til gengæld også hammerdyrt!

DBAs dyerste modeltog sælges for intet mindre end 22.500 kroner. Toget en jubilæumsmodel produceret i anledning af Märklins 140-års fødselsdag i 1999 og findes kun et ganske få eksemplarer – hvilket naturligvis har stor indflydelse på prisen.

Sælger – Anne B. fra Haderslev skriver – at toget er i perfekt stand. Lokomotivet er kompatibelt med den nyeste teknologi og kan både køre og dampe. Grundet togets sjældenhed og historie må det siges at være et vaskeægte samleobjekt. Skal det unikke Märklin-tog bor hos dig, kan du købe det her – såfremt det stadig er til salg.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du din bil klar til foråret

DBAs dyreste modeltog er 10.000 kroner dyrere end det andet dyreste modeltog til salg på DBA.
DBAs dyreste modeltog er 10.000 kroner dyrere end det andet dyreste modeltog til salg på DBA.

Find det på DBA

 1. ORIGINALE BRIO TOG & SKINNER FRA START 80'ERNE, 
Originale BRIO tog og skinner, samt tunnel fra star

  ORIGINALE BRIO TOG & SKINNER FRA START 80'ERNE, Originale BRIO tog og skinner, samt tunnel fra starten af 80'erne sælges. Der medfølger 2 lokomotiver og 10 vogne, blandt andet den sjældne tipvogn. (S

  750,00 kr.08-02-2023
 2. Brio tog bane 3, Indeholder.: 1 politi station med garage og togskinne,
Samt 3 politibiler og 1 poli

  Brio tog bane 3, Indeholder.: 1 politi station med garage og togskinne, Samt 3 politibiler og 1 politibåd med sirene og lys. (Nye batterier). 1 stor rød bro med 2 bropiller og 2 opfartsskinner. 1 jern

  450,00 kr.08-02-2023
 3. Brio tog bane 1, RESERVERET TIL JETTE TORSDAG.
Indeholder.: 1 stort grønt bjerg man kan køre igennem

  Brio tog bane 1, RESERVERET TIL JETTE TORSDAG. Indeholder.: 1 stort grønt bjerg man kan køre igennem og opover med 2 opfartsskinner. 2 bropiller og 2 opfartsskinner. 1 bus/metro station. 1 garage. 1 l

  450,00 kr.08-02-2023
 4. Togbane, Sælger en BRIO togbane. Virkelig velholdt. Der er adskillige toge, vogne og et enkelt elekt

  Togbane, Sælger en BRIO togbane. Virkelig velholdt. Der er adskillige toge, vogne og et enkelt elektrisk træk-tog der kører på batteri. Fra dure og røg frit hjem

  300,00 kr.07-02-2023
 5. BRIO helikopter, tog og hund, Søde og sjove træting fra brio som man kan trække efter sig.
Brugte me

  BRIO helikopter, tog og hund, Søde og sjove træting fra brio som man kan trække efter sig. Brugte men fine i stand og virker som de skal. Helikopter og tog pris 100kr stk Hund 50 kr Købes alle 3 samle

  100,00 kr.07-02-2023
 6. Togbane, Stor brio togbane. Få dele er andet mærke, feks. Træ togene er fra ikea. Men største delen

  Togbane, Stor brio togbane. Få dele er andet mærke, feks. Træ togene er fra ikea. Men største delen er brio.

  500,00 kr.06-02-2023

Der findes toge for alle aldre. Se samtlige Brio-toge til salg på DBA ved at klikke her.

Mens nogle samler på modeltog, barbiedukker eller pokemon-kort, samler 40-årige Lasse Østergaard på amerikanske nummerplader. Samlingen er så stor, at han sælger ud af den, og lige for tiden har han omkring 350 annoncer med nummerplader på DBA. Læs mere om Lasse og hans samling, her.

I videoen nedenfor kan du møde 83-årige Henrik Bjørling, der har mere end 400 Porsche-biler parkeret i sin lejlighed. Altså modelbiler. På trods af Henriks store kærlighed for bilmærket, har han aldrig kørt i en Porsche – men det bliver der rettet op på i videoen.


Læs mere om Henrik og hans Porsche-samling, her.

Relaterede artikler