LISTE: Disse gamle modeltog er steget i værdi
Video

LISTE: Disse gamle modeltog er steget i værdi

Astrid
Astrid

Sidder du med kasser fyldt med gamle modeltog? Du må endelig ikke smide dem ud – de kan nemlig være guld værd. Bogstaveligt talt. I videoen ovenfor kan du blive klogere på, hvilke brugte modeltoge du kan score kassen på.

Er legetøj kun for børn? Ikke hvis du spørger 69-årige Stig, der har en stor kærlig for modeltoge. Stigs gamle modeltoge tøffer på livet løs i hjemmet i Brønshøj.

Grundet samlingens størrelse er Stig fra tid til anden nødsaget til at sælge ud af de gamle tog for at få plads til nye. Er du ikke bekendt med modeltogsuniverset, overrasker det dig sikkert at høre, at Stigs gamle modeltog bliver solgt på ingen tid.

- Hver gang jeg sætter noget til salg, bliver det revet væk. Der går ikke mere end 1-2 dage, så har jeg solgt det hele, fortæller Stig.

Stig ved altså et og andet om de små, tøffende tog. Selvom Stig har solgt et utal af modeltog gennem årerne, er der dog særligt ét tog, der prismæssigt skiller sig ud fra mængden. Bliv klogere på, hvilket tog i Stigs samling, der er mest værdifuldt samt hvilke tog, der er i høj kurs på DBA, nedenfor.

Find det på DBA

 1. Modeltog, Märklin Overlednings sæt til skydebro helt nyt, skala Ho, Märklin 7295 helt nyt og ubrugt

  Modeltog, Märklin Overlednings sæt til skydebro helt nyt, skala Ho, Märklin 7295 helt nyt og ubrugt ,meget sjældent til salg Overlednings sæt til skydebro 7294 (som også haves) Sender gerne kan ogs

  650,00 kr.26-03-2023
 2. Modeltog, Märklin 01, skala Ho, Märklin 3048 i brugt tilstand ,den kører som det skal ,tenderen har

  Modeltog, Märklin 01, skala Ho, Märklin 3048 i brugt tilstand ,den kører som det skal ,tenderen har mangler ellers se billederne for standen Sender gerne kan også afhentes også i Ballerup Se også mi

  475,00 kr.26-03-2023
 3. Modeltog, Märklin New Haven F7 Bunit, skala Ho, Märklin 4062 F7. B Unit New Haven Den er ny og helt

  Modeltog, Märklin New Haven F7 Bunit, skala Ho, Märklin 4062 F7. B Unit New Haven Den er ny og helt i metal Sender gerne kan også afhentes også i Ballerup Se også mine andre annoncer med Märklin He

  695,00 kr.26-03-2023
 4. Modeltog, Märklin Godsvogne med tip, skala Ho, Märklin 48451 LÆS HELE ANNONCEN ,sæt med tre vogne de

  Modeltog, Märklin Godsvogne med tip, skala Ho, Märklin 48451 LÆS HELE ANNONCEN ,sæt med tre vogne der kan tippe, i rigtig fin stand ,dog er der en vogn hvor den øverste side mangler et øje og er prøve

  299,00 kr.26-03-2023
 5. Modeltog, Märklin Amerikansk godsvogn, skala Ho, Märklin 45641 USA , lukket metal godsvogn med skyde

  Modeltog, Märklin Amerikansk godsvogn, skala Ho, Märklin 45641 USA , lukket metal godsvogn med skyde døre, som er helt ny og i original flot æske Reklame vogn for maxi til USA Sender gerne kan også

  250,00 kr.26-03-2023
 6. Fleischman HO

  Fleischman HO

  Modeltog, Fleisch Samling, skala ho

  600,00 kr.26-03-2023

Du kan lige nu finde 4.300 modeltoge til salg på DBA.

Dette tog er steget voldsomt i værdi

Stig har samlet på modeltoge siden han blev 14 år, og gennem de mange år som samler har han erhvervet sig hundredvis af mini lokomotiver. Med en samling så stor, kunne det tænkes at være vanskeligt at udvælge en favorit – men ikke for Stig.

Yndlingslokomotivet i samlingen er et Cargo-tog fra mærket Märklin, der er kendt for at være af utrolig god kvalitet. Nok er kvaliteten på toget i top – men det samme er prisen.

Hele tre Cargo-lokomotiver har hjemme i Stigs samling – hvilket er ret heldigt, eftersom de er steget gevaldigt i værdi. Stig måtte selv punge ud med 900 kroner per tog. De kan dog snildt sælges til 2.000 kroner stykket, vurderer Stig. Hvordan toget ser ud, kan du blive klogere på i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Ungdomsbøger vi ikke glemmer

Stig startede med at samle på analoge modeltog – med tiden har han udskiftet det fleste til digitale tog.
Stig startede med at samle på analoge modeltog – med tiden har han udskiftet det fleste til digitale tog.

Dette værdifulde tog skiller Stig sig aldrig af med

Affektionsværdien på dette tog er så stor, at uanset hvor meget toget skulle stige i værdi, vil Stig aldrig skille sig af med det. Det omtalte tog er nemlig modeltoget, der kickstartede Stigs samling. Modeltoget forærede Stigs bedstefar ham, da han blot var 14 år gammel.

Det gamle modeltog har været med Stig i tykt og tyndt – og har netop derfor også fået en særlig plads i hjemmet. Hver gang, Stig kigger på toget, mindes han sin bedstefar, som er årsagen til, at Stig fik interesse for modeltog.

Med inflationen inddraget i regnestykket, blev toget købt for, hvad der i dag svarer til 1.000 kroner. Gennem de mange år, Stig har haft toget i sin varetægt, er det dog steget til en værdi af 2.000 kroner, vurderer Stig.

Du kan se det kostbare tog på billedet nedenfor.

LÆS OGSÅ: 8 ting vi lede med i 90’erne

Da Stigs børn flyttede hjemmefra tog togpassionen over, og Stig dedikerede et helt værelse til sin samling. Med plads omkring sig kunne Stig endelig bygge sin drømmetogbane – se den i videoen øverst i artiklen..
Da Stigs børn flyttede hjemmefra tog togpassionen over, og Stig dedikerede et helt værelse til sin samling. Med plads omkring sig kunne Stig endelig bygge sin drømmetogbane – se den i videoen øverst i artiklen..

DBAs dyreste modeltog

I skrivende stund er der intet mindre end 4.280 modeltoge til salg på DBA – der er dog kun ét tog, der kan løbe med "prisen" som DBAs dyreste. Det er til gengæld også hammerdyrt!

DBAs dyerste modeltog sælges for intet mindre end 22.500 kroner. Toget en jubilæumsmodel produceret i anledning af Märklins 140-års fødselsdag i 1999 og findes kun et ganske få eksemplarer – hvilket naturligvis har stor indflydelse på prisen.

Sælger – Anne B. fra Haderslev skriver – at toget er i perfekt stand. Lokomotivet er kompatibelt med den nyeste teknologi og kan både køre og dampe. Grundet togets sjældenhed og historie må det siges at være et vaskeægte samleobjekt. Skal det unikke Märklin-tog bor hos dig, kan du købe det her – såfremt det stadig er til salg.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du din bil klar til foråret

DBAs dyreste modeltog er 10.000 kroner dyrere end det andet dyreste modeltog til salg på DBA.
DBAs dyreste modeltog er 10.000 kroner dyrere end det andet dyreste modeltog til salg på DBA.

Find det på DBA

 1. BRIO tog, skinner og tilbehør, Stort BRIO startsæt. Et elektrisk tog og flere almindelige tog

  BRIO tog, skinner og tilbehør, Stort BRIO startsæt. Et elektrisk tog og flere almindelige tog

  500,00 kr.26-03-2023
 2. Brio togbane, Masser af skinner, bjerge, broer. Lufthavn, færge, metro mm. Der er tre elektriske tog

  Brio togbane, Masser af skinner, bjerge, broer. Lufthavn, færge, metro mm. Der er tre elektriske tog. Leveres i plast kasse.

  1.250,00 kr.26-03-2023
 3. Brio togbane, Kæmpe samling af Brio togbane. 
100 stk sving
27 stk ligeud
18 stk 1/2 ligeud
10 stk 3

  Brio togbane, Kæmpe samling af Brio togbane. 100 stk sving 27 stk ligeud 18 stk 1/2 ligeud 10 stk 3/4 ligeud 10 sporskift En masse broer og tunneller og andre ting og sager En masse tog og vogne, nog

  1.500,00 kr.26-03-2023
 4. Brio remise, Brio tog remise varenr 33736. Perfekt stand, kasse medfølger ikke.

  Brio remise, Brio tog remise varenr 33736. Perfekt stand, kasse medfølger ikke.

  275,00 kr.26-03-2023
 5. Togbane, Brio togbane, over 185 dele. 
Mulighed for at bygge en kæmpe stor og sjov togbane med diver

  Togbane, Brio togbane, over 185 dele. Mulighed for at bygge en kæmpe stor og sjov togbane med diverse broer, tunneler og færge. Samlet løbende over år. Indeholder: 3 mennesker, 27 tog dele, 4 hegn,

  1.200,00 kr.26-03-2023
 6. BRIO togbaner, Vi sælger BRIO togbaner, tog, og meget lækkert tilbehør, bl.a. brændstation, vejarbej

  BRIO togbaner, Vi sælger BRIO togbaner, tog, og meget lækkert tilbehør, bl.a. brændstation, vejarbejde, kraner, bilbane mv. Det er i perfekt stand.

  900,00 kr.26-03-2023

Der findes toge for alle aldre. Se samtlige Brio-toge til salg på DBA ved at klikke her.

Mens nogle samler på modeltog, barbiedukker eller pokemon-kort, samler 40-årige Lasse Østergaard på amerikanske nummerplader. Samlingen er så stor, at han sælger ud af den, og lige for tiden har han omkring 350 annoncer med nummerplader på DBA. Læs mere om Lasse og hans samling, her.

I videoen nedenfor kan du møde 83-årige Henrik Bjørling, der har mere end 400 Porsche-biler parkeret i sin lejlighed. Altså modelbiler. På trods af Henriks store kærlighed for bilmærket, har han aldrig kørt i en Porsche – men det bliver der rettet op på i videoen.


Læs mere om Henrik og hans Porsche-samling, her.

Relaterede artikler