LISTE: Disse gamle modeltog er steget i værdi
Video

LISTE: Disse gamle modeltog er steget i værdi

Astrid
Astrid

Sidder du med kasser fyldt med gamle modeltog? Du må endelig ikke smide dem ud – de kan nemlig være guld værd. Bogstaveligt talt. I videoen ovenfor kan du blive klogere på, hvilke brugte modeltoge du kan score kassen på.

Er legetøj kun for børn? Ikke hvis du spørger 69-årige Stig, der har en stor kærlig for modeltoge. Stigs gamle modeltoge tøffer på livet løs i hjemmet i Brønshøj.

Grundet samlingens størrelse er Stig fra tid til anden nødsaget til at sælge ud af de gamle tog for at få plads til nye. Er du ikke bekendt med modeltogsuniverset, overrasker det dig sikkert at høre, at Stigs gamle modeltog bliver solgt på ingen tid.

- Hver gang jeg sætter noget til salg, bliver det revet væk. Der går ikke mere end 1-2 dage, så har jeg solgt det hele, fortæller Stig.

Stig ved altså et og andet om de små, tøffende tog. Selvom Stig har solgt et utal af modeltog gennem årerne, er der dog særligt ét tog, der prismæssigt skiller sig ud fra mængden. Bliv klogere på, hvilket tog i Stigs samling, der er mest værdifuldt samt hvilke tog, der er i høj kurs på DBA, nedenfor.

Find det på DBA

 1. Modeltog, Märklin Post og passager vogne, skala Ho, Märklin 4157 og 4176 post og passager vogne 27 c

  Modeltog, Märklin Post og passager vogne, skala Ho, Märklin 4157 og 4176 post og passager vogne 27 cm. To stk samlet pris 295. Kr. sælges enkeltvis for 195. Kr. stk. vognene er som nye og der er ove

  295,00 kr.15-06-2024
 2. Modeltog, Märklin Svensk trætog digital, skala Ho, Märklin 3670 digital adresse 04. Svensk træ lokom

  Modeltog, Märklin Svensk trætog digital, skala Ho, Märklin 3670 digital adresse 04. Svensk træ lokomotiv i original æske Lokomotivet kører som det skal ,det er i rigtig flot stand og det er som du se

  995,00 kr.15-06-2024
 3. Modeltog, marklin, skala h0, 4 sporskifter + 1 kryds med hel midterleder
der er lidt maling på

  Modeltog, marklin, skala h0, 4 sporskifter + 1 kryds med hel midterleder der er lidt maling på

  175,00 kr.15-06-2024
 4. Modeltog, lima, skala h0, lima startsæt med ekstra skinner og 2 sporskifter
lidt bygniger (skal nok

  Modeltog, lima, skala h0, lima startsæt med ekstra skinner og 2 sporskifter lidt bygniger (skal nok havde en klat lim)

  300,00 kr.15-06-2024
 5. Modeltog, Märklin, skala H0, 6 Märklin vogne

  Modeltog, Märklin, skala H0, 6 Märklin vogne

  200,00 kr.14-06-2024
 6. Modeltog, Märklin 3064 skala ho
Et pænt lokomotiv med nogle få brugsspor se foto, kører og skifter s

  Modeltog, Märklin 3064 skala ho Et pænt lokomotiv med nogle få brugsspor se foto, kører og skifter som det skal Er i Märklin æske. Køber betaler porto 40,- kr. med gls til pakkeshop. SE OGSÅ MINE ANDR

  400,00 kr.14-06-2024

Du kan lige nu finde 4.300 modeltoge til salg på DBA.

Dette tog er steget voldsomt i værdi

Stig har samlet på modeltoge siden han blev 14 år, og gennem de mange år som samler har han erhvervet sig hundredvis af mini lokomotiver. Med en samling så stor, kunne det tænkes at være vanskeligt at udvælge en favorit – men ikke for Stig.

Yndlingslokomotivet i samlingen er et Cargo-tog fra mærket Märklin, der er kendt for at være af utrolig god kvalitet. Nok er kvaliteten på toget i top – men det samme er prisen.

Hele tre Cargo-lokomotiver har hjemme i Stigs samling – hvilket er ret heldigt, eftersom de er steget gevaldigt i værdi. Stig måtte selv punge ud med 900 kroner per tog. De kan dog snildt sælges til 2.000 kroner stykket, vurderer Stig. Hvordan toget ser ud, kan du blive klogere på i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Ungdomsbøger vi ikke glemmer

Stig startede med at samle på analoge modeltog – med tiden har han udskiftet det fleste til digitale tog.
Stig startede med at samle på analoge modeltog – med tiden har han udskiftet det fleste til digitale tog.

Dette værdifulde tog skiller Stig sig aldrig af med

Affektionsværdien på dette tog er så stor, at uanset hvor meget toget skulle stige i værdi, vil Stig aldrig skille sig af med det. Det omtalte tog er nemlig modeltoget, der kickstartede Stigs samling. Modeltoget forærede Stigs bedstefar ham, da han blot var 14 år gammel.

Det gamle modeltog har været med Stig i tykt og tyndt – og har netop derfor også fået en særlig plads i hjemmet. Hver gang, Stig kigger på toget, mindes han sin bedstefar, som er årsagen til, at Stig fik interesse for modeltog.

Med inflationen inddraget i regnestykket, blev toget købt for, hvad der i dag svarer til 1.000 kroner. Gennem de mange år, Stig har haft toget i sin varetægt, er det dog steget til en værdi af 2.000 kroner, vurderer Stig.

Du kan se det kostbare tog på billedet nedenfor.

LÆS OGSÅ: 8 ting vi lede med i 90’erne

Da Stigs børn flyttede hjemmefra tog togpassionen over, og Stig dedikerede et helt værelse til sin samling. Med plads omkring sig kunne Stig endelig bygge sin drømmetogbane – se den i videoen øverst i artiklen..
Da Stigs børn flyttede hjemmefra tog togpassionen over, og Stig dedikerede et helt værelse til sin samling. Med plads omkring sig kunne Stig endelig bygge sin drømmetogbane – se den i videoen øverst i artiklen..

DBAs dyreste modeltog

I skrivende stund er der intet mindre end 4.280 modeltoge til salg på DBA – der er dog kun ét tog, der kan løbe med "prisen" som DBAs dyreste. Det er til gengæld også hammerdyrt!

DBAs dyerste modeltog sælges for intet mindre end 22.500 kroner. Toget en jubilæumsmodel produceret i anledning af Märklins 140-års fødselsdag i 1999 og findes kun et ganske få eksemplarer – hvilket naturligvis har stor indflydelse på prisen.

Sælger – Anne B. fra Haderslev skriver – at toget er i perfekt stand. Lokomotivet er kompatibelt med den nyeste teknologi og kan både køre og dampe. Grundet togets sjældenhed og historie må det siges at være et vaskeægte samleobjekt. Skal det unikke Märklin-tog bor hos dig, kan du købe det her – såfremt det stadig er til salg.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du din bil klar til foråret

DBAs dyreste modeltog er 10.000 kroner dyrere end det andet dyreste modeltog til salg på DBA.
DBAs dyreste modeltog er 10.000 kroner dyrere end det andet dyreste modeltog til salg på DBA.

Find det på DBA

 1. Brio tog fjernbetjent, Super sjovt velholdt velfungerende Brio tog med fjernbetjening - tog med lyd

  Brio tog fjernbetjent, Super sjovt velholdt velfungerende Brio tog med fjernbetjening - tog med lyd - lyd - hastigheder - sender gerne

  200,00 kr.14-06-2024
 2. Brio tog, Alt for 250 kr. Sendes gerne 
Fra røgfrit og dyrfrit hjem..

  Brio tog, Alt for 250 kr. Sendes gerne Fra røgfrit og dyrfrit hjem..

  250,00 kr.14-06-2024
 3. BRIO tog, Afhentes: Fin lille togbane og 3 tog i æske

  BRIO tog, Afhentes: Fin lille togbane og 3 tog i æske

  150,00 kr.13-06-2024
 4. Togbane, Begynder togbane - er aldrig leget med så er som nyt. 
25 skinner
En bro og er tog plus vog

  Togbane, Begynder togbane - er aldrig leget med så er som nyt. 25 skinner En bro og er tog plus vogn, hest og mand

  125,00 kr.12-06-2024
 5. Kæmpe brio samling, Kæmpe brio samling sælges
Der er følgende: 

Store drejeskiner: 64
Små drejeskin

  Kæmpe brio samling, Kæmpe brio samling sælges Der er følgende: Store drejeskiner: 64 Små drejeskiner: 49 Lange lige skinner: 13 Mellem lige skinner: 7 Micro skinner: 23 Små lige skinner: 23 Høje ski

  1.200,00 kr.12-06-2024
 6. BRIO tog metro skinner, BRIO metrotog med skinner, og elektrisk alm tog med skinner samt en stor omg

  BRIO tog metro skinner, BRIO metrotog med skinner, og elektrisk alm tog med skinner samt en stor omgang ekstra skinner fra Ikea som er kompatible med brio. Sælges samlet for 400 kr. Kan også sende

  400,00 kr.12-06-2024

Der findes toge for alle aldre. Se samtlige Brio-toge til salg på DBA ved at klikke her.

Mens nogle samler på modeltog, barbiedukker eller pokemon-kort, samler 40-årige Lasse Østergaard på amerikanske nummerplader. Samlingen er så stor, at han sælger ud af den, og lige for tiden har han omkring 350 annoncer med nummerplader på DBA. Læs mere om Lasse og hans samling, her.

I videoen nedenfor kan du møde 83-årige Henrik Bjørling, der har mere end 400 Porsche-biler parkeret i sin lejlighed. Altså modelbiler. På trods af Henriks store kærlighed for bilmærket, har han aldrig kørt i en Porsche – men det bliver der rettet op på i videoen.


Læs mere om Henrik og hans Porsche-samling, her.

Relaterede artikler