Fjernsyn for dig – Husker du disse figurer?
Børn

Fjernsyn for dig – Husker du disse figurer?

Christine
Christine

Du har sikkert siddet klinet til skærmen, når Kaj og Andrea bakkede snavvendt og nok også fældet en tåre sammen med Æsel, Grisling og Plys. De kendte figurer fra børne-tv har fulgt de fleste af os fra de første år, men kan du huske dem alle? Læs med her og få opdateret hukommelsen.

Nøøj, det er for børn! Og det er nemlig lige, hvad det er. 'Fjernsyn for dig' er en verden af eventyr, gode historier og finurlige fantasifortællinger om talende dyr, bløde bamsebjørne og selvkørende biler. Det er ikke svært at forstå, hvorfor drenge og piger i årtier er blevet tryllebundet af de farverige universer.

De fleste af os husker med garanti både Lotte og Anna, Bamse og Kylling eller Kaj og Andrea, men har du helt styr på, hvor Villy Rap, Kasper Kat og Ole Orm hører hjemme? Vi tager en tur i tidsmaskinen tilbage til 'Børnetimens' begyndelse for at give dig en kærlig reminder om alle de figurer fra 'Fjernsyn for dig', du måske har glemt med tiden.

Bamse besøgte ofte Forlæns og Baglæns på planeten Joakim. Denne søde bjørn sælger Kaja i Værløse til 50 kroner.
Bamse besøgte ofte Forlæns og Baglæns på planeten Joakim. Denne søde bjørn sælger Kaja i Værløse til 50 kroner.

En verden med kæmpeæbler og agurkemobiler

Der var hverdagsmysterier på sendefladen, når 'Fjernsyn for dig' sendte dig på eventyr med Kasper Kat og Ole Orm. Kan du huske historien om det forsvundne kæmpeæble eller den vilde agurkemobil?

Fjernsynsudsendelserne var baseret på Richard Scarrys fortællinger fra bøgerne af samme navn, og når vennerne i 'Den travle by' tog på tur, var der spænding og sjove oplevelser fra start til slut. Er du klar til et gensyn med Fanny Flodhest, Sally, Ja/Nej-Gris og alle de andre?

Det er ikke kun dig, der vil nyde at møde figurerne igen, for fortællingerne er faktisk stadig populære hos de mindste, selvom de ikke vises i tv. På DBA kan du både finde bøger og animationsfilm om vennerne fra 'Den travle by', så du kan hurtigt blive klar til højtlæsning og fredagshygge – selv på en dag, hvor 'Fjersyn for dig' har andre programmer på planen.

Find bøgerne på DBA:

 1. Alle tiders skole, Richard Scarry

  Alle tiders skole, Richard Scarry

  89,00 kr.12-04-2024
 2. 34 børnebøger, Jørgen Clevin, Astrid Lindgren, Jan Lööf, Quint Buchholz: I bøgernes land
Jørgen Clev

  34 børnebøger, Jørgen Clevin, Astrid Lindgren, Jan Lööf, Quint Buchholz: I bøgernes land Jørgen Clevin: Færdsels-klovnen Rune T. Kidde: Hønen i posen - Eventyret om eventyret David Lewis: Bob og hans

  300,00 kr.12-04-2024
 3. ABC ordbog, tællebog, , Richard Scarry, “Min lille tællebog” af Richard Scarry. Billedbog udgivet af

  ABC ordbog, tællebog, , Richard Scarry, “Min lille tællebog” af Richard Scarry. Billedbog udgivet af Gyldendal i 2007. Hardback i rigtig fin stand! 40 kr. “Min lille ABC-ordbog” af Richard Scarry. Bi

  30,00 kr.12-04-2024
 4. Min store taellebog af Richard Scarry (Bog)

  Min store taellebog af Richard Scarry (Bog)

  Min store taellebog af Richard Scarry (Bog), Min store taellebog af Richard Scarry (Bog), Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. Introduces the numbers and

  49,00 kr.12-02-2024
 5. Alle tiders skole, Richard Scarry

  Alle tiders skole, Richard Scarry

  65,00 kr.11-04-2024
 6. ABC ordbog, Richard Scarry

  ABC ordbog, Richard Scarry

  65,00 kr.11-04-2024

På DBA kan du lige nu finde flere flotte eksemplarer af 'Den travle by'. Her kan du se dem, der koster under 50 kroner.

Du gætter aldrig, hvor dette fantasidyr er fra

Hvis vi siger planeten Joakim, ringer der så en klokke?

Okay, du får en ledetråd mere: På planeten lever et underligt rumdyr med to hoveder. Kan du gætte det nu?

Vi indrømmer, at det er en svær nød at knække, hvor væsenet er fra, men vi er til gengæld helt sikre på, at genkendelens glæde blusser op i dig, når vi afslører svaret. Fantasidyret er selvfølgelig Forlæns og Baglæns fra Bamses Billedbog. 

Ahh… Ja, vi vidste, du ville kunne huske det klodsede dyr, som havde mere end almindelige problemer med at kommunikere med sig selv. Det giver nemlig udfordringer at have et hoved i begge ender, og særligt når hovederne ikke altid har den samme forestilling om, hvor på planeten de vil hen.

Trænger du til et gensyn? Der venter fortællinger med Bamse, Kylling, Ælling og de andre venner på DBA.

LÆS OGSÅ: Disse Disney-film er steget i værdi

Bamses bedste ven Kylling kan også blive din. Helle sælger denne store dukke på 42 centimeter til kun 50 kroner.
Bamses bedste ven Kylling kan også blive din. Helle sælger denne store dukke på 42 centimeter til kun 50 kroner.

Sådan sikrer du fredagshyggen for kun 30 kroner

Hun er så lille, at hun kan sove i en tændstikæske. Kan du huske Cirkeline med den røde kjole og det strittende, sorte år? Den søde tegneserieklassiker så dagens lys for første gang i 1957, men selvom den lille alfepige er vores heltinde, må vi ikke glemme mussevennerne i de stribede trøjer. Fredrik, der altid er klar på eventyr, og Ingolf, som er lidt mindre modig, slår nemlig snart følgeskab med Cirkeline.

Desværre er det sjældent, de toner frem på skærmen for at tage os med på opdagelse i deres verden. Savner du at nynne med på 'Bim, bam busse, jeg er en haletudse' eller nogle af de andre sange fra tegneserien, har vi godt nyt til dig. På DBA kan du finde tegnefilmene til under 30 kroner, så vi tør godt love, at fredagshyggen er sikret nu.

Find Cirkeline på DBA i dag:

 1. Blandede børnefilm (str. 19 x 13 cm)

  Blandede børnefilm (str. 19 x 13 cm)

  Blandede børnefilm (str. 19 x 13 cm), DVD, Underholdning, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. Cd - 3 Stk, Thomas tog, Cirkeline og Kaj & Andrea Bran

  21,00 kr.12-02-2024
 2. Cirkeline ost og kærlighed, DVD, tegnefilm, Cirkeline ost og kærlighed
Se gerne mine andre annoncer

  Cirkeline ost og kærlighed, DVD, tegnefilm, Cirkeline ost og kærlighed Se gerne mine andre annoncer med film. Sammen fragter ved køb af flere. Køber betaler for fragten.

  10,00 kr.08-04-2024
 3. Diverse Film Sælges, DVD, familiefilm, Brugte velholdte originale børnefilm. Kan afhentes i Farum el

  Diverse Film Sælges, DVD, familiefilm, Brugte velholdte originale børnefilm. Kan afhentes i Farum eller sendes for ca. 40,-. SOLGT Nye Eventyr Med Lucky Luke: vol. 04 25,- Lucky Luke 4: Vejen Til Ok

  15,00 kr.08-04-2024
 4. Børnefilm, Heidi, Pippi, Cirkeline, Sørøver Sally, VHS-film:
- Heidi, film med engelsk tale og dansk

  Børnefilm, Heidi, Pippi, Cirkeline, Sørøver Sally, VHS-film: - Heidi, film med engelsk tale og danske undertekster - Pippi Langstrømpe, tegnefilm med dansk tale - Cirkelines fødselsdag, tegnefilm med

  12,00 kr.06-04-2024
 5. Cirkeline og verdens mindste superhelt

  Cirkeline og verdens mindste superhelt

  Cirkeline og verdens mindste superhelt, DVD, Underholdning, Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. Cirkeline og verdens mindste superhelt Vi sender

  16,00 kr.06-03-2024
 6. DVD, animation, og tegnefilm, originale med dansk tale eller undertekster.

Cirkus ildebrand
Casper

  DVD, animation, og tegnefilm, originale med dansk tale eller undertekster. Cirkus ildebrand Casper findes der spøgelser Casper den magiske begyndelse Cykelmyggen og dansemyggen Captain underpants Cha

  20,00 kr.01-04-2024

Du kan både finde Cirkeline som børnebog og tegnefilm på DBA.

Denne and er frækkere end Emil fra Lønneberg

Han var altid lidt uartig, lavede ofte lidt for meget ballade og drillede sin mor. Det er ikke Emil fra Lønneberg, vi hentyder til, men derimod den frække Villy Rap, som lavede ulykker i bedste sendetid. Alligevel var det svært ikke at holde af ham, når Bamse læste historierne højt for Kylling i Bamses Billedbog.

Det er nemlig herfra, fortællingerne om den frække and med de blå bukser og den hvide T-shirt stammer.

Om det altid ender godt for Villy, vil vi ikke afsløre her. Det må du selv en tur forbi DBA for at finde ud af. Her kan du nemlig både finde svarene på film og i bøger.

LÆS OGSÅ: Liste: Disse gamle modeltoge er steget i værdi

Dorte i Højbjerg ved Aarhus sælger denne film med Villy Rap. Den koster 100 kroner og kan selvfølgelig sendes med posten.
Dorte i Højbjerg ved Aarhus sælger denne film med Villy Rap. Den koster 100 kroner og kan selvfølgelig sendes med posten.

Find ud af, hvad den gule bil gemmer på bagsædet

Når lyset i bilhallen blev slukket, tændte Tøf Tøf lygterne og trillede ud på eventyr. Den gule veteranbil levede sit helt eget liv, og selvom den ikke kunne sige andet end tøf-tøf og dytte med hornet, var børn og barnlige sjæle underholdt fra start til slut.

Gennem gaderne gik turen, og undervejs landede de mest fantastiske ting på bilens bagsæde. Hvad Tøf Tøf tog med retur til bilhallen, kan vi desværre ikke afsløre, men vi ved, hvor du kan finde svaret… Det kan du på DBA.

LÆS OGSÅ: Liste: Disse ting til børn satte danskerne til salg i 2020

Tøf Tøf kan også købes som bog, hvis du vil skifte film ud med højtlæsning. Denne fine, gamle udgave kan købes for 35 kroner i København.
Tøf Tøf kan også købes som bog, hvis du vil skifte film ud med højtlæsning. Denne fine, gamle udgave kan købes for 35 kroner i København.

Det er svært ikke at mærke et stik af nostalgi, når figurerne fra 'Fjernsyn for dig' toner frem fra fortiden, men kan du klare lidt flere minder, skal du læse med nu. Vi har fundet et udvalg af ungdomsbøger, der med sikkerhed har sat spor i de fleste teenagere. Se listen med de udødelige klassikere i denne artikel.  

En anden ting, vi heller ikke glemmer lige med det samme, er Pokémon – og Kasper gør i hvert fald slet ikke, for han har en imponerende samling af de japanske items. Vil du vide, hvor meget samlingen er værd? Vi kan godt afsløre, at den er vurderet til mere end 1 million kroner, men hvor meget den præcis koster, lader vi selv Kasper fortælle i videoen herunder.

Relaterede artikler