Guld i gemmerne: Se hvilke skatte vi fandt på et loft i Ansager
Video

Guld i gemmerne: Se hvilke skatte vi fandt på et loft i Ansager

DBA Guide
DBA Guide

Jakob havde givet op: Han havde et helt loft fyldt med ting, han aldrig brugte, og nu skulle huset sælges. Hvilke ting kunne sælges videre - og for hvor meget? Han bad derfor DBA Guide om hjælp. I videoen herover kan du se, hvordan det gik, da vi fandt guld i Jakobs gemmer. Du kan også se, hvilket nyt liv de gamle, støvede ting på loftet har fået i dag.

De giver dårlig samvittighed, de er fyldt med støv, og så fylder de op i dit hjem.

Mange af os har et loft eller en kælder fyldt med forskellige ting, som vi aldrig bruger. Ting, som du kan tjene mange penge på at få ryddet op i og solgt videre - og så kan tingene samtidig få værdi for andre. 


Det er videoen herover et godt bevis på.

Psst
I næste program 'Guld i gemmerne' tager vi til en kælder i Charlottenlund, hvor vi hjælper Anne Sophie med at sælge ud af hendes mors mange, gamle ting. Videoen kan du snart se, her på DBA Guide.

Find det på DBA

 1. Bord og stole i et sæt, Gammelt retro camping bord og stole i et sæt

  Bord og stole i et sæt, Gammelt retro camping bord og stole i et sæt

  500,00 kr.26-11-2023
 2. Retro camping bord med 4 stole, Meget velholdt sæt i træ, stole med originalt stof, som er løbet li

  Retro camping bord med 4 stole, Meget velholdt sæt i træ, stole med originalt stof, som er løbet lidt ved nogle af sømmene. Mål udfoldet bord 74x94

  800,00 kr.06-11-2023
 3. Retro campingbord med 4 taburetter, Bordet incl. stole kan klappes sammen til kuffert med håndtag.

  Retro campingbord med 4 taburetter, Bordet incl. stole kan klappes sammen til kuffert med håndtag. Bord og taburetter har brugsspor efter alder Sælges samlet for 850,-kr

  850,00 kr.15-10-2023
 4. Klapbord retro med fire plader, Så er det sat ned i pris!!!
 Rigtigt velholdt bord i super stand, ig

  Klapbord retro med fire plader, Så er det sat ned i pris!!! Rigtigt velholdt bord i super stand, igen fejl eller noget. BARE ET SUPER BORD. Klar til de nye retro ture

  400,00 kr.15-10-2023
 5. Retro Campingbord, Lækkert retro camping bord med klapstole udført i teaktræ Bordet er i rigtig fin

  Retro Campingbord, Lækkert retro camping bord med klapstole udført i teaktræ Bordet er i rigtig fin stand trods alderen dog kal hængsler strammes en smule. Giv gerne et bud, men realistisk. Udslået:

  1.250,00 kr.16-09-2023
 6. Retro klapsammen bord, Retro klapsammen camping bord.
Stole I meget flot stand. 
Udvendig har bordet

  Retro klapsammen bord, Retro klapsammen camping bord. Stole I meget flot stand. Udvendig har bordet lidt rust/Patina, som ses på billedet. Ellers i meget fint stand.

  300,00 kr.13-09-2023

På DBA er der meget forskelligt campingudstyr til salg, og her kan du se alt det, der matcher på søgeordet 'retro'.

Sådan fik Jakob hjælp

Jakob fra Ansager stod med et loft fyldt med støvede og gamle ting, som han ikke vidste, hvad han skulle stille op med. Loftet tilhørte hans forældre, som var blevet ramt af sygdom, og nu skulle huset sælges. Jakob havde ingen idé om, hvad kan skulle stille op med de mange tusind ting, der hobede sig op på loftet. 

For hvordan ved man hvilke ting, der kan sælges videre, og hvad skal tingene prissættes til? 

DBA Guide kom ham til undsætning. Vi tog genbrugseksperten Louise Trillingsgaard under armen og fik sorteret ud i hans forældres gemmer og værdisat hans ting 

I videoen kan du også se, hvordan nogle af de ting, vi fandt på Jakobs forældres loft, i dag har skabt glæde hos en ny ejer. 

Til venstre i billedet ses Jakob, genbrugsekspert Louise Trillingsgaard står i midten af billedet, mens værten og redaktør for DBA Guide, Julie Schoen ses til højre i billedet
Til venstre i billedet ses Jakob, genbrugsekspert Louise Trillingsgaard står i midten af billedet, mens værten og redaktør for DBA Guide, Julie Schoen ses til højre i billedet

Køb Jakobs ting fra loftet

Efter vi besøgte Jakob, har han fået sat flere af tingene fra loftet til salg. Du kan se nogle af dem på billedet herunder, og du kan selv gå ind og se hans profil på DBA, her.

Blandt andet sælger Jakob de to transistorradioer retroradioer, som du i videoen kunne se blev fundet i et skab på hans loft. Radioerne er fra Bang og Olufsen, og Jakob har sat dem begge til salg for en samlet pris af 1.500 kroner.

Klik her for at se næste afsnit af Guld i gemmerne - i denne kælder i Charlottenlund finder vi en PH-lampe

Jakob har i skrivende stund flere annoncer med ting til salg fra loftet. Blandt andet kan du lige nu købe disse ting af ham, som er på billedet. Flere af tingene kan du se, at vi finder på Jakobs loft
Jakob har i skrivende stund flere annoncer med ting til salg fra loftet. Blandt andet kan du lige nu købe disse ting af ham, som er på billedet. Flere af tingene kan du se, at vi finder på Jakobs loft

LÆS OGSÅ: Dette var den mest populære bil på DBA i 2017

Find inspiration til at få dine ting solgt

Hvis du selv har en bunke af ting liggende, som du gerne vil sælge videre, men hvor du er i tvivl om prisen, så kan du måske hente inspiration ved at se filmen fra loftet i Ansager.

Her giver vores genbrugsekspert Louise Trillingsgaard dig nemlig tips og tricks til, hvilke ting der lige nu er særlig hotte på DBA, og hvilke du ikke skal regne med at få det store beløb for.

Blandt andet fortæller hun, at gammelt retrofarvede sengetøj (se billedet næstøverst i artiklen) sagtens kan gå for 100-150 kroner per sengesæt. Men hvis du ligger inde med en gammel lampeskærm, kan det være, du skal vente med at sætte den til salg til om nogle år. Lige nu er det ”nøgne”, store pærer, der er populære, fortæller Louise Trillingsgaard.

Så gem på din lampeskærm, til den en dag er på mode igen, og du dermed vil kunne få en god pris for den.

Find det på DBA

 1. Sengetøj, Retro blomstret, Smukt gul blomstret Retro dyne og pudebetræk til voksen. Sengetøjet er kl

  Sengetøj, Retro blomstret, Smukt gul blomstret Retro dyne og pudebetræk til voksen. Sengetøjet er klar i farven, har et hul ved den ene ene og hovedpudebetrækket er gået op i sugningen. Ellers fint og

  75,00 kr.27-11-2023
 2. Sengetøj, Retro, 2 dynebetræk og 2 hovedpudebetræk, god stand.
Pris er for begge
140 x 190, pudebetr

  Sengetøj, Retro, 2 dynebetræk og 2 hovedpudebetræk, god stand. Pris er for begge 140 x 190, pudebetræk 57 x 47 cm. Sender du betaler din porto Bor 200m fra Nørrebro station

  75,00 kr.26-11-2023
 3. Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK.
Bomuld. 136 x 188 cm.
Flot stand.

Prisen er FAST.
SENDER GERNE.

S

  Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK. Bomuld. 136 x 188 cm. Flot stand. Prisen er FAST. SENDER GERNE. Se også mine andre annoncer med betræk.

  135,00 kr.20-11-2023
 4. Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK.
Bomuld. 132 x 184 cm.
Fin stand - skal stikkes nederst i den ene si

  Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK. Bomuld. 132 x 184 cm. Fin stand - skal stikkes nederst i den ene side og i lidt i en sidesøm. Prisen er FAST. SENDER GERNE. Se også mine andre annoncer med betræk.

  125,00 kr.20-11-2023
 5. Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK.
Bomuld. 126 x 190 cm.
Fin brugt stand.

Prisen er FAST.
SENDER GERN

  Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK. Bomuld. 126 x 190 cm. Fin brugt stand. Prisen er FAST. SENDER GERNE. Se også mine andre annoncer med betræk.

  110,00 kr.20-11-2023
 6. Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK.
Bomuld. 126 x 184 cm.
Flot brugt stand - 2 bændler mangler.

Prisen

  Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK. Bomuld. 126 x 184 cm. Flot brugt stand - 2 bændler mangler. Prisen er FAST. SENDER GERNE. Se også alle mine andre betrækannoncer.

  125,00 kr.20-11-2023

Klik her for at se alle de annoncer med retrofarvede sengetøj, som lige nu er aktive på DBA. Er du på jagt efter sengetøj i alle mulige farver, så har du lige nu 688 muligheder.

Louise Trillingsgaard giver også i videoen tips til, hvordan du bedst kan få præsenteret dine ting på DBA, så de har størst mulighed for at blive solgt. Hun guider dig også til, hvordan du selv kan finde ud af, hvad tingene kan sælges for, hvis du er i tvivl.

En større genbrugselsker findes vist ikke

Louise Trillingsgaard er genbrugsekspert - og ikke mindst KÆMPE genbrugselsker. Hun elsker at give gamle ting et nyt liv, en ny funktion, og det har hun ikke bare gjort til en levevej. Hun har også udgivet en bog om det, så andre kan gøre hende kunsten efter
Louise Trillingsgaard er genbrugsekspert - og ikke mindst KÆMPE genbrugselsker. Hun elsker at give gamle ting et nyt liv, en ny funktion, og det har hun ikke bare gjort til en levevej. Hun har også udgivet en bog om det, så andre kan gøre hende kunsten efter

Louise Trillingsgaard er en stor genbrugselsker og ikke mindst en ivrig genbrugskøber og -sælger. Hun elsker alt, hvad der rimer på retro og vintage, og det må gerne have farver, være skævt og barnligt. 

Hun ejer butikken 'Retroguld', og så er hun forfatter til bogen af samme navn. Når hun ikke er på jagt efter genbrugsfund eller hygger sig i sin butik, arrangerer hun loppemarkeder, så danskernes finurlige ting kan bytte ejere og skabe glæde i nye hjem.

Louise Trillingsgaard hygger sig også med genbrugsprojekter på DBA Guide. Blandt andet har hun forvandlet en gammel campingvogn med hjælp fra retroens charme og en vintage-fornemmelse.

Find det på DBA

 1. Raadvad retro Køkkenvægt (str. 17 x 15 x 7 cm 17 x 14 x 9 cm skriv det til 2 ...

  Raadvad retro Køkkenvægt (str. 17 x 15 x 7 cm 17 x 14 x 9 cm skriv det til 2 ...

  Raadvad retro Køkkenvægt (str. 17 x 15 x 7 cm 17 x, Raadvad, super fin Brand: Raadvad Farve: Hvid Størrelse: 17 x 15 x 7 cm 17 x 14 x 9 cm skriv det til 2 sdk Klik på knappen "Gå til varen" for

  43,00 kr.05-12-2023
 2. Køkkenvægt , Krups, Fin retro vægt

  Køkkenvægt , Krups, Fin retro vægt

  50,00 kr.04-12-2023
 3. Køkkenvægt, GEPO5000, Skøn gammel retro vægt, i mint grøn. Virker og i fin stand. Selvfølgelig med b

  Køkkenvægt, GEPO5000, Skøn gammel retro vægt, i mint grøn. Virker og i fin stand. Selvfølgelig med brugsspor da den er gammel.

  250,00 kr.04-12-2023
 4. Køkkenvægt, Retro EVA køkkenvægt til væg

350kr

Hentes i lyngby

  Køkkenvægt, Retro EVA køkkenvægt til væg 350kr Hentes i lyngby

  350,00 kr.03-12-2023
 5. Retro køkkenvægt, EVA, Super flot Retro væghængt køkkenvægt,flot orange og hvid farve, vægten kan ve

  Retro køkkenvægt, EVA, Super flot Retro væghængt køkkenvægt,flot orange og hvid farve, vægten kan veje fra 0 - 3 kg i 10 g intervaller, rigtig flot, super god stand.

  175,00 kr.01-12-2023
 6. køkkenvægt, Soehle, Retro fuldt funktionsdygtig køkkenvægt kan veje op til 12 kg

  køkkenvægt, Soehle, Retro fuldt funktionsdygtig køkkenvægt kan veje op til 12 kg

  50,00 kr.01-12-2023
I videoen - som du finder øverst i artiklen - kan du få svar på, hvorfor Louise Trillingsgaard mener, at en brevvægt i dag sagtens kan sælges på DBA
I videoen - som du finder øverst i artiklen - kan du få svar på, hvorfor Louise Trillingsgaard mener, at en brevvægt i dag sagtens kan sælges på DBA

Så mange danskere haft et loft ligesom Jakobs

Jakob og hans forældre er langt fra de eneste, der har et loft eller en kælder fyldt med ting, de ikke bruger. 75 procent af danskerne har ting liggende, som de ikke længere har i brug. Ting, som de vurderer, har en værdi af 5.632 kroner. Det viser DBAs Genbrugsindeks, som hvert år tager temperaturen på Genbrugsdanmark.

Undersøgelsen viser også, at mange har de samme ting - som vi fandt på Jakobs forældres loft - liggende. For eksempel fandt vi en fin, grøn vase på loftet, og boligtilbehør - så som vaser - fylder op hos 30 procent af danskerne, uden at blive brugt. Den ting,
flest danskere har liggende i brugt derhjemme, er en mobiltelefon.

LÆS OGSÅ: Mød supersælgeren Anja, der har over 200 ting til salg på DBA

Hvis du har lige så mange ting som Jakob, som du mangler hjælp til at få værdisat og solgt, så kan du tilmelde dig programmet 'Guld i Gemmerne' ved at skrive en mail til jschoen (@) ebay.com.

Skriv i mailen, hvorfor det netop er dit loft eller kælder, vi skal besøge, og send meget gerne billeder med. Så kan det være, det er dine støvede ting, vi kommer og findet et nyt hjem til næste gang.

I slutningen af programmet kan du se, hvad der i dag pryder Christiane fra Østerbros indretning. Hun købte nemlig tre af Jakobs ting, som hun i dag er rigtig glad for. I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du også se, hvad hun gav for de tre ting
I slutningen af programmet kan du se, hvad der i dag pryder Christiane fra Østerbros indretning. Hun købte nemlig tre af Jakobs ting, som hun i dag er rigtig glad for. I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du også se, hvad hun gav for de tre ting

Kender du nogle, der har lige så mange ting som Jakob, og som godt kunne bruge lidt inspiration til at få tingene solgt, så tag dem gerne på Facebook i artiklens Facebook-opslag, som du finder, her. Du kan også komme ind på opslaget ved at klikke på opslaget herunder:Hvis du er i tvivl om, om du kan få dine gamle ting solgt, så kan du eventuelt hente inspiration fra denne artikel. Her har vi samlet top 20 over de ting, som danskerne søgte på, på DBA i 2017.

Du kan også tage med hjem til Brian og Kirsten, som købte en gammel faldefærdig gård, som i dag er totalrenoveret... med genbrug.

Relaterede artikler