Guld i gemmerne: Se hvilke skatte vi fandt på et loft i Ansager
Video

Guld i gemmerne: Se hvilke skatte vi fandt på et loft i Ansager

DBA Guide
DBA Guide

Jakob havde givet op: Han havde et helt loft fyldt med ting, han aldrig brugte, og nu skulle huset sælges. Hvilke ting kunne sælges videre - og for hvor meget? Han bad derfor DBA Guide om hjælp. I videoen herover kan du se, hvordan det gik, da vi fandt guld i Jakobs gemmer. Du kan også se, hvilket nyt liv de gamle, støvede ting på loftet har fået i dag.

De giver dårlig samvittighed, de er fyldt med støv, og så fylder de op i dit hjem.

Mange af os har et loft eller en kælder fyldt med forskellige ting, som vi aldrig bruger. Ting, som du kan tjene mange penge på at få ryddet op i og solgt videre - og så kan tingene samtidig få værdi for andre. 


Det er videoen herover et godt bevis på.

Psst
I næste program 'Guld i gemmerne' tager vi til en kælder i Charlottenlund, hvor vi hjælper Anne Sophie med at sælge ud af hendes mors mange, gamle ting. Videoen kan du snart se, her på DBA Guide.

Find det på DBA

 1. Bord og stole, retro campingbord fra tresserne måler 58 x 88 cm. og 2 stole

  Bord og stole, retro campingbord fra tresserne måler 58 x 88 cm. og 2 stole

  500,00 kr.19-03-2023
 2. Camping bord Retro, Bordpladerne er i aluminium og bene er i jern. Bordet kan klappes sammen. 
Længd

  Camping bord Retro, Bordpladerne er i aluminium og bene er i jern. Bordet kan klappes sammen. Længde 77,5 cm Dybde 40 cm Højde 61 cm

  475,00 kr.11-03-2023
 3. Campingbord, Retro bord med to originale klapstole, stammer fra tiden 1960-1970.

  Campingbord, Retro bord med to originale klapstole, stammer fra tiden 1960-1970.

  500,00 kr.07-03-2023
 4. Campingbord  Retro italiensk, Så fint gammelt campingbord incl 4 stole.
Det hele er i fin stand tid

  Campingbord Retro italiensk, Så fint gammelt campingbord incl 4 stole. Det hele er i fin stand tiden taget i betragtning. Lige til at lægge i bagagerummet?? Der er lige en detaille håndtaget til at

  650,00 kr.25-08-2022
 5. Retro campingsæt, Bord med 4 taburetter

  Retro campingsæt, Bord med 4 taburetter

  500,00 kr.14-08-2022
 6. RETRO Campingsæt Bord + "Stole", Retro Campingsæt 
*** Bord i træ ***

Klapbord/Kuffertbord + 4 Skam

  RETRO Campingsæt Bord + "Stole", Retro Campingsæt *** Bord i træ *** Klapbord/Kuffertbord + 4 Skamler Originalt fra 1960er. Til dig der er vild med Retro // Vintage :-) En del furnérskader er lavet

  580,00 kr.08-07-2022

På DBA er der meget forskelligt campingudstyr til salg, og her kan du se alt det, der matcher på søgeordet 'retro'.

Sådan fik Jakob hjælp

Jakob fra Ansager stod med et loft fyldt med støvede og gamle ting, som han ikke vidste, hvad han skulle stille op med. Loftet tilhørte hans forældre, som var blevet ramt af sygdom, og nu skulle huset sælges. Jakob havde ingen idé om, hvad kan skulle stille op med de mange tusind ting, der hobede sig op på loftet. 

For hvordan ved man hvilke ting, der kan sælges videre, og hvad skal tingene prissættes til? 

DBA Guide kom ham til undsætning. Vi tog genbrugseksperten Louise Trillingsgaard under armen og fik sorteret ud i hans forældres gemmer og værdisat hans ting 

I videoen kan du også se, hvordan nogle af de ting, vi fandt på Jakobs forældres loft, i dag har skabt glæde hos en ny ejer. 

Til venstre i billedet ses Jakob, genbrugsekspert Louise Trillingsgaard står i midten af billedet, mens værten og redaktør for DBA Guide, Julie Schoen ses til højre i billedet
Til venstre i billedet ses Jakob, genbrugsekspert Louise Trillingsgaard står i midten af billedet, mens værten og redaktør for DBA Guide, Julie Schoen ses til højre i billedet

Køb Jakobs ting fra loftet

Efter vi besøgte Jakob, har han fået sat flere af tingene fra loftet til salg. Du kan se nogle af dem på billedet herunder, og du kan selv gå ind og se hans profil på DBA, her.

Blandt andet sælger Jakob de to transistorradioer retroradioer, som du i videoen kunne se blev fundet i et skab på hans loft. Radioerne er fra Bang og Olufsen, og Jakob har sat dem begge til salg for en samlet pris af 1.500 kroner.

Klik her for at se næste afsnit af Guld i gemmerne - i denne kælder i Charlottenlund finder vi en PH-lampe

Jakob har i skrivende stund flere annoncer med ting til salg fra loftet. Blandt andet kan du lige nu købe disse ting af ham, som er på billedet. Flere af tingene kan du se, at vi finder på Jakobs loft
Jakob har i skrivende stund flere annoncer med ting til salg fra loftet. Blandt andet kan du lige nu købe disse ting af ham, som er på billedet. Flere af tingene kan du se, at vi finder på Jakobs loft

LÆS OGSÅ: Dette var den mest populære bil på DBA i 2017

Find inspiration til at få dine ting solgt

Hvis du selv har en bunke af ting liggende, som du gerne vil sælge videre, men hvor du er i tvivl om prisen, så kan du måske hente inspiration ved at se filmen fra loftet i Ansager.

Her giver vores genbrugsekspert Louise Trillingsgaard dig nemlig tips og tricks til, hvilke ting der lige nu er særlig hotte på DBA, og hvilke du ikke skal regne med at få det store beløb for.

Blandt andet fortæller hun, at gammelt retrofarvede sengetøj (se billedet næstøverst i artiklen) sagtens kan gå for 100-150 kroner per sengesæt. Men hvis du ligger inde med en gammel lampeskærm, kan det være, du skal vente med at sætte den til salg til om nogle år. Lige nu er det ”nøgne”, store pærer, der er populære, fortæller Louise Trillingsgaard.

Så gem på din lampeskærm, til den en dag er på mode igen, og du dermed vil kunne få en god pris for den.

Find det på DBA

 1. Sengetøj, Disney, Fint retro - vintage Disney Mickey dynebetræk i fin stand. Voksenstørrelse.
200,-

  Sengetøj, Disney, Fint retro - vintage Disney Mickey dynebetræk i fin stand. Voksenstørrelse. 200,- kr. Se evt. andet sengetøj også.

  200,00 kr.20-03-2023
 2. Sengetøj, Retro sengetøj 

Dynebetræk i sartgul med enkeltlagen 
Måler ca 183 gange 132 cm 
Dynebetr

  Sengetøj, Retro sengetøj Dynebetræk i sartgul med enkeltlagen Måler ca 183 gange 132 cm Dynebetræk er i fin stand bortset fra 1 manglende bændel og gået lidt op for neden (se billede) og enkeltlag

  250,00 kr.19-03-2023
 3. Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK - pudebetræk haves.
Bomuld - bæk og bølge. 132 x 188 cm.
Flot stand

  Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK - pudebetræk haves. Bomuld - bæk og bølge. 132 x 188 cm. Flot stand - næsten som ny . Prisen er fast og SENDER GERNE. Se også mine andre annoncer med betræk.

  120,00 kr.18-03-2023
 4. Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK.
Bomuld. 132 x 186 cm. Bæk og bølge
Flot stand - øverste 25 cm er en

  Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK. Bomuld. 132 x 186 cm. Bæk og bølge Flot stand - øverste 25 cm er en anelse bleg og lidt tyndere. Prisen er FAST. SENDER GERNE. Se også mine andre annoncer med betræk

  85,00 kr.18-03-2023
 5. Sengetøj, retro, Bomuld.
Pudebetræk 38 x 40 cm.
Dynebetræk 104 x 124 cm.
Flot stand - pudebetrækket

  Sengetøj, retro, Bomuld. Pudebetræk 38 x 40 cm. Dynebetræk 104 x 124 cm. Flot stand - pudebetrækket lidt klarere i farverne. Prisen er for begge dele og er FAST. SENDER GERNE. Se også alle mine andr

  95,00 kr.16-03-2023
 6. Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK.
Bomuld. 126 x 188 cm.
Fin brugt stand - 1 bændel mangler.

Prisen e

  Sengetøj, retro, KUN DYNEBETRÆK. Bomuld. 126 x 188 cm. Fin brugt stand - 1 bændel mangler. Prisen er fast og SENDER GERNE. Se også mine andre annoncer med betræk.

  125,00 kr.16-03-2023

Klik her for at se alle de annoncer med retrofarvede sengetøj, som lige nu er aktive på DBA. Er du på jagt efter sengetøj i alle mulige farver, så har du lige nu 688 muligheder.

Louise Trillingsgaard giver også i videoen tips til, hvordan du bedst kan få præsenteret dine ting på DBA, så de har størst mulighed for at blive solgt. Hun guider dig også til, hvordan du selv kan finde ud af, hvad tingene kan sælges for, hvis du er i tvivl.

En større genbrugselsker findes vist ikke

Louise Trillingsgaard er genbrugsekspert - og ikke mindst KÆMPE genbrugselsker. Hun elsker at give gamle ting et nyt liv, en ny funktion, og det har hun ikke bare gjort til en levevej. Hun har også udgivet en bog om det, så andre kan gøre hende kunsten efter
Louise Trillingsgaard er genbrugsekspert - og ikke mindst KÆMPE genbrugselsker. Hun elsker at give gamle ting et nyt liv, en ny funktion, og det har hun ikke bare gjort til en levevej. Hun har også udgivet en bog om det, så andre kan gøre hende kunsten efter

Louise Trillingsgaard er en stor genbrugselsker og ikke mindst en ivrig genbrugskøber og -sælger. Hun elsker alt, hvad der rimer på retro og vintage, og det må gerne have farver, være skævt og barnligt. 

Hun ejer butikken 'Retroguld', og så er hun forfatter til bogen af samme navn. Når hun ikke er på jagt efter genbrugsfund eller hygger sig i sin butik, arrangerer hun loppemarkeder, så danskernes finurlige ting kan bytte ejere og skabe glæde i nye hjem.

Louise Trillingsgaard hygger sig også med genbrugsprojekter på DBA Guide. Blandt andet har hun forvandlet en gammel campingvogn med hjælp fra retroens charme og en vintage-fornemmelse.

Find det på DBA

 1. Køkkenvægt, Krups, Orange RETRO køkkenvægt. Den kan veje ting op til 5 kg. Skålen er aftagelig. Virk

  Køkkenvægt, Krups, Orange RETRO køkkenvægt. Den kan veje ting op til 5 kg. Skålen er aftagelig. Virker perfekt og er uden skader. Kan sendes mod betaling af porto.

  75,00 kr.20-03-2023
 2. Køkkenvægt, Fin retro køkkenvægt - brugt få gange.

  Køkkenvægt, Fin retro køkkenvægt - brugt få gange.

  100,00 kr.19-03-2023
 3. Eva køkkenvægt, Super fin, dekorativ retro bordvægt i plast fra Eva. Lidt brugsmærker og skrammer, m

  Eva køkkenvægt, Super fin, dekorativ retro bordvægt i plast fra Eva. Lidt brugsmærker og skrammer, men fin og virker som den skal. Pris 150,- Kan hentes 4140 Borup eller sendes pp.

  150,00 kr.19-03-2023
 4. køkkenvægt, Gepo 5000 retro, Virkelig vintage væghængt køkkenvægt, Gepo 5000, Beige, "made in Denma

  køkkenvægt, Gepo 5000 retro, Virkelig vintage væghængt køkkenvægt, Gepo 5000, Beige, "made in Denmark". Virker som den skal (se billeder af mel-vejning). Lille krakelering ved topskrue (se billede)

  200,00 kr.19-03-2023
 5. Køkkenvægt, Retro væg køkkenvægt

  Køkkenvægt, Retro væg køkkenvægt

  200,00 kr.18-03-2023
 6. Flot gammel retro vægt, En af de rigtigt gamle vægte med den helt rigtige patina

Den er ikke af pla

  Flot gammel retro vægt, En af de rigtigt gamle vægte med den helt rigtige patina Den er ikke af plastik, men af jern / metal . En funktionel designer køkkenvægt der vil pynte i ethvert moderne hjem

  299,00 kr.17-03-2023
I videoen - som du finder øverst i artiklen - kan du få svar på, hvorfor Louise Trillingsgaard mener, at en brevvægt i dag sagtens kan sælges på DBA
I videoen - som du finder øverst i artiklen - kan du få svar på, hvorfor Louise Trillingsgaard mener, at en brevvægt i dag sagtens kan sælges på DBA

Så mange danskere haft et loft ligesom Jakobs

Jakob og hans forældre er langt fra de eneste, der har et loft eller en kælder fyldt med ting, de ikke bruger. 75 procent af danskerne har ting liggende, som de ikke længere har i brug. Ting, som de vurderer, har en værdi af 5.632 kroner. Det viser DBAs Genbrugsindeks, som hvert år tager temperaturen på Genbrugsdanmark.

Undersøgelsen viser også, at mange har de samme ting - som vi fandt på Jakobs forældres loft - liggende. For eksempel fandt vi en fin, grøn vase på loftet, og boligtilbehør - så som vaser - fylder op hos 30 procent af danskerne, uden at blive brugt. Den ting,
flest danskere har liggende i brugt derhjemme, er en mobiltelefon.

LÆS OGSÅ: Mød supersælgeren Anja, der har over 200 ting til salg på DBA

Hvis du har lige så mange ting som Jakob, som du mangler hjælp til at få værdisat og solgt, så kan du tilmelde dig programmet 'Guld i Gemmerne' ved at skrive en mail til jschoen (@) ebay.com.

Skriv i mailen, hvorfor det netop er dit loft eller kælder, vi skal besøge, og send meget gerne billeder med. Så kan det være, det er dine støvede ting, vi kommer og findet et nyt hjem til næste gang.

I slutningen af programmet kan du se, hvad der i dag pryder Christiane fra Østerbros indretning. Hun købte nemlig tre af Jakobs ting, som hun i dag er rigtig glad for. I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du også se, hvad hun gav for de tre ting
I slutningen af programmet kan du se, hvad der i dag pryder Christiane fra Østerbros indretning. Hun købte nemlig tre af Jakobs ting, som hun i dag er rigtig glad for. I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du også se, hvad hun gav for de tre ting

Kender du nogle, der har lige så mange ting som Jakob, og som godt kunne bruge lidt inspiration til at få tingene solgt, så tag dem gerne på Facebook i artiklens Facebook-opslag, som du finder, her. Du kan også komme ind på opslaget ved at klikke på opslaget herunder:Hvis du er i tvivl om, om du kan få dine gamle ting solgt, så kan du eventuelt hente inspiration fra denne artikel. Her har vi samlet top 20 over de ting, som danskerne søgte på, på DBA i 2017.

Du kan også tage med hjem til Brian og Kirsten, som købte en gammel faldefærdig gård, som i dag er totalrenoveret... med genbrug.

Relaterede artikler