Mød en samler: Anne-Mettes hjem er fyldt med kaffedåser fra kælder til kvist
Video

Mød en samler: Anne-Mettes hjem er fyldt med kaffedåser fra kælder til kvist

Astrid
Astrid

39-årige Anne-Mette har flere kaffedåser en de flest. For at være helt præcis har hun 951 af slagsen – og samlingen vokser stadig.

Da Anne-Mette Mølholm og hendes mand flyttede sammen, havde de til sammen tre kaffedåser. Denne lille samling af dåser blev startskuddet på en fælles interesse for danske kaffedåser. En interesse, der bestemt ikke er til at overse, når du besøger deres hjem i Grumstrup.

Den lille samling kaffedåser er nemlig vokset gevaldigt. Efter bare seks år består samlingen nu af 951 dåser. Og sådan en samling fylder ikke så lidt. Heldigvis er plads ikke en mangelvare hjemme hos 39-årige Anne-Mette og hendes mand.

Kaffedåserne har fået deres helt eget værelse med højt til loftet. Her er dåserne sirligt stablet, så de alle stråler om kap med solen på trods af deres rustpletter. Selvom de gamle kaffedåser er mærket af deres alder, skal du ikke lade dig narre. Dåserne kan have stor værdi.

Find det på DBA

 1. Dåser, KAFFEDÅSE, FANTASTISK FLOT, STOR GAMMEL KAFFEDÅSE FRA
NORDISK KAFFE-IMPORT
HØJDE 33 CM, DIAME

  Dåser, KAFFEDÅSE, FANTASTISK FLOT, STOR GAMMEL KAFFEDÅSE FRA NORDISK KAFFE-IMPORT HØJDE 33 CM, DIAMETER 24 CM SÆLGES

  1.250,00 kr.29-09-2023
 2. Dåser, KØBES. Søger solo Kaffedåser Fra Slagelse Kafferisteri og andre ting fra Slagelse kafferister

  Dåser, KØBES. Søger solo Kaffedåser Fra Slagelse Kafferisteri og andre ting fra Slagelse kafferisteri søges af privat samler. reklame skilte. kaffe poser. kaffedåse købmand-dåse fra Slagelse kafferist

  5.000,00 kr.03-10-2023
 3. Dåser, Ira dåse, Gammel fin Ira dåse med blomstermotiv og sølvlåg. Har lidt buler - men gør intet fo

  Dåser, Ira dåse, Gammel fin Ira dåse med blomstermotiv og sølvlåg. Har lidt buler - men gør intet for udtrykket, da den har den rette patina. Pæn indvendig. Se mål på billeder Se også mine andre ann

  60,00 kr.03-10-2023
 4. Dåser, IRA - kaffedåse / kagedåse / metaldåse / tedåse, Et par retro dåser fra IRA Danmark i hver si

  Dåser, IRA - kaffedåse / kagedåse / metaldåse / tedåse, Et par retro dåser fra IRA Danmark i hver sin orange farve med brune låg og patentlukning. Gummiringene i lågene trænger til udskiftning. Smukke

  119,00 kr.02-10-2023
 5. Dåser, Gammel kaffedåse fra 1910-1920 sælges.
På dåsen står der KANA LUKSUS KAFFE.

  Dåser, Gammel kaffedåse fra 1910-1920 sælges. På dåsen står der KANA LUKSUS KAFFE.

  149,00 kr.29-09-2023
 6. Dåser, Kaffedåse, Cirkel kaffe, Cirkel Kaffe, "I smag med tiden".
Original Cirkel Kaffe kaffedåse.
M

  Dåser, Kaffedåse, Cirkel kaffe, Cirkel Kaffe, "I smag med tiden". Original Cirkel Kaffe kaffedåse. Mål: Ø: 11,5; H: 16 cm. Stand: Fin alderspatina. Kan afhentes i Viborg, Silkeborg eller sendes om ge

  75,00 kr.02-10-2023

Lige nu kan du finde 399 kaffedåser på DBA.

’En rusten dåse kan da ikke koste flere tusinde kroner’

Det synes måske usandsynligt, at din bedstemors gamle, rustne kaffedåser skulle have andet en affektionsværdi. Men et par tusinde kroner for en rusten kaffedåse kan være ganske billigt – i hvert fald, hvis man er samler.

Det er bestemt ikke alle kaffedåserne i Anne-Mette og hendes mands samling, der kan sælges for flere tusinde kroner.

Den mest værdifulde dåse i samlingen er dog noget mere end et par tusinde kroner værd. Denne unikke dåse anskaffede Anne-Mette sig for 100 kroner på et loppemarked. Anne-Mette er dog sidenhen blevet tilbudt hele 20.000 kroner for den gamle dåse. Hvilken dåse der er tale om, kan du blive klogere på i videoen ovenfor.

LÆS OGSÅ: Tina går i det samme tøj en hel uge

Dåsernes æstetiske-udtryk kan have stor indvirkning på, hvor eftertragtede dåserne er. Denne lyseblå dåse med guldskrift er en af de mere populære i samlingen
Dåsernes æstetiske-udtryk kan have stor indvirkning på, hvor eftertragtede dåserne er. Denne lyseblå dåse med guldskrift er en af de mere populære i samlingen
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Anne-Mette er pjattet med Olsen Banden. Faktisk har hende og manden bygget en tro kopi af den velkendte stue fra filmene.
Anne-Mette er pjattet med Olsen Banden. Faktisk har hende og manden bygget en tro kopi af den velkendte stue fra filmene.

Jagten på kaffedåserne

Retro kaffedåser hænger ikke ligefrem på træerne – alligevel har Anne-Mette og hendes mand anskaffet sig mere end 900 af slagsen på ingen tid.

At finde nye kaffedåser til samlingen er blevet en jagt for Anne-Mette. Jagten finder dog ikke sted i skovens skjul, men på DBA og diverse loppemarkeder. Anne-Mettes venner og bekendte giver også gerne en hjælpende hånd med. Falder de over en kaffedåse på et loppemarked, slår de på tråden for at høre, om den mangler i samlingen.

LÆS OGSÅ: Tor solgte sin cykel på DBA og endte i Mads & Monopolet

I kaffedåse-samlingen gemmer sig en uåbnet dåse, hvilket er utroligt sjældent. Anne-Mette er dog så nysgerrig på dåsens indhold, at den formentlig bliver åbnet inden længe.
I kaffedåse-samlingen gemmer sig en uåbnet dåse, hvilket er utroligt sjældent. Anne-Mette er dog så nysgerrig på dåsens indhold, at den formentlig bliver åbnet inden længe.

Samlingen spreder sig som ringe i vandet

Selvom Anne-Mette og hendes mand allerede har erhvervet sig mere end 900 kaffedåser, mangler de stadig godt og vel 100 styks før kaffe-samlingen er komplet. Udfordringen er dog, at der hele tiden dukker nye dåser op, som Anne-Mette ikke anede fandtes.

Hjemmet i Grumstrup gemmer dog ikke kun på danske kaffedåser. Husets tidligere kostald er blevet forvandlet til en gammeldags købmandsbutik med alt, hvad hjertet begærer. Butikken er indrettet med blandt andet kiks, konserves og en kaffemølle fundet på DBA.

- Vi har stadig en stor længe, hvor vi kan udvide samlingen, fortæller Anne-Mette.

Med Anne-Mette og hendes mands interesse for gamle effekter får de formentlig snart brug for at gøre brug af den ekstra plads til deres voksende samling.

Find det på DBA

 1. Kaffemaskine, Siemens, Sælger denne gode kaffemaskine, pga flytning til mindre køkken ,ca 2,5 år . N

  Kaffemaskine, Siemens, Sælger denne gode kaffemaskine, pga flytning til mindre køkken ,ca 2,5 år . Nypris ca 9000kr rensnings og afkalknings midler medfølger

  1.500,00 kr.04-10-2023
 2. Melitta EPOS kaffemaskine MEL21941 (sort/krom)

  Melitta EPOS kaffemaskine MEL21941 (sort/krom)

  Coffee Maker, Melitta, Denne Melitta EPOS kaffemaskine har et prisvindende design, en indbygget kværn og en 360° roterende tud. Én brygning leverer 8 kopper skøn kaffe, og du får besked, når kaffen er

  1.991,00 kr.22-05-2023
 3. Melitta EPOUR kaffemaskine MEL22425 (sort/krom)

  Melitta EPOUR kaffemaskine MEL22425 (sort/krom)

  Coffee Maker, Melitta, Denne Melitta EPOUR kaffemaskine er udstyret med en 360° roterende tud og en produktionskapacitet på 8 kopper kaffe pr. brygning er en uvurderlig køkkenmaskine ugen igennem. Ren

  1.271,00 kr.22-05-2023
 4. Smeg 50 s Style kaffemaskine DCF02WHEU (hvid)

  Smeg 50 s Style kaffemaskine DCF02WHEU (hvid)

  Coffee Maker, Smeg, Flot design møder funktionalitet. Smeg 50s Style kaffemaskinen DCF02WHEU har stor kapacitet, Hold Varm-funktion og autosluk samt LED-skærm, så du kan nyde velsmagende kaffe og en f

  1.394,00 kr.11-06-2023
 5. Siemens EQ.300 espressomaskine TI35A209RW

  Siemens EQ.300 espressomaskine TI35A209RW

  Espresso Automatic, Siemens, TI35A209RW, Fuldautomatisk kaffemaskine Stand: Som ny - I originalindpakning

  3.399,00 kr.03-05-2023
 6. Nespresso Vertuo Lattissima kaffemaskine fra Delonghi ENV300.W(hvid)

  Nespresso Vertuo Lattissima kaffemaskine fra Delonghi ENV300.W(hvid)

  Coffee capsule machine, Delonghi, Nespresso Vertuo Lattissima kaffemaskinen fra Delonghi ENV300.W giver dig mange kaffemuligheder. Nyd nemt opskrifter på sort kaffe eller mælkebaseret kaffe med et try

  2.699,00 kr.15-09-2023

Lige nu kan du finde 1.316 kaffemaskiner på DBA.

Kan du heller ikke få nok af genbrugsfund? Genbrugselskeren, Liva, har indrettet sin Aarhus-lejlighed med en lænestol fra et bibliotek i Løgstør og syet sine shorts ud af en gammel dug fundet på DBA. Læs mere om Liva og hendes lækre genbrugsunivers, her.

Som gennemført genbrugs-entusiast er denne unikke Cadillac uundværlig. Læn dig tilbage, slå håret ud og lad dig forføre af den lyserøde bil i videoen nedenfor.


Læs mere om Tim og hans lyserøde Cadillac, her.

Relaterede artikler