Mød en samler: Anne-Mettes hjem er fyldt med kaffedåser fra kælder til kvist
Video

Mød en samler: Anne-Mettes hjem er fyldt med kaffedåser fra kælder til kvist

Astrid
Astrid

39-årige Anne-Mette har flere kaffedåser en de flest. For at være helt præcis har hun 951 af slagsen – og samlingen vokser stadig.

Da Anne-Mette Mølholm og hendes mand flyttede sammen, havde de til sammen tre kaffedåser. Denne lille samling af dåser blev startskuddet på en fælles interesse for danske kaffedåser. En interesse, der bestemt ikke er til at overse, når du besøger deres hjem i Grumstrup.

Den lille samling kaffedåser er nemlig vokset gevaldigt. Efter bare seks år består samlingen nu af 951 dåser. Og sådan en samling fylder ikke så lidt. Heldigvis er plads ikke en mangelvare hjemme hos 39-årige Anne-Mette og hendes mand.

Kaffedåserne har fået deres helt eget værelse med højt til loftet. Her er dåserne sirligt stablet, så de alle stråler om kap med solen på trods af deres rustpletter. Selvom de gamle kaffedåser er mærket af deres alder, skal du ikke lade dig narre. Dåserne kan have stor værdi.

Find det på DBA

 1. Dåser, Merrild kaffedåse, Original Merrild kaffedåse i rødorange til 500 g. kaffe.

Denne kaffedåse

  Dåser, Merrild kaffedåse, Original Merrild kaffedåse i rødorange til 500 g. kaffe. Denne kaffedåse må videre, da jeg ikke har plads til den længere. Den er gammel men står næsten som ny. Meget velh

  125,00 kr.21-09-2023
 2. Dåser, Kaffedåse, 4 retro dåser heraf 3 Kunstdåser fra Irma alle i pæn stand med brugsspor. 
2 Kunst

  Dåser, Kaffedåse, 4 retro dåser heraf 3 Kunstdåser fra Irma alle i pæn stand med brugsspor. 2 Kunstdåser nr 22 af Wilhelm Freddie fra 1986 - koster 75kr pr stk. 1 Kunstdåse nr. 26 af Hans Mogens Voi

  60,00 kr.20-09-2023
 3. Dåser, Sikker Hansen kaffedåse – 16 cm høj – har patina

  Dåser, Sikker Hansen kaffedåse – 16 cm høj – har patina

  100,00 kr.20-09-2023
 4. Dåser, Kaffedåse, Fin gammel kagedåse fra Skandinavisk Kaffe & Kakao Ko. 
Dåsen fremstår med alminde

  Dåser, Kaffedåse, Fin gammel kagedåse fra Skandinavisk Kaffe & Kakao Ko. Dåsen fremstår med almindelig patina, lidt buler på knoppen på låget og en bule i den ene side som kan ses på billedet. Kan i

  800,00 kr.20-09-2023
 5. Dåser, Irma, Diverse samleobjekter fra Irma. 
Generelt mærket efter mange års aktiv brug

Stor kaffe

  Dåser, Irma, Diverse samleobjekter fra Irma. Generelt mærket efter mange års aktiv brug Stor kaffedåse kr. 100 Små tedåser 2 stk kr 75 pr stk Dåse rund kr 100 Målebægre små 3 stk. kr 50 pr stk Saml

  350,00 kr.18-09-2023
 6. Dåser, Vintage kaffedåse, Vintage dåse musselmalet 
Med teks. Sukker på den ene side og den anden

  Dåser, Vintage kaffedåse, Vintage dåse musselmalet Med teks. Sukker på den ene side og den anden Side står der ,F.D.B. s kaffe er bedst. Med patina og låget mangler det musselmalet. Se yderligere

  135,00 kr.18-09-2023

Lige nu kan du finde 399 kaffedåser på DBA.

’En rusten dåse kan da ikke koste flere tusinde kroner’

Det synes måske usandsynligt, at din bedstemors gamle, rustne kaffedåser skulle have andet en affektionsværdi. Men et par tusinde kroner for en rusten kaffedåse kan være ganske billigt – i hvert fald, hvis man er samler.

Det er bestemt ikke alle kaffedåserne i Anne-Mette og hendes mands samling, der kan sælges for flere tusinde kroner.

Den mest værdifulde dåse i samlingen er dog noget mere end et par tusinde kroner værd. Denne unikke dåse anskaffede Anne-Mette sig for 100 kroner på et loppemarked. Anne-Mette er dog sidenhen blevet tilbudt hele 20.000 kroner for den gamle dåse. Hvilken dåse der er tale om, kan du blive klogere på i videoen ovenfor.

LÆS OGSÅ: Tina går i det samme tøj en hel uge

Dåsernes æstetiske-udtryk kan have stor indvirkning på, hvor eftertragtede dåserne er. Denne lyseblå dåse med guldskrift er en af de mere populære i samlingen
Dåsernes æstetiske-udtryk kan have stor indvirkning på, hvor eftertragtede dåserne er. Denne lyseblå dåse med guldskrift er en af de mere populære i samlingen
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Anne-Mette er pjattet med Olsen Banden. Faktisk har hende og manden bygget en tro kopi af den velkendte stue fra filmene.
Anne-Mette er pjattet med Olsen Banden. Faktisk har hende og manden bygget en tro kopi af den velkendte stue fra filmene.

Jagten på kaffedåserne

Retro kaffedåser hænger ikke ligefrem på træerne – alligevel har Anne-Mette og hendes mand anskaffet sig mere end 900 af slagsen på ingen tid.

At finde nye kaffedåser til samlingen er blevet en jagt for Anne-Mette. Jagten finder dog ikke sted i skovens skjul, men på DBA og diverse loppemarkeder. Anne-Mettes venner og bekendte giver også gerne en hjælpende hånd med. Falder de over en kaffedåse på et loppemarked, slår de på tråden for at høre, om den mangler i samlingen.

LÆS OGSÅ: Tor solgte sin cykel på DBA og endte i Mads & Monopolet

I kaffedåse-samlingen gemmer sig en uåbnet dåse, hvilket er utroligt sjældent. Anne-Mette er dog så nysgerrig på dåsens indhold, at den formentlig bliver åbnet inden længe.
I kaffedåse-samlingen gemmer sig en uåbnet dåse, hvilket er utroligt sjældent. Anne-Mette er dog så nysgerrig på dåsens indhold, at den formentlig bliver åbnet inden længe.

Samlingen spreder sig som ringe i vandet

Selvom Anne-Mette og hendes mand allerede har erhvervet sig mere end 900 kaffedåser, mangler de stadig godt og vel 100 styks før kaffe-samlingen er komplet. Udfordringen er dog, at der hele tiden dukker nye dåser op, som Anne-Mette ikke anede fandtes.

Hjemmet i Grumstrup gemmer dog ikke kun på danske kaffedåser. Husets tidligere kostald er blevet forvandlet til en gammeldags købmandsbutik med alt, hvad hjertet begærer. Butikken er indrettet med blandt andet kiks, konserves og en kaffemølle fundet på DBA.

- Vi har stadig en stor længe, hvor vi kan udvide samlingen, fortæller Anne-Mette.

Med Anne-Mette og hendes mands interesse for gamle effekter får de formentlig snart brug for at gøre brug af den ekstra plads til deres voksende samling.

Find det på DBA

 1. Kaffemaskine, Melitta, Melitta Excellent
Brugt højst 10 gange, købt til svigermor, som kom på plejeh

  Kaffemaskine, Melitta, Melitta Excellent Brugt højst 10 gange, købt til svigermor, som kom på plejehjem. så skulle den ikke bruges kan måske LEVERES nær køber Pris 300 kr

  300,00 kr.21-09-2023
 2. Kaffemaskine

  Kaffemaskine

  3.700,00 kr.21-09-2023
 3. Kaffemaskine , Wmf bistro 8400, Her sælges 5 stk. kraftfulde maskiner 
Nogle virker og andre sælges

  Kaffemaskine , Wmf bistro 8400, Her sælges 5 stk. kraftfulde maskiner Nogle virker og andre sælges som projekt Mange dele Pr. Stk.

  2.000,00 kr.21-09-2023
 4. Kaffemaskine, Smeg, Kaffemaskine af mærket Smeg sælges.

Fremstår ret meget som ny, er velholdt og n

  Kaffemaskine, Smeg, Kaffemaskine af mærket Smeg sælges. Fremstår ret meget som ny, er velholdt og naturligvis rengjort. Fungerer uden problemer. Ikke brugt i et stykke tid, da vi har købt en anden o

  650,00 kr.21-09-2023
 5. Kapsel kaffemaskine, Smeg, Brugt meget få gange,helt som ny med kvitt. og brugsanvisning
Der er en d

  Kapsel kaffemaskine, Smeg, Brugt meget få gange,helt som ny med kvitt. og brugsanvisning Der er en del kapsler med

  1.300,00 kr.21-09-2023
 6. Kaffemaskine, Industri kaffemaskine. 
Virker fint.

  Kaffemaskine, Industri kaffemaskine. Virker fint.

  500,00 kr.21-09-2023

Lige nu kan du finde 1.316 kaffemaskiner på DBA.

Kan du heller ikke få nok af genbrugsfund? Genbrugselskeren, Liva, har indrettet sin Aarhus-lejlighed med en lænestol fra et bibliotek i Løgstør og syet sine shorts ud af en gammel dug fundet på DBA. Læs mere om Liva og hendes lækre genbrugsunivers, her.

Som gennemført genbrugs-entusiast er denne unikke Cadillac uundværlig. Læn dig tilbage, slå håret ud og lad dig forføre af den lyserøde bil i videoen nedenfor.


Læs mere om Tim og hans lyserøde Cadillac, her.

Relaterede artikler