Christinas genbrugsfund giver spøgelser i hjemmet
Video

Christinas genbrugsfund giver spøgelser i hjemmet

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hjemme hos Christina huserer der en masse genbrugsfund, og de holder blandt andet minderne i live. Christinas afdøde far har ved hjælp af nogle genbrugsfund fået en helt særlig plads i hjemmet, og Christina siger da også, hun nogle gange kan ’lugte’ ham. Se og hør, hvad Christina i videoen siger, hun nogle gange kan lugte i lejligheden.

Hvor meget tid bruger man om året på sine hjemmeboende børn? Ane Christinas hjem afslører en del af svaret. Hendes hjem er nemlig spækket med nøje udvalgte genbrugsfund, og de er alle gjort efter 2018, hvor børnene var flyttet hjemmefra:

- Ja, man skal jo have noget at få tiden til gå med, når ens børn er flyttet hjemmefra, griner Ane Christina Svan Jensen.

Da ungerne smuttede fra reden, besluttede hun sig for at omdekorere hele hjemmet, så det i dag emmer af en fransk industri-stil krydret med landidyl. At der er så mange pyntegenstande i 64-årige Christinas hjem, skyldes dog nok mest, at parret i 2020 valgte at flytte fra deres 250 kvadratmeter hus i Ribe til en 114 kvadratmeter lejlighed på Amager.

Pladsen, eller mangel på samme, afholder dog ikke Christina fra at købe flere ting på brugtmarkedet.

Hvad hun så stiller op med det store pladsproblem kan du læse dig klogere på herunder. Du kan også klikke ’play’ på videoen herover, hvor du blandt andet kan få svar på, hvordan Christina kan mærke, at hendes fars sjæl heldigvis er fulgt med hende og manden helt til Amager.

Den store bog til venstre i billedet er Christinas bibel. Ikke hendes egen, men en bog hun fandt på et loppemarked, som hun synes, var så fin, fordi den var så gammel. Bogen er fra 1751.
Den store bog til venstre i billedet er Christinas bibel. Ikke hendes egen, men en bog hun fandt på et loppemarked, som hun synes, var så fin, fordi den var så gammel. Bogen er fra 1751.

Fængselsdyr skaber smil hos Christinas børnebørn

Tager man et kig i Christinas hjem, er det tydeligt, at hun har en helt særlig stil, hun shopper efter: Tingene må gerne se slidte ud, farverne må ikke være for opmærksomhedstagende, og hun køber gladelig gamle, industrielle ting – ofte fra søfart. En anden fællesnævner i Christinas indretning er, at hun også har en svaghed for gammelt fængselslegetøj. Legetøj, som dog ikke er tiltænkt børnebørnene, men som Christina bliver glad af at se på, fordi der er lagt tid og kærlighed i dem:

Det særlige ved gammelt fængselslegetøj er, at det ikke er masseproduceret. Det er håndlavet, fyldt med detaljer, og jeg holder af at tænke på, at der jo nok nu kun findes den ene af slagsen, som jeg så har stående hjemme hos mig
fortæller Christina.

Finder hun de rigtige fund, er hun bestemt ikke sart eller snobbet med, hvilken fortid tingene har haft. Derfor har hun også budt nogle heste-, køer- og får-figurer velkommen i sit hjem. De har fået sig en fast plads på kommoden bag spisebordet. Figurerne er håndlavet af datidens fangere i danske fængsler

- Det kan jo i princippet godt være mordere, der har lavet dem. Det ved man jo ikke. Det er lidt modsætningsfyldt at tænke på, at de har siddet inde i fængslet og lavet legetøj til børn, smiler Christina.

Vil du se de barnlige figurer, kan du se dem i genbrugselsker-videoen, øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Legetøj, Retro, vintage, nostalgi, gammel, lopper, genbrug, Retro legetøjs køkken med diverse tilbeh

  Legetøj, Retro, vintage, nostalgi, gammel, lopper, genbrug, Retro legetøjs køkken med diverse tilbehør i pæn stand og fra ikke ryger hjem sælges. Legetøj, gammel legetøj, retro legetøj, retro produkt

  700,00 kr.24-06-2024
 2. Legetøj, Vintage rangle, Vintage rangle i pletsølv 
-sød lille gut i flot og nypudset stand. 
Øje er

  Legetøj, Vintage rangle, Vintage rangle i pletsølv -sød lille gut i flot og nypudset stand. Øje er knækket og plastikring mangler - det er jo nærmest standard for disse. Men trods mangler, er den st

  60,00 kr.24-06-2024
 3. Legetøj, Disney Dinosaurs, Disney Dinosaurs

Vintage 1990

Disney figure

Mean boss

  Legetøj, Disney Dinosaurs, Disney Dinosaurs Vintage 1990 Disney figure Mean boss

  100,00 kr.23-06-2024
 4. Legetøj, Vintage tupperware dyr, Gammelt legetøj fra 1966 TUPPERWARE 
PR STK 125,-

  Legetøj, Vintage tupperware dyr, Gammelt legetøj fra 1966 TUPPERWARE PR STK 125,-

  125,00 kr.23-06-2024
 5. Legetøj, Bluebird toys . Retro figur, Polly pocket . Retro figur . Samlerobjekter . 2 gamle origi

  Legetøj, Bluebird toys . Retro figur, Polly pocket . Retro figur . Samlerobjekter . 2 gamle originale Retro polly pocket figurer fra bluebird toys . Pigen er fra 1993 og "hund" med briller fra 1994

  35,00 kr.22-06-2024
 6. Legetøj, fine vintage barnevognsrangler, aktivitetslegetøj i træ. Den ene er mærket BRIO. Den anden

  Legetøj, fine vintage barnevognsrangler, aktivitetslegetøj i træ. Den ene er mærket BRIO. Den anden umiddelbart ukendt mærke (den lyseblå) men kan sagtens være BRIO. Fin stand. Kan bruges på barnevogn

  150,00 kr.19-06-2024

442 vintagelegetøjsannoncer kan du lige nu finde på DBA i DBAs ’Diverse samlinger og objekter’-kategori.
  

Sådan skaber Christina plads til nye fund

Det var en svær øvelse. At flytte. At flytte fra stort hus til mellemstor lejlighed. Christina og hendes mand måtte alt igennem for at få sorteret nok ud til, at de havde plads i hjemmet til dem selv også.

I dag er nærmest alle vandrette flader plastret til med ting, så spørgsmålet er, hvad Christina stiller op, når hun forelsker sig i nye ting på genbrugsmarkedet:

- Ja, det er jo ikke så godt. For vi har ikke plads. Jeg har lidt en aftale med mig selv om, at noget må blive solgt, når noget andet skal ind. Jeg sælger derfor også en del ting. Men det er ikke altid, det bliver ”noget for noget”, fortæller Christina.

Hun har også fundet en smart måde at skabe mere plads på:

- Jeg fandt fornyeligt en flot, men desværre lidt stor, kurv på et loppemarked med min svigerdatter. ’Den har jeg da ikke plads til’, sagde jeg, men så fandt vi ud af, at den kan hænge på væggen, som var den et maleri, og så er der jo fin plads til den, fortæller Christina.

Kurven kommer frem til jul, hvor Christina pynter den med gran og gammelt julepynt. Christina kan dog ikke lave det pladstrick mange gange:

- Jeg mangler jo lidt vægge at sætte ting op ad og hænge mine ting på. Min mand siger, han ikke vil lave nogle ekstra vægge til mig, griner Christina.

LÆS OGSÅ: Her er det dyreste, der er sat til salg på DBA

Her kan du se, hvordan Christina nogle gange kan undgå at sælge sine ting for at få plads. I stedet udnytter hun væggene og loftshøjden.
Her kan du se, hvordan Christina nogle gange kan undgå at sælge sine ting for at få plads. I stedet udnytter hun væggene og loftshøjden.

Disse ting leder Christinas mand efter på brugtmarkedet

Det er primært Christina, der indretter parret fælles hjem, men begge er de glade for at entrere et loppemarked. Det er blot nogle meget forskellige ting, de hver især går på udkig efter:

- Min mand er vild med at fiske, så han kigger ofte efter fiskegrej, når vi er på loppemarkedet. Jeg kigger mere efter gamle ting, jeg kan have derhjemme, fortæller Christina.

Hun har dog også prøvet at forene sine og mandens interesser. I hjemmets entre hænger et stort fiskenet, som Christina synes, pryder væggen. Flere af hendes pyntegenstande passer ind i et maritimt tema. Det skyldes nok også, at Christinas familie er en sømandsfamilie. Faren var førstestyrmand, og farfaren var skibskaptajn.

- Men de ting, jeg hænger op eller udstiller, får min mand ikke lov  at bruge, for så bliver det jo beskidt, og  derfor kan det ikke hænges op bagefter, griner Christina.

Fiskenettet kan du se i videoen. Videoen finder du øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Indrammet kunsttryk (str. 43,5 x 31,5 cm)

  Indrammet kunsttryk (str. 43,5 x 31,5 cm)

  Indrammet kunsttryk (str. 43,5 x 31,5 cm), Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. Indrammet kunsttryk med en abstrakt blålig komposition, som kan minde om b

  560,00 kr.20-06-2024
 2. 7 stk. Maritime køleskabsmagneter i keramik (str. 7 cm)

  7 stk. Maritime køleskabsmagneter i keramik (str. 7 cm)

  7 stk. Maritime køleskabsmagneter i keramik (str. , Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. Fyrtårne, sejlskibe og søheste Brand: Ukendt Farve: Blå St

  49,00 kr.20-06-2024
 3. Konkylie Søstjerne Havet The Ocean, Glaspuster, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA
Sa

  Konkylie Søstjerne Havet The Ocean, Glaspuster, Autospørgsmål: Er varen stadig til salg? Svar: JA Samlet 4 stk Seashells Alt-Godt-Fra-Havet brevpresse samling Lilla, Purple, Lavendel, Himmelblå, lyseb

  400,00 kr.19-06-2024
 4. Råber. Maritim. Skibsmegafon., Messing, Emne: Råber. Maritim. Skibsmegafon.
Fabrikat / kunstner / de

  Råber. Maritim. Skibsmegafon., Messing, Emne: Råber. Maritim. Skibsmegafon. Fabrikat / kunstner / designer / produktion: Ikke anført. Antal: 1 styk. Boks / æske: Nej. Materiale: Messing. Poleret.

  375,00 kr.16-06-2024
 5. Skibslampe. Olielampe. Gyro, Ilse D Ammonsen. Daproma, Emne: Maritim olielampe. Skibslampe.
Fabrikat

  Skibslampe. Olielampe. Gyro, Ilse D Ammonsen. Daproma, Emne: Maritim olielampe. Skibslampe. Fabrikat: Daproma Vintager MCM. Handmade in Denmark. Model / type: Bordlampe gyro bevægelig. Kunstner / des

  375,00 kr.16-06-2024
 6. Skibslampe

  Skibslampe

  Skibslampe, Maritim lampe,gammel råber I massiv messing,lavet om til lampe. Ophængt i messingkæde. Ø 28 cm.H 50 cm. Pæn stand. Evt kan lev aftales.

  1.000,00 kr.11-07-2020

Christinas veninde var spændte på, hvordan hun løste denne genbrugs”udfordring”

Christina og hendes mand bor tæt på Amager strand. Så tæt, at de om vinteren, når bladene ikke længere klæder træerne på, kan de se havet. Parret bor på Østamager bestående af nybyg-lejligheder, som ligger tæt på Christianshavn og tæt på stranden. Her er parret glade for at bo, men der var en udfordring ved parrets nye lejlighed:

Det kan være svært at få genbrugsfund til at passe ind i nybyg. Mine veninder sagde også, at de var ret spændte på, hvordan det ville lykkedes mig, men jeg synes da, det er gået ret fint
fortæller Christina.

Hun har ladet de klassiske hvide nybygs-vægge stå ligeså, men hendes mange nips og sjæl gør, at man ikke tænker over, at lejlighedens store køkkenalrum faktisk er helt uden vægfarve. Hun indrømmer dog, at badeværelset har været en anelse svært at indrette med brugte fund.

- Det meste i mit hjem er købt brugt. Og hvis det ikke er købt på genbrugsmarkedet, er det nye ting, der er lavet til at se gamle ud. For eksempel er Ikea-lamperne over spisebordet og puderne i sofaen købt nye, men jeg synes, de passer fint ind i stilen. Nærmest alt andet end disse to ting, har jeg købt på brugtmarkedet, fortæller Christina.

For Christina er det ikke rigtig et valg at købe brugte ting. Hun føler faktisk ikke, hun kan lade være.

- De ting, jeg har herhjemme, er nogle, jeg har købt, fordi jeg ikke kunne lade være. Jeg vil nærmest sige, jeg forelsker mig i tingene. Og så er det jo selvfølgelig lidt upraktisk, hvis de er store, for der er ingen vej udenom, griner Christina og tilføjer:

- Derfor føles det også helt som en skilsmisse, når jeg skal af med tingene igen.

LÆS OGSÅ: Annoncerne på DBA afslører: Disse finurligheder samler folk på

Lamperne over spisebordet er fra Ikea og noget af det eneste i hjemmet, som er købt fra ny.
Lamperne over spisebordet er fra Ikea og noget af det eneste i hjemmet, som er købt fra ny.
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Denne hest er en af de genbrugsfund, som er i den barnlige ende. Men ikke så børneglad, at den får lov til at indgå i Christinas barnebarns lege.
Denne hest er en af de genbrugsfund, som er i den barnlige ende. Men ikke så børneglad, at den får lov til at indgå i Christinas barnebarns lege.

Christinas bedste trick til at få prisen ned

Gamle sættekasser, bordplader i massivt træ og møbler malet med maling, der er skallet af. Christinas indretningsstil kan være lidt bekostelig at anskaffe sig, da mange andre også går på jagt efter netop disse ting, men Christina har tricks til, hvordan hun sikrer sig en fornuftig pris for sine ting:

- Man skal komme på sidstedagen på et loppemarked og i de sidste timer af åbningstiden. Der er folk villige til at sælge billigere end ellers, for alternativet er, at de skal slæbe det med hjem igen, og det er der mange, der gerne vil undgå, fortæller Christina.

Hun spørger også altid ind til tingenes historie, når hun køber. Det kan jo være en måde, hvorpå man synes, tingene bliver lidt mere værd, og så kan Christina godt lide at gå og kigge på tingene og kende deres historie.

Hvis sælgeren ikke kender tingenes historie, går jeg i stedet hjem og Googler
siger hun.

Et af de mange eksempler på en ting i Christinas hjem, der har en historie, er hendes lysestager på hylden bag køkken-øen har. Lysestagerne hedder 'Rat de cave', og blev brugt i datidens gamle franske vin-grotter, da der ikke fandtes elektricitet dengang i grotterne. Lysestagerne er lavet med en lille krog på, så de kan hænge på en vintønde.

Find det på DBA

 1. Sætterkasse, 65 x 61 cm

  Sætterkasse, 65 x 61 cm

  200,00 kr.24-06-2024
 2. Bastkurv, NY Bastkurv Bestikkurv makeupkurv i sort 
Til makeup Til halskæder og andre smykker
Opbeva

  Bastkurv, NY Bastkurv Bestikkurv makeupkurv i sort Til makeup Til halskæder og andre smykker Opbevaring kvalitet lækkert design Til farveblyanter sakse osv Kan også bruges som en lille sættekasse sæ

  125,00 kr.24-06-2024
 3. Kvadratisk sættekasse i træ, Kvadratisk Sættekassse i træ 
30 x 30 x 5 cm 

Sætte kasse opbevaring s

  Kvadratisk sættekasse i træ, Kvadratisk Sættekassse i træ 30 x 30 x 5 cm Sætte kasse opbevaring sætterkasse Trækasse til nips Eller smykkekasse til at have liggende på kommode hylde servante reol

  148,00 kr.20-06-2024
 4. Sætterkasse, Rigtig sættekasse, b:64, h:62.
Røgfrit hjem. Sendes ikke, men kom gerne med bud.

  Sætterkasse, Rigtig sættekasse, b:64, h:62. Røgfrit hjem. Sendes ikke, men kom gerne med bud.

  500,00 kr.19-06-2024
 5. Sætterkasse, Vi sælger denne fine gamle sætterkasse i gode stand og med håndtag i metal. Mål 83x53.

  Sætterkasse, Vi sælger denne fine gamle sætterkasse i gode stand og med håndtag i metal. Mål 83x53. Den koster 150 kr.

  150,00 kr.13-06-2024
 6. Søger sætterkasse fra Jysk

  Søger sætterkasse fra Jysk

  1.234,00 kr.12-06-2024

640 sættekasser kan du lige nu finde på DBA.
  

Denne stil vil Christina gerne have mere af i lejligheden

Lige for tiden leder Christina efter gamle lærredsmalerier, som forestiller portrætter. Det bliver hverken de første eller sidste billeder, Christina har hængende i hjemmet af mennesker, hun ikke kender.

- Jeg har de her billeder af mennesker, jeg ikke ved hvem er, men de passer bare så godt ind i stilen. Ved siden af min fars buste står også en billederamme med en skitse af en mand  – folk tror, billedet forestiller ham, men det gør det ikke. Jeg ved ikke, hvem han er, men pæn er skitsen, griner Christina.

Næste skridt for hendes genbrugshjem er, at det skal påvirkes mere over i en industriel rustik stil. Men det kan godt gå hen og blive dyrt. Christinas lamper, som er nogle gamle industrilamper, er nemlig de dyreste fund, hun har gjort sig til hjemmet. Gulvlampen ved sofaen, en Jieldé-lampe kostede 5.000 kroner på genbrugsmarkedet.

LÆS OGSÅ: Joan Ørting fik en veninde gennem DBA

Lampen her er Christinas dyreste genbrugsfund
Lampen her er Christinas dyreste genbrugsfund

På DBA kan du – åbenbart – meget andet end at finde gode genbrugsfund. Portalen kan også tage æren for  at have bragt flere sammen. I linket over dette billede kan du finde artiklen om Joan, der fik en veninde gennem genbrugsportalen, og i artiklen her gemmer der sig en historie om en kvinde, der mødte sin kæreste på DBA. Hun skulle købe en gammel symaskine, hun skulle slæbe den helt hen til busstoppestedet, og derfra er resten historie.

Ann er ligesom Christina en flittig bruger af DBA, fordi hun anskaffer dig diverse ting på genbrugsportalen. Se hendes fine hjem i videoen herunder:

Du kan i artiklen om Ann læse dig klogere på, hvilket gør det selv-projekt Ann kastede sig ud i, men som blev en for stor mundfuld for hende.

Relaterede artikler