Så meget sparer du ved at købe røgalarmen brugt
Tech

Så meget sparer du ved at købe røgalarmen brugt

Elektronista
Elektronista

Det Google-ejede firma Nest har endelig sendt sine intelligente røgalarmer og overvågningskameraer på markedet i Danmark. Det er sket med et par års forsinkelse i forhold til for eksempel hjemmemarkedet i USA og med en hel del hype i ryggen. Men hypen betyder også overhypede priser, og Nest-produkterne er ret dyre. Især i forhold til de alternativer, du kan købe brugt på DBA.

Et moderne hjem er et intelligent hjem. Sådan at forstå, at vi lige nu fylder vores stuer med ting, der før bare kunne én ting, men som nu kan en hel masse. Blandt andet fordi, de nu er koblet op til Tingenes Internet, også kendt som Internet of Things eller IoT. Det største sællerter på området er dog nogle gange lidt overraskende. For eksempel har Internet-opkoblede termostater, røgalarmer og overvågningskameraer taget deres plads i vore hjem før det intelligente køleskab, som vi ellers har hørt en masse om i årenes løb.

Overvågningskameraer med wifi på DBA:

 1. Overvågningskamera, Nye 5G kamera 5 Mega pixels opløsning og zoom i original indpakning fra Lenovo

  Overvågningskamera, Nye 5G kamera 5 Mega pixels opløsning og zoom i original indpakning fra Lenovo Ekstrem høj billedkvalitet Inde/udendørs trådløs overvågnings Kamera AI person genkendelse To v

  379,00 kr.16-06-2024
 2. Overvågningskamera, Overvågnings kamera. Brugt i 7 mdr. Holder til det drejer over gevind, når man s

  Overvågningskamera, Overvågnings kamera. Brugt i 7 mdr. Holder til det drejer over gevind, når man skruer det på. Men kameraet fejler intet og kører over wifi. Nypris: 600kr.

  250,00 kr.15-06-2024
 3. Overvågningskamera, Eufy, Eufy Floodlight Cam 2 Pro - Overvågningskamera
Nypris: 2.400 KR

Brugt, me

  Overvågningskamera, Eufy, Eufy Floodlight Cam 2 Pro - Overvågningskamera Nypris: 2.400 KR Brugt, men rigtig fin stand 1080p og 2K opløsning Til udendørsbrug - IP65 360 grader vinkel rotation Tovejs-a

  1.500,00 kr.09-06-2024
 4. Overvågningskamera

  Overvågningskamera

  Overvågningskamera, Hd1080p Blub camera, Beskrivelse: Dette trådløse kamera er nemt at installere ved hjælp af en almindelig E27-pærebase (110V ~ 240V). Download blot appen på din mobiltelefon, og b

  249,00 kr.12-05-2024
 5. Overvågningskamera, Model TC20, To nye overvågnings og Security kameraer sælges , da jeg ved en fejl

  Overvågningskamera, Model TC20, To nye overvågnings og Security kameraer sælges , da jeg ved en fejl fik trykket på forkert antal. De er nye i uåbnede æsker. Ifølge manual er de trådløse, har wifi, in

  150,00 kr.08-06-2024
 6. Overvågningskamera, TP-Link, TP-Link Tapo C200 wifi overvågningskamera med bevægelsessensorer, natsy

  Overvågningskamera, TP-Link, TP-Link Tapo C200 wifi overvågningskamera med bevægelsessensorer, natsyn og mikrofon Sælges da jeg ikke længere har behov for den. Virker som den skal, ledning og vægophæ

  200,00 kr.06-06-2024

Overvågningskameraer med wi-fi er populære, fordi du ofte kan kigge med fra din smartphone, når du ikke er hjemme. Men nogle kameraer kan også genkende ansigter og har en række andre intelligente funktioner. Se alle dem, der er til salg på DBA, lige her.

Et af de mest populære mærker inden for netop røgalarmer og overvågningskameraer er faktisk Google. Eller nærmere betegnet firmaet Nest, som Google købte i 2014. Deres produkter har ikke kunnet fås i Danmark, men er for nyligt blevet introduceret på danske butikshylder. Der er ret meget hype omkring Nest-produkterne, og de er ret dyre.

I Danmark er der dog en del mærker, der kom på banen før Nest, så det er faktisk muligt at få næsten den samme funktionalitet ud af røgalarmer og overvågningskameraer ved at købe dem på brugtmarkedet – og du sparer ret mange penge i forhold til de hypede Nest-produkter.

LÆS OGSÅ: Genialt: Læs hvad du kan lave din gamle radio om til

  

Kloge overvågningskameraer

Det smarte ved moderne, intelligente overvågningskameraer er naturligvis, at de går på nettet, så du altid lige kan kigge med på kamera-feedet fra en webbrowser eller en app. Samtidigt kan de sende dig beskeder, hvis der pludselig er bevægelse i huset, når der egentlig ikke burde være nogen hjemme.

 

Netatmo Welcome er et godt og noget billigere brugt-alternativ til Nests dyre overvågningskameraer
Netatmo Welcome er et godt og noget billigere brugt-alternativ til Nests dyre overvågningskameraer
Nests topmodel inden for overvågningskameraer koster foreksempel 2.899 kroner. Det mest specielle ved kameraet er dets evne til at genkende ansigter og kæledyr, sådan at du ikke får en alarm-melding på din smartphone, blot fordi katten går lidt rundt i huset, mens du ikke er hjemme. Men den type funktionalitet kan man også finde andre steder.

For eksempel har Welcome-kameraerne fra Netatmo også ansigtsgenkendelse, og disse kan findes fra 700 til 1.000 kroner på DBA.

Hvis det ikke behøver være helt så ambitiøst, kan du få et almindeligt, fornuftigt wi-fi-overvågningskamera til omkring 600-700 kroner, hvilket er under halvdelen af, hvad et tilsvarende Nest-kamera med begrænset funktionalitet koster.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du organisere fuglereden af ledninger

   

Røgalarmer, der også pynter

Når det gælder Nests røgalarmer, er det sværere at finde noget, der helt svarer til. Nests røgalarmer kan nemlig tale til dig og med en digital stemme fortælle dig, hvor der er røgudvikling i gang i huset. Det er naturligvis mere behageligt end en ekstrem højtlydt biptone, der har det med at gå af, bare der er noget, der brænder lidt på i køkkenet.

Røgalarmer på DBA:

 1. Røgalarm, Siemens SD230N, 5 stk.
Røgalarm 230V, med sammen kobling.
og batteri backup.
Nye, og i kas

  Røgalarm, Siemens SD230N, 5 stk. Røgalarm 230V, med sammen kobling. og batteri backup. Nye, og i kasser. Overskud fra ombygning. Sælges kun samlet. kan sendes ny pris omkring 250 kr. /stk.

  500,00 kr.08-06-2024
 2. Røgalarm, Siemens, 3 stk. Siemens SD230N røgalarmer inkl. underlag/indbygningsdåser sælges. Beregnet

  Røgalarm, Siemens, 3 stk. Siemens SD230N røgalarmer inkl. underlag/indbygningsdåser sælges. Beregnet til tilslutning til 230V. Fejlkøb - har aldrig været brugt. Nypris ca. 900 kr

  350,00 kr.05-05-2024
 3. Røgalarm, Nedis, 2 stk. Nedis smart WIFI røgalarmer. 1 år. Nypris pr. stk. 250

  Røgalarm, Nedis, 2 stk. Nedis smart WIFI røgalarmer. 1 år. Nypris pr. stk. 250

  300,00 kr.05-05-2024
 4. Røgalarm, Nye røgalarmer til kabling, giver høj eller lav niveau ud ved aktivering.

6 stk i alt

Ny

  Røgalarm, Nye røgalarmer til kabling, giver høj eller lav niveau ud ved aktivering. 6 stk i alt Nye og ubrugte, købt til projekt engang der ikke blev til noget. Sælges samlet.

  300,00 kr.15-03-2024
 5. Røgalarm, Housegard, Housegard røgalarmer serieforbundet - 5 stk

Sælger disse 5 røgalarmer da vi ha

  Røgalarm, Housegard, Housegard røgalarmer serieforbundet - 5 stk Sælger disse 5 røgalarmer da vi har fået andre røgalarmer som passer til vores alarmsystem. De fejler ikke noget. Kan sendes.

  450,00 kr.10-03-2024
 6. Røgalarm, Orbis Optisk røgdetektor
Apollo ORB-OP-12001-APO.
Ubrugt.
Pris er fast for 10stk.
Forsende

  Røgalarm, Orbis Optisk røgdetektor Apollo ORB-OP-12001-APO. Ubrugt. Pris er fast for 10stk. Forsendelse er 65kr. Sender indenfor 5 dage. Bytter ikke med andre ting, kun salg. Sælges efter først til mø

  1.250,00 kr.26-11-2023

Det meste af tiden tier en røgalarm heldigvis stille. Men man kan altid se den, og derfor er det måske en idé at købe en, der også ser godt ud i loftet eller på væggen. Se alle røgalarmer på DBA, her.

På den anden side vil de fleste nok gerne være sikker på at kunne høre det, hvis røgalarmen går af. Heldigvis er det ikke ofte, man oplever en brand, der kan få røgalarmen til at gå af. Til gengæld skal man se på dem hele tiden. Røgalarmer hænger som regel  på uheldige steder i loftet og er ikke altid lige diskrete eller stilfulde. Men man skal jo have dem hængende, selvom de til alt held ikke kommer i brug så tit.

Den klassiske røgalarm fra Jacob Jensen er tidsløs i designet og langt mere spændende end en kedelig, rund alarm, der sidder i loftet
Den klassiske røgalarm fra Jacob Jensen er tidsløs i designet og langt mere spændende end en kedelig, rund alarm, der sidder i loftet

Så hvorfor ikke købe nogle, der ser godt ud? På DBA kan man finde Jacob Jensen-designede røgalarmer til omkring 200 kroner per styk. Det er næsten som at hænge et B&O-anlæg op i loftet. Der sidder ikke nogen talende robotter i disse røgalarmer, som der gør i Nest-alarmerne. Men til gengæld er de en fryd for øjet…og for pengepungen.

Ud over røgalarmer og overvågningskameraer er der masser af andre ting til det intelligente hjem på brugtmarkedet lige nu. Her er for eksempel fem ting, du kan købe på DBA.

Du kan også læse, hvordan du redder dine gamle kassettebånd med en computer og en brugt båndoptager!

Relaterede artikler