Så meget sparer du ved at købe røgalarmen brugt
Tech

Så meget sparer du ved at købe røgalarmen brugt

Elektronista
Elektronista

Det Google-ejede firma Nest har endelig sendt sine intelligente røgalarmer og overvågningskameraer på markedet i Danmark. Det er sket med et par års forsinkelse i forhold til for eksempel hjemmemarkedet i USA og med en hel del hype i ryggen. Men hypen betyder også overhypede priser, og Nest-produkterne er ret dyre. Især i forhold til de alternativer, du kan købe brugt på DBA.

Et moderne hjem er et intelligent hjem. Sådan at forstå, at vi lige nu fylder vores stuer med ting, der før bare kunne én ting, men som nu kan en hel masse. Blandt andet fordi, de nu er koblet op til Tingenes Internet, også kendt som Internet of Things eller IoT. Det største sællerter på området er dog nogle gange lidt overraskende. For eksempel har Internet-opkoblede termostater, røgalarmer og overvågningskameraer taget deres plads i vore hjem før det intelligente køleskab, som vi ellers har hørt en masse om i årenes løb.

Overvågningskameraer med wifi på DBA:

 1. Overvågningskamera, ABUS, Kvalitets kamera der optager i HD og også i mørke.
Er nemt at tilslutte og

  Overvågningskamera, ABUS, Kvalitets kamera der optager i HD og også i mørke. Er nemt at tilslutte og sætte op på Wifi. Kan bruges inde eller ude alt efter hvad du har brug for. Overvåg kolonihaven ,

  499,00 kr.20-03-2023
 2. Overvågningskamera, Udendørs, wifi overvågningskamera der reagerer på bevægelse, optager i 1080P og

  Overvågningskamera, Udendørs, wifi overvågningskamera der reagerer på bevægelse, optager i 1080P og har 32GB plads. Vandtæt og optager i infrarød om natten. Ubrugt, kan hentes i Odense eller sendes

  450,00 kr.17-03-2023
 3. Overvågningskamera, NETATMO PRESENCE, Super godt kamera der kobles op på wifi og integreres i Netatm

  Overvågningskamera, NETATMO PRESENCE, Super godt kamera der kobles op på wifi og integreres i Netatmo Security (og Apple Homekit hvis det ønskes). Virker 100% og nem opsætning. Kan også bruges som lam

  1.400,00 kr.17-03-2023
 4. Overvågningskamera, Netatmo, Indendørs kamera i flot design med ansigtsgenkendelse, night-vision, fu

  Overvågningskamera, Netatmo, Indendørs kamera i flot design med ansigtsgenkendelse, night-vision, full HD-video. 100 % OK. Som ny er dagsprisen 1218. Specifikationer: - Video sensor 4 MP, opløsning o

  600,00 kr.16-03-2023
 5. Overvågningskamera, Reolink Duo wifi, Hej. Jeg sælger dette super fine overvågningskamera, som er he

  Overvågningskamera, Reolink Duo wifi, Hej. Jeg sælger dette super fine overvågningskamera, som er helt ubrugt. Kameraet der er tale om er et Reolink Duo wifi kamera. Det er udstyrret med to linser, so

  800,00 kr.15-03-2023
 6. Overvågningskamera, Maginon IPC-20C, Vandtæt, wifi, motion detection, ftp-upload, nattesyn

  Overvågningskamera, Maginon IPC-20C, Vandtæt, wifi, motion detection, ftp-upload, nattesyn

  150,00 kr.14-03-2023

Overvågningskameraer med wi-fi er populære, fordi du ofte kan kigge med fra din smartphone, når du ikke er hjemme. Men nogle kameraer kan også genkende ansigter og har en række andre intelligente funktioner. Se alle dem, der er til salg på DBA, lige her.

Et af de mest populære mærker inden for netop røgalarmer og overvågningskameraer er faktisk Google. Eller nærmere betegnet firmaet Nest, som Google købte i 2014. Deres produkter har ikke kunnet fås i Danmark, men er for nyligt blevet introduceret på danske butikshylder. Der er ret meget hype omkring Nest-produkterne, og de er ret dyre.

I Danmark er der dog en del mærker, der kom på banen før Nest, så det er faktisk muligt at få næsten den samme funktionalitet ud af røgalarmer og overvågningskameraer ved at købe dem på brugtmarkedet – og du sparer ret mange penge i forhold til de hypede Nest-produkter.

LÆS OGSÅ: Genialt: Læs hvad du kan lave din gamle radio om til

  

Kloge overvågningskameraer

Det smarte ved moderne, intelligente overvågningskameraer er naturligvis, at de går på nettet, så du altid lige kan kigge med på kamera-feedet fra en webbrowser eller en app. Samtidigt kan de sende dig beskeder, hvis der pludselig er bevægelse i huset, når der egentlig ikke burde være nogen hjemme.

 

Netatmo Welcome er et godt og noget billigere brugt-alternativ til Nests dyre overvågningskameraer
Netatmo Welcome er et godt og noget billigere brugt-alternativ til Nests dyre overvågningskameraer
Nests topmodel inden for overvågningskameraer koster foreksempel 2.899 kroner. Det mest specielle ved kameraet er dets evne til at genkende ansigter og kæledyr, sådan at du ikke får en alarm-melding på din smartphone, blot fordi katten går lidt rundt i huset, mens du ikke er hjemme. Men den type funktionalitet kan man også finde andre steder.

For eksempel har Welcome-kameraerne fra Netatmo også ansigtsgenkendelse, og disse kan findes fra 700 til 1.000 kroner på DBA.

Hvis det ikke behøver være helt så ambitiøst, kan du få et almindeligt, fornuftigt wi-fi-overvågningskamera til omkring 600-700 kroner, hvilket er under halvdelen af, hvad et tilsvarende Nest-kamera med begrænset funktionalitet koster.

LÆS OGSÅ: Sådan kan du organisere fuglereden af ledninger

   

Røgalarmer, der også pynter

Når det gælder Nests røgalarmer, er det sværere at finde noget, der helt svarer til. Nests røgalarmer kan nemlig tale til dig og med en digital stemme fortælle dig, hvor der er røgudvikling i gang i huset. Det er naturligvis mere behageligt end en ekstrem højtlydt biptone, der har det med at gå af, bare der er noget, der brænder lidt på i køkkenet.

Røgalarmer på DBA:

 1. Røgalarm, Nest, Røg og kulilte alarm 230v med batteri 
Smart model med opkobling på tlf
 Ubrugt og s

  Røgalarm, Nest, Røg og kulilte alarm 230v med batteri Smart model med opkobling på tlf Ubrugt og stadig i kassen

  600,00 kr.18-03-2023
 2. Røgalarm, PROTECT, PROTECT 600. røgalarm/ Tågekanon til sikring ved indbrud så tyven ikke kan se nog

  Røgalarm, PROTECT, PROTECT 600. røgalarm/ Tågekanon til sikring ved indbrud så tyven ikke kan se noget , har aldrig været brugt . 2 stk nye extra væske beholder og 2 stk extra frontplader med følger

  1.600,00 kr.17-11-2020
 3. Røgalarm, Housegard, 8 stk. Optisk 240v samt 9v røgalarmer til serieforbinding.
Inkl. monteringbase.

  Røgalarm, Housegard, 8 stk. Optisk 240v samt 9v røgalarmer til serieforbinding. Inkl. monteringbase. Fungere, men er blevet udskiftet med nogle nyere.

  300,00 kr.01-08-2020

Det meste af tiden tier en røgalarm heldigvis stille. Men man kan altid se den, og derfor er det måske en idé at købe en, der også ser godt ud i loftet eller på væggen. Se alle røgalarmer på DBA, her.

På den anden side vil de fleste nok gerne være sikker på at kunne høre det, hvis røgalarmen går af. Heldigvis er det ikke ofte, man oplever en brand, der kan få røgalarmen til at gå af. Til gengæld skal man se på dem hele tiden. Røgalarmer hænger som regel  på uheldige steder i loftet og er ikke altid lige diskrete eller stilfulde. Men man skal jo have dem hængende, selvom de til alt held ikke kommer i brug så tit.

Den klassiske røgalarm fra Jacob Jensen er tidsløs i designet og langt mere spændende end en kedelig, rund alarm, der sidder i loftet
Den klassiske røgalarm fra Jacob Jensen er tidsløs i designet og langt mere spændende end en kedelig, rund alarm, der sidder i loftet

Så hvorfor ikke købe nogle, der ser godt ud? På DBA kan man finde Jacob Jensen-designede røgalarmer til omkring 200 kroner per styk. Det er næsten som at hænge et B&O-anlæg op i loftet. Der sidder ikke nogen talende robotter i disse røgalarmer, som der gør i Nest-alarmerne. Men til gengæld er de en fryd for øjet…og for pengepungen.

Ud over røgalarmer og overvågningskameraer er der masser af andre ting til det intelligente hjem på brugtmarkedet lige nu. Her er for eksempel fem ting, du kan købe på DBA.

Du kan også læse, hvordan du redder dine gamle kassettebånd med en computer og en brugt båndoptager!

Relaterede artikler