Sådan redder du dine gamle kassettebånd med en computer og en brugt båndoptager
Tech

Sådan redder du dine gamle kassettebånd med en computer og en brugt båndoptager

Elektronista
Elektronista

Kassettebåndoptagere er for længst forsvundet fra butikkernes hylder. Så hvad gør du, når du lige er stødt på den der kasse med gamle kassettebånd, og minderne vælter frem? Her kan du se, hvordan du lægger dine gamle kassettebånd over på en computer ved hjælp af en brugt kassettebåndoptager fra DBA.

Der var engang, hvor kassettebånd var umulige at undgå. Folk af en vis alder husker med en vis nostalgi, hvordan hele radioprogrammer blev optaget fra P3, og hvordan man blandede bånd med alle de bedste sange i en helt bestemt rækkefølge.

Der var en hel kultur omkring kassettebånd, og derfor har mange mennesker stadig ikke smidt deres ungdoms kassettebånd ud endnu. I stedet ligger de velforvarede i deres plastikæsker i kasser på loftet eller i kælderen og venter på igen at se dagens lys.


Problemet er naturligvis bare, at folk nok har gemt deres kassetter, men mange har smidt deres båndoptager ud, og dermed kan genforeningen med kassettelyden fra 80’erne og 90’erne blive skubbet længere og længere ud i fremtiden. Det er ikke ligefrem fordi, det vælter frem med kassettebåndoptagere, når man går i sin lokale Elgiganten- eller Powerbutik. 

Men heldigvis er der masser af gode, brugte båndoptagere på DBA, der blot venter på at blive købt og taget i brug. Og med dem kan du sætte båndoptageren til din computer og overføre båndenes indhold til din computer, hvorfra du så kan lytte til dem over for eksempel en trådløs højttaler. 

Der findes mere end 400 annoncer i kategorien ’Båndoptagere’. Her er nogle af dem

 1. Tilbehør, Akai, Akai , God, Ældre Båndløb Båndstrammere,
Reservedele
Sælges samlet
Kan sendes med G

  Tilbehør, Akai, Akai , God, Ældre Båndløb Båndstrammere, Reservedele Sælges samlet Kan sendes med GLS forsikret uden omdeling + 47 kr. eller med DAO + 43 kr.

  150,00 kr.14-06-2024
 2. Tilbehør, Andet, Tomme æsker til Kasettebånd Nye. , Perfekt, 1 Kasse Tomme Kasettebåndæsker 200 Stk.

  Tilbehør, Andet, Tomme æsker til Kasettebånd Nye. , Perfekt, 1 Kasse Tomme Kasettebåndæsker 200 Stk. Nye. ( Har flere kasser på lager )

  400,00 kr.14-06-2024
 3. Spolebåndoptager, Bang & Olufsen, God

  Spolebåndoptager, Bang & Olufsen, God

  400,00 kr.13-06-2024
 4. Båndoptager, Technics, rs-bx404 , Defekt, Sælges som defekt da den ikke altid gider at afspille
Men

  Båndoptager, Technics, rs-bx404 , Defekt, Sælges som defekt da den ikke altid gider at afspille Men når den gør virker den fint både indspilning og afspilning Foto er af enheden (mens den afspiller)

  100,00 kr.13-06-2024
 5. Spolebåndoptager, Revox, Reel , God, To Revox metalspoler med ukendt bånd i Ampex kassetter og en en

  Spolebåndoptager, Revox, Reel , God, To Revox metalspoler med ukendt bånd i Ampex kassetter og en enkelt Agfa spole i plast i original kassette. 400kr + fragt.

  400,00 kr.13-06-2024
 6. Båndoptager, Philips, Rimelig, Du betaler stort set for din-kablet som jeg købte for at teste den.

  Båndoptager, Philips, Rimelig, Du betaler stort set for din-kablet som jeg købte for at teste den. Den spiller med ca. 5 db mindre på venstre udgang. Den skal sikkert bare renses. Jeg har ikke test

  100,00 kr.12-06-2024

Ud over selve kassettebåndoptageren skal du bruge et program til din computer, der kan digitalisere lyden. Her kan du bruge det gratis program Audacity, som du kan hente her, og så skal du bruge et phono-til-minijack-kabel, som kan gå fra båndoptageren til lydstikket på din computer.

Lige nu er der 134 spolebåndsoptagere til salg på DBA
Lige nu er der 134 spolebåndsoptagere til salg på DBA

Sådan finder du en god båndoptager 

Der er masser af gode, brugte båndoptagere til salg på DBA. Det bedste er dog nok at gå efter nogle af de mere kendte mærker, der måske har været lidt dyrere i sin tid. På den måde er der større chancer for, at kvaliteten er nogenlunde i orden. Gå derfor efter båndoptagere fra for eksempel Sony, og gå efter dem, der koster 500 kroner og opefter.

For omkring 6-700 kroner kan du få en Sony-båndoptager, der har kostet flere tusinde kroner oprindeligt. Det samme gælder, hvis du går efter en båndoptager fra Pioneer, Onkyo eller Technics 

Kassettebåndsoptager fra Sony
Kassettebåndsoptager fra Sony

Hvis du er villig til at ofre lidt penge på at få noget i virkelig høj kvalitet, kan du overveje en Nakamichi-båndoptager, der brugt typisk koster fra 1.000-3.000 kroner – hvilket er ingenting i forhold til, hvad de kostede fra ny.

Det kan være fristende at købe en
 B&O-båndoptager på grund af designet, men her skal du være forberedt på, at Bang & Olufsen brugte nogle andre stik end de klassiske phonostik, så med mindre, du ligefrem vil have båndoptageren stående fremme hele tiden, er det måske en bedre idé at holde sig til en af de andre.

Det skal du tjekke, når du køber 

Men uanset, hvilken, du vælger, skal du tjekke den ordentligt, inden du langer pengene over i sælgers hænder. En god idé er at tage et kassettebånd med, du godt kan ofre på testen – i tilfælde af, at båndoptageren lader båndet gå i båndsalat. Sæt båndoptageren i et strømstik hos sælger og sæt dit eget bånd i og tryk på Play. Så kan du i det mindste sikre dig, at båndoptageren kører nogenlunde stabilt. 

Tjek også alle knapperne. Det kan faktisk godt betale sig at kigge efter båndoptagere, der er lavet i starten af 80’erne eller slutningen af 70’erne, da disse ofte har mekaniske knapper i stedet for de elektroniske relæ-knapper, der blev introduceret i midtfirserne. Sidstnævnte blev hurtigere slidt end førstnævnte. 

I kategorien ’Båndoptagere’ kan du finde mange forskellige mærker, som for eksempel disse tre:

 1. Tilbehør, Andet, BASF DP26 , Perfekt, Jeg har en BASF DP 26 LH-R / 1600 m 12,7mm 10 1/2 inc. ( META

  Tilbehør, Andet, BASF DP26 , Perfekt, Jeg har en BASF DP 26 LH-R / 1600 m 12,7mm 10 1/2 inc. ( METAL REAL ) / 5250 ft. SK2355 spolebånd som kan ikke bruge . Jeg tror at den er ny og ikke brugt ( i o

  750,00 kr.13-06-2024
 2. Båndoptager, Luxman, K-240 , God, Luxman K-240 Båndoptager m/ Manual
som ny, 
Samt Luxman Tuner T-23

  Båndoptager, Luxman, K-240 , God, Luxman K-240 Båndoptager m/ Manual som ny, Samt Luxman Tuner T-230 Kr. 250,-

  850,00 kr.12-06-2024
 3. Båndoptager, Akai, GX-260D , Defekt, Bemærk, at den ikke kan køre normalt ved lav hastighed (tape sp

  Båndoptager, Akai, GX-260D , Defekt, Bemærk, at den ikke kan køre normalt ved lav hastighed (tape speed) og afgiver en kraftig metallisk lugt. Årsagen er udtørring, da den har stået ubrugt i et tørt l

  700,00 kr.12-06-2024
 4. Spolebåndoptager, Sony, TC-WE475 , Perfekt, Kassettebånd optager 
Som ny

  Spolebåndoptager, Sony, TC-WE475 , Perfekt, Kassettebånd optager Som ny

  800,00 kr.12-06-2024
 5. Spolebåndoptager, Tandberg, 62x , Rimelig, ind og afspille, trykrulle er udskiftet og er ok, bånd ka

  Spolebåndoptager, Tandberg, 62x , Rimelig, ind og afspille, trykrulle er udskiftet og er ok, bånd kan medfølge. afhente hos sælger

  500,00 kr.10-06-2024
 6. Dat-recorder, Sony, DTC 59ES  ** SOLGT ** , Defekt, Maskinen er velholdt og pæn. Den loader båndet,

  Dat-recorder, Sony, DTC 59ES ** SOLGT ** , Defekt, Maskinen er velholdt og pæn. Den loader båndet, begynder at afspille det, men så bli'r hastigheden ustabil, og den stopper igen. Et oplagt renover

  700,00 kr.09-06-2024
Der er næsten 300 kassettebånd til salg på DBA
Der er næsten 300 kassettebånd til salg på DBA

Selve digitaliserings-processen 

Når du har købt båndoptageren, er det en god idé at rense tonehovedet og de andre dele, der kommer i nærheden af selve båndet. Disse sidder typisk gemt nederst i selve båndholderen, og kan nogle gange lokkes frem ved at trykke på Play. Her skal du en tur i byen efter vatpinde og Isopropanol, som du kan bruge.

Når først det er overstået, er det tid at komme i gang med digitaliseringen. Sæt båndoptageren til computeren med det ovennævnte kabel. Din computer bør i forvejen være indstillet til at modtage lydsignaler ind igennem stikket, ellers kan det være, du skal en tur ind i computerens indstillinger for at sætte dette op. 

Hvis du gerne vil overføre minderne fra dit kassettebånd til nye medier, er Audacity din ven
Hvis du gerne vil overføre minderne fra dit kassettebånd til nye medier, er Audacity din ven

Start Audacity, tryk Play på båndoptageren og prøv at lave en testoptagelse ved at trykke på det røde record-ikon oppe i værktøjsfeltet i programmet. Her kan du for eksempel tjekke, om lydniveauet overstyrer, fordi input-signalet er for højt – hvilket kan indstilles i Audacitys værktøjslinje. Når alt lyder, som det skal, er det næste skridt blot at slette testoptagelsen og gå i gang med den rigtige. Når optagelsen er færdig, kan du gemme den i forskellige lydformater på computeren via Audicitys eksport-fuktion i ’File’-menuen 

Herefter er det bare at lytte til musikken via din normale musikafspiller på computeren, og lade nostalgien flyde. 

Køb kassettebåndoptagere til salg på DBA

 1. Walkman, Sony, WM-D6C , Perfekt, Den ultimative optager og afspiller .Sony Walkman professional - ku

  Walkman, Sony, WM-D6C , Perfekt, Den ultimative optager og afspiller .Sony Walkman professional - kun lidt brugt. Kan beses i Charlottenlund - sendes også

  8.500,00 kr.14-06-2024
 2. Otari 1/4 tomme spolebåndoptager

  Otari 1/4 tomme spolebåndoptager

  Spolebåndoptager, Andet, God, Otari 1/4 tomme spolebåndoptager MX5050 B 11 BZ

  4.000,00 kr.14-06-2024
 3. Spolebåndoptager, Andet, Eltra , God, Retro spolebåndoptager fra årg 1920erne i god stand

  Spolebåndoptager, Andet, Eltra , God, Retro spolebåndoptager fra årg 1920erne i god stand

  2.500,00 kr.14-06-2024
 4. BeoCord 2200

  BeoCord 2200

  BeoCord 2200, BeoCord 2200, Bang & Olufsen stereocassettebåndoptager... Omskifter til Crombånd samt Dolby støjreduktion Tilslutning for mikrofon Ferrit tonehoved Båndtæller med 3 cifre / memory stopf

  1.199,00 kr.26-07-2023
 5. Spolebåndoptager, Philips, Perfekt, Spolebåndoptager Philips i perfekt stand med 2 Dantax højtaler E

  Spolebåndoptager, Philips, Perfekt, Spolebåndoptager Philips i perfekt stand med 2 Dantax højtaler Extra bånd medfølger Har Haft 1 Ejer.

  3.500,00 kr.14-06-2024
 6. BeoCord 4500

  BeoCord 4500

  BeoCord 4500, BeoCord 4500, Bang & Olufsen stereocassettebåndoptager... HX PRO ( B&O opfindelse ) - Dolby B NR En del af Beosystem 4500 Fjernbetjenes Via Beomaster 3500 eller 4500 Højglans overplade -

  1.999,00 kr.04-10-2022

Hvis du interesserer dig for gammel elektronik, så vil du måske finde det interessant at læse om denne gamle Nokia, der for leden blev sat til salg på DBA. Den er den første Nokia mobiltelefon.

Relaterede artikler