Verdens første Nokia er sat til salg på DBA
Tech

Verdens første Nokia er sat til salg på DBA

Julie Schoen
Julie Schoen

Hvordan ville du have det med, at nogen byttede din smartphone ud med en mobil, der var en halv meter lang og vejede tre kilo?

Det er nok ikke et byt, de fleste ville synes om. Derfor skulle man også umiddelbart tro, at Sebastian, der netop har sat en sådan mobil til salg på DBA, ville få lidt svært ved at sælge sin store og tunge telefon.

Men sådan går det nok ikke, for Sebastians mobiltelefon er et helt særligt samlerobjekt. Telefonen er nemlig den første Nokia-mobiltelefon, der kom på markedet. Den er fra 1980’erne, og modellen hedder ’Mobira Talkman’.

LÆS OGSÅ: Disse tech-ting kan klare flere ejere

Sebastian skriver om sin mobiltelefon til salg, at det er 'verdens første Nokia'
Sebastian skriver om sin mobiltelefon til salg, at det er 'verdens første Nokia'

- Jeg har arvet telefonen af min mors mosters mand. Jeg fik lov til at arve den, fordi jeg syntes, den var ret sej. Det er jo ikke lige sådan en ting, alle har stående, og derfor tænkte jeg, at det ville være sjovt at eje den, siger Sebastian.

Men de seneste år har den gamle Nokia tilbragt i Sebastians kælder, og derfor har han nu sat det ’mobile’ arvestykket til salg.

Sebastian er langt fra den eneste, der har sat en mobiltelefon til salg på DBA. I skrivende stund er 3.826 mobiler til salg på DBA, og heraf er 889 Nokia-telefoner

Klik her for at se alle de Nokia-telefoner, som netop nu er til salg på DBA.

Sebastian håber på at få 4.000 kroner for den gamle Nokia. En pris, der ifølge Sebastian langt fra minder om det, mobilen kostede fra ny:


- Jeg tror, mobilen kostede, hvad der i dag svarer til 25-30.000 kroner. Den kostede i hvert fald dengang det hvide ud af øjnene. Men mosterens mand havde mange penge mellem hænderne. Han var vist en forretningsmand, og jeg mener, han brugte mobiltelefonen en del dengang, siger Sebastian.

Han ærgrer sig dog over, at han ikke kan finde opladeren til den gamle mobiltelefon, men Sebastian håber ikke, det forhindrer et salg.

LÆS OGSÅ: Lars Kristian har den perfekte man cave. Se billederne, her

Telefonen virker lige for tiden ikke, da den mangler at blive opladt. Sebastian har ikke opladeren til telefonen.
Telefonen virker lige for tiden ikke, da den mangler at blive opladt. Sebastian har ikke opladeren til telefonen.

- Jeg tænker, at mobiltelefonen godt kunne være interessant for en samler eller en, som måske synes, den er retro-sej at have stående på hylden. Jeg synes i hvert fald, at det er på tide, at den skal videre i systemet.

Du kan også gå på jagt i de 62.408 samleobjekter, der er sat til salg på DBA. Herunder får du tre eksempler fra kategorien:

Samlerobjekter til salg på DBA lige nu

 1. Andre samleobjekter, Movie editor, Raynox Movie editor sælges
Kom med bud

  Andre samleobjekter, Movie editor, Raynox Movie editor sælges Kom med bud

  500,00 kr.16-06-2024
 2. Andre samleobjekter, Pokal, Hej. 

Sælger (muligvis) denne helt enormt fede pokal i et ukendt materi

  Andre samleobjekter, Pokal, Hej. Sælger (muligvis) denne helt enormt fede pokal i et ukendt materiale, det er et “loppe-fund”, og købt i forhåbningen om den kunne være flere penge værd. Jeg har fo

  1.000,00 kr.16-06-2024
 3. Ølbrikker

  Ølbrikker

  200,00 kr.16-06-2024
 4. Samlekort, Pokémon kort, Den er krase

  Samlekort, Pokémon kort, Den er krase

  175,00 kr.16-06-2024
 5. Nipsenåle, flotte nåle, pladen måler 24 x 24 ,pæne og hele nåle, køber betaler post.

  Nipsenåle, flotte nåle, pladen måler 24 x 24 ,pæne og hele nåle, køber betaler post.

  800,00 kr.16-06-2024
 6. Malm drageskibs fad

  Malm drageskibs fad

  Andre samleobjekter, Dragefad malm, Gammelt malm drageskibs fad i fin stand. Bredde 26,5 cm Dybde 11 cm Højde 2,5 cm Vægt 850g Kan sendes med GLS for 41 oveni Drageskib Drageskib Drage malm skib

  300,00 kr.20-05-2024

Klik her og se alle de samleobjekter, der er til salg på DBA.

Sebastian er ikke den eneste, der ligger inde med et godt samlerobjekt. DBA Guide's tech-rekdaktør Daniel, har indrammet den første ipod fra Apple, som kom på markedet i 2001. 
Du kan læse om hans kærlighed til den hvide MP3-afspiller, her.

Har du en gammel tech-ting, som er blevet ødelagt, fordi batteriet har lækket? Se med i videoen herunder: Det burde højest sandsynligt kunne fikses.


Læs mere om, hvordan du ikke lader dine ting blive ødelagt af batterier, her.

Relaterede artikler