Trendy teknologi: De her fortidsfund er mere end nostalgi
Tech

Trendy teknologi: De her fortidsfund er mere end nostalgi

Christine
Christine

Frister falmede fotografier og lang loadtid? I dine moderne ører lyder det næppe som et drømmescenarie, men faktisk bør du spidse ører nu. Har du styr på, om det er minidiscs eller kassettebånd, du skal kaste din kærlighed på, hvis du vil være med på tidens teknologiske trend? Det finder du svaret på her.

Længes du efter de gode, gamle dage? De har faktisk aldrig været tættere på. I hvert fald teknologisk set, for floppydisken og filmkameraet fra den fjerne fortid findes endnu! Og det er ikke kun i et hjørne bagerst på loftet.

Ved du, hvilket analogt kamera de professionelle fotografer falder for? Og kender du tricket, som tryller båndsalat om til sød musik? Hvis ikke skal du lytte med nu, hvor vi sætter pladen med evergreens på og fortæller dig hvilken teknologi fra fortiden, som trender i dag. 

Fotografier med originalt filter

Det er ikke et filter, der er lagt på billederne i de gamle fotoalbums. Det er fortidens fodspor, som vader over motivet og på sin egen charmerende måde gør opmærksom på, hvor meget skarpere din smartphone skyder stills.

Charmerende? Uden tvivl, for det analoge kamera giver både smartphones og spejlreflekskameraer med digitale indstillinger og knivskarpe objektiver kamp til stregen.

Finder du de falmede farver flotte? Brugte kameraer fra Leica, Pentax og Hasselblad er populære modeller blandt amatørfotograferne, mens de professionelle forelsker sig i Nikon F6 med 35 millimeter, som både kan tage analoge billeder og digitale skud med spejlrefleks.

Sidder du lige nu og tænker på, hvor du kan få fremkaldt filmene? Præcis samme sted som i de gode, gamle dage: hos kameraforhandlere. Her kan du også købe friske filmruller, så du er helt klar til at sætte nye billeder i fotoalbummet uden, at du kan se forskel på dem, dine forældre tog for 20 år siden.

Analoge kameraer til salg på DBA:

 1. Nikon, F3 HP kit, Perfekt, Jeg sælger mit Nikon analoge sæt, bestående af to F3 HP kroppe i perfekt

  Nikon, F3 HP kit, Perfekt, Jeg sælger mit Nikon analoge sæt, bestående af to F3 HP kroppe i perfekt stand, og smuk kosmetik, og fire AI-S / AI objektiver. - Nikon F3 HP (købt i NjalFoto DK), en af d

  18.000,00 kr.21-02-2024
 2. Andet, God, Nikkormat kamera med lang linse sælges for 150 kr

  Andet, God, Nikkormat kamera med lang linse sælges for 150 kr

  150,00 kr.21-02-2024
 3. Canon EOS R100 +RF-S 1845MM IS STM

  Canon EOS R100 +RF-S 1845MM IS STM

  Canon, Canon 6052C013, Som ny - I originalindpakning, Indfang nemt minder takket være Canon EOS R100 +RF-S 18-45MM IS STM, som giver dig en nem måde at optage 4K UHD-videoer og højopløsningsfotos på.

  5.039,00 kr.08-10-2023
 4. Pentax, 6x7, Rimelig, This is a work horse, it’s a bit beat up looking but works and takes amazing p

  Pentax, 6x7, Rimelig, This is a work horse, it’s a bit beat up looking but works and takes amazing pictures. The light meter doesn’t work but could be replaced or fixed. I used a light meter or a phon

  10.000,00 kr.20-02-2024
 5. Hasselblad, 503cw, Perfekt, Drømmer du om at eje et Hasselblad-sæt i absolut mint condition?

Origin

  Hasselblad, 503cw, Perfekt, Drømmer du om at eje et Hasselblad-sæt i absolut mint condition? Original Hasselblad-kuffert fyldt med guf. * Hasselblad 503cw kamerahus * 80mm CF objektiv * 50mm CFI FLE

  44.000,00 kr.20-02-2024
 6. Andet, Nikkormat, God, Nikkormat kamera sælges får 150 kr

  Andet, Nikkormat, God, Nikkormat kamera sælges får 150 kr

  150,00 kr.20-02-2024

Det behøver ikke være dyrt at komme med på moden. På DBA finder du lige nu 1.514 analoge kameraer, og du kan endda komme i gang med at fotografere som i gamle dage for under 1.000 kroner.

Biplyde til børn og barnlige sjæle

Kan du huske Donkey Kong og Super Mario? Så har du afsløret dig selv som barn af 1990’erne. Den lille, handy spillekonsol stod højt på ønskesedlen i de gode gamle dage, men selvom både PlayStation og Xbox i dag har trukket i den teknologiske førertrøje, er Gameboy’en ikke glemt.

Der findes nemlig barnlige sjæle derude, som finder den grynede grafik og de bimlende biplyde så magiske, at de mødes for at spille med hinanden.

Skal du med til Gameboy-træf, men mangler du det rigtige udstyr? Det koster ikke mere end 500 kroner for en ”billet” tilbage til barndommen, og på DBA finder du endda en række af de populære spil, som du kan få med i handlen.

LÆS OGSÅ: Så meget kan dine gamle VHS-bånd være værd

Hvem husker ikke Super Mario? Thomas i Odense sælger sin Gameboy med fire spil til 500 kroner, så du kan bippe dig igennem banerne i Super Mario.
Hvem husker ikke Super Mario? Thomas i Odense sælger sin Gameboy med fire spil til 500 kroner, så du kan bippe dig igennem banerne i Super Mario.

Drop streaming og se serier på denne måde

Video, video, VIDEO – den kører nat og dag! Bare tryk på knappen, så er du fluks tilbage i 1980’ernes farverige discoverden, for selvom der ikke er produceret nye VHS-maskiner siden 2016, er de ikke gået i glemmebogen.

Har du en videomaskine fra Phillips stående under dit colortv? Så skal du ikke frygte en fejlmeddelelse. Producenten supporter stadig modellerne, og er du selv fiks på fingrene, kan du både opstøve bånd og drivremme brugt og reparere afspilleren.

Frygter du sort skærm i nærmeste fremtid? Du kan finde din næste VHS-maskine på DBA, og vil du opdatere fortiden bare en smule, kan du med fordel købe en model med AV/SV- og audiostik, så du kan overføre dine gamle VHS-bånd og DVD’er til computeren med USB.

VHS-bånd til salg på DBA:

 1. Børnefilm, Pyrus julekalender, Sælger disse to pyrus julekalender på VHS

Allertides Eventyr
Allerti

  Børnefilm, Pyrus julekalender, Sælger disse to pyrus julekalender på VHS Allertides Eventyr Allertides JUL Pris 10kr stk

  10,00 kr.20-02-2024
 2. Børnefilm, Krummerne, Krummerne 1,2,3 
På VHS 
10kr samlet

  Børnefilm, Krummerne, Krummerne 1,2,3 På VHS 10kr samlet

  10,00 kr.20-02-2024
 3. Action, Planet of the Apes Samlingen, Planet of the Apes Samlingen Anniversary Edition på VHS, spill

  Action, Planet of the Apes Samlingen, Planet of the Apes Samlingen Anniversary Edition på VHS, spillet hele vejen igennem og fungerede fint. Afhentes fra Vesterbro eller sendes på købers regning.

  99,00 kr.20-02-2024
 4. Børnefilm, Diverse børnefilm VHS videobånd

  Børnefilm, Diverse børnefilm VHS videobånd

  250,00 kr.20-02-2024
 5. Underholdning, Søs & Kirsten: Med På En Kigger, Jeg har testet VHS filmen med min maskine, som er fr

  Underholdning, Søs & Kirsten: Med På En Kigger, Jeg har testet VHS filmen med min maskine, som er fra start og 30 min frem, og den virker som den skal. Jeg sender med GLS på køberens regning, og man

  20,00 kr.20-02-2024
 6. Action, Pulp Fiction, Jeg har testet VHS filmen med min maskine, som er fra start og 30 min frem, og

  Action, Pulp Fiction, Jeg har testet VHS filmen med min maskine, som er fra start og 30 min frem, og den virker som den skal. Jeg sender med GLS på køberens regning, og man kan også afhente på min ad

  20,00 kr.20-02-2024

Du finder lige nu 1.259 VHS-bånd på DBA, som du kan komme i videomaskinen.

Lydentusiasterne er enige: Her får du den bedste lyd

Er vinyler for moderne for dig? Så er du måske en af dem, der har kastet kærligheden på spolebåndoptageren. Folk med fine ører og fornemmelse for lyd hævder nemlig, at et masterbånd – altså en original optagelse med spolebånd – er ren forkælelse for øregangene.

Og der er nok noget om snakken, for producenten Thorens har nemlig lanceret en spritny udgave af den gamle spolebåndoptager. Lyder det som sød musik? TM16 er udstyret med ¼ " -magnetbånd på spoler op til 10,5", og den moderne model kan både hænges på væggen eller stå på gulvet. Er du fristet til at købe, skal du lægge 90.000 kroner på bordet.

Steg blodtrykket? Du kan få en brugt spolebåndoptager på DBA til under 1.000 kroner, så du kan nyde toner fra fortiden uden at sprænge årsbudgettet.

LÆS OGSÅ: Sådan får du bedre lyd ud af dine højttalere

Spolebåndoptageren fra Tandberg er sat til salg for 2.300 kroner. Det er Henning i Svendborg, der sælger den.
Spolebåndoptageren fra Tandberg er sat til salg for 2.300 kroner. Det er Henning i Svendborg, der sælger den.

Overraskelse: Der bliver stadig udgivet musik her

Har du set mit kassettebånd med Justin Bieber? Det er nok ikke lige den sætning, du regner med at høre fra teenageren med mindre, du har en modebevidst musikentusiast boende. For selvom kassettebåndet har snurret spolerne rundt i mere end 60 år, ser det ikke ud til, at båndet er bandlyst.

Foruden Bieber udgiver danske Tørfisk også musik på gammeldags maner, ligesom bånd fra Iron Maiden er eftertragtede blandt samlere.

Serverer du båndsalat til aftensmad? For de yngre læsere kan vi afsløre, at kassettebåndet ikke må afspilles hurtigere end med 4,75 centimeter i sekundet. Forbryder du dig mod denne regel, får du nemlig et mindre oprydningsarbejde. Båndsalat ser kaotisk ud, men heldigvis kan du dreje båndet på plads med en kuglepen eller en blyant. Så er du hurtigt klar til at lytte videre, og tak så dig selv for, at det ikke var en CD, du knækkede…

LÆS OGSÅ: Derfor bør du købe konsolspillerne brugte

Der er nostalgi til ørerne, når du lytter til kassettebånd. Lige nu sælger Michael fra Roskilde ud af sine gamle bånd, og han sender dem gerne til dig med posten.
Der er nostalgi til ørerne, når du lytter til kassettebånd. Lige nu sælger Michael fra Roskilde ud af sine gamle bånd, og han sender dem gerne til dig med posten.

Denne computer har to verdensrekorder

Har du tæsket i tastaturet på en Commodore 64? Så glemmer du nok aldrig fornemmelsen. ’Brødkassen’, som computeren også blev kaldt, har siden 1980’erne begejstret tech-entusiaster med sin 8-bit-grafik, og maskinen indtager både førstepladsen som verdens første hjemmecomputer og som den mest solgte computer nogensinde.

Vil du game som i gamle dage? Lige nu er der 149 Commodore 64 til salg på DBA, så er du klar til en tidsrejse tilbage til 1980’erne, begynder rejsen her.

Commodore 64 til salg på DBA netop nu:

 1. 007: A View To A Kill - The Computer Game, Commodore 64 & C128, 


Domark, 1985:


"A View To A Kill

  007: A View To A Kill - The Computer Game, Commodore 64 & C128, Domark, 1985: "A View To A Kill - The Computer Game" 007 James Bond action/arcade til 64'eren! Hvem husker ikke den fede 007-fi

  89,00 kr.20-02-2024
 2. Commodore 64 sæt, andet, Commodore 64C
- Flot og sjælden model med longboard 
- Ny moderne strømfors

  Commodore 64 sæt, andet, Commodore 64C - Flot og sjælden model med longboard - Ny moderne strømforsyning (de originale bør ikke længere bruges) - Flot original kasse Commodore 1541-II diskdrev Comp

  1.500,00 kr.19-02-2024
 3. Friday The 13th - The Computer Game, Commodore 64 DISK / C128D, 


Domark, 1986:


"Friday The 13th

  Friday The 13th - The Computer Game, Commodore 64 DISK / C128D, Domark, 1986: "Friday The 13th - The Computer Game" Mega sjældent udbudt C64 disk-version på rød diskette!! Kan du narre Jason V

  1.699,00 kr.19-02-2024
 4. Andet, Anden konsol, Sony, Rensebånd til fx commodore 64 båndoptager.

Skal givet dyppes med isoprop

  Andet, Anden konsol, Sony, Rensebånd til fx commodore 64 båndoptager. Skal givet dyppes med isopropylalkohol eller lign rense middel.

  25,00 kr.19-02-2024
 5. Spitfire Ace, Commodore 64, Spil til Commodore 64
Spitfire Ace
U.S. Gold 1985
Clamshell og flot stan

  Spitfire Ace, Commodore 64, Spil til Commodore 64 Spitfire Ace U.S. Gold 1985 Clamshell og flot stand Komplet med manual Ny testet februar 2024 Kan sendes på købers regning for 50 kr

  125,00 kr.18-02-2024
 6. IWO Jima, Commodore 64, Stategi spil til Commodore 64
IWO Jima
Personale Software Services 1986
Clam

  IWO Jima, Commodore 64, Stategi spil til Commodore 64 IWO Jima Personale Software Services 1986 Clamshell og Inkl manual Super flot og komplet stand Ny testet Februar 2024 Kan sendes på købers regni

  125,00 kr.18-02-2024

I dag er Commodore 64 et samlerobjekt på samme niveau som Nintendo 64 og Playstation 1. Her kan du finde de hjemmecomputere, som koster under 1.000 kroner.

Har du købt dig en walkman? Den kan faktisk vise sig at være mange penge værd i dag. Selvom det er 40 år siden, at den lille musikafspiller fyldte folks øregange med sprøde toner for første gang, er den ikke faldet i popularitet.
Her i artiklen fortæller vi dig, hvor meget du kan få for din gamle walkman, og vi kan godt afsløre, at prisen ligger et godt stykke over både 2.000 og 3.000 kroner.

Der kan være mange penge at spare, når du køber dine tech-ting brugte – også selvom, du har set dig lun på digitale dimser, der ikke er mere end et par år gamle. Er det tid til at skifte computeren ud? Vi guider dig gennem en reinstallation af din brugte Mac her i videoen, for heldigvis behøver du ikke være computernørd for at få styr på teknikken.

Relaterede artikler