Trendy teknologi: De her fortidsfund er mere end nostalgi
Tech

Trendy teknologi: De her fortidsfund er mere end nostalgi

Christine
Christine

Frister falmede fotografier og lang loadtid? I dine moderne ører lyder det næppe som et drømmescenarie, men faktisk bør du spidse ører nu. Har du styr på, om det er minidiscs eller kassettebånd, du skal kaste din kærlighed på, hvis du vil være med på tidens teknologiske trend? Det finder du svaret på her.

Længes du efter de gode, gamle dage? De har faktisk aldrig været tættere på. I hvert fald teknologisk set, for floppydisken og filmkameraet fra den fjerne fortid findes endnu! Og det er ikke kun i et hjørne bagerst på loftet.

Ved du, hvilket analogt kamera de professionelle fotografer falder for? Og kender du tricket, som tryller båndsalat om til sød musik? Hvis ikke skal du lytte med nu, hvor vi sætter pladen med evergreens på og fortæller dig hvilken teknologi fra fortiden, som trender i dag. 

Fotografier med originalt filter

Det er ikke et filter, der er lagt på billederne i de gamle fotoalbums. Det er fortidens fodspor, som vader over motivet og på sin egen charmerende måde gør opmærksom på, hvor meget skarpere din smartphone skyder stills.

Charmerende? Uden tvivl, for det analoge kamera giver både smartphones og spejlreflekskameraer med digitale indstillinger og knivskarpe objektiver kamp til stregen.

Finder du de falmede farver flotte? Brugte kameraer fra Leica, Pentax og Hasselblad er populære modeller blandt amatørfotograferne, mens de professionelle forelsker sig i Nikon F6 med 35 millimeter, som både kan tage analoge billeder og digitale skud med spejlrefleks.

Sidder du lige nu og tænker på, hvor du kan få fremkaldt filmene? Præcis samme sted som i de gode, gamle dage: hos kameraforhandlere. Her kan du også købe friske filmruller, så du er helt klar til at sætte nye billeder i fotoalbummet uden, at du kan se forskel på dem, dine forældre tog for 20 år siden.

Analoge kameraer til salg på DBA:

 1. Nikon, Nikon F Photomic søger, spejlrefleks, Perfekt, Perfekt Nikon F Photomic søger klar til dit Ni

  Nikon, Nikon F Photomic søger, spejlrefleks, Perfekt, Perfekt Nikon F Photomic søger klar til dit Nikon F Kom med et bud :)

  300,00 kr.29-03-2023
 2. Konica, Perfekt, Koniac Minolta brugt meget lidt - har lagt i taske i flere år, batteri og oplader l

  Konica, Perfekt, Koniac Minolta brugt meget lidt - har lagt i taske i flere år, batteri og oplader ledning er intakt. Taske medfølger

  1.700,00 kr.29-03-2023
 3. Canon, Canon Prima 5, God, 6 Stk , Gode Analoge - Point & Shoot", sælges billigt.

Her er følgende

  Canon, Canon Prima 5, God, 6 Stk , Gode Analoge - Point & Shoot", sælges billigt. Her er følgende kameraer; 1 Canon Prima 5 1 stk Canon Prima Twinn S 1 stk Rollei X 115 2 stk Samsung AF Slim Zoom 1

  248,00 kr.29-03-2023
 4. Leica, M6, God, Den klassiske Leica M6 (Leitz) behøver vist ikke nærmere præsentation. 
Dette eksemp

  Leica, M6, God, Den klassiske Leica M6 (Leitz) behøver vist ikke nærmere præsentation. Dette eksemplar er i rigtig flot stand. Søgeren er ren og klar uden antydningen af støv, og søgerrammerne er hel

  16.000,00 kr.29-03-2023
 5. Minolta, SRT100, spejlrefleks, God, Klassisk smukt analog spejlreflekskamera i god, testet og fejlfr

  Minolta, SRT100, spejlrefleks, God, Klassisk smukt analog spejlreflekskamera i god, testet og fejlfri stand, lukkertider passer, nyt batteri er sat i til lysmåleren (virker selvfølgelig), nedblænding

  250,00 kr.29-03-2023
 6. Nikon, FT2, spejlrefleks, Perfekt, Et Nikon/Nikkormat FT2 stadig i original emballage og aldrig brug

  Nikon, FT2, spejlrefleks, Perfekt, Et Nikon/Nikkormat FT2 stadig i original emballage og aldrig brugt. Original kasse og manual medfølger, selve kameraet er stadig pakket ind i original plastemballage

  1.000,00 kr.29-03-2023

Det behøver ikke være dyrt at komme med på moden. På DBA finder du lige nu 1.514 analoge kameraer, og du kan endda komme i gang med at fotografere som i gamle dage for under 1.000 kroner.

Biplyde til børn og barnlige sjæle

Kan du huske Donkey Kong og Super Mario? Så har du afsløret dig selv som barn af 1990’erne. Den lille, handy spillekonsol stod højt på ønskesedlen i de gode gamle dage, men selvom både PlayStation og Xbox i dag har trukket i den teknologiske førertrøje, er Gameboy’en ikke glemt.

Der findes nemlig barnlige sjæle derude, som finder den grynede grafik og de bimlende biplyde så magiske, at de mødes for at spille med hinanden.

Skal du med til Gameboy-træf, men mangler du det rigtige udstyr? Det koster ikke mere end 500 kroner for en ”billet” tilbage til barndommen, og på DBA finder du endda en række af de populære spil, som du kan få med i handlen.

LÆS OGSÅ: Så meget kan dine gamle VHS-bånd være værd

Hvem husker ikke Super Mario? Thomas i Odense sælger sin Gameboy med fire spil til 500 kroner, så du kan bippe dig igennem banerne i Super Mario.
Hvem husker ikke Super Mario? Thomas i Odense sælger sin Gameboy med fire spil til 500 kroner, så du kan bippe dig igennem banerne i Super Mario.

Drop streaming og se serier på denne måde

Video, video, VIDEO – den kører nat og dag! Bare tryk på knappen, så er du fluks tilbage i 1980’ernes farverige discoverden, for selvom der ikke er produceret nye VHS-maskiner siden 2016, er de ikke gået i glemmebogen.

Har du en videomaskine fra Phillips stående under dit colortv? Så skal du ikke frygte en fejlmeddelelse. Producenten supporter stadig modellerne, og er du selv fiks på fingrene, kan du både opstøve bånd og drivremme brugt og reparere afspilleren.

Frygter du sort skærm i nærmeste fremtid? Du kan finde din næste VHS-maskine på DBA, og vil du opdatere fortiden bare en smule, kan du med fordel købe en model med AV/SV- og audiostik, så du kan overføre dine gamle VHS-bånd og DVD’er til computeren med USB.

VHS-bånd til salg på DBA:

 1. Thriller, VHS OVERLAGT MORD (i folie), Christian Slater
Gary Oldman
Kevin Bacon

Stadig i folie!

--

  Thriller, VHS OVERLAGT MORD (i folie), Christian Slater Gary Oldman Kevin Bacon Stadig i folie! ----------------------------------------------------------- VÆLG 5 af mine dvd, vhs, cd, bånd samt te

  75,00 kr.29-03-2023
 2. Eventyr, VHS JUMANJI, Robin Williams

-----------------------------------------------------------

V

  Eventyr, VHS JUMANJI, Robin Williams ----------------------------------------------------------- VÆLG 5 af mine dvd, vhs, cd, bånd samt tegneserier og få den BILLIGSTE GRATIS med! Se alle mine vide

  30,00 kr.29-03-2023
 3. Anden genre, blood of the hunter, denne vhs film sælges udlejnings film -big box
den er ok i kvalite

  Anden genre, blood of the hunter, denne vhs film sælges udlejnings film -big box den er ok i kvalitet både i billede og lyd og igen båndmug på den prisen 150 kr den kan sendes med dao 40 kr køber beta

  150,00 kr.29-03-2023
 4. Drama, dangerous minds, denne vhs film sælges udlejnings film -big box
den er ok i kvalitet både i b

  Drama, dangerous minds, denne vhs film sælges udlejnings film -big box den er ok i kvalitet både i billede og lyd og igen båndmug på den prisen 100 kr den kan sendes med dao 40 kr køber betaler fragte

  100,00 kr.29-03-2023
 5. Eventyr, VHS JUMANJI, Robin Williams

-----------------------------------------------------------

V

  Eventyr, VHS JUMANJI, Robin Williams ----------------------------------------------------------- VÆLG 5 af mine dvd, vhs, cd, bånd samt tegneserier og få den BILLIGSTE GRATIS med! Se alle mine vide

  30,00 kr.29-03-2023
 6. Komedie, VHS MISSION: JULEGAVE, Arnold Schwarenegger

----------------------------------------------

  Komedie, VHS MISSION: JULEGAVE, Arnold Schwarenegger ----------------------------------------------------------- VÆLG 5 af mine dvd, vhs, cd, bånd samt tegneserier og få den BILLIGSTE GRATIS med! S

  25,00 kr.29-03-2023

Du finder lige nu 1.259 VHS-bånd på DBA, som du kan komme i videomaskinen.

Lydentusiasterne er enige: Her får du den bedste lyd

Er vinyler for moderne for dig? Så er du måske en af dem, der har kastet kærligheden på spolebåndoptageren. Folk med fine ører og fornemmelse for lyd hævder nemlig, at et masterbånd – altså en original optagelse med spolebånd – er ren forkælelse for øregangene.

Og der er nok noget om snakken, for producenten Thorens har nemlig lanceret en spritny udgave af den gamle spolebåndoptager. Lyder det som sød musik? TM16 er udstyret med ¼ " -magnetbånd på spoler op til 10,5", og den moderne model kan både hænges på væggen eller stå på gulvet. Er du fristet til at købe, skal du lægge 90.000 kroner på bordet.

Steg blodtrykket? Du kan få en brugt spolebåndoptager på DBA til under 1.000 kroner, så du kan nyde toner fra fortiden uden at sprænge årsbudgettet.

LÆS OGSÅ: Sådan får du bedre lyd ud af dine højttalere

Spolebåndoptageren fra Tandberg er sat til salg for 2.300 kroner. Det er Henning i Svendborg, der sælger den.
Spolebåndoptageren fra Tandberg er sat til salg for 2.300 kroner. Det er Henning i Svendborg, der sælger den.

Overraskelse: Der bliver stadig udgivet musik her

Har du set mit kassettebånd med Justin Bieber? Det er nok ikke lige den sætning, du regner med at høre fra teenageren med mindre, du har en modebevidst musikentusiast boende. For selvom kassettebåndet har snurret spolerne rundt i mere end 60 år, ser det ikke ud til, at båndet er bandlyst.

Foruden Bieber udgiver danske Tørfisk også musik på gammeldags maner, ligesom bånd fra Iron Maiden er eftertragtede blandt samlere.

Serverer du båndsalat til aftensmad? For de yngre læsere kan vi afsløre, at kassettebåndet ikke må afspilles hurtigere end med 4,75 centimeter i sekundet. Forbryder du dig mod denne regel, får du nemlig et mindre oprydningsarbejde. Båndsalat ser kaotisk ud, men heldigvis kan du dreje båndet på plads med en kuglepen eller en blyant. Så er du hurtigt klar til at lytte videre, og tak så dig selv for, at det ikke var en CD, du knækkede…

LÆS OGSÅ: Derfor bør du købe konsolspillerne brugte

Der er nostalgi til ørerne, når du lytter til kassettebånd. Lige nu sælger Michael fra Roskilde ud af sine gamle bånd, og han sender dem gerne til dig med posten.
Der er nostalgi til ørerne, når du lytter til kassettebånd. Lige nu sælger Michael fra Roskilde ud af sine gamle bånd, og han sender dem gerne til dig med posten.

Denne computer har to verdensrekorder

Har du tæsket i tastaturet på en Commodore 64? Så glemmer du nok aldrig fornemmelsen. ’Brødkassen’, som computeren også blev kaldt, har siden 1980’erne begejstret tech-entusiaster med sin 8-bit-grafik, og maskinen indtager både førstepladsen som verdens første hjemmecomputer og som den mest solgte computer nogensinde.

Vil du game som i gamle dage? Lige nu er der 149 Commodore 64 til salg på DBA, så er du klar til en tidsrejse tilbage til 1980’erne, begynder rejsen her.

Commodore 64 til salg på DBA netop nu:

 1. The C64 mini, Commodore 64 mini. Som ny, virker perfekt. Du kan spille alle spil via USB stick.

Jeg

  The C64 mini, Commodore 64 mini. Som ny, virker perfekt. Du kan spille alle spil via USB stick. Jeg sender gerne med GLS

  250,00 kr.29-03-2023
 2. Andet mærke, Commodore 64, 8bit Ghz, 64kb GB ram, Rimelig, Den originale Commodore 64, med båndafspi

  Andet mærke, Commodore 64, 8bit Ghz, 64kb GB ram, Rimelig, Den originale Commodore 64, med båndafspiller og diskettestation 5”, abc turbo modul og ganske mange spil på disketter, alt har stået tørt og

  1.500,00 kr.28-03-2023
 3. Andet mærke, Commodore 64, Perfekt, Commodore 64 - den nye udgave med indbyggede spil der er da 30 f

  Andet mærke, Commodore 64, Perfekt, Commodore 64 - den nye udgave med indbyggede spil der er da 30 forskellige spil med og den virker som den oprindelige version med Basic der medfølger joystick

  1.200,00 kr.27-03-2023
 4. Sport / fodbold spil, Commodore 64, Sports spil til C64

Superstar Soccer
Soccer Mania (2 disketter)

  Sport / fodbold spil, Commodore 64, Sports spil til C64 Superstar Soccer Soccer Mania (2 disketter) Commodore 64 Sports Pack. Jeg har loadet nogle af dem og de loader ind. Om spillene virker 100% ka

  50,00 kr.26-03-2023
 5. C64, C64 mini, En spille maskine til dit TV. Den har alle de gamle 

commodore 64

Spil.

  C64, C64 mini, En spille maskine til dit TV. Den har alle de gamle commodore 64 Spil.

  500,00 kr.26-03-2023
 6. 12 spil, Commodore 64, Tag dem alle for 400

  12 spil, Commodore 64, Tag dem alle for 400

  400,00 kr.26-03-2023

I dag er Commodore 64 et samlerobjekt på samme niveau som Nintendo 64 og Playstation 1. Her kan du finde de hjemmecomputere, som koster under 1.000 kroner.

Har du købt dig en walkman? Den kan faktisk vise sig at være mange penge værd i dag. Selvom det er 40 år siden, at den lille musikafspiller fyldte folks øregange med sprøde toner for første gang, er den ikke faldet i popularitet.
Her i artiklen fortæller vi dig, hvor meget du kan få for din gamle walkman, og vi kan godt afsløre, at prisen ligger et godt stykke over både 2.000 og 3.000 kroner.

Der kan være mange penge at spare, når du køber dine tech-ting brugte – også selvom, du har set dig lun på digitale dimser, der ikke er mere end et par år gamle. Er det tid til at skifte computeren ud? Vi guider dig gennem en reinstallation af din brugte Mac her i videoen, for heldigvis behøver du ikke være computernørd for at få styr på teknikken.

Relaterede artikler