Trendy teknologi: De her fortidsfund er mere end nostalgi
Tech

Trendy teknologi: De her fortidsfund er mere end nostalgi

Christine
Christine

Frister falmede fotografier og lang loadtid? I dine moderne ører lyder det næppe som et drømmescenarie, men faktisk bør du spidse ører nu. Har du styr på, om det er minidiscs eller kassettebånd, du skal kaste din kærlighed på, hvis du vil være med på tidens teknologiske trend? Det finder du svaret på her.

Længes du efter de gode, gamle dage? De har faktisk aldrig været tættere på. I hvert fald teknologisk set, for floppydisken og filmkameraet fra den fjerne fortid findes endnu! Og det er ikke kun i et hjørne bagerst på loftet.

Ved du, hvilket analogt kamera de professionelle fotografer falder for? Og kender du tricket, som tryller båndsalat om til sød musik? Hvis ikke skal du lytte med nu, hvor vi sætter pladen med evergreens på og fortæller dig hvilken teknologi fra fortiden, som trender i dag. 

Fotografier med originalt filter

Det er ikke et filter, der er lagt på billederne i de gamle fotoalbums. Det er fortidens fodspor, som vader over motivet og på sin egen charmerende måde gør opmærksom på, hvor meget skarpere din smartphone skyder stills.

Charmerende? Uden tvivl, for det analoge kamera giver både smartphones og spejlreflekskameraer med digitale indstillinger og knivskarpe objektiver kamp til stregen.

Finder du de falmede farver flotte? Brugte kameraer fra Leica, Pentax og Hasselblad er populære modeller blandt amatørfotograferne, mens de professionelle forelsker sig i Nikon F6 med 35 millimeter, som både kan tage analoge billeder og digitale skud med spejlrefleks.

Sidder du lige nu og tænker på, hvor du kan få fremkaldt filmene? Præcis samme sted som i de gode, gamle dage: hos kameraforhandlere. Her kan du også købe friske filmruller, så du er helt klar til at sætte nye billeder i fotoalbummet uden, at du kan se forskel på dem, dine forældre tog for 20 år siden.

Analoge kameraer til salg på DBA:

 1. Pentax, Zoom 90-WR, God, Pentax analogkamera i nær perfekt stand. Specifikationer: Vandafvisende, 35

  Pentax, Zoom 90-WR, God, Pentax analogkamera i nær perfekt stand. Specifikationer: Vandafvisende, 35mm film, auto focus, 2x 123A batterier og 38-90mm linse. Der medfølger fjernbetjening og taske.

  350,00 kr.15-06-2024
 2. Olympus, Mju-1, Perfekt, Her er den store salgstale ikke nødvendig, blot skal jeg gøre opmærksom på,

  Olympus, Mju-1, Perfekt, Her er den store salgstale ikke nødvendig, blot skal jeg gøre opmærksom på, at prisen er inkl original taske, nyt forseglet CR123A batteri og forsendelse med DAO. Standen er p

  900,00 kr.15-06-2024
 3. Mamiya, 645 Pro + 80mm 2.8, Perfekt, Mamiya 645 motorized back 120mm

80mm 2.8

Built in lightmeter

  Mamiya, 645 Pro + 80mm 2.8, Perfekt, Mamiya 645 motorized back 120mm 80mm 2.8 Built in lightmeter

  5.900,00 kr.15-06-2024
 4. Canon, 2 gamle analoge kameraer hhv FTb og TX. Ser ud til at lukker virker når man kører film frem o

  Canon, 2 gamle analoge kameraer hhv FTb og TX. Ser ud til at lukker virker når man kører film frem og klikker men ikke testet yderligt. Samlet pris afhentet i Dyssegård eller sendes for købers regnin

  399,00 kr.15-06-2024
 5. Contax, 137 MD Quartz, God, Skal afhentes i Brønshøj efter aftale.
Et 35mm Spejlrefleks kamera Conta

  Contax, 137 MD Quartz, God, Skal afhentes i Brønshøj efter aftale. Et 35mm Spejlrefleks kamera Contax 137 MD Quartz med Carl Zeiss Planar 50mm F:1.7, Contax 55mm L39 (UV) MC filter og dæksel. Der medf

  1.500,00 kr.15-06-2024
 6. Canon, EOS 5, Perfekt, Film kamera i perfekt stand plus Ekstra batterigreb/ håndgreb. Brugsanvisning

  Canon, EOS 5, Perfekt, Film kamera i perfekt stand plus Ekstra batterigreb/ håndgreb. Brugsanvisning samt 3stk. friske batterier

  400,00 kr.03-04-2024

Det behøver ikke være dyrt at komme med på moden. På DBA finder du lige nu 1.514 analoge kameraer, og du kan endda komme i gang med at fotografere som i gamle dage for under 1.000 kroner.

Biplyde til børn og barnlige sjæle

Kan du huske Donkey Kong og Super Mario? Så har du afsløret dig selv som barn af 1990’erne. Den lille, handy spillekonsol stod højt på ønskesedlen i de gode gamle dage, men selvom både PlayStation og Xbox i dag har trukket i den teknologiske førertrøje, er Gameboy’en ikke glemt.

Der findes nemlig barnlige sjæle derude, som finder den grynede grafik og de bimlende biplyde så magiske, at de mødes for at spille med hinanden.

Skal du med til Gameboy-træf, men mangler du det rigtige udstyr? Det koster ikke mere end 500 kroner for en ”billet” tilbage til barndommen, og på DBA finder du endda en række af de populære spil, som du kan få med i handlen.

LÆS OGSÅ: Så meget kan dine gamle VHS-bånd være værd

Hvem husker ikke Super Mario? Thomas i Odense sælger sin Gameboy med fire spil til 500 kroner, så du kan bippe dig igennem banerne i Super Mario.
Hvem husker ikke Super Mario? Thomas i Odense sælger sin Gameboy med fire spil til 500 kroner, så du kan bippe dig igennem banerne i Super Mario.

Drop streaming og se serier på denne måde

Video, video, VIDEO – den kører nat og dag! Bare tryk på knappen, så er du fluks tilbage i 1980’ernes farverige discoverden, for selvom der ikke er produceret nye VHS-maskiner siden 2016, er de ikke gået i glemmebogen.

Har du en videomaskine fra Phillips stående under dit colortv? Så skal du ikke frygte en fejlmeddelelse. Producenten supporter stadig modellerne, og er du selv fiks på fingrene, kan du både opstøve bånd og drivremme brugt og reparere afspilleren.

Frygter du sort skærm i nærmeste fremtid? Du kan finde din næste VHS-maskine på DBA, og vil du opdatere fortiden bare en smule, kan du med fordel købe en model med AV/SV- og audiostik, så du kan overføre dine gamle VHS-bånd og DVD’er til computeren med USB.

VHS-bånd til salg på DBA:

 1. Dokumentar, instruktør Tom Kristensen, Sælges :
Uåbnet VHS bånd
"Fra Mou til le mans"
med verdens me

  Dokumentar, instruktør Tom Kristensen, Sælges : Uåbnet VHS bånd "Fra Mou til le mans" med verdens mestereren og racerkøreren Tom Kristensen

  50,00 kr.15-06-2024
 2. Action, Beverly Hills cop, Beverly Hills cop 1,2 og 3 vhs box sæt
Sjældne udbudt vhs film.
I god sta

  Action, Beverly Hills cop, Beverly Hills cop 1,2 og 3 vhs box sæt Sjældne udbudt vhs film. I god stand Nr 2:og 3 er nye og aldrig afspillet Kan sendes for 55 kr

  400,00 kr.14-06-2024
 3. Action, Vhs udlejning, Big box Udlejning VHS
AMOK
Pris 250kr+ fragt
Solgt

  Action, Vhs udlejning, Big box Udlejning VHS AMOK Pris 250kr+ fragt Solgt

  250,00 kr.14-06-2024
 4. Action, Vhs udlejning, Big box udlejning VHS
Dødslisten
James coburn og lækker
Yancy butler.
Pris 25

  Action, Vhs udlejning, Big box udlejning VHS Dødslisten James coburn og lækker Yancy butler. Pris 250kr + fragt

  250,00 kr.14-06-2024
 5. Drama, Big box Udlejning VHS
I følelseren Vold
Pris 150 kr + fragt

  Drama, Big box Udlejning VHS I følelseren Vold Pris 150 kr + fragt

  150,00 kr.14-06-2024
 6. Romantik, The Matchmaker, VHS film/bånd. (H)(pel.ks.vhs)(24)

  Romantik, The Matchmaker, VHS film/bånd. (H)(pel.ks.vhs)(24)

  20,00 kr.14-06-2024

Du finder lige nu 1.259 VHS-bånd på DBA, som du kan komme i videomaskinen.

Lydentusiasterne er enige: Her får du den bedste lyd

Er vinyler for moderne for dig? Så er du måske en af dem, der har kastet kærligheden på spolebåndoptageren. Folk med fine ører og fornemmelse for lyd hævder nemlig, at et masterbånd – altså en original optagelse med spolebånd – er ren forkælelse for øregangene.

Og der er nok noget om snakken, for producenten Thorens har nemlig lanceret en spritny udgave af den gamle spolebåndoptager. Lyder det som sød musik? TM16 er udstyret med ¼ " -magnetbånd på spoler op til 10,5", og den moderne model kan både hænges på væggen eller stå på gulvet. Er du fristet til at købe, skal du lægge 90.000 kroner på bordet.

Steg blodtrykket? Du kan få en brugt spolebåndoptager på DBA til under 1.000 kroner, så du kan nyde toner fra fortiden uden at sprænge årsbudgettet.

LÆS OGSÅ: Sådan får du bedre lyd ud af dine højttalere

Spolebåndoptageren fra Tandberg er sat til salg for 2.300 kroner. Det er Henning i Svendborg, der sælger den.
Spolebåndoptageren fra Tandberg er sat til salg for 2.300 kroner. Det er Henning i Svendborg, der sælger den.

Overraskelse: Der bliver stadig udgivet musik her

Har du set mit kassettebånd med Justin Bieber? Det er nok ikke lige den sætning, du regner med at høre fra teenageren med mindre, du har en modebevidst musikentusiast boende. For selvom kassettebåndet har snurret spolerne rundt i mere end 60 år, ser det ikke ud til, at båndet er bandlyst.

Foruden Bieber udgiver danske Tørfisk også musik på gammeldags maner, ligesom bånd fra Iron Maiden er eftertragtede blandt samlere.

Serverer du båndsalat til aftensmad? For de yngre læsere kan vi afsløre, at kassettebåndet ikke må afspilles hurtigere end med 4,75 centimeter i sekundet. Forbryder du dig mod denne regel, får du nemlig et mindre oprydningsarbejde. Båndsalat ser kaotisk ud, men heldigvis kan du dreje båndet på plads med en kuglepen eller en blyant. Så er du hurtigt klar til at lytte videre, og tak så dig selv for, at det ikke var en CD, du knækkede…

LÆS OGSÅ: Derfor bør du købe konsolspillerne brugte

Der er nostalgi til ørerne, når du lytter til kassettebånd. Lige nu sælger Michael fra Roskilde ud af sine gamle bånd, og han sender dem gerne til dig med posten.
Der er nostalgi til ørerne, når du lytter til kassettebånd. Lige nu sælger Michael fra Roskilde ud af sine gamle bånd, og han sender dem gerne til dig med posten.

Denne computer har to verdensrekorder

Har du tæsket i tastaturet på en Commodore 64? Så glemmer du nok aldrig fornemmelsen. ’Brødkassen’, som computeren også blev kaldt, har siden 1980’erne begejstret tech-entusiaster med sin 8-bit-grafik, og maskinen indtager både førstepladsen som verdens første hjemmecomputer og som den mest solgte computer nogensinde.

Vil du game som i gamle dage? Lige nu er der 149 Commodore 64 til salg på DBA, så er du klar til en tidsrejse tilbage til 1980’erne, begynder rejsen her.

Commodore 64 til salg på DBA netop nu:

 1. Commodore 64 / Amiga, tilbehør, Defekt, Rode kasse med diverse Commdore 64 / Amiga og andre ting. De

  Commodore 64 / Amiga, tilbehør, Defekt, Rode kasse med diverse Commdore 64 / Amiga og andre ting. Det sælges som reservedele, da tingene har fejl og mangler

  450,00 kr.15-06-2024
 2. Commodore 64, spillekonsol, God, Commodore 64 i original emballage - inklusiv diverse strømforsyning

  Commodore 64, spillekonsol, God, Commodore 64 i original emballage - inklusiv diverse strømforsyninger, diskettedrev, båndoptager, 4 stk.. joystick, instruktionsbøger, diverse instruktionsbøger samt

  2.000,00 kr.15-06-2024
 3. Commodore, spillekonsol, God, Commodore 64 MicroComputer med original strømforsyning i original emba

  Commodore, spillekonsol, God, Commodore 64 MicroComputer med original strømforsyning i original emballage. Brugt, men funktionsdygtig og i flot stand.

  1.750,00 kr.15-06-2024
 4. Commodore, tilbehør, Commodore 64 Cassette.
Jeg har ikke længere min Commodore til at teste med.

Ka

  Commodore, tilbehør, Commodore 64 Cassette. Jeg har ikke længere min Commodore til at teste med. Kan afhentes efter aftale og imod kontanter/mobile pay som betaling. Kan også sendes på købers egen re

  200,00 kr.15-06-2024
 5. Music Maker, Commodore 64, Musik relateret til C64 / C128

Har ikke loadet båndet ind.

Cartridge er

  Music Maker, Commodore 64, Musik relateret til C64 / C128 Har ikke loadet båndet ind. Cartridge er Music Composer Bemærk at de sorte tangenter falder af ret nemt - tror de er mørnet. Mon nogen kan

  200,00 kr.10-06-2024
 6. Mini Office, GEOS og Star Painter, Commodore 64, Har testet til boot op og skrevet en hilsen i Wordp

  Mini Office, GEOS og Star Painter, Commodore 64, Har testet til boot op og skrevet en hilsen i Wordprocessor programmet. Star Painter starter op (tysk) GEOS booter også op. Sælges samlet til prisen

  100,00 kr.10-06-2024

I dag er Commodore 64 et samlerobjekt på samme niveau som Nintendo 64 og Playstation 1. Her kan du finde de hjemmecomputere, som koster under 1.000 kroner.

Har du købt dig en walkman? Den kan faktisk vise sig at være mange penge værd i dag. Selvom det er 40 år siden, at den lille musikafspiller fyldte folks øregange med sprøde toner for første gang, er den ikke faldet i popularitet.
Her i artiklen fortæller vi dig, hvor meget du kan få for din gamle walkman, og vi kan godt afsløre, at prisen ligger et godt stykke over både 2.000 og 3.000 kroner.

Der kan være mange penge at spare, når du køber dine tech-ting brugte – også selvom, du har set dig lun på digitale dimser, der ikke er mere end et par år gamle. Er det tid til at skifte computeren ud? Vi guider dig gennem en reinstallation af din brugte Mac her i videoen, for heldigvis behøver du ikke være computernørd for at få styr på teknikken.

Relaterede artikler