7 spørgsmål du skal stille dig selv, inden du køber et action-kamera
Tech

7 spørgsmål du skal stille dig selv, inden du køber et action-kamera

Søren J.
Søren J.

Du har garanteret hørt om GoPro-kameraer. GoPro er den absolut største spiller på markedet inden for action-kameraer, men der er mange andre at vælge imellem. Action-kameraer kommer nemlig i mange former, farver og med mange forskellige funktionaliteter.

Fælles for action-kameraer er, at det er små, letvægtskameraer uden særligt mange indstillingsmuligheder, der optager i høj kvalitet, oftest vidvinkel og så kan de tåle at få tæv.

Det kan være ganske overvældende at navigere i markedet, specielt hvis du er førstegangskøber. Derfor har vi samlet en række spørgsmål, gode råd og faktorer, du skal være opmærksom på, når du investerer i dit nye legetøj.

1. Hvad skal du bruge kameraet til?
Hvis kameraet skal med dig en tur på skiferie, skal du eksempelvis finde ud af, om kameraet kan tåle temperaturer under frysepunktet i længere tid, og om kameraet er vandtæt.

Skal du på dykkertur, er det vigtigste for dig, udover vandtæthed selvfølgelig, om kameraet og/eller kamerahuset kan klare trykket, som stiger jo længere, du dykker ned. Skal du køre mountainbike i bjergene, er det vigtigt, at dit kamera kan tåle at få tæv, hvis du taber det på klipperne.

Hvad skal dit action-kamera filme? Husk at spørg dig selv om det, inden du investerer
Hvad skal dit action-kamera filme? Husk at spørg dig selv om det, inden du investerer

Som udgangspunkt er alle action-kameraer hårdføre og kan klare lidt af hvert, men det er ikke alle, der er vand- og stødtætte. Til denne type kameraer (eksempelvis GoPro's generation 1, 2, 3 og 4) kræves et etui, også kaldet housing eller case.

Find 'cases' her

 1. GoPro Hero 8, GoPro, Black Action Kamera, Perfekt, Hej!

Denne Gopro Hero 8 har rejst Asien rundt de

  GoPro Hero 8, GoPro, Black Action Kamera, Perfekt, Hej! Denne Gopro Hero 8 har rejst Asien rundt det seneste halve år, hvor skal dens næste rejse gå hen? Jeg købte dette Gopro i starten af Oktober

  2.500,00 kr.22-03-2023
 2. OSMO, digitalt, DJI, Perfekt, fedt gimbal kamera
med bla 4K + slowmotion etc etc etc
En masse tilbeh

  OSMO, digitalt, DJI, Perfekt, fedt gimbal kamera med bla 4K + slowmotion etc etc etc En masse tilbehør (se foto) bla: 4 batterier, nd filtre, extern mic, case etc fast kontant pris

  1.200,00 kr.20-03-2023
 3. Gopro, digitalt, Go pro, Hero 4, Perfekt, Med følger 3 batterier, oplader og case som vist på billed

  Gopro, digitalt, Go pro, Hero 4, Perfekt, Med følger 3 batterier, oplader og case som vist på billedet

  1.200,00 kr.18-03-2023
 4. Action kamera, digitalt, Gopro hero3, Hero3, Perfekt, Den helt store Gopro hero 3 pakke - alt som i

  Action kamera, digitalt, Gopro hero3, Hero3, Perfekt, Den helt store Gopro hero 3 pakke - alt som i alt i tilbehør….. 4 ekstra batterier, oplader til batterier, fjernbetjening, ekstra skærm bagbeklædn

  1.250,00 kr.18-03-2023
 5. DJI Mavic Mini + DJI Osmo Pocket, digitalt, DJI Mavic Mini + DJI Osmo Pocket Bundle, Perfekt, Dronen

  DJI Mavic Mini + DJI Osmo Pocket, digitalt, DJI Mavic Mini + DJI Osmo Pocket Bundle, Perfekt, Dronen er brugt 1 gang og det samme med Osmo pocket. Sælger det som en bundle. DJI Mavic Mini combo pack

  6.900,00 kr.11-03-2023
 6. kamera, digitalt, Gopro, hero 3, Perfekt, Gopro Hero 3 used a few times comes with:

- waterproof ca

  kamera, digitalt, Gopro, hero 3, Perfekt, Gopro Hero 3 used a few times comes with: - waterproof case - touch screen display - battery - mini tripod - tripod case - all accessories shown in the pictu

  480,00 kr.08-03-2023

2. Er videokvaliteten vigtig for dig?
I øjeblikket er 4K-opløsning den højeste standard indenfor kameraer, men har du overhovedet brug for det? Hvis du ikke ejer et 4K-tv eller en 4K-monitor, og dine videoer ”bare” skal på Youtube og Facebook, kan du sagtens leve med 1080p og endda 720p. Men hvis du vil optage videoer i samme opløsning som Planet Earth 2, ja så skal du ud og kigge på 4K-kameraer.

3. Hvor lang tid skal du filme?
Eller sagt på en mere direkte måde - Batteriets levetid ER vigtig.

På grund af hensynet til kameraernes størrelse er der sparet på alt overflødigt, og det betyder også, at der er begrænset plads til batteriet. Batteriets levetid varierer af mange forskellige faktorer, eksempelvis om du benytter wifi eller bluetooth, eller om du optager i henholdsvis minus 20 grader. Som hovedregel holder batterierne på et action-kamera mellem 1-3 timer.

4. Hvor meget skal du filme?
Action-kameraer gemmer dine videoer på memory cards, så tænk over, hvor lang tid du kan klare dig, inden du overfører dine videofiler til din computer.
En uge i vildmarken uden computeren ved hånden kan snildt fylde dit memory-kort, specielt hvis du har taget ekstra batterier med.

Find dit action-kamera her

 1. GoPro Hero 8, GoPro, Black Action Kamera, Perfekt, Hej!

Denne Gopro Hero 8 har rejst Asien rundt de

  GoPro Hero 8, GoPro, Black Action Kamera, Perfekt, Hej! Denne Gopro Hero 8 har rejst Asien rundt det seneste halve år, hvor skal dens næste rejse gå hen? Jeg købte dette Gopro i starten af Oktober

  2.500,00 kr.22-03-2023
 2. GoPro Hero 5, digitalt, GoPro, Hero 5 Black, God, GoPro Hero5 Black

Vandtæt action kamera med touch

  GoPro Hero 5, digitalt, GoPro, Hero 5 Black, God, GoPro Hero5 Black Vandtæt action kamera med touch skærm 4K video og 12 MP fotos - en af topmodellerne indenfor kompakte video/kamera. Brugt få gang

  1.100,00 kr.22-03-2023
 3. GO PRO Annox Gold Edition V2 Action Kamera , digitalt, Annox , Gold Edution V2 , Perfekt, Kun brugt

  GO PRO Annox Gold Edition V2 Action Kamera , digitalt, Annox , Gold Edution V2 , Perfekt, Kun brugt 2 gange.

  750,00 kr.22-03-2023
 4. GoPro HERO11 Black + Tilbehør, GoPro, Perfekt, Jeg sælger mit GoPro HERO11 Black Action kamera. Der

  GoPro HERO11 Black + Tilbehør, GoPro, Perfekt, Jeg sælger mit GoPro HERO11 Black Action kamera. Der følger en masse tilbehør med. Kameraet er kun brugt på en enkelt rejse og ellers ligget hjemme. Inf

  5.000,00 kr.21-03-2023
 5. Action kamera, digitalt, GOPRO, Hero 5, God, Sælger dette GoPro Hero 5, da jeg ikke får det brugt. H

  Action kamera, digitalt, GOPRO, Hero 5, God, Sælger dette GoPro Hero 5, da jeg ikke får det brugt. Har Brugt det på ferier 2 gange, men ellers har det lagt i en skuffe. Der medfølger: Kameraet 2 batte

  999,00 kr.19-03-2023
 6. Action kamera, digitalt, N-go, 1080p, God, N-go 1080p action kamera

En smule brugs ridser ellers i

  Action kamera, digitalt, N-go, 1080p, God, N-go 1080p action kamera En smule brugs ridser ellers i fin stand Beskyttelseshuset medfølger ikke da dette er defekt, SD kort eller oplader medfølger hell

  75,00 kr.19-03-2023

5. Hvilke tilslutningsmuligheder har du brug for?
Alle action-kameraer har mulighed for at blive tilsluttet en computer via det medfølgende kabel, men i langt de fleste tilfælde er det rart at have mulighed for trådløst at overføre data fra dit kamera til eksempelvis din telefon, specielt hvis du vil se, hvad du lige har optaget. Så du skal overveje, om du kan leve med et kamera, som ikke har en skærm.

6. Er udseendet vigtigt for dig?
De typiske action-kameraer er oftest firkantede, så de er lette at sætte på eksempelvis brystet. Men der findes også cylinderformede kameraer, som er mere strømlinede, og mange foretrækker denne type kamera, hvis det skal sidde på en hjelm. Denne type kameraer kaldes også bullit-cams, fordi de ligner et projektil.

Uanset hvad du foretrækker, vil jeg dog anbefale, at du ikke lægger synderlig meget vægt på 'the look', da det i sidste ende er det, du optager, som er vigtigst.

Det højre billede viser, hvordan du ser verden gennem et action-kamera
Det højre billede viser, hvordan du ser verden gennem et action-kamera

7. Findes der tilbehør du bare ikke kan leve uden?
Der findes næsten uanede mængder af tilbehør til de forskellige action-kameraer, og selvom jeg ikke vil tage stilling til, hvilket kamera der er bedst, kan jeg ikke undgå at nævne, at der specifikt til GoPro-kameraerne findes mere eller mindre alt, hvad du kan forestille dig af ekstraudstyr.

Så tænkt lidt over, om du skal have et kamera, du kan montere på bilen, brystet, hovedet eller andre steder.

Er du på jagt efter et kamera, som ikke er et action-kamera, og som kan tage bedre billeder end det kamera, der sidder i diverse smartphones? Så læs guiden til det semiprofessionelle kamera, her.

Relaterede artikler