MacGeni.dk - Guide til at købe en brugt Mac
Video

MacGeni.dk - Guide til at købe en brugt Mac

MacGeni
MacGeni

MacGeni.dk - Guide til at købe en brugt Mac

I sidst video viste jeg dig hvordan man skal købe en iphone på nettet og hvad man skal være ekstra opmærksom på når den er brugt.

Denne gang viser jeg dig hvordan man køber en brugt mac på DBA og hvad man skal være ekstra opmærksom på.

Jeg hedder Mark Barner fra MacGeni.dk - i samarbejde med dba kommer der her mine bedste tips og tricks til dig.

Guide til at købe en brugt Mac på nettet - 6 af de bedste tips og tricks.

Når du har fundet en mac på den dba og du mødes med sælger er det en god ide lige at tjekke den efter om der er skader eller andre fejl på den.

1. Prøv at tænde computeren / mac’en og tjek om skærm og computer virker, som den skal.

tjek skærmen efter for pixelfejl, ved at lede efter mørke eller lyse pletter på skærmen. Små pixelfejl betyder ikke noget i det lange løb men betragtes som slid og du bør handle computeren ned i pris.

2. Test om tastatur og mus virker

Du kan teste om tastaturet virker ved at åbne et tekstdokument og prøve at skrive i det eller skal du gå på Google og teste om alle tasterne virker når du søger. 

3. Test om Wifi, lyd ind, lyd ud og kamera virker.

Test om internettet virker ved at tilslutter dig et trådløst netværk aka wifi. 

Test om højtalerne virker på computeren ved at gå ind på en video fx under MacGeni.dk hjemmesiden, hvor du kan finde gratis undervisningsvideoer og skrue op for volumen. 

Bruger du høretelefoner meget, så test også om der kommer lyd ud via jackstikket. 

Har du tænkte dig at bruge Skype eller FaceTime på Mac'en til videoopkald, så er det en god ide lige at teste kameraet via Photobooth programmet. 

4. Tjek batteri for slid. Over 500 cyklusser =  slidt batteri

Det er en god idé at tjekke om batteriet snart skal udskiftes - det kan du gøre under "om denne Mac" og under "Systemrapport". Her er noget der hedder "strøm" som du kan klikke på, for at se hvor mange cyklusser batteriet har været gennem. Tjek eventuelt op på nettet med din Mac model om, hvor mange cyklusser den kan klare. Se www.macgeni.dk/battericyklus

5. Test strømadapter om den virker

Gør dig selv den tjeneste at teste strømadapteren, inden du tager den med hjem. Hvis den virker korrekt, skal lyse grøn eller orange når den sidder i computeren. 

6. Slå find min Mac fra inden køb.

Har den tidligere ejer sat "find min Mac" til på iCloud inde under Systemindstillinger, så sørg for at slå det fra inden køb. Vi anbefaler at logge helt ud af iCloud og oprette en ny brugerprofil på computeren inden køb. Det gør du under indstillinger og under, "bruger og grupper". Klik på plusset i bunden. Hvis + er deaktiveret så klik på låsen i bunden af vinduet og taste computerens kode ind. Opret herefter din egen bruger som administrator og log ud og log ind på din egen. 

Gode råd: få lavet service på din brugte Mac. Alle ældre max er oftest støvet indeni, så indlevere din Mac til service check og rens hos Macgeni. De bliver ofte støvet på grund af at ejeren af den sidder med den i sofaer, dyner, tæpper eller i et meget støvet hjem. Ofte er computer ejer af rygere udsat for støv og holder ifølge vores statistik i meget kortere tid. Støv  kan sætte sig fast og på den måde isolere computeren indeni, så den ikke kan komme af med varmen. Det kan få den til at brænde sammen, hvis ikke du laver en rens og servicetjek. Det kan nemlig forlænge en computers levetid. 

Det var alt jeg havde til jer denne gang. Tak fordi du fulgte med. Hvis du vil vide noget mere, så tag et kig forbi DBA Guide eller gå ind på MacGeni.dk - vi har også en Facebook side der hedder fb.com/macgeni - herinde kan du altså stille nogle spørgsmål og så skal vi gøre alt hvad vi kan for at svare. Tak fordi du fulgte med. 

Relaterede artikler