Good gaming: Hvilken gamer-mus passer til dig? Vi spørger cadiaN
Video

Good gaming: Hvilken gamer-mus passer til dig? Vi spørger cadiaN

DBA Guide
DBA Guide

Turen er kommet til gamer-mus i vores videoserie Good gaming, hvor pro CS:GO-gameren cadiaN fortæller om sine egne præferencer og guider dig i, hvad du skal kigge og mærke efter, når du vælger mus til gaming. Få alle de gode tips i videoen herover.

Hvis du har fulgt med i vores videoserie Good gaming, har du nu styr på, hvad du skal kigge efter, når du køber gamer-computeren, hvilken type skærm der er bedst til gaming, samt hvad et godt gamer-tastatur indebærer.

Til at fortælle dig om alt dette og give dig gode tips til dit gaming-setup, har vi selvfølgelig vores gaming-guide Casper ’cadiaN’ Møller, der spiller og leder det professionelle CS:GO-hold Heroic.

I denne video ser cadiaN nærmere på, hvilken type gamer-mus du skal gå efter, hvis du vil spille CS:GO med de allerbedste. Ligesom med gamer-tastaturet handler en gamer-mus meget om, hvordan den ligger i hånden og hvilken spilfølelse, den giver dig. Hvordan du finder ud af, hvad der passer til dig, fortæller cadiaN blandt andet lidt om i videoen.

Han fortæller også om, hvorvidt de trådløse gamer-mus er hurtige nok til en pro CS:GO-gamer som ham. Få det hele med i videoen herover eller læs detaljerne i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Mus, Trust, Perfekt, Aldrig været pakket op

  Mus, Trust, Perfekt, Aldrig været pakket op

  50,00 kr.09-06-2023
 2. Mus, trådløs, Apple, Rimelig, Apple trådløs mus. Fungerer som den skal. Har slid bagpå / se billede

  Mus, trådløs, Apple, Rimelig, Apple trådløs mus. Fungerer som den skal. Har slid bagpå / se billede

  300,00 kr.09-06-2023
 3. Mus, 3DConnection, SpaceNavigator, God

  Mus, 3DConnection, SpaceNavigator, God

  845,00 kr.09-06-2023
 4. Mus, trådløs, Finalmouse, TenZ, Perfekt, Helt ny Finalmouse Starlight TenZ (Small) sælges. Den har k

  Mus, trådløs, Finalmouse, TenZ, Perfekt, Helt ny Finalmouse Starlight TenZ (Small) sælges. Den har kun været ude af boksen for at tage billedet. Musen er lavet i magnesium hvilket gør den utrolig le

  1.499,00 kr.09-06-2023
 5. Mus, trådløs, Apple, MMMQ3Z/A, Perfekt, Perfekt stand brugt i en kort periode. 
Kan sendes eller hen

  Mus, trådløs, Apple, MMMQ3Z/A, Perfekt, Perfekt stand brugt i en kort periode. Kan sendes eller hentes i Greve Stadigvæk garanti til 14.07.2024

  650,00 kr.09-06-2023
 6. Mus, trådløs, Contour RollerMouse Red, RollerMouse Red Wireless, Perfekt, Jeg sælger min RollerMouse

  Mus, trådløs, Contour RollerMouse Red, RollerMouse Red Wireless, Perfekt, Jeg sælger min RollerMouse Red Wireless. Den har aldrig været i brug og er stadig helt nyt!

  800,00 kr.08-06-2023

Der er 732 mus til salg på DBA lige nu, og 176 af dem er trådløse.

Kan en pro-gamer spille med trådløs mus?

Et af de helt store spørgsmål, der ofte stilles, når det kommer til gamer-mus, er, om man kan spille trådløst på højt plan. Det er længe været et emne til diskussion, om en trådløs mus kan hamle op med den respons, som en mus med kabel tilbyder.

Spørger du cadiaN, er der dog ikke længere nogen tvivl. Han er nemlig allerede skiftet til at spille med trådløs mus:

Tidligere har teknologien måske ikke kunne understøtte at have en mus, der er lige så responsiv, som dem der er kablede. Men det kan teknologien nu, og jeg er selv begyndt at spille med dem
siger cadiaN

Det er klart, at kablede mus har været at foretrække blandt pro-gamere, fordi den direkte forbindelse til computeren har givet den bedst mulige respons uden forsinkelse. Men som så meget andet hardware, udvikler teknologien i mus sig konstant, og i dag er trådløse mus lige så hurtige som de kablede.

Eller i hvert fald hurtige nok til, at en professionel som cadiaN kan spille med trådløs mus, uden det hæmmer hans spil.

Det kan også sagtens være, at du fortsat hælder til at spille med kablet mus, fordi det er det, du er vant til, eller fordi du gerne vil undgå at rode med batterier. Hvis du vil spille med kablet mus, foreslår cadiaN, at du anskaffer dig en såkaldt 'mouse bungee'.

En 'mouse bungee' holder kablet fra din mus hævet over skrivebordet, hvilket mindsker friktionen, når du rykker musen rundt. Det er vigtigt, at du ikke bliver distraheret af musens kabel, som kan komme i vejen, når du har travlt i de_dust2.

cadiaN viser en håndfuld forskellige gamer-mus frem. Den, han peger på her, er den trådløse Logitech, han spiller med lige for tiden
cadiaN viser en håndfuld forskellige gamer-mus frem. Den, han peger på her, er den trådløse Logitech, han spiller med lige for tiden

Ergonomisk eller ambidextrous mus?

Næst efter spørgsmålet om, hvorvidt en pro kan spille med trådløs mus, kommer spørgsmålet, om man skal spille med ergonomisk eller ambidextrous mus.

En ergonomisk mus er udviklet til den hånd, du spiller med. Derfor er det vigtigt, du køber en ergonomisk mus til venstre hånd, hvis du er venstrehåndet og vice versa, hvis du er højrehåndet.

En ambidextrous er udviklet til begge hænder. Her er ingen forskel på, om du smider den i højre eller venstre hånd, når du spiller. Mus til almindeligt hverdags- og kontorbrug er typisk ambidextrous, fordi det her sjældent spiller en stor rolle.

Står det til cadiaN, bør du klart gå med en ergonomisk mus. De er bedre tilpasset til hånden, du spiller med, og ligger derfor bedre deri. Derfor er der også en klar overvægt i pro CS:GO-spillere, som bruger ergonomiske mus frem for ambidextrous.

cadiaN påpeger også musens vægt som en vigtig faktor. Den må gerne være let at navigere rundt med på musemåtten, uden at være så let, at en let brise får den til at rykke sig.

Find det på DBA

 1. Gaming, Logitech G915 , Logitech G915, Perfekt, Sælger mit tastatur, da jeg sælger min computer

  Gaming, Logitech G915 , Logitech G915, Perfekt, Sælger mit tastatur, da jeg sælger min computer

  1.000,00 kr.08-06-2023
 2. Gaming, Perfekt, Mega fed gamer tastatur og mus brugt kun en gang, den fejler intet. Jeg har dsv ik

  Gaming, Perfekt, Mega fed gamer tastatur og mus brugt kun en gang, den fejler intet. Jeg har dsv ikke kvittering. Pris 800kr Byd byd

  720,00 kr.08-06-2023
 3. Gaming, Perfekt, Mega fed skærm som er 24tommer og den heder Acer den fejler intet. Mega fed gamer t

  Gaming, Perfekt, Mega fed skærm som er 24tommer og den heder Acer den fejler intet. Mega fed gamer tastatur. Brugt lidt og den fejler intet. Mega fed lækker gamer mus den er virkelig fed og let når ma

  1.200,00 kr.08-06-2023
 4. Gaming, HyperX, Alloy Origins, God, Perfekt tilstand men lidt støvet og beskidt

  Gaming, HyperX, Alloy Origins, God, Perfekt tilstand men lidt støvet og beskidt

  600,00 kr.07-06-2023
 5. Gaming, Logitech, G920, Perfekt, Sælger den her til 800kr meget billig pris den virker perfekt og de

  Gaming, Logitech, G920, Perfekt, Sælger den her til 800kr meget billig pris den virker perfekt og det hele der er gearbox med til dem som vil have den ekstra følelse er at køre bil virker til Pc og Xb

  800,00 kr.07-06-2023
 6. Gaming, Perfekt stand , Perfekt, Mega fed skærm som er 24tommer og den heder Acer den fejler intet.

  Gaming, Perfekt stand , Perfekt, Mega fed skærm som er 24tommer og den heder Acer den fejler intet. Mega fed gamer tastatur. Brugt lidt og den fejler intet. Mega fed lækker gamer mus den er virkelig f

  1.100,00 kr.06-06-2023

Du finder 1.395 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Føl dig frem

Det vigtigste, du skal tage stilling til, når du vælger gamer-mus, er dog ikke hverken, om den er ergonomisk, ambidextrous, trådløs eller kablet. Det allervigtigste er, om musen føles godt i din hånd — for det er jo dig, der skal spille med den!

Det er utrolig vigtigt, at DU finder ud af, hvilken mus der ligger godt i din hånd. Bare fordi der er andre, der bruger netop denne her, betyder det ikke, det er den bedste for dig
fastslår cadiaN.

Du skal med andre ord ikke være så opmærksom på, hvad vennerne eller dit CS:GO-idol spiller med. Du skal sørge for at føle dig frem og mærke, hvad der føles godt i din hånd.

Der er ingen, der har præcist lige store hænder. Musen, der er bedst til din kammerats hånd, behøver ikke være bedst til din, fordi din hånd enten er lidt større eller lidt mindre. Det samme gælder, om musen skal være trådløs eller ej: Det er det, du bedst kan lide, du skal gå med.

Det er  først når du står med musen i hånden, du finder ud af, hvilken vægt der passer dig bedst. Nogle mus er tungere end andre — så føl dig frem!

Denne Steelseries Rival 300 Hyper Beast hjalp cadiaN til Major i 2018 og har derfor en speciel plads i hans hjerte.
Denne Steelseries Rival 300 Hyper Beast hjalp cadiaN til Major i 2018 og har derfor en speciel plads i hans hjerte.

De modne mærker

Som vi også har gjort det i de andre Good gaming-artikler, slutter vi af med de mærker, som cadiaN personligt foretrækker. Og her er der et par mærker, der går igen, da de også producerer blandt andet gaming-tastaturer.

Den trådløse mus, som cadiaN selv at begynde at spille med, er fra Logitech. Nærmere bestemt er det en Logitech G Pro Wireless, som er blevet hans kabelløse følgesvend, når han skal spille turneringer.

Derudover peger cadiaN på mærker som Zowie og Steelseries. Særligt sidstnævnte har været cadiaNs hjertebarn, da det var en Steelseries Rival 300 Hyper Beast, som han kvalificerede sig til Major med i 2018.

De forskellige mus fra mærket Zowie er let at kende på navnene, da de er opkaldt efter legendariske CS-spillere. Med i studiet har cadiaN en Zowie FK1 opkaldt efter polakken Filip 'Neo' Kubski, samt en EC2, opkaldt efter svenskeren Emil 'HeatoN' Christensen.

Find det på DBA

 1. Selvbyg, God gamer til 1440p, 4.2 Ghz, DDR4 RGB 16 GB ram, M.2 500 GB harddisk, Perfekt, Bytter gern

  Selvbyg, God gamer til 1440p, 4.2 Ghz, DDR4 RGB 16 GB ram, M.2 500 GB harddisk, Perfekt, Bytter gerne til en mindre computer og penge min vej. ------------------ Benchmarks ------------------ Perfekt

  5.995,00 kr.09-06-2023
 2. Andet mærke, Spark, I-9900k Ghz, 32 GB ram, 2080 RTX Super GB harddisk, God, Sælger denne super lækr

  Andet mærke, Spark, I-9900k Ghz, 32 GB ram, 2080 RTX Super GB harddisk, God, Sælger denne super lækre gaming pc. Da jeg ikke rigtigt spiller så meget, købt for lidt over et år siden. Der medfølger

  10.000,00 kr.09-06-2023
 3. Selvbyg, Gamer / i5-8600k / B360 / RTX 2080, 

Sælger denne Gamer, der er bygget med tanke på detalj

  Selvbyg, Gamer / i5-8600k / B360 / RTX 2080, Sælger denne Gamer, der er bygget med tanke på detaljerne, og at systemet skulle være så støjsvagt som muligt. Bygget i et nyt NZXT H510 White / Black k

  5.995,00 kr.09-06-2023
 4. Selvbyg, PC til gaming – RTX 2080, (GHz): 4.20 Ghz, 32 GB ram, 1000 GB harddisk, Perfekt, Selvbyg, I

  Selvbyg, PC til gaming – RTX 2080, (GHz): 4.20 Ghz, 32 GB ram, 1000 GB harddisk, Perfekt, Selvbyg, Intel 7700k, Nvidia RTX 2080: Velholdt, kraftig og støjsvag computer, som sagtens kan køre nye spil

  5.500,00 kr.09-06-2023
 5. Andet mærke, Perfekt, Komplet løsning køreklar god gamer PC. Alt er nyt i pc'en pånær CPU og GPU- Tr

  Andet mærke, Perfekt, Komplet løsning køreklar god gamer PC. Alt er nyt i pc'en pånær CPU og GPU- Trækker spil som Rocket League, Roblox, Minecraft, LoL, WoW, , CSGO, Fortnite, GTA, Sims og andre nyre

  4.950,00 kr.09-06-2023
 6. Andet mærke, Perfekt, God gamer PC - Perfekt til spil som CSGO, Fortnite, GTA, Rocket League, Roblox

  Andet mærke, Perfekt, God gamer PC - Perfekt til spil som CSGO, Fortnite, GTA, Rocket League, Roblox, Minecraft, LoL, WoW, Sims og lignende. Computeren kører stabilt og uden fejl. Perfekt størrelse.

  4.450,00 kr.09-06-2023

Søger du på 'gaming' på DBA er der 353 stationære computere til salg og 121 bærbare computere til salg.

Er det ikke på tide, du får købt dig din egen gamer-computer, her efter cadiaN har øset ud af sin viden? På DBA kan du spare mange penge, hvis du vælger at købe dit gaming-udstyr brugt.

Hvis du ikke er interesseret i at spare, men hellere vil være lidt af en feinschmecker, når det kommer til gaming, kan det være, du skal købe DBAs vildeste gamerstol. Vi besøgte sælgeren Brian og tog selvfølgelig et kamera med, så du kan se med herunder:

Relaterede artikler