Good gaming: Hvilken gamer-mus passer til dig? Vi spørger cadiaN
Video

Good gaming: Hvilken gamer-mus passer til dig? Vi spørger cadiaN

DBA Guide
DBA Guide

Turen er kommet til gamer-mus i vores videoserie Good gaming, hvor pro CS:GO-gameren cadiaN fortæller om sine egne præferencer og guider dig i, hvad du skal kigge og mærke efter, når du vælger mus til gaming. Få alle de gode tips i videoen herover.

Hvis du har fulgt med i vores videoserie Good gaming, har du nu styr på, hvad du skal kigge efter, når du køber gamer-computeren, hvilken type skærm der er bedst til gaming, samt hvad et godt gamer-tastatur indebærer.

Til at fortælle dig om alt dette og give dig gode tips til dit gaming-setup, har vi selvfølgelig vores gaming-guide Casper ’cadiaN’ Møller, der spiller og leder det professionelle CS:GO-hold Heroic.

I denne video ser cadiaN nærmere på, hvilken type gamer-mus du skal gå efter, hvis du vil spille CS:GO med de allerbedste. Ligesom med gamer-tastaturet handler en gamer-mus meget om, hvordan den ligger i hånden og hvilken spilfølelse, den giver dig. Hvordan du finder ud af, hvad der passer til dig, fortæller cadiaN blandt andet lidt om i videoen.

Han fortæller også om, hvorvidt de trådløse gamer-mus er hurtige nok til en pro CS:GO-gamer som ham. Få det hele med i videoen herover eller læs detaljerne i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Mus, trådløs, Razer, Deathadder V3 Pro sort, Perfekt, Hej!

Jeg sælger min Razer Deathadder V3 Pro,

  Mus, trådløs, Razer, Deathadder V3 Pro sort, Perfekt, Hej! Jeg sælger min Razer Deathadder V3 Pro, fordi den bare samler støv. Jeg er anden ejer af den og første ejer brugte den i et par dage til en

  400,00 kr.16-06-2024
 2. Mus, trådløs, Apple, Magic mouse, God, Brugt, men i fin stand. Har ikke Apple mere, så musen må vide

  Mus, trådløs, Apple, Magic mouse, God, Brugt, men i fin stand. Har ikke Apple mere, så musen må videre. Bruger 2 AA batterier, medfølger ikke.

  100,00 kr.16-06-2024
 3. Mus, 3DConnexion, Space Explorer, God, Fungerer til Windows og Linux. Jeg har aldrig forsøgt med App

  Mus, 3DConnexion, Space Explorer, God, Fungerer til Windows og Linux. Jeg har aldrig forsøgt med Apple produkter.

  500,00 kr.15-06-2024
 4. Mus, Fujitsu, Perfekt, To mus sælges. Kablet. 50kr/stk

  Mus, Fujitsu, Perfekt, To mus sælges. Kablet. 50kr/stk

  50,00 kr.15-06-2024
 5. Mus, Apple, Magic Mouse 2, space grey, Perfekt, ingen brugsridser. Model A1657. Nypris hos Proshop i

  Mus, Apple, Magic Mouse 2, space grey, Perfekt, ingen brugsridser. Model A1657. Nypris hos Proshop i dag 731 kr. Original emballage medfølger. Ladning via medfølgende USB til lightning kabel. Sælges

  350,00 kr.15-06-2024
 6. Mus, trådløs, Steelseries, Aerox 3 wireless, Perfekt, Hej sælger min super fede mus, som er den perf

  Mus, trådløs, Steelseries, Aerox 3 wireless, Perfekt, Hej sælger min super fede mus, som er den perfekte gaming mus til en super skarp pris, kom med et bud eller alle de spørgsmål du har:)

  350,00 kr.15-06-2024

Der er 732 mus til salg på DBA lige nu, og 176 af dem er trådløse.

Kan en pro-gamer spille med trådløs mus?

Et af de helt store spørgsmål, der ofte stilles, når det kommer til gamer-mus, er, om man kan spille trådløst på højt plan. Det er længe været et emne til diskussion, om en trådløs mus kan hamle op med den respons, som en mus med kabel tilbyder.

Spørger du cadiaN, er der dog ikke længere nogen tvivl. Han er nemlig allerede skiftet til at spille med trådløs mus:

Tidligere har teknologien måske ikke kunne understøtte at have en mus, der er lige så responsiv, som dem der er kablede. Men det kan teknologien nu, og jeg er selv begyndt at spille med dem
siger cadiaN

Det er klart, at kablede mus har været at foretrække blandt pro-gamere, fordi den direkte forbindelse til computeren har givet den bedst mulige respons uden forsinkelse. Men som så meget andet hardware, udvikler teknologien i mus sig konstant, og i dag er trådløse mus lige så hurtige som de kablede.

Eller i hvert fald hurtige nok til, at en professionel som cadiaN kan spille med trådløs mus, uden det hæmmer hans spil.

Det kan også sagtens være, at du fortsat hælder til at spille med kablet mus, fordi det er det, du er vant til, eller fordi du gerne vil undgå at rode med batterier. Hvis du vil spille med kablet mus, foreslår cadiaN, at du anskaffer dig en såkaldt 'mouse bungee'.

En 'mouse bungee' holder kablet fra din mus hævet over skrivebordet, hvilket mindsker friktionen, når du rykker musen rundt. Det er vigtigt, at du ikke bliver distraheret af musens kabel, som kan komme i vejen, når du har travlt i de_dust2.

cadiaN viser en håndfuld forskellige gamer-mus frem. Den, han peger på her, er den trådløse Logitech, han spiller med lige for tiden
cadiaN viser en håndfuld forskellige gamer-mus frem. Den, han peger på her, er den trådløse Logitech, han spiller med lige for tiden

Ergonomisk eller ambidextrous mus?

Næst efter spørgsmålet om, hvorvidt en pro kan spille med trådløs mus, kommer spørgsmålet, om man skal spille med ergonomisk eller ambidextrous mus.

En ergonomisk mus er udviklet til den hånd, du spiller med. Derfor er det vigtigt, du køber en ergonomisk mus til venstre hånd, hvis du er venstrehåndet og vice versa, hvis du er højrehåndet.

En ambidextrous er udviklet til begge hænder. Her er ingen forskel på, om du smider den i højre eller venstre hånd, når du spiller. Mus til almindeligt hverdags- og kontorbrug er typisk ambidextrous, fordi det her sjældent spiller en stor rolle.

Står det til cadiaN, bør du klart gå med en ergonomisk mus. De er bedre tilpasset til hånden, du spiller med, og ligger derfor bedre deri. Derfor er der også en klar overvægt i pro CS:GO-spillere, som bruger ergonomiske mus frem for ambidextrous.

cadiaN påpeger også musens vægt som en vigtig faktor. Den må gerne være let at navigere rundt med på musemåtten, uden at være så let, at en let brise får den til at rykke sig.

Find det på DBA

 1. Gaming, Razer, OrnataV2, God

  Gaming, Razer, OrnataV2, God

  500,00 kr.16-06-2024
 2. Gaming, Razer og cxt, Razer hunsment mini (tastatur) razer vipermini mus, God, Køb samlet (tastatur,

  Gaming, Razer og cxt, Razer hunsment mini (tastatur) razer vipermini mus, God, Køb samlet (tastatur, mus, musemåtte) 750kr Køb enkeltvis tastatur, 450kr Køb enkeltvis mus, 200kr Køb enkeltvis musem

  750,00 kr.15-06-2024
 3. Gaming, God, Alt udstyret virker helt fint men er brugt. Musen og musemåtten har rimeligt tydelige b

  Gaming, God, Alt udstyret virker helt fint men er brugt. Musen og musemåtten har rimeligt tydelige brugstegn men virker stadig.

  750,00 kr.15-06-2024
 4. Gaming, trådløs, Logitech g pro wireless mus, keycron q1 tastatur., Logitech g pro wireless mus, key

  Gaming, trådløs, Logitech g pro wireless mus, keycron q1 tastatur., Logitech g pro wireless mus, keycron q1 tastatur., Perfekt, Jeg har solgt min computer og sælger også resten af mit udstyr.

  1.500,00 kr.14-06-2024
 5. Gaming, Logitech, Flight Multi Panel, Perfekt, Som ny.
Til MSFS2020 mm

  Gaming, Logitech, Flight Multi Panel, Perfekt, Som ny. Til MSFS2020 mm

  550,00 kr.14-06-2024
 6. Gaming, Razer & Xtrfy , Huntsman mini tastatur & M4 RGB mus, God, Sælges som sæt

  Gaming, Razer & Xtrfy , Huntsman mini tastatur & M4 RGB mus, God, Sælges som sæt

  650,00 kr.14-06-2024

Du finder 1.395 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Føl dig frem

Det vigtigste, du skal tage stilling til, når du vælger gamer-mus, er dog ikke hverken, om den er ergonomisk, ambidextrous, trådløs eller kablet. Det allervigtigste er, om musen føles godt i din hånd — for det er jo dig, der skal spille med den!

Det er utrolig vigtigt, at DU finder ud af, hvilken mus der ligger godt i din hånd. Bare fordi der er andre, der bruger netop denne her, betyder det ikke, det er den bedste for dig
fastslår cadiaN.

Du skal med andre ord ikke være så opmærksom på, hvad vennerne eller dit CS:GO-idol spiller med. Du skal sørge for at føle dig frem og mærke, hvad der føles godt i din hånd.

Der er ingen, der har præcist lige store hænder. Musen, der er bedst til din kammerats hånd, behøver ikke være bedst til din, fordi din hånd enten er lidt større eller lidt mindre. Det samme gælder, om musen skal være trådløs eller ej: Det er det, du bedst kan lide, du skal gå med.

Det er  først når du står med musen i hånden, du finder ud af, hvilken vægt der passer dig bedst. Nogle mus er tungere end andre — så føl dig frem!

Denne Steelseries Rival 300 Hyper Beast hjalp cadiaN til Major i 2018 og har derfor en speciel plads i hans hjerte.
Denne Steelseries Rival 300 Hyper Beast hjalp cadiaN til Major i 2018 og har derfor en speciel plads i hans hjerte.

De modne mærker

Som vi også har gjort det i de andre Good gaming-artikler, slutter vi af med de mærker, som cadiaN personligt foretrækker. Og her er der et par mærker, der går igen, da de også producerer blandt andet gaming-tastaturer.

Den trådløse mus, som cadiaN selv at begynde at spille med, er fra Logitech. Nærmere bestemt er det en Logitech G Pro Wireless, som er blevet hans kabelløse følgesvend, når han skal spille turneringer.

Derudover peger cadiaN på mærker som Zowie og Steelseries. Særligt sidstnævnte har været cadiaNs hjertebarn, da det var en Steelseries Rival 300 Hyper Beast, som han kvalificerede sig til Major med i 2018.

De forskellige mus fra mærket Zowie er let at kende på navnene, da de er opkaldt efter legendariske CS-spillere. Med i studiet har cadiaN en Zowie FK1 opkaldt efter polakken Filip 'Neo' Kubski, samt en EC2, opkaldt efter svenskeren Emil 'HeatoN' Christensen.

Find det på DBA

 1. Acer Acer Gaming laptop RTX 3070 , Perfekt, Acer nitro 5 gaming bærbar sælges, da den bare står og s

  Acer Acer Gaming laptop RTX 3070 , Perfekt, Acer nitro 5 gaming bærbar sælges, da den bare står og samler støv. Oplader og kasse medfølger, men kvittering haves desværre ikke. Kan afhentes i Vejle ell

  6.500,00 kr.16-06-2024
 2. Selvbyg, Perfekt, 

RGB Gamer PC

Ny farverig hjemmebygget stationær computer. Kan leveres i Københa

  Selvbyg, Perfekt, RGB Gamer PC Ny farverig hjemmebygget stationær computer. Kan leveres i København og langs Køge Bugt. Perfekt som første gamer pc! Komponenterne installeret i denne computer gør

  5.000,00 kr.16-06-2024
 3. Selvbyg, 7800x3d - 32gb - 1660 super , 32 GB - 6000 MHz GB ram, God, Sælger denne pc, da jeg igenn

  Selvbyg, 7800x3d - 32gb - 1660 super , 32 GB - 6000 MHz GB ram, God, Sælger denne pc, da jeg igennem arbejde har fået tildelt en anden. Det er selvbyg og nogle dele er ældre end andre. Specs Kabi

  6.900,00 kr.16-06-2024
 4. Selvbyg, Intel core i5 6600K 3.5G Ghz, 16GB GB ram, 250GB SSD, 1 TB HDD GB harddisk, God, Sælger mi

  Selvbyg, Intel core i5 6600K 3.5G Ghz, 16GB GB ram, 250GB SSD, 1 TB HDD GB harddisk, God, Sælger min velholdte gamer computer da jeg har mistet interessen, computeren er fra 2016 og er selvbyg. Fakt

  3.999,00 kr.16-06-2024
 5. Asus, 8 GB ram, 256 GB harddisk, Perfekt, Vivobook S14 M433I
Let, tynd og med lang batterilevetid.
E

  Asus, 8 GB ram, 256 GB harddisk, Perfekt, Vivobook S14 M433I Let, tynd og med lang batterilevetid. Er egnet til gaming med foskellige specs. Windows 11 home Dansk. Hurtig AMD Ryzen™ 5 4500U Mobile Pro

  1.500,00 kr.16-06-2024
 6. Selvbyg, Komplet i5, ATI R9-290, 16gb ddr4, ssd.

Intel i5-7400 @ 3.5Ghz
16gb ddr4 2400Mhz gaming

  Selvbyg, Komplet i5, ATI R9-290, 16gb ddr4, ssd. Intel i5-7400 @ 3.5Ghz 16gb ddr4 2400Mhz gaming KIT Grafikkort Radeon R9-290 4gb gddr5. Bundkort MSI Z170-a Pro 256Gb ssd system disk. 1 Tb lag

  2.000,00 kr.16-06-2024

Søger du på 'gaming' på DBA er der 353 stationære computere til salg og 121 bærbare computere til salg.

Er det ikke på tide, du får købt dig din egen gamer-computer, her efter cadiaN har øset ud af sin viden? På DBA kan du spare mange penge, hvis du vælger at købe dit gaming-udstyr brugt.

Hvis du ikke er interesseret i at spare, men hellere vil være lidt af en feinschmecker, når det kommer til gaming, kan det være, du skal købe DBAs vildeste gamerstol. Vi besøgte sælgeren Brian og tog selvfølgelig et kamera med, så du kan se med herunder:

Relaterede artikler