Good gaming: Hvilken gamer-mus passer til dig? Vi spørger cadiaN
Video

Good gaming: Hvilken gamer-mus passer til dig? Vi spørger cadiaN

DBA Guide
DBA Guide

Turen er kommet til gamer-mus i vores videoserie Good gaming, hvor pro CS:GO-gameren cadiaN fortæller om sine egne præferencer og guider dig i, hvad du skal kigge og mærke efter, når du vælger mus til gaming. Få alle de gode tips i videoen herover.

Hvis du har fulgt med i vores videoserie Good gaming, har du nu styr på, hvad du skal kigge efter, når du køber gamer-computeren, hvilken type skærm der er bedst til gaming, samt hvad et godt gamer-tastatur indebærer.

Til at fortælle dig om alt dette og give dig gode tips til dit gaming-setup, har vi selvfølgelig vores gaming-guide Casper ’cadiaN’ Møller, der spiller og leder det professionelle CS:GO-hold Heroic.

I denne video ser cadiaN nærmere på, hvilken type gamer-mus du skal gå efter, hvis du vil spille CS:GO med de allerbedste. Ligesom med gamer-tastaturet handler en gamer-mus meget om, hvordan den ligger i hånden og hvilken spilfølelse, den giver dig. Hvordan du finder ud af, hvad der passer til dig, fortæller cadiaN blandt andet lidt om i videoen.

Han fortæller også om, hvorvidt de trådløse gamer-mus er hurtige nok til en pro CS:GO-gamer som ham. Få det hele med i videoen herover eller læs detaljerne i artiklen herunder.

Find det på DBA

 1. Mus, Logitech, Perfekt, Behagelig at arbejde med når man sidder meget foran computeren

  Mus, Logitech, Perfekt, Behagelig at arbejde med når man sidder meget foran computeren

  40,00 kr.22-02-2024
 2. Mus, Logitech, God, Behagelig at arbejde med

  Mus, Logitech, God, Behagelig at arbejde med

  40,00 kr.22-02-2024
 3. Mus, ZOWIE BENQ, EC2-CW, Perfekt, ZOWIE BENQ EC2-CW sælges. Medfølger en del pads.

Virker perfekt,

  Mus, ZOWIE BENQ, EC2-CW, Perfekt, ZOWIE BENQ EC2-CW sælges. Medfølger en del pads. Virker perfekt, sælges kun grundet jeg ville prøve en anden mus. KAN HENTES I HASLEV ELLER ALBERTSLUND KUN I HVERDA

  900,00 kr.21-02-2024
 4. Mus, Pwnage, Ultra Custom Wireless Symm 2, God, Sælger min gamer mus, da den ikke bliver brugt mere.

  Mus, Pwnage, Ultra Custom Wireless Symm 2, God, Sælger min gamer mus, da den ikke bliver brugt mere. Fejler ingenting. Får lige en rengøring inden den rygere videre.

  400,00 kr.21-02-2024
 5. Mus, Zowie, FK1, Rimelig, Sælger denne Zowie FK1 mus.

  Mus, Zowie, FK1, Rimelig, Sælger denne Zowie FK1 mus.

  230,00 kr.21-02-2024
 6. Mus, Logitech, G300s, Dimensioner (B x D x H) 7.2 cm x 4 cm x 11.4 cm
Vægt 80 g
Teknologi i detekter

  Mus, Logitech, G300s, Dimensioner (B x D x H) 7.2 cm x 4 cm x 11.4 cm Vægt 80 g Teknologi i detektering af bevægelse Optisk Antal knapper 9 Bevægelsesopløsning 2500 dpi Præstation 1 ms svartid, 20 G m

  110,00 kr.21-02-2024

Der er 732 mus til salg på DBA lige nu, og 176 af dem er trådløse.

Kan en pro-gamer spille med trådløs mus?

Et af de helt store spørgsmål, der ofte stilles, når det kommer til gamer-mus, er, om man kan spille trådløst på højt plan. Det er længe været et emne til diskussion, om en trådløs mus kan hamle op med den respons, som en mus med kabel tilbyder.

Spørger du cadiaN, er der dog ikke længere nogen tvivl. Han er nemlig allerede skiftet til at spille med trådløs mus:

Tidligere har teknologien måske ikke kunne understøtte at have en mus, der er lige så responsiv, som dem der er kablede. Men det kan teknologien nu, og jeg er selv begyndt at spille med dem
siger cadiaN

Det er klart, at kablede mus har været at foretrække blandt pro-gamere, fordi den direkte forbindelse til computeren har givet den bedst mulige respons uden forsinkelse. Men som så meget andet hardware, udvikler teknologien i mus sig konstant, og i dag er trådløse mus lige så hurtige som de kablede.

Eller i hvert fald hurtige nok til, at en professionel som cadiaN kan spille med trådløs mus, uden det hæmmer hans spil.

Det kan også sagtens være, at du fortsat hælder til at spille med kablet mus, fordi det er det, du er vant til, eller fordi du gerne vil undgå at rode med batterier. Hvis du vil spille med kablet mus, foreslår cadiaN, at du anskaffer dig en såkaldt 'mouse bungee'.

En 'mouse bungee' holder kablet fra din mus hævet over skrivebordet, hvilket mindsker friktionen, når du rykker musen rundt. Det er vigtigt, at du ikke bliver distraheret af musens kabel, som kan komme i vejen, når du har travlt i de_dust2.

cadiaN viser en håndfuld forskellige gamer-mus frem. Den, han peger på her, er den trådløse Logitech, han spiller med lige for tiden
cadiaN viser en håndfuld forskellige gamer-mus frem. Den, han peger på her, er den trådløse Logitech, han spiller med lige for tiden

Ergonomisk eller ambidextrous mus?

Næst efter spørgsmålet om, hvorvidt en pro kan spille med trådløs mus, kommer spørgsmålet, om man skal spille med ergonomisk eller ambidextrous mus.

En ergonomisk mus er udviklet til den hånd, du spiller med. Derfor er det vigtigt, du køber en ergonomisk mus til venstre hånd, hvis du er venstrehåndet og vice versa, hvis du er højrehåndet.

En ambidextrous er udviklet til begge hænder. Her er ingen forskel på, om du smider den i højre eller venstre hånd, når du spiller. Mus til almindeligt hverdags- og kontorbrug er typisk ambidextrous, fordi det her sjældent spiller en stor rolle.

Står det til cadiaN, bør du klart gå med en ergonomisk mus. De er bedre tilpasset til hånden, du spiller med, og ligger derfor bedre deri. Derfor er der også en klar overvægt i pro CS:GO-spillere, som bruger ergonomiske mus frem for ambidextrous.

cadiaN påpeger også musens vægt som en vigtig faktor. Den må gerne være let at navigere rundt med på musemåtten, uden at være så let, at en let brise får den til at rykke sig.

Find det på DBA

 1. Gaming, Logitech, Logitech G Saitek Pro Yoke, God, Logitech G Saitek Pro Yoke inkl. throttle.

  Gaming, Logitech, Logitech G Saitek Pro Yoke, God, Logitech G Saitek Pro Yoke inkl. throttle.

  750,00 kr.20-02-2024
 2. Gaming, Steelseries, Aerox 5, Perfekt, Perfekt stand næsten ikke brugt maks et par gange. Sælger gru

  Gaming, Steelseries, Aerox 5, Perfekt, Perfekt stand næsten ikke brugt maks et par gange. Sælger grundet jeg har en anden mus. Normal pris 700kr. Lidt om produktet for deres egen hjemmeside Enginee

  600,00 kr.19-02-2024
 3. Gaming, trådløs, Corsair, K70 Pro Mini Wireless , Perfekt, Trådløst hot-swappable mekanisk/gamer tas

  Gaming, trådløs, Corsair, K70 Pro Mini Wireless , Perfekt, Trådløst hot-swappable mekanisk/gamer tastatur fra anerkendte Corsair. Tastaturet er brugt ganske få gange og købt i december 2023. Kvitterin

  800,00 kr.19-02-2024
 4. Gaming, Ducky One 2 mini tastatur, Ducky One 2 mini, Mecha, God, Gamer tastatur, 60% størrelse af no

  Gaming, Ducky One 2 mini tastatur, Ducky One 2 mini, Mecha, God, Gamer tastatur, 60% størrelse af normalt tastatur. Mega lækkert og fejlfrit “Ducky One 2 mini” med cherry red RGB taster. Org. æske og

  700,00 kr.18-02-2024
 5. Gaming, Steelseries, God, Steelseries mus 100,- 
Razer mus 50,- 
Steelseries musemåtte 100,- 
Hyperx

  Gaming, Steelseries, God, Steelseries mus 100,- Razer mus 50,- Steelseries musemåtte 100,- Hyperx cloud headset 250,-

  1.234,00 kr.18-02-2024
 6. Gaming, trådløs, Playstation, Ps4, God, Sælges med alt du ser på billede. Den er nulstillet og klar

  Gaming, trådløs, Playstation, Ps4, God, Sælges med alt du ser på billede. Den er nulstillet og klar til næste bruger

  1.000,00 kr.18-02-2024

Du finder 1.395 gaming-tastaturer til salg på DBA lige nu.

Føl dig frem

Det vigtigste, du skal tage stilling til, når du vælger gamer-mus, er dog ikke hverken, om den er ergonomisk, ambidextrous, trådløs eller kablet. Det allervigtigste er, om musen føles godt i din hånd — for det er jo dig, der skal spille med den!

Det er utrolig vigtigt, at DU finder ud af, hvilken mus der ligger godt i din hånd. Bare fordi der er andre, der bruger netop denne her, betyder det ikke, det er den bedste for dig
fastslår cadiaN.

Du skal med andre ord ikke være så opmærksom på, hvad vennerne eller dit CS:GO-idol spiller med. Du skal sørge for at føle dig frem og mærke, hvad der føles godt i din hånd.

Der er ingen, der har præcist lige store hænder. Musen, der er bedst til din kammerats hånd, behøver ikke være bedst til din, fordi din hånd enten er lidt større eller lidt mindre. Det samme gælder, om musen skal være trådløs eller ej: Det er det, du bedst kan lide, du skal gå med.

Det er  først når du står med musen i hånden, du finder ud af, hvilken vægt der passer dig bedst. Nogle mus er tungere end andre — så føl dig frem!

Denne Steelseries Rival 300 Hyper Beast hjalp cadiaN til Major i 2018 og har derfor en speciel plads i hans hjerte.
Denne Steelseries Rival 300 Hyper Beast hjalp cadiaN til Major i 2018 og har derfor en speciel plads i hans hjerte.

De modne mærker

Som vi også har gjort det i de andre Good gaming-artikler, slutter vi af med de mærker, som cadiaN personligt foretrækker. Og her er der et par mærker, der går igen, da de også producerer blandt andet gaming-tastaturer.

Den trådløse mus, som cadiaN selv at begynde at spille med, er fra Logitech. Nærmere bestemt er det en Logitech G Pro Wireless, som er blevet hans kabelløse følgesvend, når han skal spille turneringer.

Derudover peger cadiaN på mærker som Zowie og Steelseries. Særligt sidstnævnte har været cadiaNs hjertebarn, da det var en Steelseries Rival 300 Hyper Beast, som han kvalificerede sig til Major med i 2018.

De forskellige mus fra mærket Zowie er let at kende på navnene, da de er opkaldt efter legendariske CS-spillere. Med i studiet har cadiaN en Zowie FK1 opkaldt efter polakken Filip 'Neo' Kubski, samt en EC2, opkaldt efter svenskeren Emil 'HeatoN' Christensen.

Find det på DBA

 1. ASUS ROG Flow X13 GV301 R9/32/1024/3050TI+3080E 13" bærbar gaming computer

  ASUS ROG Flow X13 GV301 R9/32/1024/3050TI+3080E 13" bærbar gaming computer

  Asus ASUS GV301QE-K6030T, GHz AMD Ryzen 9 5980HS processor, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Den bærbare ASUS ROG Flow X13 GV301 13" gaming computer har AMD Ryzen 9 CPU og NVIDIA grafik, så du

  22.182,00 kr.01-05-2023
 2. ASUS ROG Strix G15 G513 R7/16/1024/3070Ti 15.6" bærbar gaming computer

  ASUS ROG Strix G15 G513 R7/16/1024/3070Ti 15.6" bærbar gaming computer

  Asus ASUS 90NR0895-M008K0, GHz AMD Ryzen 7 6800H-processor, Som ny - I originalindpakning, ASUS ROG Strix G15 G513 15,6" bærbar gaming computeren har AMD Ryzen 7-processor og NVIDIA RTX-graffikkort. D

  10.999,00 kr.01-05-2023
 3. Lenovo Legion T5 R7/16/1000/3070 stationær gaming computer

  Lenovo Legion T5 R7/16/1000/3070 stationær gaming computer

  Lenovo, Lenovo Legion T5 26AMR5 90RC019LMW, Ghz AMD Ryzen 7 5800-processor, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Lenovo Legion T5 stationær gaming computeren er en formidabel Gamermaskine drevet af

  7.999,00 kr.01-05-2023
 4. Lenovo Legion T5 R7/16/1000/3070 stationær gaming computer

  Lenovo Legion T5 R7/16/1000/3070 stationær gaming computer

  Lenovo, Lenovo Legion T5 26AMR5 90RC019LMW, Ghz AMD Ryzen 7 5800-processor, Som ny - I originalindpakning, Lenovo Legion T5 stationær gaming computeren er en formidabel Gamermaskine drevet af den slag

  8.999,00 kr.01-05-2023
 5. HP Omen 25L R7-5/16/1000/3070TI stationær gaming computer

  HP Omen 25L R7-5/16/1000/3070TI stationær gaming computer

  HP, HP OMEN 25L GT11-1875no, Ghz AMD Ryzen 7 5700G processor, Brugt - lidt brugsridser kan forekomme, Denne stationære HP Omen 25L GT11-1875no gaming computer har i sinde at levere imponerende gaming

  9.599,00 kr.01-05-2023
 6. Lenovo IdeaCentre Gaming 5 i5/8/1024/1650S stationær gaming computer

  Lenovo IdeaCentre Gaming 5 i5/8/1024/1650S stationær gaming computer

  Lenovo, Lenovo IdeaCentre Gaming 5 14IOB6, Ghz Intel® Core i5-10400F processor, Som ny - originalindpakning mangler, Den stationære Lenovo IdeaCentre Gaming 5 14IOB6 gaming computer drives af en 10. g

  2.974,00 kr.01-05-2023

Søger du på 'gaming' på DBA er der 353 stationære computere til salg og 121 bærbare computere til salg.

Er det ikke på tide, du får købt dig din egen gamer-computer, her efter cadiaN har øset ud af sin viden? På DBA kan du spare mange penge, hvis du vælger at købe dit gaming-udstyr brugt.

Hvis du ikke er interesseret i at spare, men hellere vil være lidt af en feinschmecker, når det kommer til gaming, kan det være, du skal købe DBAs vildeste gamerstol. Vi besøgte sælgeren Brian og tog selvfølgelig et kamera med, så du kan se med herunder:

Relaterede artikler