Sådan renser du batterier i dit elektroniske udstyr
Tech

Sådan renser du batterier i dit elektroniske udstyr

Christine
Christine

Har du styr på, hvordan man skifter et batteri? Rust og syre fra et gammelt batteri kan give knas i teknikken. Heldigvis kan det nemt fikses. Læs med her og find ud af, hvordan du igen får liv i dine batteridrevne ting.

Du kender sikkert scenariet med at sidde godt lænet tilbage i sofaen med benene oppe. Det har været en lang dag, og nu fortjener du afslapning foran flimmeren. Du griber remoten, fingrene finder hjemmevant knappen, klik, men ingenting sker. Du prøver igen, ryster måske plastichylstret, men niks… Den er helt død.

Det er tid til et tjek, men hvordan skifter man egentlig et batteri? Stig Bomholt, formand for Repair Cafe Danmark, står klar med tips til, hvordan du griber operationen an. Det kan nemlig blive nødvendigt at alliere sig med både sandpapir og multimeter, før remoten giver livstegn fra sig igen.

Find en ny remote på DBA:

 1. andet, Bang & Olufsen, BeoVision 65 , 65", God, Jeg går lidt med tankerne om at sælge ud af mit B&O

  andet, Bang & Olufsen, BeoVision 65 , 65", God, Jeg går lidt med tankerne om at sælge ud af mit B&O Der er tale om: BeoVision 65 OLED, mk1, 4K fra 2018 På drejefod, inkl fjernbetjening Tilkøbt mø

  1,00 kr.23-03-2023
 2. Billedrør, Bang & Olufsen, BeoVision 1, God, BeoVision 1 billedrør TV. God stand. Fungerende fjernbe

  Billedrør, Bang & Olufsen, BeoVision 1, God, BeoVision 1 billedrør TV. God stand. Fungerende fjernbetjening. Der medfølger chromecast samt hdmi-scart stik så det kan bruges og man kan streame fra ex.

  350,00 kr.22-03-2023
 3. LED, JVC, LT-40E710, 40", widescreen, High Definition, Perfekt, Fuldt HD TV sælges uden fjernbetjeni

  LED, JVC, LT-40E710, 40", widescreen, High Definition, Perfekt, Fuldt HD TV sælges uden fjernbetjening. Virker perfekt, flot billede ingen fejl. Jeg har brugt det med computer og Chrome cast og ikke s

  400,00 kr.22-03-2023
 4. LCD, Philips, 42PFL5405H, 42", widescreen, High Definition, Rimelig, Virker perfekt, pæn tilstand,

  LCD, Philips, 42PFL5405H, 42", widescreen, High Definition, Rimelig, Virker perfekt, pæn tilstand, dog med pixel-fejl i form af TRE HVIDE TYNDE STRIBER til højre PÅ SKÆRMEN (kan ses ved afhentning).

  100,00 kr.22-03-2023
 5. LED, Finlux, 32", God, Tv med vægophæng sælges 

Det et led, ikke smart tv 
Det er fra 2015, købt fo

  LED, Finlux, 32", God, Tv med vægophæng sælges Det et led, ikke smart tv Det er fra 2015, købt for 3000kr Mærke finlux 32 tommer Fjernbetjening er i stykker men en ny kan købes for kun 89kr Ve

  400,00 kr.22-03-2023
 6. Fjernbetjening , Samsung , God

  Fjernbetjening , Samsung , God

  100,00 kr.22-03-2023

Er du på udkig efter en ny remote til tv’et eller anlægget? Der er lige nu mere end 5.000 til salg på DBA.

Pas på dette når du skifter batteriet

Et vækkeur, der ikke vækker dig om morgenen. Et stueur, som stopper med tikke. En forlygte til cyklen, den fjernstyrrede bil, lyskæden, lommelygten… Du har uden tvivl mere end én ting derhjemme, som har brug for batteri for at fungere. I dagligdagen tænker du næppe over det, men pludselig en dag holder batterierne op med at virke.

Hvorfor batteriet svigter, kan skyldes flere ting, fortæller Stig Bomholt fra Repair Cafe Danmark:

- Det kan være, at der faktisk ikke er mere strøm på batteriet, men det kan også skyldes, at batteriet har lækket syre eller fordi, de små kontakter, der berører batteriet, er rustet, forklarer han.

Rust og syre udfordrer teknikken, men heldigvis kan du nemt selv fikse det. Herunder forklarer Stig Bomholt, hvordan du gør.

LÆS OGSÅ: Alt du bør vide, når du køber kameraet brugt

Multimeteret er et godt værktøj at have ved hånden. Mads i Køge sælger denne til 50 kroner.
Multimeteret er et godt værktøj at have ved hånden. Mads i Køge sælger denne til 50 kroner.

Find vatpinde og sandpapir frem

Uanset, hvilken batteridreven ting du skal have fikset, er det samme metode, du skal bruge, forklarer Stig Bomholt. Han anbefaler, at du som det første åbner ind til batteriet for at se, hvordan tingenes tilstand er:

- Det er ofte meget synligt, hvad der er i vejen. Gamle batterier kan afgive syre, som angriber de små metal- eller kontaktplader, plus/minus støder på, og er de angrebet af rust eller syre, kan det være årsagen til, at batteriet ikke virker, fortæller han erfarent.

Kan du med det samme spotte syre og rust, skal du være forsigtig, når du tager batteriet op. Syren kan nemlig angribe tøjet og din hud, så husk at vaske hænder bagefter, hvis ikke du bruger handsker, råder Stig Bomholt.

Når devicen er befriet for batteriet, kan du gå i gang med arbejdet:

- Begynd med at børste metalpladen ren for syre, men vær forsigtig! Bagefter tager du et lille stykke sandpapir og renser metallet for at sikre forbindelsen. Er metallet angrebet af rust på grund af syren, bruger du også sandpapiret, for en omhyggelig slibning stopper rustprocessen, guider Stig Bomholt.

Du skal have lidt fingersnilde, for det kan være svært at komme ud i alle kanter med sandpapiret. Heldigvis har Stig Bomholt et tip til dig:

- Kan du tage batteriholderen ud, så gør det, for det giver dig en god arbejdsfrihed. Det er afgørende, du fjerner så meget rust som muligt – og brug ikke vand! Du skal jo ikke kortslutte noget, så anvend en vatpind til at løsne og fjerne det sidste rust, lyder opfordringen.

Du er godt på vej til snart at slænge dig i sofaen, men du er ikke helt i mål endnu. Der er nemlig en vigtig ting, der skal gøres, før batteriet igen sættes i remoten. Hvis du ikke ved, hvad det er, afslører Stig Bomholt det under annoncen.

Find et multimeter på DBA

 1. Multitester, NENG, Multimeter type DT3266F. Helt nyt tang-multimeter som selvfølgelig fungerer 100.

  Multitester, NENG, Multimeter type DT3266F. Helt nyt tang-multimeter som selvfølgelig fungerer 100. Målemoråde: Ohm, Diode, Buzzer, veksel- og jævnspænding, vekselstrøm og NCV. Komplet med ledninger o

  200,00 kr.12-03-2023
 2. InLine Digitalt Multimeter

  InLine Digitalt Multimeter

  InLine Digitalt Multimeter, PRIS-MATCH! Digitalt Multimeter | Håndholdt multimeter med de mest nødvendige funktioner, inklusiv temperatur.

  149,00 kr.21-02-2022
 3. VOREL digitalt multimeter med temperaturmåling

  VOREL digitalt multimeter med temperaturmåling

  VOREL digitalt multimeter med temperaturmåling, Dette universelle, digitale multimeter fra VOREL giver dig mulighed for at foretage basale og avancerede elektriske målinger. Det indbyggede målestik le

  394,00 kr.09-02-2023
 4. Strømforsyning, Hp, Laboratorie strømforsyning made i Sweden.
70 volt. Ampere meter har en løs forbi

  Strømforsyning, Hp, Laboratorie strømforsyning made i Sweden. 70 volt. Ampere meter har en løs forbindelse og virker for det meste ikke. Sort banan stik er "case" så det er ikke en +/- Strømforsyning

  500,00 kr.05-03-2023
 5. Måleudstyr, D.E.I.F. A/S Multimeter, Gammelt Måleinstrument fra 50`erne
Tiden har sat sine spor. Vi

  Måleudstyr, D.E.I.F. A/S Multimeter, Gammelt Måleinstrument fra 50`erne Tiden har sat sine spor. Virker fint. Til måling af volt ampere ohm jævn og veksel. Er efterset testet og kontrolleret ps. ikke

  275,00 kr.25-02-2023
 6. Måleudstyr, Kyoritsu KEW, Som foto

2 stk. Kyoritsu KEW måleinstrumenter inkl. prøveledninger.

KEW

  Måleudstyr, Kyoritsu KEW, Som foto 2 stk. Kyoritsu KEW måleinstrumenter inkl. prøveledninger. KEW PET7 samt KEW SNAP 5 Multimeter samt tangamperemeter. Kan afhentes i Kerteminde, sendes for købers

  100,00 kr.24-02-2023

Et multimeter er en god ting at have ved hånden, når du skal skifte et batteri. Lige nu er der 61 multimetre til salg på DBA.

Efter rensningen gør du dette

Før du sætter nye batterier i, er det en god idé at måle på batteriet med et multimeter, om der overhovedet er strøm på. Det er især smart, hvis du ikke ved, hvor længe batterierne har ligget i skuffen:

- Når du har gjort devicen ren, er det tid til at finde et multimeter frem. Bruger devicen AAA-batterier – altså et 1,5 volts-batteri – indstiller du multimeteret på 2 volt, jævnstrøm, før du tilslutter det til batteriet. Du skal måle på batteriets plus og minus, forklarer Stig Bomholt.

Du ved, batterier virker, hvis måleren viser minimum 1,3 volt og gerne mere. Den må ikke komme for langt ned, guider eksperten, for så får apparatet ikke strøm nok til at virke. Giver multimeteret kun et svagt udsving, skal batteriet skiftes.

Kan du høre, sofaen kalde? Før du smider dig på langs, er der et sidste tip, du ikke må gå glip af. For, hvad gør du egentlig, hvis du ikke har et multimeter i værktøjskassen? Det fortæller Stig Bomholt dig under annoncen.

Vækkeure til salg netop nu:

 1. Vækkeur, Pabobo - Kid’Sleep, Kid’Sleep kan anvendes som et vækkeur med sovetræningsfunktion, hvor en

  Vækkeur, Pabobo - Kid’Sleep, Kid’Sleep kan anvendes som et vækkeur med sovetræningsfunktion, hvor en sød kanin vises: sovende eller vågen. Når kaninen sover, betyder det, at det er sengetid. Når kanin

  125,00 kr.22-03-2023
 2. Vækkeur, AEG, Retro vækkeur, fungerer fint. 8x7x5,5. Med sekundviser og ledning.

  Vækkeur, AEG, Retro vækkeur, fungerer fint. 8x7x5,5. Med sekundviser og ledning.

  75,00 kr.21-03-2023
 3. Vækkeur, Junghans, Sælges denne Retro vækkeur fra Junghans brugt for 180 kr. 
den fungere 100% uden

  Vækkeur, Junghans, Sælges denne Retro vækkeur fra Junghans brugt for 180 kr. den fungere 100% uden problem Se på billede Give bud

  180,00 kr.21-03-2023
 4. Vækkeur, Lego, Lego ninjago højde 23 cm

  Vækkeur, Lego, Lego ninjago højde 23 cm

  225,00 kr.21-03-2023
 5. Vækkeur, Pokemon, Den er helt nye men pakken er ik i perfekt tilstand

  Vækkeur, Pokemon, Den er helt nye men pakken er ik i perfekt tilstand

  300,00 kr.20-03-2023
 6. Vækkeur, Lille smart vækkeur med ALARM. Bruger 1 stk. AA batteri. Har lidt brugsspor på glasset men

  Vækkeur, Lille smart vækkeur med ALARM. Bruger 1 stk. AA batteri. Har lidt brugsspor på glasset men virker perfekt

  40,00 kr.20-03-2023

Vil du være sikker på at komme op om morgenen? Lige nu er der mange flotte vækkeure til salg på DBA.

Et smart tip fra eksperten

Er du en af dem, der ikke har et multimeter ved hånden i hverdagen, og kender du heller ikke en handy type, som kan låne dig et? Fortvivl ikke. Du kan faktisk købe nogle billige batteritest, som du kan bruge i stedet. Har du flere batterier i devicen, skal du selvfølgelig måle på begge batterier, hvad enten du bruger multimeter eller batteritest:

- Du skal selvfølgelig kun skifte de batterier, som ikke virker længere. Det kan jo godt være, at det kun er det ene, som ikke længere virker, og det er det, du kan finde ud af ved at måle på batteriet, fortæller Stig Bomholt og tilføjer afslutningsvist:

- Tag altid batterierne ud, hvis du ikke skal bruge produktet i lang tid. Det er den eneste måde, du kan være sikker på, at de ikke lækker syre og ødelægger apparatet. Det gælder også, hvis du bruger genopladelige batterier, lyder opfordringen fra eksperten.

Lyskæder til salg i dag:

 1. Juletræ på fod og med røde kugler og lyskæde, ca. 120 cm højt.
Den ekstra lyskæde med røde bolde ses

  Juletræ på fod og med røde kugler og lyskæde, ca. 120 cm højt. Den ekstra lyskæde med røde bolde ses på træet på billederne. Juletræet kan klappes sammen, så det fylder minimalt. Brugt en gang. Meget

  375,00 kr.22-03-2023
 2. Julepynt sælges, Forskelligt julepynt sælges

- Stjerne med lys i, bruger 3 x AA batterier
- Lyskæde

  Julepynt sælges, Forskelligt julepynt sælges - Stjerne med lys i, bruger 3 x AA batterier - Lyskæde med grønne stjerner, bruger 2 x AA batterier - 4 røde julekugler, ikke brugt, skal trådes - 2 julem

  70,00 kr.21-03-2023
 3. Lyskæde, 2 stk. Sirius led lyskæder med 16 lys i hver.
Monteres med klemmer.
Kan bruges inde og ude.

  Lyskæde, 2 stk. Sirius led lyskæder med 16 lys i hver. Monteres med klemmer. Kan bruges inde og ude. Fungerer.

  1,00 kr.19-03-2023
 4. julepynt	, mini julemarked

Billede 2
lyskæde 100kr
julekrans med lys 150kr

Billede 3
porcelæns jul

  julepynt , mini julemarked Billede 2 lyskæde 100kr julekrans med lys 150kr Billede 3 porcelæns julemand 20kr dansende julemand 50kr snemanden 45kr 2 julemuse 35kr liggende nisse 30kr lille kirke 5kr

  15,00 kr.17-03-2023
 5. Profi lyskæde 50 LED - NY, 
RESTSALG

1 æske

Profi lyskæde 50 LED - Til strøm - NY

Kr. 75,00 

INF

  Profi lyskæde 50 LED - NY, RESTSALG 1 æske Profi lyskæde 50 LED - Til strøm - NY Kr. 75,00 INFO: SE billederne Porto kr. 41,00 Afhentning 8410 Rønde Forhør nærmere 20646190

  75,00 kr.16-03-2023
 6. Profi lyskæde 100 LED - NYE, 
RESTSALG

Profi lyskæde 100 LED - Til strøm - NYE

2 stk. Haves

Kr. 1

  Profi lyskæde 100 LED - NYE, RESTSALG Profi lyskæde 100 LED - Til strøm - NYE 2 stk. Haves Kr. 149,00 pr. æske INFO: SE billederne Porto kr. 41,00 for 1 og kr. 48,00 for begge Forhør nærmere 20

  149,00 kr.16-03-2023

Lyskæder er super hyggelige stemningsspredere. Find en flot lyskæde på DBA lige nu.

Er du den trådløse type? Hvis du hverken er til batterier eller ledninger, er du nok hoppet med på trenden med trådløse devices. Sonos er en af de mest populære brands, når det gælder musikafspilning, men det er dyrt at købe udstyret. Eller er det? Læs med her for at finde ud af, hvorfor du lige nu kan gøre et scoop ved at købe brugt Sonos på DBA.

Det er ikke alt, der kan nøjes med et par batterier for at give fuld valuta for pengene. Det er 33-årige Martin helt enig i, for han har selv bygget sin gamer computer. Det har givet ham en computer, som passer perfekt til hans ønsker – og så har han samtidig sparet en masse penge. Se med i videoen, hvor han forklarer, hvordan han gjorde.

Relaterede artikler