Sådan renser du batterier i dit elektroniske udstyr
Tech

Sådan renser du batterier i dit elektroniske udstyr

Christine
Christine

Har du styr på, hvordan man skifter et batteri? Rust og syre fra et gammelt batteri kan give knas i teknikken. Heldigvis kan det nemt fikses. Læs med her og find ud af, hvordan du igen får liv i dine batteridrevne ting.

Du kender sikkert scenariet med at sidde godt lænet tilbage i sofaen med benene oppe. Det har været en lang dag, og nu fortjener du afslapning foran flimmeren. Du griber remoten, fingrene finder hjemmevant knappen, klik, men ingenting sker. Du prøver igen, ryster måske plastichylstret, men niks… Den er helt død.

Det er tid til et tjek, men hvordan skifter man egentlig et batteri? Stig Bomholt, formand for Repair Cafe Danmark, står klar med tips til, hvordan du griber operationen an. Det kan nemlig blive nødvendigt at alliere sig med både sandpapir og multimeter, før remoten giver livstegn fra sig igen.

Find en ny remote på DBA:

 1. Apple TV streaming, Apple, Rimelig, Apple streaming
Virker som den skal
Med mange brugsspor 
Fjernb

  Apple TV streaming, Apple, Rimelig, Apple streaming Virker som den skal Med mange brugsspor Fjernbetjening med følger Sælges samlet til 100kr

  100,00 kr.01-10-2023
 2. Philips, Det er en ældre model men virker stadig. Fjernbetjening medfølger men virker ikke optimalt,

  Philips, Det er en ældre model men virker stadig. Fjernbetjening medfølger men virker ikke optimalt, tv’et kan dog godt bruges alligvel:) Skriv gerne for spørgsmål eller bud

  200,00 kr.01-10-2023
 3. LED, Finlux, 39FHD440B, 39", God, Perfet til gæsteværelset, soveværelset, børneværelset eller sommer

  LED, Finlux, 39FHD440B, 39", God, Perfet til gæsteværelset, soveværelset, børneværelset eller sommerhuset. har selv brugt det til gæsteværelset. med fjernbetjening.

  400,00 kr.01-10-2023
 4. Norlys/Boxer boks, Sagemcom, Perfekt, Norlys/Boxer boks med kabler og fjernbetjening.
Alle 3 for sam

  Norlys/Boxer boks, Sagemcom, Perfekt, Norlys/Boxer boks med kabler og fjernbetjening. Alle 3 for samlet 375,- Kr.

  150,00 kr.01-10-2023
 5. Apple TV 3. Generation, Apple, Perfekt, Apple TV 3. Generation sælges. Fungere perfekt og der er pas

  Apple TV 3. Generation, Apple, Perfekt, Apple TV 3. Generation sælges. Fungere perfekt og der er passet på det. Original fjernbetjening.

  150,00 kr.01-10-2023
 6. LED, Samsung, UE55 (se billede), 55", God, TV sælges. Uden ledning og fjernbetjening 

Virker ellers

  LED, Samsung, UE55 (se billede), 55", God, TV sælges. Uden ledning og fjernbetjening Virker ellers perfekt

  500,00 kr.01-10-2023

Er du på udkig efter en ny remote til tv’et eller anlægget? Der er lige nu mere end 5.000 til salg på DBA.

Pas på dette når du skifter batteriet

Et vækkeur, der ikke vækker dig om morgenen. Et stueur, som stopper med tikke. En forlygte til cyklen, den fjernstyrrede bil, lyskæden, lommelygten… Du har uden tvivl mere end én ting derhjemme, som har brug for batteri for at fungere. I dagligdagen tænker du næppe over det, men pludselig en dag holder batterierne op med at virke.

Hvorfor batteriet svigter, kan skyldes flere ting, fortæller Stig Bomholt fra Repair Cafe Danmark:

- Det kan være, at der faktisk ikke er mere strøm på batteriet, men det kan også skyldes, at batteriet har lækket syre eller fordi, de små kontakter, der berører batteriet, er rustet, forklarer han.

Rust og syre udfordrer teknikken, men heldigvis kan du nemt selv fikse det. Herunder forklarer Stig Bomholt, hvordan du gør.

LÆS OGSÅ: Alt du bør vide, når du køber kameraet brugt

Multimeteret er et godt værktøj at have ved hånden. Mads i Køge sælger denne til 50 kroner.
Multimeteret er et godt værktøj at have ved hånden. Mads i Køge sælger denne til 50 kroner.

Find vatpinde og sandpapir frem

Uanset, hvilken batteridreven ting du skal have fikset, er det samme metode, du skal bruge, forklarer Stig Bomholt. Han anbefaler, at du som det første åbner ind til batteriet for at se, hvordan tingenes tilstand er:

- Det er ofte meget synligt, hvad der er i vejen. Gamle batterier kan afgive syre, som angriber de små metal- eller kontaktplader, plus/minus støder på, og er de angrebet af rust eller syre, kan det være årsagen til, at batteriet ikke virker, fortæller han erfarent.

Kan du med det samme spotte syre og rust, skal du være forsigtig, når du tager batteriet op. Syren kan nemlig angribe tøjet og din hud, så husk at vaske hænder bagefter, hvis ikke du bruger handsker, råder Stig Bomholt.

Når devicen er befriet for batteriet, kan du gå i gang med arbejdet:

- Begynd med at børste metalpladen ren for syre, men vær forsigtig! Bagefter tager du et lille stykke sandpapir og renser metallet for at sikre forbindelsen. Er metallet angrebet af rust på grund af syren, bruger du også sandpapiret, for en omhyggelig slibning stopper rustprocessen, guider Stig Bomholt.

Du skal have lidt fingersnilde, for det kan være svært at komme ud i alle kanter med sandpapiret. Heldigvis har Stig Bomholt et tip til dig:

- Kan du tage batteriholderen ud, så gør det, for det giver dig en god arbejdsfrihed. Det er afgørende, du fjerner så meget rust som muligt – og brug ikke vand! Du skal jo ikke kortslutte noget, så anvend en vatpind til at løsne og fjerne det sidste rust, lyder opfordringen.

Du er godt på vej til snart at slænge dig i sofaen, men du er ikke helt i mål endnu. Der er nemlig en vigtig ting, der skal gøres, før batteriet igen sættes i remoten. Hvis du ikke ved, hvad det er, afslører Stig Bomholt det under annoncen.

Find et multimeter på DBA

 1. Multitester, Parkside, Helt nyt multimeter, stadig forsejlet, aldrig brugt. 
Nypris 149 kr

  Multitester, Parkside, Helt nyt multimeter, stadig forsejlet, aldrig brugt. Nypris 149 kr

  75,00 kr.20-09-2023
 2. Digitalt Multimeter

  Digitalt Multimeter

  Digitalt Multimeter, PRIS-MATCH! Digitalt Multimeter | Håndholdt multimeter med de mest nødvendige funktioner, inklusiv temperatur.

  149,00 kr.21-02-2022
 3. Multitester, Multimeter digital - TMMH-930, Top Craft

  Multitester, Multimeter digital - TMMH-930, Top Craft

  75,00 kr.04-09-2023
 4. Måleudstyr, CB-831B, Multimeter
som nyt

  Måleudstyr, CB-831B, Multimeter som nyt

  100,00 kr.02-09-2023
 5. Multimeter

  Multimeter

  Multitester, Multimeter, Multimeter til at måle spænding, modstand og kortslutninger. det kommer med 2 kabler med spidser

  99,00 kr.04-07-2023
 6. Multitester, Unigor 3P anlog multimeter, Virker fint. Kan sendes for ekstra 42kr

  Multitester, Unigor 3P anlog multimeter, Virker fint. Kan sendes for ekstra 42kr

  500,00 kr.28-08-2023

Et multimeter er en god ting at have ved hånden, når du skal skifte et batteri. Lige nu er der 61 multimetre til salg på DBA.

Efter rensningen gør du dette

Før du sætter nye batterier i, er det en god idé at måle på batteriet med et multimeter, om der overhovedet er strøm på. Det er især smart, hvis du ikke ved, hvor længe batterierne har ligget i skuffen:

- Når du har gjort devicen ren, er det tid til at finde et multimeter frem. Bruger devicen AAA-batterier – altså et 1,5 volts-batteri – indstiller du multimeteret på 2 volt, jævnstrøm, før du tilslutter det til batteriet. Du skal måle på batteriets plus og minus, forklarer Stig Bomholt.

Du ved, batterier virker, hvis måleren viser minimum 1,3 volt og gerne mere. Den må ikke komme for langt ned, guider eksperten, for så får apparatet ikke strøm nok til at virke. Giver multimeteret kun et svagt udsving, skal batteriet skiftes.

Kan du høre, sofaen kalde? Før du smider dig på langs, er der et sidste tip, du ikke må gå glip af. For, hvad gør du egentlig, hvis du ikke har et multimeter i værktøjskassen? Det fortæller Stig Bomholt dig under annoncen.

Vækkeure til salg netop nu:

 1. Vækkeur, Braun, R

  Vækkeur, Braun, R

  100,00 kr.01-10-2023
 2. Vækkeur, Philips, Vækkeur i sort med alarm- og radiofunktion.
Brugt meget lidt, fungerer som det ska

  Vækkeur, Philips, Vækkeur i sort med alarm- og radiofunktion. Brugt meget lidt, fungerer som det skal Sendes eller hentes på KBH Nørrebro

  50,00 kr.01-10-2023
 3. Vækkeur, 2 stk 100.-
Projektor Ure…NYE..Med vækkeur og Radio, Både til batteri og 220 v, Få uret vis

  Vækkeur, 2 stk 100.- Projektor Ure…NYE..Med vækkeur og Radio, Både til batteri og 220 v, Få uret vist i loftet eller på væggen, Det kan indstilles så uret vises hele tiden.

  75,00 kr.01-10-2023
 4. Vækkeur, Imerco, Digitalt ur fra Imerco. Kan også bruges dom vækkeur. Fragt muligt på købers regning

  Vækkeur, Imerco, Digitalt ur fra Imerco. Kan også bruges dom vækkeur. Fragt muligt på købers regning.

  40,00 kr.30-09-2023
 5. Vækkeur, Georg Jensen, Rejsevækkeur samt kortholder

  Vækkeur, Georg Jensen, Rejsevækkeur samt kortholder

  300,00 kr.30-09-2023
 6. Vækkeur, Kreafunk, Selling Kreafunk AWAKE 2 alarm clock. Brandnew, still in original packaging and s

  Vækkeur, Kreafunk, Selling Kreafunk AWAKE 2 alarm clock. Brandnew, still in original packaging and sealed. Sells new for 600kr, reselling for 250kr. Pick up in Nørrebro

  250,00 kr.30-09-2023

Vil du være sikker på at komme op om morgenen? Lige nu er der mange flotte vækkeure til salg på DBA.

Et smart tip fra eksperten

Er du en af dem, der ikke har et multimeter ved hånden i hverdagen, og kender du heller ikke en handy type, som kan låne dig et? Fortvivl ikke. Du kan faktisk købe nogle billige batteritest, som du kan bruge i stedet. Har du flere batterier i devicen, skal du selvfølgelig måle på begge batterier, hvad enten du bruger multimeter eller batteritest:

- Du skal selvfølgelig kun skifte de batterier, som ikke virker længere. Det kan jo godt være, at det kun er det ene, som ikke længere virker, og det er det, du kan finde ud af ved at måle på batteriet, fortæller Stig Bomholt og tilføjer afslutningsvist:

- Tag altid batterierne ud, hvis du ikke skal bruge produktet i lang tid. Det er den eneste måde, du kan være sikker på, at de ikke lækker syre og ødelægger apparatet. Det gælder også, hvis du bruger genopladelige batterier, lyder opfordringen fra eksperten.

Lyskæder til salg i dag:

 1. Juletræ og pynt, Nyt juletræ høj 155 cm, juletræsdug, 7 æsker mundblæste guldkugler, 3 stjerner 2 gu

  Juletræ og pynt, Nyt juletræ høj 155 cm, juletræsdug, 7 æsker mundblæste guldkugler, 3 stjerner 2 guld i forsk. Str. og 1 sølv, 3 ringe guld guirlander helt nye og 2 kæder LED lyskæder til batteri. S

  900,00 kr.01-10-2023
 2. Keramik nissepige til lys, Denne lille ubrugte keramik nissepige til lys/lyskæde koster 10 kr. 
Måle

  Keramik nissepige til lys, Denne lille ubrugte keramik nissepige til lys/lyskæde koster 10 kr. Målene er ca 11 cm i højden og ca 7 cm i diameteren. Bemærk at det skal være et lille fyrfadslys eller l

  10,00 kr.01-10-2023
 3. Alverdens juleting, Kunstig busket Gran med lyskæde 2 stk 2,5 m og 2 m
Juletræ med lys og hvide lysk

  Alverdens juleting, Kunstig busket Gran med lyskæde 2 stk 2,5 m og 2 m Juletræ med lys og hvide lyskæder Samlet pris 100kr Billede 1 og 2 juleting : hver billede 100kr Sender gerne portoen er 47kr ell

  100,00 kr.30-09-2023
 4. Julepynt, Lyskæde med 20 lys til indendørsbrug
3 ekstra pærer.

Se mine andre annoncer med julepynt.

  Julepynt, Lyskæde med 20 lys til indendørsbrug 3 ekstra pærer. Se mine andre annoncer med julepynt.

  30,00 kr.30-09-2023
 5. Lyskæde, To lys-“kæder”, såkaldte strings, fra Jysk, til batterier. Aldrig brugt Sælges kun samlet.

  Lyskæde, To lys-“kæder”, såkaldte strings, fra Jysk, til batterier. Aldrig brugt Sælges kun samlet.

  50,00 kr.29-09-2023
 6. Julepynt: Lyskæde med istapper med dryppende effek, Sælger denne rigtig pæne lyskæde med istapper de

  Julepynt: Lyskæde med istapper med dryppende effek, Sælger denne rigtig pæne lyskæde med istapper der har "drypper" ned i et pænt mønster. Rigtig pæn julepynt. Aldrig hængt op. Sælges da jeg har for

  100,00 kr.29-09-2023

Lyskæder er super hyggelige stemningsspredere. Find en flot lyskæde på DBA lige nu.

Er du den trådløse type? Hvis du hverken er til batterier eller ledninger, er du nok hoppet med på trenden med trådløse devices. Sonos er en af de mest populære brands, når det gælder musikafspilning, men det er dyrt at købe udstyret. Eller er det? Læs med her for at finde ud af, hvorfor du lige nu kan gøre et scoop ved at købe brugt Sonos på DBA.

Det er ikke alt, der kan nøjes med et par batterier for at give fuld valuta for pengene. Det er 33-årige Martin helt enig i, for han har selv bygget sin gamer computer. Det har givet ham en computer, som passer perfekt til hans ønsker – og så har han samtidig sparet en masse penge. Se med i videoen, hvor han forklarer, hvordan han gjorde.

Relaterede artikler