Sådan renser du batterier i dit elektroniske udstyr
Tech

Sådan renser du batterier i dit elektroniske udstyr

Christine
Christine

Har du styr på, hvordan man skifter et batteri? Rust og syre fra et gammelt batteri kan give knas i teknikken. Heldigvis kan det nemt fikses. Læs med her og find ud af, hvordan du igen får liv i dine batteridrevne ting.

Du kender sikkert scenariet med at sidde godt lænet tilbage i sofaen med benene oppe. Det har været en lang dag, og nu fortjener du afslapning foran flimmeren. Du griber remoten, fingrene finder hjemmevant knappen, klik, men ingenting sker. Du prøver igen, ryster måske plastichylstret, men niks… Den er helt død.

Det er tid til et tjek, men hvordan skifter man egentlig et batteri? Stig Bomholt, formand for Repair Cafe Danmark, står klar med tips til, hvordan du griber operationen an. Det kan nemlig blive nødvendigt at alliere sig med både sandpapir og multimeter, før remoten giver livstegn fra sig igen.

Find en ny remote på DBA:

 1. LCD, Samsung, UE32D4004BW, 32", widescreen, High Definition, God, Jeg, sælger et samsung LCD TV 32 t

  LCD, Samsung, UE32D4004BW, 32", widescreen, High Definition, God, Jeg, sælger et samsung LCD TV 32 tommer med fjernbetjening og strømforsyning som fungere som et sprit nyt tv. Jeg, tager i mod kontan

  450,00 kr.20-05-2024
 2. Tv, Samsung, Perfekt, 55” Samsung tv, fejler intet. Strømstik og fjernbetjening medfølger. Afhentes

  Tv, Samsung, Perfekt, 55” Samsung tv, fejler intet. Strømstik og fjernbetjening medfølger. Afhentes

  500,00 kr.20-05-2024
 3. LED, Arena, 32", Perfekt, 2 HDMI indgange

Tv fod og fjernbetjening medfølger

  LED, Arena, 32", Perfekt, 2 HDMI indgange Tv fod og fjernbetjening medfølger

  229,00 kr.20-05-2024
 4. LCD, Samsung, UE40C7705, 40", widescreen, High Definition, Perfekt, Super fint TV, som kun skiftes f

  LCD, Samsung, UE40C7705, 40", widescreen, High Definition, Perfekt, Super fint TV, som kun skiftes fordi min svigersøn har fået nyt. Virker som det skal. MEGET fine billeder og god lyd. Lækker fjernbe

  500,00 kr.20-05-2024
 5. andet, Panasonic, 42", God, Flot fjernsyn ingen skader med fod og vægbeslag fjernbetjening

  andet, Panasonic, 42", God, Flot fjernsyn ingen skader med fod og vægbeslag fjernbetjening

  400,00 kr.20-05-2024
 6. Fjernbetjening, B&O, God, 
2 stk. sælges - kr. 200 pr. stk. Fungerer perfekt. Sælges enkeltvis.

  Fjernbetjening, B&O, God, 2 stk. sælges - kr. 200 pr. stk. Fungerer perfekt. Sælges enkeltvis.

  200,00 kr.20-05-2024

Er du på udkig efter en ny remote til tv’et eller anlægget? Der er lige nu mere end 5.000 til salg på DBA.

Pas på dette når du skifter batteriet

Et vækkeur, der ikke vækker dig om morgenen. Et stueur, som stopper med tikke. En forlygte til cyklen, den fjernstyrrede bil, lyskæden, lommelygten… Du har uden tvivl mere end én ting derhjemme, som har brug for batteri for at fungere. I dagligdagen tænker du næppe over det, men pludselig en dag holder batterierne op med at virke.

Hvorfor batteriet svigter, kan skyldes flere ting, fortæller Stig Bomholt fra Repair Cafe Danmark:

- Det kan være, at der faktisk ikke er mere strøm på batteriet, men det kan også skyldes, at batteriet har lækket syre eller fordi, de små kontakter, der berører batteriet, er rustet, forklarer han.

Rust og syre udfordrer teknikken, men heldigvis kan du nemt selv fikse det. Herunder forklarer Stig Bomholt, hvordan du gør.

LÆS OGSÅ: Alt du bør vide, når du køber kameraet brugt

Multimeteret er et godt værktøj at have ved hånden. Mads i Køge sælger denne til 50 kroner.
Multimeteret er et godt værktøj at have ved hånden. Mads i Køge sælger denne til 50 kroner.

Find vatpinde og sandpapir frem

Uanset, hvilken batteridreven ting du skal have fikset, er det samme metode, du skal bruge, forklarer Stig Bomholt. Han anbefaler, at du som det første åbner ind til batteriet for at se, hvordan tingenes tilstand er:

- Det er ofte meget synligt, hvad der er i vejen. Gamle batterier kan afgive syre, som angriber de små metal- eller kontaktplader, plus/minus støder på, og er de angrebet af rust eller syre, kan det være årsagen til, at batteriet ikke virker, fortæller han erfarent.

Kan du med det samme spotte syre og rust, skal du være forsigtig, når du tager batteriet op. Syren kan nemlig angribe tøjet og din hud, så husk at vaske hænder bagefter, hvis ikke du bruger handsker, råder Stig Bomholt.

Når devicen er befriet for batteriet, kan du gå i gang med arbejdet:

- Begynd med at børste metalpladen ren for syre, men vær forsigtig! Bagefter tager du et lille stykke sandpapir og renser metallet for at sikre forbindelsen. Er metallet angrebet af rust på grund af syren, bruger du også sandpapiret, for en omhyggelig slibning stopper rustprocessen, guider Stig Bomholt.

Du skal have lidt fingersnilde, for det kan være svært at komme ud i alle kanter med sandpapiret. Heldigvis har Stig Bomholt et tip til dig:

- Kan du tage batteriholderen ud, så gør det, for det giver dig en god arbejdsfrihed. Det er afgørende, du fjerner så meget rust som muligt – og brug ikke vand! Du skal jo ikke kortslutte noget, så anvend en vatpind til at løsne og fjerne det sidste rust, lyder opfordringen.

Du er godt på vej til snart at slænge dig i sofaen, men du er ikke helt i mål endnu. Der er nemlig en vigtig ting, der skal gøres, før batteriet igen sættes i remoten. Hvis du ikke ved, hvad det er, afslører Stig Bomholt det under annoncen.

Find et multimeter på DBA

 1. Måleudstyr, Simpson, Multimeter, model 460.
Ledning medfølger.

  Måleudstyr, Simpson, Multimeter, model 460. Ledning medfølger.

  150,00 kr.18-05-2024
 2. Multitester, 

A830L LCD Digital Multimeter AC DC Spænding Diode Frekvens Multitester Strømtester Ly

  Multitester, A830L LCD Digital Multimeter AC DC Spænding Diode Frekvens Multitester Strømtester Lysende display med summerfunktion

  100,00 kr.17-05-2024
 3. Multitester, Nyt digitalt multimeter
Sælges for 50 kr
Det kan afhentes i odense v eller sendes for 4

  Multitester, Nyt digitalt multimeter Sælges for 50 kr Det kan afhentes i odense v eller sendes for 45 kr

  50,00 kr.15-05-2024
 4. Multitester, ny multimeter
fast pris

  Multitester, ny multimeter fast pris

  300,00 kr.03-05-2024
 5. Måleudstyr, CB-831B, Multimeter
som nyt

  Måleudstyr, CB-831B, Multimeter som nyt

  100,00 kr.29-04-2024
 6. Multitester, Multimeter m/oscilloskop og signalgenerator

Se mere og bestil på https://beredskabsud

  Multitester, Multimeter m/oscilloskop og signalgenerator Se mere og bestil på https://beredskabsudstyr.dk/products/multimeter-ociliscop-og-simpel-signalgenerator Specifikationer: Skærm: 320 * 240 f

  498,00 kr.23-04-2024

Et multimeter er en god ting at have ved hånden, når du skal skifte et batteri. Lige nu er der 61 multimetre til salg på DBA.

Efter rensningen gør du dette

Før du sætter nye batterier i, er det en god idé at måle på batteriet med et multimeter, om der overhovedet er strøm på. Det er især smart, hvis du ikke ved, hvor længe batterierne har ligget i skuffen:

- Når du har gjort devicen ren, er det tid til at finde et multimeter frem. Bruger devicen AAA-batterier – altså et 1,5 volts-batteri – indstiller du multimeteret på 2 volt, jævnstrøm, før du tilslutter det til batteriet. Du skal måle på batteriets plus og minus, forklarer Stig Bomholt.

Du ved, batterier virker, hvis måleren viser minimum 1,3 volt og gerne mere. Den må ikke komme for langt ned, guider eksperten, for så får apparatet ikke strøm nok til at virke. Giver multimeteret kun et svagt udsving, skal batteriet skiftes.

Kan du høre, sofaen kalde? Før du smider dig på langs, er der et sidste tip, du ikke må gå glip af. For, hvad gør du egentlig, hvis du ikke har et multimeter i værktøjskassen? Det fortæller Stig Bomholt dig under annoncen.

Vækkeure til salg netop nu:

 1. Vækkeur, Arne Jacobsen, Station vækkeur fra Arne Jacobsen i mørkeblå. Fin stand. Ca 1 1/2 år gammelt

  Vækkeur, Arne Jacobsen, Station vækkeur fra Arne Jacobsen i mørkeblå. Fin stand. Ca 1 1/2 år gammelt. Blot stået på hylde.

  400,00 kr.20-05-2024
 2. Vækkeur, OBH Nordica, Flot m. Forskelligt farvet lys
Kan tages med til Viborg og Amager

  Vækkeur, OBH Nordica, Flot m. Forskelligt farvet lys Kan tages med til Viborg og Amager

  75,00 kr.19-05-2024
 3. Vækkeur, Westclox, H:7. B:9,5. D:6

  Vækkeur, Westclox, H:7. B:9,5. D:6

  50,00 kr.18-05-2024
 4. Vækkeur, Rejse Vækkeur SQ626R Rød SPRIT NYE, Rejse Vækkeur SQ626R- Rød SPRIT NYE !!!!!!!!!!!!!!

NU

  Vækkeur, Rejse Vækkeur SQ626R Rød SPRIT NYE, Rejse Vækkeur SQ626R- Rød SPRIT NYE !!!!!!!!!!!!!! NU SÆLGES DE SIDSTE TIL EN EKSTRA LAV PRIS MEN KUN SÅ LÆNGE LAGER HAVES !!!!!!!!!!!!!!!! Vejl.pris pr

  50,00 kr.18-05-2024
 5. Vækkeur, Menu - Norm Tumleren, Rustfrit stål - aldrig brugt

  Vækkeur, Menu - Norm Tumleren, Rustfrit stål - aldrig brugt

  300,00 kr.18-05-2024
 6. Vækkeur, Sunrise, Sunrise vækkeur med skarpt lys når det er i fuld styrke. Afspiller musik som opvåg

  Vækkeur, Sunrise, Sunrise vækkeur med skarpt lys når det er i fuld styrke. Afspiller musik som opvågning. Skal afhentes.

  50,00 kr.18-05-2024

Vil du være sikker på at komme op om morgenen? Lige nu er der mange flotte vækkeure til salg på DBA.

Et smart tip fra eksperten

Er du en af dem, der ikke har et multimeter ved hånden i hverdagen, og kender du heller ikke en handy type, som kan låne dig et? Fortvivl ikke. Du kan faktisk købe nogle billige batteritest, som du kan bruge i stedet. Har du flere batterier i devicen, skal du selvfølgelig måle på begge batterier, hvad enten du bruger multimeter eller batteritest:

- Du skal selvfølgelig kun skifte de batterier, som ikke virker længere. Det kan jo godt være, at det kun er det ene, som ikke længere virker, og det er det, du kan finde ud af ved at måle på batteriet, fortæller Stig Bomholt og tilføjer afslutningsvist:

- Tag altid batterierne ud, hvis du ikke skal bruge produktet i lang tid. Det er den eneste måde, du kan være sikker på, at de ikke lækker syre og ødelægger apparatet. Det gælder også, hvis du bruger genopladelige batterier, lyder opfordringen fra eksperten.

Lyskæder til salg i dag:

 1. Lyskæde, Uåbnet lyskæder:

Den store 125 kr
Den lille 75 kr

  Lyskæde, Uåbnet lyskæder: Den store 125 kr Den lille 75 kr

  75,00 kr.20-05-2024
 2. LED lyskæde, 40 LED lyskæde som kan bruges både indendørs og udendørs.
Helt nyt og aldrig brugt. 
De

  LED lyskæde, 40 LED lyskæde som kan bruges både indendørs og udendørs. Helt nyt og aldrig brugt. Der er 5 cm mellem hver lyskilde og 3 meter ledning med stik til elektricitet. Hele lyskæden med ledn

  50,00 kr.17-05-2024
 3. Lyskæde, Flot stjernelyskæde til juletræet indendørs.

der er 20 lys på en kæde. Har 2 sæt til salg,

  Lyskæde, Flot stjernelyskæde til juletræet indendørs. der er 20 lys på en kæde. Har 2 sæt til salg, så prisen er for 1 enkelt sæt. Vil man købe begge sæt er prisen 40 kroner. Kan hentes på adresse,

  25,00 kr.17-05-2024
 4. Messingkræmmerhus, kantet

  Messingkræmmerhus, kantet

  Messingkræmmerhus, kantet, Fyld med en lyskæde eller lidt pyntegran, en bunke fjer eller noget helt fjerdeCa. 19 cm uden hank - kan pudses op hvis du ønsker PRISEN ER FAST TRYK PÅ KNAPPEN ”GÅ TIL VAR

  75,00 kr.26-09-2023
 5. SIRIUS LYSKÆDE, Laura lyskæde fra Sirius med små engle, der lyser blåt. 
20 lysengle
3,8 meter lang

  SIRIUS LYSKÆDE, Laura lyskæde fra Sirius med små engle, der lyser blåt. 20 lysengle 3,8 meter lang Bruger 9,6 watt Til stikkontakt Jeg sender gerne for 45 kr, og jeg har mange spændende juleting og

  50,00 kr.12-05-2024
 6. Lyskæde, Ny lyskæde sender mod Porto sms 26271303
Inde eller udendørs 
Kulørte lamper

  Lyskæde, Ny lyskæde sender mod Porto sms 26271303 Inde eller udendørs Kulørte lamper

  75,00 kr.12-05-2024

Lyskæder er super hyggelige stemningsspredere. Find en flot lyskæde på DBA lige nu.

Er du den trådløse type? Hvis du hverken er til batterier eller ledninger, er du nok hoppet med på trenden med trådløse devices. Sonos er en af de mest populære brands, når det gælder musikafspilning, men det er dyrt at købe udstyret. Eller er det? Læs med her for at finde ud af, hvorfor du lige nu kan gøre et scoop ved at købe brugt Sonos på DBA.

Det er ikke alt, der kan nøjes med et par batterier for at give fuld valuta for pengene. Det er 33-årige Martin helt enig i, for han har selv bygget sin gamer computer. Det har givet ham en computer, som passer perfekt til hans ønsker – og så har han samtidig sparet en masse penge. Se med i videoen, hvor han forklarer, hvordan han gjorde.

Relaterede artikler