Den har været brugt i det franske brandvæsen - Køb Citroënen fra 1964

Den har været brugt i det franske brandvæsen - Køb Citroënen fra 1964

13. april 2017

En fadølsbil, en rullende kaffebar eller en luksuriøs varevogn. Finns gamle Citroën HY72 har fået en kærlig hånd, så den nu kan du til lidt af hvert. Den mangler dog en væsentlig ting: En ny ejer.

Hvis du altid har drømt om at køre i en bil, der tiltrækker sig al opmærksomheden, så har du muligheden nu. Finn og Mette fra Brønderslev har nemlig sat deres unikke køretøj til salg på DBA.

De ejer en ganske gammel Citroën HY72 - fra 1964. En bil, du er bedst rustet til at blive den nye ejer af, hvis du er den udadvendte type:

- Når du kører i bilen, smiler alle folk til dig, så det er en bil, man bliver glad af. Den løber også med al opmærksomheden på campingpladsen, og så skal du i øvrigt have tid til en snak med folk, der er nysgerrige på bilen. Har du ikke tiden, skal du bare købe en mondæn kummefryser-camper, siger Finn med et smil på læben.

Citroën fra 1964 til salg på DBA, DBA Guide
Da Finn og Mette skulle køre bilen hjem til dem selv over Storebæltsbroen, var den ved at blæse ud over vandet
Kom inden for i Finns Citroën fra 1964, DBA Guide
Finn og Mette har givet den gamle bil fra 1964 hele istandsættelsesturen

Og der er også meget at fortælle de nysgerrige om, hvis man bliver den nye ejer af Finns Citroën HY72. Den har nemlig en helt særlig historie:

- Da vi købte bilen, var den rød og meget slidt. Det skyldtes, at den havde levet et hektisk liv som mandsskabsvogn for det franske brandvæsen, fortæller Finn.

Sådan så Citroënen ud i 1964, DBA Guide
Sådan så bilen ud, dengang Finn købte den. Dengang var bilen rød og meget slidt, men den kostede også kun 20.000 kroner

Selv købte han og Mette Citroënen I Brøndby i 2002. Dengang kostede bilen kun 20.000 kroner, men det var tæt på at være spildte penge. For da bilen skulle køres hjem til Finn og Mette over Storebæltsbroen, tog en hidsig blæst fat i bilen i forsøget på at sende vogntøjet ud på de evige jagtmarker.

Heldigvis kom bilen dog hjem i sikkerhed, hvor dens nye ejere gav den hele istandsættelsesturen:

- At gi’ en HY hele turen er nok noget, der kun er økonomisk muligt, hvis du kan gøre noget selv og få lidt hjælp fra venner. Det kræver også en tålmodig bedre halvdel, fortæller Finn, der selv har klaret det meste af renovationen.

Bilen er blevet totalt-adskilt, karosseriet er blevet sandblæst og repareret, taget er forhøjet for at give lidt mere lofthøjde, og der er blevet indbygget markiser i taget. Bagagebæreret i bilen er nymalet, motoren er renoveret, og der er etableret nyt el-net. Finn har også fået monteret nye dæk, nyt lys og monteret masser af chrom.

- At restaurere en HY fra ’64 er ikke helt enkelt - det er muligt, at selve bilen er både enkel og grundlæggende meget simpel i sin opbygning, men der er mange faldgruber. Til gengæld er det gode, at man stort set kan købe alt nyt til bilen, hvis man ønsker det, forklarer Finn.

Bilen blev istandsat, DBA Guide
Sådan så den gamle Citroën ud, da Finn gik igang med at give bilen en kærlig hånd
Citroënens motor, DBA Guide
Finn og Mette havde først planer om at bruge bilen som camper, men senest har parret tænkt den som en foodtruck.
Bilen under istandsættelsen, DBA Guide
I dag har Mette og Finn dog indset, at bilen ikke længere skal være deres, for i dag har de fået andre planer

Finn og Mette har været omkring flere tanker om, hvad bilen skulle bruges til. Først var planen, at den skulle bruges som camper, dernæst til messe/promotion bil, men parret tænkte også i baner som foodtruck.

- Det er jo en ganske fin bil, som virkelig bliver lagt mærke til i by-billedet, og vi kommer altid i snak med folk, når vi er på vejene i bilen, fortæller parret.

Bilen er nu færdigrenoveret og klar til at starte et nyt og spænende liv - for eksempel som camper, isbil, fadølsvogn, foodtruck, rullende kaffebar eller en luksuriøs varevogn.

- Det bliver ikke os, der kommer til at bestemme, hvad den skal bruges til, da vi har fået andre planer for fremtiden. Vi vil sælge bilen, fordi vi har mange andre ting i støbeskeen, og tid har vi ikke for meget af. Det har dog været virkelig sjovt at restaurere bilen, og jeg er sikker på, at den kommende ejer vil få det lige så sjovt, afslutter Finn.

OPDATERING: Finns bil er nu blevet solgt.

Hvis du ligesom Finn har en god gør-det-selv-mand i maven, men dog ikke mangler en bil, så kan du her finde vores guide til, hvordan du pimper din cykel, så den bliver endnu federe.