Unikt på DBA: Henrik sælger brandbilen, fordi den er rød
Video

Unikt på DBA: Henrik sælger brandbilen, fordi den er rød

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Den røde farve er én af årsagerne til, at Henriks brandbil skal sælges. En bil, han selv har købt direkte fra brandstationen i Tyskland. Bliver bilen din, får du et motorkøretøj, som står helt originalt, og som endda gemmer på det gamle brandtøj, original stige, blå blink og udrykning, vandslange og alt, hvad du skal bruge for at slukke en brand.

Opdatering: Den unikke brandbil er blevet solgt.

59-årige Henriks brandbil er så stor og byder på så mange skuffer, skabe og kringelkroge, at Henrik fra Krusmølle ved Aabenraa først opdagede, at bilen var fyldt med gammelt brandtøj, fire år efter, han købte bilen.

I videoen herover kan du møde en mand og en bil, der faktisk ikke har et særlig nært ”venskab”. Henrik Loff elsker sin brandbil, men han har aldrig haft tid til at ”rode” med den. På grund af Corona-epedimien og konvekvenserne heraf, har han nu heller ikke så mange ressourcer til at føre projektet med bilen ud i livet.

Mens brandbilen i dag er solgt, kan du i videoen se alle de mange finurligheder, som brandbilen bød på.

Når du har set videoen, kan du herunder læse dig til en masse ekstra-information om bilen.

Det vil sikkert undre nogle, at man i Henriks brandbil må ryge indendørs. For i bilens døre er der nemlig askebærger. Lidt ironisk, nu hvor så mange ikke-slukket skodder har været årsag til brandstiftelse. Se de søde askebærgere i videoen, som du finder øverst i artiklen
Det vil sikkert undre nogle, at man i Henriks brandbil må ryge indendørs. For i bilens døre er der nemlig askebærger. Lidt ironisk, nu hvor så mange ikke-slukket skodder har været årsag til brandstiftelse. Se de søde askebærgere i videoen, som du finder øverst i artiklen

Henrik sælger blandt andet sin brandbil, fordi den desværre er rød

Blå blink, sirener og en vandslange. Det er nogle af de ting, der kendetegner en brandbil. Men mest af alt er brandbiler forbundet med deres farve - rød.

Dog er det netop den røde farve, der indirekte er en af årsagerne til, at Henrik nu vil af med sin brandbil.

Henrik købte nemlig i sin tid brandbilen fordi, han havde planer om at få bilen til at passe ind i sin eventvirksomhed. Henrik har et event firma, hvor han indretter store mastetelte, lagere, værksteder og messehaller med pynt og sjove effekter, foruden møbler.

Da Henrik i sin tid anskaffede sig brandbilen, var tanken, at bilen skulle bruges som blikfang og sjovt indspark til kommende events:

 

I mit firma bruger vi primært tre farvekoder, som dækker over farver, der alle er jordfarver. Og derfor passer brandbilens røde farve ikke ind i resten af vores udsmykning
fortæller Henrik.

Hans plan har derfor været at få malet brandbilen mørkebrun eller creme, og desuden få ombygget den gamle veteranbil til en bar eller en foodtruck.

Men Henrik har gang i så mange projekter, at han ikke i løbet af de fire år har haft tid til at gøre noget ved brandbilen, og på grund af Corona-epedimien er Henriks firma blevet så økonomisk ramt, at han nu heller ikke synes, han har pengene til at ombygge og male det gamle køretøj.

Derfor må rød være rød, brandbil må forblive brandbil, men det passer ikke ind i Henriks farvekoder eller event-intentioner, og derfor må bilen nu søge andre græsgange.

Henriks bil har et ekstra dæk på taget, hvor brandbilen også har den originale brandstige liggende. En stige, der kan foldes ud, så den er dobbelt så lang
Henriks bil har et ekstra dæk på taget, hvor brandbilen også har den originale brandstige liggende. En stige, der kan foldes ud, så den er dobbelt så lang

Find det på DBA

 1. Peugeot 205, 1,9 CTi Cabriolet, Benzin, 1988, Projekt bil. 

Med danske papir. 

Fin kaleche.

  Peugeot 205, 1,9 CTi Cabriolet, Benzin, 1988, Projekt bil. Med danske papir. Fin kaleche.

  32.000,00 kr.14-06-2024
 2. Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel

  Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel

  Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel, 1970, grøn, 2-dørs, Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel, 1970, grøn, 2-dørs Bilen er fuldstændig skilt fra hinanden. Motor og gearkasse står indenfor på en

  10.000,00 kr.13-06-2024
 3. Wolseley 300 MK. II, 3,0 aut., Benzin, 1963, sort, 4-dørs, RESERVERET

Denne Wolseley 300 6/99 kan b

  Wolseley 300 MK. II, 3,0 aut., Benzin, 1963, sort, 4-dørs, RESERVERET Denne Wolseley 300 6/99 kan blive dit nye projekt. Vi sælger vores fars elskede veteranbil. Værkstedsregninger og regninger på r

  30.000,00 kr.12-06-2024
 4. Citroën DS20, Benzin, 1973, sort, nysynet, 4-dørs, servostyring, “Gudinde til discountpris” Bilen er

  Citroën DS20, Benzin, 1973, sort, nysynet, 4-dørs, servostyring, “Gudinde til discountpris” Bilen er født dansk, kører super dejligt. Hydraulik, undervogn,styretøj bremser, motor, gear virker perfekt.

  59.000,00 kr.10-06-2024
 5. Jaguar MK. X, 3,8 aut., Benzin, 1963, Sjælden Jaguar Mark 10 , 3,8 salon benziner fra 1962, nr plade

  Jaguar MK. X, 3,8 aut., Benzin, 1963, Sjælden Jaguar Mark 10 , 3,8 salon benziner fra 1962, nr plader blev afmeldt i 1996 og har ikke kørt siden. Bilen har meget rust og skal have en total renovering

  70.000,00 kr.08-06-2024
 6. Morris Mascot, Mini 1275, Benzin, 1980, Mini Morris Mascot 1980 ÅBEN FOR BUD!

Født 1000 men der er

  Morris Mascot, Mini 1275, Benzin, 1980, Mini Morris Mascot 1980 ÅBEN FOR BUD! Født 1000 men der er lagt en 1275GT motor i. Motor id nr 12H389N**** reconditioned. Bilen er løbende renoveret og holder

  85.000,00 kr.08-06-2024

Du kan finde veteranbiler på DBA to steder. Ved at klikke her, og du kan også finde dem, her.

Henriks brandbil er en velbevaret originalitet

En veteranbil. Det begreb forbinder mange nok med en bil, der er gammel, og som derfor typisk har været i hænderne på mange ejere.

Ofte vil du se veteranbiler, der er blevet sat i stand hist og her, og som derfor består af en kombination mellem originale dele og nyere reservedele.

Men sådan er det ikke med Henriks brandbil. Den røde slæde købte Henrik direkte fra den tyske brandstation for fire år siden. Dermed er det kun Henrik, der foruden brandstationen, har ejet bilen. Og man kan næsten argumentere for, at Henriks ejerperiode ikke tæller. For Henriks eneste bedrift i forhold til bilen er – rundt regnet – at han har kørt den hjem fra Berlin og placeret den i sin store garage, hvor bilen har sovet i fire år.

Og det manglende nære bånd mellem Henrik og brandbil kan mærkes. Da vi var ude og optage, erkendte Henrik, at han ikke var klar over, hvilken funktion flere af bilens knapper i instrumentbrættet betjente.

Henrik har altså ikke rigtig nærmet sig bilen i sin tid som ejer, og det betyder, at du som den nye forældre til bilen får en original brandbil, som havde du selv købt den fra brandstationen. Den eneste forskel er, at Henrik har gjort det kedelige arbejde for dig: Han har kørt veterankøretøjet hjem til Danmark med 67 kilometer i timen på Berlins motorveje.

Når vi optager Unikt på DBA-film, som omhandler biler, møder vi ofte ejere med benzin i blodet, der kender til hver en lille knap og hver en skue i bilen. Vores besøg hos Henrik og brandbilen står i stor kontrast hertil. For på optagelserne løftede vi op i bagsæderne for at tjekke de store hulrum herunder, og da vi for en god ordens skyld løftede op i det tredje bagsæde, kunne vi sammen med Henrik overraskende konstatere, at dette hulrum, modsat de to forrige, ikke var tomt. Her gemte der sig to sæt ”branddragter”. To store, tunge sølv hel-dragter med tilhørende hovedbeklædningsmasker og handsker til.

Det var jeg faktisk ikke klar over. Det vidste jeg slet ikke
siger Henrik overraskende, i det vi sammen gjorde os denne opdagelse.

Oplevelsen fortæller, hvor lidt Henrik har ”påvirket” bilen, og dermed hvor originalt bilen står. Samtidig siger det noget om, hvor stor en brandbil, Henrik sælger. Så omfangsrig, at der åbenbart kan gemme sig så  gedine sæt brandtøj, uden at ejeren gennem fire år opdager det.

LÆS OGSÅ: Købte spontant et jagerfly på DBA – nu tjener det et ganske andet formål

Køber du Henriks brandbil, følger brandtøjet også med. To heldragter, to hætter med basker samt to handsker
Køber du Henriks brandbil, følger brandtøjet også med. To heldragter, to hætter med basker samt to handsker
Bilen har været til salg på DBA siden 7. marts 2020
Bilen har været til salg på DBA siden 7. marts 2020

Burde være fuld funktionsdygtig

Henriks brandbil er fra 1963. Den har på trods af sin høje alder kun kørt 25.000 kilometer. Du får dermed en bil, der har mange gode kilometer i sig endnu. Og det samme gælder dens ”brandsluknings-skills”:

Henrik har ikke selv testet køretøjets duelighed, men han har omvendt ikke selv pillet ved noget, og dermed kan man som ny ejer af bilen forvente, at den stadig i dag kan sprøjte med vand, så det basker. Har du derfor en have, du er træt af at vande hver dag, kan du anskaffe dig Henriks brandbil, som burde kunne mætte de fleste planter på et split sekund.

Brandbilen er af mærket ’Man 415 H’, og den er fra Tyskland. Den har en 6 cylendret diselmotor, og Henrik forsikrer, at bilen er rustfri i bunden. Dører og låger har dog lidt rust på sig.

Bilens passager-afdeling er så stor, at du snildt vil kunne sidde tre mennesker oppe foran i bilen og 6 mennesker bagved. Er I en familie på 9 mennesker, kunne brandbilen derfor være en bil, der opfyldte jeres pladsbehov.

Er du derimod typen, der elsker fart over feltet, er Henriks røde dyt ikke en sag for dig. Bilen kan hive sig op på 67 kilometer i timen, når det går hurtigst. Det vil sige 2 kilometer hurtigere end minimumskravet for at køre på motorvejen.

Find det på DBA

 1. Volvo 340, 1,7 DL, Benzin, 1989, km 128000, rød, 5-dørs, Volvo 340 DL veteran . Flot kabine , sjælde

  Volvo 340, 1,7 DL, Benzin, 1989, km 128000, rød, 5-dørs, Volvo 340 DL veteran . Flot kabine , sjælden og regulær vogn , ny tandrem , kan glide lidt i kobling

  32.500,00 kr.18-05-2024
 2. Volvo 245, 2,3 stc., Benzin, 1985, 5-dørs, 
LOTUS

GLT 1982.
Veteran synet i efteråret, 7.5 år til n

  Volvo 245, 2,3 stc., Benzin, 1985, 5-dørs, LOTUS GLT 1982. Veteran synet i efteråret, 7.5 år til næste syn. Hun er tunet i samarbejde med Kolstrup. Hun er i fin stand Drej nøglen, og kør Original tu

  75.100,00 kr.16-05-2024
 3. Volvo 244 2,2 aut. Benzin aut. Automatgear modelår 1974 km 80000 Lysblå, Unik fi volvo 244 med autom

  Volvo 244 2,2 aut. Benzin aut. Automatgear modelår 1974 km 80000 Lysblå, Unik fi volvo 244 med automatgear og kun kørt 80000km årg 1974, i den helt rigtige madame blå farve. selvfølgelig veteran nysyn

  89.900,00 kr.03-09-2023
 4. Volvo V70, 2,4 aut., Benzin, aut. 1999, grå, træk, klimaanlæg, aircondition, ABS, airbag, 5-dørs, ce

  Volvo V70, 2,4 aut., Benzin, aut. 1999, grå, træk, klimaanlæg, aircondition, ABS, airbag, 5-dørs, centrallås, startspærre, 16" alufælge servostyring, Må desværre skille mig af med denne Virkelig dejli

  8.000,00 kr.20-04-2023

Klik her for at se veteranbilerne.

Disse fasetter ved brandbilen er Henrik selv mest begejstret for

En ejer, der efter fire år stadig ikke kender til alle instrumentbrættets funktioner – nej, man skulle ikke umiddelbart tro, at Henrik havde anden erfaring med brandbiler. Men det er lige nøjagtig, hvad han har.

Henrik har tidligere købt en brandbil, som han malede i creme-nuancer, ombyggede og solgte til et firma som blikfang. 

Det, jeg synes, er fasinerende ved brandbiler, er deres mange visuelle detaljer. For eksempel de mange fine håndtag, der er på sådan en bil, og alle bilens mange lamper
fortæller Henrik.

Han er også ret begejstret for de metaltrin, der kan foldes ud på bilens bagende, så man kan klatre op på bilens tag. Originale detaljer, han håber, en ny ejer vil bevare.

SE OGSÅ: Unikt på DBA: Kebab- og pølsevogn til salg

Henrik håber på at få 59.000 kroner for sin brandbil
Henrik håber på at få 59.000 kroner for sin brandbil

Har du også undret dig? Denne funktion har bilens to ”følehorn”

Vandslange, en stige og blå blink. Du finder mange ting på en brandbil, som adskiller den fra andre, normale biler. En af de ting er desuden de to hvide, runde plastik-”dimser”, som er placeret på to sorte plastik-stænger i hver sin side af bilens forparti.

De to hvide bolde på de sorte stænger minder nærmest om følehorn, og det er næsten også den funktion, de varetager.

- På sådan en stor bil kan det være vanskeligt at se ud over siderne på bilen. Bilens yderste kant foran kan du ikke se fra føresædet, og derfor er disse to sat på for at give føren en fornemmesle af, hvor bilens yderste punkt er, forklarer Henrik.

Find det på DBA

 1. Audi RS6 4,0 TFSi Avant quattro Tiptr. Benzin 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2014 km 127000 Koks n

  Audi RS6 4,0 TFSi Avant quattro Tiptr. Benzin 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2014 km 127000 Koks nysynet klimaanlæg ABS airbag alarm centrallås startspærre servostyring, 🔘 12 MDR FINANSIEL LEASING

  919.500,00 kr.13-06-2024
 2. Audi SQ5 3,0 TDi quattro Tiptr. Diesel 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2020 km 68000 Sortmetal ABS

  Audi SQ5 3,0 TDi quattro Tiptr. Diesel 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2020 km 68000 Sortmetal ABS airbag startspærre, Topudstyret Audi SQ5 TDI, ✔️ LEASING FORSLAG: ✔️ Udbetaling: 80.000 kr. +moms,

  869.900,00 kr.14-06-2024
 3. Audi R8 4,2 FSi Coupé quattro S-tr. Benzin 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2015 km 97000 Koksmetal

  Audi R8 4,2 FSi Coupé quattro S-tr. Benzin 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2015 km 97000 Koksmetal ABS airbag, Audi R8 med dens 4,2 liters V8-turbomotor en af tidernes mest legendariske sportsvogne.

  1.295.000,00 kr.12-06-2024
 4. Audi A6 55 TFSi Sport quattro S-tr. Benzin 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2020 km 200000 ABS airba

  Audi A6 55 TFSi Sport quattro S-tr. Benzin 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2020 km 200000 ABS airbag, DETTE ER EN TEST ANNONCE, OPRETTET AF BILBASEN. DER ER INGEN BIL TIL SALG. THIS IS A TEST AD, CRE

  849.999,00 kr.14-06-2024
 5. Audi Q8 e-tron 55 S-line quattro El 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2024 km 6700 Mørkblåmetal klima

  Audi Q8 e-tron 55 S-line quattro El 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2024 km 6700 Mørkblåmetal klimaanlæg ABS airbag startspærre, Topudstyret Audi Q8 e-tron nu på lager, ✔️ Batteri størrelse 106 Kwh

  819.900,00 kr.10-06-2024
 6. Audi S6 3,0 TDi Avant quattro Tiptr. Diesel 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2019 km 86000 Sortmetal

  Audi S6 3,0 TDi Avant quattro Tiptr. Diesel 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2019 km 86000 Sortmetal klimaanlæg ABS airbag, Veludstyret Audi S6 i Mythossort metallak!, ✔️ 21" smedede aluminiumsfælge,

  839.900,00 kr.10-06-2024

I skrivende stund er der 32.841 biler til salg på DBA, og her kan de se de dyreste.

Alle Henriks mange projekter

Hvorfor køber man en brandbil, kører helt til Berlin for at hente den hjem, for så at stille den i en garage i fire år. Uden kærlighed?

Spørgsmåler trænger sig måske på, når du læser denne artikel. Svaret er, at Henrik er en mand, der får en masse nye idéer, og som konstant er ifærd med et projekt.

- Jeg ejer to restauranter og et eventfirma, så der er altid projekter. Derfor har jeg ikke lige fået tid til at gå igang med brandbilen, fortæller Henrik.

Nu hvor Corona-epedimien har ramt Danmark, har det også ramt Henrik på pengepungen, så ham og konen besluttede i fællesskab, at det måtte være en oplagt anledning til at få ryddet lidt op og solgt ud af projekter, der havde lange udsigter.

Min kone kiggede på mig og sagde, ’Hvaaa. Skulle den brandbil måske ikke også se at finde sig en ny ejer’
fortæller Henrik.

Han har ellers fået en masse tid i kræft af, at hele 32 arrangementer i hans biks er blevet rykket eller aflyst. Men når Danmark åbner igen, spår Henrik, at han får travlt. Både med at afholde de rykkede events og med nye bookninger. Og til den tid er der ikke plads og overskud til kvalitetstid med brandbilen.

SE OGSÅ: VIDEO: Ikonisk børnecykel laves om til sæbekassebil

Det er brandbilens røde farve, der er en af grundene til, at Henrik vil sælge den
Det er brandbilens røde farve, der er en af grundene til, at Henrik vil sælge den
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Her er DBA-annoncen. Du kan finde linket til den - såfremt brandbilen stadig er til salg, når du læser dette - i teksten herunder
Her er DBA-annoncen. Du kan finde linket til den - såfremt brandbilen stadig er til salg, når du læser dette - i teksten herunder

En brandbil ingen kendte til

Når vi kvinder køber en ny kjole, kan det være så stor en ting for os, at den skal vises frem til flest mulige. I det lys skulle man tro, at når man anskaffer sig en brandbil, skal hele verden vide det. Men sådan foregår det ikke hos Henrik.

Henrik er gået stille med dørerne. Og ikke engang bevidst. Henrik har gang i så mange projekter, at dét at anskaffe sig en brandbil ikke altid er noget, han lige får fortalt til selv de nærmeste:

- Jeg havde for et år siden stillet brandbilen ud på gårdspladsen for lige at lufte den, og så kørte min bror tilfældigvis forbi. Han ringede straks til mig og spurgte, om jeg mon lige havde købt mig en brandbil. Så måtte jeg fortælle ham, at jeg faktisk havde ejet den i 3 år, griner Henrik.

Brandbilen set fra oven af
Brandbilen set fra oven af

Find det på DBA

 1. Legetøj, Corg Bedford, Meget flot gammel Bedford brandbil fra cirka 1960erne 
Sender med GLS som spo

  Legetøj, Corg Bedford, Meget flot gammel Bedford brandbil fra cirka 1960erne Sender med GLS som sporbar pakke Fast pris

  400,00 kr.09-06-2024
 2. Biler, Matchbold., Gammel brandbil .
Meget fin stand.
Desværre ingen æske.

  Biler, Matchbold., Gammel brandbil . Meget fin stand. Desværre ingen æske.

  140,00 kr.09-06-2024
 3. Andre samleobjekter, Gamle legetøjsbiler, Fire skønne gamle legetøjsbiler. 
Tre af bilerne er fra Ja

  Andre samleobjekter, Gamle legetøjsbiler, Fire skønne gamle legetøjsbiler. Tre af bilerne er fra Japan og den sidste fra England. 1. Nuser og Søren Brun fra tegneserien "Radiserne" er sjældne og fra

  125,00 kr.08-06-2024
 4. Biler, Brandbiler, 400kr for dem alle ellers kom nedbrud

  Biler, Brandbiler, 400kr for dem alle ellers kom nedbrud

  300,00 kr.08-06-2024
 5. Biler, Gamle brandbil, Siku

  Biler, Gamle brandbil, Siku

  300,00 kr.08-06-2024
 6. Biler, Brandbil

  Biler, Brandbil

  300,00 kr.08-06-2024

I kategorien ’samlinger og objekter’ kan du finde brandbiler og -tilbehør til salg.

En brandbil er bare én ud af mange mærkelige ting, vi har til salg – og har haft til salg – på DBA. Blandt andet kan det nævnes, at vi har haft et piratskib til salg, en cykel, ejet af en OL Guld-cykelrytter og en orange båd, der nærmest ligner en U-båd. Læs om flere mærkelige ting, der har været til salg på DBA i artiklen, her.

Du kan også blive klogere på, hvorfor ikke alle mænd har kastet deres had på Berlingo’er. Eksempelvis har vi talt med en kendis, der drømmer om at eje en Berlingo, og hvordan det kan være, kan du få svar på i denne artikel.

Vil du vide mere – læse med trin for trin – så klik på artiklen bag videoen, her.

Relaterede artikler