Danmarks grimmeste bil er til salg på DBA
Video

Danmarks grimmeste bil er til salg på DBA

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

’Vejret har godt nok været dårligt de seneste dage’. Er du også træt af kedelig ’snik-snak’? Hvis du køber Jens’ bil, vil du for evigt have noget at starte en samtale med. Jens’ bil fungerer nemlig som det, han selv kalder for en ’icebreaker’. En bil, der sætter snakken i gang. Den ser nemlig så mærkværdig ud, og mange har aldrig set noget lignende.

Opdatering: Siden denne artikel er blevet skrevet, er bilen blevet solgt

En rød sportsvogn tiltrækker opmærksomhed. En bil med hurtig acceleration og høj motorlyd får også folk til at kigge en ekstra gang. Men hvordan ville du have det med, at folk vendte sig om efter din bil, fordi de synes, den så mærkelig ud – ikke fordi, de synes, den var speciel flot eller lød godt?

Det kan blive virkeligheden, hvis du køber Jens Stendahls bil. Jens ejer nemlig en Nissan S-Cargo, som vi her på DBA Guide-redaktionen mener er Danmarks grimmeste bil. En bil, der er særlig og mærkværdig i sit udseende, og et køretøj, som 57-årige Jens mener, der kun findes denne model af i hele Danmark.

- Det er ubetinget den mest underlige bil, jeg har ejet. Med denne bil har man aldrig svært ved at finde sin bil på parkeringspladsen, griner ejeren og nu også ’sælgeren’, 57-årige Jens, der afslører at han har ejet en del flere biler, end du selv har. Faktisk virkelig, virkelig mange biler. Hvor mange, kan du blive klogere på i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Jens, der bor i Dollerup, syd for Viborg, er dog ikke helt enig i, at bilen er uskøn. Han elsker sin hvide, nuttede bil og sælger vognen efter 12-13 års ”sammenliv”. Nu er det på tide, at det unikke køretøj får en ny ejer, men det er også svært for Jens at gå af med bilen:

- Der er kun produceret 8.000 af denne model på verdensplan, og jeg mener ikke, der findes andre af modellen i Danmark. Jeg har derfor svært ved at skille mig af med den, og jeg håber, den nye ejer er en, der vil beholde bilen i Danmark, så jeg på en måde kan ”følge den” stadig, siger Jens, der samtidig fortæller, at bilen er så særlig, at den har været en tur på ’Nissan Academy’.

Hvis du vil se nærmere på, hvad du lige nu har muligheden for at købe, kan du klikke ’play’ i videoen herover, hvor Jens også viser, hvordan bilen kører en smule anderledes end andre biler. Du kan også i artiklen herunder blive klogere på i hvilken situation, Jens ikke synes, det var sjovt, at hans bil blev kaldt for ’grim’.

'En køber får selvfølgelige en instruktion ift Nissan S Cargo reservedele, forum/nørde klub, div parpier og evt. nye fremtidsplaner', skriver Jens i annoncen
'En køber får selvfølgelige en instruktion ift Nissan S Cargo reservedele, forum/nørde klub, div parpier og evt. nye fremtidsplaner', skriver Jens i annoncen
Bilen kan maksimum køre 160 kilometer i timen. Den har kørt 2.500-3.000 kilometer.
Bilen kan maksimum køre 160 kilometer i timen. Den har kørt 2.500-3.000 kilometer.

Unikt barn har mange navne

Er det godt at skille sig ud? Er det fedt at være anderledes? Det spørgsmål er stort, og der findes ikke ét entydigt svar. Men i en situation, hvor du har et firma, som du gerne vil udbrede kendskabet af, er det positivt. Derfor gik Jens for 12-13 år siden på jagt efter en bil, der kunne agere blikfang. En vogn, han kunne plastre til i plakater for sin virksomhed.

Jeg fandt bilen på eBay i Skotland og tænkte, at det lige netop var sådan en, jeg havde ledt efter. En bil, der var helt særlig, og som jeg heller ikke selv havde set før, fortæller Jens, der endte med at måtte køre bilen hjem fra Belgien, hvor sælgeren havde rykket bilen hen
fortæller Jens.

Men tilbage til spørgsmålet i toppen af dette afsnit. For selv for denne Nissan er det ikke entydig positivt at være særlig. Jens måtte få bagsiden af medaljen at føle, da han skulle indregistrere sin hvide særling:

- Jeg skulle gå virkelig meget igennem, før det lykkedes at få bilen indregistreret. Først prøvede jeg som normal personbil, men det blev ikke accepteret. Så forslog jeg, om den så kunne indregistreres som taxa, som bus og som traktor. Nu er bilen synet og godkendt som en bil på hvideplader, der dog kører på gule plader, og jeg har lovet Skat, at jeg aldrig finder en så særlig bil igen, så vi ikke skal igennem sådan et show en gang til, griner Jens.

Find det på DBA

 1. Nissan X-Trail 1,3 Dig-T 160 Tekna DCT 7prs Benzin aut. Automatgear modelår 2019 km 122000 Perlemors

  Nissan X-Trail 1,3 Dig-T 160 Tekna DCT 7prs Benzin aut. Automatgear modelår 2019 km 122000 Perlemorshvid træk klimaanlæg ABS airbag centrallås servostyring, 1 EJERS TOPUDSTYRET 7 PERSONERS VOGN - AUTO

  239.900,00 kr.17-04-2024
 2. Nissan e-NV200, 24 Combi Comfort+, El, aut. 2014, km 44000, hvid, nysynet, klimaanlæg, ABS, airbag,

  Nissan e-NV200, 24 Combi Comfort+, El, aut. 2014, km 44000, hvid, nysynet, klimaanlæg, ABS, airbag, 5-dørs, centrallås, startspærre, service ok, 15" alufælge servostyring, Rigtig fin Nissan E-NV200 på

  89.900,00 kr.17-04-2024
 3. Nissan Ariya 87 Evolve e-4ORCE El 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2023 km 12000 Gråmetal klimaanlæg

  Nissan Ariya 87 Evolve e-4ORCE El 4x4 4x4 aut. Automatgear modelår 2023 km 12000 Gråmetal klimaanlæg ABS airbag alarm startspærre servostyring, DENNE BIL ER KLAR TIL JANUAR LEVERING! - RING FOR BESIGT

  419.900,00 kr.17-04-2024
 4. Nissan Qashqai 1,2 Dig-T 115 Acenta Benzin modelår 2017 km 109000 Hvid træk nysynet klimaanlæg ABS s

  Nissan Qashqai 1,2 Dig-T 115 Acenta Benzin modelår 2017 km 109000 Hvid træk nysynet klimaanlæg ABS startspærre servostyring, Stig IND og IKKE NED i Bilen Med denne Fantastisk flotte og velholdte 1 eje

  139.900,00 kr.17-04-2024
 5. Nissan Qashqai 1,5 dCi 110 Acenta Connect Diesel modelår 2016 km 232000 Mørkgrå nysynet ABS airbag s

  Nissan Qashqai 1,5 dCi 110 Acenta Connect Diesel modelår 2016 km 232000 Mørkgrå nysynet ABS airbag startspærre servostyring, 17" alufælge, 2 zone klima, fjernb. c.lås, fartpilot, kørecomputer, infocen

  99.900,00 kr.16-04-2024
 6. Nissan Qashqai 1,6 Acenta CVT Benzin aut. Automatgear modelår 2012 km 132000 Sortmetal træk klimaanl

  Nissan Qashqai 1,6 Acenta CVT Benzin aut. Automatgear modelår 2012 km 132000 Sortmetal træk klimaanlæg ABS airbag startspærre servostyring, aut., 17" alufælge, fuldaut. klima, 2 zone klima, fjernb. c.

  99.800,00 kr.17-04-2024

506 Nissan-biler er lige nu til salg. De dyreste kan du se, her. Den Nissan-model, der er næstflest til salg af, er Nissan Micra, som der er 80 styk af.
  

Så mange biler har Jens ejet

Jens’ alder tæller 57, og derfor vil du med lidt hurtig hovedregning kunne regne dig frem til, at han købt og solgt mere end én bil om året hvert år i sit liv. Jens har nemlig ejet omkring 75 biler i sin levetid, og har man det nummer i baghovedet, føles det helt som en ”sejr” for den lille, hvide Nissan, at den har været i Jens’ varetægt i hele 12-13 år.

- Jeg har haft svært ved at sætte bilen til salg, fordi jeg holder af den. Jeg bliver glad af, at køre i den, og jeg nyder samtidig, at andre typisk også får et smil på læben, når bilen og jeg kommer kørende, fortæller Jens.

Lige for tiden ejer han kun denne hvide Nissan foruden sin personbil, der er en Volvo V70. De tidligere biler, som Jens har haft i sin varetægt, er ligesom den hvide, firkantede bil også specialbiler, men de har typisk være Alfa Romeoér.

- Jeg kan godt lide særlige biler, fordi det ikke er mainstream. Det, jeg særligt godt kan lide ved Alfa Romeo’er, er, at de er en blanding af geniale og håbløse. Når jeg har solgt denne Nissan, har jeg planer om, at Polestar bliver mit næste bilkøb, fortæller Jens.

LÆS OGSÅ: Derfor behøver du IKKE sløre din nummerplade, når du sælger bil

Jens har oplevet, at folk decideret har kørt efter ham, fordi de håbede, at han ville stoppe bilen, så bilens passagerer bagved kunne komme op til Jens og få en snak om hans særling af et køretøj.
Jens har oplevet, at folk decideret har kørt efter ham, fordi de håbede, at han ville stoppe bilen, så bilens passagerer bagved kunne komme op til Jens og få en snak om hans særling af et køretøj.

Disse ting skal du nok lige vende dig til, hvis du blive den nye ejer af bilen

Jens er en ærlig sælger, der ikke har noget imod at påpege de ”udfordringer”, bilen på nuværende tidspunkt har:

- Jeg har ikke lavet noget ved bilen i alle de år, jeg har ejet den. Jeg er selv uddannet mekaniker, men jeg synes ikke, det er særlig sjovt at skrue på biler i min fritid. Jeg vil helst bare køre i dem, siger en grinende Jens og fortsætter:

- Bilen fejler som sådan ikke noget andet end patina, og så har den elektriske funktion i soltaget svært ved at fungere. Jeg må folde soltaget manuelt, så det er jo en opgave, en ny ejer eventuelt kan kigge på.

Bilens rat er placeret i højre side, fordi vognen oprindelig er designet til at køre i Japans gader. Det faktum koblet med, at bilen er firkantet og ikke har ruder i bilens lastrum betyder, at bilen er udstyret med en blind vinkel.

- Nissan’en er også særlig, fordi den er så høj, og derfor har bilen et meget lyst frontparti. En kæmpe forrude. Det er jo dejligt, for så er der en masse at kigge på for passagererne, men den har samtidig større risici for at blive udsat for stenslag. Hvis ruden smadrer, bliver det lidt af et arbejde at finde en, der passer i formen. Sådan er det generelt med denne bil; dens reservedele er ikke helt nemme at skaffe, fortæller Jens, der dog minder om, at der altid er hjælp at hente i Nissan-klubben.

221 Nissan Quashqai er lige nu til salg på DBA.
  

’Din bil er ikke særlig køn, hva’?'

Det er ofte et følsomt emne at kommentere på andres udseende, hvis det er til den negative side, men Jens kan godt selv se, at hans bil ser særlig ud, og selvom han selv mener, den mest af alt bare ’ser sød ud’, kan Jens godt klare, at andre nok vil mene, den er grim. Men i nogle situationer, er han ikke så venligt stemt overfor negative kommentarer, som går på hans hvide Nissans udseende:

Da jeg skulle have bilen vurderet hos Skat, sagde damen bag skranken, ’Den bil er da heller ikke for køn’. Det irriterede mig, fordi jeg jo havde så svært ved at få bilen indregistreret, så at hun også lige svinede min bil, var bare lidt for meget. Jeg kom til at svare hende lidt kækt, at ingen af os to jo selv var får kønne heller
husker Jens.

Du kan jo selv vende tilbage til damen ved skranken, hvis du har mod på at forsøge at få bilen godkendt til at rumme en passager mere. Jens købte nemlig bilen med et sæde mere, som kan monteres bagpå, men som bilen er registreret nu, er det ikke lovligt at montere endnu et sæde i køretøjet.

LÆS OGSÅ: Ny undersøgelse: Denne farve bil scorer du flest damer på

Bilen blev produceret på Pike Factory i Japan
Bilen blev produceret på Pike Factory i Japan
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Her er Jens’ DBA-annonce
Her er Jens’ DBA-annonce

Klædt ud

Det er ikke hvem som helst, Jens håber vil overtage hans unikke bil. Jens har, som tidligere skrevet, ejet rigtig mange biler i sit liv, og derfor har han oplevet mange købssituationer.
Han har prøvet at stå i en situation, hvor køberen ville ræse rundt i Jens bil i kun et år for derefter at køre vognen til skrot. Selvom køber ville betale Jens’ forlangte pris for vognen, ville Jens ikke sælge, da han kunne forstå på køber, at hans special-bil efter et år ikke længere ville være kørende:

- Jeg blander mig jo normalt ikke i, hvad folk gør ved bilerne, når de overtager, men jeg vil da gerne kunne følge bilens færden bagefter. I det mindste bare vide, den stadig kører rundt – ja gerne her i Danmark, siger Jens.

Han ved ikke, hvem en typisk køber til sådan en her bil kunne være, men han forestiller sig, det kunne være en virksomhed, som plastrede den til i reklamer for at få blikfang.

- Jeg har også på nettet set en bil magen til, der var plastret til i reklamer for kaffebønner, og jeg har også set et eksemplar, der var sminket som en ’Postmand Per-bil’, fortæller Jens.

Find det på DBA

 1. Audi S6 Stadioncar benzin aut., modelår 2012, km 170000, Brun, nysynet, service ok, ABS, airconditio

  Audi S6 Stadioncar benzin aut., modelår 2012, km 170000, Brun, nysynet, service ok, ABS, aircondition, alarm, træk, centrallås, klimaanlæg, startspærre, Sjældent udbudt Audi S6. -NYSYNET ved salg -Ny

  430.000,00 kr.17-04-2024
 2. Mazda MX3 1,6 i

  Mazda MX3 1,6 i

  Mazda MX3 1,6 i benzin, modelår 1993, km 196000, Hvid, Mazda MX3 1,6 i En rigtig klassisk sportsvogn, hvor du sidder lavt i et dejligt sportssæde. Skifter tæt og kontant gear - Og man kan høre lyden

  24.900,00 kr.10-04-2023
 3. Matra Simca Bagheera

  Matra Simca Bagheera

  Matra Simca Bagheera benzin, modelår 1979, km 84600, Matra Simca Bagheera. Fin original 3-sædet sportsvogn. Opbygget i glasfiber. Frisk rustbehandlet bund. 1,5 l. centermotor - 4 manuelle gear - 90

  34.900,00 kr.14-03-2023
 4. Jeep Grand Cherokee Jeep Grand Cherokee Jeep Grand Cherokee benzin, modelår 2000, km 97000, sølv, se

  Jeep Grand Cherokee Jeep Grand Cherokee Jeep Grand Cherokee benzin, modelår 2000, km 97000, sølv, service ok, Jeep Grand Cherokee 4,7 L - V8 - Unik rustfri bemærk km. 97000 - nyt træk -har aldrig tid

  122.000,00 kr.29-03-2024
 5. Triumph TR 3 A benzin, modelår 1961, km ?, Rød, nysynet, Klassisk Engelsk sportsvogn monteret med tr

  Triumph TR 3 A benzin, modelår 1961, km ?, Rød, nysynet, Klassisk Engelsk sportsvogn monteret med trådhjul. Stel nr: TS 68267 L Med trådhjul og vingemøtriller. Originale pladehjul medfølger. Soft top

  120.000,00 kr.17-03-2024
 6. Tilbud - Xsara Picasso, C4 - 5d - 6.500,-

  Tilbud - Xsara Picasso, C4 - 5d - 6.500,-

  Citroën Xsara Picasso, C4 benzin, modelår 2006, km 279.000, Mørke Blå, 16" alufælge, 🔑Starter og kører godt.🚘 🚗airc, sædevarme, el-ruder, el-spejle, cd/radio, airbag, anhænger-træk, 🔧bagklap hånd

  6.500,00 kr.14-04-2024

Klik her og her for at se de veteranbiler, der er til salg på DBA. Du kan finde amerikanerbiler, her.

Vores biljournalist her på DBA Guide, Simon, kigger hver dag efter særlige biler på DBA, og han er gennem tiden stødt på biler, hvor det visuelle ikke spiller. Fem af de biler har han samlet i en liste her, en liste over de fem grimmeste biler.

En anden japansk motor-model, som ikke alle ville mene er en fryd for øjet, er denne knallert, som kan foldes sammen, og som har været til salg på DBA. I videoen herunder kan du se, hvordan den ser ud, og i artiklen her kan du få svar på, om knallerten stadig er til salg.

Relaterede artikler