Kan du huske dem alle? 10 populære sko fra 00’erne
Livsstil

Kan du huske dem alle? 10 populære sko fra 00’erne

Christine
Christine

Du kan sikkert huske Kawasaki og Converse, men der er uden tvivl også et par sko eller to, du med tiden har fortrængt. Kan du huske alle de sko, vi hoppede i gennem 00’erne? Vi opdaterer dig med denne liste over de 10 mest populære sko fra årtiet i anledningen af, at DBA fylder 40 år. I denne artikel går turen til 00'erne og ned til vores fødder.

Du hoppede med sikkerhed i bukser fra Miss Sixty, lod tasken fra Eastpak daske langt nede på rumpetten og chattede med vennerne over MSN. Men hvad stak du fødderne i den gang i 00’erne? Bamsestøvler, Kawasakieller Converse?

Du gik det nye millennium i møde med stil, gjorde du ikke? Det synes du med sikkerhed dengang, men hvordan du egentlig anser det i dag, er måske en anden sag. Sådan tænker de fleste umiddelbart, men vent nu lige lidt. Dykker vi ned i listen over de 10 mest populære sko fra 00’erne, vil du med garanti blive overrasket over, hvad du ser. For lad os komme med en lille teaser: Vi går faktisk med nogle af skoene endnu! Hvilke det er, afslører vi her, hvor vi i anledningen af, at DBA kan fejre 40 års jubilæum går ned af fortidens vej og minder dig om alle de sjove genbrugstendenser de seneste fire årtier. 

Kan du huske de bløde bamsestøvler? Melissa sælger dette par for 50 kroner. Det er en størrelse 38, og du kan hente dem i Næstved.
Kan du huske de bløde bamsestøvler? Melissa sælger dette par for 50 kroner. Det er en størrelse 38, og du kan hente dem i Næstved.

Her er 00’ernes buffaloboots

Hvad buffaloboots gjorde for moden i 90’erne, gjorde Kawasaki for 00’erne. Skoene kunne fås i flere farver fra de afdæmpede sorte, til de pink, orange eller grønne modeller, der lyste op for enden af de ekstremt stramme busker, vi gik rundt i. 

Var du særligt smart, trak du selvfølgelig de hvide tennissokker op over bukserne, så man rigtigt kunne se de seje sko.

Sko med skaktern

Skakternede sko var for både piger og drenge, og der skulle stå 'Vans' på dem, hvis du var med på moden – og det var du med garanti.

Fordelen ved skoen var, at de – modsat mange af de andre fra 00’erne – faktisk kunne bruges på regnvejrsdage uden, at fødderne blev våde. Samtidig kunne du hoppe i dem på få sekunder, så du snart kunne stikke af sted på dit skateboard.

Find et par Vans i dag:

 1. Kondisko, str. 38, Vans, Røde, Stof, Næsten som ny, Brugt få gange

  Kondisko, str. 38, Vans, Røde, Stof, Næsten som ny, Brugt få gange

  100,00 kr.29-03-2023
 2. Herresko, Vans, str. 43, Sort/hvid, Lærred, Ubrugt, Fejlkøb og sælges derfor igen. Klassisk Vans.

  Herresko, Vans, str. 43, Sort/hvid, Lærred, Ubrugt, Fejlkøb og sælges derfor igen. Klassisk Vans.

  375,00 kr.29-03-2023
 3. Vans Bukser - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 32

  Vans Bukser - Secondhand - Kvinde - Størrelse: 32

  Vans, str. 32, Bukser, Et par bukser fra Vans. Bukserne er beige og i størrelse 32. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi sender med Budbee for kr. 35,- ✓ Vi

  169,00 kr.29-03-2023
 4. Van Gils Skjorte - Secondhand - Mand - Størrelse: 43

  Van Gils Skjorte - Secondhand - Mand - Størrelse: 43

  Van Gils, str. 43, Skjorte, Skjorte fra Van Gils. Skjorten er pink og i størrelse 43. Det er en god idé at have nogle få flotte basis ting i garderoben, som kan sættes sammen med stort set alt. Denn

  129,00 kr.29-03-2023
 5. Vans Top - Secondhand - Unisex - Størrelse: L

  Vans Top - Secondhand - Unisex - Størrelse: L

  Top, Vans, str. L, Top fra Vans. Toppen er blå og i størrelse large. Toppen virker let og virkelig rar at have på. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi se

  49,00 kr.29-03-2023
 6. Van Gils Blazer - Secondhand - Mand - Størrelse: XL

  Van Gils Blazer - Secondhand - Mand - Størrelse: XL

  Van Gils, str. XL, Blazer, Blazer fra Van Gils. Blazeren er grå. Med blazeren fra Van Gils så er du klar til fest. ✓ Du får altid 30 dages returret hos os ✓ Levering inden for 1-3 hverdage ✓ Vi se

  319,00 kr.29-03-2023

Mærkeligt? Sutsko i skoletiden

Tager du på arbejde eller i skole med sutsko på fødderne? Det gjorde vi i 00’erne, men den gang kaldte vi det ikke for sutsko, men kinasko.

Praktisk var modefænomenet dog på ingen måde, for skoen sugede selv de mindste dråber fugt til sig, så man sjoskede rundt i våde sko og sokker dagen lang. Den sorte sko med den hvide stofbund var altså garanti for kolde fødder, men det forhindrede os ikke i at leve op til moden selv på en regnfuld efterårsdag eller en våd vintermorgen.

Et sikkert hit fra Kina

Fra kinasko til kinesisk netsko – vi var vilde med fodtøj fra Østen i 00’erne! De kulørte netsko var en farverig flip-flop, som var perfekt at tage på til stranden. Eller i byen, i supermarkedet, til bryllup, halbal, eller hvor vi nu ellers skulle hen.

De gennemsigtige netsko var et hit både til hverdag og fest.

Kan du huske denne tendens?

Man kan overveje, om det måske var en tendens? Sutsko og slippers var i hvert fald gengangere i skoskabet. Den største ulempe ved dem var bare, at de ikke holdt særligt længe, så pengene, vi havde tjent ved at gå med aviser, kunne hurtigt blive brugt på fodtøj.

Heldigvis behøvede vi ikke gå på shopping i de dyreste butikker for at være med på moden. Bilka var nemlig leveringsdygtige i tidens mest eftertragtede slippers – ja, dem med det lille diamantspænde på siden – og kunne du grave dem fri i guld eller sølv, var du skolens smarteste teenager.

LÆS OGSÅ: For små sko?

For kun 25 kroner kan du blive den heldige ejer af et par kinasko. Marta fra Køge sælger dette par i størrelse 39.
For kun 25 kroner kan du blive den heldige ejer af et par kinasko. Marta fra Køge sælger dette par i størrelse 39.

Dette huskede du med garanti at gøre

Okay, måske er vi faktisk slet ikke så langt fra 00’erne, som vi tror? Sneakers var lige så populære dengang, som de er i dag.

I 00’erne stak vi fødderne i de hvideste sneakers fra Reebok, og vi huskede selvfølgelig, at skoflappen skulle side foran remmene.

Denne sko tog timer at tage på

De fleste piger fra 00’erne kan nok huske gladiator-sandalerne, og ikke for deres lækre design eller gode kvalitet, men derimod for, hvor besværlige de var at tage på… For her står vi med en sko, du skal afsætte tid til at komme i.

De mange remme og snører giver dig kamp til stregen, og det bliver jo heller ikke nemmere af at balancere på et ben, mens du forsøger at stikker fødderne i en sko, som skal snøres langt op ad benet. Og jo højere, jo bedre, synes mottoet at være, for gik sandalen til knæet, var du bare ekstra tjekket!

Kan du huske denne klassiker?

Vi var ikke for fine til at få en lille sløjfe på skoen eller en cool kvast på toppen. Havde du også ballerinaerne? De fandtes i mange farver, kunne havde mange former, mens fælles for dem alle var, at de både var smarte sammen med vores skinny jeans, mini-skirts og croptops.

Find sneakers i dag:

 1. Sneakers, Hugo boss, str. 38, Mørkeblå, Næsten som ny

  Sneakers, Hugo boss, str. 38, Mørkeblå, Næsten som ny

  140,00 kr.29-03-2023
 2. Sneakers, str. findes i flere str., Flere mærker, Flere mærker og flere størrelser:-) Tjek vores and

  Sneakers, str. findes i flere str., Flere mærker, Flere mærker og flere størrelser:-) Tjek vores andre annoncer:-)

  150,00 kr.29-03-2023
 3. Sneakers, str. 36,5, Nike Air Max 97. Str 36,5. Brugt minimalt 

Kan afhentes i Humlebæk eller sende

  Sneakers, str. 36,5, Nike Air Max 97. Str 36,5. Brugt minimalt Kan afhentes i Humlebæk eller sendes forsikret for 41 kr. Fast pris. Kan afsendes allerede i morgen

  450,00 kr.29-03-2023
 4. Sneakers, str. 36,5, Nike Air Max 270. Str 36,5. Brugt minimalt 

Kan afhentes i Humlebæk eller send

  Sneakers, str. 36,5, Nike Air Max 270. Str 36,5. Brugt minimalt Kan afhentes i Humlebæk eller sendes forsikret for 41 kr. Fast pris. Kan afsendes allerede i morgen

  450,00 kr.29-03-2023
 5. Sneakers, Armani, str. 46, sort, Ubrugt, ny i kasse med prismærker, aldrig brugt super fede sko

  Sneakers, Armani, str. 46, sort, Ubrugt, ny i kasse med prismærker, aldrig brugt super fede sko

  599,00 kr.29-03-2023
 6. Sneakers, str. 37,5, Michael Kors, Næsten som ny, Flotte Michael Kors sneakers - str. 37,5 - næsten

  Sneakers, str. 37,5, Michael Kors, Næsten som ny, Flotte Michael Kors sneakers - str. 37,5 - næsten ikke brugt da de er lidt for store til mig.

  150,00 kr.29-03-2023

På DBA kan du lige nu finde 16.680 forskellige par sneakers, og her kan du se dem, der koster under 100 kroner.

Her er årtiets blødeste støvler

Bamsestøvlerne tager uden tvivl æren for at være årtiets blødeste støvler. Kan du huske, hvor lækre de var at stikke fødderne i på en vinterdag? Havde man én gang haft et par, var man hooked ever since.

Eller hvad? For nå ja, der var jo lige den detalje med, at man gik skævt i støvlerne, så man både fik ondt i fødderne og huller i skoene. Men hvem tager sig af små detaljer? I 00’erne bekymrede fodsundheden os i hvert fald ikke. 

Denne sko overlever altid

Den overlevede 70’erne, fik succes i 80’erne, hang fast gennem 90’erne og prydede vores fødder i 00’erne. Selv i dag er Converse All Star en sikker vinder, og vi tør godt sige, at den nok heller ikke går af mode de næste mange år.

I 00’erne hoppede de seje piger og drenge i modeller med friske farver: Orange, gul, pink eller andre skrappe, kulører hittede, ligesom nitter eller designs med flammer langs siderne heller ikke fik lov at stå længe på hylderne i butikken, før vi flokkedes om dem.

LÆS OGSÅ: De 10 dyreste sko på DBA lige nu

Disse flotte sneakers fra Reebok kan blive dine for 750 kroner. Julie i Sønderborg sælger dem kun, fordi de er blevet for små.
Disse flotte sneakers fra Reebok kan blive dine for 750 kroner. Julie i Sønderborg sælger dem kun, fordi de er blevet for små.

Det er ikke kun penge, du sparer ved at shoppe sko på DBA. Der er faktisk flere fordele ved at købe brugte sko. Vidste du det? Hvis ikke skal du skynde dig at læse atiklen her. I den fortæller vi dig, hvorfor du bør lægge vejen forbi brugtvaremarkedet, når du vil forkæle fusserne.

Du er ikke strandet i 00’erne, selvom du hopper i et par sneakers. De er stadig højeste mode, og Cassandra kan hurtigt fortælle dig, hvorfor den sko aldrig bliver utrendy. Mød den passionerede samler i denne artikel og kom med på opdagelse i hendes skoskab i videoen, du finder herunder.

 

Relaterede artikler