Mormor mode - sådan nailer du denne tendens
Livsstil

Mormor mode - sådan nailer du denne tendens

Louise Guldager
Louise Guldager

Mormor mode - Sådan nailer du denne tendens

Der er ingen vej udenom. Skal du være med forrest i køen blandt de modebevidste smarte damer i bybilledet, uanset hvilken storby i øvrigt, så er det bare med at få investeret i lidt grandma-style.

Og hvis du er hardcore fashionista, er du efter alt sandsynlighed allerede nu omvendt: fuldblods farmor stil for alle pengene er vejen frem! Sex and The City-dagene, hvor de sexede stiletter fra Jimmy Choo var dit outfits største aktiv er for længst forbi.

Mormor mode & Farfar loafers

Et af de modehuse, der har sat tonen er Gucci, som med den flade farfar-loafer med guldbidsler på snuden lige nu er hovedansvarlig for, at samtlige moderedaktører fra hele verden render rundt til New York Fashionweek iklædt dette flade fodtøj, der nok er uvant fornuftigt for den crowd – men også knap så sexet som Hr. Choo´s model.

Skal man være RIGTIG fashionabel laves denne loafer også med langhåret pels på indersiden, der dekadent vælter ud over kanten og i sit naturligt sindssyge clash med selve modellen altså har ramt modebranchen lige midt i hjertekuglen.

Helt så skørt behøver det dog ikke at være. Og der er faktisk masser af grund til at kigge lidt på den kommende sæsons skomode. Især hvis man, som jeg, er inkarneret loppe-shopper. For hvor i verden finder man farmor-stilen bedre end…..i farmors gemmer? Der som jo bekendt ofte havner et sted som her på dba.dk.

Selv har jeg allerede investeret i et par dybblå loafers, da jeg synes, de ser noget så behagelige ud. Og der er faktisk et par fra Gucci til salg lige nu, som præcist matcher den nyfortolkede version. Og flere andre gode bud i samme genre.

Loafer modellen må også gerne have en lille hæl. Er den tyk og firkantet chunky, er det helt perfekt. I hvert fald, hvis man skal tro de toneangivende designere. Celine har netop markeret sig ved at lave en lav pump med chunky lille hæl, der ligner et miks mellem Bedstemor And og fodformet bibliotekar i 70erne. Og det er PIV frækt lige nu! Faktisk bliver det ikke ret meget mere trendy end dét!

Én af Danmarks største og mest internationalt kendte fashionistaer og trendsættere stylist Pernille Teisbæk har allerede båret disse sko utallige gange og banet vejen for os andre: et hurtigt kig igennem hendes Instagram viser, at vi skal kigge efter damede sko, rundede snuder, bidsler, ankelrem, blomsterprint, patchwork og gerne et par guldsko også. Metallic er – stadig – hot som bare pokker.

Jf. mit forrige indlæg om tendenser fra denne sæsons modemesse, gælder rigtig mange af de samme ting for skoene, som de gjorde dér for tøjet. Farve skalaen er den samme. Især grøn hitter.

Jeg har derfor også erhvervet mig et par skønne bedstemor sko i mørkegrøn patchwork, som vil bære mig smukt ind i foråret, føler jeg mig overbevist om. Det bedste ved denne tendens er, at den er praktisk. Aldrig før har moden været SÅ behagelig på dine fødder!

Hælhøjden på den damede pump er praktisk, de tykke hæle gør at du kan stå fast, hyttesko og loafers er som at have smørbløde sutsko på og den sexede sling-back model aka "den festlige farmor" med rem over hælen er perfekt at cykle i en lun sommernat. Vent du bare og se. Du ryster måske på hovedet nu, men der vil ikke gå længe, før du hopper med på vognen. Disse chokoladebrune fra Max Mara er virkelig spot on til prisen!

Gå efter denne simple, målrettede og træfsikre regel, hvis du gerne vil være ultra hip til sommer: Spørg dig selv ”Ville min farmor gå med dem her?”. Er svaret ja – så køb!

Og kan du ikke vente til foråret kommer med at bære dine små pumps og labre loafers – så put en farvet sok i. Det mestrer Pernille Teisbæk til UG. Tilsæt et par stumpede bukser eller en kort kjole. Og smut så ud i verden og gør dig til, så selv din farmor ville have været stolt.

De bedste hilsner
Louise


Find det på DBA

 1. Miniaturer Parfumer, Edt/edp, Estee Lauder, Samling af 8 minier fra Estee Lauder
White Linen
Der er

  Miniaturer Parfumer, Edt/edp, Estee Lauder, Samling af 8 minier fra Estee Lauder White Linen Der er mange som kan bruges, de har ikke været åbnet Sjældent lille hjerte, som ikke er helt nyt De er ikke

  250,00 kr.09-06-2023
 2. Herreur, andet mærke, Dette er en rem, der har eksisteret siden 1960'erne. Oprindeligt havde franske

  Herreur, andet mærke, Dette er en rem, der har eksisteret siden 1960'erne. Oprindeligt havde franske flådedykkere (Marine Nationale) denne type stropper på deres Tudor "Snefnug". Dette er en rem, der

  130,00 kr.09-06-2023
 3. Top, Handberg, str. 42, Pink, Viskose og elastan, Ubrugt, Med prismærke (300kr)
Str. hedder str. L
B

  Top, Handberg, str. 42, Pink, Viskose og elastan, Ubrugt, Med prismærke (300kr) Str. hedder str. L Brystmål 106 cm Længde fra skulder 72 cm Farven på billedet snyder, den er PINK ikke rød

  75,00 kr.09-06-2023
 4. Sandaler, Fischer, str. 44, Sort, God men brugt

  Sandaler, Fischer, str. 44, Sort, God men brugt

  200,00 kr.09-06-2023
 5. Sommerkjole, Shein, str. L, Næsten som ny, Str 40/42


Så flot en kjole fra Shein.
Kun brugt 1 gang

  Sommerkjole, Shein, str. L, Næsten som ny, Str 40/42 Så flot en kjole fra Shein. Kun brugt 1 gang. Sælges for 50.- Kan sendes med DAO for 40.-

  50,00 kr.09-06-2023
 6. Frakke, str. 38, RedGreen , Mørkeblå, God men brugt, Meget varm og lækker dunfrakke str M

Lynlåse

  Frakke, str. 38, RedGreen , Mørkeblå, God men brugt, Meget varm og lækker dunfrakke str M Lynlåsen stopper oppe ved brystet og så skal man lige lirke, så lyner den helt op, deraf prisen Måske en ka

  500,00 kr.09-06-2023

Relaterede artikler