Disse sko troede du ikke blev moderne igen
Livsstil

Disse sko troede du ikke blev moderne igen

Christine
Christine

Vil du være med på moden, må du hellere læse med nu. Vi har lavet en liste med sko, du uden tvivl har dømt ude for længe siden, men som nu sniger sig ind i skoskabet sammen med dine sprøde, hvide sneaks. Bliv opdateret på fashion-fronten i artiklen her.

De skæve sko, som gennem tiden har båret dig fra A til B, er måske gemt godt væk i skabet, men glemmes skal de ikke. Glæd dig til et gensyn med korksåler, sylespidse pigge og sko designet til sejlads for ja, det er bare et par eksempler på, hvad du skal stikke fødderne i, hvis du vil være med på moden lige nu.

Har du været en tur på loftet, søgt i kælderen og ringet desperat rundt til vennerne for at høre, om det er dem, der har lånt dine Converse, Crocs eller Buffalosko? Slå koldt vand i blodet. Vi har lavet en liste over de sko, du ikke troede ville blive moderne igen, men som tog fusen på dig og heldigvis kan findes billigt på DBA, hvis vennerne ikke vil levere tilbage.

Find et par nye sko i dag:

 1. Sandaler, str. 39, Rieker, Brun, Læder, Næsten som ny, Rieker sandal i Brun til dame. Lækker mode

  Sandaler, str. 39, Rieker, Brun, Læder, Næsten som ny, Rieker sandal i Brun til dame. Lækker model, som er dejlig blød og har justerbare velcroremme, så den sidder godt om foden og er nem at komme

  375,00 kr.12-04-2024
 2. Sneakers, Asics, str. 43,5, Hvid / sølv, God men brugt, Asics Gel-Radiance i str. 43,5. Kun brugt

  Sneakers, Asics, str. 43,5, Hvid / sølv, God men brugt, Asics Gel-Radiance i str. 43,5. Kun brugt få gange.

  300,00 kr.12-04-2024
 3. Sneakers, str. 39,5, New Balance, Sort, Ubrugt, Sorte New Balance sneakers:
WL574EB
Farve: Sort
St

  Sneakers, str. 39,5, New Balance, Sort, Ubrugt, Sorte New Balance sneakers: WL574EB Farve: Sort Størrelse: 39,5 Brugt få gange, desværre købt for store. Nypris 870 kr. Fra dyrefrit og ikke-ryger

  500,00 kr.12-04-2024
 4. Sneakers, Asics x Monkey Time, str. 42,5, Sort / grå, God men brugt, Asics Gel-Lyte V x Monkey Tim

  Sneakers, Asics x Monkey Time, str. 42,5, Sort / grå, God men brugt, Asics Gel-Lyte V x Monkey Time. Kasse eller kvittering haves ikke.

  400,00 kr.12-04-2024
 5. Støvler, str. 38, Swedish Hashbeens, nature (lys brun), læder, Ubrugt, Lækre ubrugte Swedish Hash

  Støvler, str. 38, Swedish Hashbeens, nature (lys brun), læder, Ubrugt, Lækre ubrugte Swedish Hashbeens stitchy boot - style no 193003 - Skind i farven Nature. Højde på hæl 62mm ... lynlås i bag. N

  1.500,00 kr.12-04-2024
 6. Sneakers, str. 38, Adidas, Grå, Ubrugt, Adidas Campus 00s "Grey White"
Størrelse 38
Cond 10/10 (He

  Sneakers, str. 38, Adidas, Grå, Ubrugt, Adidas Campus 00s "Grey White" Størrelse 38 Cond 10/10 (Helt nye og ubrugte) Alt Originalt medfølger samt kvittering Sendes indenfor 24 timer Jeg har over

  999,00 kr.12-04-2024

På DBA kan du både finde herresko, damesko og fine børnesko.

Sejlerskoen som tog turen til catwalken

Den er ved flere lejligheder blevet kåret som verdens grimmeste sko, men alligevel bliver den ved med at poppe op i modebilledet igen og igen. Konklusionen må altså være, at den kan et eller andet… Spørgsmålet er bare, hvad der får os til at hoppe i et par Crocs?

Komfort er svaret, for hvad skoen ikke har i æstetik, har den til gengæld i velvære for foden.

Da den første gang blev lanceret i 2002, var det egentlig med henblik på at fange sejlernes opmærksomhed. Sålen er nemlig skridsikker, og er samtidig designet sådan, at den ikke efterlader mærker i dækket. Skoen fangede da også sejlernes interesse, men et frisk vindpust sendte også skoen over Atlanten til Europa og videre ud i modeverdenen, hvor den hurtigt manifesterede som meget mere end en sejlersko.

Selvom den ikke blev spået en stor fremtid, kunne du på den seneste modeuge spotte Crocs på catwalken. Har du ikke allerede et par stående parat, kan du heldigvis finde dem til under 100 kroner på DBA.

LÆS OGSÅ: Vildt: Jane har ikke købt noget i 7 år

Bibi fra København S sælger et par fine, lilla Crocs til 20 kroner. Denne model er skostørrelse 22.
Bibi fra København S sælger et par fine, lilla Crocs til 20 kroner. Denne model er skostørrelse 22.

Du havde med garanti disse sko i 1990’erne

Var du hip i 1990’erne, havde du et par tårnhøje plateausko på, men faktisk skal vi længere tilbage i tiden, hvis vi vil starte historien om buffaloskoene ved begyndelsen.

Skoen blev lanceret af det tyske brand Buffalo i 1979 og med sit noget specielle udseende, der bedst kan beskrives som en kombination af det sporty look og plateau, landede der nu en sko på hylderne, som var helt sin egen.

Hurtigt blev skoen synonym med 1990’erne, for du skulle ikke kaste mange blikke i bybilledet for at finde ud af, at buffaloboots var brandvarme. Både modne kvinder og teenagepiger tog tendensen til sig og stolpede af sted på de ekstremt høje såler, som også kunne ses på tidens mest populære pigeband Spice Girls.

Da vi sprang ind i det nye millennium, stillede vi skoene i det gamle årti, hvor de siden har stået og samlet støv… Men det er slut nu. Buffaloboots are back in town, og det samme er priserne. Vil du være med på moden uden at bruge en hel månedsløn på plateausko? På DBA kan du lige nu finde 70 forskellige par buffalosko, og nogle af dem er endda fra den gang i 1990’erne.

LÆS OGSÅ: Designerens 5 tips til, hvordan du upcycler garderoben

Disse ubrugte buffalosko i størrelse 39 kan blive dine for kun 500 kroner. Det er Jeanne fra Hvidovre, der sælger dem, fordi størrelsen var forkert.
Disse ubrugte buffalosko i størrelse 39 kan blive dine for kun 500 kroner. Det er Jeanne fra Hvidovre, der sælger dem, fordi størrelsen var forkert.

Lige nu kan du finde 372 par flotte Birkenstock på DBA, og her kan du se dem, der koster under 250 kroner.

Et fodformet fit

Med et fodformet fit forkæler et par Birkenstock selv de mest kræsne fødder. Det skyldes kork. For det er materialet, sålen er lavet af, og den former sig naturligt efter de fødder, der træder i skoen. Er du nogensinde hoppet i et par Birkenstock, er du sikkert en af dem, der sværger til modellen, men det kan være svært at overbevise dem, der endnu ikke har prøvet fodtøjet…

Der er nemlig det ved ”sundhedssandalen”, som den blev døbt i 1980’erne, da den første gang poppede op i modebilledet, at det ikke er skønheden, der trykker. Derfor er der nok også mange, der nu ser undrende til, mens den ene fashionista efter den anden finder et par på DBA og tager en tur i byen.

Tiden, hvor sundhedspersonalet havde skoene for sig selv, er slut, og det tør vi sige med sikkerhed. Supermodellen Heidi Klum designer nemlig for Birkenstock, og med den blåstempling spår vi sandalen en lys fremtid.

Find et par Birkenstock på DBA i dag:

 1. Sandaler, str. 39, Birkenstock, Mocca/mørke brun, Ruskind, Næsten som ny, Rigtig fine birkenstock

  Sandaler, str. 39, Birkenstock, Mocca/mørke brun, Ruskind, Næsten som ny, Rigtig fine birkenstock som nærmest ikke er brugt da de er købt i forkert størrelse, farven hedder mocca, de er mørke brune

  400,00 kr.12-04-2024
 2. Sandaler, str. 38, Birkenstock, Skind, Ubrugt, Birkenstock Sierra CT i str. 38, smal model. Er kun

  Sandaler, str. 38, Birkenstock, Skind, Ubrugt, Birkenstock Sierra CT i str. 38, smal model. Er kun prøvegået indedøre - passer desværre ikke, sælges derfor.

  550,00 kr.12-04-2024
 3. Sandaler, str. 38, Birkenstock, Brun, Næsten som ny, Fine birkenstok (dreng) ikke brugt særligt me

  Sandaler, str. 38, Birkenstock, Brun, Næsten som ny, Fine birkenstok (dreng) ikke brugt særligt meget

  300,00 kr.12-04-2024
 4. Herresko, Birkenstock, str. 44, Sort, Læder, God men brugt, Pæne sko med kvalitetslæder og korkin

  Herresko, Birkenstock, str. 44, Sort, Læder, God men brugt, Pæne sko med kvalitetslæder og korkindersål.

  250,00 kr.12-04-2024
 5. Sandaler, str. 41, Birkenstock, Brun kobber , Læder, Næsten som ny, Rigtig fin sandal fra Birkens

  Sandaler, str. 41, Birkenstock, Brun kobber , Læder, Næsten som ny, Rigtig fin sandal fra Birkenstock. Brugt ganske kort tid. Farven er brun/kobber, spænder er guld farvet. Str 41 Jeg vil gerne

  200,00 kr.12-04-2024
 6. Sandaler, str. 36, Birkenstock, sort, skind, God men brugt, Superfine sandaler - alm bredde

Mode

  Sandaler, str. 36, Birkenstock, sort, skind, God men brugt, Superfine sandaler - alm bredde Model: Gizeh Den indvendige længde er 23 cm, det bredeste sted er 7,5 cm Bud fra kr 275 plus porto

  275,00 kr.12-04-2024

Denne sko har hittet i mere end 600 år

Siden 1400-tallet er danskerne hoppet i træskoene, men designet er blevet forfinet lidt med tiden. Nu er det ikke kun landmændene, der er med på moden, når de går i marken, for på catwalks kan du også spotte skomodellerne med det lidt aparte look. 

Troede du, tendensen med træskostøvler døde i 1970’erne, må du altså komme på andre tanker, for moden har sin egen vilje. Farvet læder, en lille hæl og de tydelige sømbeslag passer perfekt sammen med et par jeans og en hvid t-shirt. Det er klassisk, let og lækkert eller sagt med andre ord: Helt i tidens ånd.

Har du ikke allerede et par stående på skohylden, kan du finde billige træskostøvler på DBA. 

LÆS OGSÅ: For små sko?

For kun 600 kroner kan du få et par flotte, ubrugte træskostøvler. Nyprisen er 1.800, og de kan hentes i København S.
For kun 600 kroner kan du få et par flotte, ubrugte træskostøvler. Nyprisen er 1.800, og de kan hentes i København S.

These shoes are made for walking

Leder du efter en statementsko, som ikke er til at overse, selvom den sidder på fødderne? Det er ikke kun Madonna, der mener, at nitter hitter. Lader du øjnene løbe ud over folket næste gang, du tager turen til Strøget, kan du se, hvordan sneakers, stiletter, støvler og sanddaler glimter med spidse pigge.

Det er sko, der er 'made for walking', som Nancy Sinatra synger, og derfor går vi stadig med dem flere årtier efter, at Madonna rockede dem på scenen første gang. Det var især Valentinos ”Rockstuds”, der bragte nitteskoen tilbage, men Jeffrey Campbell har også været med til at løfte de markante modeller helt frem i modebilledet.

LÆS OGSÅ: 5 grunde til at købe dine sneakers brugt

De vilde sko med pigge er fra Jeffrey Campbell.
De vilde sko med pigge er fra Jeffrey Campbell.

Det kan være dyrt at købe sko, men måske det alligevel kan betale sig at lægge et par ekstra kroner på disken næste gang, du shopper? Sko er nemlig ikke bare et praktisk fodtøj. Det er også investeringsobjekter. Lyder det mærkeligt? Så skulle du læse artiklen her, hvor vi fortæller, hvilke modeller du skal have stående i samlingen, hvis du vil skifte aktier ud med sko.

Kunne vi ikke helt overbevise dig? Måske kan August i denne artikel. Han betaler gerne enorme summer for et par sko, netop fordi han ved, hvad han kan få for dem senere. I videoen herunder viser han dig sin store samling og fortæller samtidig, hvor meget han skal have for et par sneakers. August har nemlig lige nu DBA’s dyreste par til salg.

Relaterede artikler