Netop nu: Hypet serie får disse sko til at stige i værdi
Livsstil

Netop nu: Hypet serie får disse sko til at stige i værdi

Christine
Christine

Serier suger os ikke kun fast til skærmen, de sender os direkte på DBA. For hvem kan leve uden et skakbræt efter mødet med Beth Hamon i ’The Queens Gambit’? Og mangler du egentlig ikke et par hvide Vans, nu hvor rulleteksterne fra ’Squid Game’ løber over skærmen? I denne artikel kan du finde ud af, hvorfor salget af sneakers er steget eksplosivt på kun få dage.

’The Queens Gambit’ fik os til at købe skakspil på stribe, ’The Crown’ sendte os på jagt efter glitrende kjoler, mens ’Orange Is the New Black’ gjorde kulørte heldragter hot – på sin egen måde…

Er du hoppet i et par hvide Vans for nylig, er det sikkert fordi, du følger med i ’Squid Game’ – har vi ikke ret?

Det viser sig nemlig, at salget af Vans er steget eksplosivt, efter serien tonede frem på skærmen. Faktisk er skoen så hypet, at den ikke er til at opdrive i butikkerne. Derfor: Søger du et par smarte sneakers, skal du en tur på DBA for at være med på moden. Men vent lige lidt!

Korrekt er det nemlig, at salget af Vans er steget, men faktisk er det slet ikke sikkert, det er dem, du skal se dig om efter, hvis du vil ligne karaktererne fra serien. Hvordan det hænger sammen, opklarer vi nu.

Denne lækre model i størrelse 41 i farven offwhite sælger Mikkel i Slagelse for 450 kroner.
Denne lækre model i størrelse 41 i farven offwhite sælger Mikkel i Slagelse for 450 kroner.

Vildt: Mest sete serie nogensinde får skosalg til at eksplodere

Den mest sete serie på Netflix nogensinde er hverken ’Breaking Bad’ eller ’New Girl’. Har du andre gode bud? Hvis vi nu siger, at karaktererne i serien går med hvide sneakers, har du så en idé om, hvor vi er på vej hen?

Præcis: ’Squid Game’ er den mest streamede serie i gigantens historie – og det stopper ikke her. Lige nu har internettet lagt sig fladt ned, overrumplet af den massive efterspørgsel på hvide sko magen til dem, spillets deltagere har på i serien.

Ja, du læste rigtigt: 90’ernes skatersko er tilbage i bybilledet, og de klassiske, hvide Vans, du hurtigt kunne trække op om tennissokkerne, er på kort tid blevet et af tidens mest eftertragtede items. Der er bare ét problem…

Har du gættet, hvad der er galt? Tænk dig godt om, så giver vi dig svaret herunder.

Vans til salg på DBA netop nu:

 1. Sneakers, Vans x Roskilde Festival, str. 45, Sorte/orange, God men brugt, Roskilde Festival x Vans

  Sneakers, Vans x Roskilde Festival, str. 45, Sorte/orange, God men brugt, Roskilde Festival x Vans Limited Edition. Str. US 12 / 45

  300,00 kr.14-06-2024
 2. Sneakers, Vans, str. 46, Sælger disse sko, da de er i overskud.
Sendes med DAO. Se også mine andre a

  Sneakers, Vans, str. 46, Sælger disse sko, da de er i overskud. Sendes med DAO. Se også mine andre annoncer.

  50,00 kr.14-06-2024
 3. Fritidssko, Vans, str. 45, Sort, Lærred, Ubrugt, Helt nye Vans Herresko, har aldrig været brugt,

  Fritidssko, Vans, str. 45, Sort, Lærred, Ubrugt, Helt nye Vans Herresko, har aldrig været brugt, fejlkøb

  200,00 kr.14-06-2024
 4. Hættetrøje, Vans, str. XL, Grå, God men brugt, Lækker vintage Hoodie fra Vans 
Grå & størrelse XL

  Hættetrøje, Vans, str. XL, Grå, God men brugt, Lækker vintage Hoodie fra Vans Grå & størrelse XL Kan sendes på købers regning

  75,00 kr.14-06-2024
 5. Fritidssko, Vans, str. 41, Rød, Ruskind, Ubrugt, De er ikke brugt da de blev købt for små, og det

  Fritidssko, Vans, str. 41, Rød, Ruskind, Ubrugt, De er ikke brugt da de blev købt for små, og det er som om de strammer lidt mere i venstre sko. Hentes i Ry eller sendes for købers regning. Gratis

  150,00 kr.13-06-2024
 6. Sneakers, Vans, str. 43, Sort, Canvas, Næsten som ny, Vans i str. 43 (eur).

Rigtig fin stand. Næ

  Sneakers, Vans, str. 43, Sort, Canvas, Næsten som ny, Vans i str. 43 (eur). Rigtig fin stand. Nærmest ikke brugt, som det ses på sålen.

  200,00 kr.13-06-2024

Lige nu er der mere end 500 par Vans til salg på DBA. Find de hvide modeller her.

Hvad handler hypen om?

Har du fulgt med i ’Squid Game’, kan du sikkert nikke genkendende til trenden, som tordner af sted i modebilledet, men holder du stædigt fast i DVD’erne til fordel for streaming, trykker vi f'ast forwardø nu og rykker dig frem i tiden.

Kort og godt handler hypen om, at 456 mennesker har meldt sig til spillet ’Squid Game’ i forsøget på at vinde 250 millioner kroner. Forståeligt, tænker du umiddelbart, for selvom man handler brugt og billigt på DBA, er det altid lækkert med lidt ekstra på kontoen. Særligt for de her deltagere – de mangler nemlig pengene.

For at deltage i spillet skal de bære grønt joggingtøj med et nummer på ryggen og hvide sneakers. Og ja, vi skriver 'sneakers', for mysteriet om et manglende logo breder sig i takt med, at efterspørgslen stiger…

LÆS OGSÅ: Kan du huske dem alle? 10 populære sko fra 00’erne

Denne hvide, ubrugte fritidssko i størrelse 41 ligner skoen fra ’Squid Game’ til forveksling. Betaler du 99 kroner til sælger i København, kan du klemme fødderne ned i dem om kort tid.
Denne hvide, ubrugte fritidssko i størrelse 41 ligner skoen fra ’Squid Game’ til forveksling. Betaler du 99 kroner til sælger i København, kan du klemme fødderne ned i dem om kort tid.

Men er det virkelig Vans?

Men er det virkelig Vans, deltagerne har på? Det ved vi faktisk ikke, for selvom de hvide sneakers ligner til forveksling, er det ikke blevet bekræftet af hverken instruktør eller fabrikant, hvorvidt det er den originale skatersko, du spotter på spillerne.
Zoomer du helt ind på skoen, vil du også opdage, at der ikke er noget logo, der afslører skoens identitet.

Det ser imidlertid ikke ud til at bekymre, hvorvidt det er Vans eller en kopi, for det tog kun et par dage, fra serien susede over skærmen, til søgningerne på hvide Vans steg med 145 procent.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Lyst, var skoen i begyndelsen af oktober den mest efterspurgte baseret på antallet af søgninger.

Resultatet blev, at skoen nu meldes udsolgt i stort set alle butikker. Skal du være med på moden, må du altså ty til DBA for at finde et hvide Vans.

Find hvide sneakers på DBA:

 1. Sneakers, str. 40, Bjørn Borg, Hvid, Næsten som ny, Pæne sneakers i god stand sælges meget billigt

  Sneakers, str. 40, Bjørn Borg, Hvid, Næsten som ny, Pæne sneakers i god stand sælges meget billigt.

  60,00 kr.14-06-2024
 2. Sneakers, str. 40,5, Reebok, Hvid, Slidt, Hvide vintage Reebok Classic. Lidt nussede og lille blåt

  Sneakers, str. 40,5, Reebok, Hvid, Slidt, Hvide vintage Reebok Classic. Lidt nussede og lille blåt mærke på den ene sko (se sidste foto). Ellers helt i orden. Jeg betaler porto.

  110,00 kr.14-06-2024
 3. Sneakers, str. 41,5, Adidas, Hvid, Næsten som ny, Adidas Cloudfoam, dejlig blød sko, med ruskind p

  Sneakers, str. 41,5, Adidas, Hvid, Næsten som ny, Adidas Cloudfoam, dejlig blød sko, med ruskind på snuden, ikke brugt meget

  170,00 kr.14-06-2024
 4. Sneakers, str. 39, Birkenstock, Hvid, Skind, God men brugt, Brugt en sæson.

  Sneakers, str. 39, Birkenstock, Hvid, Skind, God men brugt, Brugt en sæson.

  50,00 kr.14-06-2024
 5. Sneakers, str. 38,5, Nike, Hvid, Næsten som ny, Jeg sælger mine airforce, da jeg har bestilt en li

  Sneakers, str. 38,5, Nike, Hvid, Næsten som ny, Jeg sælger mine airforce, da jeg har bestilt en lidt for stor størrelse. Købt for 4 dage siden Brugt 2 gange udendørs.

  750,00 kr.14-06-2024
 6. Sneakers, str. 41, Tommy Hilfiger, Mørkeblå, Næsten som ny, 

Mørkeblå lærreds Tommy Hilfiger snea

  Sneakers, str. 41, Tommy Hilfiger, Mørkeblå, Næsten som ny, Mørkeblå lærreds Tommy Hilfiger sneakers med pynte snørebånd i mørkeblå og hvidt, samt med hvide såler Str. 41 Har været brugt 2-3 gang

  300,00 kr.14-06-2024

Der er mere end 2.800 hvide sneakers til salg på DBA netop nu, så du har rig mulighed for at finde et par, som passer på dine fødder.

Ikke første gang en serie sætter skub i skosalget

Da en stilsikker diva dansede ned langs New Yorks gader i designersko, satte det også skub i skosalget. Verden over ville piger være med på moden og få en bid af det glamourøse liv i ’Sex And The City’ – og faktisk holder hypen og prisen på skoene endnu.

Derfor svarer du stensikkert 'blå Manolo Blahnik-sko', når vi siger Carrie Bradshaw, for hun er om nogen blevet et skosymbol, og de fleste kvinder kan nok kende et Carrie-quote, når de hører et: 'A new pair of shoes can change your life. Just ask Cindarella.'
Er der nogen morale på skohistorien her, er det vist den, Carrie lige leverede, for uanset om du shopper stiletter eller sneakers, er en skøn sko den bedste at gå verden i møde med.

LÆS OGSÅ: De ti dyreste sko på DBA netop nu

Nyprisen på stilletterne i størrelse 38 er 6.900 kroner, men Katja fra Odense sælger dem for 4.500 kroner. Der følger selvfølgelig en original dustbag med.
Nyprisen på stilletterne i størrelse 38 er 6.900 kroner, men Katja fra Odense sælger dem for 4.500 kroner. Der følger selvfølgelig en original dustbag med.

Carrie Bradshaw så sine sko som investeringer, og har du det på samme måde, må du hellere læse denne artikel. Her kan du se, hvilke sneakers der i dag er mere værd end den oprindelige købspris, og du kan også finde ud af, hvilke modeller du med fordel kan købe netop nu.

Har du råd og ikke mindst plads til at købe et par nye sko hver 14. dag tre år i træk? Det har Lea, for hun er en ægte skosamler, som får Carries samling til at blegne. Mød Lea i denne artikel og hør, hvor mange sko og tasker hun har samlet gennem tiden. Du kan også se videoen herunder, hvor hun viser dig rundt i klædeskabet.

Relaterede artikler