Vildt! Faldskærm købt på DBA blev til kunstværk
Livsstil

Vildt! Faldskærm købt på DBA blev til kunstværk

Christine
Christine

Hvor ville du lede, hvis du skulle bruge en faldskærm? For kunstner Michael Dunk blev en hurtig handel på DBA afgørende for, at kunstværket Sult kunne realiseres i Reventlowparken på Lolland. Her kan du få svar på, hvordan Michael Dunk fandt frem til faldskærmen og ovenikøbet fik en helt særlig historie med i handlen.

Hvordan får man idéen til at købe en faldskærm på DBA og bruge den i et kunstværk om nødhjælp? I en tid, hvor genbrugsfund kontra overforbrug er brandvarme emner i den vestlige verden, blev det for kunstner Michael Dunk vigtigt at trække linjerne tydeligt op.

Derfor skabte han kunstværket Sult, som sætter fokus på nødhjælp. I Reventlowparken på Lolland står nu 7 store nødhjælpskasser, der sammenviklet i mere end 1 kilometer faldskærmsline, er forbundet med en brugt faldskærm købt på DBA. Lyder det vildt? Vi har taget en snak med Michael Dunk om, hvordan han fandt sin faldskærm – og vi blev overraskede over at høre, hvilken historie han kunne fortælle. Derfor deler vi den nu med dig.

Du kan opleve Michael Dunks værk Sult i Reventlowparken frem til 1. oktober.
Du kan opleve Michael Dunks værk Sult i Reventlowparken frem til 1. oktober.

Derfor turde sælger ikke sælge faldskærmen til Michael Dunk

I næsten et halvt år gik Michael Dunk og spekulerede. Han havde en idé. En god idé, men han manglede noget, før den kunne folde sig ud. Han havde brug for en faldskærm til et helt særligt kunstværk, som skulle sætte fokus på nødhjælp.

Som bekendt er der sjældent lang vej fra tanke til handling, og 14 dage efter, at Michael Dunk havde indrykket en annonce på DBA, kunne han sætte kursen fra Lolland mod København. Her havde han fundet en faldskærm, der var perfekt til projektet. Fremme ved sælger var Michael Dunk derfor klar til at springe ud i en handel, men hvad var nu det? Fik sælger kolde fødder?

- Det var gamle, militære faldskærme, men sælger var ikke sikker på, at de var duelige endnu. Derfor måtte jeg fortælle ham, hvad mit formål med dem var. Han ville nemlig ikke stå til ansvar for, at de skulle bruges som rigtige faldskærme, forklarer Michael Dunk.

Da sælger var beroliget med, at faldskærmene skulle bruges til et kunstværk og ikke skulle en tur i luften, kunne handlen gå igennem. 400 kroner måtte Michael Dunk have op af lommen for at få skærmen med hjem, og det mener han selv, er en helt rimelig pris. Især da sælger kunne fortælle, at den faktisk havde en helt særlig baggrundshistorie…

LÆS OGSÅ: Købte spontant et jagerfly på DBA – Nu tjener det et helt andet formål

Der er brugt over 1 kilometer faldskærmsline til at binde nødhjælpskasser og faldskærm sammen.
Der er brugt over 1 kilometer faldskærmsline til at binde nødhjælpskasser og faldskærm sammen.

Spændende! Faldskærmens fortid var uventet

Før Michael Dunk igen kørte mod Lolland, fik han en spændende historie med i handlen, som kun gjorde faldskærmens baggrund endnu mere interessant.

- Det viser sig faktisk, at sælger er reklamemand, og at faldskærmen har været brugt i en dansk reklamefilm. Jeg fik ikke at vide, hvilken film, men jeg har regnet mig frem til, at det er reklamen for Gevalia – den med de uventede gæster, der kommer dumpende. Det er den eneste, jeg kender, hvor man bruger en faldskærm, fortæller Michael Dunk.

Det var derfor en faldskærm med en spændende og overraskende historie, som Michael Dunk nu kunne tage med hjem og udstille i Reventlowparken, men det stopper ikke her.

Droner til salg på DBA netop nu:

 1. Drone, DJI Phantom 4, DJI Phantom 4 drone; alt virker som det skal. Kommer i originale emballage med

  Drone, DJI Phantom 4, DJI Phantom 4 drone; alt virker som det skal. Kommer i originale emballage med alt tilbehør samt ekstra (se billeder for alle dele). Ekstra tilbehør er: - Fjernbetjeningen h

  3.999,00 kr.21-03-2023
 2. Drone, DJI Mavic Air 2, Hej 
jeg sælger min drone, en DJI Mavic Air 2. Et rigtig fedt stykke legetø

  Drone, DJI Mavic Air 2, Hej jeg sælger min drone, en DJI Mavic Air 2. Et rigtig fedt stykke legetøj. Den virker perfekt, igen problemer. Original boksen medfølger, det hele er der undtagen et batter

  4.100,00 kr.04-11-2022
 3. Drone, DJI Mavic Air, skala 1:1, Max 1 times flyvetid.
Impulse køb i februar måned.
DJI Mavic Air Fl

  Drone, DJI Mavic Air, skala 1:1, Max 1 times flyvetid. Impulse køb i februar måned. DJI Mavic Air Fly More Combo. Kvittering hæves

  3.700,00 kr.21-03-2023
 4. Drone, dji Mini 2, Dji mini 2 med fly more combo plus et ekstra batteri dvs 4 batterier medfølger, d

  Drone, dji Mini 2, Dji mini 2 med fly more combo plus et ekstra batteri dvs 4 batterier medfølger, dji care refesh medfølger,dvs der er stadig godt og vel 6 mdr tilbage hvis du crasher den eller den f

  3.500,00 kr.21-03-2023
 5. Drone, DJI Mini 2, DJI Mini 2 med sine kun 249 g er en ultralet DJI drone, foldbar drone med op til

  Drone, DJI Mini 2, DJI Mini 2 med sine kun 249 g er en ultralet DJI drone, foldbar drone med op til 31 minutters flyvetid. Kameraet er gimbal stabiliseret i 3 akser og nu med hele 4k (3840×2160) i vid

  2.699,00 kr.21-03-2023
 6. Fjernstyret fly, Dji Mini 2, Det er en dji mini 2 combo drone som flyver perfekt brugt kun 1 gang br

  Fjernstyret fly, Dji Mini 2, Det er en dji mini 2 combo drone som flyver perfekt brugt kun 1 gang bruges ikke længere da jeg ikke havde tid og lyst prisen kan forhandles og alt tilbehør er der

  3.250,00 kr.20-03-2023

Der er lige nu over 500 droner til salg på DBA.

Faldskærmens historie bliver ved med at folde sig ud

Faldskærmens historie bliver ved med at tage nye, uventede drejninger. For da kunstneren satte værket op i parken, kom en ældre herre forbi og bandt en afsluttende knude på projektet:

- Han fortalte, at der under en flyveopvisning i efterkrigsårene faktisk lander to faldskærmsudspringere i det træ, hvor min faldskærm nu hænger. Det er da lidt sjovt, griner Michael Dunk.

På den måde bindes alle enderne sammen af en faldskærm fundet til spotpris på DBA. Vil du se faldskærmen med dine egne øjne? Du kan opleve kunstværket Sult frem til 1. oktober i Reventlowparken på Lolland.

LÆS OGSÅ: Disse gamle plakater er penge værd

Michael Dunk har udstillet i Reventlowparken 5 år i træk, men han har aldrig lavet kunst med en faldskærm før.
Michael Dunk har udstillet i Reventlowparken 5 år i træk, men han har aldrig lavet kunst med en faldskærm før.

Hvordan bliver en faldskærm fra DBA til kunst?

Det kræver kreativitet at forvandle en faldskærm fra DBA til kunst, som sætter fokus på nødhjælp. For Michael Dunk var det vigtigt at lave et realistisk værk, og netop derfor fremstår faldskærmen i samme stand, som den er købt. Her har spraydåser og statements ikke fået lov til at fylde, selvom kunstneren dog indrømmer, at værket har en snert af romantik over sig:

- Jeg havde en romantisk tanke om, at nødhjælp blev kastet ud med faldskærm, som man ser det på film. Samtidig tænkte jeg også, at det ville have en god, dramatisk effekt, som folk hurtigt kunne relatere til, forklarer Michael Dunk.

Derfor valgte Michael Dunk at bruge en faldskærm til at understrege sin pointe om, hvordan nødhjælp kastes ned i katastrofeområder. Men, hvordan fandt han egentlig på at lede efter en faldskærm på lige netop DBA?

- Når jeg mangler ting, søger jeg ofte på DBA eller går på loppis i Sverige. Her kan man finde mange spændende elementer og ting. Jeg søger ofte inspiration til et værk sådanne steder, slutter han.

LÆS OGSÅ: Her er de mærkeligste ting, der har været til salg på DBA

Faldskærmen, der kun kostede 400 kroner, er en gammel militærfaldskærm.
Faldskærmen, der kun kostede 400 kroner, er en gammel militærfaldskærm.

Modelfly til salg på DBA lige nu:

 1. Modelfly, The flying bulls MBB BO 105, skala 1:48, Sælger en ubrugt legetøjs modelhelikopter fra The

  Modelfly, The flying bulls MBB BO 105, skala 1:48, Sælger en ubrugt legetøjs modelhelikopter fra The flying bulls der er Red Bulls flyopvisningshold - www.flyingbulls.at. Æsken har kun været åbnet é

  150,00 kr.21-03-2023
 2. Modelfly, Tuifly 737-700, skala 1:500

  Modelfly, Tuifly 737-700, skala 1:500

  500,00 kr.21-03-2023
 3. Modelfly, RETRO Bliklegetøj fra 1955, Bliklegetøj som jeg fik i 1955:
A. Jagerfly med fjederoptræk t

  Modelfly, RETRO Bliklegetøj fra 1955, Bliklegetøj som jeg fik i 1955: A. Jagerfly med fjederoptræk til hjulene 19 cm. : 750 kr. B. Racerbil blik. med "selvkørende" svinghjul: 750 kr. C. Pistol med pro

  750,00 kr.21-03-2023
 4. Modelfly, Ukendt Maersk 737 04', skala 1:100, Tynder ud i samlingen.

Da jeg har behov for plads ski

  Modelfly, Ukendt Maersk 737 04', skala 1:100, Tynder ud i samlingen. Da jeg har behov for plads skiller jeg mig af med denne fra Hr Møllers hedengangne luftfartsperiode. 1:100 i skala. Antager det er

  500,00 kr.21-03-2023
 5. Modelfly

  Modelfly

  200,00 kr.20-03-2023
 6. Modelfly, DJI DJI , skala DJI, DJI FPV Batteri Holder + Strap

Holder til DJI FPV Batteri (V2 og 2)

  Modelfly, DJI DJI , skala DJI, DJI FPV Batteri Holder + Strap Holder til DJI FPV Batteri (V2 og 2) Følger med: -Batteri Holder -DJI Org. Sort strap Sælges da bruger en andet aftermarket strap til

  95,00 kr.20-03-2023

Der er lige nu mere end 220 modelfly til salg på DBA.

Hvis du drømmer om at købe Michael Dunks faldskærm, skal du ikke søge på DBA. Den bliver nemlig ikke sat til salg lige med det samme – uden, at kunstneren dog vil afsløre, hvad der så skal ske med den. Til gengæld kan du gøre mange andre spændende og ikke mindst særlige fund på DBA. Du kan begynde din skattejagt med at dykke ned i historien om et piratskib og få vækket drømmene om en tur til søs.

Er du mere til fart og ture på landevejen? Bo Artleth har DBAs dyreste skolebus til salg, og hvad sådan en koster, kan du blive meget klogere på ved at trykke på linket og gå til artiklen - eller ved at klikke 'play' på videoen, herunder.

Relaterede artikler