Vildt! Faldskærm købt på DBA blev til kunstværk
Livsstil

Vildt! Faldskærm købt på DBA blev til kunstværk

Christine
Christine

Hvor ville du lede, hvis du skulle bruge en faldskærm? For kunstner Michael Dunk blev en hurtig handel på DBA afgørende for, at kunstværket Sult kunne realiseres i Reventlowparken på Lolland. Her kan du få svar på, hvordan Michael Dunk fandt frem til faldskærmen og ovenikøbet fik en helt særlig historie med i handlen.

Hvordan får man idéen til at købe en faldskærm på DBA og bruge den i et kunstværk om nødhjælp? I en tid, hvor genbrugsfund kontra overforbrug er brandvarme emner i den vestlige verden, blev det for kunstner Michael Dunk vigtigt at trække linjerne tydeligt op.

Derfor skabte han kunstværket Sult, som sætter fokus på nødhjælp. I Reventlowparken på Lolland står nu 7 store nødhjælpskasser, der sammenviklet i mere end 1 kilometer faldskærmsline, er forbundet med en brugt faldskærm købt på DBA. Lyder det vildt? Vi har taget en snak med Michael Dunk om, hvordan han fandt sin faldskærm – og vi blev overraskede over at høre, hvilken historie han kunne fortælle. Derfor deler vi den nu med dig.

Du kan opleve Michael Dunks værk Sult i Reventlowparken frem til 1. oktober.
Du kan opleve Michael Dunks værk Sult i Reventlowparken frem til 1. oktober.

Derfor turde sælger ikke sælge faldskærmen til Michael Dunk

I næsten et halvt år gik Michael Dunk og spekulerede. Han havde en idé. En god idé, men han manglede noget, før den kunne folde sig ud. Han havde brug for en faldskærm til et helt særligt kunstværk, som skulle sætte fokus på nødhjælp.

Som bekendt er der sjældent lang vej fra tanke til handling, og 14 dage efter, at Michael Dunk havde indrykket en annonce på DBA, kunne han sætte kursen fra Lolland mod København. Her havde han fundet en faldskærm, der var perfekt til projektet. Fremme ved sælger var Michael Dunk derfor klar til at springe ud i en handel, men hvad var nu det? Fik sælger kolde fødder?

- Det var gamle, militære faldskærme, men sælger var ikke sikker på, at de var duelige endnu. Derfor måtte jeg fortælle ham, hvad mit formål med dem var. Han ville nemlig ikke stå til ansvar for, at de skulle bruges som rigtige faldskærme, forklarer Michael Dunk.

Da sælger var beroliget med, at faldskærmene skulle bruges til et kunstværk og ikke skulle en tur i luften, kunne handlen gå igennem. 400 kroner måtte Michael Dunk have op af lommen for at få skærmen med hjem, og det mener han selv, er en helt rimelig pris. Især da sælger kunne fortælle, at den faktisk havde en helt særlig baggrundshistorie…

LÆS OGSÅ: Købte spontant et jagerfly på DBA – Nu tjener det et helt andet formål

Der er brugt over 1 kilometer faldskærmsline til at binde nødhjælpskasser og faldskærm sammen.
Der er brugt over 1 kilometer faldskærmsline til at binde nødhjælpskasser og faldskærm sammen.

Spændende! Faldskærmens fortid var uventet

Før Michael Dunk igen kørte mod Lolland, fik han en spændende historie med i handlen, som kun gjorde faldskærmens baggrund endnu mere interessant.

- Det viser sig faktisk, at sælger er reklamemand, og at faldskærmen har været brugt i en dansk reklamefilm. Jeg fik ikke at vide, hvilken film, men jeg har regnet mig frem til, at det er reklamen for Gevalia – den med de uventede gæster, der kommer dumpende. Det er den eneste, jeg kender, hvor man bruger en faldskærm, fortæller Michael Dunk.

Det var derfor en faldskærm med en spændende og overraskende historie, som Michael Dunk nu kunne tage med hjem og udstille i Reventlowparken, men det stopper ikke her.

Droner til salg på DBA netop nu:

 1. Drone, PGYTECH Landing Pad, 


Med en landing-Pad/HiliPad vil din drone automatisk lande på den, når

  Drone, PGYTECH Landing Pad, Med en landing-Pad/HiliPad vil din drone automatisk lande på den, når du beder din drone om at lande. (Afhængig af modellen) Blå på den ene side og Orange på den anden

  50,00 kr.27-09-2023
 2. Drone, DJI Mini 3 Pro + Fly More Kit, Avanceret kompakt drone fra DJI inkl. Fly More Kit.

Købt juni

  Drone, DJI Mini 3 Pro + Fly More Kit, Avanceret kompakt drone fra DJI inkl. Fly More Kit. Købt juni 2022, så der er stadig reklamationsret til juni 2024. Kvittering medfølger. Alt fungerer som det s

  6.200,00 kr.27-09-2023
 3. Drone, Dji Mavic 3 Classic, Drone, DJI Mavic 3 Classic

Lækker drone, men jeg får den ikke brugt.
In

  Drone, Dji Mavic 3 Classic, Drone, DJI Mavic 3 Classic Lækker drone, men jeg får den ikke brugt. Incl.: - Controller m. 5.5" skærm - 100w ladehub - 3 batterier - Kase ND8, 16, 32 & 64 PL-filtre - 256

  14.000,00 kr.27-09-2023
 4. DJI - Mini 3 Pro (DJI RC)

  DJI - Mini 3 Pro (DJI RC)

  Drone, DJI Mini 3 Pro, DJI Mini 3 Pro inkl. DJI RC og inkl. Fly more kit. Dronen har kun været prøvet et par gange, og har derfor en total flyve tid på kun 5 minutter, og har kun fløjet 73 meter. Købt

  6.500,00 kr.26-09-2023
 5. Drone, DJI Mavic mini, Fin begynder drone 249 gr. Virker fint og kan ses i luften. Flytid 30 min, 3

  Drone, DJI Mavic mini, Fin begynder drone 249 gr. Virker fint og kan ses i luften. Flytid 30 min, 3 batterier, 4 km rækkevidde.

  1.700,00 kr.27-09-2023
 6. Drone, DJI Mini 3, ekskl. fjernkontrol
“Helt ny ikke pakke ud”
Fra droner.dk

  Drone, DJI Mini 3, ekskl. fjernkontrol “Helt ny ikke pakke ud” Fra droner.dk

  2.500,00 kr.27-09-2023

Der er lige nu over 500 droner til salg på DBA.

Faldskærmens historie bliver ved med at folde sig ud

Faldskærmens historie bliver ved med at tage nye, uventede drejninger. For da kunstneren satte værket op i parken, kom en ældre herre forbi og bandt en afsluttende knude på projektet:

- Han fortalte, at der under en flyveopvisning i efterkrigsårene faktisk lander to faldskærmsudspringere i det træ, hvor min faldskærm nu hænger. Det er da lidt sjovt, griner Michael Dunk.

På den måde bindes alle enderne sammen af en faldskærm fundet til spotpris på DBA. Vil du se faldskærmen med dine egne øjne? Du kan opleve kunstværket Sult frem til 1. oktober i Reventlowparken på Lolland.

LÆS OGSÅ: Disse gamle plakater er penge værd

Michael Dunk har udstillet i Reventlowparken 5 år i træk, men han har aldrig lavet kunst med en faldskærm før.
Michael Dunk har udstillet i Reventlowparken 5 år i træk, men han har aldrig lavet kunst med en faldskærm før.

Hvordan bliver en faldskærm fra DBA til kunst?

Det kræver kreativitet at forvandle en faldskærm fra DBA til kunst, som sætter fokus på nødhjælp. For Michael Dunk var det vigtigt at lave et realistisk værk, og netop derfor fremstår faldskærmen i samme stand, som den er købt. Her har spraydåser og statements ikke fået lov til at fylde, selvom kunstneren dog indrømmer, at værket har en snert af romantik over sig:

- Jeg havde en romantisk tanke om, at nødhjælp blev kastet ud med faldskærm, som man ser det på film. Samtidig tænkte jeg også, at det ville have en god, dramatisk effekt, som folk hurtigt kunne relatere til, forklarer Michael Dunk.

Derfor valgte Michael Dunk at bruge en faldskærm til at understrege sin pointe om, hvordan nødhjælp kastes ned i katastrofeområder. Men, hvordan fandt han egentlig på at lede efter en faldskærm på lige netop DBA?

- Når jeg mangler ting, søger jeg ofte på DBA eller går på loppis i Sverige. Her kan man finde mange spændende elementer og ting. Jeg søger ofte inspiration til et værk sådanne steder, slutter han.

LÆS OGSÅ: Her er de mærkeligste ting, der har været til salg på DBA

Faldskærmen, der kun kostede 400 kroner, er en gammel militærfaldskærm.
Faldskærmen, der kun kostede 400 kroner, er en gammel militærfaldskærm.

Modelfly til salg på DBA lige nu:

 1. Modelfly, Alsi express ATR, skala 1:100, Hej jeg har min alsi express 1:100 til salg..fin stand..mvh

  Modelfly, Alsi express ATR, skala 1:100, Hej jeg har min alsi express 1:100 til salg..fin stand..mvh henning

  400,00 kr.27-09-2023
 2. Lufthansa Airbus A350-900 “Lufthansa & You”

  Lufthansa Airbus A350-900 “Lufthansa & You”

  Modelfly, Herpa Lufthansa Airbus A350-900 “Lufthansa & You”, skala 1/500, Se alle vores andre modeller på vores hjemmeside. Airline: Lufthansa Aircraft: Airbus A350-900 Reg: D-AIXPP Scale: 1/500 Mate

  279,00 kr.16-08-2023
 3. Emirates Airbus A380 “Destination Dubai”

  Emirates Airbus A380 “Destination Dubai”

  Modelfly, Herpa Emirates Airbus A380 “Destination Dubai”, skala 1/250, Se alle vores andre modeller på vores hjemmeside. Airline: Emirates “Destination Dubai” Aircraft: Airbus A380 Reg: A6-EOT Scale:

  229,00 kr.24-09-2023
 4. Icelandair Boeing 737 Max 8 “Jökulsárlón”

  Icelandair Boeing 737 Max 8 “Jökulsárlón”

  Modelfly, Herpa Icelandair Boeing 737 Max 8 “Jökulsárlón”, skala 1/200, Se alle vores andre modeller på vores hjemmeside. Airline: Icelandair “Jökulsárlón” Aircraft: Boeing 737 Max 8 Reg: TF-ICE Scal

  189,00 kr.24-09-2023
 5. Modelfly, skala 1/72, 3 stk saml selv fly 
Sælges samlet for kun 125 kr
Meget fin stand

  Modelfly, skala 1/72, 3 stk saml selv fly Sælges samlet for kun 125 kr Meget fin stand

  125,00 kr.24-09-2023
 6. Modelfly, SpeedyBee SpeedyBee HD, skala FPV, FPV SpeedyBee HD Ramme/Frame

SpeedyBee HD Ramme er la

  Modelfly, SpeedyBee SpeedyBee HD, skala FPV, FPV SpeedyBee HD Ramme/Frame SpeedyBee HD Ramme er lavet til DJI O3 så du kan bruge den uden at se Propellerne og med Alu Heatsink. DeadCat Design TPU u

  339,00 kr.23-09-2023

Der er lige nu mere end 220 modelfly til salg på DBA.

Hvis du drømmer om at købe Michael Dunks faldskærm, skal du ikke søge på DBA. Den bliver nemlig ikke sat til salg lige med det samme – uden, at kunstneren dog vil afsløre, hvad der så skal ske med den. Til gengæld kan du gøre mange andre spændende og ikke mindst særlige fund på DBA. Du kan begynde din skattejagt med at dykke ned i historien om et piratskib og få vækket drømmene om en tur til søs.

Er du mere til fart og ture på landevejen? Bo Artleth har DBAs dyreste skolebus til salg, og hvad sådan en koster, kan du blive meget klogere på ved at trykke på linket og gå til artiklen - eller ved at klikke 'play' på videoen, herunder.

Relaterede artikler