Vildt! Faldskærm købt på DBA blev til kunstværk
Livsstil

Vildt! Faldskærm købt på DBA blev til kunstværk

Christine
Christine

Hvor ville du lede, hvis du skulle bruge en faldskærm? For kunstner Michael Dunk blev en hurtig handel på DBA afgørende for, at kunstværket Sult kunne realiseres i Reventlowparken på Lolland. Her kan du få svar på, hvordan Michael Dunk fandt frem til faldskærmen og ovenikøbet fik en helt særlig historie med i handlen.

Hvordan får man idéen til at købe en faldskærm på DBA og bruge den i et kunstværk om nødhjælp? I en tid, hvor genbrugsfund kontra overforbrug er brandvarme emner i den vestlige verden, blev det for kunstner Michael Dunk vigtigt at trække linjerne tydeligt op.

Derfor skabte han kunstværket Sult, som sætter fokus på nødhjælp. I Reventlowparken på Lolland står nu 7 store nødhjælpskasser, der sammenviklet i mere end 1 kilometer faldskærmsline, er forbundet med en brugt faldskærm købt på DBA. Lyder det vildt? Vi har taget en snak med Michael Dunk om, hvordan han fandt sin faldskærm – og vi blev overraskede over at høre, hvilken historie han kunne fortælle. Derfor deler vi den nu med dig.

Du kan opleve Michael Dunks værk Sult i Reventlowparken frem til 1. oktober.
Du kan opleve Michael Dunks værk Sult i Reventlowparken frem til 1. oktober.

Derfor turde sælger ikke sælge faldskærmen til Michael Dunk

I næsten et halvt år gik Michael Dunk og spekulerede. Han havde en idé. En god idé, men han manglede noget, før den kunne folde sig ud. Han havde brug for en faldskærm til et helt særligt kunstværk, som skulle sætte fokus på nødhjælp.

Som bekendt er der sjældent lang vej fra tanke til handling, og 14 dage efter, at Michael Dunk havde indrykket en annonce på DBA, kunne han sætte kursen fra Lolland mod København. Her havde han fundet en faldskærm, der var perfekt til projektet. Fremme ved sælger var Michael Dunk derfor klar til at springe ud i en handel, men hvad var nu det? Fik sælger kolde fødder?

- Det var gamle, militære faldskærme, men sælger var ikke sikker på, at de var duelige endnu. Derfor måtte jeg fortælle ham, hvad mit formål med dem var. Han ville nemlig ikke stå til ansvar for, at de skulle bruges som rigtige faldskærme, forklarer Michael Dunk.

Da sælger var beroliget med, at faldskærmene skulle bruges til et kunstværk og ikke skulle en tur i luften, kunne handlen gå igennem. 400 kroner måtte Michael Dunk have op af lommen for at få skærmen med hjem, og det mener han selv, er en helt rimelig pris. Især da sælger kunne fortælle, at den faktisk havde en helt særlig baggrundshistorie…

LÆS OGSÅ: Købte spontant et jagerfly på DBA – Nu tjener det et helt andet formål

Der er brugt over 1 kilometer faldskærmsline til at binde nødhjælpskasser og faldskærm sammen.
Der er brugt over 1 kilometer faldskærmsline til at binde nødhjælpskasser og faldskærm sammen.

Spændende! Faldskærmens fortid var uventet

Før Michael Dunk igen kørte mod Lolland, fik han en spændende historie med i handlen, som kun gjorde faldskærmens baggrund endnu mere interessant.

- Det viser sig faktisk, at sælger er reklamemand, og at faldskærmen har været brugt i en dansk reklamefilm. Jeg fik ikke at vide, hvilken film, men jeg har regnet mig frem til, at det er reklamen for Gevalia – den med de uventede gæster, der kommer dumpende. Det er den eneste, jeg kender, hvor man bruger en faldskærm, fortæller Michael Dunk.

Det var derfor en faldskærm med en spændende og overraskende historie, som Michael Dunk nu kunne tage med hjem og udstille i Reventlowparken, men det stopper ikke her.

Droner til salg på DBA netop nu:

 1. Drone, DJI Mini, Der sælges følgende.

Controller
2 batterier samt ladehub
Taske
Ekstra propeller
Le

  Drone, DJI Mini, Der sælges følgende. Controller 2 batterier samt ladehub Taske Ekstra propeller Ledninger

  400,00 kr.20-06-2024
 2. Drone, DJI Mini 3 Pro RC N1 controller, Drone er i perfekt stand. Sælges da jeg ikke for den brugt m

  Drone, DJI Mini 3 Pro RC N1 controller, Drone er i perfekt stand. Sælges da jeg ikke for den brugt mere. Kvittering haves. Dronen er købt i power i starten af sidste år. Dronen kan sendes mod at købe

  4.699,00 kr.20-06-2024
 3. Drone, DJI Mini 3 Pro ND Filters Set (ND 16/64/256), ND16 / 64 / 256 filtre giver dig mulighed for a

  Drone, DJI Mini 3 Pro ND Filters Set (ND 16/64/256), ND16 / 64 / 256 filtre giver dig mulighed for at tilpasse optagelser i vanskelige lysforhold, så du altid kan tage den perfekte video. Helt nyt o

  295,00 kr.20-06-2024
 4. Drone, Dji Fpv, Virker fint, aldrig styrtet/skadet.

Batteri har 14 cycles

Der er 3d printet en hol

  Drone, Dji Fpv, Virker fint, aldrig styrtet/skadet. Batteri har 14 cycles Der er 3d printet en holder til brillerne så batteriet sidder i stroppen. Der medfølger en original Dji rygsæk, hvor næsten

  3.500,00 kr.19-06-2024
 5. Drone, Five33 Switchback pro, skala 5", Hej sælger mine ubrugte five33 switchback pro ramme da jeg i

  Drone, Five33 Switchback pro, skala 5", Hej sælger mine ubrugte five33 switchback pro ramme da jeg ikke får den brugt. Den er samlet og alle dele medfølger. Byd gerne. Kan sendes. Vh karl

  300,00 kr.19-06-2024
 6. Drone, Silverlit ?, skala ?, To mindre Droner, fra Silverlit. En grøn og en hvid. Grøne drone : 2,4

  Drone, Silverlit ?, skala ?, To mindre Droner, fra Silverlit. En grøn og en hvid. Grøne drone : 2,4 ghz, lyser og virker !!. til den er der 2 ekstra batterier med samme stik + lader. Hvid drone :

  75,00 kr.19-06-2024

Der er lige nu over 500 droner til salg på DBA.

Faldskærmens historie bliver ved med at folde sig ud

Faldskærmens historie bliver ved med at tage nye, uventede drejninger. For da kunstneren satte værket op i parken, kom en ældre herre forbi og bandt en afsluttende knude på projektet:

- Han fortalte, at der under en flyveopvisning i efterkrigsårene faktisk lander to faldskærmsudspringere i det træ, hvor min faldskærm nu hænger. Det er da lidt sjovt, griner Michael Dunk.

På den måde bindes alle enderne sammen af en faldskærm fundet til spotpris på DBA. Vil du se faldskærmen med dine egne øjne? Du kan opleve kunstværket Sult frem til 1. oktober i Reventlowparken på Lolland.

LÆS OGSÅ: Disse gamle plakater er penge værd

Michael Dunk har udstillet i Reventlowparken 5 år i træk, men han har aldrig lavet kunst med en faldskærm før.
Michael Dunk har udstillet i Reventlowparken 5 år i træk, men han har aldrig lavet kunst med en faldskærm før.

Hvordan bliver en faldskærm fra DBA til kunst?

Det kræver kreativitet at forvandle en faldskærm fra DBA til kunst, som sætter fokus på nødhjælp. For Michael Dunk var det vigtigt at lave et realistisk værk, og netop derfor fremstår faldskærmen i samme stand, som den er købt. Her har spraydåser og statements ikke fået lov til at fylde, selvom kunstneren dog indrømmer, at værket har en snert af romantik over sig:

- Jeg havde en romantisk tanke om, at nødhjælp blev kastet ud med faldskærm, som man ser det på film. Samtidig tænkte jeg også, at det ville have en god, dramatisk effekt, som folk hurtigt kunne relatere til, forklarer Michael Dunk.

Derfor valgte Michael Dunk at bruge en faldskærm til at understrege sin pointe om, hvordan nødhjælp kastes ned i katastrofeområder. Men, hvordan fandt han egentlig på at lede efter en faldskærm på lige netop DBA?

- Når jeg mangler ting, søger jeg ofte på DBA eller går på loppis i Sverige. Her kan man finde mange spændende elementer og ting. Jeg søger ofte inspiration til et værk sådanne steder, slutter han.

LÆS OGSÅ: Her er de mærkeligste ting, der har været til salg på DBA

Faldskærmen, der kun kostede 400 kroner, er en gammel militærfaldskærm.
Faldskærmen, der kun kostede 400 kroner, er en gammel militærfaldskærm.

Modelfly til salg på DBA lige nu:

 1. Modelfly, Pris pr stk 200
3 pakker 500

  Modelfly, Pris pr stk 200 3 pakker 500

  200,00 kr.20-06-2024
 2. Modelfly Md11, skala 1:400, Md 11 fly World cargo
Fly i metal
Fod i plast
21x18cm

  Modelfly Md11, skala 1:400, Md 11 fly World cargo Fly i metal Fod i plast 21x18cm

  220,00 kr.18-06-2024
 3. Modelfly Dc10, skala 1:400, Thai airways dc10
Fly af metal
Fod af plast
21x18cm

  Modelfly Dc10, skala 1:400, Thai airways dc10 Fly af metal Fod af plast 21x18cm

  300,00 kr.18-06-2024
 4. Modelfly, Klm 787... Og embrear, skala 1:100 og 1:250, Hejsa..jeg har 2 fly til salg.. embrear 190

  Modelfly, Klm 787... Og embrear, skala 1:100 og 1:250, Hejsa..jeg har 2 fly til salg.. embrear 190 klm skyteam edition 1:100 og klm 787 med 100års bemaling 1:250...embrear er udgået i 1:100 og bliver

  300,00 kr.18-06-2024
 5. Modelfly, Revell Messerschmitt Bf 110 E-1, skala 1:72, Modelfly i uåbnet/plomberet boks.
Æsken har v

  Modelfly, Revell Messerschmitt Bf 110 E-1, skala 1:72, Modelfly i uåbnet/plomberet boks. Æsken har været opbevaret et sted hvor der har været en anelse vanddamp i luften der har forårsaget emballagen

  150,00 kr.17-06-2024
 6. Modelfly, AirFix Supermarine Spitfire MKla, skala 1:72, Modelfly, Supermarine Spitfire MKla, 1:72 sk

  Modelfly, AirFix Supermarine Spitfire MKla, skala 1:72, Modelfly, Supermarine Spitfire MKla, 1:72 skala i uåbnet/plomberet box. Udover modelfly medfølger limtube (Poly Cement), malerpensel og 4 akryl

  100,00 kr.17-06-2024

Der er lige nu mere end 220 modelfly til salg på DBA.

Hvis du drømmer om at købe Michael Dunks faldskærm, skal du ikke søge på DBA. Den bliver nemlig ikke sat til salg lige med det samme – uden, at kunstneren dog vil afsløre, hvad der så skal ske med den. Til gengæld kan du gøre mange andre spændende og ikke mindst særlige fund på DBA. Du kan begynde din skattejagt med at dykke ned i historien om et piratskib og få vækket drømmene om en tur til søs.

Er du mere til fart og ture på landevejen? Bo Artleth har DBAs dyreste skolebus til salg, og hvad sådan en koster, kan du blive meget klogere på ved at trykke på linket og gå til artiklen - eller ved at klikke 'play' på videoen, herunder.

Relaterede artikler