Jespers kærlighed til sin brugte Skoda Citigo vil ingen ende tage
Video

Jespers kærlighed til sin brugte Skoda Citigo vil ingen ende tage

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

’Det er den eneste af sin slags i Danmark. Jeg har i hvert fald ikke set en magen til’. Jesper ejer en Skoda Citigo, der aldrig har fået flere positive tillægsord kastet efter sig som nu. Hvorfor Jesper mener, den er helt unik, kan du se svaret på i videoen, hvor du også kan blive klogere på, hvordan erotiske tehætter, pyramider og pingvin-kunst kommer ind i billedet.

Hvad vil det sige at være unik? Det spørgsmål har vi i denne udgave af vores faste videokoncept ’Unikt på DBA’ virkelig måtte stille os selv.

For i denne uge har vi at gøre med en vare på DBA, der ikke på samme måde som de andre Unikt På DBA-videoer skiller sig ud. De forrige videoer har koncentreret sig om ting til salg på DBA, der var så unikke, at det kunne ses med det blotte øje.

Det kan man nok diskutere om er tilfældet med Jesper Thomas Nielsens bil, der er omdrejningspunktet i denne video, og som er til salg på DBA.

Øverst i artiklen kan du se videoen, og her kan du jo selv bedømme, om du har set en bil magen til 59-årige Jespers. Jesper, der er fra Svenstrup, påstår, hans bil er yderst sjælden, og vores research har ind til videre ikke kunne modbevise Jespers påstand.  

- Min bil er en tysk model. En gaderacer. Den er fra det tyske marked. Jeg har købt den af en kvinde, der havde købt den importeret fra Tyskland i 2013, fortæller Jesper.

I artiklen herunder kan du finde svar på, hvorfor vi mener, at Jesper og bilen egner sig til at medvirke i en Unikt på DBA-video.

I Jespers DBA-annoncen skriver han selv om sin bil: ’Den eneste af denne model i Danmark. Unik Ferrarirød gaderacer. En tysk model med specielle fartstriber, reservehjul, aircondition og en lille, sexet trækkrog til Ikea-indløbet. God benplads til fører. 60/40 Splitbagsæde kan lægges ned, så er der stort bagagerum.’
I Jespers DBA-annoncen skriver han selv om sin bil: ’Den eneste af denne model i Danmark. Unik Ferrarirød gaderacer. En tysk model med specielle fartstriber, reservehjul, aircondition og en lille, sexet trækkrog til Ikea-indløbet. God benplads til fører. 60/40 Splitbagsæde kan lægges ned, så er der stort bagagerum.’

To be or not to be

’Selvmordsdøre’, en bil der er lavet om til ræs og en veteranbil, der ikke er set mange af i Danmark. I DBAs faste video-koncept ’Unikt på DBA’ har vi i godt 50 videoer kigget på DBAs vareudvalg og spottet de mest spektakulære annoncer. Mange af Unikt-videoerne har haft en bil i hovedrollen, og fælles for alle disse videoer er, at bilerne skriger af ’Unikt’. Deres udseende alene vidner om, at vi her har med en særlig bil at gøre.

Det samme kan man ikke rigtig sige om Jespers lille mikrobil. Men undersøger man bilen nærmere, må vi give Jesper ret i, at vi ikke selv har set en Skoda Citigo med sådanne fartstriber på. Dertil har Jesper tilføjet elementer til bilen, der også er unormale for en hverdags Citigo: Bilen har fået byttet sit Skoda-emblem ud med det gamle emblem fra Skoda, som er dekoreret med blade på ”undercirklen”. Dertil har Jespers bil bakkamera indbygget i bakspejlet.

Min svigersøn er automekaniker, og han har hjulpet mig med at vedligeholde gaderaceren
fortæller Jesper, der også kan tilføje, at bakkameraet er svigersønnens værk.

Vi har her på redaktionen ”kørt” bilen forbi redaktøren for Bilbasen Blog, som ej heller har set en bil magen til før, men betyder det, at bilen er det, man vil kalde ’Unik’? Og er bilen ’Unik nok’ til at få sig sin helt egen ’Unikt på DBA’-video?

Svaret er ja. Unikt kan ikke bøjes. Enten er noget unikt, eller også er det ikke. Vi kan ikke sige os fri for, at en eller to andre bilejere i løbet af de næste uger henvender sig og fortæller, at de ejer en bil magen til. Men det fratager ikke nødvendigvis bilens unik-hed, for vi kan selv slå fast, at det er en sjælden bil. Sjældne biler, der findes en håndfuld af magen til i Danmark, har vi jo også lavet Unikt på DBA-videoer om tidligere.

Skal man tro Jesper, er bilen i hvert fald sjælden, og måske også den eneste af sin slags.

- Det er den eneste i Danmark, der ser sådan ud. Jeg har i hvert fald ikke set andre. Jeg har også talt med en bilsælger, der har arbejdet for Skoda i 15 år, og han siger, at han heller ikke har set en magen til i sin ”Skoda-tid”, fortæller Jesper.

Find det på DBA

 1. austin mini 1275 cooper s original

  austin mini 1275 cooper s original

  Austin Mini 1,2 Benzin modelår 1964 km 0 grøn, original austin mini cooper s 1275 mark 1, bmiht certifikat fra british motor medfølger der dokumentere nummer match på motor og stel.nr. bilen er total

  319.900,00 kr.26-03-2023
 2. Dodge Challenger, 5,9 V8 aut., Benzin, 1971, sort, 18" alufælge, Dodge Challenger 1971 med en 1970 f

  Dodge Challenger, 5,9 V8 aut., Benzin, 1971, sort, 18" alufælge, Dodge Challenger 1971 med en 1970 front og en 5,9 liters 360cui. Her er tale om en rigtig drengerøvsbil med den helt rigtige lyd som f

  198.500,00 kr.26-09-2023
 3. vw 1200 1,2 ovaler

  vw 1200 1,2 ovaler

  VW 1200 1,2 Benzin modelår 1955 rødmetal, meget fin vw 113 med 36hk og 4gear, oval bagrude, bilen er total restaureret for 15 år siden, og står stadig rigtig flot, veteransynet i 2016, holder syn til

  149.900,00 kr.02-04-2023
 4. tayota celica 1,6gt twin cam 124hk

  tayota celica 1,6gt twin cam 124hk

  Toyota Celica 1,6 GT Benzin modelår 1986 km 95000 blåmetal nysynet, tayota celica 1,6gt twin cam 124hk, her for du en dansk bil fra ny, virkelig flot og original bil i rigtig flot stand, årgang 1986,

  139.900,00 kr.05-03-2023
 5. Chevrolet Chevelle Malibu 5,7 l. V8

  Chevrolet Chevelle Malibu 5,7 l. V8

  Chevrolet Chevelle 0 V8 Benzin modelår 1972 servostyring, Chevrolet Chevelle Malibu 5,7 l. V8. Flot Chevrolet. 4-dørs model, også kaldet Sedan Coupé med den skrå bagende. God lyd fra 5,7 l. V8 moto

  125.000,00 kr.15-04-2022
 6. volvo 240 dl 4-dørs

  volvo 240 dl 4-dørs

  Volvo 240 2,0 Benzin modelår 1985 km 60000 sølvmetal service ok, helt original kun kørt 60000km fra ny, bilen har tilhørt samme familie i 1985-2017, bilen fremtræder 100 procent som ny overalt, origin

  139.900,00 kr.29-03-2023

Du kan finde veteranbiler to steder på DBA. Her og her.
  

En ener, en original

Når vi udvælger, hvilke ting til salg på DBA, vi vil ud og besøge, er tingens ’unikhed’ langt fra vores eneste kriterie. For en ting kan godt være unik og samtidig kedelig. Vi har ofte spottet unikke ure, chatoller eller automater, men fælles for dem alle er, at vi har vurderet, at tingene ikke er ’underholdende nok’ til en video. For en ting er, at tingene er unikke, men en anden ting er, om det er sjovt for andre at høre om og se disse ting.

En væsentlig faktor herfor er, hvem ejeren er. Er ejeren én, der gider at medvirke, og hvis ja, kan ejeren så fortælle nok om sin ting, og er ejeren en ”hyggelig type” at have med i videoen, eller bliver det en video, hvor Julie kun kan kaste ’ja’-og-’nej’-spørgsmål efter sælgeren?

Der findes sikkert en masse normalbiler, man - ligesom på linje med Jespers - vil kunne argumentere for er unikke. Grunden til, at Jespers bil klarede sig gennem redaktionens nåleøje er, at Jesper i den grad er en unik original. Han er uden tvivl sin egen, og sammen med sin ikke-prangende hverdagsbil med sine unikke fartstriber og tilføjede features, har vi derfor med en duelig Unikt-case at gøre.

LÆS OGSÅ: Køb Nicolines lyserøde Louis Vuitton-bil

Jesper Skoda Citigo er fra 2012, og den har kørt 136.000 kilometer. I annoncen skriver Jesper yderligere om bilen: Det er en 60 Elegance, som kører på benzin, træk, aircondition, ABS, airbag, 3-dørs, centrallås, startspærre, service ok, 14" alufælge og 0 servostyring’.
Jesper Skoda Citigo er fra 2012, og den har kørt 136.000 kilometer. I annoncen skriver Jesper yderligere om bilen: Det er en 60 Elegance, som kører på benzin, træk, aircondition, ABS, airbag, 3-dørs, centrallås, startspærre, service ok, 14" alufælge og 0 servostyring’.
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
’Bilen har en lækker trækkrog. Den er meget unik og sexet’, siger og synes Jesper. Er du enig? Klik ’play’ på videoen øverst i artiklen og giv os din mening.
’Bilen har en lækker trækkrog. Den er meget unik og sexet’, siger og synes Jesper. Er du enig? Klik ’play’ på videoen øverst i artiklen og giv os din mening.

Derfor sælger Jesper bilen

Jesper har brugt sin ’Citigogo’, som han kalder den for, som weekendbil. Ham og konen har i forvejen en anden bil, som de bruger til hverdag, og der har ikke været det store behov for en bil nummer to.

Alligevel skal pengene, som Jesper får for sin fartstribede bil, gå til at købe sig en ny bil. En vogn, som kan kunne opfylde et helt særligt formål:

- Jeg vil gerne have en større bil, der endnu bedre kan transportere min kunst, fortæller Jesper.

Hans nuværende ”Ferrirøde” bil kan godt rumme flere af Jespers kunstværker, men efterhånden har hans kunst bredt sig til at indeholde lidt af hvert i størrelse, og blandt andet derfor er det på tide at få sig en mere rummelig bil.

- Jeg er pyramide-billed- og klimakunstner. For nogle år siden startede jeg et galleri med mine egne værker, men efterhånden har det grebet om sig, og nu udstiller mit galleri for 80 kunstnere om året, fortæller Jesper.

Går du en tur ind i hans galleri, er det tydeligt at se, at pyramider er ”hans ting”, og Jespers seneste projekt involverer da også en pyramide – til en forskel er pyramiden dog ikke malet på et billede.

- Jeg er i gang med at få opført en pyramide i træ, som er fem gange fem meter, fortæller Jesper, der altså med sit igangværende projekt derfor har ekstra brug for en større bil, der kan tage sig af den store, fysiske pyramide, når værket engang skal hjem og stå på galleriet.

Find det på DBA

 1. Skoda Citigo 1,0 60 Ambition GreenTec Benzin modelår 2017 km 114000 Hvid ABS airbag, aircondition, f

  Skoda Citigo 1,0 60 Ambition GreenTec Benzin modelår 2017 km 114000 Hvid ABS airbag, aircondition, fjernb. c.lås, kørecomputer, infocenter, startspærre, udv. temp. måler, el-ruder, cd/radio, isofix, b

  74.900,00 kr.29-09-2023
 2. Skoda Octavia 2,0 TDi 150 Ambition Combi DSG Diesel aut. Automatgear modelår 2016 km 244000 nysynet

  Skoda Octavia 2,0 TDi 150 Ambition Combi DSG Diesel aut. Automatgear modelår 2016 km 244000 nysynet klimaanlæg ABS airbag alarm startspærre servostyring, Rigtigt flot og velkørende Skoda Octavia 2, 0

  139.990,00 kr.28-09-2023
 3. Skoda Kamiq 1,5 TSi 150 Style Benzin modelår 2020 km 88000 Sortmetal klimaanlæg ABS airbag centrallå

  Skoda Kamiq 1,5 TSi 150 Style Benzin modelår 2020 km 88000 Sortmetal klimaanlæg ABS airbag centrallås startspærre servostyring, ""KAMIQ STYLE"" , alu., 17" alufælge, fuldaut. klima, 2 zone klima, c.lå

  249.900,00 kr.28-09-2023
 4. Skoda Fabia, 1,9 TDi Sport Combi, Diesel, 2009, km 317999, blåmetal, træk, nysynet, aircondition, AB

  Skoda Fabia, 1,9 TDi Sport Combi, Diesel, 2009, km 317999, blåmetal, træk, nysynet, aircondition, ABS, airbag, 5-dørs, st. car., centrallås, startspærre, service ok, servostyring, Stabil og økonomisk

  22.500,00 kr.29-09-2023
 5. Skoda Kamiq 1,6 TDi 115 Style DSG Diesel aut. Automatgear modelår 2021 km 92000 Hvid klimaanlæg ABS

  Skoda Kamiq 1,6 TDi 115 Style DSG Diesel aut. Automatgear modelår 2021 km 92000 Hvid klimaanlæg ABS airbag centrallås startspærre servostyring, +750 nyere brugte biler! Vi anbefaler, at du booker en t

  259.900,00 kr.28-09-2023
 6. Skoda Octavia 1,2 TSi 105 Ambiente Benzin modelår 2012 km 97000 Beigemetal træk ABS airbag startspær

  Skoda Octavia 1,2 TSi 105 Ambiente Benzin modelår 2012 km 97000 Beigemetal træk ABS airbag startspærre servostyring, 16" alufælge, 2 zone klima, fjernb. c.lås, fartpilot, kørecomputer, infocenter, sta

  109.900,00 kr.29-09-2023

1.320 Skodaer er lige nu til salg på DBA, og du kan blandt andet finde Octavia, Fabia, Superb, Citigo og Enyaq.
  

En kunstnerbil?

Rød, gul, orange, blå og grøn. Selvom Egyptens pyramider mest af alt er sandfarvede, er Jespers malerier nærmest så farverige, som de kan blive. Det er de, fordi Jesper blandt andet er blevet farveinspireret på sine ture til Mexico og Peru. Jesper er glad for kulør, og nok også derfor går DBA-sælgeren op i at fremhæve de særlige ”kulørtræk”, som bilen har.

- For mig er bilens farve jo ikke bare rød. Den er ’Ferrarirød’, fortæller Jesper, der også er glad for, at hans bil ikke er helfarvet, ligesom de fleste andre normale biler er det.

- Jeg elsker bilens sorte fartstriber. Og så kan jeg også godt lide, at bilen har indfarvede sidespejle. Det ser mere harmonisk ud, at sidespejlene også er røde ligesom bilen, og at de derfor ikke bare er mat sorte. De skrabede modeller har sorte sidespejle, fortæller Jesper.

Der er dog en farve, der har sneget sig med på bilen, som Jesper ikke er særlig begejstret for. Enkelte, små hvide pletter, levn fra stenkast, kan findes i bilens røde lak.

- Det er ikke mig, der har lavet stenslagene. Det er den tidligere ejer, smiler Jesper.

Hvid har ellers været en farve, som Jesper tidligere har været meget glad for i sine kunstværker. Engang var de nemlig primært sort, hvide og grå. Før Jesper forelskede sig i pyramiderne som yndlingsmotiv, var det sælerne, der havde hans opmærksomhed:

- ’Karina, jeg vil ikke male pingviner ligesom dig’, fortæller Jesper, at han engang svarede sin mentor, og det er Jespers svar til vores spørgsmål om, hvordan en pyramidekunstner kan springe så langt i sin kunst: Fra sæl til pyramide.

Du kan overvære hele pingvin-pyramide samtalen, med et tvist af sæl, i videoen, som du finder øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Christian købte sin funktionsdygtig brandbil fra 1959 ved et tilfælde

Jesper har malet siden 2002 og haft sit galleri siden 2013 år. Foruden hans eget kunst, udstiller han også andres kunst, og i øjeblikket har han erotiske tehætter udstillet. Når han ikke udstiller, holder han foredrag om pyramider, og så skriver han også. ’I pyramidernes skygge’ hedder Jespers seneste og eneste bog, men for tiden bakser han lidt med et selvbiografisk bogprojekt, der gerne skal resultater ud i en bog, der hedder ’Passion for pyramider’.
Jesper har malet siden 2002 og haft sit galleri siden 2013 år. Foruden hans eget kunst, udstiller han også andres kunst, og i øjeblikket har han erotiske tehætter udstillet. Når han ikke udstiller, holder han foredrag om pyramider, og så skriver han også. ’I pyramidernes skygge’ hedder Jespers seneste og eneste bog, men for tiden bakser han lidt med et selvbiografisk bogprojekt, der gerne skal resultater ud i en bog, der hedder ’Passion for pyramider’.

Hvordan ser de 59 mest unikke biler ud, som samtidig var til salg på DBA sidste år? Klik her og se.

En anden bil, der også er unik, som dog ikke var til salg i 2021, men året forinden, er den, du kan se i nedenstående video:Klik her og læs mere om bilen.

Relaterede artikler