Pust æg med ungerne - Påske DIY
DIY

Pust æg med ungerne - Påske DIY

Louise // Mortilmernee.dk
Louise // Mortilmernee.dk

Påskeunderholdning - Pust æg med børnene

Påsken er en hyggelig tid, hvor det er en god idé at pynte op i hjemmet og sprede lidt forårsglæde
Påsken er en hyggelig tid, hvor det er en god idé at pynte op i hjemmet og sprede lidt forårsglæde

Påsken står for døren, og det er altid en af de tider jeg ser frem til. Både fordi det er fridage sammen med familien, men også fordi vi har tradition for at lave sjove ting sammen, og spise masser af go mad. Jesper laver også altid en lille æggejagt i haven, hvor pigerne stadig tror på, at det er påskeharen der har været forbi. Jeg elsker at de stadig tror på den slags.

I år skulle vi prøve at puste æg for første gang. Vi husker vidst alle den sjove episode i Blinkende Lygter, hvor Sofie Gråbøl får en på lampen, fordi hun griner af Søren Pilmark, der IKKE kan puste sit æg ud. Så vi havde lidt en forventning om, at børnene i hvert fald ikke havde kræfter nok til at puste.

Jesper var smart som altid, han havde et ret tyndt bor til sin boremaskine, og det var faktisk den han brugte til at lave hul i begge ender. Naturligvis med ret sikker håndværkerhånd, da æggeskallen er pænt skrøbelig. Men det lykkedes ret godt. Der blev lavet huller i en hel bakke æg, og ikke et eneste gik i stykker. Og grundet det lidt større hul, var det også muligt for pigerne at blæse ægget ud. Og jeg må sige, de synes det var en fest.

Efterfølgende havde vi maling, tudser og glimmer til rådighed, og der var INGEN regler. Nogle gange kan jeg godt have en ide om, hvordan jeg gerne vil have tingene skal ende op, men jeg besluttede, at det ville jeg altså ikke her, og på den måde fik pigernes "kunstneriske" evner frit spil.

Neel producerede i et væk, hvor Merle var lidt mere omhyggeligt, og derfor også kun fik lavet et par stykker.

Sådan brugte vi det meste af lørdag eftermiddag, med pustning, maling, tørretid, lim og glimmer. Og naturligvis med et stykke kage undervejs.

En rigtig hyggelig førpåske-agtig eftermiddag.

Til påske plejer vi også at lave små karse plantekasser, vi pynter også en smule op, ikke det vilde, da perioden ikke er så lang, men lidt æg på grene skal vi naturligvis have.

Sidste år fik jeg også købt nogle fine påskeæg på dba, at retro slagsen, men hvis man er til dem fra Royal Copenhagen, så kan de altså også findes lige her. I år skal jeg måske ud og finde et enkelt mere af dem, jeg synes de er ret fine på en flot og udsprunget tulipangren.

 

Rigtig glædelig påske til Jer alle
Louise - mortilmernee.dk

Relaterede artikler