Unikt på DBA: Oppustelig hal sælges for 1 krone
VideoUdeliv

Unikt på DBA: Oppustelig hal sælges for 1 krone

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Hvad stiller man som kommune op, når man akut mangler en idrætshal? Man bygger en oppustelig én. Men nu står Køge Kommune klar med endnu en hal, og derfor skal deres midlertidige, oppustelige løsning sælges. For en pris, der er billigere end, hvad én banan koster.

Opdatering: I dag er hallen solgt til klubben; Copenhagen Beachvolley.

Du kender det. Det evige dilemma. Som du – eller dine forældre – har prøvet at stå i:

Skal man satse på, at vejret holder og invitere til udendørsfest, eller skal vi punge ud med de helt store sedler og leje et festlokale?

Når vi skal holde fest, er det de færreste, der har plads til at holde festen inden døre hos os selv, og derfor bliver løsningen ofte en fest i haven med pavilloner eller en anden form for vakkelvornt havetelt som sikring mod vind og regn. En løsning, der dog alligevel ofte lader lidt regn snige sig indenfor, og så er det ej heller modstandsdygtigt overfor kulde eller blafrende teltdug.

Men nu har du mulighed for at købe dig til et festtelt, som sparer dig for alle vejrbekymringer, og som koster lige så meget som et tyggegummi: Køge Kommune har sat deres oppustelige hal til salg. En hal, der ser væsentlig anderledes ud end en gennemsnitlig hal. Se selv i videoen ovenfor.

I artiklen herunder får du svar på, hvorfor hallen er så billig, og hvor dyr den har været at købe fra ny.

Hallen er dejlig varm, fordi den varmes op af solen. Dog får du et problem, hvis du måtte synes, hallen bliver for varm; det er ikke sådan lige til at åbne et vindue eller en dør i hallen. Hallen har dog et godt fungerende ventilationssystem.
Hallen er dejlig varm, fordi den varmes op af solen. Dog får du et problem, hvis du måtte synes, hallen bliver for varm; det er ikke sådan lige til at åbne et vindue eller en dør i hallen. Hallen har dog et godt fungerende ventilationssystem.

Den kostede 2,5 millioner kroner – nu kan hallen blive din for 1 krone

De fleste genbrugskøbere synes, de har gjort sig et kup, hvis de køber et sofabord til 500 kroner på DBA, som har kostet 5.000 kroner fra nyt. I det lys må du selv lige lukke øjnene og forestille dig, hvad en god brugtpris skal være for noget, der har kostet 2,5 millioner kroner fra nyt.

Det er nemlig hvad Køge Kommunes oppustelige hal har kostet for 5 år siden, i 2016, hvor den blev anskaffet. I dag er kommunen villige til at sælge hallen for intet mindre end 1 krone. Prisen skyldes ikke, at hallen er slidt og ikke kan bruges længere. Faktisk er hallens levetid vurderet til 40 år, skriver Køge Kommune.

Men som det ofte er med de ting, du kan få gratis eller super billigt på DBA: Du skal selv sørge for at ”nedrive” og hente. Det er også præmissen, hvis du for 1 krone vil købe teltet.

Og det er ikke nogen hel nem sag at pakke sådan et monstrum af en hal ned. Læs mere om, hvad det indebærer, længere nede i artiklen.

Find det på DBA

 1. Butik på Kompagnistræde, København K - Butik til leje

  Butik på Kompagnistræde, København K - Butik til leje

  1208 udlejes Butik, etageareal kvm. 160 Kompagnistræde, KØBENHAVN K: Central beliggende Butik i Strædet. 5 min fra Rådhuspladsen Butikken er i to etager. 70 m2 i kælder plan og 90 m2 i stueplan. Buti

  23.500,00 kr.09-07-2023
 2. Andet på Eskebæk Plads, Skanderborg - Andet til leje

  Andet på Eskebæk Plads, Skanderborg - Andet til leje

  8660 udlejes Andet, etageareal kvm. 580 Eskebæk Plads, Andet på Eskebæk Plads, Skanderborg - Andet til leje

  21.507,00 kr.05-10-2023
 3. lager / produktion på Hovedvejen, Gørløse - lager / produktion til leje

  lager / produktion på Hovedvejen, Gørløse - lager / produktion til leje

  3330 udlejes lager / produktion, etageareal kvm. 65 Hovedvejen, GØRLØSE: Nyistandsat Værksted med 1. sals kontor, toilet og ny lift.

  3.500,00 kr.05-10-2023
 4. Kontor på Vestergade, Skanderborg - Kontor til leje

  Kontor på Vestergade, Skanderborg - Kontor til leje

  8660 udlejes Kontor, etageareal kvm. 108 Vestergade, SKANDERBORG: Den historiske ejendom fra 1892 er i dag indrettet som kontor for en række virksomheder. Det charmerende lejemål er med sin centrale b

  6.750,00 kr.03-11-2023
 5. Kontor på Elkjærvej, Åbyhøj - Kontor til leje

  Kontor på Elkjærvej, Åbyhøj - Kontor til leje

  8230 udlejes Kontor, etageareal kvm. 200 Elkjærvej, ÅBYHØJ: Nu udbydes velindrettet og præsentabelt kontordomicil med mulighed for leje af hele ejendommen, eller opdeling af de respektive niveauer.Eje

  10.417,00 kr.03-11-2023
 6. Kontor på Egsagervej, Åbyhøj - Kontor til leje

  Kontor på Egsagervej, Åbyhøj - Kontor til leje

  8230 udlejes Kontor, etageareal kvm. 200 Egsagervej, ÅBYHØJ: Lyst og indbydende lejemål i attraktivt erhvervsområdeLejemålet er beliggende på 1. sal, og er indrettet med flere kontorer i varierende st

  10.417,00 kr.03-11-2023

Det kan du bruge hallen til

Det er i hvert fald ikke prisen, der indkredser købermålgruppen for denne hal. Alle har råd til at købe hallen, men det er dog ikke alle, der har hverken pladsen eller behovet for sådan en hal.

Hallen kunne være oplagt for dig at købe, hvis du er indehaver af en virkelig stor have, eller hvis du ejer et landsted. Det kan også være, du køber på vegne af en kommune, en skole eller en anden offentlig bygning, og I derfor har et stort fællesareal til rådighed.

Hvis du er en social type, der holder mange arrangementer, vil hallen være oplagt til dig, for her får du et havetelt, hvor du ikke skal bekymre dig om vind og vejr. Der er dejlig varmt i teltet, og ingen regn eller blæst trænger ind. Dog får du et telt uden vinduer, så du skal sikre dig, at de arrangementer eller fester, du holder, er så sjove, at gæsterne ikke behøver adspredelse, som kigge-ud-af-vinduer ofte kan være.

Hallen kan også være oplagt for dig at købe, hvis du er lidt af en samler – en person, der ikke kan skille dig af med alle de ting, der nu har vokset sig for mange til at stå i din kælder. Det kan koste mange penge om året at have dine ting opbevaret i et ’storage’, hvorimod denne hal kun koster 1 krone i engangsbeløb.

Du kan også bruge hallen til idrætsfaciliteter, ligesom Køge Kommune har gjort det. Gulvet i hallen følger med, og det samme gør de to fodboldmål, så hvis du dyrker idræt på højt niveau og gerne vil have din egen hal at øve i, kunne dét også være en mulighed.

LÆS OGSÅ: Sebastian genbruger efterladte telte på Roskilde Festival

Hallen måler 32,4 meter i længden og 22,4 meter i bredden. Der er 9 meter op til højeste punkt i loftet
Hallen måler 32,4 meter i længden og 22,4 meter i bredden. Der er 9 meter op til højeste punkt i loftet

Derfor ejer Køge Kommune en oppustelig hal

Cirkus og festivaler. Det er typisk i de to anledninger, man har behov for store indendørs arenaer i en afgrænset periode. Men det oppustelige, mærkelige telt er ikke ejet af en så kreativ aktør som hverken cirkus eller festivalarrangører.

I 2016 stod Køge Kommune og manglede flere idrætshaller til alle vores idrætsfaciliter. Det kunne tage år at bygge en ny hal, så løsningen på det akutte problem blev at bestille denne boblehal, som skulle pustes op, og som var nemmere og hurtigere at installere end en rigtig hal
fortæller 63-årige Kim Petersen, der er halinspektør.

Hallen har i 5 år dannet rammen for fodbold- og håndboldkampe, dog for juniorholdene, da hallen ikke er helt så lang, som en fodboldbane skal være. Dertil bliver der også lavet gymnastik i hallen.

- Nu skal hallen sælges, fordi vi i mellemtiden har bygget en ny én, og derfor er der ikke længere brug for denne, fortæller Kim.

Boblehallen er placeret på parkeringspladsen foran den nu nye hal, så der er sikkert nogle fodbold-forældre, der glæder sig til at få flere parkeringspladser at kæmpe om ved idrætshallen.

At boblehallen skal sælges, vil nok også glæde nogle af de gymnastikhold, der har øvet inde i hallen, for der har været én gene ved hallen, som Kim ikke har kunne gøre noget ved. Den kan du læse om herunder.

Find det på DBA

 1. Partytelt Festtelt, SEMI PRO Plus CombiTents® 6x14m, 5-i-1, Hvid

  Partytelt Festtelt, SEMI PRO Plus CombiTents® 6x14m, 5-i-1, Hvid

  Partytelt Festtelt, SEMI PRO Plus CombiTents® 6x14, Partytelt Festtelt, SEMI PRO Plus CombiTents® 6x14m, 5-i-1, Hvid Produktspecifikationer: Bredde: 6,00 m. Længde: 14,00 m. S

  19.647,00 kr.18-08-2022
 2. Partytelt Festtelt Exclusive 6x10m PVC, Rød/Hvid

  Partytelt Festtelt Exclusive 6x10m PVC, Rød/Hvid

  Partytelt Festtelt Exclusive 6x10m PVC, Rød/Hvid, Partytelt Festtelt Exclusive 6x10m PVC, Rød/Hvid Produktspecifikationer: Bredde: 6,00 m. Længde: 10,00 m. Sidehøjde: 2,00 m.

  11.376,00 kr.16-09-2022
 3. Teltpakke 5x12 m

  Teltpakke 5x12 m

  Teltpakke 5x12 m, 5x12 meter - Festpakke Komplet festpakke med 5x12 m telt, gulv, borde og stole udlejes fra onsdag til mandag. Du henter, sætter op, pakker ned og returnerer selv udstyret – til geng

  5.495,00 kr.30-11-2022
 4. Partytelt Festtelt SEMI PRO Plus 3x6m PVC, Hvid

  Partytelt Festtelt SEMI PRO Plus 3x6m PVC, Hvid

  Partytelt Festtelt SEMI PRO Plus 3x6m PVC, Hvid, Partytelt Festtelt SEMI PRO Plus 3x6m PVC, Hvid Produktspecifikationer: Bredde: 3,00 m. Længde: 6,00 m. Sidehøjde: 2,30 m.

  7.608,00 kr.19-02-2022
 5. Festtelt 5x10 meter

  Festtelt 5x10 meter

  Festtelt 5x10 meter, udlejes fra onsdag til mandag Teltet er: * i kraftig PVC kvalitet * leveret med bundramme og jordspyd - hvis ønsket * med god plads til ca 40 - 50 personer * forsynet med v

  1.795,00 kr.11-12-2019
 6. Festtelt 4x8 meter

  Festtelt 4x8 meter

  Festtelt 4x8 meter, udlejes fra onsdag til mandag Teltet er: * i kraftig PVC kvalitet * leveret med bundramme og jordspyd * med god plads til ca 30 personer * forsynet med velcro i hjørner og samling

  1.295,00 kr.11-12-2019

179 festtelte kan du lige nu finde på DBA. 24 af annoncerne har en pris på 1.000 kroner eller derunder.
   

Sådan adskiller boblehallen sig fra andre normale haller

For dig, der heller aldrig har set sådan en hal før, minder hallen dig nok mest om den halve kuppel, som har stået ved ’Den sorte diamant’ i København, og som du nu også kan finde i Allinge på Bornholm. En såkaldt ’dome’.

Køge Kommunes ”airdome” er dog ikke støttet op af træværk, som de to førnævnte kupler. Den minder på mange måder om et badedyr, fordi den holdes oppe af luften inde i hallen - ligesom vi kender det fra et badedyr. Forskellen er så bare, at i dette tilfælde er du inde i selve badedyret.

Dertil understøttes hallen af dens sider, som har dobbeltlag, og imellem disse lag er der også luft. Dette gør også hallen mere modstandsdygtig overfor hærværk: Skulle det ske, at nogen skar teltdugen op udefra eller indefra, ryger luften af hallen således ikke ud.

Hallens genistreg er samtidig også dens akilleshæl: Luften. Luften gjorde det nemt at stable hallen på benene, men det er et arbejde at drifte en hal, der er bygget op af luft, for det betyder, at du for eksempel ikke bare kan lade døren stå åben ind til hallen – så forsvinder al luften inden i den, og hallen vil brase sammen.

Derfor er boblehallen forsynet med en svingdør, som hjælper med at holde luften inde, og skal du have et fodboldmål ind i hallen, kan det transporteres ind via hallens sluse.

Luften kan også siges at være lidt af en udfordring, fordi luft larmer. Det kan du læse mere om i afsnittet herunder, eller du kan selv lytte med i videoen, som du finder øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Elefant til salg på DBA

Hallen er 725 kvadratmeter stor. Vi har – så vidt vi ved af - aldrig fået noget så stort og billigt til salg på DBA før.
Hallen er 725 kvadratmeter stor. Vi har – så vidt vi ved af - aldrig fået noget så stort og billigt til salg på DBA før.
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Af brandsikkerhedsmæssige årsager skal alt, der er indenfor i hallen, ikke kunne brænde. Det siger reglerne, som Køge Kommune følger. Hvis hallen overtages af dig som privatperson, er reglerne måske nogle andre.
Af brandsikkerhedsmæssige årsager skal alt, der er indenfor i hallen, ikke kunne brænde. Det siger reglerne, som Køge Kommune følger. Hvis hallen overtages af dig som privatperson, er reglerne måske nogle andre.

Hallens akilleshæl

’Så laver alle 15 sprællemænd og derefter 10 englehop’.

Vi har alle set de træningsinstruktører, der er så ivrige, at de nærmest råber træningsopgaverne ud over deltagerne. Men i Køge Kommunes boblehal er det er ’must’, at du har en høj stemmeføring, hvis du vil træne i hallen.

For at kunne holde hallen oppe, skal der konstant tilføres luft ind i den, og det larmer lidt
konstaterer Kim, der i samme ombæring fortæller, at det af samme grund, er mestendels fodbold og håndbold, der praktiseres af sport i hallen.

- Da vi købte hallen, larmede luftventilationen endnu mere, så vi fik udviklet en løsning, der har hjulpet lidt på det, fortæller Kim.

Luften larmede mere før, fordi ventilationshullet var placeret nede bagved det ene mål i hallen. I dag er der lavet en luftkanal fra hullet og hele vejen op til loftet, så luften føres op i loftet, og ud gennem små huller, som var det en bruser. Det betyder, at lyden har flyttet sig fra gulv til loft.

Find det på DBA

 1. 7760 fritidsgrund, 1500 m2, Skrænten 12, THY: Velbeliggende fritidsgrund på ca. 1500 m2 udlagt i græ

  7760 fritidsgrund, 1500 m2, Skrænten 12, THY: Velbeliggende fritidsgrund på ca. 1500 m2 udlagt i græs et par hundrede meter fra Visby Bredning i Limfjorden med Danmarks bedste havørredvand. Grunden

  195.000,00 kr.22-11-2023
 2. 0-værelses Fritidsgrund på 0 m² til 205000 kr. Botoften 23, 5953 Tranekær

  0-værelses Fritidsgrund på 0 m² til 205000 kr. Botoften 23, 5953 Tranekær

  5953 Fritidsgrund, m2, Botoften 23, Annoncen præsenteres i samarbejde med Boliga Tryk på ”Gå til boligen” for at finde flere informationer om denne forhandler

  205.000,00 kr.24-03-2023
 3. 0-værelses Fritidsgrund på 0 m² til 685000 kr. Vestre Sømarksvej 7B, 3720 Aak...

  0-værelses Fritidsgrund på 0 m² til 685000 kr. Vestre Sømarksvej 7B, 3720 Aak...

  3720 Fritidsgrund, m2, Vestre Sømarksvej 7B, Annoncen præsenteres i samarbejde med Boliga Tryk på ”Gå til boligen” for at finde flere informationer om denne forhandler

  685.000,00 kr.06-11-2023
 4. 7900 fritidsgrund, 2786 m2, Løndvænget 4, Fritidsgrund Skarum By, Alsted 2af - beliggende i sommerhu

  7900 fritidsgrund, 2786 m2, Løndvænget 4, Fritidsgrund Skarum By, Alsted 2af - beliggende i sommerhusområde på nordøst Mors. Der er adgang til god børnevenlig strand. Afstand til Nyk.M. 8km. Til str

  140.000,00 kr.17-10-2023
 5. 4760 fritidsgrund, 1395 m2, Pileurtvej 5, netto pr. mdr. kr. 0, brutto pr. mdr. kr. 0, udbetaling kr

  4760 fritidsgrund, 1395 m2, Pileurtvej 5, netto pr. mdr. kr. 0, brutto pr. mdr. kr. 0, udbetaling kr. 30000, byggemodnet, tilslutningsafgifter er betalt, Mest fantastiske grund beliggende i Vordingbor

  555.000,00 kr.09-10-2023
 6. 9370 fritidsgrund, 1001 m2, Koldkærlund, byggemodnet, tilslutningsafgifter er betalt, Sommerhusgrund

  9370 fritidsgrund, 1001 m2, Koldkærlund, byggemodnet, tilslutningsafgifter er betalt, Sommerhusgrund hvor der er tilsluttet Klorak og vand samt elskab. Der er for nyligt fældet træer og grunden er kl

  115.000,00 kr.21-09-2022

Har du ikke plads til hallen endnu, kan du købe dig en tom fritidsgrund på DBA.
   

Hærværk

Er det muligt at sove trygt, når man drifter en hal bygget op på luft, eller ligger man konstant og er bange for, at nogen stikker en nål ind i teltdugen?

- Hallens teltdug er heldigvis så tyk, at det ikke er så ligetil at komme igennem dugen med en nål. Men vi har da haft en smule hærværk på hallen, hvor nogle skar et hul i teltdugen med en kniv, fortæller Kim.

Heldigvis er hallens sider bygget op af dobbeltlag, så du kan ikke få hallen til at kollapse, blot fordi der skæres hul på den ene side af dugen.

I dag er hullet udbedret, og siden har der ikke været nogen, der ville hallen det ondt.

Skulle uheldet ske, at generatoren står af, og der derfor ikke pustes luft ind i hallen, har Kim også en løsning på det:

- Der er knyttet en nødventilator til hallen, som træder til, hvis el ventilatoren står af. Nødventilatoren tester vi hver uge. Vi åbner nødudgangen til hallen, så luften svæver ud, og i det tilfælde skal nødventilatoren så begynde at virke for at hjælpe den eksisterende ventilator.

I videoen kan du se, hvordan hallen langsomt kollapsede, da vi sammen med Kim åbnede nødudgangen til hallen.

Kim har arbejdet som halinspektør i 23 år, og i de år har han kun set én anden hal som denne boblehal. Det var én, som stod i Slagelse Kommune
Kim har arbejdet som halinspektør i 23 år, og i de år har han kun set én anden hal som denne boblehal. Det var én, som stod i Slagelse Kommune

Alt det, der følger med hallen

Hvis du smider en krone på bordet, bliver hallen din, med alt hvad det indebærer. Og det er ikke så lidt. For du får blandt andet gulvet med. Gulvet er et klik-gulv i plastik.

Ventilationsanlægget medfølger også, og det skal du afsætte plads til, for det fylder lige så meget som et skur.

Alle døre får du ligeledes med i prisen. Det vil sige: Slusen, nødudgangen og indgangen. Sidstnævnte er en svingdør.

Dertil får du også fodboldmålene med, for Kim fortæller, at de allerede har købt nye mål til den nye hal.

- Dørene kan godt tages af, men teltdugen skal transporteres i ét stykke, fortæller Kim.

Det er altså ikke en let opgave for den kommende køber at nedtage og fjerne hallen, og det er også derfor, at kommunen sælger hallen til en attraktiv pris.

- Den heldige køber kan måske lave en aftale med en af de lokale klubber om hjælp til at håndtere dugen, forslår Kim og fortsætter:

Det, der er vigtigt for os, er, at hallen nedtages af køber, og at hallen får et nyt liv, så en fuldstændigt velfungerende hal ikke går til spilde eller ligger og samler støv et sted.
Teltdugen er hvid, og det betyder, at der er ret lyst inde i hallen. Om dagen kan du derved spare penge på ikke at skulle lyse hallen op med elektrisk lys. Her kan du se hallens DBA-annonce
Teltdugen er hvid, og det betyder, at der er ret lyst inde i hallen. Om dagen kan du derved spare penge på ikke at skulle lyse hallen op med elektrisk lys. Her kan du se hallens DBA-annonce

Vi har haft flere telte til salg på DBA, som var særlige. Et af dem var Brits telt. Hvorfor, det ikke er, som det, du har liggende nede i kælderen, kan du alene se ud fra billedet – klik her.

Du kan også gætte med, for vi har været på Roskilde Festival og lavet en slags ’Hammerslag’ – bare med telte. Se med:

Du kan læse mere om teltene i denne artikel.

Relaterede artikler