Sofabordet: Få luksus-look for småpenge
Bolig

Sofabordet: Få luksus-look for småpenge

Lene Nissen
Lene Nissen

Den fine marmor bliver der mindre og mindre af, og dermed er den også ret kostbar. Et marmorbord er derfor ofte meget dyrt - hvis du køber det fra nyt.

Men hvis du finder marmorbordpladen på DBA og sætter den sammen med et flot messingstel, som du ligeledes har fundet brugt, kan du ende med et flot og unikt bord til omkring kun 250 kroner. Se med her, hvor vi guider dig til de gode fund og besparelser, så du kan få et bord, der emmer af luksus og god stil. 

Materialet er ret hårdført og kan derfor holde i mange år. Og så er det meget moderne. 

Ja, der er nok af årsager til, hvorfor du burde anskaffe dig et marmorbord. Dog er din bankkonto nok ikke enig i, at det er en god idé, for et marmorbord kan nemt blive en bekostelig affære. Men det laver vi om på nu.

Du kan nemlig købe det brugt, og så sparer du faktisk endnu flere penge, hvis du vælger selv at sammensætte bordet. Du skal altså ud i DBAs gemmer og finde den rigtige marmorbordplade og det rigtige stel til bordet - og så kan jeg love dig for, at din bankkonto pludselig også synes, marmorbodet er en god idé.

Her guider jeg dig til, hvordan du selv kan sammensætte det rigtige marmorbord lige til din smag og din pengepung.

Sofaborde med marmorplader til salg på DBA:

 1. Marmorbord, Alicante, marmor, b: 140 l: 80 h: 50, Superflot sofabord 140 x 80 x 50

  Marmorbord, Alicante, marmor, b: 140 l: 80 h: 50, Superflot sofabord 140 x 80 x 50

  400,00 kr.25-02-2024
 2. Marmorbord, Ilva, marmor, b: 80 h: 47

  Marmorbord, Ilva, marmor, b: 80 h: 47

  300,00 kr.25-02-2024
 3. Marmorbord, Audo, marmor, Fint OX Denmarq ‘Table O’ i hvid marmor med messing stel. 
Bordplade måle

  Marmorbord, Audo, marmor, Fint OX Denmarq ‘Table O’ i hvid marmor med messing stel. Bordplade måler 50cm i diameter og er 40cm højt Nypris 5500 Audo Gubi &Tradition Hay Muuto Fermliving Umage B

  1.850,00 kr.25-02-2024
 4. Cafébord, Søstrene grene, marmor, Cafebord i marmor.
49 cm
Ridser se foto
Hentes på Frederiksberg

  Cafébord, Søstrene grene, marmor, Cafebord i marmor. 49 cm Ridser se foto Hentes på Frederiksberg

  200,00 kr.25-02-2024
 5. Cafébord, Søstrene Grene, marmor, b: 39 h: 48, 2 stk cafeborde i marmor.
Det ene har en plamage og t

  Cafébord, Søstrene Grene, marmor, b: 39 h: 48, 2 stk cafeborde i marmor. Det ene har en plamage og trænger nok til lidt oile. Det andet står perfekt. Sælges samlet

  350,00 kr.25-02-2024
 6. Sofabord, H & M Home, marmor, 60 cm i diameter 35 cm højt

  Sofabord, H & M Home, marmor, 60 cm i diameter 35 cm højt

  350,00 kr.25-02-2024

Lige nu er der 14.177 sofaborde til salg på DBA, og 153 af dem er med marmorplade.


Det første du skal gøre, når du går på jagt efter den rette marmorbordplade, er at notere dig, hvilke mål bordet skal have. Specielt hvis du går efter en stenplade, som du ikke selv kan skære til.

Herefter søger du efter bordpladen. Husk, at du ikke behøver kun at lede efter en marmorbordplade - du kan også lede efter hele borde - så længe du sikrer dig, at stellet kan skilles fra bordpladen.


Sådan finder du marmorbordpladen

1. Gå ind i kategorien 'Sofaborde og andre borde' og indtast 'marmor' i søgefeltet. I skrivende stund er der 283 resultater, der matcher den søgning, og de annoncer kan du se, her

2. Du kan også indtaste 'marmor' i søgefeltet på DBA - uden at stå i en kategori - og herefter kommer et rullegardin til syne, hvor du kan se hvilke forskellige kategorier, der findes annoncer med marmor i.

Her skal du selvfølgelig gå udenom de kategorier, som der ikke findes marmorborde eller -bordplader i. Til gengæld kan du klikke musen hen på kategorien 'diverse indretning', hvor der er lige nu er 504 resultater. Der er 114 resultater i kategorien 'Kommoder, skænke o.l', mens du får 110 annoncer at vælge imellem med marmor i kategorien 'Antikke møbler'.

3. Du kan også gøre din søgning mere specifik og indtaste 'Marmor' og 'bordplade' i DBAs søgefelt - her kan du se de resultater, du får ud fra den søgning.

Mit råd er at gå udenom marmorborde fra firserne. Dem kan du ofte få foræret, men de kan have en støbt marmorplade, og de har ofte en ru overflade, som ikke er så cool. Mange af dem har rundede kanter, og det giver ikke det rette look. Så når du scroller, så sørg for, at marmorpladen er glat, og at kanterne ikke for runde.

Bordet på billedet er et genbrugsfund og kostede derfor kun 200 kroner - nypris: 4.000 kroner
Bordet på billedet er et genbrugsfund og kostede derfor kun 200 kroner - nypris: 4.000 kroner

Bordet på billedet ovenover har kostet mig knap 200 kroner, fordi jeg selv har fundet bordpladen og stellet, og begge dele har jeg købt brugt. Skal du købe et færdigdesignet bord med marmorplade, finder du dem sjældent til under 4.000 kroner. Så der er virkelig mange penge at spare.

Sådan finder du stellet til dit marmorbord

Der er flere forskellige måder at finde det rigtige stel til dit marmorbord på - på DBA. Den nemmeste måde er nok at søge efter et bord MED plade. Så længe pladen kan tages af, og du derfor kan bruge stellet sammen med din nyfundende marmorbordplade, gør det jo ikke noget, at selve bordpladen ikke er din stil.

Du kan på DBA søge efter 'bord' og 'stel' i DBAs søgefelt og se, hvilke kategorier der findes salgsannoncer i, som matcher disse 2 søgeord. I skrivende stund er der 380 match på den søgning i kategorien 'Sofaborde og andre borde'. Du kan også se søgeresultaterne fra kategorien 'spisestuemøbler', for her er der flere små borde - og dermed små stel - som måske kunne passe til et sofabord.

Der er også den mulighed, at du ikke søger på 'stel' men blot kigger kategorien 'sofaborde og andre borde' igennem for borde med det rette stel. Stil dig eventuelt i søgefeltet og søg på eksempelvis 'messing' - sådan så du nu får vist de sofabords-annoncer, der indeholder ordet 'messing', og så kan du være heldig at finde borde med messingstel. 

LÆS OGSÅ: Har du svært ved at finde det rette stel, så se med her hvordan du fixer det

Sofaborde der matcher søgningen 'messing':

 1. Marmorbord, Audo, marmor, Fint OX Denmarq ‘Table O’ i hvid marmor med messing stel. 
Bordplade måle

  Marmorbord, Audo, marmor, Fint OX Denmarq ‘Table O’ i hvid marmor med messing stel. Bordplade måler 50cm i diameter og er 40cm højt Nypris 5500 Audo Gubi &Tradition Hay Muuto Fermliving Umage B

  1.850,00 kr.25-02-2024
 2. Glasbord, glas, Dejligt glas bord i messing fejl køb helt nyt uden riser eller brugsspor 500kr

  Glasbord, glas, Dejligt glas bord i messing fejl køb helt nyt uden riser eller brugsspor 500kr

  500,00 kr.25-02-2024
 3. Sofabord, Smukt gammelt messing glasbord rullevogn barbord sofabord bord. 

Mulighed for levering mo

  Sofabord, Smukt gammelt messing glasbord rullevogn barbord sofabord bord. Mulighed for levering mod betaling, se evt også mine andre annoncer. Afhentes på Frederiksberg eller i Nykøbing Sjælland ell

  400,00 kr.25-02-2024
 4. Sofabord, sten, b: 114 l: 114 h: 48, Flot sofabord med grå klinker, isat små plader af messing og ko

  Sofabord, sten, b: 114 l: 114 h: 48, Flot sofabord med grå klinker, isat små plader af messing og kobber. Rammen og ben er i massiv sæbebehandlet eg. Passer perfekt til både hjørnesofa og enkelt sofa.

  2.200,00 kr.25-02-2024
 5. Tv bord, /Rullebord, 

Det er et gammelt stel fra et tv (da de var store), som er lavet til et rulle

  Tv bord, /Rullebord, Det er et gammelt stel fra et tv (da de var store), som er lavet til et rullebord i 1970érne. 49 cm høj, 66 cm bred og 39,5 cm dyb. Stellet er udført i massiv træ, muligvis teak

  400,00 kr.25-02-2024
 6. Sofabord, Ellos, metal, b: 57 h: 48, ELLOS Sofabord “George” 

Virkelig pænt Messing metal sofabord

  Sofabord, Ellos, metal, b: 57 h: 48, ELLOS Sofabord “George” Virkelig pænt Messing metal sofabord Rundt sofabord Ø: 57 H: 48 cm Købt for ca. 3 år siden -Ny pris 999kr., fejler intet. Modtager ge

  300,00 kr.25-02-2024

Nu antager vi, at du har fundet det rette stel og den rette marmorbordplade til dit kommende sofabord. Her får du mine tips til, hvordan du sætter delene sammen, og hvordan du får rengjort de to dele på bedst mulig vis, så bordet tager sig så nyt og flot ud som muligt.

Kombiner marmorbordplade med stel: Dette skal du bruge

 • En marmorplade
 • Et stel
 • Lidt marmor polish
 • En blød klud
 • Lidt ståluld
Dette skal du bruge for at få dine to dele: Bordplade og stel til at se nye og flotte ud
Dette skal du bruge for at få dine to dele: Bordplade og stel til at se nye og flotte ud

Kombiner marmorbordplade med stel: Sådan gør du

1. Start med at rengøre din marmorplade med marmorpolishen, og lad det tørre. Husk: aldrig anvend syreholdige rengøringsmidler på marmor!

2. Nu skal du have dit stel til at skinne, så giv den en ordentlig omgang med stålulden. Du skal huske, at stålulden sliber dit metal. Så er det en messingbelægning, skal du ikke slibe for hårdt, for så ender du med det rå metal

3. Når det skinner overalt, skal du have din marmorplade mættet, det er vigtigt for, at den ikke suger alt til sig, når du bruger bordet. Du kommer marmorpolish på, og fordeler det på pladen med en blød klud. Lad det tørre og polér efter med en tør, blød klud.

4. Læg din plade på stellet, og du har et helt unikt sofabord. Fordi marmor er så tungt, som det er, vil det ikke være nødvendigt at lime eller skrue det fast til stellet.

Slib nu dit stel med stålulden til den blanke overflade fremkommer. Se resultatet ved at kigge på billedet nedenunder
Slib nu dit stel med stålulden til den blanke overflade fremkommer. Se resultatet ved at kigge på billedet nedenunder
Her kan du se forskellen før og efter slibning med ståluld
Her kan du se forskellen før og efter slibning med ståluld

Find flere idéer til upcycling på DBA Guide

I DIY-kategorien (Do it yourself) på DBA giver en række af Danmarks mest kreative upcyclere deres bud på, hvordan du kan bruge genbrug på nye måder. Læs for eksempel artiklen om denne udslidte kantinevogn, der får nyt liv som super chic barvogn.

Relaterede artikler