NEM DIY – se hvordan du laver dit eget skrivebord eller spisebord, med messingstel

NEM DIY – se hvordan du laver dit eget skrivebord eller spisebord, med messingstel

14. februar 2017

Vi har allerede set en del marmor i hvid og grøn, men der findes andre farver og nye måder du kan bruge marmoren på. Jeg har fundet en brun plade der nærmest ligner onyks. Den vil jeg sætte sammen med messing som også fortsætter i boligtrenden i 2017. Sammen giver det et lidt 70’er glamour look, som jeg ret godt kan lide – og det kan både bruges til kontoret og spisestuen.

Dette er virkelig den letteste DIY - den kræver kun hjælp fra en stærk person og køb af en god spraymaling, så kører projektet på skinner.

Dette skal du bruge:

  • 1 spraymaling i guld - fås i de fleste byggemarkeder
  • 1 marmorplade (der skal du også bare holde udkig på DBA, så kommer der løbende nogle ret flotte til gode priser)
  • Lidt fint sandpapir

TIP.: Det er en god idé, at finde en god ven, med store muskler, til at hjælpe, også når du skal hente pladen hos sælgeren, da marmorplader er MEGET tunge. Men hvis du selv er vant til at tage fat, og du har en anden stærk person i nærheden, kan det sagtens lade sig gøre.

Lene

Sådan gør du:

  • Slib dit stel let med fint sandpapir.
  • Tør efter med en klud
  • Spraymal stellet i tynde lag, så malingen ikke løber.
  • Lad det tørre, og stil dit bordstel på den blivende plads.
  • Læg pladen op på, du behøver ikke fastgøre den til stellet, da marmorpladen er så tung at den ikke ryger nogen steder. Men derfor skal du også stille det der, hvor du vil have det ,fra starten - for det er ikke et bord, man sådan lige flytter rundt på 

TIP.: Du kan selvfølgelig også bruge en rå træplade, en spånplade du har slebet og malet med højglans-maling – eller noget helt tredje, som bordplade. Så skal du blot huske at bordpladen skal monteres på stellet, for at den bliver hvor den skal. På samme måde kan du få et bord i den størrelse og højde, du vil have, baseret på det stel du finder.

Lene