Unikt på DBA: Mr. Beans bil med lænestol på taget
Video

Unikt på DBA: Mr. Beans bil med lænestol på taget

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Vi har aldrig før filmet en bil til en Unikt på DBA-film, der påkaldte sig så meget opmærksomhed på vores køretur. Kasper har nemlig sat sin geniale look-alike Mr. Bean-bil til salg på DBA, så hvis du kunne tænke dig at blive stoppet i lyskryds, er du glad for blitz og kamera, og er du klar på altid at møde smil på din vej, er denne bil noget for dig.

Opdatering: Kaspers bil blev i midten af september solgt.

Verdens sjoveste mand har intet sprog. Men han kører i en bil, som får alle til at trække på smilebåndet. En lille, sød veteranbil i en finurlig lysegrøn farve. Men 32-årige Kasper har taget Mr. Beans bil til et nyt niveau. For Kaspers bil er der ingen – som i ingen – der kan undgå at lægge mærke til.

Kasper fra Næstveds vogn har nemlig plads til hele 6 passagerer, for på toppen af køretøjet har Kasper Harpsøe placeret en gammel lænestol, som på siden har fået selskab af en gulvmoppe, der er bundet sammen med et kosteskaft, som hviler inde i bilens passager-side. Moppe, kosteskaft og lænestol kører Mr. Bean nemlig rundt med i et af de ikoniske afsnit, hvor han har været på juleshopping og har fyldt bilen op med så mange varer, at der ikke engang er plads til ham selv på førersædet.

Nu kan du få lov til at indtage førersædet. Kasper har nemlig valgt at sætte sin ikoniske look-alike-bil til salg på DBA.

I videoen herover kan du se, hvor meget opmærksomhed bilen får, når vi kører gennem Næstveds hovedgade. I artiklen her kan du blandt andet blive klogere på, hvorfor Kasper har en Mr. Bean-bil. For Kasper er ikke engang særlig stor fan af den engelske, mumlende og spøjse herre.

Jo flere køreture, Kasper tog i Mr. Bean-bilen, jo mere inspireret blev han til at istandsætte bilen i Mr. Beans ånd.
Jo flere køreture, Kasper tog i Mr. Bean-bilen, jo mere inspireret blev han til at istandsætte bilen i Mr. Beans ånd.

Kasper er ikke fan af Mr. Bean

Hvis du følger med i Unikt på DBA, som udgives hver anden fredag på tredje år nu, ved du, at vi tidligere har haft den originale bil fra Olsen Banden til salg. Bennys bil. Sælgeren af den var Kasper fra Møn, som havde totalrestaureret den, og han var kæmpe fan af Olsen Banden.

Tilsvarende skulle man også tro, at Kasper, som også har skruet på sin bil, var fan af Mr. Bean. Men nej.

Jeg er ikke specielt fan af Mr. Bean. Jeg har det med ham, som den gennemsnitlige dansker, der har set Mr. Bean-filmene: Jeg synes da, han er sjov. Da jeg købte bilen, havde jeg slet ikke forestillet mig, det skulle gå så meget amok – at bilen skulle udvikle sig, som den har gjort, men jeg blev grebet af stemningen
fortæller Kasper.

Kasper købte bilen i marts af en sælger, der allerede havde taget de første ”Mr. Bean-spadestik” med bilen: Han havde malet vognen i den korrekte farve, skiftet kølerhjelmen ud, så den sorte farve ikke var blank, men den Mr. Bean-korrekte matte sort, og sælgeren havde etableret hængelås på bilen.

Da Kasper købte bilen, var der flere ting ved bilens køreegenskaber, som manglede en kærlig hånd, og det var egentlig kun dét, Kasper havde forestillet sig, han skulle bruge krudt på.

- Men hver gang, jeg kørte en tur i bilen, smilede folk så meget af den. Folkestemningen ”pressede” mig, sådan så jeg tænkte: ’Nu skal de satme få’, og så bestilte jeg taggitteret hjem fra Jylland og i gik i gang med at få etableret stolen på taget, fortæller Kasper og tilføjer:

- Da stolen kom på, gik opmærksomheden amok.

SE OGSÅ: Video: Mød en samler: Laila er vild med Anders And

Køber du bilen, får du også en veteranbil med nye styrekugler, for de gamle var så færdige, at hjulene ikke rullede lige, fortæller Kasper.
Køber du bilen, får du også en veteranbil med nye styrekugler, for de gamle var så færdige, at hjulene ikke rullede lige, fortæller Kasper.

Opfordret til at stille op i konkurrence

Man ved, man har gode chancer for at vinde en konkurrence, hvis man rent faktisk bliver prikket på skulderen og opfordret til at stille op.

Det var også tilfældet for Kasper, der har været på Gavnø Slotstræf med sin bil. Her blev han opfordret til at deltage i konkurrencen, men han fik det ikke gjort.

- Det er måske også kun godt, for så er den mulighed til gode til den kommende køber, griner Kasper.

Han har i alt været til tre træf med bilen, blandt andet på drengerøvspladsen, som DBA Guide før har stiftet bekendtskab med, og hver gang er det en skøn følelse for Kasper.

Find det på DBA

 1. Percy Jackson filmene, DVD, eventyr, Fra 11 år.
Elsker du historierne om de græske guder, vil du els

  Percy Jackson filmene, DVD, eventyr, Fra 11 år. Elsker du historierne om de græske guder, vil du elske disse film med bla Uma Thurman, Pierce Brosnan, Sean Bean. Sælges kun samlet. Prisen er excl fors

  80,00 kr.12-06-2024
 2. (NY) Robinson Crusoe, The Complete Series (3-disc), instruktør Michael Robison, Alex Chapple, DVD, e

  (NY) Robinson Crusoe, The Complete Series (3-disc), instruktør Michael Robison, Alex Chapple, DVD, eventyr, NY i folie. - Robinson Crusoe, The Complete Series (3-disc) Med dansker undertekster Medvirk

  65,00 kr.08-06-2024
 3. Jupiter ascending 3D, Blu-ray, science fiction, Jupiter ascending 3D. Med Mila Kunis - Channing Tatu

  Jupiter ascending 3D, Blu-ray, science fiction, Jupiter ascending 3D. Med Mila Kunis - Channing Tatum - Sean Bean - Eddie Redmayne - Douglas Booth mfl. Dobb. 3D BD

  35,00 kr.08-06-2024
 4. Damages - Sæson 2, DVD, TV-serier, Efter hendes hidtil usete sejr over milliardæren Arthur Frobisher

  Damages - Sæson 2, DVD, TV-serier, Efter hendes hidtil usete sejr over milliardæren Arthur Frobisher (Ted Danson), har Patty Hewes (Glenn Close) den juridiske verden for hendes fødder. Lige som hun sk

  75,00 kr.06-06-2024
 5. Damages - Sæson 1, DVD, TV-serier, Stjerneadvokaten Patty Hewes er højt respekteret, frygtet og ikke

  Damages - Sæson 1, DVD, TV-serier, Stjerneadvokaten Patty Hewes er højt respekteret, frygtet og ikke mindst berygtet. Patty ansætter den unge Ellen Parsons til at hjælpe i en sag mod Arthur Frobisher,

  50,00 kr.05-06-2024
 6. amr klassiske film, instruktør 201378, DVD, andet, frit valg 50 kr + fragt
alle dvd er med danske te

  amr klassiske film, instruktør 201378, DVD, andet, frit valg 50 kr + fragt alle dvd er med danske tekster og uden ridser film med * er i folie A a knight´s tale * - heath ledger arizona junior -

  50,00 kr.02-06-2024

Der er 148 Mr. Bean-film på DBA. Nogle er DVD-film, andre er Blu-ray og nogle er videofilm.
  

Det har Kasper gjort ved bilen

Da Kasper overtog bilen, var den allerede godt ”Mr. Bean-sminket”. Farven og hængelåsen var blandt andet etableret. Den lille teddy-udgave, som hænger i bakspejlet, har også været blind passager siden den forrige ejer. Men Kasper har etableret det, han selv definerer som ’den sidste finish’ i sin restaurering af bilen:

- Jeg har brugt en måneds tid på at tilføje de sidste detaljer til bilen. Motoren har jeg skiftet ud. Bilen kørte ad helvedes til, fordi dækkene var nedslidte, styrekuglerne var færdige, der kun var et lille gokart-ret i den, der var ingen baglys, og gearstangen var en anden, fortæller Kasper.

Han har indsat en ny, brugt motor med samme egenskaber som den tidligere, han har etableret en aluminiumskøler, som bilen ikke tidligere havde i motorrummet, et nyt ret, en ny gearstand samt skiftet dæk og styrekugler.

- I dag kører bilen godt, og den larmer næsten ikke, når den holder stille for rødt. Det kan jeg godt lide. Det skal helst lyde som om, bilen er ved at gå ud, når den holder stille, fortæller Kasper og fortsætter:

- Det er ikke altid, jeg har vist, hvordan jeg gjorde tingene, men så er YouTube din ven. Jeg har også tilmeldt mig ’Mini-klubben’, hvor de hjælper én. Her har jeg fået fantastisk mange venner, fortæller Kasper.

Kasper måtte kigge langt efter et stativ, han kunne montere lænestolen på, så det skulle som sagt sendes helt fra Jylland. Stolen brugte han også lidt tid på, fordi han ville finde den lænestol, der mindede mest om Mr. Beans. Hvordan den er monteret, kan du læse om i afsnittet herunder eller kigge nærmere på i videoen. Videoen finder du herover.

LÆS OGSÅ: Denne røde veteranbil får tankerne hen på Olsen Banden

Motoren, som Kasper har indsat, kan det samme som den forrige, der dog var træt og slidt. Det er en 1.000 motor med 41 hestekræfter. Dertil har Kasper monteret en aluminiumskøler. Du skal dog ikke regne med aircondition i bilen, for bilens blæsere kan kun blæse varm luft. Det er den charme, man må tage med.
Motoren, som Kasper har indsat, kan det samme som den forrige, der dog var træt og slidt. Det er en 1.000 motor med 41 hestekræfter. Dertil har Kasper monteret en aluminiumskøler. Du skal dog ikke regne med aircondition i bilen, for bilens blæsere kan kun blæse varm luft. Det er den charme, man må tage med.

Stolen på bilens tag snyder

Nej. Selvom det ser sådan ud, er stolen på taget af Kaspers bil ikke anvendt til at sidde i. Også selvom bilen holder stille. Slår du røven i sædet, falder du muligvis nok lige igennem. Kasper har nemlig skrallet stolen, så den intet fylde har. Det har han gjort for at gøre den så let som mulig, så stolen ikke falder gennem taget og for at lette bilens kørebyrde.

- Jeg skuffer desværre mange børn, der gerne vil op og sidde i stolen, smiler Kasper.

Stolen skabte dog nok størst begejstring hos en ældre herre, der mødte Kasper til et af træffene. Han var nemlig stolens tidligere ejer. Da Kasper endelig fandt en lænestol, som lignede den, Mr. Bean har med som gratist, var det desværre én, som Kasper skulle punge godt ud for, for det viste sig at være den ældre mands yndlingsstol. Desværre for sælgeren mente konen ikke, der var plads til stolen i deres nye lejlighed, og sådan blev den udbudt til salg, hvor Kasper spottede den.

Da manden hørte, hvad Kasper skulle bruge stolen til, blev han glad og sagde, at han ville aflægge sin stol et besøg på næste biltræf. Og det holdt han.

Der ser ud som om, stolen kun er spændt fast med et stort stykke reb, ligesom den er det i Mr. Bean-filmen, men det er ikke tilfældet. Heldigvis. Kasper har boret stolen fast på stativet, så den sidder forsvarligt. Stativet selv er dog kun sat fast ved hjælp af sugekop, hvilket betyder, at du ikke kan se nogen buler eller huller i bilens tag, hvis du en dag ikke gider køre med en lænestol på taget.

Også den hvide snor, der får det til at se ud som om, gulvmoppen er bundet sammen med kosteskaftet, er synsbedrag. Her har der været lim involveret. Men alle synlige ikke-ægte bindeløsninger var vigtige for Kasper at få med, så bilen fremstod så autentisk overfor filmen som muligt. Det er nemlig sådan, Mr. Bean fikser sin tagløsning:

Jeg har smukseret bilen tilbage til det helt originale
fortæller Kasper, der har trykket ’pause’ efterfulgt af ’play’ mange gange på diverse Mr. Bean-film for at kunne lure alle detaljerne.

Find det på DBA

 1. Peugeot 205, 1,9 CTi Cabriolet, Benzin, 1988, Projekt bil. 

Med danske papir. 

Fin kaleche.

  Peugeot 205, 1,9 CTi Cabriolet, Benzin, 1988, Projekt bil. Med danske papir. Fin kaleche.

  32.000,00 kr.14-06-2024
 2. Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel

  Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel

  Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel, 1970, grøn, 2-dørs, Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel, 1970, grøn, 2-dørs Bilen er fuldstændig skilt fra hinanden. Motor og gearkasse står indenfor på en

  10.000,00 kr.13-06-2024
 3. austin mini 1275 cooper s original

  austin mini 1275 cooper s original

  Austin Mini 1,2 Benzin modelår 1964 km 0 grøn, original austin mini cooper s 1275 mark 1, bmiht certifikat fra british motor medfølger der dokumentere nummer match på motor og stel.nr. bilen er total

  319.900,00 kr.26-03-2023
 4. Wolseley 300 MK. II, 3,0 aut., Benzin, 1963, sort, 4-dørs, RESERVERET

Denne Wolseley 300 6/99 kan b

  Wolseley 300 MK. II, 3,0 aut., Benzin, 1963, sort, 4-dørs, RESERVERET Denne Wolseley 300 6/99 kan blive dit nye projekt. Vi sælger vores fars elskede veteranbil. Værkstedsregninger og regninger på r

  30.000,00 kr.12-06-2024
 5. Oldsmobile Starfire, 6,5 Coupé aut., Benzin, 1963, Oldsmobile Starfire 98 - En Ægte Amerikansk Klass

  Oldsmobile Starfire, 6,5 Coupé aut., Benzin, 1963, Oldsmobile Starfire 98 - En Ægte Amerikansk Klassiker! Så bliver det ikke billigere at køre i en ægte V8 amerikaner bil. Her er en fantastisk sport

  94.900,00 kr.11-06-2024
 6. Citroën DS20, Benzin, 1973, sort, nysynet, 4-dørs, servostyring, “Gudinde til discountpris” Bilen er

  Citroën DS20, Benzin, 1973, sort, nysynet, 4-dørs, servostyring, “Gudinde til discountpris” Bilen er født dansk, kører super dejligt. Hydraulik, undervogn,styretøj bremser, motor, gear virker perfekt.

  59.000,00 kr.10-06-2024

Du kan finde veteranbiler her på DBA, men der er allerflest af dem til salg i denne kategori.
  

Alle de Mr. Bean-detaljer, du får med, hvis du køber bilen

Kaspers Mr. Bean-eventyr har grebet om sig. Han har ikke kun købt udstyr til bilen, men også anskaffet sig hovedpersonens tøj … eller noget, der minder om. Det krævede adskillige besøg i genbrugsbutikker.

Du får tøjet med i købet, hvis bilen bliver din, og det samme gælder teddy i bakspejlet, en anden teddy-version og Mr. Bean-papfiguren. De sidstnævnte to ting Kasper selv har købt. Kasper har også anskaffet sig en nummerplade, hvorpå der står ’Mr. Bean’, og den følger også med i handlen.

Køber du bilen, bliver du måske også ejer af et potentielt ulækkert biltæppe:

- Jeg har bevaret så mange originale detaljer som muligt. For eksempel har jeg ikke skiftet bilens sædebetræk, selvom det ikke er helt samme farve som dét i Mr. Bean. Her synes jeg, det var fineste at beholde det oprindelige. Det samme gælder gulvtæppet i bilen, og så kan det da godt være, der engang har været tørret en hestepære af i tæppet, men sådan er det, griner Kasper.

LÆS OGSÅ: Ellerten er et stykke dansk historie, som du kan købe for små penge 

Bagagerummet på Kaspers Mini-bil kan gøres større i den forstand, at bagklappen kan klappes ud, og med et reb spændt for kan der være plads til to kufferter i stedet for én. Så må man bare håbe, det ikke begynder at regne.
Bagagerummet på Kaspers Mini-bil kan gøres større i den forstand, at bagklappen kan klappes ud, og med et reb spændt for kan der være plads til to kufferter i stedet for én. Så må man bare håbe, det ikke begynder at regne.
Kaspers første bil var en Toyota Starlet, som han fik af sin mester, da Kasper var 18 år. ’Jeg havde ikke nogen penge, så man måtte jo tage til takke med det, man havde’, fortæller Kasper, der i sine teenageår drømte om at eje en Passat, stationcar.
Kaspers første bil var en Toyota Starlet, som han fik af sin mester, da Kasper var 18 år. ’Jeg havde ikke nogen penge, så man måtte jo tage til takke med det, man havde’, fortæller Kasper, der i sine teenageår drømte om at eje en Passat, stationcar.

Så særlig er bilen

Kaspers bil er på nærmest alle punkter ens med Mr. Beans, på nær at rettet i Kaspers bil er placeret i højre side, og så er sædebetrækket en anden farve. Men du finder ikke en bil magen til Kaspers i Danmark. Ikke ifølge sælgeren selv:

- Jeg har set to Mini-biler i samme farve som min bil, men de kommer aldrig til at ligne den bil, som der holder i min garage, fortæller Kasper selvsikkert.

Han oplyser dog, at der nok skal findes lignende udgaver i Sverige og Tyskland. I Japan ved Kasper, med hjælp fra Instagram, at en bil med lignende træk findes.

- Japanerne er vanvittige med Mr. Bean. Når ham den japanske gut ligger et billede på Instagram af sin Bean-bil, får det masser af likes, fortæller Kasper, der mærker likesne i en mere fysisk forstand, når han er ude og ”rulle”:

- Det er en ny tur, man tager, hver gang. Det er ekstremt, så meget opmærksomhed man får, fortæller Kasper.

Han er ikke nervøs for at blive stoppet af politiet på grund af stolen på taget:

- Hvis politiet skulle praje mig ind til siden, er det for at få et billede af bilen, griner Kasper, som kort efter oplever lidt ala det samme:

Idét vi er ved at lave optagelserne, holder vi kortvarigt ind for at sætte vores fotograf af, og da bilen holder stille, kortvarigt ulovligt parkeret, kommer en P-vagt gående, der straks finder mobiltelefonen frem for at tage billede af bilen. Ikke for at udskrive bøde.

- Den bil kan du da ikke nænne at udskrive en bøde til, griner en ældre herre, der passerer både P-vagt, bil og os.

Vi har aldrig prøvet før at filme Unikt på DBA med en bil, der fik så meget opmærksomhed.

Find det på DBA

 1. Modelbil, Corgi Toys No. 201 Mini 1000 British Leyland , skala 1:36, Made in Great Britain i 1979.

  Modelbil, Corgi Toys No. 201 Mini 1000 British Leyland , skala 1:36, Made in Great Britain i 1979. Har masse af andre spændende produkter til salg til rigtig god pris. Tjek venligst andre varer i min

  350,00 kr.21-04-2021

Du kan finde modelbiler på DBA i ’modelhobby-kategorien’, og Mr. Beans bil kan du finde i minimodel, her.
  

Derfor sælger Kasper bilen

Nu kan du få lov til at træde på speederen i denne Mr. Bean-bil. (Dog ikke via gulvmoppe-kosteskaftet). Kasper har som tidligere skrevet sat bilen til salg på DBA, og det har han fordi, han har en ny bil stående, der venter på Kaspers tid og kærlighed.

- Der er nok en, er har en Mr. Bean-sjæl, der godt kunne se det sjove i at eje sådan en her bil. Jeg har opnået det, jeg skulle med bilen nu, fortæller Kasper, der samtidig oplyser, at det for ham er svært at prissætte sådan en bil, da han ikke har så meget at sammenligne med.

Han vil i stedet dedikere sin opmærksomhed til den gamle, mørkeblå veteran-Ford, som opholder sig i hans garage. Ford’en, som er original fra 1954, købte Kasper for 2 måneder siden, og målet er, at bilen skal være køreklar næste år, så den kan komme med på Gavnøtræf.

- Man kan ikke betale patina, og derfor er der mange ting, som jeg med vilje ikke vil lave på Ford’en, men den skal samles, fortæller Kasper, der også har et udhus, der råber på hans dedikation.

Da Kasper for 1 år siden flyttede i sit nuværende hus, fik han endelig plads til at dyrke sin kærlighed til gamle biler. Før det havde han kun plads til at bruge tid på motorcykler, som han også har syntes var hyggelige.

SE OGSÅ: VIDEO: Autocamper, som du kan kende fra Klovn-filmen nr. 3 

Det stemmer ikke overens med Mr. Beans bil, men Kasper kunne ikke lade være: Han har malet gearstangen i bilen i samme farve som resten af bilen. Kasper fortæller, at den mand, der solgte ham bilen i marts, heller ikke var en stor Mr. Bean-fan. Men han har vist kørt konfirmationskørsel med bilen.
Det stemmer ikke overens med Mr. Beans bil, men Kasper kunne ikke lade være: Han har malet gearstangen i bilen i samme farve som resten af bilen. Kasper fortæller, at den mand, der solgte ham bilen i marts, heller ikke var en stor Mr. Bean-fan. Men han har vist kørt konfirmationskørsel med bilen.
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
I dag drømmer Kasper om at eje en stor, luksuriøs Mercedes E-klasse, hvis altså der var frit valg på alle hylder. Men han pointerer også, at han har det fint med den gamle Ford, som han skal til at skrue lidt på nu, når Mr. Bean-bilen er blevet solgt. Her kan du se Kaspers DBA-annonce
I dag drømmer Kasper om at eje en stor, luksuriøs Mercedes E-klasse, hvis altså der var frit valg på alle hylder. Men han pointerer også, at han har det fint med den gamle Ford, som han skal til at skrue lidt på nu, når Mr. Bean-bilen er blevet solgt. Her kan du se Kaspers DBA-annonce

Hvornår må man køre i en veteranbil? Dét og en masse andre spørgsmål gør vi dig klogere på i denne artikel, hvor vi klæder dig på til købet af en veteranbil.

Olsen Banden kender du måske endnu bedre end Mr. Bean, og hvis du vil erhverve dig den originale Benny-bil, kan du finde den på DBA, såfremt den stadig er til salg. Vi var ude og få en tur i bilen, her:


Vil du vide, om Kaspers bil er solgt, kan du læse dig klogere, her.

Relaterede artikler