Der er lavet tusind efterligninger: Jørgen har en original til salg
Video

Der er lavet tusind efterligninger: Jørgen har en original til salg

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Jørgen var syv år, da faren tog ham med til racerløb. Her forelskede Jørgen sig i drømmen om engang selv at sidde bag rettet i en Lotus Super Seven s2. 50 år senere blev drømmen realiseret, og selvom Jørgen i princippet var for lang til bilen, skulle det ikke ødelægge barndomsplanerne: Heldigvis var Lotus’en bygget om allerede, så hans ben nemt kan være der, men nu er det på tide, at drengedrømmen skal glæde nogle andre stænger. Jørgen har sat bilen til salg på DBA.

Hvorfor er Jørgens sportsvogn rød? Man skulle tro, svaret var, at ’alle rigtige sportsvogne er jo røde’, men 69-årige Jørgen Smidts svar er et ganske andet, end man skulle tro:

- Jeg har to venner, der begge ejer en Lotus Super Seven, og den ene har modellen i grøn, den anden i gul. Derfor ville jeg have den i rød, fortæller Jørgen, der bor i Bagsværd.

At rød var den ”ledige” farve er nu også meget heldigt, for alle Jørgens ”projekt-biler” har indtil videre været røde. Problemet med Jørgens ”projektbiler” er, at projekterne på et tidspunkt står færdige, og så er bilerne knapt så sjove, synes han. Derfor er Jørgen nu klar til at gå af med sin ultimative ’røde drengedrøm: Sin originale Lotus Super Seven s2 1962, som står helt snorlige.

En bil, der kun er bygget 4.000-5.000 af, men som der til gengæld findes rigtig mange efterligninger af.

I videoen herover kan du se, hvordan Jørgen foretrækker at køre i bilen, der både kan udstyres med døre og kaleche. Vi tager nemlig i Unikt på DBA en tur ud og køre i veteranbilen, der jo ikke tåler sne og kulde særlig godt – og derfor var timingen af optagelserne til denne Unikt på DBA lidt uheldige. Se selv.

I artiklen her kan du blive klogere på, hvad flere af Jørgens venner fejlagtigt tror om bilen, når han viser den dem.

Bilen står i Jørgens garage. En opvarmet garage. Når Jørgen skal bruge bilen, triller han den ud af porten, så bilen ikke afgiver en masse udstødning inde i garagen. Bilens lette vægt gør det nemt at trille bilen ud.
Bilen står i Jørgens garage. En opvarmet garage. Når Jørgen skal bruge bilen, triller han den ud af porten, så bilen ikke afgiver en masse udstødning inde i garagen. Bilens lette vægt gør det nemt at trille bilen ud.

Det særlige ved Jørgens bil

Der findes i dag en hel del åbne vogne: Biler med kalecher. Men det er de færreste, der helt oprigtigt kan gå for at være en sportsvogn. Men det kan Jørgens bil.

Jørgens Lotus Super Seven s2 bliver ikke mere sportsvogn end dét. Den er rød, den er lille, og den er hurtig. Hurtigheden hjælpes godt på vej af bilens vægt:

Bilen vejer 550 kilo. Det er meget lidt. Den er bygget i aluminium. En stålrør-ramme stabiliserer det hele, mens ellers er det aluminium alt sammen. Bilen har 140 hestekræfter. Det er meget, når man tænker på, hvor let den er
fortæller Jørgen, der oplyser, at en typisk bil i dag vel vejer omkring 1.900 kilo.

Det går faktisk så hurtigt i Jørgens bil, at bilen altid er assisteret af to læderhjelme til føreren og passageren. Hjelme, der skærmer håret og hovedet for den værste vind. Hjelmene følger også med i handlen.

- Bilen er også udstyret med to dobbelte karburatorer, der sikrer, motoren kører bedre og hurtigere, fortæller Jørgen.

Hvordan man tjekker, om Lotus’en er original, tegner og fortæller Jørgen om i videoen, som du kan findes øverst i videoen.

Find det på DBA

 1. Modelbil 2003 Lotus Elise 111S, skala 1/34, Nex models, god stand. Kom gerne med et bud.

  Modelbil 2003 Lotus Elise 111S, skala 1/34, Nex models, god stand. Kom gerne med et bud.

  150,00 kr.05-02-2023
 2. Modelbil, KYOSHO Komplet samling af Agent 007 bilmodeller, skala 1/72, 15 stk. Agent 007 James Bond

  Modelbil, KYOSHO Komplet samling af Agent 007 bilmodeller, skala 1/72, 15 stk. Agent 007 James Bond komplet Minicar Collection: Aston Martin DB5 Type-A "Goldfinger" 1964 Aston Martin DB5 Type-B "Goldf

  1.995,00 kr.26-01-2023
 3. Modelbil, Corgi Toys Komplet samling af Agent 007 bilmodeller, skala 1/55, Komplet samling af 8 fors

  Modelbil, Corgi Toys Komplet samling af Agent 007 bilmodeller, skala 1/55, Komplet samling af 8 forskellige modelbiler fra udvalgte James Bond film fra Corgi Toys. Serien blev produceret i 2003 og bes

  399,00 kr.26-01-2023
 4. Modelbil, Corgi Toys Lotus Elan S2, Sælges . Corgi Toys . Lotus Elan S2. Flot bil i lak . Køre fint.

  Modelbil, Corgi Toys Lotus Elan S2, Sælges . Corgi Toys . Lotus Elan S2. Flot bil i lak . Køre fint. Desværre mangler forrude. Pris 158kr plus porto (42kr)

  158,00 kr.19-01-2023
 5. Modelbil, Lotus Elise, skala 1/18, Pæn fejlfri Lotus Elise af mærket SunStar. Køb alle seks biler fo

  Modelbil, Lotus Elise, skala 1/18, Pæn fejlfri Lotus Elise af mærket SunStar. Køb alle seks biler for 400krk

  125,00 kr.15-01-2023
 6. Modelbil, Lotus Elise Sun-star, skala 1:18, Meget tung modelbil  uden æske  Kan sendes for 48,- s

  Modelbil, Lotus Elise Sun-star, skala 1:18, Meget tung modelbil uden æske Kan sendes for 48,- se også alle mine andre annoncer

  225,00 kr.15-01-2023

54 modelbiler kan du lige nu finde i mærket Lotus.
 

En drengedrøm, der opstod som syvårig på racerbanen

Hvad drømte du om at blive, da du var barn? Jørgen er uddannet maskinarbejder, og det har givet ham en flair for biler og motorer. Alligevel var det først, da han for 13 år siden gik på pension, at han begyndte at udleve sine bildrømme:

- Det var først, da jeg stoppede med at arbejde, at jeg følte, jeg havde tid til at rode med biler. Så da jeg trak mig fra arbejdsmarkedet, købte jeg mig endelig en Lotus. Den havde jeg drømt om at eje siden, jeg var syv, fortæller Jørgen og fortsætter:

Det, jeg elsker allermest, er at lave motorer.

Da Jørgen var barn, tog hans far ham med på racerbanen for at se racerløb, og her blev den unge Jørgen fuldstændig fascineret af den originale, hurtige sportsvogn, en Lotus Super Seven s2. Lige dér i mødet mellem racerbanen og Jørgen opstod drengedrømmen for en dag selv at sidde bag rettet.

LÆS OGSÅ: Sådan tjekker du, om der skyldes penge i din brugte bil

Forhjulene kan man selv indstille, så de har den hældning, man selv synes duer.
Forhjulene kan man selv indstille, så de har den hældning, man selv synes duer.

’Den bil kan jeg da ikke være i’

Hvad stiller man op, når der sættes en kæp i hjulet for ens store drøm? Jørgen var heldigvis heldig.

Normalvis er Lotus’er som Jørgens nemlig bygget til kortere ben. Jørgen er 190 centimeter høj, så han ville under normale omstændigheder ikke kunne have været i bilen. Men da han spottede sin Super Seven i England for 12 år siden, var den heldigvis blevet bygget om, så den passer til en mand på 190 centimeter.

- Jeg har flere bekendte, der har sagt, ’Den der bil kan jeg da ikke være i’, fordi de selv er omkring min højde. Men så rejser jeg mig fra førersædet og siger ’Jamen hvordan kan jeg så være der’, fortæller Jørgen med et smil.

Bilens længde betyder dog, at det altid har været Jørgen, der trådte på pedalerne, når ham og konen har kørt på ture til Nordsjælland på picnicture:

- Jeg er jo en hel del lavere end Jørgen, så jeg kan ikke lige så godt nå pedalerne med mine fødder. Også selvom, man sætter en pude i ryggen. Vi har tit joket med, at Jørgen skulle sætte klodser på pedalerne, griner Vibeke.

Jørgens kone kan bedst lide at køre med dørene på. Men han foretrækker køreture uden dørene. ’Det kan være vanskeligt at komme ind og ud af det lille hul, man skal ind og ud af, når både døre og kaleche er monteret. Der er heller ikke noget ved at have døre og kaleche på, for så er det ikke en rigtig Lotus’, siger Jørgen.
Jørgens kone kan bedst lide at køre med dørene på. Men han foretrækker køreture uden dørene. ’Det kan være vanskeligt at komme ind og ud af det lille hul, man skal ind og ud af, når både døre og kaleche er monteret. Der er heller ikke noget ved at have døre og kaleche på, for så er det ikke en rigtig Lotus’, siger Jørgen.

Al det udstyr, der følger med

Der følger en hel del udstyr med til bilen. To døre, der nemt kan monteres på bilen og en kaleche.

- Det hele er som nyt. Det har aldrig været brugt, fortæller Jørgen om alt det udstyr, han har til bilen.

Hvis du er mere til skærmene på bilens sider, har Jørgen også gemt de originale af slagsen, som sad monteret på, da han købte bilen. Han har endda ladet skærmene blive lakeret i den røde farve, så de passer fint til, hvis en køber hellere foretrækker disse skærme på.

Med til bilen følger også ”puder”, der passer i læderet og i størrelsen, som man kan sætte i ryggen, for at kroppen kommer tæt på pedalerne. Puderne har dog ikke været en hjælp nok for Vibeke, der trods puder ikke er lang nok til bilen.

Sportsvogne på DBA kan du finde her.
  

Derfor sælger Jørgen sin sportsvogn

Isboden i Gilleleje og solnedgange i Nordsjælland har været kulissen til Jørgen og Vibekes liv med den røde sportsvogn. Men sidste år kom bilen kun ud og rulle to gange, og det er ikke nok, mener Jørgen.

- Jeg synes ikke, jeg kan retfærdiggøre at eje bilen, når jeg ikke får den brugt mere end, hvad det efterhånden bliver til, fortæller Jørgen, der også er klar med en årsag til, hvorfor han ikke giver bilen så meget opmærksomhed længere:

- Jeg må jo nok indrømme, at biler er sjovest for mig, når de er projekter. Den her bil står færdig nu, og så taber jeg lidt gejsten.

Jørgen har en anden bil holdende i garagen, som han for tiden har kastet sine motorkundskaber over på. Læs herunder, hvilken.

LÆS OGSÅ: Her er de 59 mest unikke biler på DBA i 2021

Da Jørgen for 12 år siden købte bilen i Essen i Tyskland, var den sølv. En uoriginal farve til en Lotus Super Seven s2. Siden har Jørgen fået den malet rød. Bilen laves også i grøn, sort og gul. Jørgens andre to biler, hvoraf den ene er solgt, er også røde. Jørgen har en "ting" for rød
Da Jørgen for 12 år siden købte bilen i Essen i Tyskland, var den sølv. En uoriginal farve til en Lotus Super Seven s2. Siden har Jørgen fået den malet rød. Bilen laves også i grøn, sort og gul. Jørgens andre to biler, hvoraf den ene er solgt, er også røde. Jørgen har en "ting" for rød
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Her kan du se Jørgens DBA-annonce. 285.000 kroner har Jørgen sat bilen til salg for. I videoen kan du se, hvad han har set bilerne udbudt til, når de har været tilgængelige på markedet i England og Tyskland.
Her kan du se Jørgens DBA-annonce. 285.000 kroner har Jørgen sat bilen til salg for. I videoen kan du se, hvad han har set bilerne udbudt til, når de har været tilgængelige på markedet i England og Tyskland.

Harry Potter i garagen

Bilen med den skrå bagrude.

Det er ikke mange, Jørgens anden bil kan snige sig forbi, uden at få en Harry Potter-kommentar med sig på vejen. Jørgen anden bil er nemlig en Ford Anglia, som er magen til den model, Harry Potter og vennerne kører til Hogwarts i.

- Bilen har jeg skilt fuldstændig ad. Jeg har haft taget al indmaden ud, sat bur i, og lavet om til en racerbil. Jeg nørkler med den sammen med min søn. Så kører vi ræs sammen om sommeren, hvor vi har meldt os til nogle ræs rundt omkring i Danmark. Imens bor familien på en campingplads tæt på. Min kone og jeg bor i vores autocamper. Det er meget hyggeligt, fortæller Jørgen.

Find det på DBA

 1. Chevrolet Chevelle Malibu 5,7 l. V8

  Chevrolet Chevelle Malibu 5,7 l. V8

  Chevrolet Chevelle 0 V8 Benzin modelår 1972 servostyring, Chevrolet Chevelle Malibu 5,7 l. V8 Flot Chevrolet. 4-dørs model, også kaldet Sedan Coupé med den skrå bagende. God lyd fra 5,7 l. V8 motor

  175.000,00 kr.15-04-2022
 2. Triumph Stag V8 - Venstrestyret- Bytte MC.

  Triumph Stag V8 - Venstrestyret- Bytte MC.

  Triumph Stag Benzin aut. modelår 1972 km 8000 rød, alufælge 16" servostyring, Triumph Stag V8 - Venstrestyret. Importeret fra Californien - Derfor venstrestyret. Her er der kræset for fine detaljer.

  275.000,00 kr.22-01-2022
 3. Lincoln Town Car, 5,0 V8 Limousine, Benzin, aut. 1981, km 101000, sortmetal, nysynet, aircondition,

  Lincoln Town Car, 5,0 V8 Limousine, Benzin, aut. 1981, km 101000, sortmetal, nysynet, aircondition, startspærre, service ok, 16" alufælge, uden afgift servostyring, Continental Mark 4 GIVENCHY Ny syn

  69.900,00 kr.27-01-2023
 4. Ford P7, 2,6 26M, Benzin, aut. 1971, km 94000, grønmetal, træk, 4-dørs, service ok, 15" alufælge ser

  Ford P7, 2,6 26M, Benzin, aut. 1971, km 94000, grønmetal, træk, 4-dørs, service ok, 15" alufælge servostyring, Ford 26m sælges har haft den i 23 år er 2 ejer på den, kørt 94000 fra ny går rigtigt godt

  65.000,00 kr.16-01-2023
 5. Citroën 2CV, 0,4, Benzin, 1975, km 158000, blå, 4-dørs, 2CV4 årgang 1975. 24 hestes motor, stort bru

  Citroën 2CV, 0,4, Benzin, 1975, km 158000, blå, 4-dørs, 2CV4 årgang 1975. 24 hestes motor, stort brunt rat, brunt plast interiør, bænkesæde foran og anderumpe. Bundrammen har været skiftet og er i god

  43.000,00 kr.30-12-2022
 6. Peerless Six, 4,0 61A, Benzin, 1930, km 75000, grøn, 4-dørs, Unik bil fra 1930 - det er den eneste a

  Peerless Six, 4,0 61A, Benzin, 1930, km 75000, grøn, 4-dørs, Unik bil fra 1930 - det er den eneste af denne model i DK og den har fra ny kørt i Helsinge af Købmand Valdemar Pedersen. Der er ca. 22 til

  185.000,00 kr.26-10-2022

Klik her og her for at finde veteranbiler på DBA.

En bil, der også er åben, men dog en del mere terrængående, er denne Geländewagen, som Emil har eller havde til salg på DBA. Bilen var med i en ’Unikt på DBA’ i sommeren 2021.

Er du vild med åbne biler, er bilen i videoen herunder måske noget for dig. Den har også været til salg på DBA, og den er helt særlig. Se selv hvorfor:


Læs mere om den pimpede Honda Del Sol, her.

Relaterede artikler