Denne bil på DBA findes der kun én anden af i Danmark
Video

Denne bil på DBA findes der kun én anden af i Danmark

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Det bliver aldrig et problem for dig at skelne din bil fra de andres på parkeringspladsen, hvis du erhverver dig Brians veterandrøm. Brians Ford Merling fra 1974 er nemlig så særlig, at der kun er indregistreret to biler i Danmark af modellen – hvoraf Brians er den ene. Kom med ud og køre i bilen, når vi suser gennem mark, eng og halmballer i videoen, som du kan klikke ’play’ på herover.

Opdatering: Siden denne artikel er blevet skrevet, er bilen blevet solgt

De fleste køber mursten, når de vil være sikre på at gøre sig en god investering. Men Brians penge står ikke kun forvaltet i ejendom. Han satser også på at gøre en god forretning, når det gælder biler. Specielle biler. Finurlige biler. Og den samling har efterhånden vokset sig større og større. Men nu er 51-årige Brian villig til at gå af med én af bilerne i sin samling. Den stikker nemlig væsentlig ud fra samlingen af én helt særlig årsag, som vi vender tilbage til.

Bilen er også særlig, fordi der kun er indregistreret én anden af samme model i Danmark. Så hvis du vil blive den nye ejer af en rendyrket ’roadster’, er det nu, du skal slå til. Brian fra Hornsyld har bilen til salg på DBA.

Hvis du vil se, hvor godt bilen tager sig ud med sol og blå himmel som kulisse, kan du klikke play i videoen herover. Du kan også læse med herunder, hvor Brian Tronier forklarer mere om sin samling, sine investeringer, og hvor han giver dig svar på, hvorfor denne Ford Merlin ikke længere hører til i hans garage.

Det er ikke bare ”held”, at Brian har fået plads til sin hobby og sine investeringer. Hans biler og motorcykler har faktisk ”været med ude og kigge på hus”, dengang Brian besluttede sig for at flytte. Det var nemlig et krav, at Brians nye hus skulle have en stor garage.
Det er ikke bare ”held”, at Brian har fået plads til sin hobby og sine investeringer. Hans biler og motorcykler har faktisk ”været med ude og kigge på hus”, dengang Brian besluttede sig for at flytte. Det var nemlig et krav, at Brians nye hus skulle have en stor garage.

Dette ved bilen skal mændene lige vende sig til

Brians Ford Merlin er en bil i sin bedste alder. Den er fra 1974, men det er ikke til at se med det blotte øje. De tidligere ejere, som Brian købte bilen af, har kredset for bilen, så den i dag står med helt nyt læderbetræk og en spejlblank overflade, der skinner i lyseblå.

- Bilen står i en rigtig god stand, forsikrer Brian, der dog indrømmer, at farven både kan være til bilens fordel og ulempe.

- Alle piger, der ser bilen, bliver dybt forelsket i den, for de synes, farven er mega fed. Mændene skal lige se den to til tre gange, før de kan se, at det jo er en super cool bil, fortæller Brian.

Farven er valgt af de tidligere ejere, der fik bilen lakeret om fra postkasserød til lyseblå. Også motoren gav bilens tidligere forældre en omgang kærlighed:

- Motoren fejler intet. Det er en 6-cylendret motor, fortæller Brian.

Se videoen, hvis du vil tage et nærmere kig på bilens motorrum.

Find det på DBA

 1. Ford Econoline, 5,7 aut., Benzin, aut. 1993, km 269000, hvid, træk, ABS, 5-dørs, 15" alufælge servos

  Ford Econoline, 5,7 aut., Benzin, aut. 1993, km 269000, hvid, træk, ABS, 5-dørs, 15" alufælge servostyring, 5.8l benzin aut.1993 træk til 2075kg vægtafgift.900kr skal synes! 10 personers...

  25.000,00 kr.28-03-2024

Klik her og find amerikanerbiler på DBA.
  

Derfor er Ford’en helt særlig

- Når man slår modellen op, er der kun én anden bil indregistreret i Danmark, så bilen er unik, fortæller Brian.

Det, han selv faldt for ved bilen var, at det var en rendyrket roadster. En åben bil, der kræver drypfrit vejr.

- Bilen har ikke noget tag. Der er ingen ting, og det synes jeg er gennemført. Det synes jeg klæder bilen, fortæller han.

En anden fordel ved Ford Merlin’en er, ifølge Brian, at den er overskuelig at køre i. Den er nem at orientere sig i. Dog skal du selvfølgelig være opmærksom på, at rettet sidder i den modsatte side, end hvad vi er vant til her i Danmark.

Brian er vant til at se på særlige og farveglade biler, for han ejer selv en hel del. Denne Ford Merlin fik lov at blive en del af Brians samling for bare et år siden, fordi Brian mente, at den var en god forretning.

- Nogle vil have dyr kunst på væggene, men jeg vil hellere have mine investeringer på fire hjul. For jeg har stor interesse for biler. Den her bil var en god investering, fortæller Brian, der forsikrer, at den stadig er det for en kommende ejer.

Det er nemlig ikke noget med prisen, der får Brian til at sætte bilen til salg. Hvorfor jyden har valgt at oprette en DBA-annoncen på den lyseblå veteranbil, kan du læse dig klogere på i afsnittet herunder.

LÆS OGSÅ: Brugte biler stiger i værdi: Så meget kan du i snit få for din bil 

’Det foregår med paraply, hvis det begynder at regne’, joker Brian, da han introducerer, at hans bil ikke har et overdække.
’Det foregår med paraply, hvis det begynder at regne’, joker Brian, da han introducerer, at hans bil ikke har et overdække.

Derfor har Brian sat bilen til salg

Det handler ikke om pladsproblemer, eller om at bilen er steget voldsomt i værdi, og Brian derfor skal af med den firehjulet så hurtigt som muligt. Når Brian vil af med sin lyseblå sommerdrøm, handler det mest om, at han gennem årerne er blevet mere og mere bevist om, at hans eget bilhjerte mest banker for amerikanerbiler.

Jeg har altid været fascineret af biler, og i starten var det nye biler, jeg kiggede efter. Men så begyndte jeg at få øjnene op for, hvor meget sjovere og charmerende det er at køre i gamle, farverige biler. Gennem de seneste seks-syv år har jeg derfor købt flere gamle biler, og nu har jeg så fundet ud af, at det primært er amerikanerbiler, jeg er vild med
fortæller Brian.

Forskellen på engelske biler, som Ford Merlin’ne og US-biler er ifølge Brian primært, at biler fra ‘over there’ er større. Nærmest på alle parametre. Både hvad angår motor og bilens størrelse.

- Det handler også om deres design. Og så synes jeg, at de kører på en lækker både. En afslappet måde, fortæller Brian.

- Jeg har ejet en del ikke-amerikanerbiler, men nu vil jeg have en samling, der kun består af US-biler, og derfor må jeg af med min Ford Merlin, fortæller Brian, der vil bruge pengene fra salget til at købe sig en amerikanerbil.

Find det på DBA

 1. Toyota Corolla, 1,6 GT Coupé, Benzin, 1985, km 260940, koksmetal, 3-dørs, Sjælden Toyota Corolla AE8

  Toyota Corolla, 1,6 GT Coupé, Benzin, 1985, km 260940, koksmetal, 3-dørs, Sjælden Toyota Corolla AE86 GT Coupé fra 1985, en af de få med elektrisk soltag. Bilen sælges som restaurerings projekt, står

  39.500,00 kr.16-06-2024
 2. volvo 240 dl 4-dørs

  volvo 240 dl 4-dørs

  Volvo 240 2,0 Benzin modelår 1985 km 60000 sølvmetal service ok, helt original kun kørt 60000km fra ny, bilen har tilhørt samme familie i 1985-2017, bilen fremtræder 100 procent som ny overalt, origin

  119.900,00 kr.29-03-2023
 3. Peugeot 205, 1,9 CTi Cabriolet, Benzin, 1988, RESERVERET. 

Projekt bil. 

Med danske papir. 

Fin k

  Peugeot 205, 1,9 CTi Cabriolet, Benzin, 1988, RESERVERET. Projekt bil. Med danske papir. Fin kaleche.

  29.999,00 kr.14-06-2024
 4. Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel

  Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel

  Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel, 1970, grøn, 2-dørs, Land Rover Serie IIa, 2,2 109", Diesel, 1970, grøn, 2-dørs Bilen er fuldstændig skilt fra hinanden. Motor og gearkasse står indenfor på en

  10.000,00 kr.13-06-2024
 5. austin mini 1275 cooper s original

  austin mini 1275 cooper s original

  Austin Mini 1,2 Benzin modelår 1964 km 0 grøn, original austin mini cooper s 1275 mark 1, bmiht certifikat fra british motor medfølger der dokumentere nummer match på motor og stel.nr. bilen er total

  319.900,00 kr.26-03-2023
 6. Oldsmobile Starfire, 6,5 Coupé aut., Benzin, 1963, Oldsmobile Starfire 98 - En Ægte Amerikansk Klass

  Oldsmobile Starfire, 6,5 Coupé aut., Benzin, 1963, Oldsmobile Starfire 98 - En Ægte Amerikansk Klassiker! Så bliver det ikke billigere at køre i en ægte V8 amerikaner bil. Her er en fantastisk sport

  94.900,00 kr.11-06-2024

Klik her og her for at finde veteranbiler på DBA.
  

Denne ting samler Brian også på

Der er drømt nørderi, når du træder indenfor hos Brian. Hans garage er ikke kun optaget af store, særlige og farverige biler – også motorcykler lever i bedste velgående i den grå ”hal”.

- Jeg er faktisk utrolig dårlig til at tage på træf med mine køretøjer. Jeg føler ikke rigtig, jeg har tid til det. Men jeg er godt klar over, at biler skal holdes i form,  så jeg går op i at få kørt ture i dem i ny og næ, og lader ofte bilbatterierne op, så batterierne i bilerne ikke står og dør, fortæller Brian.

Han køber sine biler i både udlandet og i Danmark – nogle gange på DBA.

LÆS OGSÅ: Månedens 5 udvalgte biler fra DBA – august

’Hvis det begynder at regne, skynder man sig hjem’, griner Brian, hvis bil er en rendyrket roadster.
’Hvis det begynder at regne, skynder man sig hjem’, griner Brian, hvis bil er en rendyrket roadster.
Skal vi filme dig og din ting/historie næste gang?
Har du en ting til salg på DBA, som er hel unik, eller som har en hel unik historie, og vil du stå frem og fortælle om den i vores video-koncept 'Unikt på DBA'. Så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dig, vi kontakter til den næste 'Unikt på DBA'-video.
Her er DBA-annoncen. Bilen er synet i maj 2022.
Her er DBA-annoncen. Bilen er synet i maj 2022.

Brian: Derfor er gamle biler en god investering

For Brian er der ingen tvivl om, at gamle biler er en god investering. Både fordi de vitterligt stiger i pris, men også fordi, man kan have det sjovt med dem imens.

- Der lanceres flere og flere elbiler på markedet, ’radiobiler’, som jeg kalder dem, og det, tror jeg, vil få prisen på de gamle, specielle biler til at stige. Minimum holder de prisen. Sjove, anderledes biler bliver i min optik kun dyrere med årerne, for der bliver færre og færre af dem, siger Brian.

Han har allerede nu kunne mærke interessen for det lyseblå køretøj, men bilen er endnu ikke solgt.

- Der har været en del, der gerne vil bytte, men det er jeg ikke interesseret i. Jeg har også fået en del bud, og jeg har endda også sat bilen ned, men jeg venter stadig på, at nogle giver prisen, fortæller Brian.

Hvis du vil høre, hvad bilen tidligere har været sat til salg for, kan du se svaret i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Ford, Transit 260S Van, 2,2 TDCi 100 Basic FWD, Diesel, 2012, hvid, km 154000, alarm, startspærre, c

  Ford, Transit 260S Van, 2,2 TDCi 100 Basic FWD, Diesel, 2012, hvid, km 154000, alarm, startspærre, centrallås, ABS, 4-dørs, airbag, service ok, ekskl. moms, servostyring, Fin bil Kører godt 2012 154.0

  16.500,00 kr.16-06-2024
 2. Ford Fiesta 1,6 TDCi 95 ECO Van Diesel modelår 2011 km 262000 startspærre ABS airbag servostyring, a

  Ford Fiesta 1,6 TDCi 95 ECO Van Diesel modelår 2011 km 262000 startspærre ABS airbag servostyring, airc., fjernb. c.lås, fartpilot, startspærre, kørecomputer, sædevarme, el-ruder, el-spejle, cd/radio,

  17.400,00 kr.16-06-2024
 3. Ford Fiesta 1,5 TDCi 75 Trend Van Diesel modelår 2015 km 218000 ABS airbag + moms servostyring, Fin

  Ford Fiesta 1,5 TDCi 75 Trend Van Diesel modelår 2015 km 218000 ABS airbag + moms servostyring, Fin og økonomisk VAN - Sælges frisk nysynet # Denne bil kan finansieres fra 998 kr. i måneden uden udbe

  39.700,00 kr.16-06-2024
 4. Ford C-MAX 1,0 SCTi 100 Titanium Van Benzin modelår 2013 Gråmetal km 148000 ABS airbag service ok pa

  Ford C-MAX 1,0 SCTi 100 Titanium Van Benzin modelår 2013 Gråmetal km 148000 ABS airbag service ok partial, Træk, ABS, Fartpilot, Elektriske sideruder, Varme i sæder, Nøglefri betjening. Sælger min For

  45.000,00 kr.16-06-2024
 5. Ford Transit Courier 1,5 EcoBlue Trend d Diesel modelår 2024 Hvid km 1500 startspærre ABS airbag + m

  Ford Transit Courier 1,5 EcoBlue Trend d Diesel modelår 2024 Hvid km 1500 startspærre ABS airbag + moms servostyring, Erhvervsleasing Finansiel: Udbetaling 35.000kr + moms Løbetid 60 mdr. Mdl. Ydelse

  204.800,00 kr.16-06-2024
 6. Ford Transit Connect 1,5 TDCi 100 Trend lang d Diesel modelår 2017 km 97000 ABS airbag service ok fu

  Ford Transit Connect 1,5 TDCi 100 Trend lang d Diesel modelår 2017 km 97000 ABS airbag service ok full, Træk, AirCondition, ABS, Fartpilot. Velkørende varevogn uden andre reklamer end CVR nr. Pæn og v

  119.995,00 kr.16-06-2024

Klik her og find guldplade-Ford på DBA, mens du her kan finde ”normale” Ford’er.

Hvad skal du vide, når nu vil købe en veteranbil? Vi står til rådighed med en guide til dig, og den kan du snuppe lige her.

Er du vild med sportsvogne, så se om ikke denne i videoen herunder er en for dig:


Se om bilen stadig er til salg - gå til artiklen bagom den røde sportsvogn, her.

Relaterede artikler