LISTE: Disse smølfer er steget i værdi
Video

LISTE: Disse smølfer er steget i værdi

Astrid
Astrid

De er små. De er blå. Og de kan være rigtig mange penge værd. Her kan du blive klogere på, hvilke smølfe-figurer du kan score kassen på idag.

Kan du huske de små, blå, hattebeklædte smølfer fra din barndom? Har du gemt din samling af finurlige smølfer, er det om at spidse ører. Vi har nemlig allieret os med smølfe-eksperten Rolf Gadeberg fra Rønne, der på Bornholm er kendt som selveste ’Smølfemanden’.

Rolf Gadeberg har et helt særligt forhold til de blå væsener, der efterhånden har invaderet store dele af hans hjem. I sin samling har Gadeberg et utal af unikke, værdifulde smølfer. Hvilke smølfer, der er steget i værdi, og hvordan du finder ud af, hvor værdifulde dine smølfer er, kan du blive klogere på i videoen ovenfor eller læse dig til her.

Find det på DBA

 1. Smølfer, 6 stk. Smølfer fra Film "The Smurfs in 3D", Schleich, 6 stk. Smølfer fra Film "The Smurfs i

  Smølfer, 6 stk. Smølfer fra Film "The Smurfs in 3D", Schleich, 6 stk. Smølfer fra Film "The Smurfs in 3D". Nyt og Uåbnet! Sjældent! Exclusives! Special udgave Schleich! med de 6 Smølfer fra den førs

  350,00 kr.26-11-2023
 2. Smølfer , Smølf, puslespil, Puslespil på 140 briller, med Gagamel, Gammelsmølf og alle de andre smø

  Smølfer , Smølf, puslespil, Puslespil på 140 briller, med Gagamel, Gammelsmølf og alle de andre smølfer. Fra slut 70erne. Made i West Germany.

  50,00 kr.24-11-2023
 3. Smølferne Kvartet spil, Familiespil, kortspil, Kortspillet Smølferne Kvartet - En eventyrlysten smøl

  Smølferne Kvartet spil, Familiespil, kortspil, Kortspillet Smølferne Kvartet - En eventyrlysten smølf. Alt er i æsken. Se fotos. Odense.

  50,00 kr.21-11-2023
 4. Andet legetøj, Kuffert smølfe, Smølf, Se billeder kan sendes

  Andet legetøj, Kuffert smølfe, Smølf, Se billeder kan sendes

  20,00 kr.20-11-2023
 5. Joggingbukser fra Smølferne (Str. 92/98) fra Smølferne (str. 92/98)

  Joggingbukser fra Smølferne (Str. 92/98) fra Smølferne (str. 92/98)

  Børnetøj - Bukser, Joggingbukser fra Smølferne (Str. 92/98) fra Smølf, Smølferne, str. Ukendt, Joggingbukser fra Smølferne (Str. 92/98) Brand: Smølferne Farve: Pink Størrelse: 92/98 Klik på kna

  54,00 kr.21-09-2023
 6. Smølf hus med 2 smølfer

  Smølf hus med 2 smølfer

  Legetøj, Smølf hus med 2 smølfer, Smølfehus med 2 smølfer Brand: Ukendt Farve: Rød Størrelse: HØ: 10x9 cm Klik på knappen "Gå til varen" for at se den i vores webshop: www.orderly.shop. Vi

  21,00 kr.21-09-2023

Lige nu kan du finde 242 smølfer på DBA.

Købt for 50 kroner, men var 4.000 kroner værd

Det vrimler med smølfer hjemme hos Rolf Gadeberg. Med en samling på mere end 5.000 smølfer er der naturligvis nogle, der er mere værd end andre.

En af perlerne i samlingen er en optrækkelig smølf, der babber på en pibe. Rolf Gadeberg erhvervede sig smølfen for den nette sum af 50 kroner, hvilket har vist sig at være et særdeles godt køb.

I udlandet er en lignende smølf vurderet til 3.000-4.000 kroner. Den er dog ikke i tilnærmelsesvis lige så god stand, som den Rolf Gadeberg sidder inde med. Derfor vurderer Gadeberg, at værdien af hans smølf ligger på den gode side af 4.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Genbrugshandlen boomer hos unge

Den optrækkelige smølf er blandt Rolf Gadebergs yndlings smølfer.
Den optrækkelige smølf er blandt Rolf Gadebergs yndlings smølfer.

Falske smølfer er i høj kurs

Det lyder næsten for mærkværdigt til at være sandt – men den er god nok. Falske smølfer kan være yderst eftertragtede, hvilket naturligvis påvirker deres værdi.

I sin samling har Rolf Gadeberg en hel afdeling af falske smølfer fra Mexico, Spanien og Polen. Disse kopi-smølfer burde efter sigende ikke være meget værd – men det er de!

- Nogle gange er de meget mere værd end de originale smølfer, fortæller Rolf Gadeberg.

SE OGSÅ: Video | Disse viskelædere er steget i værdi

De ser ikke ud af meget - men de falske smølfer kan være langt mere værd end de originale.
De ser ikke ud af meget - men de falske smølfer kan være langt mere værd end de originale.

Så meget er Julesmølfine værd

Selvom det ikke er jul endnu, kan du med fordel finde dine gamle jule-smølfer frem, for de kan nemlig inkassere en hel del, hvis de skulle sælges.

I sin samling har Rolf Gadeberg en lille Julesmølfine, der oprindeligt er købt for 250 kroner, men nu kan hun sælges for cirka 4.000 kroner.

Smølfine adskiller sig fra de øvrige smølfer, idet hun er den eneste smølf af hunkøn, hvilket blandt andet understreges af hendes lange, gule hår. Det er derfor tydeligt, hvilke figurer som forestiller Smølfine.

SE OGSÅ: Video | Martin samler på My Little Pony

Den lille figur kan benyttes som julepynt.
Den lille figur kan benyttes som julepynt.

Sådan kan du se, om din smølf er penge værd

Med mere end 5.000 smølfer i sin samling, kan man forestille sig, at det er udfordrende at holde styr på, hvilke smølfer, der allerede indgår i beholdningen samt hvilke, der er sjældne. Rolf Gadeberg har dog et system hertil.

- Jeg har blandt andet den her bog, hvor man kan holde styr på, hvilke smølfer man har, og der kan man også se deres sjældenhed. Så får man lige afkrydset, når man får en ny smølf. Bogen fandt jeg faktisk på DBA, og det er virkelig et must for en smølfesamler, fortæller Rolf Gadeberg.

Udover, at sjældne smølfer naturligvis er mere værd, stiger en smølfs værdi også, hvis den er i original emballage eller fremstår i god stand.

Er du i tvivl om, hvordan du skal prissætte dine smølfer, kan du med fordel undersøge, hvad lignende smølfer sælges for på DBA. Du kan også følge denne guide til, hvordan du får dine ting solgt på DBA.

Find det på DBA

 1. Stor Hvid Smølf Bamse Dukke Mål.44cm., Julegave Jule Gave Ide : Nyvasket Ældre Stor Fin Hvid Plys Ba

  Stor Hvid Smølf Bamse Dukke Mål.44cm., Julegave Jule Gave Ide : Nyvasket Ældre Stor Fin Hvid Plys Bamsesmølf med Blå Tøj Stand : Fin : Fra Dyrfrit og Røgfrit hjem Drenge og Pige Legetøj Babylegetøj B

  120,00 kr.16-11-2023
 2. Smølfine , Build a bear - smølfine bamse -, BUILD A BEAR - SMØLF - SMØLFINE - JULEGAVE SOM NY - KUN

  Smølfine , Build a bear - smølfine bamse -, BUILD A BEAR - SMØLF - SMØLFINE - JULEGAVE SOM NY - KUN 149,-KR. - SAMLEOBJEKT - BARE ALLETIDERS SKØNNE BAMSE - I YDERST GOD STAND HAR LIGGET I PLASTBOKS &

  149,00 kr.15-11-2023
 3. Tøj Bamser blandet, Ukendt, 5 velholdte Bamser der mangler et nyt hjem.

Foto 1: Panda med tøj på.

  Tøj Bamser blandet, Ukendt, 5 velholdte Bamser der mangler et nyt hjem. Foto 1: Panda med tøj på. Pris: 20kr Foto 2: Tyroler ko med tøj på fra Østrig. Pris: 15kr Foto 3/4: Hund.

  20,00 kr.13-11-2023
 4. Gammel Smølf 28 cm, The Smurfs, Utroligt velholdt Gammel Smølf fra The Smurfs
Måler 28 cm

  Gammel Smølf 28 cm, The Smurfs, Utroligt velholdt Gammel Smølf fra The Smurfs Måler 28 cm

  45,00 kr.18-10-2023
 5. Smølf, Tøjsmølf Brillesmølf i god stand fra røgfrit hjem

  Smølf, Tøjsmølf Brillesmølf i god stand fra røgfrit hjem

  30,00 kr.01-10-2023
 6. Smølf i nattøj, Vi har denne smølfe bamse til salg!

"Smølf i nattøj", der måler 45 cm til kr. 75,-

  Smølf i nattøj, Vi har denne smølfe bamse til salg! "Smølf i nattøj", der måler 45 cm til kr. 75,- Vi har også andre smølfebamser til salg, såsom Gammelsmølf, Smølfine m.fl. Se også vores andre bams

  75,00 kr.23-09-2023

Se alle smølfe-bamser på DBA, her.

Vil du se flere eksempler på gammelt legetøj, der steget i værdi? I videoen her inviterer Anders And-eksperten, Laila, dig med indenfor til et eksklusivt kig på hendes samling. Her kan du blandt finde svar på, hvor meget det første danske Anders And-blad er værd eller hvilke figurer, du kan score kassen på i dag.

Mikkel er ellevild med Ninja Turtles, hvilket ikke er til at overse, når du passerer indgangen til Mikkels hjem. Alle i hjemmet er dog ikke lige begejstrede for den grønne figurer. I videoen nedenfor kan du se, hvilken særlig aftale Mikkel har lavet med sin kone.


Læs mere om Mikkel og hans samling, her.

Relaterede artikler