LISTE: Disse smølfer er steget i værdi
Video

LISTE: Disse smølfer er steget i værdi

Astrid
Astrid

De er små. De er blå. Og de kan være rigtig mange penge værd. Her kan du blive klogere på, hvilke smølfe-figurer du kan score kassen på idag.

Kan du huske de små, blå, hattebeklædte smølfer fra din barndom? Har du gemt din samling af finurlige smølfer, er det om at spidse ører. Vi har nemlig allieret os med smølfe-eksperten Rolf Gadeberg fra Rønne, der på Bornholm er kendt som selveste ’Smølfemanden’.

Rolf Gadeberg har et helt særligt forhold til de blå væsener, der efterhånden har invaderet store dele af hans hjem. I sin samling har Gadeberg et utal af unikke, værdifulde smølfer. Hvilke smølfer, der er steget i værdi, og hvordan du finder ud af, hvor værdifulde dine smølfer er, kan du blive klogere på i videoen ovenfor eller læse dig til her.

Find det på DBA

 1. Smølf bedstefar, Disney, Smælde bedstefar er ca 30 lang

  Smølf bedstefar, Disney, Smælde bedstefar er ca 30 lang

  70,00 kr.06-06-2023
 2. Joggingbukser fra Smølferne (Str. 92/98) fra Smølferne (str. 92/98)

  Joggingbukser fra Smølferne (Str. 92/98) fra Smølferne (str. 92/98)

  Børnetøj, Joggingbukser fra Smølferne (Str. 92/98) fra Smølf, Smølferne, str. Ukendt, Joggingbukser fra Smølferne (Str. 92/98) Brand: Smølferne Farve: Pink Størrelse: 92/98 Klik på knappen

  54,00 kr.27-03-2023
 3. Dyr, Bamser, Mc'donalds/ukendt, Søde små bamser til de små børn. Og nogle fra Mc'donalds: papegøje,

  Dyr, Bamser, Mc'donalds/ukendt, Søde små bamser til de små børn. Og nogle fra Mc'donalds: papegøje, smølf og lille hund. Sender ved køb af tre eller derover.

  20,00 kr.30-05-2023
 4. Magi Labyrinten, Smølf, Zoopanic, , Børne og familiespil, brætspil, Har disse tre bræt spil i pæn st

  Magi Labyrinten, Smølf, Zoopanic, , Børne og familiespil, brætspil, Har disse tre bræt spil i pæn stand, der mangler desværre en magnetkugle til Magi Labyrint, prøver at kigge efter den. Pr. Spil 50k

  50,00 kr.28-05-2023
 5. Andet, Aktivitetspose med Smølfer, Smølfer og Gammelsmølf, Aktivitetspose med forskellige tegneredsk

  Andet, Aktivitetspose med Smølfer, Smølfer og Gammelsmølf, Aktivitetspose med forskellige tegneredskaber med de kendte Smølf som alle kender. Det er helt ny pose, og indholder det der kan ses på bille

  75,00 kr.24-05-2023
 6. Smølfer, Skorstensfejersmølf 202, Schleich, Smølfefigur - Skorstensfejersmølf.
En af Schleich Supers

  Smølfer, Skorstensfejersmølf 202, Schleich, Smølfefigur - Skorstensfejersmølf. En af Schleich Supersmøldeseriens første figurer. Smølf nr. 202. Figuren er med original stige, men mangler kosten. Sjæl

  100,00 kr.22-05-2023

Lige nu kan du finde 242 smølfer på DBA.

Købt for 50 kroner, men var 4.000 kroner værd

Det vrimler med smølfer hjemme hos Rolf Gadeberg. Med en samling på mere end 5.000 smølfer er der naturligvis nogle, der er mere værd end andre.

En af perlerne i samlingen er en optrækkelig smølf, der babber på en pibe. Rolf Gadeberg erhvervede sig smølfen for den nette sum af 50 kroner, hvilket har vist sig at være et særdeles godt køb.

I udlandet er en lignende smølf vurderet til 3.000-4.000 kroner. Den er dog ikke i tilnærmelsesvis lige så god stand, som den Rolf Gadeberg sidder inde med. Derfor vurderer Gadeberg, at værdien af hans smølf ligger på den gode side af 4.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Genbrugshandlen boomer hos unge

Den optrækkelige smølf er blandt Rolf Gadebergs yndlings smølfer.
Den optrækkelige smølf er blandt Rolf Gadebergs yndlings smølfer.

Falske smølfer er i høj kurs

Det lyder næsten for mærkværdigt til at være sandt – men den er god nok. Falske smølfer kan være yderst eftertragtede, hvilket naturligvis påvirker deres værdi.

I sin samling har Rolf Gadeberg en hel afdeling af falske smølfer fra Mexico, Spanien og Polen. Disse kopi-smølfer burde efter sigende ikke være meget værd – men det er de!

- Nogle gange er de meget mere værd end de originale smølfer, fortæller Rolf Gadeberg.

SE OGSÅ: Video | Disse viskelædere er steget i værdi

De ser ikke ud af meget - men de falske smølfer kan være langt mere værd end de originale.
De ser ikke ud af meget - men de falske smølfer kan være langt mere værd end de originale.

Så meget er Julesmølfine værd

Selvom det ikke er jul endnu, kan du med fordel finde dine gamle jule-smølfer frem, for de kan nemlig inkassere en hel del, hvis de skulle sælges.

I sin samling har Rolf Gadeberg en lille Julesmølfine, der oprindeligt er købt for 250 kroner, men nu kan hun sælges for cirka 4.000 kroner.

Smølfine adskiller sig fra de øvrige smølfer, idet hun er den eneste smølf af hunkøn, hvilket blandt andet understreges af hendes lange, gule hår. Det er derfor tydeligt, hvilke figurer som forestiller Smølfine.

SE OGSÅ: Video | Martin samler på My Little Pony

Den lille figur kan benyttes som julepynt.
Den lille figur kan benyttes som julepynt.

Sådan kan du se, om din smølf er penge værd

Med mere end 5.000 smølfer i sin samling, kan man forestille sig, at det er udfordrende at holde styr på, hvilke smølfer, der allerede indgår i beholdningen samt hvilke, der er sjældne. Rolf Gadeberg har dog et system hertil.

- Jeg har blandt andet den her bog, hvor man kan holde styr på, hvilke smølfer man har, og der kan man også se deres sjældenhed. Så får man lige afkrydset, når man får en ny smølf. Bogen fandt jeg faktisk på DBA, og det er virkelig et must for en smølfesamler, fortæller Rolf Gadeberg.

Udover, at sjældne smølfer naturligvis er mere værd, stiger en smølfs værdi også, hvis den er i original emballage eller fremstår i god stand.

Er du i tvivl om, hvordan du skal prissætte dine smølfer, kan du med fordel undersøge, hvad lignende smølfer sælges for på DBA. Du kan også følge denne guide til, hvordan du får dine ting solgt på DBA.

Find det på DBA

 1. Smølf bedstefar, Disney, Smælde bedstefar er ca 30 lang

  Smølf bedstefar, Disney, Smælde bedstefar er ca 30 lang

  70,00 kr.06-06-2023
 2. Bamser, pr. stk 50 kr ( rabat gives ved køb af flere )
store og medium
- Kung Fu Panda 3
- Smølf
- G

  Bamser, pr. stk 50 kr ( rabat gives ved køb af flere ) store og medium - Kung Fu Panda 3 - Smølf - Groovy Girls Pilar - Stuart Minions / ca.25 cm H - Harry Potter - Disney Princess Raya bamse / dukke

  50,00 kr.15-05-2023
 3. Bamser, Diverse, Vi har disse bamser til salg!
(Se også vores Walt Disney bamser her på DBA)

Pris p

  Bamser, Diverse, Vi har disse bamser til salg! (Se også vores Walt Disney bamser her på DBA) Pris pr. stk. kr. 10,- Halloween Smølf (MC) 10 cm Motion Smølf (MC) 10 cm Blå hund 13 cm Brun bamse (pung)

  10,00 kr.16-04-2023
 4. Bamse, Smølf, Smølf og smølfine, 40 cm. Flot stand

Sælges kun samlet for 150 kr.

  Bamse, Smølf, Smølf og smølfine, 40 cm. Flot stand Sælges kun samlet for 150 kr.

  150,00 kr.20-03-2023
 5. Bamser, Disney m.m, Store bamser. 
Grisling fra Peter plys 85 cm
Smølf 50 cm
Blomst fra Bambi 32 cm

  Bamser, Disney m.m, Store bamser. Grisling fra Peter plys 85 cm Smølf 50 cm Blomst fra Bambi 32 cm hale 104 cm Pris er pr. Stk.

  50,00 kr.17-03-2023
 6. Smølfebamse, The Smurfs, Stor Smølf fra røgfrit hjem. 
Ca. 110 cm super flot stand. Har strop så den

  Smølfebamse, The Smurfs, Stor Smølf fra røgfrit hjem. Ca. 110 cm super flot stand. Har strop så den kan hænge. Kan blive din for kr. 699,- Kan beses og afhentes i Frederiksværk - sender ikke.

  699,00 kr.15-01-2023

Se alle smølfe-bamser på DBA, her.

Vil du se flere eksempler på gammelt legetøj, der steget i værdi? I videoen her inviterer Anders And-eksperten, Laila, dig med indenfor til et eksklusivt kig på hendes samling. Her kan du blandt finde svar på, hvor meget det første danske Anders And-blad er værd eller hvilke figurer, du kan score kassen på i dag.

Mikkel er ellevild med Ninja Turtles, hvilket ikke er til at overse, når du passerer indgangen til Mikkels hjem. Alle i hjemmet er dog ikke lige begejstrede for den grønne figurer. I videoen nedenfor kan du se, hvilken særlig aftale Mikkel har lavet med sin kone.


Læs mere om Mikkel og hans samling, her.

Relaterede artikler