Mød en samler: Rolfs hjem er invaderet af smølfer
Video

Mød en samler: Rolfs hjem er invaderet af smølfer

Astrid
Astrid

Gammelsmølf, Smølfine og Stærksmølf. Det vrimler med smølfer hjemme hos Rolf på Rønne. Faktisk befinder der sig i øjeblikket mere end 5.000 smølfer i Rolfs hjem. Se den imponerende smølfe-samlingen, her.

De er små. De er blå. Og har deres helt eget sprog. De finurlige smølfer holder til i skoven ’Det Glemte Land’ - eller rettere sagt, det gjorde de. For nu er de flyttet ind hos Rolf Gadeberg i Rønne på Bornholm.

Faktisk er det ingen underdrivelse at sige, at smølferne har invaderet Rolfs hjem. Bag husets mure gemmer der sig nemlig i omegn af 5.000 smølfer. 50-årige Rolf er heldigvis lige så begejstret for de blå væsener, som de er for ham – så han giver dem gerne husly.

På Bornholm er Rolf efter sigende kendt som ’Smølfemanden’ – og det tilnavn kommer ikke af ingenting. Rolf drøner nemlig rundt i sin lille kabinescooter, som er tilklistret med smølfer. Hvilke særlige smølfer Rolf har i sin samling samt hvad Rolfs familie synes om den enorme smølfe-samling, kan du blive klogere på i videoen ovenfor eller læse dig til her.

Det er ikke uden grund, at Rolf også er kendt som 'Smølfemanden'.
Det er ikke uden grund, at Rolf også er kendt som 'Smølfemanden'.

Børn må ikke lege med Rolfs smølfer, men..

Rolfs gigantiske smølfe-samling ligner til forveksling en legetøjsbutik. En væsentlig forskel er dog, at Rolf bestemt ikke anser smølferne for værende legetøj. Det betyder, at er der besøgende børn, skal de holde nallerne fra de blå, hattebeklædte figurer.

- Børn vil rigtig gerne lege med alt ”legetøjet”, som jeg har her i lokalet. Det får de ikke lov til, fortæller Rolf og smiler.

I stedet for har Rolf samlet en stor kurv med dubletter af smølfer, Rolf allerede har i sin samling, som er dedikeret til børneleg.

Find det på DBA

 1. Smølfer, Smølfer med 3 huse en vippe og 12 figurer

  Smølfer, Smølfer med 3 huse en vippe og 12 figurer

  200,00 kr.27-09-2023
 2. Smølfer, Hus og figur, Smølfer, Velholdt intakt hus og figur

  Smølfer, Hus og figur, Smølfer, Velholdt intakt hus og figur

  80,00 kr.27-09-2023
 3. Samlekort, 110 Pokemon kort + V kort, Pakke med 110 forskellige pokemon kort, alle originale og i he

  Samlekort, 110 Pokemon kort + V kort, Pakke med 110 forskellige pokemon kort, alle originale og i helt ny stand. Perfekt til at starte ens Pokemon samling, eller udvide ens eksisterende samling. En

  130,00 kr.27-09-2023
 4. Smølfer, Samling, Smølfer, Kæmpe samling fra glansperioden. 

Mange paddehattehuse og rigtig mange f

  Smølfer, Samling, Smølfer, Kæmpe samling fra glansperioden. Mange paddehattehuse og rigtig mange figurerer i det 'rigtige' materiale. Også en del udstyr følger med. Et par bygninger fra en senere

  990,00 kr.26-09-2023
 5. Smølfer, Forskellige smølfer, 1. 20,-
2. 20,-
3. 20,-
4. 20,-
5. 25,-
6. 20,-
7. 20,-
8. 20,-
9. 25,

  Smølfer, Forskellige smølfer, 1. 20,- 2. 20,- 3. 20,- 4. 20,- 5. 25,- 6. 20,- 7. 20,- 8. 20,- 9. 25,- 10. 30,- 11. 20,- 12. 20,- 13. 20,- 14. 25,- Kan afhentes efter aftale og imod kontanter/mobile p

  20,00 kr.25-09-2023
 6. Smøfler, Samlet 2 store ens tøj smølfer.

  Smøfler, Samlet 2 store ens tøj smølfer.

  100,00 kr.25-09-2023

Lige nu kan du finde 627 smølfer på DBA.

De falske smølfer

Værdien af smølfe-samleobjekter kan være påvirket af mange ting. Eksempelvis øges en smølfs værdi, hvis den sælges i original emballage eller, hvis den er produceret i begrænset antal. Det er dog ikke altid til at vurdere værdien af smølfe-figuerne.

I sin samling har Rolf en hel afdeling af falske smølfer fra Mexico, Spanien og Polen. Disse kopi-smølfer burde efter sigende ikke være meget værd – men det er de!

- Nogle gange er de meget mere værd end de originale smølfer, fortæller Rolf.

LÆS OGSÅ: Disse gamle viskelædere er steget i værdi

Rolf har en hel afdeling i sin samling, hvor de uoriginale smølfer er sirligt placeret.
Rolf har en hel afdeling i sin samling, hvor de uoriginale smølfer er sirligt placeret.

Rolf jagter denne smølf

Selvom Rolfs smølfe-samling består af 5.000 objekter, er samlingen endnu ikke komplet. Der findes nemlig smølfe-figurer i alskens former og størrelse. Rolf har dog set sig lun på en helt særlig smølf.

Den eftersøgte lille blå fætter ses med et skilt i hånden, hvorpå der står ’B.T. – den er smølf’. Denne smølf er dog utrolig sjælden, hvorfor Rolf endnu ikke har fået fingrene i den.

Har du netop denne smølf liggende derhjemme, skal du endelig ikke smide den ud. Sæt den i stedet til salg på DBA eller tag kontakt til Rolf, som vil blive lykkelig for at tilføje den til sin samling.

SE OGSÅ: Video - DBAs dyreste badekar

Rolf er ellevild for at tilføje denne spøjse smølf til sin samling.
Rolf er ellevild for at tilføje denne spøjse smølf til sin samling.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Et tilfældigt møde med denne lille saxafon-spillende smølf blev startskuddet på Rolfs smølfe-samling.
Et tilfældigt møde med denne lille saxafon-spillende smølf blev startskuddet på Rolfs smølfe-samling.

Denne smølf koster i dag 5.000 kr. Blev købt for 150 kr.

Det går næppe nogens næse forbi, at Rolf elsker smølfer. Man kunne forstille sig, at Rolfs familie efterhånden er pænt trætte af at dele opmærksomheden med de små, blå figurer. Men tværtimod bidrager de til samlingen.

Rolfs datter har foræret ham en helt særlig smølf med teksten ’Dad you're great’. Udover, at denne smølf har en stor affektionsværdi, er den steget gevaldig i pris. Rolfs datter anskaffede sig nemlig smølfen for den nette sum af 150 kr. I dag har den en værdi af 5.000 kr.

Find det på DBA

 1. Smølf i nattøj, Vi har denne smølfe bamse til salg!

"Smølf i nattøj", der måler 45 cm til kr. 50,-

  Smølf i nattøj, Vi har denne smølfe bamse til salg! "Smølf i nattøj", der måler 45 cm til kr. 50,- Vi har også andre smølfebamser til salg, såsom Gammelsmølf, Smølfine m.fl. Se også vores andre bams

  50,00 kr.23-09-2023
 2. Smølfine og almindelig smølf, Vi har denne Smølfine og almindelig smølf bamser til salg!

De måler 2

  Smølfine og almindelig smølf, Vi har denne Smølfine og almindelig smølf bamser til salg! De måler 25 cm til kr. 50,- pr stk. Vi har også andre smølfebamser til salg, såsom "Gammelsmølf", "Smølf i n

  50,00 kr.23-09-2023
 3. Gammel smølf, Vi har denne Gammelsmølf bamse til salg!

"Gammelsmølf", der måler 25 cm til kr. 50,-

  Gammel smølf, Vi har denne Gammelsmølf bamse til salg! "Gammelsmølf", der måler 25 cm til kr. 50,- Vi har også andre smølfebamser til salg, såsom "smølfine, almindelig smølf m.fl. Se også vores andr

  50,00 kr.23-09-2023
 4. Gammel Smølf, The smurfs, Gammel smølf 25cm høj.

  Gammel Smølf, The smurfs, Gammel smølf 25cm høj.

  25,00 kr.09-09-2023
 5. Smølfer, Smølf og Gammelsmølf. Ca. 20 cm. Sælges samlet for 20 kr.

  Smølfer, Smølf og Gammelsmølf. Ca. 20 cm. Sælges samlet for 20 kr.

  20,00 kr.09-09-2023
 6. Kæmpe Smølf, Smurfs, Sælger Kæmpe Stor Smølf 
Måler Ca. 110 cm i højden 
I super god stand. 
Med str

  Kæmpe Smølf, Smurfs, Sælger Kæmpe Stor Smølf Måler Ca. 110 cm i højden I super god stand. Med strop bagerst på huen så den kan hænge. Sender gerne for 70kr Smølfebamse / Smølfetøjdyr

  240,00 kr.27-08-2023

Se alle smølfe-bamser på DBA, her.

Rolf: 'Min mand synes måske, det er lidt åndssvagt'

- Min mand har affundet sig med, at jeg samler på smølfer. Han synes måske, at det er lidt åndssvagt, men han synes det er fedt, at jeg har en hobby. Så længe det ikke går ud over hans tegnebog, siger Rolf grinende til DBA Guide.

Måske Rolfs mand faktisk er gået hen og blevet lidt glad for smølferne. Han har i hvert fald foræret Rolf en koloenorm smølf, der fylder godt i den stadig voksende samling.

SE OGSÅ: Video - DBAs dyreste Pokémon

Rolfs begejstring for smølfer er ikke til at skjule.
Rolfs begejstring for smølfer er ikke til at skjule.

Rolf er ikke alene om at have en forkærlighed for legetøjsfigurer. 37-årige Mikkel er faldet pladask for de gode gamle Ninja Turtles-figurer, der nu har sneget sig ind alle vegne på husets matrikel. Mød skønne Mikkel og hans badass Ninja Turtles-samling, her.

Kan du forestille dig at købe 268 kuglepenne om året? I 56 år! Det er lige hvad floatpenne-samleren, Anker, har gjort. Samlingen har tilmed skaffet ham flere rekorder! Og byder både på det engelske kongehus og afklædte damer.


Læs mere om Anker og hans samling, her.

Relaterede artikler