LISTE: Disse Anders And-blade og figurer er steget i værdi
Video

LISTE: Disse Anders And-blade og figurer er steget i værdi

Astrid
Astrid

Har du gamle Jumbobøger og Anders And-figurer liggende derhjemme? Så kan du måske score kassen. Læs her, hvilke figurer og blade, der er knaster værd!

Andersine, Anders And og Rip, Rap, Rup. Ja, du kender sikkert hele slænget – men stensikkert ikke lige så godt som Anders And-eksperten, Laila Jerming Graf.

Laila Jerming Graf har samlet på Anders And, siden hun var 15 år. Hendes samling rummer blandt andet samtlige oplag af Jumbobøgerne og alle danske Anders And-blade – på nær ét! Laila Jerming Grafs samling, der har en værdi af mere end 600.000 kroner, kan du se i videoen øverst i artiklen.

Med hjælp fra Anders And-eksperten Laila Jerming Graf, kan du her i artiklen bliver klogere på, hvilke Anders And-blade og -figurer, der er steget i værdi, og som du derfor kan score kassen på i dag.

Laila Jerming Graf har været en dedikeret Anders And-samler i 20 år, hvilket har sat sit præg på Laila og kærestens hjem.
Laila Jerming Graf har været en dedikeret Anders And-samler i 20 år, hvilket har sat sit præg på Laila og kærestens hjem.

Så meget er det allerførste danske Anders And-blad værd

Er du indehaver af det første Anders And-blad udgivet i Danmark, bliver din sparegris snart meget glad. Det kan du nemlig inkassere en hulens masse guldmønter for.

Laila Jerming Graf har selvfølgelig et eksemplar af dette blad. Hendes er dog falmet, ridset og utrolig slidt. På trods af dette har bladet stadig en værdi af 500-1.000 kroner, vurderer hun.

Har du derimod et eksemplar i perfekt stand, kan det sælges for væsentligt mere. Helt op til 100.000 kroner, vurderer Laila Jerming Graf. Med sådan et par stykker i hånden er der altså ikke langt til en livsstil som Joakim von Ands.

Find det på DBA

 1. Anders And bøger (9 styks)

  Anders And bøger (9 styks)

  Anders And bøger (9 styks), Anders And bøger (9 styks), Tegneserier, Klik på den orange knap "Gå til varen" for at købe varen i vores webshop - eller se billederne i højere opløsning./n /nAnders And b

  54,00 kr.27-03-2023
 2. Anders And blad 9 (styks)

  Anders And blad 9 (styks)

  Anders And blad 9 (styks), Anders And blad 9 (styks), Tegneserier, Klik på den orange knap "Gå til varen" for at købe varen i vores webshop - eller se billederne i højere opløsning./n /nAnders And bla

  43,00 kr.27-03-2023
 3. Anders And & Co. - Den komplette årgang, Tegneserie, Fem Anders And årgangsbøger.

Anders And & Co.

  Anders And & Co. - Den komplette årgang, Tegneserie, Fem Anders And årgangsbøger. Anders And & Co. - Den komplette årgang 1951 - 1 (bogen har fået et lille tryk i øverste højre hjørne og smudsomslage

  99,00 kr.27-03-2023
 4. Anders And en daglig dosis af Walt Disney (Bog)

  Anders And en daglig dosis af Walt Disney (Bog)

  Anders And en daglig dosis af Walt Disney (Bog), Anders And en daglig dosis af Walt Disney (Bog), Tegneserier, Klik på den orange knap "Gå til varen" for at købe varen i vores webshop - eller se bille

  54,00 kr.27-03-2023
 5. Anders And nr. 24 1991 NM m. 2 x indlæg & Don Rosa, Tegneserie, Der er ikke rust på clips eller skre

  Anders And nr. 24 1991 NM m. 2 x indlæg & Don Rosa, Tegneserie, Der er ikke rust på clips eller skrevet i/på blad Don Rosa Bunden er nået

  65,00 kr.27-03-2023
 6. Anders And & Co. (Tegneserie)

  Anders And & Co. (Tegneserie)

  Anders And & Co. (Tegneserie), Anders And & Co. (Tegneserie), Tegneserier, Klik på den orange knap "Gå til varen" for at købe varen i vores webshop - eller se billederne i højere opløsning./n /nAnders

  32,00 kr.27-03-2023

Du kan lige nu finde mere end 2.616 Anders And-blade på DBA.

Købt for 5 kroner, men var 2.000 kroner værd

Laila Jerming Grafs bedste fund er et Anders And-blad – eller rettere sagt dét, der lå inde i bladet. Her fulgte nemlig et løst indlæg, der forestiller en ønskeseddel. De løse indlæg, der fra tid til anden følger med i et Anders And-blad, er ikke til at opstøve nu om dage, hvilket har stor indflydelse på værdien.

Bladet – med tilhørende ønskeseddel – erhvervede Laila Jerming Graf sig for en flad femmer. Hun vurderer dog, at bladet med ønskeseddel har en værdi af 1.000-2.000 kroner.

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste bamse

Laila Jerming Graf har en helt særlig teknik, hun bruger til at beskytte og opbevare sine mange Anders And-blade, så de kan holde standen og ikke mindst værdien. Se, hvordan hun gør i videoen øverst i artiklen.
Laila Jerming Graf har en helt særlig teknik, hun bruger til at beskytte og opbevare sine mange Anders And-blade, så de kan holde standen og ikke mindst værdien. Se, hvordan hun gør i videoen øverst i artiklen.

Gør Anders And-fund på DBA

I en glasmontre har Laila udstillet hele sin samling af Joakim von And-sparebøsser, som hun vurderer at være 100-200 kroner værd. Den ene sparegris skiller sig dog gevaldigt ud.

Den unikke sparebøsse har Laila støvet op på DBA til den nette sum af 300 kroner, hvilket er et kanonkøb, ifølge Laila Jerming Graf. Dette er nemlig den eneste kendte version af sparegrisen, som findes. Derfor vurderer hun, at denne unikke sparegris har en værdi af cirka 1.000 kroner.

LÆS OGSÅ: 10 børnemøbler, du bør købe brugt

Se Lailas Jerming Graf mange sparebøsser i videoen øverst i artiklen.
Se Lailas Jerming Graf mange sparebøsser i videoen øverst i artiklen.

En prissting på over 200 procent

Laila Jerming Graf's yndlingsting i samlingen er bogen ’Joakim von And, Her er dit liv’ af tegneserieforfatteren Don Rosa. Denne bog er årsagen til, at Laila Jerming Graf fik Anders And på hjernen, og har derfor en helt særlig plads i hendes hjerte.

Bogen har dog mere end blot affektionsværdi. Hvis du køber bogen i butikkerne nu, kan du finde den til omkring 300 kroner. Hvad Laila Jerming Grafs udgave er værd, kan du finde svaret på i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: DBAs dyreste dukke

Laila Jerming Grafs bog er signeret af forfatteren Don Rosa, hvilket kun har øget dens værdi.
Laila Jerming Grafs bog er signeret af forfatteren Don Rosa, hvilket kun har øget dens værdi.

En god investering

Laila Jerming Graf har investeret både tid og knaster i sin samling. Men det har vist sig at være givet godt ud. I hvert fald har hendes speciallavede maleri af amerikanske Patric Block vist sig at være en god investering.

Maleriet har Laila Jerming Graf betalt 25.000-30.000 kroner for. I dag kan prisen dog ganges en del op. Hun vurderer nemlig, at maleriet i dag er mellem 200.000-300.000 kroner værd.

Find det på DBA

 1. Tryk, Carl Barks, motiv: Anders And, Sjældent udbudt Carl Barks farveoffset nr. 829/999. Motiv af An

  Tryk, Carl Barks, motiv: Anders And, Sjældent udbudt Carl Barks farveoffset nr. 829/999. Motiv af Anders And, signeret i tusch af Carl Barks. 48 x 34 cm. Udgiver: Brockmann & reichelt, Tyskland. Desud

  2.800,00 kr.15-03-2023
 2. Grafisk tryk, Simon Klinkby, motiv: Anders And, b: 30 h: 40, Portræt af Anders And. Trykt i 100 ekse

  Grafisk tryk, Simon Klinkby, motiv: Anders And, b: 30 h: 40, Portræt af Anders And. Trykt i 100 eksemplarer. Signeret og nummereret af billedkunstner Simon Klinkby. Uden ramme 300kr Med sort ramme

  300,00 kr.14-03-2023
 3. Mix Media, Fantastisk spændende og sjældent udbudt komposition af den autodidakte danske grafiker, f

  Mix Media, Fantastisk spændende og sjældent udbudt komposition af den autodidakte danske grafiker, forfatter danske maler mm. Mogens Hoff (1934-2008). Oliekridt og akvarel på papir. Signeret ' Mogens

  2.000,00 kr.10-02-2023
 4. Lærredprint, Hornsleth, motiv: Come to Island and f*ck me, b: 90 h: 90, Fin stand

Ved interesse kon

  Lærredprint, Hornsleth, motiv: Come to Island and f*ck me, b: 90 h: 90, Fin stand Ved interesse kontakt Anders 71759796

  1.000,00 kr.25-11-2022
 5. Serigrafi, Carl Barks, motiv: Mickey Mouse, b: 34 h: 48, Serigrafi/litografi af Carl Barks. Signeret

  Serigrafi, Carl Barks, motiv: Mickey Mouse, b: 34 h: 48, Serigrafi/litografi af Carl Barks. Signeret og nummereret 135/174. Ramme medfølger. Mål på selve billedet er 34x48 cm og mål inklusiv ramme er

  2.300,00 kr.13-11-2022
 6. Serigrafi, Carl Barks, motiv: Anders And, b: 34 h: 48, Serigrafi/litografi af Carl Barks. Signeret o

  Serigrafi, Carl Barks, motiv: Anders And, b: 34 h: 48, Serigrafi/litografi af Carl Barks. Signeret og nummereret 96/174. Ramme medfølger. Mål på selve billedet er 34x48 cm og mål inklusiv ramme er 40x

  3.300,00 kr.13-11-2022

Der er mange Anders And-billeder at vælge mellem på DBA. Se dem alle her.

Start din egne Anders And-samling med hjælp fra DBA

Er du blevet inspireret til at starte din egen Anders And-samling, er DBA et godt sted at starte. Lige nu kan du eksempelvis finde mere end 2.616 Anders And-blade på DBA. Du kan også finde Jumbobøger, Anders And-figurer eller måske tøj med de velkendte Disney-figurer.

Hvis du investerer lidt tid og tålmodighed, kan du højst sandsynligt gøre Laila kunsten efter – og måske endda med en økonomisk fortjeneste.

LÆS OGSÅ: Guide – Sådan spotter du keramik af værdi

Er du interesseret i at se mere af Laila Jerming Grafs samling, kan du se videoen øverst i artiklen.
Er du interesseret i at se mere af Laila Jerming Grafs samling, kan du se videoen øverst i artiklen.

Nu du er i gang med at gennemrode gemmerne for Anders And-blade, kan du med fordel også finde din gamle viskelæder-samling frem. I artiklen her, kan du møde viskelæder-samleren Stine, der vurderer, hvilke gamle viskelædere der er steget i værdi.

I videoen nedenfor, kan du komme på besøg hos Ole fra Glostrup, der er indehaver af intet mindre end 17.000 forskellige Kinderæg-figurer.


Vil du vide mere om Ole og hans finurlige samling, kan du læse med her.

Relaterede artikler