Trin for trin: Sådan skifter du batteri på din iPhone
VideoDIY

Trin for trin: Sådan skifter du batteri på din iPhone

Søren J.
Søren J.

Mange med iPhones, der har et par år på bagen, oplever, at skulle oplade deres telefon ikke bare én, men mange gange i løbet af dagen. Batteriet på de ældre telefoner trænger ganske enkelt til en udskiftning og i denne artikel viser jeg dig, hvordan du for under 200 kroner og på under en halv time, selv kan skifte dit batteri.

Akilleshælen for Smartphones har, siden de så dagens lys, været batteritiden. De små telefoner, som nok nærmere er små computere, man OGSÅ kan bruge som telefoner, bruger væsentlig mere strøm end den goe' gamle Nokia 3310, der med sin monochrom-skærm snildt kunne klare sig med en enkelt opladning en gang om ugen.

Bevares, du kan selvfølgelig gå til den nærmeste Apple-forhandler og få skiftet batteriet ud på mobilen til en i pris i nærheden af 700-800 kroner, eller du kan selv gøre det for under halvdelen af den pris.

Der er mange forskellige forretninger, der sælger batterier til smartphones og med det rigtige værktøj, en lille smule håndelag og 10-15 minutter, så kan du selv skifte dit batteri ud.

I denne guide skifter jeg batteri på en iPhone 5, men principperne er de samme for de andre versioner (4, 5S, 6).

Find det på DBA

 1. iPhone 5C Puro Love Silikone Cover - Blå

  iPhone 5C Puro Love Silikone Cover - Blå

  iPhone 5C Puro Love Silikone Cover - Blå, iPhone 5C Puro Love Silikone Cover - Blå, Puro Love Silikone Cover til iPhone 5C Blødt silikonecover til iPhone 5C.

  10,00 kr.03-06-2023
 2. Cover, t. iPhone, God, Cover for iPhone 11 Pro

  Cover, t. iPhone, God, Cover for iPhone 11 Pro

  40,00 kr.02-06-2023
 3. 4 covers til Iphone 13 pro max

  4 covers til Iphone 13 pro max

  Ukendt 4 covers til Iphone 13 pro max, Ukendt, 4 covers til Iphone 13 pro max Brand: Ukendt Farve: Multifarvet Størrelse: 13 pro max Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i

  32,00 kr.27-03-2023
 4. Cover, t. iPhone, iPhone 13 og iPhone 14, Perfekt, Flot pacific blåt cover af mærket Dbramante Green

  Cover, t. iPhone, iPhone 13 og iPhone 14, Perfekt, Flot pacific blåt cover af mærket Dbramante Greenland. Ubrugt og uåbnet - Sælges grundet fejlkøb Stødabsorberende og beskytter knapperne uden at gå

  60,00 kr.02-06-2023
 5. Cover til iPhone X / XS fra Kenzo

  Cover til iPhone X / XS fra Kenzo

  Kenzo Cover til iPhone X / XS fra Kenzo, Ukendt, Cover til iPhone X / XS fra Kenzo Brand: Kenzo Farve: Blå Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om varen i vores webshop: www.orderly.

  21,00 kr.28-03-2023
 6. Cover, t. MyPhone, iPhone X, Perfekt, Hej jeg sælger 3 fine covers til en iPhone X. De koster til sa

  Cover, t. MyPhone, iPhone X, Perfekt, Hej jeg sælger 3 fine covers til en iPhone X. De koster til sammen ca. 300 fra ny og sælger dem til 100kr. Grundet til jeg sælger dem er telefon skift.

  100,00 kr.02-06-2023


Advarsel!


Når du selv skiller din mobil ad, bortfalder garantien, og da du skal til at arbejde med nogle meget følsomme elementer og forbindelser, der nemt kan beskadiges, vil jeg på det kraftigste anbefale, du tager en komplet backup af din telefon, INDEN du åbner din telefon.
Sørg også for at sidde et sted, hvor der ikke er støv i luften, hvor der er godt med lys og hav renvaskede og tørre hænder.


Materialer og værktøj

Først og fremmest skal du ud og investere i et nyt batteri og noget specialværktøj. Apple har ikke gjort det let at komme ind til teknikken i din telefon, så du har brug for en special skruetrækker til at få løsnet skærmen på telefonen. Den skruetrækker kan du købe samme sted, som du køber det nye batteri. Faktisk kan du næsten forvente, at den medfølger, når du køber det nye batteri, men det er dog ikke alle butikker, som sælger en samlet pakke. Når det så er sagt, koster et universal værktøjssæt til Smartphones omkring 50 kroner, så det er ikke en voldsom udgift.

Et batteri til min halvdø
de iPhone 5 + universal værktøjssættet kostede mig 149 kroner.

Et nyt batteri og Smartphone Universal værktøjssæt er hvad du skal bruge for, at få livet tilbage i din telefon
Et nyt batteri og Smartphone Universal værktøjssæt er hvad du skal bruge for, at få livet tilbage i din telefon

Du kan også gå den anden vej og købe en brugt telefon identisk med din egen på DBA. Så har du en masse ekstra reservedele, du kan lege med. Og hvis du køber en telefon, hvor lcd-skærmen IKKE er smadret, så har du en fin ekstraskærm i tilfælde af, at du i fremtiden taber telefonen og ødelægger skærmen.
Hvordan du skifter skærm lærer jeg dig i en kommende artikel her på DBAGuide, så lad os komme tilbage til batteriskiftet.

Find det på DBA

 1. iPhone SE 1. generation, 64 GB, guld, Perfekt, iPhone se guld 1.Generation 
Telefonen fungere som nu

  iPhone SE 1. generation, 64 GB, guld, Perfekt, iPhone se guld 1.Generation Telefonen fungere som nu den fejler intet 90% batteritilstand 64GB Fast pris Afhentning i Århus v

  450,00 kr.03-06-2023
 2. iPhone 6, 64 GB, Rimelig

  iPhone 6, 64 GB, Rimelig

  150,00 kr.02-06-2023
 3. iPhone 6S, 64 GB, Perfekt, Meget god iPhone 6s til salg oplader og cover medfølges.??

  iPhone 6S, 64 GB, Perfekt, Meget god iPhone 6s til salg oplader og cover medfølges.??

  500,00 kr.02-06-2023
 4. iPhone SE 1. generation, 128 GB, guld, God, Sælger min iphone SE 1. Gen. Tror farven er champagne.
F

  iPhone SE 1. generation, 128 GB, guld, God, Sælger min iphone SE 1. Gen. Tror farven er champagne. Fejler intet, og kun meget få, meget små brugsspor. Batteri på 84 % Kan sendes for købers regning, f

  700,00 kr.02-06-2023
 5. iPhone XR, 64 GB, hvid, Defekt, iPhone XR 

Hvid

64 gb

Virker som den skal 

Dog smadret skærm 

U

  iPhone XR, 64 GB, hvid, Defekt, iPhone XR Hvid 64 gb Virker som den skal Dog smadret skærm Uden lader

  600,00 kr.02-06-2023
 6. iPhone 4S, 64 GB, sort, Rimelig, Sælger denne ældre iphone 4s. Bagsiden er istykker men ellers virke

  iPhone 4S, 64 GB, sort, Rimelig, Sælger denne ældre iphone 4s. Bagsiden er istykker men ellers virker den fint. Kom med et bud ved interesse. Den kan leveres i Svendborgområdet.

  100,00 kr.02-06-2023


Sådan gø
r du


Når du har fået overstået indkøbet, skal du "i arbejdstøjet". Da du skal arbejde med meget små dele, kan jeg anbefale, at du sætter dig et sted, hvor der er rigeligt med lys, og brug eventuelt en lille kop eller underkop til at holde styr på delene, så de ikke forsvinder.

1. Adskil skærm fra telefonens ramme

Fjern de 2 sikringsskruer i bunden af telefonen
Fjern de 2 sikringsskruer i bunden af telefonen

Nederst på din mobil, på hver side af lightning-stikket, sidder 2 små skruer, der holder skærmen fast til resten af telefonen. Når du har fjernet de 2 skruer, kan du løfte skærmen fri fra rammen. Jeg vil anbefale dig at bruge noget spidst i kombination med sugekoppen fra værktøjssættet til at få løsnet skærmen fra telefonens ramme.
I videoen her i artiklen kan du se, at jeg benytter en hobbykniv til at komme “ind under” skærmen og løfte skærmen fri.

Når du løfter skærmen op, er det vigtigt, du ikke bøjer den mere end 90 grader, da skærmen stadig er forbundet til resten af telefonen med 3 forskellige stik, som du også skal have løsnet, førend skærmen er helt adskilt fra telefonen.

2. Fjern skærmens sikringsskruer

Fjern de 3 skruer, som holder beskyttelsesskjoldet til skærmstikkene
Fjern de 3 skruer, som holder beskyttelsesskjoldet til skærmstikkene

Når du løfter skærmen op, kan du i øverste højre hjørne se et beskyttelsesskjold med 3 skruer, som holder skærmens kabler fast. Fjern de 3 skruer, og løft beskyttelsesskjoldet væk, så du kan komme ind til de 3 kabler, som forbinder skærmen med resten af telefonen.

3. Afkobl skærm

Frigør forsigtigt de 3 skærmstik, så du kan løfte skærmen helt fri fra telefonen
Frigør forsigtigt de 3 skærmstik, så du kan løfte skærmen helt fri fra telefonen

Til at frigøre skærmens kabler benytter jeg mig igen af en hobbykniv, hvor jeg meget forsigtigt med spidsen af kniven løsner de 3 stik. Vær opmærksom på, at ledningerne ligger henover hinanden, så ingen voldsomme bevægelser.
Når du har frigjort skærmstik, kan du stille og roligt løfte skærmen af, og du kan nu koncentrere dig om batteriet.

4. Fjern batteriets sikringsskruer

Fjern de 3 skruer, som beskytter batteriforbindelsen
Fjern de 3 skruer, som beskytter batteriforbindelsen

Ligesom skærmen er batteriets forbindelse til telefonen også sikret med et ekstra beskyttelsesskjold (på nogle telefoner er der 2, på andre er der kun ét).

Skjoldet sidder fast med 3 skruer, som du skal fjerne for at komme ind til batteriets stik. Frigør batteristikket, og du kan nu skifte batteriet ud med et nyt.

5. Afkobl batteriet

Vær opmærksom på batteriet sidder fast med en smule lim, der godt kan være lidt genstridigt
Vær opmærksom på batteriet sidder fast med en smule lim, der godt kan være lidt genstridigt

Det gamle batteri i din telefon har siddet der i lang tid og kan derfor sidde godt fast. Hvis det er originalbatteriet, du er ved at skifte, skal du være opmærksom på, at det sidder ekstra godt fast, da det er blevet monteret med en ekstra klat lim, da telefonen blev samlet i tidernes morgen.

Et godt tip til at løsne batteriet er at tage en hårtørrer og varme batteriet i en 20-30 sekunder for at blødgøre limen, så batteriet er lettere at få fri.

6. Isæt nyt batteri og saml telefonen igen.
Når du har fået fjernet det gamle batteri, kan du isætte det nye, fastgøre det og samle telefonen igen.
r opmærksom på, at de små skruer til beskyttelse af henholdsvis batteriets og skærmens kontakter ikke har samme størrelse.

7. Test telefonen
Inden du skruer skærmen fast til rammen på telefonen igen, vil jeg anbefale, at du tester reparationen er gået, som den skal.
Prøv at tænde telefonen - Hvis den starter, kan du skrue bundskruerne fast, og du kan nyde din nye gamle telefon igen.
Hvis telefonen ikke starter, skal du tjekke, om alle stik er monteret korrekt og sidder fast.

Find det på DBA

 1. Headset, t. iPhone, Alm phone stik , God, 100kr stk 

Passer til de fleste telefonen men også hvis m

  Headset, t. iPhone, Alm phone stik , God, 100kr stk Passer til de fleste telefonen men også hvis man mangler nogle høretelefoner til andet

  100,00 kr.27-05-2023
 2. Kampagne vare, iPhone 4s Jack stik flex kabel

  Kampagne vare, iPhone 4s Jack stik flex kabel

  iPhone 4s Jack stik flex kabel, Kampagne vare, iPhone 4s Jack stik flex kabel, Headset kabel med Jack stik til udskiftning af defekt kabel til iPhone 4S

  150,00 kr.12-03-2022
 3. Andet, Blandet i pakken er:

1 Samsung Galaxy s4 Panserglas
1 iphone 7 Panserglas
47 Iphone 6 Plus P

  Andet, Blandet i pakken er: 1 Samsung Galaxy s4 Panserglas 1 iphone 7 Panserglas 47 Iphone 6 Plus Panserglas 2 Iphone 12 Pro Max Panserglas 1 Ipad 5/6 Panserglas 1 Ipad Mini 1/2/3 Panserglas 13 Bland

  200,00 kr.21-05-2023
 4. iPhone 12 Pro Max, 128 GB, Blandet i pakken er:

1 Samsung Galaxy s4 Panserglas
1 iphone 7 Pansergla

  iPhone 12 Pro Max, 128 GB, Blandet i pakken er: 1 Samsung Galaxy s4 Panserglas 1 iphone 7 Panserglas 47 Iphone 6 Plus Panserglas 2 Iphone 12 Pro Max Panserglas 1 Ipad 5/6 Panserglas 1 Ipad Mini 1/2/3

  200,00 kr.21-05-2023
 5. Headset, t. iPhone, Apple hovedtelefoner med jackstik , Perfekt, Helt nye Apple EarPods aldrig taget

  Headset, t. iPhone, Apple hovedtelefoner med jackstik , Perfekt, Helt nye Apple EarPods aldrig taget ud af æsken Med aux / Jack stick Kan Sendes eller hentes i Silkeborg

  49,00 kr.21-05-2023
 6. Headset, t. iPhone, Perfekt, Aldrig brugt

  Headset, t. iPhone, Perfekt, Aldrig brugt

  120,00 kr.21-05-2023

Sådan!
Du har på knap 10 minutter sparet en 500 kroneseddel og har fået dig en "ny" telefon og behøver ikke længere jagte opladere 17 gange om dagen. 

God fornøjelse.

Relaterede artikler