Trin for trin: Sådan skifter du batteri på din iPhone
VideoDIY

Trin for trin: Sådan skifter du batteri på din iPhone

Søren J.
Søren J.

Mange med iPhones, der har et par år på bagen, oplever, at skulle oplade deres telefon ikke bare én, men mange gange i løbet af dagen. Batteriet på de ældre telefoner trænger ganske enkelt til en udskiftning og i denne artikel viser jeg dig, hvordan du for under 200 kroner og på under en halv time, selv kan skifte dit batteri.

Akilleshælen for Smartphones har, siden de så dagens lys, været batteritiden. De små telefoner, som nok nærmere er små computere, man OGSÅ kan bruge som telefoner, bruger væsentlig mere strøm end den goe' gamle Nokia 3310, der med sin monochrom-skærm snildt kunne klare sig med en enkelt opladning en gang om ugen.

Bevares, du kan selvfølgelig gå til den nærmeste Apple-forhandler og få skiftet batteriet ud på mobilen til en i pris i nærheden af 700-800 kroner, eller du kan selv gøre det for under halvdelen af den pris.

Der er mange forskellige forretninger, der sælger batterier til smartphones og med det rigtige værktøj, en lille smule håndelag og 10-15 minutter, så kan du selv skifte dit batteri ud.

I denne guide skifter jeg batteri på en iPhone 5, men principperne er de samme for de andre versioner (4, 5S, 6).

Find det på DBA

 1. Cover, t. iPhone, 14, Perfekt, Sort cover. Helt nyt og aldrig brugt.

  Cover, t. iPhone, 14, Perfekt, Sort cover. Helt nyt og aldrig brugt.

  70,00 kr.28-09-2023
 2. Cover, t. iPhone, 5/5S/SE, Perfekt, Helt nyt mobilcover fra ‘Radicover’ i vegansk læder.
Model Rad07

  Cover, t. iPhone, 5/5S/SE, Perfekt, Helt nyt mobilcover fra ‘Radicover’ i vegansk læder. Model Rad077 Aldrig brugt - stadig i æske. Nypris 249kr

  50,00 kr.28-09-2023
 3. Cover, t. iPhone, 11/XR, God, dbramante1928 London Mode Case til iPhone 11/XR

Coveret er lavet i hå

  Cover, t. iPhone, 11/XR, God, dbramante1928 London Mode Case til iPhone 11/XR Coveret er lavet i hård plastik og er betrukket med et tyndt lag saffiano læder. I rigtig god stand, men hjørnerne viser

  100,00 kr.28-09-2023
 4. iPhone 14 Pro Max, 256 GB, guld, God, Der er lidt ridser. Gucci cover

  iPhone 14 Pro Max, 256 GB, guld, God, Der er lidt ridser. Gucci cover

  100,00 kr.28-09-2023
 5. iPhone 14 Pro Max, 256 GB, guld, Rimelig, Louis Vuitton guld cover, der er ridser

  iPhone 14 Pro Max, 256 GB, guld, Rimelig, Louis Vuitton guld cover, der er ridser

  100,00 kr.28-09-2023
 6. iPhone tilbehør

  iPhone tilbehør

  Cover, t. iPhone, 11, 11 pro, 11 pro Max, iPhone x og Iphone x S , Perfekt, 3 stk Leather case ( iPhone 11 Pro Max ) ny pris 430kr. Sælges for 200kr stk. 5 stk. iPhone 11 pro cover ( designed for imp

  100,00 kr.28-09-2023


Advarsel!


Når du selv skiller din mobil ad, bortfalder garantien, og da du skal til at arbejde med nogle meget følsomme elementer og forbindelser, der nemt kan beskadiges, vil jeg på det kraftigste anbefale, du tager en komplet backup af din telefon, INDEN du åbner din telefon.
Sørg også for at sidde et sted, hvor der ikke er støv i luften, hvor der er godt med lys og hav renvaskede og tørre hænder.


Materialer og værktøj

Først og fremmest skal du ud og investere i et nyt batteri og noget specialværktøj. Apple har ikke gjort det let at komme ind til teknikken i din telefon, så du har brug for en special skruetrækker til at få løsnet skærmen på telefonen. Den skruetrækker kan du købe samme sted, som du køber det nye batteri. Faktisk kan du næsten forvente, at den medfølger, når du køber det nye batteri, men det er dog ikke alle butikker, som sælger en samlet pakke. Når det så er sagt, koster et universal værktøjssæt til Smartphones omkring 50 kroner, så det er ikke en voldsom udgift.

Et batteri til min halvdø
de iPhone 5 + universal værktøjssættet kostede mig 149 kroner.

Et nyt batteri og Smartphone Universal værktøjssæt er hvad du skal bruge for, at få livet tilbage i din telefon
Et nyt batteri og Smartphone Universal værktøjssæt er hvad du skal bruge for, at få livet tilbage i din telefon

Du kan også gå den anden vej og købe en brugt telefon identisk med din egen på DBA. Så har du en masse ekstra reservedele, du kan lege med. Og hvis du køber en telefon, hvor lcd-skærmen IKKE er smadret, så har du en fin ekstraskærm i tilfælde af, at du i fremtiden taber telefonen og ødelægger skærmen.
Hvordan du skifter skærm lærer jeg dig i en kommende artikel her på DBAGuide, så lad os komme tilbage til batteriskiftet.

Find det på DBA

 1. iPhone 8, 64 GB, pink, Perfekt

  iPhone 8, 64 GB, pink, Perfekt

  800,00 kr.28-09-2023
 2. iPhone 8, 64 GB, Rimelig

  iPhone 8, 64 GB, Rimelig

  400,00 kr.28-09-2023
 3. iPhone 6S, 64 GB, aluminium, Rimelig, Skal have nyt batteri, kan ikke tænde. Ellers virker den fint.

  iPhone 6S, 64 GB, aluminium, Rimelig, Skal have nyt batteri, kan ikke tænde. Ellers virker den fint. Kan ikke huske, hvor mange gb den er på men mener 64 gb

  175,00 kr.28-09-2023
 4. iPhone 7, 32 GB, Flot iPhone 7 med 81% batteri kapacitet

Uden en eneste rids i skærmen, da der alti

  iPhone 7, 32 GB, Flot iPhone 7 med 81% batteri kapacitet Uden en eneste rids i skærmen, da der altid har været beskyttelse Panzerglas på. God til spil og børn. Alt virker

  499,00 kr.28-09-2023
 5. iPhone 6S Plus, 64 GB, sort, God, Fejlfri med batterikapacitet på 82%

Beskyttelsesglas på skærmen

  iPhone 6S Plus, 64 GB, sort, God, Fejlfri med batterikapacitet på 82% Beskyttelsesglas på skærmen

  600,00 kr.28-09-2023
 6. iPhone 12 Mini, 64 GB, sort, Perfekt, Jeg har selv en iPhone 11, og magneten er for svag til at hold

  iPhone 12 Mini, 64 GB, sort, Perfekt, Jeg har selv en iPhone 11, og magneten er for svag til at holde min telefon oppe. Virker i hvert fald på alle iPhone mini. Opladeren er næsten ikke brugt.

  250,00 kr.28-09-2023


Sådan gø
r du


Når du har fået overstået indkøbet, skal du "i arbejdstøjet". Da du skal arbejde med meget små dele, kan jeg anbefale, at du sætter dig et sted, hvor der er rigeligt med lys, og brug eventuelt en lille kop eller underkop til at holde styr på delene, så de ikke forsvinder.

1. Adskil skærm fra telefonens ramme

Fjern de 2 sikringsskruer i bunden af telefonen
Fjern de 2 sikringsskruer i bunden af telefonen

Nederst på din mobil, på hver side af lightning-stikket, sidder 2 små skruer, der holder skærmen fast til resten af telefonen. Når du har fjernet de 2 skruer, kan du løfte skærmen fri fra rammen. Jeg vil anbefale dig at bruge noget spidst i kombination med sugekoppen fra værktøjssættet til at få løsnet skærmen fra telefonens ramme.
I videoen her i artiklen kan du se, at jeg benytter en hobbykniv til at komme “ind under” skærmen og løfte skærmen fri.

Når du løfter skærmen op, er det vigtigt, du ikke bøjer den mere end 90 grader, da skærmen stadig er forbundet til resten af telefonen med 3 forskellige stik, som du også skal have løsnet, førend skærmen er helt adskilt fra telefonen.

2. Fjern skærmens sikringsskruer

Fjern de 3 skruer, som holder beskyttelsesskjoldet til skærmstikkene
Fjern de 3 skruer, som holder beskyttelsesskjoldet til skærmstikkene

Når du løfter skærmen op, kan du i øverste højre hjørne se et beskyttelsesskjold med 3 skruer, som holder skærmens kabler fast. Fjern de 3 skruer, og løft beskyttelsesskjoldet væk, så du kan komme ind til de 3 kabler, som forbinder skærmen med resten af telefonen.

3. Afkobl skærm

Frigør forsigtigt de 3 skærmstik, så du kan løfte skærmen helt fri fra telefonen
Frigør forsigtigt de 3 skærmstik, så du kan løfte skærmen helt fri fra telefonen

Til at frigøre skærmens kabler benytter jeg mig igen af en hobbykniv, hvor jeg meget forsigtigt med spidsen af kniven løsner de 3 stik. Vær opmærksom på, at ledningerne ligger henover hinanden, så ingen voldsomme bevægelser.
Når du har frigjort skærmstik, kan du stille og roligt løfte skærmen af, og du kan nu koncentrere dig om batteriet.

4. Fjern batteriets sikringsskruer

Fjern de 3 skruer, som beskytter batteriforbindelsen
Fjern de 3 skruer, som beskytter batteriforbindelsen

Ligesom skærmen er batteriets forbindelse til telefonen også sikret med et ekstra beskyttelsesskjold (på nogle telefoner er der 2, på andre er der kun ét).

Skjoldet sidder fast med 3 skruer, som du skal fjerne for at komme ind til batteriets stik. Frigør batteristikket, og du kan nu skifte batteriet ud med et nyt.

5. Afkobl batteriet

Vær opmærksom på batteriet sidder fast med en smule lim, der godt kan være lidt genstridigt
Vær opmærksom på batteriet sidder fast med en smule lim, der godt kan være lidt genstridigt

Det gamle batteri i din telefon har siddet der i lang tid og kan derfor sidde godt fast. Hvis det er originalbatteriet, du er ved at skifte, skal du være opmærksom på, at det sidder ekstra godt fast, da det er blevet monteret med en ekstra klat lim, da telefonen blev samlet i tidernes morgen.

Et godt tip til at løsne batteriet er at tage en hårtørrer og varme batteriet i en 20-30 sekunder for at blødgøre limen, så batteriet er lettere at få fri.

6. Isæt nyt batteri og saml telefonen igen.
Når du har fået fjernet det gamle batteri, kan du isætte det nye, fastgøre det og samle telefonen igen.
r opmærksom på, at de små skruer til beskyttelse af henholdsvis batteriets og skærmens kontakter ikke har samme størrelse.

7. Test telefonen
Inden du skruer skærmen fast til rammen på telefonen igen, vil jeg anbefale, at du tester reparationen er gået, som den skal.
Prøv at tænde telefonen - Hvis den starter, kan du skrue bundskruerne fast, og du kan nyde din nye gamle telefon igen.
Hvis telefonen ikke starter, skal du tjekke, om alle stik er monteret korrekt og sidder fast.

Find det på DBA

 1. Andet, Dual USB Powerbank

To USB porte - én til iPad
Oplad en række forskellige enheder, inklusive

  Andet, Dual USB Powerbank To USB porte - én til iPad Oplad en række forskellige enheder, inklusive iPad, iPhone, smartphones med micro USB-oplader og trådløse Bluetooth headset Ekstra høj kapacitet -

  200,00 kr.26-09-2023
 2. Headset, t. iPhone, Apple EarPods (3.5mm Jack), 

Helt nye Apple EarPods, aldrig været pakket ud, og

  Headset, t. iPhone, Apple EarPods (3.5mm Jack), Helt nye Apple EarPods, aldrig været pakket ud, og i original emballage. Kan sendes, men køber betaler for forsendelsen, fragt pris 50kr med gls. Se

  120,00 kr.26-09-2023
 3. Headset, t. iPhone, Se foto, Perfekt, EarPods til din smartphone, tablet, iPod osv. 
Forsynet med Li

  Headset, t. iPhone, Se foto, Perfekt, EarPods til din smartphone, tablet, iPod osv. Forsynet med Lightning-stik for nem tilslutning Ægte og ubrugte > har 3 sæt (kr75/stk) Afh NV eller sendes (modta

  75,00 kr.24-09-2023
 4. Bluetooth headset, t. iPhone, BL-09, Perfekt, Ny headset som passer til alle mobil tlf
Virker perfek

  Bluetooth headset, t. iPhone, BL-09, Perfekt, Ny headset som passer til alle mobil tlf Virker perfekt Købt på nettet Har kvittering Sender gerne +fragt 7330 Brande 200,-

  200,00 kr.18-09-2023
 5. Headset, t. iPhone, Perfekt, Helt ny

  Headset, t. iPhone, Perfekt, Helt ny

  90,00 kr.01-09-2023
 6. Bluetooth headset, New Bee, Perfekt, New bee Bluetooth Headset Wireless Headset Bluetooth Hands-Free

  Bluetooth headset, New Bee, Perfekt, New bee Bluetooth Headset Wireless Headset Bluetooth Hands-Free Calling in Ear with Clear Voice Capture Technology Bluetooth In-Ear Headset for iPhone Samsung Huaw

  110,00 kr.01-09-2023

Sådan!
Du har på knap 10 minutter sparet en 500 kroneseddel og har fået dig en "ny" telefon og behøver ikke længere jagte opladere 17 gange om dagen. 

God fornøjelse.

Relaterede artikler