På besøg hos en genbrugselsker - Lise på Frederiksberg
Video

På besøg hos en genbrugselsker - Lise på Frederiksberg

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

En kaffemaskine, der er pæn, men dårlig, et billede, Lise skal passe ekstra godt på og et kålhoved som trøstepræmie. Lises hjem er fyldt med gode historier og finurlige sager, og fælles for det hele er, at det meste i indretningen er købt brugt. I videoen, øverst i artiklen, åbner Lise dørene for sit farverige hjem.

Ville du købe en sofa, som var flot og unik, men som du sad elendigt i? Det ville 24-årige Lise. Og det har hun gjort. Hun er ikke bevidst gået efter en sofa, man sad dårligt i, men hun har valgt at beholde sin sofa, selv efter utallige klager fra kæresten.

Lise Lunds sofa er dog ganske særlig. Den er i en farve, man sjældent ser sofaer i, og så er den også af en dyr karakter. Hun har dog fundet den på DBA til en 16.del af prisen, og derfor rykker sofaen sig ikke ud af stedet.

Men sådan er det faktisk ikke med de fleste andre af Lises møbler i hendes Frederiksberg-lejlighed.

Lise skifter ofte sine møbler, fordi hun er på genbrugsmarkedet, hvor hun falder over nogle andre. Hendes indretning er dog i cirkulation, for de møbler, der må lade pladsen, skiller hun sig typisk også af med ved at sælge dem videre.

I denne artikel og video kan du møde genbrugselskeren Lise, der har inviteret os indenfor i sit hjem. I videoen, som du finder øverst i artiklen, kan du blive klogere på hvad Lises seneste køb er, mens du i artiklen kan få svar på, hvorfor Lise ejer hele to kaffemaskiner.

Lises sofa er fra Hay og har kostet omkring 15.000-18.000 kroner .Lise har selv købt den på DBA til 2.000 kroner for et år siden. I dag er kæresten ikke så glad for det køb, for han synes ikke, man sidder særlig godt i sofaen. Lise mener dog, man sidder fint i den, dog ikke, når man skal se film, men hun kan godt se ud over komforten – eller mangel på samme – fordi hun synes, sofaen passer så godt ind.
Lises sofa er fra Hay og har kostet omkring 15.000-18.000 kroner .Lise har selv købt den på DBA til 2.000 kroner for et år siden. I dag er kæresten ikke så glad for det køb, for han synes ikke, man sidder særlig godt i sofaen. Lise mener dog, man sidder fint i den, dog ikke, når man skal se film, men hun kan godt se ud over komforten – eller mangel på samme – fordi hun synes, sofaen passer så godt ind.

Lise samler på denne ting på genbrugsmarkedet, som nærmest alle os andre skiller os af med

Hvor i hjemmet gemmer du din DVD-samling?
Nej vel?

De fleste af os har for længst skillet os af med vores DVD-samling, og som minimum har man gemt de nostalgiske disketter i en DVD-mappe, der får samlingen til at fylde lige så lidt som tre DVD’er i alt.

Men det gælder ikke hjemme hos Lise og kæresten. Her har DVD’erne nærmest fået hjemmets bedste plads: Centralt i stuen i den åbne reol.

Og så er det ikke engang Lises egen, gamle DVD-samling:

- DVD’erne fandt jeg i vores fælles kælderrum, hvor folk lægger ting, andre må tage. Mange af DVD’erne har jeg selv ejet engang, og jeg synes, det var en god idé at få DVD’erne tilbage i vores hjem. Det giver mig en masse nostalgi. Dertil kan vi aldrig finde ud af, hvad vi skal se, når vi går på Netflix. Vi zapper løs, og det er som om, der sker noget andet, når man har DVD’erne ved hånden. Så er det nemmere at vælge, fortæller Lise.

Find det på DBA

 1. SPACE CHIMPS, instruktør DANSK, DVD, tegnefilm, SPACE CHIMPS DANSK

  SPACE CHIMPS, instruktør DANSK, DVD, tegnefilm, SPACE CHIMPS DANSK

  15,00 kr.16-06-2024
 2. Harry Potter , DVD, familiefilm, Har 2 sæt Harry Potter som sælges til 65 kr pr sæt. 
1 sæt består a

  Harry Potter , DVD, familiefilm, Har 2 sæt Harry Potter som sælges til 65 kr pr sæt. 1 sæt består af alle 8 + fantastiske skabninger. Nr 1-5 har dk tale & tekst. Nr 6 Nr 7 del 1 Nr 7 del 2 Har ku

  65,00 kr.16-06-2024
 3. DR.SEUSS HORTON OG STØVFOLKET HVEM, instruktør DANSK, DVD, tegnefilm, DR.SEUSS HORTON OG STØVFOLKET

  DR.SEUSS HORTON OG STØVFOLKET HVEM, instruktør DANSK, DVD, tegnefilm, DR.SEUSS HORTON OG STØVFOLKET HVEM DANSK

  15,00 kr.16-06-2024
 4. BELLY OF THE BEAST STEVEN SEAGAL, instruktør STEVEN SEAGAL, DVD, action, BELLY OF THE BEAST STEVEN S

  BELLY OF THE BEAST STEVEN SEAGAL, instruktør STEVEN SEAGAL, DVD, action, BELLY OF THE BEAST STEVEN SEAGAL

  15,00 kr.16-06-2024
 5. BLINKENDE LYGTER, instruktør DANSK, DVD, action, BLINKENDE LYGTER DANSK

  BLINKENDE LYGTER, instruktør DANSK, DVD, action, BLINKENDE LYGTER DANSK

  15,00 kr.16-06-2024
 6. Madagascar 2, instruktør dansk, DVD, tegnefilm, Madagascar 2 dansk tegnefilm

  Madagascar 2, instruktør dansk, DVD, tegnefilm, Madagascar 2 dansk tegnefilm

  15,00 kr.16-06-2024

DVD-film til salg på DBA kan du finde lige her. Se, om der er nogle samleobjekter blandt DVD’erne på DBA. Den dyreste DVD på DBA koster i skrivende stund 1.999 kroner.
  

Denne genbrugsting lykkedes det ikke Lise at finde

Lise er glad for frugter. Ikke-spiselige frugter. Frugter, som er afbilledet på plakater, på billeder og som tryk på tallerkener og bakker. Går du på jagt i Lises hjem, vil du støde på utallige afbildninger af især citrusfrugter.

- Fordi jeg er så glad for frugter, tænkte jeg, at jeg ville eje en af de der frugtkander. Tekander, der er formet som en kurv med frugter. De er retro, men desværre er de blevet populære igen, så priserne er skruet relativt højt op, og de er tilmed svære at finde, fortæller Lise.

Det er derfor endnu ikke lykkedes hende at finde en frugtkande til den pris, Lise vil give for den. Men hun har dog en trøstepræmie stående på reolen:

- I en genbrugsbutik fandt jeg denne sukkerskål, der vist nok er formet som et kålhovedet. Det er blevet, hvad jeg måtte nøjes med, fortæller Lise, der flækker af grin, mens hun tager den grønne underkop, skål og låg ud af reolen for at vise den frem.

SE OGSÅ: Video: Isabella ejer en frugtkande, som hun gerne vil af med

Kålhovedet er Lises ’stand in’ for den frugtkande, hun ikke indtil videre har formået at finde på brugtmarkedet. Kålhovedet gav hun 20 kroner for i en genbrugsforretning.
Kålhovedet er Lises ’stand in’ for den frugtkande, hun ikke indtil videre har formået at finde på brugtmarkedet. Kålhovedet gav hun 20 kroner for i en genbrugsforretning.

Sådan kan jeg bedst lidt at gøre mine fund

Generelt er Lise ikke særlig begejstret for at købe genbrugsfund, som står lidt for centralt på loppemarkedsbordet, når hun er ude og gøre sine køb.

- De der loppemarkeder, hvor alt bare er dyrt, og hvor det kun er lækre designerting og nips, som er blevet moderne, der er til salg, er jeg ikke særlig meget til. Jeg vil hellere købe i en støvet genbrugsbutik, hvor der er masser af uforstyrrede hjørner. Her kan der gemme sig gode fund, fortæller Lise.

Hun har blandt andet fundet sit appelsinbillede på den måde. Et billede, der stod gemt inde bag ved en håndfuld andre genbrugsfund i en second hand-butik, og som Lise gav 125 kroner for - uden at prutte om prisen.

Jeg prutter heller ikke om prisen, hvis jeg synes, en pris er fair. Det er ikke sådan, at jeg bare SKAL se, om jeg kan få rabat på alt, hvad jeg køber brugt
fortæller Lise, når vi spørger hende til hendes krejler-gen.

 Lises appelsinmaleri kan du se i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Oliemaleri, Ingeborg Debois, motiv: Mad/Vin, stil: Stilleben, b: 106 h: 83, Oliemaleri, Ingeborg Deb

  Oliemaleri, Ingeborg Debois, motiv: Mad/Vin, stil: Stilleben, b: 106 h: 83, Oliemaleri, Ingeborg Debois Olie på lærred. Køkken motiv med hummer og citroner og pæoner. Mål cm inkl. ramme 106x183 Ingeb

  400,00 kr.26-05-2024
 2. Oliemaleri,  Grundsøe, motiv: Mad/Vin, stil: Stilleben, b: 33 h: 39, Nature Vivante 

Oliemaling på

  Oliemaleri, Grundsøe, motiv: Mad/Vin, stil: Stilleben, b: 33 h: 39, Nature Vivante Oliemaling på træplade Fuldmodne citroner hængende på et lille citrontræ i en stor plastikspand. Se mere her

  600,00 kr.24-05-2024
 3. Akvarel, Leo Almati, motiv: Mad/Vin, stil: Ekspressionisme, b: 90 h: 70, Skønne billeder, fuld af fa

  Akvarel, Leo Almati, motiv: Mad/Vin, stil: Ekspressionisme, b: 90 h: 70, Skønne billeder, fuld af farve. Citroner og apelsiner i forskellige nuancer, former og farver. I aluramme med hvid paspatou. Pr

  1.900,00 kr.19-02-2024
 4. Oliemaleri, HJ, motiv: Blomster/Have, stil: Naturalistisk, b: 80 h: 100, stor maleri i olie med 7 ci

  Oliemaleri, HJ, motiv: Blomster/Have, stil: Naturalistisk, b: 80 h: 100, stor maleri i olie med 7 citroner

  8.000,00 kr.07-11-2022
 5. Oliemaleri, Lise Nygård, Opstilling med citroner i sort

  Oliemaleri, Lise Nygård, Opstilling med citroner i sort

  1.800,00 kr.08-03-2022
 6. Oliemaleri, HJ, motiv: Andet, stil: Stilleben, b: 41 h: 34, Oliemaleri på træplade rød glasskål og c

  Oliemaleri, HJ, motiv: Andet, stil: Stilleben, b: 41 h: 34, Oliemaleri på træplade rød glasskål og citron

  2.100,00 kr.26-09-2017

Se alle malerier på DBA lige her. Der er både oliemalerier, akrylmalerier og akvarelmalerier.
  

Lises bedste fund

Et af Lises bedste fund er den sorte læderstol, der minder meget om en safaristol, som står ved siden af sofaen. Stolen købte hun nemlig for kun 120 kroner. Brugt.

- Jeg fandt den på en genbrugsplads, hvor de solgte ud af møblerne, som var blevet efterladt, fortæller Lise.

Her kan du se den stol, som er Lises bedste fund – blandt andet fordi prisen var så lav. Hvor lav kan du læse i teksten herover
Her kan du se den stol, som er Lises bedste fund – blandt andet fordi prisen var så lav. Hvor lav kan du læse i teksten herover
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Lise køber også småting brugt. Blandet andet disse små glasskåle
Lise køber også småting brugt. Blandet andet disse små glasskåle

Hvis det er pænt..

Det er ikke kun møblerne i Lises hjem, som er købt brugte. Også småsager som solbriller og de små skåle, der holder styr på hendes armbånd, har hun anskaffet sig fra brugtmarkedet.

Selv hendes bøger må gerne have haft et andet liv, før de blev Lises.

- Mine ’coffee tabel books’ er købt brugte. Jeg går op i, at de ser flotte ud og passer ind i farverne i mit hjem, men indholdet skal også helst være noget, jeg synes om at læse, fortæller Lise, der dog lynhurtigt kan pege på en bog, hvis indhold ikke siger hende noget, og som hun indrømmer mestendels vandt hendes opmærksomhed, fordi den kunne byde på flotte farver.

Det er lidt samme princip, som Lises sofa ”lider under”:

Udseendet er ret vigtigt, og måske endnu vigtigere end funktionen. Den indstilling har også reddet Lises gule kaffemaskine fra at blive hjemløs:

Lise købte en virkelig charmerende, retrogul kaffemaskine for 30 kroner på brugtmarkedet, men den viste sig at være utæt. Nu har kaffemaskinen dog fået husly hos Lise på andet år i træk, selvom den sjældent bliver brugt, for Lise synes, den er så fin. Kaffemaskinen kan du se i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Kaffen får hun kokkereret af en anden kaffemaskine, som også har haft en anden ejer end Lise førhen:

- Min kaffemaskine, den sorte, må være et af de fund, jeg har gjort mig, hvor besparelsen er størst, for jeg fandt denne i vores fælles kælderrum, og den fungerer udmærket. Fra ny koster sådan en Nespresso-maskine i hvert fald 000 kroner, vurderer Lise.

Find det på DBA

 1. 1726 - Nespresso Vertuo Next kaffemaskine - Black Matt

  1726 - Nespresso Vertuo Next kaffemaskine - Black Matt

  1726 - Nespresso Vertuo Next kaffemaskine - Black , LotID: 6450134 Klik på den røde "Gå til varen"-knap, for at købe denne vare. 1726 - Nespresso Vertuo Next kaffemaskine - Black Matt. 5 kopstørrelse

  950,00 kr.20-03-2024
 2. Kaffemaskine med mælkeskummer, Nespresso, Super fin kaffemaskine med mælkeskummer

Trænger til en kl

  Kaffemaskine med mælkeskummer, Nespresso, Super fin kaffemaskine med mælkeskummer Trænger til en klud og en afkalkning Pris 300, eller kom med et bud

  300,00 kr.16-06-2024
 3. Kaffemaskine , Nespresso, Nespresso maskine ( defekt ) til reservedele lige stoppet med at virke ka

  Kaffemaskine , Nespresso, Nespresso maskine ( defekt ) til reservedele lige stoppet med at virke kan måske fixes Sms 28191229

  125,00 kr.16-06-2024
 4. Fuldautomatisk kaffemaskine, Sense, Sælger den e fuldautomatiske kaffemaskine. Kaffemaskinen kan bry

  Fuldautomatisk kaffemaskine, Sense, Sælger den e fuldautomatiske kaffemaskine. Kaffemaskinen kan brygge lige den kop kaffe man ønsker. Skærmen har det med at gå i sort, men touch virker selvom skærme

  1.200,00 kr.16-06-2024
 5. 1718 - Melitta kaffemaskine Excellent 4.0, hvid

  1718 - Melitta kaffemaskine Excellent 4.0, hvid

  1718 - Melitta kaffemaskine Excellent 4.0, hvid, LotID: 6450284 Klik på den røde "Gå til varen"-knap, for at købe denne vare. 1718 - Melitta kaffemaskine Excellent 4.0, hvid, Danmarks mest solgte kaf

  450,00 kr.19-03-2024
 6. Kaffemaskine, Melitta Café Line, Melitta Café Line kaffemaskine.
Fejler intet.
Afhentes i Køge.

  Kaffemaskine, Melitta Café Line, Melitta Café Line kaffemaskine. Fejler intet. Afhentes i Køge.

  125,00 kr.16-06-2024

1.505 kaffemaskiner kan du lige nu købe på DBA, og 445 af dem koster 250 kroner eller derunder.
  

Denne farve kan Lise ikke stå for

Citroner og appelsiner er de frugter, som Lise oftest går efter, når hun leder efter motiver, og det, som de to frugter har tilfælles, er, at de er i gule nuancer. Lise elsker nemlig gul i sin indretning.

Køkkendøren er derfor malet i gul, kaffemaskinen er gul, og farven optræder også i flere af hendes kogebøger.

Den gule farve har også sneget sig ind i form af den vase, som hun har fået i gave.

- Jeg har det fint med at få brugte gaver, så længe det er noget, som folk har synes, passede til mig, og som jeg kan bruge til noget, eller som er flot at kigge på. Men jeg kommer dog også til selv at købe vaser, og jeg ender tit med at købe vaser i samme højde, sådan så jeg - trods et stort udvalg af vaser - ikke altid har en vase, der kan matche den buket, som skal sættes i vand, siger Lise med et stort smil.

Hendes gule vase har dog også måtte kigge længe efter friske blomster, for den har Lise fundet en anden funktion til: Den passer på hendes klemmer til håret. Vasen kan du se i videoen øverst i artiklen.

LÆS OGSÅ: Genbrugselskeren Dorthe har de vildeste gule spisebordsstole

Lise er vild med gul, og sådan titter de gule nuancer frem hist og pist i Lises lejlighed. Også i køkkenet
Lise er vild med gul, og sådan titter de gule nuancer frem hist og pist i Lises lejlighed. Også i køkkenet

Det passer ikke sammen, men det matcher fint

Hvis Lises kæreste kom til at invitere 20 mennesker på middag, ville hun ikke gå i panik, for parrets køkken rummer service til langt mere end blot 20 personer. Lises stabel af tallerkener minder meget om Rasmus Klumps’ mors pandekage-stabel, forskellen er dog, at Lises stabel strutter af forskellige farver. Hun har nemlig ikke så mange tallerkener, der er ens. Og det er faktisk lidt af en udfordring for Lise, for hun gad godt have, det var anderledes:

- Jeg kan bedst lide at dække bordet med ens tallerkener. Det kan jeg også, hvis vi kun er tre til middag. Men er vi mere end det, må jeg diske op med forskellige tallerkener. Jeg kan dog godt lide, at det hele passer sammen, så jeg forsøger i det mindste at matche servicen i farverne, fortæller hun.

Find det på DBA

 1. Porcelæn, Ermitage / Hvidtjørn, Bing & Grøndahl, Flere dele til det fine Eremitage stel fra Bing & G

  Porcelæn, Ermitage / Hvidtjørn, Bing & Grøndahl, Flere dele til det fine Eremitage stel fra Bing & Grøndahl med smukt motiv med hvidtjørn. Alle dele er hele og fremstår i flot næsten ubrugt stand, her

  40,00 kr.16-06-2024
 2. 2 dybe tallerkner

  2 dybe tallerkner

  Porcelæn, 2 stk. SANCERRE DYB PASTATALLERKEN 26 CM., Pillivuyt, To stk dybe tallerkener / pastatallerkener. Prisen er for begge tallerkener. 26cm diameter. Fejlkøb. Fejler intet. Står til 359kr i m

  250,00 kr.10-05-2024
 3. Porcelæn, Tallerkener, Bing og Grøndahl, Mågestel tallerkener

Middagstallerkener ø24,5cm - 24 stk -

  Porcelæn, Tallerkener, Bing og Grøndahl, Mågestel tallerkener Middagstallerkener ø24,5cm - 24 stk - 100kr/stk Frokosttallerkener ø21,5cm - 20 stk - 75kr/stk Dybe middagstallerkener ø24cm - 12 stk - 7

  75,00 kr.16-06-2024
 4. Porcelæn, 2 retro middagstallerkener, Gefle, Maud, 2 fine og velholdte retro middagstallerkener fra

  Porcelæn, 2 retro middagstallerkener, Gefle, Maud, 2 fine og velholdte retro middagstallerkener fra svenske Gefle. De er af stellet Maud, som blev produkseret mellem 1977-1979 og er designet af Jackie

  75,00 kr.16-06-2024
 5. Porcelæn, Kaffestel , Mads stage., Jule kopper med dessert tallerkener

  Porcelæn, Kaffestel , Mads stage., Jule kopper med dessert tallerkener

  100,00 kr.16-06-2024
 6. Porcelæn, Dybe tallerkener, Kähler, Kaolin Hvid Tallerken dyb 22 cm

Kähler
Ny pris 414
Er 6 stk

  Porcelæn, Dybe tallerkener, Kähler, Kaolin Hvid Tallerken dyb 22 cm Kähler Ny pris 414 Er 6 stk

  180,00 kr.16-06-2024

Det brugtfund Lise er mest øm overfor

Lises billede, der hænger i gangen, må være det brugtfund, som Lise i dag værner mest om. Det har hun nemlig fået besked på at gøre af billedets ”mor”. Billedet forestiller en kvinde, og plakaten er fra Statens Museum for Kunst.

Lise købte billedet på DBA, og ejeren var så sød at transportere det hjem til Lise. Billedet var pakket ind meget forsvarligt, og ejeren lagde ikke skjul på, at det var svært for hende at skulle give afkald på sit billede:

- ’Nu passer du godt på hende’, sagde damen blandt andet, og det, synes jeg, var meget sødt. Jeg følte virkelig, at jeg skulle passe på hende, og at hun fik en personlighed, så jeg passede virkelig på op ad trappen. Når jeg ser på mit billede, tænker jeg på, at det har haft et liv og en historie før, og at det lever videre hos mig nu. Det gør mig glad, fortæller Lise.

For en god ordens skyld skal det lige siges, at kvinden ikke skulle af med billedet af nød, men fordi hun havde haft det hængende i 10 år, og nu skulle parret have nogle nye billeder.

SE OGSÅ: Video: Så let kan du gøre fotoalbummet digitalt

Dette billede er særligt for Lise. Hvorfor kan du læse i teksten herover
Dette billede er særligt for Lise. Hvorfor kan du læse i teksten herover

Sidsel er ligesom Lise glad for at have genbrugsting og -møbler i hjemmet. Og Sidsels genbrugsinteresse smitter også af på hendes børn. Hvordan kan du læse i denne artikel, hvor vi også viser billeder fra Sidsels flotte hjem.

Et forhekset spejl og en farve på væggen, der ikke gik rent hjem hos kæresten. Louise bor også med en masse genbrugsfund, som hun i videoen herunder viser frem.

Du kan læse mere om Louises indretningsvalg i artiklen, her.

Relaterede artikler