Wow: Louise har 2 planter per kvadratmeter i sin lejlighed
Video

Wow: Louise har 2 planter per kvadratmeter i sin lejlighed

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Louise arbejder til dagligt i en plantebutik, men også, når hun har fri fra arbejde, har hun planter på hjernen. Der er i hvert fald grønt vokseværk i hendes hjem, for 111 planter er ind til videre flyttet ind i Louises og kærestens lejlighed. Men det er nu ikke de grønne beboere, Louises kæreste har ”et problem” med. I videoen herover kan du se, hvilke af Louises indretningsvalg, kæresten er ’lidt træt af’.

Kunne du finde på at putte skvadderkål i en vase, eller have skadedyr udstillet i hjemmet? Nej vel?

De naturelementer, danskerne hvert år bruger uendelige timer på at trimmet haven for, er nok de sidste ting, man tænker skal have en plads i sit hjem. Men hjemme hos 31-årige Louise får selv de uslebne diamanter lov til at skinne. Hun har nemlig proppet kugler af mos ned i en glasvase og ”udstillet” den på en hylde midt i stuen.

Vasen er et grønt bevis på, at Louise elsker at give ’shine’ til de ting, andre ikke regner for noget. Det skinner også igennem andre steder i hendes indretning, for Louise Olofsson bor omringet af en masse genbrugsfund i sin og kærestens lejlighed på Østerbro.

Selv vurderer hun, at lejligheden nok består af 80 procent genbrugsfund. Alligevel lykkedes det os at finde nogle af de få ting, der ikke var købt brugte. I videoen kan du se, hvordan vi på uheldigvis lige præcis får revet den eneste ikke-brugte ting ned fra en nipsebesat hylde.

I artiklen kan du få svar på, hvilket genbrugsfund der har været billigst for Louise at købe, og du kan også blive klogere på, hvad hendes kæreste siger til alle de mange planter i hjemmet.

Om vinteren tager Louise andre virkemidler i brug for at holde liv i planterne. Nogle af dem får et vækstlys, så de kan holde motivationen vinteren igennem
Om vinteren tager Louise andre virkemidler i brug for at holde liv i planterne. Nogle af dem får et vækstlys, så de kan holde motivationen vinteren igennem

Louise: Hvis jeg kunne få lov til det, ville jeg have mere af det her i hjemmet

Det er tydeligt for enhver, at Louise er ”besat” af planter – eller planterne har i hvert fald ”besat” hendes hjem. Men de grønne skikkelser lever i fin harmoni med deres ejere. Begge deres ejere. Louises lejlighed på Østerbro huser nemlig også hendes kæreste, og planterne har han det ifølge Louise helt fint med.

Der, hvor Louise og kæresten kan have lidt forskellig indretningstil, er når det gælder nipsgenstande:

Hvis jeg kunne få lov til det, havde jeg nips over det hele. Jeg holder mig lidt i selen
griner Louise.

Det er dog svært at få øje på vandrette flader, der ligefrem mangler nogle pynteting. De fleste hylder og bordflader er allerede optaget af enten stearinlys, krystaller eller andre former for nips. Men ifølge Louise kunne det altså blive ”meget værre”.

At Louise og kærestens 55 kvadratmeter store lejlighed ikke er omringet af nips skyldes måske også, at hjemmet ting og sager er nøje udvalgte. Det er de fordi, Louise mestendels finder tingene til hjemmet brugt. Og her leder hun gerne længe efter det rigtige:

- Jeg kan godt lide at handle brugt, fordi jeg kan finde nogle unikke ting, som andre ikke har. Men jeg er så også villig til at søge i flere måneder efter de helt rigtige ting, fortæller hun.

Find det på DBA

 1. Glas, vinglas, krystal glas, 6 flotte blå krystalglas.
brugt få gange
højde 21 cm
sælges samlet

  Glas, vinglas, krystal glas, 6 flotte blå krystalglas. brugt få gange højde 21 cm sælges samlet

  1.200,00 kr.24-09-2023
 2. Glas, Skål, Krystal, Super smuk krystalglas skål ø10cm til al slags tilbehør på frokostbordet fast p

  Glas, Skål, Krystal, Super smuk krystalglas skål ø10cm til al slags tilbehør på frokostbordet fast pris 150kr

  150,00 kr.24-09-2023
 3. Saint Louis - long drink glas (6) - Krystal - MONACO CLEAR

  Saint Louis - long drink glas (6) - Krystal - MONACO CLEAR

  Tableware, Saint Louis - long drink glas (6) - Krystal - MONA, Flot sæt med 6 glas til long drinks, aperitiffer eller juice. MONACO model fra Saint Louis. Model i skåret krystal, udskåret, skabt omkri

  3.278,00 kr.23-09-2023
 4. Drikkeglas - Krystal

  Drikkeglas - Krystal

  Tableware, Drikkeglas - Krystal, 6 antikke krystalskårne Val Saint Lambert vinglas i ny stand. Val Saint Lambert Liège Belgien. Størrelserne på brillerne er: - base diameter er 8 cm. - Kalkens diamete

  1.863,00 kr.23-09-2023
 5. St. Louis - 6 Chantilly model vinglas - 15cm - signeret - Krystal

  St. Louis - 6 Chantilly model vinglas - 15cm - signeret - Krystal

  Tableware, St. Louis - 6 Chantilly model vinglas - 15cm - sig, Smuk serie af 6 Saint Louis krystal vinglas, Chantilly model. En model i skåret krystal skabt i 1958, Chantilly er en af krystalfabrikken

  1.118,00 kr.23-09-2023
 6. Baccarat - Vinglas (8) - Krystal

  Baccarat - Vinglas (8) - Krystal

  Tableware, Baccarat - Vinglas (8) - Krystal, Et fint sæt med otte vinglas i krystal, der måler 17,3 cm i højden og vejer tilsammen cirka 3 kg. Mærket på undersiden med Baccarat France producentmærke,

  1.118,00 kr.23-09-2023

3.580 krystaller er lige nu til salg.
  

Det begyndte med en ’øv’-oplevelse

Det handler ikke om, hvorvidt du fejler eller ej, men om hvordan du rejser dig igen. Sådan lyder et kendt ordsprog - nogenlunde. Og det ordsprog passer til Louise og planternes ”kærlighedshistorie”. ”Datingprocessen” gik nemlig slet ikke, som forventet.

- Min første plante i lejligheden var et appelsintræ, jeg fik fra min far for syv år siden. Det satte gang i min interesse for planter. Desværre lever det ikke den dag i dag.

Men den episode slog hende ikke ud. Tværtimod. Det gav hende lyst til at få en anden plante og energi til at sætte sig ind i, hvad der skal til for at værne om de grønne rødder.

I dag arbejder Louise i en plantebutik, og også privat, når hun ikke engang er i sit hjem, har hun også blade på hjernen. Louises instagramprofil har nemlig planter som omdrejningspunkt, og derfor kan du på det sociale medie følge hende under instagram-navnet: @thelittlebotanist

Selvom mange af planterne i Louises hjem er købt fra ny, er der en god fidus i at anskaffe sig dem på brugtmarkedet:

- Hvis du ikke har grønne fingre, kan det være fint at købe planterne brugte, for så kan du som regel allerede købe dem store og uden at give særlig meget for det, fortæller Louise.

LÆS OGSÅ: Gretes grønne oase: Denne ting blev prikken over i’et 

Siden Louises første appelsintræ gik bort, har hun anskaffet sig et nyt. Det lever i bedste velgående.
Siden Louises første appelsintræ gik bort, har hun anskaffet sig et nyt. Det lever i bedste velgående.

Kan god karma købes brugt?

Blandt Louises nips støder man også på krystaller, og ligesom med meget af det andet nips, er disse også købt brugte. Ja selv saltlampen, der ligner en krystal, tilsat lys, er købt på brugtmarkedet. 150 kroner måtte Louise slippe for den.

Da DBA Guides redaktør, Julie, spørger Louise, om hun nogensinde har overvejet, om brugte krystaller giver lige så god karma som nye krystaller - eller endda bedre karma, svarer Louise:

- Det har jeg aldrig tænkt over, faktisk. Det tænker jeg da, de kan. Jeg har i hvert fald ikke selv oplevet, at de gav dårlig energi, så lidt forsigtig kan jeg herfra sige, at man sagtens også kan købe sådanne ting brugte, griner hun.

Find det på DBA

 1. Stauder A , 2 forskellige læbeløs, Mørkbladet krybende læbeløs - 10 kr
Ajuga reptans Braunhertz
Lavt

  Stauder A , 2 forskellige læbeløs, Mørkbladet krybende læbeløs - 10 kr Ajuga reptans Braunhertz Lavt bunddække med blå blomster maj-juni. Trives i let jord i sol og halvskygge. Panter til salg er ca

  10,00 kr.24-09-2023
 2. Stauder A, Akeleje - 10 kr.
Aquilegia vulgaris
Blomstrer i maj-juni, de bliver 50-100 cm
Mange lyse

  Stauder A, Akeleje - 10 kr. Aquilegia vulgaris Blomstrer i maj-juni, de bliver 50-100 cm Mange lyse pastelfarver og enkelte mørkeblå og lilla. Der er ikke farvegaranti, før de blomstrer. Trives i so

  10,00 kr.24-09-2023
 3. Andet

  Andet

  1.300,00 kr.24-09-2023
 4. Asparges, Asparges planter i potter af sorten Mary Washington. 
4 stk kr 100,-

  Asparges, Asparges planter i potter af sorten Mary Washington. 4 stk kr 100,-

  30,00 kr.24-09-2023
 5. podningsudstyr, podningudstyr

Professionel, Bestående af:

podetang
podekniv
podehøvl
Podevøks
Fors

  podningsudstyr, podningudstyr Professionel, Bestående af: podetang podekniv podehøvl Podevøks Forsejlningsvoks Rodehormon Navneskilte med tilhørende tushpen 2 ruller podetape Podebast Saks Podebånd

  900,00 kr.24-09-2023
 6. 2 stk metalgitter til at hænge

  2 stk metalgitter til at hænge

  50,00 kr.24-09-2023

5.619 planter kan du lige nu finde på DBA, og de billigste kan du finde her.
  

Æstetik frem for praktik

Der er flere valg i Louises indretning, der tyder på, at Østerbro-pigen nogle gange vælger æstetik over praktik. Den fornemmelse får man, bare man træder ind i parrets køkken. Her står potter med grønt side om side med grydeskeer og køkkengrej. De grønne venner fylder nærmest lige så meget som køkkenudstyret:

- Det er virkelig en cadeau til min kæreste, at planterne får den plads herude, de har fået. Han elsker nemlig at lave mad, fortæller Louise.

I soveværelset demonstrerer en globus, hvordan man kan få plads til nips uden at ofre flere vandrette flader. Louise har nemlig hængt en gammel globus, købt brugt, i loftet. Den dingler heldigvis så højt, at den ikke optager noget praktisk plads, til gengæld hænger den også så tilpas højt, at Louise havde glemt alt om den.

Man kunne også få den tanke, at Louise kunne glemme sit TV, for i soveværelset er det i hvert fald gemt godt væk bag noget vægbeklædning. Sådan kan væggen i soveværelset emme af ro og rigtige stilvalg, når flimmerskærmen ikke skal underholde.

Det er dog ikke alle løsninger og ting, der fungerer lige så godt i lejligheden.

- Min kæreste er lidt træt af, at jeg køber ting, der ser godt ud, men som ikke helt fungerer så godt, griner Louise.

I videoen kan du se, hvilken ting Louise hiver frem som et eksempel på dette. Hvad du dog ikke kan se i videoen er, at Louise dog også er klar med et eksempel på en ting, kæresten er flyttet ind med, som Louise til gengæld mener fylder lige lovlig meget: En kæmpe blender.

LÆS OGSÅ: Sådan rydder du op med Marie Kondo

Louises køkken er også plastret til med planter. Kæresten har den største kærlighed til mad af Louise og ham, så hør hvad "kokken" siger til alle de planter
Louises køkken er også plastret til med planter. Kæresten har den største kærlighed til mad af Louise og ham, så hør hvad "kokken" siger til alle de planter
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Globussen er endnu et genbrugsfund i Louises lejlighed
Globussen er endnu et genbrugsfund i Louises lejlighed

Ikke alt er betalt

Det er ikke kun møbler, nips og planter, Louise kan finde på at købe brugt. Også meget af hendes farverige tøj er fundet på brugtmarkedet. I videoen hiver Louise sit seneste tøjkøb frem, som er en kjole med en ganske særlig historie.

Det er dog ikke alle Louises genbrugsfund, der er købt brugt. Nogle ting har hun frelst fra storskrald, og andre ting har hun arvet. Sofabordet er et eksempel på et møbel, Louise klunsede fra storskrald, mens den store, charmerende kuffert, der nu agerer sminkebord og spejl-holder, er et arvestykke fra hendes morfar. Det gamle mærkat på kufferten vidner om, at morfaren engang har rejst med kufferten fra Sverige til Amerika – dengang det foregik i båd. Louise kan anekdoten, der passer til mærkatet: Nemlig hvor lang tid rejsen tog dengang. Det kan du finde svar på i videoen.

Find det på DBA

 1. Urtepotte, Lene Bjerre, nyere hvid potte i perfekt stand, ligner et løg.
Højde 13,5 cm, diam. 16 cm,

  Urtepotte, Lene Bjerre, nyere hvid potte i perfekt stand, ligner et løg. Højde 13,5 cm, diam. 16 cm, åbningen diam. 9,5 cm Se også annoncen for 'blomkålet' og samlet pris for begge potter er kr. 250.

  75,00 kr.24-09-2023
 2. Urtepotte, blomkål, super fin ældre potte i grøn og hvid som et blomkål. Højde 12,5 cm, diam. 20 cm,

  Urtepotte, blomkål, super fin ældre potte i grøn og hvid som et blomkål. Højde 12,5 cm, diam. 20 cm, åbningens diam. 13 cm Se også annoncen for 'løget' og prisen for begge potter er kr. 250 samlet. Se

  200,00 kr.24-09-2023
 3. Bangholm Retro urtepotteskjulere, samlet pris, Højde 10 cm ø12cm og højde 12cm ø14cm.

  Bangholm Retro urtepotteskjulere, samlet pris, Højde 10 cm ø12cm og højde 12cm ø14cm.

  139,00 kr.24-09-2023
 4. Små sølvbakker i sølvplet (str. 27 cm)

  Små sølvbakker i sølvplet (str. 27 cm)

  Små sølvbakker i sølvplet (str. 27 cm), 2 STK “sølvbakker” til flasker eller urtepotter Brand: Ukendt Farve: Sølvplet Størrelse: 27 cm Klik på knappen "Gå til varen" for at se mere om vare

  49,00 kr.27-06-2023
 5. Dekorativ sølvfarvet aflang urtepotteskjuler (str. 28 x 10 x 10cm)

  Dekorativ sølvfarvet aflang urtepotteskjuler (str. 28 x 10 x 10cm)

  Dekorativ sølvfarvet aflang urtepotteskjuler (str., Dekorativ sølvfarvet aflang urtepotteskjuler (str. 28 x 10 x 10cm) Farve: Sølv Størrelse: 28 x 10 x 10cm Klik på knappen "Gå til varen" for

  32,00 kr.03-05-2023
 6. Hænge urtepotter, 3 stk. Hænge urtepotter:

Hænge urtepotte i glas:
Højde: 10 cm.
15 x 25,5 cm.

Hæn

  Hænge urtepotter, 3 stk. Hænge urtepotter: Hænge urtepotte i glas: Højde: 10 cm. 15 x 25,5 cm. Hænge urtepotte i flet: Højde: 13 cm. Diameter: 17,5 cm. Kurv urtepotte med bøjle: Højde: 33,5 cm. Dia

  100,00 kr.23-09-2023

2.096 plantekrukker er lige nu til salg, og de billigste kan du finde, her.
   

Loises næste genbrugskøb

Parrets hjem råber ikke ligefrem på flere genbrugsfund, men Louise er ikke bleg for at lede videre efter flere ting. Lige nu er hun på udkig efter et nyt sofabord på DBA. Men selvom hun har sagt jagten ind, er det ikke ensbetydende med, at Louise bruger timevis på DBA, inden det rigtige fund bliver fundet.

- Jeg benytter mig at jeres annonceagent-funktion, afslører Louise.

Til dig, der ikke ved, hvad en annonceagent er, kan vi sige, at det er en søgning, du laver på DBA, og så kan du bede DBA om at sende dig en sms eller e-mail, hvis du gerne vil have beskeder om, når flere ting sættes til salg, der matcher de aktuelle søgekriterier.

LÆS OGSÅ: Maj og Jonathan har nærmest købt hele haven på DBA

Sofabordet er fundet i storskrald, og nu ønsker Louise sig et nyt
Sofabordet er fundet i storskrald, og nu ønsker Louise sig et nyt

Brugtpriserne i Louises hjem

Har du i videoen set dig varm på nogle ting i Louises hjem, du savnede prisen på, kan du måske finde tingen og prisen i vores ”opslagsværk” herunder:

Stue:
Sofaen - 1.500 kr. 
Sofabord - Fundet i storskraldsrummet
Spisebordsstole - 400 kr. per styk
Spisebordet - 1.200 ny. 
Bambus-opsats ved siden af TV - Storskrald 
Bambusmøblet - Gratis men kostede 300 kr. at få transporteret
Potte ved siden af lampen i reolen - 20 kr.
Lampen i reolen - 30 kr. 
Muslingeæsken i reol (hun har to) - 10 kr. per styk
Lp-bord ved sofaen - Storskrald 
Sølvrammerne på væggen bag sofaen – 10 kr. per styk
Æsken på radiator - Storskrald 
Messing lysestage på radiator – 30 kr.

Køkken:
Metal trappestige, Awab (hedder designet) - 100 kr. (koster omkring 1.200 kr. på DBA ellers). 
Plante-opsat – den der var til dumplings - 15 kr.
Krukke - den blå, jeg tog frem på optagelsen - 30 kr. 
Bambusbakke på hylden, der aldrig bliver brugt - 15 kr.
Den der ”slow brewer” – 15 kr.
Bambusbakke, lille rund på hvidt bord, ”smuglet ind” - 20 kr. 
Hvidt bord - Storskrald 
Knagerækken på døren - 25 kr.
Geo Jensen-uret over døren - 100 kr. 
Bordskåner/varmebriks – 20 kr.
Krukke - den gule på væggen – som hænger lige over broderi-dimsen i hvid - Storskrald
Potterne på hylden generel pris - 20-30 kr.

Soveværelse:
Gulvtæppe lavet af blind - 150 kr.
Globussen - 100 kr. 
Gardinstænger - 35 kr. for tre styk (Hun har kun brugt de to)
Rundstok - Storskrald 
Sengelamperne – 300 kr. i alt for begge 
Sengetæppe - Storskrald 
Gulvtæppe, sort - 45 kr. 
Hvidt sengebord - storskrald 
Smykker-holder på sengebord - 20 kr. 
Billede plakat fået i gave
Koral vand -gammel “øl”kasse - husker ikke 
20 kr. for krystallerne Per styk 
Kjolerne - 250 kr. for lysegrøn/blomster-kjole 
40-75 kr. for tøj normalt  

Find det på DBA

 1. Anden kjole, Satin , str. M, Helt ny, Ubrugt

  Anden kjole, Satin , str. M, Helt ny, Ubrugt

  199,00 kr.24-09-2023
 2. Anden kjole, Dress, str. M, Ubrugt

  Anden kjole, Dress, str. M, Ubrugt

  199,00 kr.24-09-2023
 3. Anden kjole, Vila, str. M, Mørkeblå , Ubrugt, Fin kjole
Brugt 1x

  Anden kjole, Vila, str. M, Mørkeblå , Ubrugt, Fin kjole Brugt 1x

  75,00 kr.24-09-2023
 4. Anden kjole, Liv of Copenhagen, str. L, 92 % bomuld, 8% lycra, Næsten som ny, Flot kjole fra Liv o

  Anden kjole, Liv of Copenhagen, str. L, 92 % bomuld, 8% lycra, Næsten som ny, Flot kjole fra Liv of Copenhagen. Model Århus Str 44 Brugt en gang.

  400,00 kr.24-09-2023
 5. Anden kjole, King Louie, str. S, Ecovero, Ubrugt, Skøn efterårskollektion fra King Louie. Helt ny

  Anden kjole, King Louie, str. S, Ecovero, Ubrugt, Skøn efterårskollektion fra King Louie. Helt ny og aldrig brugt med tags i. Mona modellen fra King Louie. Sidder som støbt! Har stræk i stoffet, så

  550,00 kr.24-09-2023
 6. Sæt, Zara, str. XL, Zara sæt med shorts og skjorte str XL 

Kig også forbi mine andre annoncer, har

  Sæt, Zara, str. XL, Zara sæt med shorts og skjorte str XL Kig også forbi mine andre annoncer, har rigtig mange gode varer til salg

  200,00 kr.24-09-2023

40.354 kjoler er lige nu til salg på DBA. Klik her for at se al herretøjet.

Er du lige så vild med grønt, som Louise? Måske du endda ejer en have, så du for alvor kan give den gas. Vi er i hvert fald klar med en række guides til dig, der vil købe grønt til dit hjem. Når du køber eksempelvis hækken på DBA, er det nemlig vigtigt at købe den på det rigtige tidspunkt, hvor den ikke tager skade af at blive gravet op.

Herunder finder du vores guides:
- Det skal du vide, når du vil sælge din hæk brugt.
- Det skal du vide, når du vil købe dit træ – brugt.
- Disse frugtbuske vil alle plante, men du kan ikke få dem på planteskolen.
- Køb din hæk på DBA.
- 6 råd til dig, der vil sælge eller købe et træ eller en busk på DBA.
- Det skal du vide, når du køber din hæk brugt.

En anden genbrugselsker, der har hjemmet fyldt med planter, er Isabella fra Odense. Men de mange grønne væsner er bestemt ikke det mest finurlige ved hendes hjem. I videoen herunder kan du selv se, hvordan hendes hjem er helt unikt:


Læs mere om Isabellas hjem, her.

Relaterede artikler