Gule vægge, lilla loft og bagepulver i malingen: Velkommen hos Ann
Video

Gule vægge, lilla loft og bagepulver i malingen: Velkommen hos Ann

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Lilla loft og gul væg. Farverne får frit spil i Anns lejlighed på Islands Brygge. Men det er ikke kun farverne, der er fællesnævneren ved hendes hjem. Her er genbrug også i højsædet. Ann køber det meste brugt – selv radiatorskjuleren og sine planter. I videoen herover inviterer hun indenfor i sit københavnerhjem.

De fleste kvinder har sikkert været i denne situation: En sko er rigtig flot, men den er ulidelig at have på. What to do? Køb eller lad være?

Køb! Det er reglen hjemme hos 36-årige Ann. For her er det æstetiske udtryk vigtigere end tingenes ”behagelighed”. Komforten bliver der indgået kompromisser med, mens tingenes farver og form er øverstrangerende.

Det betyder også, at Ann Poulsen bor personligt, hyggeligt og moderne. I hendes andelslejlighed på Islands Brygge, som har givet husly til en masse genbrugsfund, er der fokus på, at øjet aldrig skal kede sig.

Anns indretnings”mantra” falder dog ikke altid i kæresten smag. Han bor også i lejligheden, og han har blandt andet ”klaget over” deres sofabord. Et bord, der faktisk ikke er et bord, men oprindelig beregnet som puf. Derfor består bordpladen af flettet stof, som får kaffekoppen til at ”gynge”, hvis den er tung nok.

- Jeg så puffen brugt som sofabord på instagram og tænkte, at det var smart. Selv oplever jeg ingen problemer med, at bordpladen ikke er hård, men det gør min kæreste, griner Ann.

Parrets sofa har ej heller vundet nogen praktisk konkurrence, men den vandt Anns hjerte, fordi den var grøn og en sofa, hun ikke før havde set magen til. I dag er sofaen hendes bedste køb, og hun gav omkring 3.500 kroner for den.

Du kan se flere af Anns finurlige valg og kreative løsninger i videoen herover, hvor Ann åbner døren til sin københavner-lejlighed for seeren. I videoen kan du blandt andet se, hvilket genbrugfund, Ann købte til 1.000 kroner brugt, mens det fra ny koster mellem 4.000-5.000 kroner. I artiklen herunder får du derimod svar på hvilket gør-det-selv-projekt der blev for stort til, at Ann selv kunne klare det, og hvilke hun med lethed selv kan udfærdige.

Sådan ser Anns sofabord ud. Sofaen, du kan se lidt af bagved, er hendes yndlingsfund, og du kan se et totalbillede af sofaen ved at klikke 'play' i videoen.
Sådan ser Anns sofabord ud. Sofaen, du kan se lidt af bagved, er hendes yndlingsfund, og du kan se et totalbillede af sofaen ved at klikke 'play' i videoen.

Bagepulver-tricket

Anns loft i stuen er malet lilla, mens væggene har fået gul farve. I soveværelset og køkkenet er der ligeså smæk på farverne, for i førstnævnte er væggen malet mørkerød, mens køkkenet er udstyret med petroleumsblå fliser opsat i et ”sildebensmønster”.

- Jeg elsker farver, fordi det giver liv til rummet, og fordi man med farver let kan give sit hjem mere personlighed. Hvis man ikke vil vove sig ud i at male hele rummet, kan man jo starte med én væg – det var sådan, det startede for mig, og nu findes der ikke et eneste hvidt spot i lejligheden, siger Ann.

Hendes grønne sofa giver også farve til stuen, og det samme gør Anns petroleumsblå, væghængte skab, som er et arvestykke fra kærestens farmor. Dengang hang skabet bestemt ikke på sådan en fornem plads, eftersom det havde til huse ude i bedsteforældrenes værksted.

Hvis du også elsker farver, men ikke har modet til at male dine vægge i vilde nuancer, kan Anns næste løsning måske inspirere dig. Hun har nemlig købt vaser, hvis form var tillokkende, men hvor selve vasernes farve og mønster ikke lige var hende.

- Vaserne har jeg malet. Det kan man sagtens. Jeg har blandet farven med bagepulver, da det får malingen til at sidde godt fast, og det giver samtidigt vasen et ”råt” udtryk, fortæller Ann.

Vaser på DBA:

 1. Vase, Glas skåle, 2 stk., 2 stk. glasskåle / glasvaser.
Den ene skål måler 14cm i diameter og 8cm i

  Vase, Glas skåle, 2 stk., 2 stk. glasskåle / glasvaser. Den ene skål måler 14cm i diameter og 8cm i højden. Den anden skål måler 17cm i diameter og 10cm i højden. Sælges kun samlet.

  150,00 kr.28-02-2024
 2. Vase, Keramikvase, Anderledes asymmetrisk keramikvase. Lækker solgul glasur med lidt krakeleringer.

  Vase, Keramikvase, Anderledes asymmetrisk keramikvase. Lækker solgul glasur med lidt krakeleringer. Ellers flot stand. For mig ukendt stempel under bunden. H: 21,5 cm

  195,00 kr.28-02-2024
 3. Vase, EVA-vase, Bjørn Wiinblad, 
Helt ubrugt og i original emballage.
EVA-vasen i soft gule nuancer

  Vase, EVA-vase, Bjørn Wiinblad, Helt ubrugt og i original emballage. EVA-vasen i soft gule nuancer fra Bjørn Wiinblad er 15 cm høj og med en diameter på 9 cm. Den er helt perfekt til mindre blomsterb

  150,00 kr.28-02-2024
 4. Vase, Vase i krystal, Krystalvase stor, motiv: Slebne blomster

Stor, Krystal vase eller isspand

Me

  Vase, Vase i krystal, Krystalvase stor, motiv: Slebne blomster Stor, Krystal vase eller isspand Meget gammel krystal isspand eller vase med smukt blomsterslebet mønster og stjernemønster i bunden. p

  95,00 kr.28-02-2024
 5. Vase, Diva Gold, Pris pr. Stk.

  Vase, Diva Gold, Pris pr. Stk.

  25,00 kr.28-02-2024
 6. Vase, Omaggio, Kähler, H12,5 cm. Uden æske

  Vase, Omaggio, Kähler, H12,5 cm. Uden æske

  50,00 kr.28-02-2024

3.931 vaser kan du lige nu finde på DBA, og du kan også finde vaser i DBAs samleobjekt-kategori.
  

Sengetøjet får ny funktion

En symaskine har fået fast plads i soveværelset. Normalvis ser man en computer stå på skrivebordspladsen, men i Anns hjem er det en symaskine, der fast har indlogeret sig i den store stigereol.

Jeg syer meget. Jeg gik i gang med at lære det under corona-nedlukningen sidste år, og jeg glemmer tid og sted, når først jeg går i gang. Hvis jeg er hurtig, kan det tage mig en aften at sy mig en ny kjole
fortæller Ann.

Det mønster, der ligger stof til kjolerne, har før i tiden lagt stof til drømmeland. Anns kjoler er nemlig syet ud af gammelt sengetøj. Sengetøj, som hun har købt brugt på blandt andet DBA.

- Det er blevet helt moderne at sy tøj ud af gammelt sengetøj nu, så desværre er stoffet ikke helt billigt. Jeg betaler mellem 50-150 kroner for et brugt dynebetræk, fortæller Ann.

Hun går efter dynebetræk med blomster eller mønstre i matte, lyse pastelfarver. Sengetøjet bliver ofte syet om til kjoler, som indgår i Anns egen tøjbeholdning, men lige for tiden er det niecen, der er ved at få syet sig en kjole. I videoen kan du se de to kjoler, som Ann har syet til sig selv, mens billedet herunder viser kjolen til niecen.

LÆS OGSÅ: Maya og Bella syer brugt sengetøj om til tøj

Ann har selv syet denne kjole til sin niece. Hun syer ikke kun tøj ud af dynebetræk, hun syer dem også ud af gamle duge, og i videoen kan du se to af hendes kjoler, syet ud af gammelt sengetøj og duge. Du kan også se det sengetøjsstof, som Ann har købt i ”dyre dommer” på brugtmarkedet, og som om lidt bliver syet om til tøj.. Symaskinen er også genbrug, for den har Ann købt på DBA til 450 kroner, mens en ny model ville begynde ved priser på 2.000 kroner
Ann har selv syet denne kjole til sin niece. Hun syer ikke kun tøj ud af dynebetræk, hun syer dem også ud af gamle duge, og i videoen kan du se to af hendes kjoler, syet ud af gammelt sengetøj og duge. Du kan også se det sengetøjsstof, som Ann har købt i ”dyre dommer” på brugtmarkedet, og som om lidt bliver syet om til tøj.. Symaskinen er også genbrug, for den har Ann købt på DBA til 450 kroner, mens en ny model ville begynde ved priser på 2.000 kroner

Når familien bor i Jylland…

lære det selv. Så det har Ann gjort. I dag kan hun selv montere og hænge lamper op. Hun er faktisk så ferm på fingrene, at det er hende, hjemmets værktøjskasse tilhører. En værktøjskasse, der også er købt brugt for bare 10 kroner, og som man i dag snildt ville kunne få 100 kroner for.

- I vores hjem er det mig, der maler og hænger lamper op. Det er slet ikke så svært, som man skulle tro, fortæller Ann.

Hun var også lige ved selv at stå for stillebens-fliseprojektet i køkkenet, men håndværkerne rådede hende til at få nogle professionelle til at lave den væg, da det godt kan være et svært og stort arbejde at lægge fliser på den måde.

- Jeg er i det hele taget ikke ”bange” for at flytte rundt på tingene i hjemmet. Jeg rykker ofte rundt, hvis jeg lige synes, hjemmet trænger til lidt fornyelse, fortæller Ann.

Hun har også kastet sig ud i at pryde hele den ene, lange væk i stuen med billeder. Billeder, hvor nogle af rammerne er købt brugte. Mål og nøjagtighed skræmmer hende ikke, for hvis billedet ikke passer 100 procent til rammen, er Ann ikke bleg for at klippe lidt i motivet. I videoen kan du se hele hendes flotte billedevæg.

Billeder på DBA:

 1. Retro plakat, motiv: Huset Højbo, Plakat fra 1980’erne.

  Retro plakat, motiv: Huset Højbo, Plakat fra 1980’erne.

  120,00 kr.29-02-2024
 2. Tryk, Winblad, motiv: Årstider, b: 20 h: 30, 2 Winblad tryk - Årstider

  Tryk, Winblad, motiv: Årstider, b: 20 h: 30, 2 Winblad tryk - Årstider

  80,00 kr.28-02-2024
 3. Digitalt print, Lisa Ketty, motiv: Grafisk værk, b: 21 h: 29, Grafisk værk med bauhaus inspiration o

  Digitalt print, Lisa Ketty, motiv: Grafisk værk, b: 21 h: 29, Grafisk værk med bauhaus inspiration og med varme grønlige og mørkere farver. Du kan finde dette værk på min shop som hedder HiPosterShop

  199,00 kr.28-02-2024
 4. Print, Lisa ketty, motiv: Lava lampe grafisk værk, b: 50 h: 70, Grafisk værk med inspiration fra en

  Print, Lisa ketty, motiv: Lava lampe grafisk værk, b: 50 h: 70, Grafisk værk med inspiration fra en lava lampe. Orange farve. Kan købes med eller uden ramme. Hvis interesseret i andre størrelser se li

  199,00 kr.28-02-2024
 5. Digital Poster, Lisa Ketty, motiv: Grafisk tegning af fugle, b: 29.7 h: 21, Jeg sælger en plakat med

  Digital Poster, Lisa Ketty, motiv: Grafisk tegning af fugle, b: 29.7 h: 21, Jeg sælger en plakat med fugle som alle er efter en lille grøn larve. Værket hedder "Hungry Birds" og du kan finde det her p

  199,00 kr.28-02-2024
 6. Tryk i glas og ramme, motiv: Gamle huse i Aabenraa, b: 21 h: 30, 7 stk. tryk af huse i Aabenraa i gl

  Tryk i glas og ramme, motiv: Gamle huse i Aabenraa, b: 21 h: 30, 7 stk. tryk af huse i Aabenraa i glas og ramme. Mål 21x30 cm. A. Storegade 24. Opført 1725-1740 B. Nygade 66. Opført 1744. C. Slotsgad

  200,00 kr.28-02-2024

Når pengene rent faktisk vokser på træerne

Der er et ordsprog, der siger, at pengene ikke vokser på træerne. Men køber du dine planter brugte, vokser pengene næsten på dine planter. Beløbene bliver større, jo mere planterne vokser. Det er Anns planter et godt eksempel på.

Hun købte et figentræ til 50 kroner brugt, som på daværende tidspunkt blot var en lille plante. I dag har det vokset sig stort og ligner de fleste andre større fignetræsplanter, som folk køber i dyre domme til flere tusind kroner.

Jeg har købt en del af mine planter brugte. Folk sælger dem billigt, og man kan tilmed finde planter, der allerede har flere år på bagen, og som derfor er lidt større end de små spir på plantemarkederne
fortæller Ann.

Planter er også i stigende kurs på DBA. I 2020 blev der 104.524 gange indtastet ’planter’ i DBAs søgefelt, mens der året efter var dobbelt så stor jagt efter den grønne vare. 268.848 gange blev der nemlig i 2021 søgt efter ’planter’ på DBA. Det gjorde også, at søgeordet ’plante’ gik fra at være der 412. mest anvendte søgeord i 2020 til det 387. mest anvendte sidste år.

LÆS OGSÅ: 40 procents stigning: Danskerne handler med hække som aldrig før

Safaristolen gav Ann 2.200 kroner for. Den koster normalt cirka 20.000 kroner fra ny. Ann har set stolen i brugt tilstand til en pris på mellem 4.000-5.000 kroner på brugtmarkedet, så hun er meget tilfreds med den pris, hun købte sin for.
Safaristolen gav Ann 2.200 kroner for. Den koster normalt cirka 20.000 kroner fra ny. Ann har set stolen i brugt tilstand til en pris på mellem 4.000-5.000 kroner på brugtmarkedet, så hun er meget tilfreds med den pris, hun købte sin for.
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Børge Mogensen spisebordsstolen ’Folkestol’, ejer Ann to af. Hun købte de to stole for 1.200 kroner hver. Stolene har hun siden set til 2.800 kroner per styk på brugtmarkedet. Den sorte spisebordsstol fra FDB-møbler har hun købt for 50 kroner på et brugtmarkedet i Jylland. Her på bordet kan du også se en af de vaser, som Ann har malet med bagepulver. Vasen her gav Ann 25 kroner for i ikke-malet tilstand
Børge Mogensen spisebordsstolen ’Folkestol’, ejer Ann to af. Hun købte de to stole for 1.200 kroner hver. Stolene har hun siden set til 2.800 kroner per styk på brugtmarkedet. Den sorte spisebordsstol fra FDB-møbler har hun købt for 50 kroner på et brugtmarkedet i Jylland. Her på bordet kan du også se en af de vaser, som Ann har malet med bagepulver. Vasen her gav Ann 25 kroner for i ikke-malet tilstand

Anns næste køb

Rundt om parrets spisebord står fire forskellige stole. Faktisk har Ann en stol magen til den ene i soveværelset, og fordi man sidder så godt på den, skulle den agere hendes ”symaskinenstol”. Det er altså lidt af en tilfældighed, at stolene rundt om bordet er forskellige. Og snart håber Ann, at kunne byde en ny stol velkommen ”i kredsen”:

- Mit næste genbrugskøb må meget gerne være en spisebordsstol fra Børge Mogensen, som hedder ’Jagt spisebordsstolen’. Jeg ved, de kan koste op mod 7.000 kroner brugte, men jeg har engang set en til 4.500 kroner på brugtmarkedet, så jeg håber at finde en til den pris, fortæller Ann, der oplyser, at fra ny koster stolen omkring 20.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du på designikonerne
LÆS OGSÅ: Sådan opretter du en annonceagent

Alle disse ting finder du i Anns og kærestens soveværelse. Flere af bøgerne har hun købt brugte for mellem fem til 100 kroner, Le Klint-lampen ’Svampelampe’ har hun givet 1.500 kroner for i brugt tilstand, mens sådan en normalt koster mellem 2.000-3.000 kroner fra ny. Spejlet er fundet gratis.
Alle disse ting finder du i Anns og kærestens soveværelse. Flere af bøgerne har hun købt brugte for mellem fem til 100 kroner, Le Klint-lampen ’Svampelampe’ har hun givet 1.500 kroner for i brugt tilstand, mens sådan en normalt koster mellem 2.000-3.000 kroner fra ny. Spejlet er fundet gratis.

Hvis du som Ann elsker design, har du måske også styr på de designmøbler, der ikke så tit bliver talt om. Vi har i artiklen her skrevet et bud på fem undervurderede designmøbler, du bør købe nu, for om lidt er de måske hypet og derfor steget i værdi.

Louise fra Humlebæk er en genbrugselsker ligesom Ann. Hun elsker også genbrugstøj, dog syer hun det ikke selv. Tag med hjem til Louise i videoen herunder, hvor hun åbner for sit garderobeskab og inviterer dig indenfor:


Louise har set et blomstertapet til 40.000 kroner. Om hun købte det, kan du få svar på i artiklen bag videoen, her.

Relaterede artikler