Anette bor hvidt i hvidt: Ja, der bor også børn her
Video

Anette bor hvidt i hvidt: Ja, der bor også børn her

Kristoffer og Julie
Kristoffer og Julie

Kirkeklokkerne ringer mange gange om dagen, og derfor er det dejligt praktisk, hvis den person, der står for at ringe med klokkerne, bor tæt på kirken. Det gjorde personen. I hvert fald hedder huset lige overfor kirken i Jyderup ’Ringerhuset’, men også alle de ting, der er inde i huset, bærer på en historie. Anette, som bor der nu, er nemlig flittig til at indrette sig med genbrugsfund.

Hvordan ser der ud, de steder hvor du skal slappe allermest af? På badehoteller, hvor man forsøger at skabe så meget ro for sindet, er alt hvidt, lyse farver og ofte også holdt i en feminin og til tider gammel-romantisk stil.

Netop sådan kan man også beskrive Anette fra Jyderups indretningsstil. Her er der lige så mange spejle på væggene, som andre har billeder. Og netop billeder har hun nærmest ingen af på væggene.

- Jeg elsker farver i andres hjem, men i mit eget skal der være så roligt som muligt, og det forbinder jeg med helt hvide nuancer, fortæller 53-årige Anette.

Hendes hjem ligner noget fra et boligblad, og med de sarte nuancer kan man nemt få indtrykket af, at her slet ikke bor eller har boet børn, og at man helst ikke skal røre ved noget eller sidde i møblerne. Men sådan forholder det sig slet ikke hos Anette Sandholdt. Tværtimod.

I videoen ovenfor inviterer Anette dig indenfor i sit genbrugshjem, hvor hun fortæller om de indretningsmæssige valg, hun har truffet. Du kan også læse videre her i artiklen, hvor du blandt andet kan få svar på, hvad Anette stiller op, når det er jul, og børnene gerne vil have hjemmet pyntet med røde og grønne farver.

De mange spejle i Anettes hjem skal reflektere lys.
De mange spejle i Anettes hjem skal reflektere lys.

Fem børn i et hvidt-i-hvidt - hjem

Der er ingen mærker efter chokoladefingre i sofaen hjemme hos Anette. Hendes hvidt i hvidt-hjem sladrer på ingen måde om, at der bor små væsner i familiens hjem. Men det gør der. Anette er plejemor for to børn, og dertil er hun mor til trillinger, som nu er flyttet hjemmefra.

- Det er vigtigt for mig, at der også er plads til børnene. Det er faktisk en af de gevinster, der er ved at købe genbrug: Tingene er ikke så dyre, at det gør noget, hvis de går i stykker. Jeg har altid sagt, at tingene er til for at blive taget på og brugt, så når der går noget i stykker, er det helt i orden, fortæller Anette.

De hvide sofaer holder sig dog mest af alt kun hvide, fordi de i dagligdagen er betrukket med tæpper. Men nu skal Anette og familiens hjem også til at rumme en hel ny generation:

- Jeg er blevet bonus-bedstemor, så jeg har anskaffet mig en højstol, og jeg er også på jagt efter trælegetøj. Jeg prøver da så vidt muligt at få alt det børnetilbehør, der nu måtte komme, til at passe ind i den øvrige stil, griner Anette, der siger, at det meste af det legetøj, som hendes bonus-barnebarn skal bruge, bliver fragtet frem OG tilbage, når der er besøg.

Du kan i videoen se, hvordan Anettes barnestol er købt, så den passer bedst muligt ind i hendes til.

Find det på DBA

 1. Forskellige dyrefigurer i træ fra Ukendt (str. LBH: 10x8x10cm og 15x8x7,5cm o...

  Forskellige dyrefigurer i træ fra Ukendt (str. LBH: 10x8x10cm og 15x8x7,5cm o...

  Forskellige dyrefigurer i træ fra Ukendt (str. LBH, Legetøj, Ukendt, Brand: Ukendt Str: LBH: 10x8x10cm og 15x8x7,5cm og 9x3x9cm Farve: Træfarvet

  65,00 kr.27-03-2023
 2. Køkken, Legemad i træ, Brugt men fint. Mangler et salatblad.

  Køkken, Legemad i træ, Brugt men fint. Mangler et salatblad.

  45,00 kr.27-03-2023
 3. Pirat legetøj i træ

  Pirat legetøj i træ

  Pirat legetøj i træ, Legetøj, Ukendt, Klik på den orange knap "Gå til varen" for at købe varen i vores webshop - eller se billederne i højere opløsning./n /nLækkert udarbejdet sørøverlegetøj i en lill

  65,00 kr.27-03-2023
 4. Butik, Lille købmandsbutik, Træ, ca. 53x43 cm, har nokblidt ekstra tilbehør

  Butik, Lille købmandsbutik, Træ, ca. 53x43 cm, har nokblidt ekstra tilbehør

  59,00 kr.27-03-2023
 5. Tavle, Træ staffeli 3-I-1., 
Træ staffeli 3-I-1 med tilbehør
Fra 3 år

Multifunktionelt staffeli ink

  Tavle, Træ staffeli 3-I-1., Træ staffeli 3-I-1 med tilbehør Fra 3 år Multifunktionelt staffeli inkluderer en tavle, magnetisk tavle, træbakke, 2 pakker kridt og en svamp og en legetelefon med tavle

  200,00 kr.27-03-2023
 6. Våben, Sværd og skjold, Fra Middelaldermarked Horsens, Fint sværd og skjold fra middelaldermakedet i

  Våben, Sværd og skjold, Fra Middelaldermarked Horsens, Fint sværd og skjold fra middelaldermakedet i Horsens. Kun brugt til pynt. Kan bruges til at lege med, til rollespil mm. Børnestørrelse. Træ.

  200,00 kr.27-03-2023

2.853 legetøjsting i træ kan du lige nu købe på DBA, og du kan klikke her for at finde træklodser, gyngehest i træ, puslespil i træ og bondegårdslegetøj.
  

 Når Anettes veninder kommer med pink tulipaner

Det er jo en svær disciplin at få alt til at passe ind i den hvide, franske bondestil. Men Anettes hjem er virkelig gennemført, og selv når man åbner skuffer og skabe i køkkenet, er stilen også gennemgående. Flere af gryderne og panderne er slidte på den korrekte både, så de passer ind. Selv skålen med kattemad er en gammel, fin én.

- Det er mest min mand, der er i køkkenet, for han laver maden, men han synes heldigvis også, det er sjovt at gå på loppemarkedet og finde ting. Det er ham, der har fundet de fleste gryder. Han kan rent faktisk bedst lide de gamle, fordi de er i bedre kvalitet end meget af det nye, der kan købes, fortæller Anette.

Også hendes udsugning har gjort et forsøg på at blende ind, eftersom den er i hvide og lyse nuancer.

Men det er ikke alt, der sniger sig ind i hjemmet, som Anette selv har bestemt:

Mine veninder har efterhånden fundet ud af, at jeg ikke er til farver i hjemmet, så det bærer deres gaver nu også præg af
smiler Anette og fortsætter med at svare, når spørgsmålet falder på, hvad hun så stiller op til jul:

- Jeg kan godt lide at pynte op med julepynt i sølv og hvide farver, men børnene elsker jo alt det farverige pynt, så aftalen er, at de kan pynte alt de vil op oppe på førstesalen, fortæller Anette, der altså tager sig af at bringe stueetagen i julestemning.

Men der kan også, som en anden trojansk hest, snige sig farver ind i hendes indretning. Det skete engang, hun fik en buket blomster. Før blomsterne var sprunget ud, var buketten i douche-nuancer, men da blomsterne så gik i fuld flor, var det noget ganske andet.

- Så var buketten pludselig helt pink-orange. Jeg kunne ikke rigtig holde det ud, så jeg smed faktisk blomsterne ud. Ja, det er helt forfærdelig at sige, men det gjorde jeg. Men hvis jeg får blomster i dag, beholder jeg dem, for det er trods alt ikke så længe, de er friske, fortæller Anette.

I videoen kan du se, hvilken planter Anette har stående i hjemmet. Der er ikke mange, men dem der er, er udvalgt sådan, at de ”larmer” mindst muligt.

LÆS OGSÅ: Annemette er ”ekspert” i at give gamle ting glans

’Tingene taler til mig’, fortæller Anette, da hun bliver spurgt om, hvordan hun ved, hvad hun skal købe. Derfor er det også lidt svært for hende at prutte tingene meget ned i pris, fordi hun instinktivt ved, om hun vil eje tingen eller ej. ’Men det er ikke altid, jeg lige ved, hvor jeg har plads til den enkelte ting, men så stiller jeg den ud i skuret, og på et eller andet tidspunkt giver det sig selv, fortæller Anette.
’Tingene taler til mig’, fortæller Anette, da hun bliver spurgt om, hvordan hun ved, hvad hun skal købe. Derfor er det også lidt svært for hende at prutte tingene meget ned i pris, fordi hun instinktivt ved, om hun vil eje tingen eller ej. ’Men det er ikke altid, jeg lige ved, hvor jeg har plads til den enkelte ting, men så stiller jeg den ud i skuret, og på et eller andet tidspunkt giver det sig selv, fortæller Anette.
Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen(snabel-A)schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.
Anette Sandholdt, 53 år, fra Jyderup er vild med hvid. Det er hendes hjem også.
Anette Sandholdt, 53 år, fra Jyderup er vild med hvid. Det er hendes hjem også.

Her er der plads til Brian

Den franske bondestil, som Anette fører i hjemmet, er på en måde fyldt med modsætninger: For på den ene side er alt meget feminint, fyldt med spejle, sølv-figurer og små nips, men på den anden side favner stilen også det helt rå – de meget industrielle ting.

- Jeg har haft den her stil i 20 år. Da min mand og jeg købte huset for 30 år siden, boede vi ligesom alle andre, men så begyndte jeg at interessere mig for det rolige look, og så købte jeg bare flere og flere ting i den stil. Min mand synes, det er helt fint. Han er også selv glad for stilen, fortæller Anette.

Hun gør dog nogle fund, hvor hun indimellem tænker lidt mere på sin mand, Brian, end hun gør med andre fund:

- De mere mørke ting, som for eksempel nogle af krukkerne og de her industrilamper, tænker jeg er gode at få ind i indretningen, for at de lidt mørkere nuancer også er repræsenteret. Sådan bliver det ikke så feminint, fortæller Anette.

Blandt andet er lamperne over spisebordene i hendes hjem meget rå og mere ”Brian-henvendt” end så mange andre ting, og de tre lamper kan du kigge nærmere på i videoen.

Find det på DBA

 1. Lampe, Helo Leuchten, Industriel bordlampe fra Helo Leuchten model Hexenhut, produceret på den tyske

  Lampe, Helo Leuchten, Industriel bordlampe fra Helo Leuchten model Hexenhut, produceret på den tyske Bauhaus fabrik, fremstår i original patineret stand, se fotos. Lampen har fået monteret nyt snoet s

  1.500,00 kr.24-03-2023
 2. Lampe, Helo Leuchten, Industrielle bordlamper fra Helo Leuchten produceret på den tyske Bauhaus fabr

  Lampe, Helo Leuchten, Industrielle bordlamper fra Helo Leuchten produceret på den tyske Bauhaus fabrik, fremstår i original patineret stand. Lamperne har nyt snoet stofkabel i sort og ny afbryder, så

  2.200,00 kr.24-03-2023
 3. Kraftig skotlampe i høj kvalitet, industri lampe, Lauritz Knudsen, lk

  Kraftig skotlampe i høj kvalitet, industri lampe, Lauritz Knudsen, lk

  Anden bordlampe, 2df, Skot lampen er udviklet i begyndelsen af 1900-tallet af LK (Lauritz Knudsen). Oprindeligt var skot lampen udviklet,, NB.. Denne type har glaskuppel og ikke plastik.. dvs. blive

  700,00 kr.08-02-2023
 4. Arkitektlampe, Arkitekt lampe i industri look, Den har et par ridser på skærmen ellers I fin stand.

  Arkitektlampe, Arkitekt lampe i industri look, Den har et par ridser på skærmen ellers I fin stand. Sender gerne modtager betaler porto Næsten rettet ud H 88 cm

  125,00 kr.19-03-2023
 5. Skrivebordslampe, retro industri, en super lækker retro bordlampe, fuldt fungerende men lille sparep

  Skrivebordslampe, retro industri, en super lækker retro bordlampe, fuldt fungerende men lille sparepære, den er tung og har filt under, sælges. Se billeder for yderligere info, kan sendes eller hentes

  650,00 kr.19-03-2023
 6. Arkitektlampe, Gammel industrilampe, Lækker gammel industri arkitektlampe

  Arkitektlampe, Gammel industrilampe, Lækker gammel industri arkitektlampe

  750,00 kr.13-03-2023

598 industrilamper kan du lige nu finde på DBA, og 56 af dem koster mellem 0-199 kroner.
  

Når det nye skal se brugt ud

De fleste køber brugte ting for primært at spare penge på deres shopping. Andre gør det for at spare på klimaet. Anette gør det mestendels, fordi hendes stil dikterer det.

- Jeg kan sagtens se på ting, om det er nye ting, der skal se ud som om, de er gamle. For eksempel producerer Netto en del ting i min stil, som man kan købe på tilbudsrækkerne, men jeg kan hurtigt se, at de ikke er ’spot on’. Tingene ældes altså bare på en anderledes måde, når de ældes over tid, fortæller Anette.

Hendes møbler i hjemmet er derfor mest af alt slidt på den ”ægte” måde, for 90 procent af hendes indretning er købt brugt.

Anettes stil inspirerer også andre. Hun har flere gange haft besøg af boligblade, og Anette er også flink til at komme ud og hjælpe venner og bekendte med at indrette.

I videoen fortæller Anette, hvordan hun blandt andet på spejlene nemt kan se, om de er nyproduceret og bare designet til at se brugte ud.

LÆS OGSÅ: Niels har nok Danmarks dyreste skilsmisseseng til salg på DBA

Det næste projekt, Anette vil kaste sin tid på, er at få bygget sig en pergola/havehus. Hun er i øjeblikket i den forbindelse ved at opbygge sig et lager af gamle vinduer, som kan sættes sammen til pergolaen/havehuset.
Det næste projekt, Anette vil kaste sin tid på, er at få bygget sig en pergola/havehus. Hun er i øjeblikket i den forbindelse ved at opbygge sig et lager af gamle vinduer, som kan sættes sammen til pergolaen/havehuset.

Når hønsehuset rykker indenfor, mens sengegavlen plantes i bedet

Når man køber gamle ting, der skal være slidte, sker det jo en gang imellem, at tingene nemt bliver så slidte, at de efter lidt tid har brug for reparation. Anettes mand er murer som elsker at snedkerere og reparere gamle møbler og andet, så familien er ikke bange for at købe ting, der mangler en ekstra hånd.

Anette shopper også ting, hun giver en ny funktion. For eksempel har hun anskaffet sig gamle sengegavle, som hun har placeret lige midt i sine to højbede. Tanken er, at planterne på sigt skal sno sig op af gavlene.

Men hun har også rykket ting fra haven indenfor:

- Vores skab i gangen har engang huset høns. Skabet var i hvert fald fuld af hønselort, da vi købte det, og derfor fik vi det til en rigtig, rigtig god pris. Vi satte selv fyld i skabslågen, og i dag er det et skab, jeg er rigtig glad for, fortæller Anette.

Skabet kan du se nærmere på i videoen, og det kan du også med den gamle kommode på Anettes badeværelse. Den har manden Brian lavet om til et badeværelsesmøbel ved at placere en vask midt i.

Anette er ikke kun kreativ idét, hun kan se nye idéer og nyt liv i gamle ting – hun er også effektiv med nål og tråd. Anette syer nemlig flittigt til hjemmet, og sådan har den lange bænk ude i orangeriet fået en hynde hjemmesyet af Anette. Hynden og bænken kan tage et kig på i videoen.

- Jeg er også i gang med at sy vimpler ud af gamle melsække, ældre duge eller andet stof, jeg lige finder, fortæller Anette, der i dagligdagen fint kan have de trekantede guirlander hængende i vinduet.

Find det på DBA

 1. Sengetøj, Lækkert sengetøj, noget af det lidt retro, andet ret nyt. 4 forskellige sæt med dynebetræk

  Sengetøj, Lækkert sengetøj, noget af det lidt retro, andet ret nyt. 4 forskellige sæt med dynebetræk og pudebetræk i lækkert bomuld. Sengesættene er udført i forskellige flotte print, børne og ungdom

  70,00 kr.27-03-2023
 2. Sengetøj, dynebetræk, 

130x200cm, off-white, som nyt uden pletter. Kraftig bomuldskvalitet, med kna

  Sengetøj, dynebetræk, 130x200cm, off-white, som nyt uden pletter. Kraftig bomuldskvalitet, med knapper

  200,00 kr.27-03-2023
 3. Sengetøj, Lækkert retro sengetøj. 4 forskellige sæt med dynebetræk i lækkert bomuld. Sengesættene e

  Sengetøj, Lækkert retro sengetøj. 4 forskellige sæt med dynebetræk i lækkert bomuld. Sengesættene er udført i forskellige flotte print, se billeder af hele betræk og close up. Der er naturligvis ald

  50,00 kr.27-03-2023
 4. Sengetøj, Frotte, Stræklagen ubrugt.

Bor I Vanløse og arbejder ved Gentofte station.

  Sengetøj, Frotte, Stræklagen ubrugt. Bor I Vanløse og arbejder ved Gentofte station.

  50,00 kr.27-03-2023
 5. Sengetøj, IKEA, Fint sengetøj i søde farver. Ikke brugt særlig meget.

  Sengetøj, IKEA, Fint sengetøj i søde farver. Ikke brugt særlig meget.

  50,00 kr.27-03-2023
 6. Sengetøj, Vintage Dynebetræk & Pudebetræk, Med Mellemværk.

  Sengetøj, Vintage Dynebetræk & Pudebetræk, Med Mellemværk.

  175,00 kr.27-03-2023

Klik her for at finde sengetøj på DBA, og 23 af annoncerne har en pris på 25 kroner eller derunder.

Med Anettes mange nips-ting i hjemmet, er hun meget glad for, det ikke er hende selv, der skal gøre rent.
Med Anettes mange nips-ting i hjemmet, er hun meget glad for, det ikke er hende selv, der skal gøre rent.

24-årige Emma syer veste ud af gammelt sengetøj og gamle vattæpper. Hendes vest er blandt andet blevet købt  af en af landets mest omtalte kendisser. Læs hvem, her.

Anette bor hvidt i hvidt, og det er den diametrale modsætning til Carina, som du kan møde i videoen herunder. Her inviterer hun indenfor i sit genbrugshjem, hvor gulvene er lyserøde og køkkenet græsgrønt:


Du kan læse mere om Carinas boligvalg i artiklen, her.

Relaterede artikler