Plantetrend: Sådan skal dine stueplanter se ud nu
Livsstil

Plantetrend: Sådan skal dine stueplanter se ud nu

Christine
Christine

Det er ikke lige meget, hvilke grønne planter du sætter på stuebordet, hvis du vil være med på plantebeatet. Har du styr på, om det er ’Philodendron’ eller ’Paletblad’, der trender lige nu? Denne artikel giver dig grønne fingre og svar på, hvilke planter du bør indrette dig med netop nu.

Kan du mærke, hvordan skuldrene sænker sig, og tankerne flyver friere, når du går en tur i skoven?

Mere end én gang har videnskaben slået fast, at frisk luft, natur og grønne planter gør livet lidt mere lækkert for os. Vi falder til ro, simpelthen, og hvem kan ikke have brug for et pusterum i hverdagen, hvor hoved og krop fyldes af ny energi? Det kan de fleste vist, men hvor finder man ud af, hvilke planter der trender lige nu?

Kan du ikke komme til modemesse med grønne planter, må de komme til dig, så åben hoveddøren og inviter tidens mest trendy planter indenfor.

I denne artikel folder flotte, grønne planter sig ud foran dig, men bare rolig: Det er ikke planteskolepriser, du skal betale for at være med på plantemoden. Køber du planterne på DBA, sparer det dig ikke kun for en klækkelig sum, du i stedet kan bruge på lækkert plantegrej. Du får også en lang række sundhedsmæssige fordele med i købet. De bliver afsløret om ganske få linjer, og i samme omgang kan du også finde ud af, hvilke planter du skal oprette annonceagenter på, hvis du vil være med på blomstermoden.

Denne store violinfigen på 110 centimeter sælger Kristina i Roskilde. Krukken fra Ferm Living følger med i købet.
Denne store violinfigen på 110 centimeter sælger Kristina i Roskilde. Krukken fra Ferm Living følger med i købet.

Overraskelse: Det gør grønne planter ved dig

Grønt er godt for øjnene, siger et gammelt ordsprog, og der er faktisk noget om snakken. De grønne planter gør underværker for vores mentale helbred, og får endorfinerne til at fare rundt i kroppen på os, så der er mange fordele ved at indrette sig med sukkulenter, kaktusser, pilea og andre moderne stueplanter.

Det er ikke kun dit velbefindende, der påvirkes positivt af stueplanter – din bolig bliver også begejstret, når du indretter dig grønt. Visuelt kan de gøre en kæmpe forskel. Lige nu er ’Guldranke’ og ’Svigermors skarpe tunge’ populære på plantescenen, fordi deres karakteristiske grønne blade kan få en kedelig, hvid væg til at bryde ud i farveglimt eller puste nyt liv i et mørkt hjørne.

Effekten ved at fylde stuen med blomster, kommer måske ikke bag på dig, men planteriget er fyldt med overraskeler. Tænk bare på planternes kamæleon ’Paletblad’, som skifter farve afhængig af, hvor du placerer den. Sætter du den i direkte sollys, bliver bladene grønne med røde tegninger, mens en mørk placering resulterer i pink eller bordeaux blade med grønne aftegninger.

Et trendy udseende er ikke altid nok, så ved du, hvor du får de bedste plantedeals? Vil du have glæde af planterne længe, skal de være sunde og stærke, så herunder får du et tip til, hvor du får fingrene i de flotteste eksemplarer.

Flotte stueplanter til salg netop nu:

 1. Stueplante, Meget nem voksende plante, kræver blot vand.
Måske den en dag vokser ind i himmelen og n

  Stueplante, Meget nem voksende plante, kræver blot vand. Måske den en dag vokser ind i himmelen og når man skal den vej, kan kravle ned igen:-) Incl potte og undetskål

  100,00 kr.12-04-2024
 2. stueplante, Bjergsukkulent, Curio fic. 'Mount Everest', Ø17cm potte

  stueplante, Bjergsukkulent, Curio fic. 'Mount Everest', Ø17cm potte

  100,00 kr.12-04-2024
 3. Crassula Ovata Hobbit, Flot stueplante af typen Crassula Ovata Hobbit, den er sund og har skudt for

  Crassula Ovata Hobbit, Flot stueplante af typen Crassula Ovata Hobbit, den er sund og har skudt for nyligt. Købte den fordi jeg synes den var flot, men mangler et sted at have den stående. Relativt

  300,00 kr.12-04-2024
 4. Stueplante, Sømandstrøst, Stor smuk plante. Måler cirka 45 i højden og bredde. Sælges grundet flytni

  Stueplante, Sømandstrøst, Stor smuk plante. Måler cirka 45 i højden og bredde. Sælges grundet flytning. Urtepotteskuler medfølger ikke. Kan hentes i Nykøbing Falster

  275,00 kr.12-04-2024
 5. Stueplante, Cowboy kaktus, Stor cowboykaktus. 123 cm. Sælges grundet flytning. Urtepotteskuler medfø

  Stueplante, Cowboy kaktus, Stor cowboykaktus. 123 cm. Sælges grundet flytning. Urtepotteskuler medfølger. Kan hentes i Nykøbing Falster.

  500,00 kr.12-04-2024
 6. Stueplante, Væddeløber, Luftrensende stueplante. Væddeløber. Måler h: 35, b: 55 cm. Plante der er go

  Stueplante, Væddeløber, Luftrensende stueplante. Væddeløber. Måler h: 35, b: 55 cm. Plante der er god for indeklimaet. Den har masser af sideskud som nemt kan sættes i vand, for at slå rødder til nye

  80,00 kr.11-04-2024

Der er mange flotte stueplanter til salg på DBA. Vil du have farver i hjemmet, kan du vælge den kulørte ’Paletblad. Er du derimod på udkig efter en billig plante, kan du finde alle dem, der er til salg for under 50 kroner her.

De sundeste planter får du her

Før du farer i flint og suser af sted for at bruge månedslønnen på grønne glæder, skal du lige have et tip med på vejen.

De store markante planter, som kan gøre underværker i stuens tomme hjørner, er meget moderne i indretningen, og det får prisen på dem til at stige. Derfor kan du med fordel købe dem brugt. I stedet for at vente på, at en lille ven fra planteskolen vokser sig stor og kan udfylde det tomme hjørne, kan du købe den perfekte, fuldvoksne størrelse på DBA. Billigt endda. For på DBA kan du – modsat i butikkerne – få store planter til små penge.

En plante med mange år i rødderne er en sund, stærk plante, og det er netop det, du får, når du køber blomsterne brugte. Samtidig kan du også finde sjældne sorter, som ikke findes i butikkerne. Det giver din indretning et personligt touch, hvis du pynter med en ualmindelig bonsai eller en hvid udgave af den populære monstera.

På planteskolerne får du sjældent en urtepotte med i købet, men det gør du som regel, når du køber planterne DBA. Du kan også være heldig, at sælger giver dig gødning, fugtmåler eller selvvandingsglas med i handlen eller måske et vækstlys og en spændende plantebog.

Find en urtepotte på DBA:

 1. Sukulent, paradistræ crassula, 4 stk Paradistræ Crassula, meget flotte
Mellem 50-60 cm høje i flot n

  Sukulent, paradistræ crassula, 4 stk Paradistræ Crassula, meget flotte Mellem 50-60 cm høje i flot ny urtepotte, har 4 stk ialt Har 4 stk paradistræer med ny lerpotte . de tre måler ca 60 cm høje de

  400,00 kr.12-04-2024
 2. Urtepotteskjulere, Fire fine forårsagtige potteskjulere. Fra Ilva. Sælges helt samlet og orosen er f

  Urtepotteskjulere, Fire fine forårsagtige potteskjulere. Fra Ilva. Sælges helt samlet og orosen er for alle. Ellers pr stk kr 35. Fine ude og inde, lyser op på altaner. Sender gerne ved porto betalt.

  98,00 kr.12-04-2024
 3. Krukke, krukker, Fem patinerede krukker i flere størrelser. Til haven, altanen, terrassen eller inde

  Krukke, krukker, Fem patinerede krukker i flere størrelser. Til haven, altanen, terrassen eller indendørs. Hul/dræn i bunden. 4 stk grå/brun/jordfarvet i tre størrelser: Ø17,5 cm, Højde 15,5 cm Ø 20

  250,00 kr.12-04-2024
 4. Stueplanter, Forskellige stueplanter. Sælges grundet flytning. Urtepotteskjuler medfølger ikke. Sælg

  Stueplanter, Forskellige stueplanter. Sælges grundet flytning. Urtepotteskjuler medfølger ikke. Sælges for 40 kr. stykket. Kan hentes i Nykøbing Falster.

  40,00 kr.12-04-2024
 5. urtepotteskjulere, 3 stk for 100 kr

  urtepotteskjulere, 3 stk for 100 kr

  100,00 kr.11-04-2024
 6. Havekrukker, Skønneste par rillede keramiske frostsikre krukker som er delvist glaserede, hvilket sk

  Havekrukker, Skønneste par rillede keramiske frostsikre krukker som er delvist glaserede, hvilket skaber en helt speciel effekt. Krukkerne er 36 cm høje. Diameteren er 35 cm. Fineste stand. Sælges kun

  285,00 kr.11-04-2024

Giv blomsterne en flot urtepotte, som kan understrege deres look. Lige nu er urtepotter i keramik meget populære, men potteskjulere i porcelæn er også altid en klassiker.

Vild plantetrend fra junglen hitter

Sonny fra Otterup har denne store ’Kentiapalme’ til salg, og han leverer den gerne til dig, hvis du bor på Fyn. Prisen er 1.600 kroner, og du får endda en selvvanderpotte, der kan indeholde seks liter vand, med i prisen.
Sonny fra Otterup har denne store ’Kentiapalme’ til salg, og han leverer den gerne til dig, hvis du bor på Fyn. Prisen er 1.600 kroner, og du får endda en selvvanderpotte, der kan indeholde seks liter vand, med i prisen.

LÆS OGSÅ: Disse frugtbuske vil alle plante, men du kan ikke få dem på planteskolen

Det er ikke planter fra den danske natur, du skal sende lange blikke efter, hvis du vil være med på plantemoden. Planteeksperter spår, at de eksotiske vækster er dem, der kommer til at fylde stuerne fremover.

Hængeplanter og palmer i alle størrelser og former skal sætte stemningen, men den klassiske ’Kentiapalme’ må nok være den, du skal satse på, hvis du virkelig vil byde junglen indenfor.

’Howea forsteriana’ er det latinske navn for denne pragtplante, der kan blive over to meter høj. De vifteformede blade er mørkegrønne, og det er et tegn på, at du godt kan placere den steder i stuen, hvor solens stråler ikke skinner konstant. Kan du imidlertid finde plads til den i solen, vil den bestemt også blive glad og trives alligevel, så længe du husker at vande jævnligt. Den har det nemlig bedst i fugtig jord.

Find en palme på DBA:

 1. Madagascar Juvel, En sjov og dekorativ palme.
Sælges I plastik potte.
Meget nemt at passe.
Kan godt

  Madagascar Juvel, En sjov og dekorativ palme. Sælges I plastik potte. Meget nemt at passe. Kan godt lide lys, men kan ikke tåle direkte sol. Vandes sparsomt. Kan leveres efter aftale, + 40 kr. kørse

  160,00 kr.11-04-2024
 2. stueplante, Zamiculcas Emerald palm

Plante er 95 cm høj
Plastik krukker medfølger

  stueplante, Zamiculcas Emerald palm Plante er 95 cm høj Plastik krukker medfølger

  225,00 kr.11-04-2024
 3. Palme, Drageblodstræ, Inkl selv-vandings krukke.

Krukke er Ø40cm x 72cm høj.

Total ca 2m høj

  Palme, Drageblodstræ, Inkl selv-vandings krukke. Krukke er Ø40cm x 72cm høj. Total ca 2m høj

  500,00 kr.10-04-2024
 4. Kentia Palme, Helt ny! 
Fejl køb

Howea Fosterianapalme

Højde 160cm
Inkl potte -170cm

  Kentia Palme, Helt ny! Fejl køb Howea Fosterianapalme Højde 160cm Inkl potte -170cm

  900,00 kr.09-04-2024
 5. Palme med kurv - Paradisfugl - Strelitzia Nicolai, Strelitzia Nicolai - Paradisfugl, Stor Palme -

  Palme med kurv - Paradisfugl - Strelitzia Nicolai, Strelitzia Nicolai - Paradisfugl, Stor Palme - sælges da den er vokset sig for stor til os :-) Kurven den står i følger med.

  450,00 kr.07-04-2024
 6. Palme, Hørpalme Trachycarpus Fortunei, Hørpalmer (Trachycarpus Fortunei)

Totalhøjde ca. 160-190 cm

  Palme, Hørpalme Trachycarpus Fortunei, Hørpalmer (Trachycarpus Fortunei) Totalhøjde ca. 160-190 cm Stammehøjde ca. 50-60 cm Hørpalmen er en af de få palmesorter, som trives i det danske klima. Tåler

  2.295,00 kr.07-04-2024

Der er mere end 100 palmer til salg på DBA lige nu. Skal det være ’Kentiapalmer’, kan du finde dem her.

Perfekt: Denne plante kan du sætte i et mørkt hjørne

I Risskov sælger Peter disse små bregner til 75 kroner stykket. Han kan også sende dem til dig, hvis du betaler portoen.
I Risskov sælger Peter disse små bregner til 75 kroner stykket. Han kan også sende dem til dig, hvis du betaler portoen.

LÆS OGSÅ: Så meget sparer du på at købe haveudstyret brugt

De grønne bregner dufter af skovbund, og du kan næsten høre mosset knase under fødderne, når du ser de fligede blade foran dig. Lige nu er det in at invitere naturen indenfor, så du kan med fordel gå på opdagelse i de mange bregnesorter, som findes, hvis du vil indrette dig efter, hvad plantemoden dikterer.

Bregner er perfekte planter at placere steder, hvor mange andre stueplanter må give op. Skovplanten er vant til at vokse under træernes skyggende grene, og netop derfor accepterer de, at du sætter dem et mørkt sted.

Det eneste en bregne har brug for er vand. Du skal derfor ikke indrette dig med denne plantetrend, hvis du ofte er på farten og ikke har tid til at vande regelmæssigt.

Indret dig med bregner fra DBA:

 1. Bregne aralie " polycias ming" min. 60 cm i flot stand, hvis muligt med en stamme. havde en i mens j

  Bregne aralie " polycias ming" min. 60 cm i flot stand, hvis muligt med en stamme. havde en i mens jeg var gift og savner at få en igen, så hvis du har en du kan sælge for 200kr og har mulighed for at

  200,00 kr.12-04-2024
 2. Kambregner, Engelsød - bregne, Nøjsom plante der trives i sol / skygge. H 30 cm.
Vintergrønne blade.

  Kambregner, Engelsød - bregne, Nøjsom plante der trives i sol / skygge. H 30 cm. Vintergrønne blade. Velegnet som bunddække. Pris pr stk 20 kr ( Pris for 3 stk = 50 kr ) Har flere annoncer med planter

  17,00 kr.07-04-2024
 3. Kæmpebregne, Strudsevingebregne, Meget stor, frodig og smuk bregne. 150-200cm.
Jeg rydder lidt op i

  Kæmpebregne, Strudsevingebregne, Meget stor, frodig og smuk bregne. 150-200cm. Jeg rydder lidt op i bestanden. 3 for 100 kr.

  40,00 kr.05-04-2024
 4. Haveplanter i potter, STAUDER: Høstasters blå, lav. Lodden Løvefod, Astilbe, flere slags, Lampepudse

  Haveplanter i potter, STAUDER: Høstasters blå, lav. Lodden Løvefod, Astilbe, flere slags, Lampepudser/Pragtskær, mørk violet, Iris, lav, mørkviolet, Haveklinte, rød, Liljekonval, Storkonval, Katteurt,

  10,00 kr.30-03-2024
 5. Bregner/palme, 2 stk. Kæmpe bregner 149 kr stk.

1 stk. Stralitzia palme (cirka 190-200 cm høj) 500

  Bregner/palme, 2 stk. Kæmpe bregner 149 kr stk. 1 stk. Stralitzia palme (cirka 190-200 cm høj) 500 kr.

  149,00 kr.29-03-2024
 6. Stueplante Bregne, Bregne, Sælges uden krukke, man modtager den i en plastpotte. 
Ca 45 cm høj

  Stueplante Bregne, Bregne, Sælges uden krukke, man modtager den i en plastpotte. Ca 45 cm høj

  60,00 kr.19-03-2024

Der er mange flotte, grønne bregner til salg på DBA, og du finder dem lige her.

Wow: Så høj bliver denne hurtigt voksende kæmpe

Tina fra København sælger en flot, sund ’Paraplyplante’ med krukke for kun 200 kroner.
Tina fra København sælger en flot, sund ’Paraplyplante’ med krukke for kun 200 kroner.

LÆS OGSÅ: Dette kan du bruge dine gamle, trætte havemøbler til

Det rå og naturlige er tilbage, og vil du virkelig være havehip, skal du sende blikket opad: Træerne skal flyttes ind, og effekten er vild. Når du skifter de mindre planter ud med store sorter, får du fornemmelsen af, at naturen er helt tæt på.

Vil du skabe skovstemning, skal du finde et ’Paraplytræ’ på DBA. Det skøre navn, der ikke bliver mindre mærkeligt på latin, ’Schefflera actionophylla’, har planten fået på grund af de delte, grønne blade, som ligner en paraply. Udseendet er sjovt, men før du falder for planten, skal du lige være opmærksom på en enkelt ting.

’Paraplytræet’ kan blive over fire meter høj, og selvom den ikke når sin maksimale højde over natten, vokser den hurtigt. Der skal altså være højt til loftet, hvis du vælger at indrette dig med træer.

Køb en ’Paraplyplante’ på DBA:

 1. Paraplytræ, Schefflera Nora, Totalhøjde ca. 270 cm

  Paraplytræ, Schefflera Nora, Totalhøjde ca. 270 cm

  800,00 kr.11-04-2024
 2. Paraplytræ, Schefflera arboricola, Stammehøjde ca. 110cm
Omkreds ca. 20 cm
Total højde ca. 220 cm
Pl

  Paraplytræ, Schefflera arboricola, Stammehøjde ca. 110cm Omkreds ca. 20 cm Total højde ca. 220 cm Plastkrukke med vandingsindikator medfølger.

  1.200,00 kr.11-04-2024
 3. Paraplytræ, Schefflera arb, Flot paraplytræ, ca. 1.2m høj. 250 kr. uden potte.

  Paraplytræ, Schefflera arb, Flot paraplytræ, ca. 1.2m høj. 250 kr. uden potte.

  250,00 kr.06-04-2024
 4. Paraplytræ, Stor plante sælges (ca. 220 cm højde), krukken medfølges.
Prisen er fast.

  Paraplytræ, Stor plante sælges (ca. 220 cm højde), krukken medfølges. Prisen er fast.

  1.999,00 kr.01-08-2023

Vil du indrette stuen med et ’Paraplytræ’ eller en ’Paraplyplante’? Der er forskel på, hvad planten kaldes, når du søger efter den på DBA, men uanset hvad du kalder den, er det den flotte ’Paraplyplante’, der er tale om.

Sådan skaber du vild volume

For 500 kroner kan denne ’Monstera’ blive din. Den 130 centimeter høje plante, som sælges med potte, kan du hente hos Mathilde i Glostrup.
For 500 kroner kan denne ’Monstera’ blive din. Den 130 centimeter høje plante, som sælges med potte, kan du hente hos Mathilde i Glostrup.

LÆS OGSÅ: DIY: Blomsteropsats af en lampeskærm

De minimalistiske dage er forbi – i hvert fald i planteriget, hvor modemottoet lyder, at det næsten ikke kan blive stort nok. At du lige nu skal indrette dig med træer, er første bevis på den tendens, men hvordan skaber du egentlig vild volume, hvis ikke du har plads til træer i stuen?

Svaret er ’Philodendron’ – i alle mulige varianter. Fra ’Philodendron Goeldii’ med spiralmønstrede blade til den ekstremt populære ’Monstera’, der spreder sine enorme, fligede blade på smukkeste vis. Violinfigen og gummitræer imponerer også med store stammer, stringent stil og et synligt rodnet, som imiterer naturens vildskab.

Skal du have et lille fif med på falderebet? Find vandkanden frem, for ’Philodendron’ er en tørstig type, der i den vilde natur vokser i regnskoven, hvor der er varmt og fugtigt. Hjemme hos dig er det bedste sted derfor at sætte planten på badeværelset, hvor de forhold opfyldes helt automatisk.

’Philodendron’ til salg netop nu:

 1. Philodendron Florida Beauty, Moden stikling med aktivt gropunkt og godt rodnet.
Afhentes på Frederik

  Philodendron Florida Beauty, Moden stikling med aktivt gropunkt og godt rodnet. Afhentes på Frederiksberg.

  100,00 kr.12-04-2024
 2. Philodendron Silver Sword Albo

  Philodendron Silver Sword Albo

  250,00 kr.12-04-2024
 3. Splendid, Philodendron, Flotte stiklinger af Philodendron Splendid (Verrucosum x Melanochrysum)

De

  Splendid, Philodendron, Flotte stiklinger af Philodendron Splendid (Verrucosum x Melanochrysum) De er nyklippede og står pt. i vand. 100 kr./stk. De kan afhentes i Aarhus C eller sendes :)

  100,00 kr.10-04-2024
 4. Glorious , Philodendron, Flotte stiklinger af Philodendron Glorious (Gloriosum x Melanochrysum)

De

  Glorious , Philodendron, Flotte stiklinger af Philodendron Glorious (Gloriosum x Melanochrysum) De er nyklippede og står pt. i vand. 100 kr./stk. De kan afhentes i Aarhus C eller sendes :)

  100,00 kr.10-04-2024
 5. Florida Ghost , Philodendron, Stiklinger af Philodendron Florida Ghost 
De står pt. i vand

50 kr./s

  Florida Ghost , Philodendron, Stiklinger af Philodendron Florida Ghost De står pt. i vand 50 kr./stk. De kan afhentes i Aarhus C eller sendes ved køb af mindst 2 :)

  50,00 kr.10-04-2024
 6. Melanochrysum , Philodendron, Stor, flot Philodendron Melanochrysum 

Den kunne godt trænge til en m

  Melanochrysum , Philodendron, Stor, flot Philodendron Melanochrysum Den kunne godt trænge til en mospæl eller lignende at læne sig op af. Det seneste blad er ikke blevet til noget pga. udtørring, me

  200,00 kr.10-04-2024

’Philodendron’ har længe været en populær plante at købe på DBA. Især den flotte ’Monstera’, som du kan finde lige her.

Planter er prikken over i’et. Det ved Grete, og netop derfor blev hun ekstra glad, da hun fandt en ganske særlig plante på DBA. I artiklen her kan du finde ud af, hvilken plante Grete længe havde søgt efter og få fortællingen om, hvordan det næsten ikke var lykkedes hende at få den hjem i haven.

Kan man forvandle en gammel kabeltromle til en flot blomsteropsats? Det finder du ud af i videoen herunder, men mon ikke svaret er et rungende ja? I denne artikel kan du læse en DIY-guide til, hvordan du netop forvandler en slidt tromle til et moderigtigt plantestativ.

Relaterede artikler