På besøg hos en genbrugselsker: Annemette Moesgaard
Bolig

På besøg hos en genbrugselsker: Annemette Moesgaard

Cindie Hiort
Cindie Hiort

Køb Royal Copenhagen brugt og spar mange penge. Læs her, hvad Annemette kigger efter og gør hende kunsten efter, så du også kan spare 1.379 kroner på bare én tallerken.

Det er en kombination af personlig stil og virkelig gode genbrugsfund, der er med til at gøre Annemette Moesgaards hjem ganske misundelsesværdig. Den 29-årige aarhusianer er en haj til at finde de helt rigtige ting og få dem hjem, selv hvis det indebærer at have en skrøbelig spejlopsats med i offentlig transport.

Vild med grønne planter ligesom Annemette? Så start med at kigge på de mange, du rent faktisk kan købe på DBA – for eksempel den virkelig populære plante 'Monstera' - også kaldet 'blogger-planten'.

Monstera på DBA:

 1. Stueplante, Monstera thai constellation

  Stueplante, Monstera thai constellation

  850,00 kr.01-10-2023
 2. Stueplante, Monstera haft moon

  Stueplante, Monstera haft moon

  600,00 kr.01-10-2023
 3. Monstera, We give away our monstera plant for free. Pick-up tomorrow 2.10. in Frederiksberg.

  Monstera, We give away our monstera plant for free. Pick-up tomorrow 2.10. in Frederiksberg.

  1,00 kr.01-10-2023
 4. Stueplante, Monstera albo variegata

  Stueplante, Monstera albo variegata

  300,00 kr.01-10-2023
 5. Stueplante, Monstera albo variegata

  Stueplante, Monstera albo variegata

  150,00 kr.01-10-2023
 6. Stueplante, Monstera albo variegata

  Stueplante, Monstera albo variegata

  250,00 kr.01-10-2023

Du finder mere end 1.400 annoncer med planter på DBA.

Genbrugsfund der virkelig gør en forskel i indretningen

Det var kærlighed ved første blik, da Annemette fandt denne ret vilde standerlampe på DBA - den med de lyserøde blomster. Læs historien herunder
Det var kærlighed ved første blik, da Annemette fandt denne ret vilde standerlampe på DBA - den med de lyserøde blomster. Læs historien herunder

Annemette har altid været fan af genbrug, både fordi der findes rigtig mange ting, der slet ikke fejler noget, men også fordi genbrugsmøbler er med til at bringe en historie ind i hjemmet. Et rigtig godt eksempel er hendes seneste DBA-køb. Det begyndte med, at hun bare ledte efter en standerlampe, der gav et godt lys og endte med en lampe med lyserøde blomsterskærme i glas.

- Jeg havde egentlig ikke forventet, at jeg skulle have en lampe så speciel som denne her, men det var kærlighed ved første blik, og så kostede den kun 300 kroner. Så den måtte altså hjem til mig og bo, også selvom den stod helt i Holstebro, fortæller Annemette.

Find din gulvlampe på DBA:

 1. Gulvlampe, IKEA, Simpel og stilfuld lampe med inkl. stor flot pære.

Foden er lavet af metal og det

  Gulvlampe, IKEA, Simpel og stilfuld lampe med inkl. stor flot pære. Foden er lavet af metal og det samme er lampe-stangen. Robust og tung. Befinder sig i Århus og kan sendes forsvarligt.

  175,00 kr.01-10-2023
 2. Gulvlampe, Ukendt, Super flot og stor stue/ gulv lampe, som giver stemning 
Sort 
I super god stand

  Gulvlampe, Ukendt, Super flot og stor stue/ gulv lampe, som giver stemning Sort I super god stand

  150,00 kr.01-10-2023
 3. Standerlampe, IKEA - ÅRSTID, I fin stand. Har en lille bule på foden (se billede)
Befinder sig i Gra

  Standerlampe, IKEA - ÅRSTID, I fin stand. Har en lille bule på foden (se billede) Befinder sig i Grauballe Gulvlampe

  150,00 kr.01-10-2023
 4. Gulvlampe, Break, I børstet stål og med svingarm. Beregnet for plisseskærm. Højde 158 cm m. skærm. S

  Gulvlampe, Break, I børstet stål og med svingarm. Beregnet for plisseskærm. Højde 158 cm m. skærm. Sælges uden skærm.

  190,00 kr.01-10-2023
 5. Gulvlampe, Messing lampe

Inkl. den på billedet viste LED-pære.

Højde (til toppen af fatning): 137c

  Gulvlampe, Messing lampe Inkl. den på billedet viste LED-pære. Højde (til toppen af fatning): 137cm Længde på ledning: 282cm Et evt. fair bud vil ligeledes blive vurderet! (Indledende kontakt via

  399,00 kr.01-10-2023
 6. Gulvlampe, Gulvlampe, Pris 35 kr, Gulvlampe, 

En lav Gulvlampe og sjov. str H 25 - D 30 cm
35 Ved k

  Gulvlampe, Gulvlampe, Pris 35 kr, Gulvlampe, En lav Gulvlampe og sjov. str H 25 - D 30 cm 35 Ved kontakt husk nr 6476

  35,00 kr.01-10-2023

Der er lige nu mere end 2.000 annoncer med gulvlamper på DBA!

Et andet køb, som hun er virkelig glad for, og som er lidt utraditionelt, måtte hun vente længe på, men hun fik det til gengæld til en rigtig god pris.

- Igennem tiden har jeg købt og solgt virkelig mange ting på DBA, det har været alt fra sofaer, sofaborde, spisebordsstole, lamper, service og meget andet, men min spejlopsats måtte jeg lede et helt år efter, før jeg fandt den til den meget rimelige pris af 200 kroner. Den stod godt nok i Kolding, men hende, som havde den, var så sød at tage den med til Aarhus, da hun skulle på kursus her, så den måtte med mig en tur i bussen – og den kom heldigvis hel hjem!

 

Dette DBA-køb forbinder de fleste med en have, men Annemette brugte det til at skabe en hyggelig spisekrog

Det er en hel speciel blanding af nyt og gammelt, der skaber den hyggelige spisekrog. Læs hvilke elementer Annemette har brugt for at få det lige, som hun ville have det
Det er en hel speciel blanding af nyt og gammelt, der skaber den hyggelige spisekrog. Læs hvilke elementer Annemette har brugt for at få det lige, som hun ville have det

LÆS OGSÅ: Gør det selv: Lav en funktionel bænk til entreen

Et af de andre projekter, der har involveret genbrug, har længe været en drøm for Annemette: Der skulle laves en spisekrog med en lang bænk, så der altid var plads nok samtidig med, at det stadig skulle indbyde til hygge og nærvær. Hun begyndte med at få lavet en spisebordsplade i de ønskede mål hos Thorsø A/S, og derefter gik jagten ind på den helt rigtige bænk.

- Jeg var klar over, at den ikke skulle være ny, da jeg er mere til gammelt og genbrug. Det synes jeg giver en god kontrast til det nye, og på den måde kan jeg få lidt ekstra sjæl ind. Jeg har tidligere haft en trallebænk i min gang, som jeg har været rigtig glad for, så jeg forsøgte at finde sådan en igen, fortæller Annemette om starten på projektet.

Bænken skulle være minimum 2 meter lang og efter en uges dedikeret jagt på DBA, dukkede den helt rigtige op, der passede perfekt i alle mål. Hendes bror måtte lokkes til at være chaufføren, der kørte med til Djursland, da Annemette ikke har bil, og det endte med at være en rigtig hyggelig oplevelse.

Det var det sødeste ægtepar i 60’erne, som havde bænken i deres sommerhus. Vi svingede rigtig godt, og der var derfor både tid til en sodavand, at nyde udsigten ned til vandet og lidt hyggesnak.

God rabat

Det kan betale sig at være sød, når man er ude og hente noget hos en sælger, for Annemette fik bænken billigere, end det den var sat til salg til.

- Jeg fik lov til at købe den for 600 kroner, hvilket jeg synes var en helt fair pris, da det også var det, jeg betalte for min gamle bænk, som var halvt så stor. Det er nu næsten et år siden, og jeg elsker stadig min hygge-spisekrog, smiler Annemette.

Udover at lægge lammeskind og puder på trallebænken, så det både bliver hyggeligt og behageligt at sidde der, har hun tilsat spisekrogen lidt ekstra elementer for at skabe det helt perfekte område.

-  Som mange andre er jeg vild med plante-trenden, som virkelig har indtaget de danske hjem. Da hjørnet, hvor jeg har min spisekrog, er lidt mørk, har jeg valgt nogle planter, som kan holde til det. Jo større monstera’en bliver, jo mere hyggeligt, synes jeg, min spisekrog bliver. Fordi hjørnet er lidt mørkt, har jeg også hængt en lyskæde op, som er med til at gøre krogen endnu hyggeligere.

Har du lyst til at se mere til Annemettes hjem, kan du følge hende på instagram, hvor hun deler ud af både indretning og hverdagen som skolioseramt på den inspirerende profil @amoesgaard.

Trallebænke på DBA:

 1. Trallebænk Sortbejset

  Trallebænk Sortbejset

  Bænk, Kabeltromlen, Fyrretræ, Med dette produkt får du den klassiske trallebænk i en sortbejdset udgave. Trallebænken er bygget af originale stillads traller og derefter bejdset med en sort bejdse som

  1.199,00 kr.30-06-2023
 2. Trallebænk af brugte traller

  Trallebænk af brugte traller

  Bænk, Kabeltromlen, Fyrretræ, En trallebænk fra Kabeltromlen er meget mere end bare en bænk af genbrugstræ. En bænk af træ fra os er helt unik og ikke mindst meget rustik. Vi laver din bænk af traller

  1.199,00 kr.30-06-2023
 3. Plus Trallebænk - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos, Plus, Bænk af traller Et skind på og en kop kaffe ved siden af, så bliver det hverken bedre eller mere cool. Set på byggepladsen Altså ikke bænken,

  1.499,00 kr.06-04-2023
 4. Bænk, Træ, Trallebænk, mål 110 x 32,5 x 45 cm, sortmalet havebænk.

Skruer skal efterspændes, sålede

  Bænk, Træ, Trallebænk, mål 110 x 32,5 x 45 cm, sortmalet havebænk. Skruer skal efterspændes, således at træet sidder helt i spænd. Kan bruges både inde og ude.

  300,00 kr.26-09-2023
 5. Bænk, Bilka, Southaven - Stor trallebænk - akacie 
Købt i foråret 2023. Sælges kun grundet flytning!

  Bænk, Bilka, Southaven - Stor trallebænk - akacie Købt i foråret 2023. Sælges kun grundet flytning! Mål: bredde 119, dybde 34, højde 45,5

  400,00 kr.23-09-2023
 6. Trallebænk af nye traller

  Trallebænk af nye traller

  Bænk, Kabeltromlen, Fyrretræ, En trallebænk fra Kabeltromlen er meget mere end bare en bænk af genbrugstræ. En bænk af træ fra os er helt unik og ikke mindst meget rustik. Vi laver din bænk af traller

  1.099,00 kr.30-06-2023

Til haven, entreen eller spisebordet? Du kan finde din trallebænk på DBA.

Genbrugskøbet, som hun aldrig vil skille sig af med

Denne smukke kommode i teaktræ har en lang og kærlig historie bag sig. Det får man ikke med, når man køber nyt
Denne smukke kommode i teaktræ har en lang og kærlig historie bag sig. Det får man ikke med, når man køber nyt

LÆS OGSÅ: 10 fede gør-det-selv-projekter fra 2017

For en del år siden fandt Annemette ud af, at hun ville have en teaktræskommode, og hun fandt hurtigt en på DBA. Den blev solgt af en ældre mand, hvis kone ikke længere var her. Derfor skulle han af med sit hus og en del af møblerne.

- Kommoden var en, de havde købt, da de købte deres hus – så den var tæt på at være omkring 50 år gammel. Den var i den fineste stand, den så næsten ud som ny. Vi svingede godt sammen, og da jeg på det tidspunkt var studerende, syntes han, at jeg skulle have den lidt billigere. Jeg gav derfor ikke mere end 600 kroner for den. Han var glad for, at den fik et nyt godt hjem, og jeg var lykkelig for at have fundet en smuk og billig kommode. Den tror jeg aldrig, jeg kommer til at skille mig af med.

Teaktræskommoder på DBA:

 1. Teaktræ kommode

  Teaktræ kommode

  Kommode, teaktræ h: 110, Teaktræ kommode. 110h. Pris 1800kr Instagram gammeltguld_aalborg Facebook gammelt guld #teaktræ #kommode #retrokommode #furniture #retrofurniture #vintagedesign #vintage

  1.800,00 kr.27-07-2023
 2. Kommode, teaktræ, b: 80 d: 50 h: 60, Flot og velholdt kommode af teak med fin patina.

Intakt - skuf

  Kommode, teaktræ, b: 80 d: 50 h: 60, Flot og velholdt kommode af teak med fin patina. Intakt - skuffer kører godt, ben er stabile og ingen større strammer. Afhentes i 8250 Egå. Kan leveres i 8000

  1.200,00 kr.01-10-2023
 3. Kommode, teaktræ, b: 55 d: 30 h: 61, Lille fin velholdt teaktræ kommode
Afhentes i Nykøbing F eller

  Kommode, teaktræ, b: 55 d: 30 h: 61, Lille fin velholdt teaktræ kommode Afhentes i Nykøbing F eller Idestrup

  950,00 kr.01-10-2023
 4. Kommode, teaktræ, Ældre teak kommode.

  Kommode, teaktræ, Ældre teak kommode.

  500,00 kr.01-10-2023
 5. Kommode, teaktræ, b: 62 d: 30 h: 58, Super flot og velholdt kommode i teak

  Kommode, teaktræ, b: 62 d: 30 h: 58, Super flot og velholdt kommode i teak

  700,00 kr.01-10-2023
 6. Kommode, teaktræ, b: 64 d: 30 h: 64, Super flot kommode med skråtstillede ben og skrå kantliste sælg

  Kommode, teaktræ, b: 64 d: 30 h: 64, Super flot kommode med skråtstillede ben og skrå kantliste sælges til skarp prid

  850,00 kr.01-10-2023

Vil du også have en kommode i teaktræ? Så se de mere end 490 annoncer på DBA.

Så meget sparede Annemette på en tallerken med et lille skår

Køkkenskabet er fyldt med smukke porcelænstallerkener – og der er mange penge at spare på at købe den brugt
Køkkenskabet er fyldt med smukke porcelænstallerkener – og der er mange penge at spare på at købe den brugt

Også porcelæn er blandt de ting, som Annemette gerne køber brugt, og hun har igennem flere år samlet på gamle tallerkener fra blandt andet Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl. På især et fund var der mange penge at spare.

Bare fordi, en tallerken har et lille skår, kan de stadig sagtens bruges. For nogle år siden fandt jeg en 25 centimeter Royal Copenhagen musselmalet helblonde middagstallerken med et lille bitte skår på bagsiden, som man næsten ikke ser. Fra ny kostede den 1.529 kroner. Den var højst sandsynlig en ældre tallerken, men jeg var heldig at købe den til 150 kroner – jeg var og er stadig en meget glad for købet
smiler Annemette.

Royal Copenhagen tallerkener på DBA:

 1. Royal Copenhagen Stort Årskrus

  Royal Copenhagen Stort Årskrus

  Fajance, krus, Royal Copenhagen , Royal Copenhagen / Kgl. Stort årskrus, 1988, måler 12cm høj, Design af Jens Birkemose. 1. sort. Med graveret sølvmontering. Hel og fin stand Pris 145kr.  Prisen er f

  145,00 kr.14-03-2023
 2. Flora Danica tallerken 3549. Royal Copenhagen Flora Danica p

  Flora Danica tallerken 3549. Royal Copenhagen Flora Danica p

  Flora Danica tallerken 3549. Royal Copenhagen Flor, Flora Danica tallerken 3549. Royal Copenhagen Flor, Flora Danica tallerken 3549 Royal Copenhagen Flora Danica porcelæn #3549 "Cistus Helianthemum L.

  5.800,00 kr.15-09-2022
 3. Flora Danica tallerken 3553; Royal Copenhagen Flora Danica t

  Flora Danica tallerken 3553; Royal Copenhagen Flora Danica t

  Flora Danica tallerken 3553; Royal Copenhagen Flor, Flora Danica tallerken 3553; Royal Copenhagen Flor, Flora Danica tallerken 3553 Royal Copenhagen Flora Danica tallerken med hvælvet og gennembrudt f

  5.800,00 kr.15-09-2022
 4. Royal Copenhagen 

Firkantet asiet Kronborg Slot

  Royal Copenhagen Firkantet asiet Kronborg Slot

  Porcelæn, Royal Copenhagen Firkantet asiet Kronborg Slot, Royal Copenhagen Firkantet asiet Kronborg Slot, Royal Copenhagen Firkantet asiet (oprindeligt askebæger), Kronborg Slot. Af fabriksmærket

  175,00 kr.10-12-2022
 5. Porcelæn, Lysestager, vase, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen - Colibri

Vase, fad, 3 lysestager ti

  Porcelæn, Lysestager, vase, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen - Colibri Vase, fad, 3 lysestager til fyrfadslys

  175,00 kr.01-10-2023
 6. Stor Royal Copenhagen Mindeplatte fra 1923

Kong Christian

  Stor Royal Copenhagen Mindeplatte fra 1923 Kong Christian

  Porcelæn, Stor Royal Copenhagen Mindeplatte fra 1923 Kong C, Stor Royal Copenhagen Mindeplatte fra 1923 Kong C, Stor Royal Copenhagen Mindeplatte fra 1923, Kong Christian X's og Dronning Alexandrine

  850,00 kr.09-03-2023

Vild med det smukke porcelæn, men ikke med prisen? Så find din Royal Copenhagen tallerken på DBA lige her

Genbrugselskerens bedste tip til DBA

Som den garvede DBA-bruger Annemette er, har hun selvfølgelig et godt tip til at finde lige det, du leder efter.

- Mit bedste tip til at finde ting på DBA må være at udnytte de virkelig gode søgekriterier, som der er. Det er virkelig nemt først at vælge en kategori, så indtaster man, hvor varen må befinde sig, og eventuelt hvad den må koste. Så finder DBA ud af, hvilke ting der passer til din søgning, og du er fri for at kigge hele DBA igennem – det løber man hurtig træt i, afslutter Annemette.

Porcelæn til salg på DBA:

 1. Porcelæn, Kop, underkop og kagetallerken, Henning Koppel, Bing & Grøndal, Særpris

  Porcelæn, Kop, underkop og kagetallerken, Henning Koppel, Bing & Grøndal, Særpris

  35,00 kr.01-10-2023
 2. Porcelæn, Krukke/Bøtter, 3 stk.

Amarena Fabbri krukker med låg
Højde: 13 cm
Velegnet til marmelade,

  Porcelæn, Krukke/Bøtter, 3 stk. Amarena Fabbri krukker med låg Højde: 13 cm Velegnet til marmelade, al slags syltetøj og desserter Kan indeholde 600g Pris pr. stk. 15 Prisen er fast Spørgsmålet om

  15,00 kr.01-10-2023
 3. Porcelæn, FAD - SKÅL - PICNIC, DANILD, Lyngby Porcelæn, To dele til DANILD PICNIC - bestående af fad

  Porcelæn, FAD - SKÅL - PICNIC, DANILD, Lyngby Porcelæn, To dele til DANILD PICNIC - bestående af fad / skål m/håndtag og en lille skål - produceret af Lyngby Porcelæn. LILLE SKÅL - PICNIC: Ø 8,7 cm (u

  30,00 kr.01-10-2023
 4. Porcelæn, Tærtefad, 3 stk.

a- Oval fad, Længde: 24,5 cm, Bredde: 18 cm, Højde: 5 cm, Næsten ubrugt

  Porcelæn, Tærtefad, 3 stk. a- Oval fad, Længde: 24,5 cm, Bredde: 18 cm, Højde: 5 cm, Næsten ubrugt (Pris: 30 kr.) b- Oval fad, Længde: 22,5 cm, Bredde: 16 cm, Højde: 5,5 cm, Helt ny (Pris: 40 kr.)

  30,00 kr.01-10-2023
 5. Porcelæn, Tallerkener, Dybtallerkener
6 stk.
Str. 24 cm 
Næsten ny
Prisen er pr. stk.

Prisen er fas

  Porcelæn, Tallerkener, Dybtallerkener 6 stk. Str. 24 cm Næsten ny Prisen er pr. stk. Prisen er fast Spørgsmålet om prisforhandling bliver ikke besvaret

  25,00 kr.01-10-2023
 6. Porcelæn, Skål	, Porcelæn skål
Diameter: 25 cm
Højde: 7,5 cm
Næsten som ny

Prisen er fast 
Spørgsmå

  Porcelæn, Skål , Porcelæn skål Diameter: 25 cm Højde: 7,5 cm Næsten som ny Prisen er fast Spørgsmålet om prisforhandling bliver ikke besvaret

  30,00 kr.01-10-2023

136.218. Så mange annoncer matcher netop nu søgeordet 'porcelæn' på DBA. Vil du kun give 30 kroner for porcelæn på DBA, har du lige nu hele 13.824 annoncer på DBA med porcelæn at vælge imellem.

Det er altid inspirerende at se, hvordan andre indretter sig – og især når det kommer til genbrug, er der mange gode tricks og ideer at hente. Derfor kan du læse om mange flere genbrugselskere her på DBA Guide, så du kan gå i gang med nye projekter eller søge efter det helt rigtige DBA-fund. Se bare, hvordan Brian og Kirsten har indrettet sig med blandt en Wegner-stol og en vintage scooter – eller kom med indenfor hos Rie, hvor næsten alt er genbrug.

På DBA Guide har vi ‘På besøg hos en genbrugselsker’ som et fast concept – bade I video og I artikler. Du kan i videoen herunder komme hjem til Camilla fra Gilleleje, der bor med en masse genbrugsfund.

Du kan klikke på artiklen bag videoen og læse mere om Camillas indretning og valg.

Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Relaterede artikler