På besøg hos en genbrugselsker: Annemette Moesgaard
Bolig

På besøg hos en genbrugselsker: Annemette Moesgaard

Cindie Hiort
Cindie Hiort

Køb Royal Copenhagen brugt og spar mange penge. Læs her, hvad Annemette kigger efter og gør hende kunsten efter, så du også kan spare 1.379 kroner på bare én tallerken.

Det er en kombination af personlig stil og virkelig gode genbrugsfund, der er med til at gøre Annemette Moesgaards hjem ganske misundelsesværdig. Den 29-årige aarhusianer er en haj til at finde de helt rigtige ting og få dem hjem, selv hvis det indebærer at have en skrøbelig spejlopsats med i offentlig transport.

Vild med grønne planter ligesom Annemette? Så start med at kigge på de mange, du rent faktisk kan købe på DBA – for eksempel den virkelig populære plante 'Monstera' - også kaldet 'blogger-planten'.

Monstera på DBA:

 1. Stueplante, Monstera, Kæmpe monstera, i 38Ø cm potten, 120 cm høj uden opsatsen, der ikke medfølger.

  Stueplante, Monstera, Kæmpe monstera, i 38Ø cm potten, 120 cm høj uden opsatsen, der ikke medfølger. Kan afhentes i Bjerringbro/ leverer ikke.

  600,00 kr.21-03-2023
 2. Stueplante, Monstera Thai Constellation, Da min thai er vokset fra dens plads i stuen, sælger jeg de

  Stueplante, Monstera Thai Constellation, Da min thai er vokset fra dens plads i stuen, sælger jeg den nu. Fast pris. Skal afhentes i Bjæverskov. 1500,-

  1.500,00 kr.21-03-2023
 3. Monstera, Monstera, Hej 
Sælger disse monstera stiklinger, i alt 15-18 blade. 
Har slået rødder. Kan

  Monstera, Monstera, Hej Sælger disse monstera stiklinger, i alt 15-18 blade. Har slået rødder. Kan afhentes på Amagerbro, hvis du er Interreseret, så skriv her eller på 51154681 Pris med potte 500

  500,00 kr.21-03-2023
 4. Monstera albo variegata, Stueplante, Rigtig fin monstera albo variegata cuts med veletableret rodnet

  Monstera albo variegata, Stueplante, Rigtig fin monstera albo variegata cuts med veletableret rodnet, som er klart til at plante i jord. Jeg har to tilbage. Først til mølle. Kan sende:)

  175,00 kr.20-03-2023
 5. Monstera stikling, Monstera stikling sælges. Kun afhentning. Byd gerne :) 
KBH V

  Monstera stikling, Monstera stikling sælges. Kun afhentning. Byd gerne :) KBH V

  45,00 kr.20-03-2023
 6. Stueplante monsteta, Monstera, Ret stor Monstera stueplante sælges, da den savner lidt kærlighed. Sæ

  Stueplante monsteta, Monstera, Ret stor Monstera stueplante sælges, da den savner lidt kærlighed. Sælges sammen med potte fra Hay. Byd gerne.

  650,00 kr.20-03-2023

Du finder mere end 1.400 annoncer med planter på DBA.

Genbrugsfund der virkelig gør en forskel i indretningen

Det var kærlighed ved første blik, da Annemette fandt denne ret vilde standerlampe på DBA - den med de lyserøde blomster. Læs historien herunder
Det var kærlighed ved første blik, da Annemette fandt denne ret vilde standerlampe på DBA - den med de lyserøde blomster. Læs historien herunder

Annemette har altid været fan af genbrug, både fordi der findes rigtig mange ting, der slet ikke fejler noget, men også fordi genbrugsmøbler er med til at bringe en historie ind i hjemmet. Et rigtig godt eksempel er hendes seneste DBA-køb. Det begyndte med, at hun bare ledte efter en standerlampe, der gav et godt lys og endte med en lampe med lyserøde blomsterskærme i glas.

- Jeg havde egentlig ikke forventet, at jeg skulle have en lampe så speciel som denne her, men det var kærlighed ved første blik, og så kostede den kun 300 kroner. Så den måtte altså hjem til mig og bo, også selvom den stod helt i Holstebro, fortæller Annemette.

Find din gulvlampe på DBA:

 1. Gulvlampe, Frandsen Lighting, Stand and shine 

Super elegant dansk gulvlampe fra 1991. Produceret h

  Gulvlampe, Frandsen Lighting, Stand and shine Super elegant dansk gulvlampe fra 1991. Produceret hos Frandsen Lighting. Udført i messing, med hvid stof skærm, som kaster et fantastisk lys (se billed

  2.000,00 kr.22-03-2023
 2. Gulvlampe, Trafiklys Tivoli, Trearmet Rød Sort Hvid metallampe m. sort ledning. Praktisk fodafbryder

  Gulvlampe, Trafiklys Tivoli, Trearmet Rød Sort Hvid metallampe m. sort ledning. Praktisk fodafbryder. Praktisk Foldbar, sammenklappelig. Giver et hyggeligt godt lys. Mål: H1.10-1.50 Skærmene kan let s

  350,00 kr.22-03-2023
 3. Standerlampe, Gammel standerlampe med porcelæn. Arvestykke fra Sønderjylland - uden lampeskærm.

  Standerlampe, Gammel standerlampe med porcelæn. Arvestykke fra Sønderjylland - uden lampeskærm.

  250,00 kr.22-03-2023
 4. Gulvlampe, Dansk, Lampe ?? 100 kr

  Gulvlampe, Dansk, Lampe ?? 100 kr

  100,00 kr.22-03-2023
 5. Standerlampe, Ilva, Fin stål standerlampe fra Ilva, god men brugt

  Standerlampe, Ilva, Fin stål standerlampe fra Ilva, god men brugt

  200,00 kr.22-03-2023
 6. Standerlampe, Tom Dixon, Tom Dixon standerlampe med grå skærm. 
Flot stand. 
Nypris 3.595 kr.

  Standerlampe, Tom Dixon, Tom Dixon standerlampe med grå skærm. Flot stand. Nypris 3.595 kr.

  950,00 kr.22-03-2023

Der er lige nu mere end 2.000 annoncer med gulvlamper på DBA!

Et andet køb, som hun er virkelig glad for, og som er lidt utraditionelt, måtte hun vente længe på, men hun fik det til gengæld til en rigtig god pris.

- Igennem tiden har jeg købt og solgt virkelig mange ting på DBA, det har været alt fra sofaer, sofaborde, spisebordsstole, lamper, service og meget andet, men min spejlopsats måtte jeg lede et helt år efter, før jeg fandt den til den meget rimelige pris af 200 kroner. Den stod godt nok i Kolding, men hende, som havde den, var så sød at tage den med til Aarhus, da hun skulle på kursus her, så den måtte med mig en tur i bussen – og den kom heldigvis hel hjem!

 

Dette DBA-køb forbinder de fleste med en have, men Annemette brugte det til at skabe en hyggelig spisekrog

Det er en hel speciel blanding af nyt og gammelt, der skaber den hyggelige spisekrog. Læs hvilke elementer Annemette har brugt for at få det lige, som hun ville have det
Det er en hel speciel blanding af nyt og gammelt, der skaber den hyggelige spisekrog. Læs hvilke elementer Annemette har brugt for at få det lige, som hun ville have det

LÆS OGSÅ: Gør det selv: Lav en funktionel bænk til entreen

Et af de andre projekter, der har involveret genbrug, har længe været en drøm for Annemette: Der skulle laves en spisekrog med en lang bænk, så der altid var plads nok samtidig med, at det stadig skulle indbyde til hygge og nærvær. Hun begyndte med at få lavet en spisebordsplade i de ønskede mål hos Thorsø A/S, og derefter gik jagten ind på den helt rigtige bænk.

- Jeg var klar over, at den ikke skulle være ny, da jeg er mere til gammelt og genbrug. Det synes jeg giver en god kontrast til det nye, og på den måde kan jeg få lidt ekstra sjæl ind. Jeg har tidligere haft en trallebænk i min gang, som jeg har været rigtig glad for, så jeg forsøgte at finde sådan en igen, fortæller Annemette om starten på projektet.

Bænken skulle være minimum 2 meter lang og efter en uges dedikeret jagt på DBA, dukkede den helt rigtige op, der passede perfekt i alle mål. Hendes bror måtte lokkes til at være chaufføren, der kørte med til Djursland, da Annemette ikke har bil, og det endte med at være en rigtig hyggelig oplevelse.

Det var det sødeste ægtepar i 60’erne, som havde bænken i deres sommerhus. Vi svingede rigtig godt, og der var derfor både tid til en sodavand, at nyde udsigten ned til vandet og lidt hyggesnak.

God rabat

Det kan betale sig at være sød, når man er ude og hente noget hos en sælger, for Annemette fik bænken billigere, end det den var sat til salg til.

- Jeg fik lov til at købe den for 600 kroner, hvilket jeg synes var en helt fair pris, da det også var det, jeg betalte for min gamle bænk, som var halvt så stor. Det er nu næsten et år siden, og jeg elsker stadig min hygge-spisekrog, smiler Annemette.

Udover at lægge lammeskind og puder på trallebænken, så det både bliver hyggeligt og behageligt at sidde der, har hun tilsat spisekrogen lidt ekstra elementer for at skabe det helt perfekte område.

-  Som mange andre er jeg vild med plante-trenden, som virkelig har indtaget de danske hjem. Da hjørnet, hvor jeg har min spisekrog, er lidt mørk, har jeg valgt nogle planter, som kan holde til det. Jo større monstera’en bliver, jo mere hyggeligt, synes jeg, min spisekrog bliver. Fordi hjørnet er lidt mørkt, har jeg også hængt en lyskæde op, som er med til at gøre krogen endnu hyggeligere.

Har du lyst til at se mere til Annemettes hjem, kan du følge hende på instagram, hvor hun deler ud af både indretning og hverdagen som skolioseramt på den inspirerende profil @amoesgaard.

Trallebænke på DBA:

 1. Bænk, Trallebænk sælges

  Bænk, Trallebænk sælges

  350,00 kr.20-03-2023
 2. Bænk, Trallebænk , Lavet af gammel murestillads, Mål: længde 100 cm bredde 48 cm højde 50 cm

  Bænk, Trallebænk , Lavet af gammel murestillads, Mål: længde 100 cm bredde 48 cm højde 50 cm

  500,00 kr.17-03-2023
 3. Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos C, Plus, Bænk af traller Et skind på og en kop kaffe ved siden af, så bliver det hverken bedre eller mere cool. Set på byggepladsen Altså ikke bænken,

  3.199,00 kr.13-01-2023
 4. Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Sort - Havebænke Hos C, Plus, Bænk af traller Et skind på og en kop kaffe ved siden af, så bliver det hverken bedre eller mere cool. Set på byggepladsen Altså ikke bænken,

  2.499,00 kr.13-01-2023
 5. Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Hav, Plus, Bænk af traller Et skind på og en kop kaffe ved siden af, så bliver det hverken bedre eller mere cool. Set på byggepladsen Altså ikke bænken,

  3.199,00 kr.13-01-2023
 6. Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Havebænke Hos Coop

  Plus Trallebænk Med Hylde - Drivtømmerfarvet - Hav, Plus, Bænk af traller Et skind på og en kop kaffe ved siden af, så bliver det hverken bedre eller mere cool. Set på byggepladsen Trætrallerne bruges

  2.499,00 kr.13-01-2023

Til haven, entreen eller spisebordet? Du kan finde din trallebænk på DBA.

Genbrugskøbet, som hun aldrig vil skille sig af med

Denne smukke kommode i teaktræ har en lang og kærlig historie bag sig. Det får man ikke med, når man køber nyt
Denne smukke kommode i teaktræ har en lang og kærlig historie bag sig. Det får man ikke med, når man køber nyt

LÆS OGSÅ: 10 fede gør-det-selv-projekter fra 2017

For en del år siden fandt Annemette ud af, at hun ville have en teaktræskommode, og hun fandt hurtigt en på DBA. Den blev solgt af en ældre mand, hvis kone ikke længere var her. Derfor skulle han af med sit hus og en del af møblerne.

- Kommoden var en, de havde købt, da de købte deres hus – så den var tæt på at være omkring 50 år gammel. Den var i den fineste stand, den så næsten ud som ny. Vi svingede godt sammen, og da jeg på det tidspunkt var studerende, syntes han, at jeg skulle have den lidt billigere. Jeg gav derfor ikke mere end 600 kroner for den. Han var glad for, at den fik et nyt godt hjem, og jeg var lykkelig for at have fundet en smuk og billig kommode. Den tror jeg aldrig, jeg kommer til at skille mig af med.

Teaktræskommoder på DBA:

 1. Flot og elegant kommode i teak

  Flot og elegant kommode i teak

  Kommode, teaktræ, b: 70 d: 41 h: 116, Følg mig på Instagram: retrodesignting.dk Levering på Sjælland/Kbh 500 kr Meget flot, elegant og sjældent udbudt kommode i teak sælges. I perfekt stand. Kom

  3.200,00 kr.22-03-2023
 2. Kommode, teaktræ, Dansk møbelproducent. Kommode af fineret teak med tre skuffer. H. 57 cm. B. 62 cm.

  Kommode, teaktræ, Dansk møbelproducent. Kommode af fineret teak med tre skuffer. H. 57 cm. B. 62 cm. D. 29,5 cm. Levering kan evt. aftales.

  1.450,00 kr.22-03-2023
 3. Kommode, teaktræ, b: 77 d: 41 h: 112, Flot kommode I teak formodentlig kai kristiansen..med seks sku

  Kommode, teaktræ, b: 77 d: 41 h: 112, Flot kommode I teak formodentlig kai kristiansen..med seks skuffer.. Kommoden er renset ..slebet let og derefter oliebehandlet. Fremstår nu flot med få brugsspor

  2.900,00 kr.22-03-2023
 4. Kommode, teaktræ, b: 77 d: 40 h: 100, Teaktræ kommode udført med 6 skuffer med massive teaktræ greb.

  Kommode, teaktræ, b: 77 d: 40 h: 100, Teaktræ kommode udført med 6 skuffer med massive teaktræ greb. 1 skuffe kan aflåses ( nøgle medfølger ). Stående på massive kegle formet ben. Er rengjort og olie

  2.489,00 kr.22-03-2023
 5. Kommode, teaktræ, b: 129 d: 40 h: 81

  Kommode, teaktræ, b: 129 d: 40 h: 81

  2.600,00 kr.22-03-2023
 6. PS Rosewood Dresser B3309 | Palisander kommode

  PS Rosewood Dresser B3309 | Palisander kommode

  Kommode, palisander, Varen kan resten af ugen hentes/reserveres til CPH COLLECT PRICE: 1799,- Reserver her: >> GÅ TIL VAREN << HUSK at din reservation først er gældende når vi har modtaget reserva

  1.799,00 kr.22-03-2023

Vil du også have en kommode i teaktræ? Så se de mere end 490 annoncer på DBA.

Så meget sparede Annemette på en tallerken med et lille skår

Køkkenskabet er fyldt med smukke porcelænstallerkener – og der er mange penge at spare på at købe den brugt
Køkkenskabet er fyldt med smukke porcelænstallerkener – og der er mange penge at spare på at købe den brugt

Også porcelæn er blandt de ting, som Annemette gerne køber brugt, og hun har igennem flere år samlet på gamle tallerkener fra blandt andet Royal Copenhagen og Bing & Grøndahl. På især et fund var der mange penge at spare.

Bare fordi, en tallerken har et lille skår, kan de stadig sagtens bruges. For nogle år siden fandt jeg en 25 centimeter Royal Copenhagen musselmalet helblonde middagstallerken med et lille bitte skår på bagsiden, som man næsten ikke ser. Fra ny kostede den 1.529 kroner. Den var højst sandsynlig en ældre tallerken, men jeg var heldig at købe den til 150 kroner – jeg var og er stadig en meget glad for købet
smiler Annemette.

Royal Copenhagen tallerkener på DBA:

 1. Porcelæn, Vaser og figurer , Royal copenhagen, Byd fra 75kr

  Porcelæn, Vaser og figurer , Royal copenhagen, Byd fra 75kr

  75,00 kr.22-03-2023
 2. Porcelæn, Ægge bærer, Royal Copenhagen, Sælger disse 2, de fejler intet. 

150 kr

  Porcelæn, Ægge bærer, Royal Copenhagen, Sælger disse 2, de fejler intet. 150 kr

  150,00 kr.22-03-2023
 3. Fajance, Platter, Royal Copenhagen -Denmark 36-110, 4 små smukke fejlfri platter med amerikanske præ

  Fajance, Platter, Royal Copenhagen -Denmark 36-110, 4 små smukke fejlfri platter med amerikanske præsidenter fra royal Copenhagen samt 1platte med gefion springvandet. -den har lidt småregner som ses

  300,00 kr.22-03-2023
 4. Fajance, Fad, Meget fint retro frugt fad med mønster af fisk
Produceret i: 1960 erne 
Mærke: Royal C

  Fajance, Fad, Meget fint retro frugt fad med mønster af fisk Produceret i: 1960 erne Mærke: Royal Copenhagen fajance Nr: 719/2885 Farve: sort, brun og hvid Designer: Nils Thorsson Du er velkomme

  300,00 kr.22-03-2023
 5. Porcelæn, Vase, Royal Copenhagen, Vase fra Royal Copenhagen. Se billede af barns bund. Fuldstændig i

  Porcelæn, Vase, Royal Copenhagen, Vase fra Royal Copenhagen. Se billede af barns bund. Fuldstændig intakt uden afslag ect. Sender ikke.

  450,00 kr.22-03-2023
 6. Porcelæn, Termokop, Royal Copenhagen, 2 blå mega termokopper fra Royal Copenhagen. 
Kopperne er male

  Porcelæn, Termokop, Royal Copenhagen, 2 blå mega termokopper fra Royal Copenhagen. Kopperne er malet i Danmark. Dengang var kopperne (porcelænen) en anden kvalitet, hvilket kan fornemmes ift. nyere k

  800,00 kr.22-03-2023

Vild med det smukke porcelæn, men ikke med prisen? Så find din Royal Copenhagen tallerken på DBA lige her

Genbrugselskerens bedste tip til DBA

Som den garvede DBA-bruger Annemette er, har hun selvfølgelig et godt tip til at finde lige det, du leder efter.

- Mit bedste tip til at finde ting på DBA må være at udnytte de virkelig gode søgekriterier, som der er. Det er virkelig nemt først at vælge en kategori, så indtaster man, hvor varen må befinde sig, og eventuelt hvad den må koste. Så finder DBA ud af, hvilke ting der passer til din søgning, og du er fri for at kigge hele DBA igennem – det løber man hurtig træt i, afslutter Annemette.

Porcelæn til salg på DBA:

 1. Porcelæn, Desserttallerken, Eslau Gourmet, Desserttallerken, Eslau Gourmet, Ø 18 cm

Som ny

Sender

  Porcelæn, Desserttallerken, Eslau Gourmet, Desserttallerken, Eslau Gourmet, Ø 18 cm Som ny Sender gerne - køber betaler porto

  25,00 kr.22-03-2023
 2. Porcelæn, SE FOTO , Mågestel, KOM MED ET BUD 
Har 4 sæt med kaffekop med underkop og side tallerken

  Porcelæn, SE FOTO , Mågestel, KOM MED ET BUD Har 4 sæt med kaffekop med underkop og side tallerken + en ekstra underkop Det ser umiddelbart fint ud uden hakker og skår Der er også en lille brodere

  10,00 kr.22-03-2023
 3. Porcelæn, Krukke med låg, Krukke med låg - aldrig brugt - højden er 8 cm.

Sender gerne - køber beta

  Porcelæn, Krukke med låg, Krukke med låg - aldrig brugt - højden er 8 cm. Sender gerne - køber betaler porto

  20,00 kr.22-03-2023
 4. Porcelæn, Kop, Møns klint, Møns klint kop porcelæn kop stor 25 kr

  Porcelæn, Kop, Møns klint, Møns klint kop porcelæn kop stor 25 kr

  25,00 kr.22-03-2023
 5. Porcelæn, Tallerkener og kopper, Tallerkener
Kagetallerkener 
Kopper med underkopper
Gl askebæger

  Porcelæn, Tallerkener og kopper, Tallerkener Kagetallerkener Kopper med underkopper Gl askebæger Der er forskellige antal af det hele. Kom med et bud Kan hentes i København eller nordsjælland

  10,00 kr.22-03-2023
 6. Porcelæn, Asiet / smørskål , Fredensborg K P M, Det er uden skader - DET NÆVNTE ER TILBAGE
PRISEN E

  Porcelæn, Asiet / smørskål , Fredensborg K P M, Det er uden skader - DET NÆVNTE ER TILBAGE PRISEN ER PR. STK. 4 stk. asiet 12 x 7 cm. med slid på guldet pr. stk. 5,- 2 stk. runde dia 10 cm. pr- stk.

  5,00 kr.22-03-2023

136.218. Så mange annoncer matcher netop nu søgeordet 'porcelæn' på DBA. Vil du kun give 30 kroner for porcelæn på DBA, har du lige nu hele 13.824 annoncer på DBA med porcelæn at vælge imellem.

Det er altid inspirerende at se, hvordan andre indretter sig – og især når det kommer til genbrug, er der mange gode tricks og ideer at hente. Derfor kan du læse om mange flere genbrugselskere her på DBA Guide, så du kan gå i gang med nye projekter eller søge efter det helt rigtige DBA-fund. Se bare, hvordan Brian og Kirsten har indrettet sig med blandt en Wegner-stol og en vintage scooter – eller kom med indenfor hos Rie, hvor næsten alt er genbrug.

På DBA Guide har vi ‘På besøg hos en genbrugselsker’ som et fast concept – bade I video og I artikler. Du kan i videoen herunder komme hjem til Camilla fra Gilleleje, der bor med en masse genbrugsfund.

Du kan klikke på artiklen bag videoen og læse mere om Camillas indretning og valg.

Elsker du også genbrug?
Hvis du har indrettet dit hjem med flere genbrugsfund, og du er frisk på at vise billeder af - og fortælle om – dit hjem, så skriv til os på Julie.schoen@schibsted.com. Så kan det være, det er dit hjem, vi bringer en artikel om næste gang. Skriv gerne i mailen, hvis du også er frisk på, at vi kommer hjem til dig og filmer en lille video med dig og dit hjem.

Relaterede artikler