Opdagede du Roskilde Festivals nye farvel-koncept?
Video

Opdagede du Roskilde Festivals nye farvel-koncept?

Morten Parsner
Morten Parsner

Nyt koncept på Roskilde Festival sætter større krav til festivalgæsterne. To af dem er Christian og Kristian. Her kan du høre, hvad de to drenge har skrevet under på at gøre, så snart festivalen slutter - se videoen, som du finder øverst i artiklen.

Man har 6 dages tømmermænd, man er måske lidt beskidt, og så har man sovet færre timer end ellers. Det kan være hårdt at feste på festival, så når den sidste dag oprinder, og man skal hele vejen hjem, er det de færreste, der orker at pakke telt, sovespose og luftmadras ned. 

Men det bliver der lavet om på i år på Roskilde Festival. I år har festivalen nemlig oprettet et område, de kalder for 'Leave No Trace'. Idéen er, at de 36 lejre, der bor her, skal transportere alt deres festivalgrej med sig hjem. 

Området er et bæredygtigt trin op fra det område på festivalen, der hedder 'Clean Out Loud'. I Clean Out Loud rydder man op hele ugen og sørger for at holde rent, og når festivalen slutter, skal festivalgæsterne sørge for at få ryddet deres lejrområde - enten ved at tage tingene med hjem, eller ved at få dem affaldssorteret.

Men i Leave No Trace skal der ikke kun holdes rent og efterlades et grønt område. Gæsterne skal simpelthen også bære det hele med sig hjem igen. Hvordan orker man det efter en uge på festival? Betyder det, at der er noget, man ikke orker at slæbe med på festival, og hvordan sikrer Roskilde Festival, at alt bliver taget med hjem?

Alle vores undren har vi hældt ud over Christian David Glerup og Kristian Bang Eisner, som bor i området i år. Hør deres svar i videoen, som du finder øverst i artiklen.

Find det på DBA

 1. Lone Rider mc telt, Lone Rider mc telt. Super kvalitet med mange praktiske løsninger og ståhøjde i a

  Lone Rider mc telt, Lone Rider mc telt. Super kvalitet med mange praktiske løsninger og ståhøjde i apsis. Med footprint. Brugt 2 gange. Som nyt. Nypris ca 3800,-

  2.500,00 kr.04-06-2023
 2. MSR Hubba nx2 telt, MSR Hubba nx2. 2 pers telt i bedste kvalitet. Hvidt/gråt “tag”.. incl tilhørende

  MSR Hubba nx2 telt, MSR Hubba nx2. 2 pers telt i bedste kvalitet. Hvidt/gråt “tag”.. incl tilhørende footprint. Brugt få gange. Som nyt. Nypris ca 3700.

  2.200,00 kr.04-06-2023
 3. Solseng, 2 stk ens camper fritid solsenge (foldbar) i god kvalitet, brugte men pæne uden skader. Kan

  Solseng, 2 stk ens camper fritid solsenge (foldbar) i god kvalitet, brugte men pæne uden skader. Kan indstilles i flere hovedpositioner. Sælges for 300 kr pr stk eller 500 kr samlet.

  500,00 kr.04-06-2023
 4. Retro telt, 1-2 trio model maxi telt sælges, meget lidt og velholdt retro telt, nej jeg fik ikke tag

  Retro telt, 1-2 trio model maxi telt sælges, meget lidt og velholdt retro telt, nej jeg fik ikke taget målene da den blev stillet løseligt op for foto

  1.500,00 kr.04-06-2023
 5. Bord og 2 stole, Kan sammenklappes

  Bord og 2 stole, Kan sammenklappes

  600,00 kr.04-06-2023
 6. Isabella solseng, God stand og stabil med brugsridser.
Grå farve.

  Isabella solseng, God stand og stabil med brugsridser. Grå farve.

  450,00 kr.04-06-2023

Lige nu er der 613 telte til salg på DBA, og 130 af dem koster 200 kroner eller derunder. 237 af dem koster 500 kroner eller derunder.

Sådan sikrer festivalen, at alt campingudstyr bliver taget med hjem

Da lejrboerne i Leave No Trace ankom til Roskilde Festival, blev deres campingudstyr vejet. Det samme sker, når festivalgæsterne tager afsted igen. Det pakkede campingudstyr bliver vejet, på vej hjem fra festivalen. Sådan kan Roskilde Festival sikre, at udstyret bliver taget med hjem. 

Det skal dog nævnes, at Roskilde Festival selvfølgelig fratrækker vægten fra mad og drikke, som naturligvis er blevet spist og drukket i løbet af festivalen. Så Leave No Trace-festivalfolkene vil klart have mindre vægt med sig hjem, end hvad de havde ud til festivalen.

LÆS OGSÅ: Udsolgt festival? Her er et effektivt trick til at finde udsolgte billetter til bl.a. Smukfest på DBA

Velkommen til området 'Leave no trace'
Velkommen til området 'Leave no trace'

Denne ting orkede de to drenge ikke at slæbe med på festival

I Leave No Trace-området bor der 800 festivalgæster, og to af dem er som nævnt Christian og Kristian. De to drenge og deres lejr ansøgte i første omgang om at bo i Clean Out Loud, men de fik at vide, at deres ansøgning - deres grønne initiativer - var for ambitiøse. Derfor blev de henvist til det nye område, Leave No Trace. Et område, drengene er yderst tilfredse med at bo i.

Men det har også sine ofre at bo i området. Christian og Kristian fortæller, at nu hvor teltene, soveposerne og liggeunderlagene skal med hjem og genbruges næste år, sætter det krav til campingudstyrets kvalitet. Det kan hurtigt blive en dyr affære, og derfor er det meste af lejrens campingudstyr genbrugsudstyr.

En anden konsekvens af, at bo i Leave No Trace er, at drengene ikke har gidet at bygge eller købe et stort anlæg.

I videoen øverst i artiklen kan du høre, hvad drengene blandt andet har skrevet i ansøgningen for at kunne bo i dette Leave No Trace-området.

Find det på DBA

 1. Bord og 2 stole, Kan sammenklappes

  Bord og 2 stole, Kan sammenklappes

  600,00 kr.04-06-2023
 2. Festival/campingstole og bord, 2 stk sammenklappelige sole og 1 sammenklappeligt alubord, ideelt til

  Festival/campingstole og bord, 2 stk sammenklappelige sole og 1 sammenklappeligt alubord, ideelt til festival eller camping. Lette brugsspor men fejler intet. Samlet pris: 150 kr (nypris 350 kr).

  150,00 kr.04-06-2023
 3. Sammenklappeligt bord med bænke, Genialt sæt der fylder meget lidt i sammenklappet tilstand (ca. 90x

  Sammenklappeligt bord med bænke, Genialt sæt der fylder meget lidt i sammenklappet tilstand (ca. 90x30x12 cm.) med håndtag der kan bæres som en kuffert. Tag bord og stole med i et snuptag, når I skal

  100,00 kr.04-06-2023
 4. vidaXL foldbart campingbord 60x45 cm aluminium

  vidaXL foldbart campingbord 60x45 cm aluminium

  vidaXL foldbart campingbord 60x45 cm aluminium, Uanset hvor du er, eller hvor du har tænkt dig at tage hen, er vores sammenklappelige campingbord fantastisk til enhver udendørs aktivitet, såsom grillh

  299,00 kr.08-03-2023
 5. Bord, Retro-campingbord med aluminiumsben og -kant.
Lidt brugspræget, men god og stabil stand. 
Kan

  Bord, Retro-campingbord med aluminiumsben og -kant. Lidt brugspræget, men god og stabil stand. Kan sendes, køber betaler.

  300,00 kr.04-06-2023
 6. Outwell stole & Bord., Outwell camping bord (folde) Og 3 justerbare stole med høj ryg. Afhentes.

  Outwell stole & Bord., Outwell camping bord (folde) Og 3 justerbare stole med høj ryg. Afhentes.

  1.800,00 kr.04-06-2023

Klik her for at se de campingborde, der lige nu er til salg på DBA.

Hvordan bygger man et festivalanlæg, der kan høres over alle bjerge, og som samtidig skiller sig ud i sit udseende? Vi fandt fem seje festivalanlæg og spurgte bagmændene, hvad opskriften er på et fedt festivalanlæg. Her kan du se videoen med de 5 "skabere".

Du kan også læse her, hvor meget du kan spare på blot at købe fem ting til festivalen på DBA - over 4.500 kroner kan vi afsløre!!!

Relaterede artikler