Mød en samler: Ninja Turtles har kæmpet sig vej ind i Mikkels hjerte
Video

Mød en samler: Ninja Turtles har kæmpet sig vej ind i Mikkels hjerte

Astrid
Astrid

Mikkels bankrådgiver bliver formentlig ikke glad, hvis han vidste, hvor mange penge Mikkel har kastet efter Ninja Turtles-figurer. Samlingens størrelse taler for sig selv. Se den i videoen, her.

Donatello, Leonardo, Michelangelo. Det er navnene på tre af de fire Teenage Mutant Ninja Turtles. Kan du huske, hvad den sidste karakter hedder? Er du ligesom 37-årige Mikkel Dahlmann fan af de frygtløse skildpadder, ved du sikkert godt, at han hedder Raphael.

De fleste kan nok mindes tegnefilmsserien Teenage Mutant Ninja Turtles fra barndommen, hvor de badass Ninja Turtles, der bor i New York Citys kloakker, bedriver tiden med at bekæmpe deres ærkefjende, ninjamester Shredder. Måske du endda havde en Ninja Turtles-legetøjsfigur eller to?

Hos Mikkel fra Rønne bor der mere end bare et par Ninja Turtles. Mikkel har dedikeret både tid, penge og plads til sin samling af Ninja Turtles – og det har fået skildpadde-indbyggertallet til at eksplodere.

Hvad samlingen er værd samt, hvad Mikkels kone synes om samlingen, kan du blive klogere på i videoen ovenfor, hvor Mikkel slå dørene op til sin Ninja Turtles-samling.

Find det på DBA

 1. Forskellige Ninja Turtles-figurer , Ninja Turtles, Sælges samlet. Som det fremgår, er to af figurern

  Forskellige Ninja Turtles-figurer , Ninja Turtles, Sælges samlet. Som det fremgår, er to af figurerne beskadigede. Resten er i fin stand. Fremsendes gerne mod betaling.

  300,00 kr.08-02-2023
 2. Turtles køretøj, Playmates, Ninja turtles køretøj fra 2006
Har lidt slid i bunden, se billeder 
L. C

  Turtles køretøj, Playmates, Ninja turtles køretøj fra 2006 Har lidt slid i bunden, se billeder L. Ca. 27 cm. Kan sendes på købers regning Har flere annoncer med Turtles

  25,00 kr.08-02-2023
 3. Turtles Ninja Grapplor, Playmates, Sælger min sealed Ninja Grapplor.

Kan hentes i Kolding eller sen

  Turtles Ninja Grapplor, Playmates, Sælger min sealed Ninja Grapplor. Kan hentes i Kolding eller sendes for købers regning. Se mine andre annoncer for flere turtles :)

  1.000,00 kr.06-02-2023
 4. Ninja, Ninja Turtles, Rigtig god stand. Robotten er 28 cm. Motorcyklen 23 cm lang. Figurerne er 14 c

  Ninja, Ninja Turtles, Rigtig god stand. Robotten er 28 cm. Motorcyklen 23 cm lang. Figurerne er 14 cm, 17 cm m.m. Sælges samlet

  260,00 kr.04-02-2023
 5. Teenage Mutant Ninja Turtles LOT, Du kan altid komme og hente hos mig ellers sender jeg gerne med DA

  Teenage Mutant Ninja Turtles LOT, Du kan altid komme og hente hos mig ellers sender jeg gerne med DAO/GLS (samme dag). Jeg har flere spilannoncer på DBA så kig om du vil have noget mere og du sparer

  499,00 kr.04-02-2023
 6. Ninja turtles, donatello, rafael, michelangelo me

  Ninja turtles, donatello, rafael, michelangelo me

  120,00 kr.04-02-2023

Lige nu kan du finde 145 Ninja Turtles-figurer på DBA.

Mikkel har lavet denne særlige aftale med sin kone

I Mikkels hus i Rønne er der delte meninger om den stadigt voksende samling af Ninja Turtles. Mikkels børn er – ligesom Mikkel selv – ellevilde med den store samling legetøj.

Mikkels kone deler dog ikke den samme begejstring for de maskerede skildpadder, der tilsyneladende har stjålet Mikkels hjerte. Mikkel har derfor indgået en aftale med sin kone om, at de grønne væsener ikke flytter ind i huset. Det har dog resulteret i en lidt spøjs løsning.

- Vi har jo ikke så meget plads. Så figurerne har faktisk også bevæget sig ud i haven som improviserede havenisser, fortæller Mikkel.

LÆS OGSÅ: Liste – Disse gamle viskelædere er steget i værdi

Mikkel samler også på andre superheltefigurer fra sin barndom.
Mikkel samler også på andre superheltefigurer fra sin barndom.

Dette fik Mikkel til at samle

Det hele begyndte for 8 år siden, hvor Mikkel ved et tilfælde blev genforenet med fire grønne skabninger fra fortiden. De fire skildpadder kom kørende i en helt særlig Ninja Turtles-bil, der vækkede minder fra Mikkels barndom.

Ninja Turtles-bilen blev startskuddet til Mikkels samling, der siden er vokset med lynets hast. Samlingen består af både tegneserier, legetøjsfigurer, puslespil, brætspil, tandbørster og køleskabsmagneter. Sammenlagt udgøres samling af i omegn af 2.000 genstande.  

SE OGSÅ: Video – DBAs dyreste skolebus

Mikkel fortsætter med at samle indtil, at han ikke kan mere. Eller indtil der ikke er mere at samle på.
Mikkel fortsætter med at samle indtil, at han ikke kan mere. Eller indtil der ikke er mere at samle på.

Så meget er samlingen værd

Selvom det kun er 8 år siden, at Mikkel startede sin samling, har den vokset sig stor og fyldig. Mikkel har selv smidt en del penge efter de 2.000 genstande, der udgør samlingen.

- Jeg tør slet ikke tænke på, hvor mange penge jeg har brugt på det. Det tror jeg ikke, at min bankrådgiver har lyst til at høre, siger Mikkel grinende.

Men måske det er givet godt ud. Mikkel har nemlig flere ting i samlingen, der er steget i værd. Her er det særligt rekvisitter til figurerne eller genstande lavet af pap, der er i høj kurs. Det er nemlig disse ting, der typisk går i stykker eller på mystisk vis går tabt.

- Et slag på tasken, der tror jeg, at jeg er på den rigtige side af 100.000 kroner, hvis jeg skulle sælge det hele lige nu og her, siger Mikkel.

SE OGSÅ: Video – Jørn Utzons hjemmebyggede sejlbåd til salg på DBA

Højst på Mikkels ønskeliste er de to manglende Ninja Turtles fra ’Universal Monsters’-serien.
Højst på Mikkels ønskeliste er de to manglende Ninja Turtles fra ’Universal Monsters’-serien.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på Julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Mikkels bedste køb er en intakt udgave af ’Turtles-kloakken’.
Mikkels bedste køb er en intakt udgave af ’Turtles-kloakken’.

Sådan ser Mikkels yndlingsfigur ud

Med 2.000 genstande i samlingen, skulle man tro, at det ville være vanskeligt at udvælge en favorit. Men sådan har Mikkel det ikke. Mikkels yndlingsgenstand er en legetøjsfigur af Raphael som mumie.

- Alt det hvide på den er selvlysende. Så hver vinter, når jeg slukker lyset herude, lyser den op som et fyrtårn. Og så er han super flot lavet med rigtig mange detaljer, fortæller Mikkel.

Mumie-figuren er sammen med tre andre figurer – der forestiller Frankenstein, Varulven og Dracula – en hyldest til ’Universal Monsters’. Alle fire figurer er ekstrem svære at få fingrene i, hvorfor Mikkel nok aldrig giver slip på sin figur af Raphael som mumie.

Find det på DBA

 1. Lego Ninja Turtles, 79116, Flot eksemplar med vejledninger og alle dele!

  Lego Ninja Turtles, 79116, Flot eksemplar med vejledninger og alle dele!

  560,00 kr.07-02-2023
 2. Lego Ninja Turtles, 79104, The Shellraiser Street Chase - UÅBNET

Jeg sender gerne.

  Lego Ninja Turtles, 79104, The Shellraiser Street Chase - UÅBNET Jeg sender gerne.

  950,00 kr.01-02-2023
 3. Lego Ninja Turtles, 79116, Æsken er uåbnet.

  Lego Ninja Turtles, 79116, Æsken er uåbnet.

  800,00 kr.30-01-2023
 4. Lego Ninja Turtles, 79117, Ikke med de figurer der rigtigt følger med sættet.

  Lego Ninja Turtles, 79117, Ikke med de figurer der rigtigt følger med sættet.

  1.100,00 kr.29-01-2023
 5. Lego Ninja Turtles, Figurer, tnt 014 fish face 32 kr
tnt 002 leonardo gritted teeth 67 kr
tnt 019

  Lego Ninja Turtles, Figurer, tnt 014 fish face 32 kr tnt 002 leonardo gritted teeth 67 kr tnt 019 donatello frown 49 kr tnt 017 donatello 57 kr tnt 020 shredder (2 stk) pr stk 80 kr

  32,00 kr.27-01-2023
 6. Lego Ninja Turtles, Ninja turtles, motor mus fra mars, sender med DAO

Se også alle mine andre annon

  Lego Ninja Turtles, Ninja turtles, motor mus fra mars, sender med DAO Se også alle mine andre annoncer, og tryk følg på profilen, der kommer hele tiden løbende alt muligt blandet.

  45,00 kr.16-01-2023

Mikkel er ikke den eneste samler, der er pjattet med superheltefigurer. Hjemme hos Christian i Odense er væggene ikke udsmykket med plakater og malerier som i de fleste danske hjem. Han har i stedet beklædt væggene med superheltefigurer og ’life size’-sværd fra blandt andet Ringenes Herre-filmene. Se hele hans eventyrlige samling i videoen, her.

Hele Andeby er flyttet ind hos Laila og kæresten. Her bugner bogreolerne med Jumbobøger og Anders And-figurer i alskens størrelser. Sågar Laila selv klæder sig i Anders And-øreringe og tøj med Disney-print. Oplev Lailas fantastiske samling i videoen nedenfor.

Læs mere om Laila og hendes samling, her.

Relaterede artikler