Jakobs Warhammer-samling er vokset ud af huset
Video

Jakobs Warhammer-samling er vokset ud af huset

Stine Hansen / Skribent
Stine Hansen / Skribent

Det er ikke kun en lille hobby, at Jakob samler på Warhammer. Han har dedikeret alt sin tid til de små, hjemmemalede figurer. Faktisk har samlingen vokset sig så stor, at der ikke længere er plads til den i samlerværelset. Jakob og hans kone har derfor flyttet Warhammer-hærene ud i en tilbygning, de har lavet kun til hans samling. Se samlingen i videoen ovenfor.

Har du også siddet og malet små Warhammer-figurer og leget krig med dine venner eller stillet dem op i imponerende hære, da du var yngre? Måske er du stadig passioneret og drømmer om, at have et helt værelse fyldt med mange rækker af både dværge, Skaven, Lizardmen eller Bretonnia.

Sådan et rum har 41-årige Jakob Dahl Poulsen i sit hjem. Dog har han gennem de seneste 12 år samlet Warhammer-figurer. Jakob vil dog ikke af med sine soldater. Han har nemlig tidligere kæmpet med stress, nu kæmper han mere med, at de er ved at vokse ud af værelset dedikeret til dem. Samlingen er gennem årene blevet mange penge værd. Han vurderer, at Warhammer-hærenes værdi er på 500.000 kroner.

Du kan møde Jakob fra Holte og se, hvor meget hans forskellige Warhammer-figurer er værd i videoen øverst i artiklen. Du kan også læse med her og blive klogere på, hvilke figurer Jakob har en særlig passion for, og hvad hans kone egentlig synes om samlingen.

Find det på DBA

 1. Warhammer, Warhammer bog - Den Store Guide Til Warhammer Verdenen. På dansk

  Warhammer, Warhammer bog - Den Store Guide Til Warhammer Verdenen. På dansk

  100,00 kr.25-02-2024
 2. Andet, Games Workshop bog - How to Make Wargames Terrain. Idéer til Warhammer og lign.

  Andet, Games Workshop bog - How to Make Wargames Terrain. Idéer til Warhammer og lign.

  150,00 kr.25-02-2024
 3. Warhammer, Warhammer Rule Book

  Warhammer, Warhammer Rule Book

  100,00 kr.25-02-2024
 4. Warhammer, Warhammer bog, The game of fantasy battles

  Warhammer, Warhammer bog, The game of fantasy battles

  200,00 kr.25-02-2024
 5. Warhammer, Warhammer, Sælger hermed en blandet landhandel af div. Warhammer og Lord of the rings fig

  Warhammer, Warhammer, Sælger hermed en blandet landhandel af div. Warhammer og Lord of the rings figurer. Sælges kun samlet. Bud modtages Kun til afhentning.

  2.000,00 kr.25-02-2024
 6. Warhammer, Games workshop Necron

  Warhammer, Games workshop Necron

  1.500,00 kr.25-02-2024

Du kan finde alle annoncer med Warhammer på DBA, her.

Warhammer-figurerne fik Jakob igennem denne livskrise

Selvom Jakob kun er 41 år, har han været ramt af en livsomvæltende krise. Han var for nogle år siden sygemeldt med stress i en længere periode. I den tid fandt han dog noget at bruge tiden på og slappe af med. Warhammer. Ved at male og ordne figurerne kom han ud på den anden side:

- Jeg fandt faktisk rigtig stor glæde i at bruge tid på de her små figurer, fordi man bare kobler hovedet helt af. Jeg kunne mærke helt personligt, at det gav mig en ro, og det gav mig en glæde. Det var den bedste form for terapi, jeg kunne have ønsket mig, fortæller Jakob.

De små Warhammer-figurer er altså ikke bare en passion for Jakob, de har hjulpet ham gennem en krise i hans liv, som mange andre bruger lang tid på at komme over.

LÆS OGSÅ: Disse børnemøbler, legetøj og babyudstyr var der mest rift om på DBA i 2021

Bretonnia-hæren er kun én af mange, Jakob har stående på hylderne i samlerværelset. Han har i alt mere end 6.000 figurer.
Bretonnia-hæren er kun én af mange, Jakob har stående på hylderne i samlerværelset. Han har i alt mere end 6.000 figurer.
Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på julie.schoen(snabel-a)schibsted.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Jakob har ikke bare samlet på Warhammer-figurer. Han samler også på bøger og magasiner, og de fylder nærmest lige så meget som de tusindvis af figurer.
Jakob har ikke bare samlet på Warhammer-figurer. Han samler også på bøger og magasiner, og de fylder nærmest lige så meget som de tusindvis af figurer.

Så stor er samlingen

I Jakobs hus findes et værelse, hvor interessen for Warhammer har fået frit spil. I høje vitrineskabe står den enorme samling af hære, som Jakob har malet, sirligt udstillet, som hvis man kom ind på et museum. Der er så mange, at det ville tage mange timer at nærstudere alle de forskellige soldater.

- Jeg vil tro, jeg har mellem 6.000 til 10.000 figurer i metal. Og så har jeg væsentligt flere i plastik, fortæller Jakob.

Samlingen indeholder ikke bare figurer og hære. Jakob har også samlet stakkevis af bøger fra Warhammer-universet. Samlerværelset gemmer på komplette samlinger af både tredje og fjerde edition af Warhammer-bøgerne.

Jakobs små soldater er gennem årene blevet til så mange, at det ikke er nok med udstillingsværelset, hvor figurerne og bøgerne befinder sig i skabene. Derfor er Jakob og hans kone nu i gang med at få lavet en tilbygning til huset i Holte, hvor der er ekstra meget plads til de mange plastik- og metalfigurer. I tilbygningen skal samlingen ikke bare udstilles. I midten af rummet skal der stå et bord, som Jakob og hans venner kan spille Warhammer ved.

LÆS OGSÅ: Disse Heroclix-objekter er steget i værdi

Jakob har 30 kufferter fyldt med Warhammer-figurer i metal. Han vurderer, at hver kuffert er er mellem 5.000 og 10.000 kroner værd.
Jakob har 30 kufferter fyldt med Warhammer-figurer i metal. Han vurderer, at hver kuffert er er mellem 5.000 og 10.000 kroner værd.

Det synes Jakobs kone om samlingen

Jakobs kone, Elvira, har accepteret, at han samler på de små figurer. Det var faktisk hendes idé at lave tilbygningen på huset, hvor den enorme samling skal stå. Selvom bygningen ikke er færdig endnu, er størstedelen af samlingen allerede flyttet derud. 

Om samlingens størrelse siger Jakob:

- Det er…

- Helt skørt, afslutter Elvira grinende.

- Jeg synes faktisk, det er rigtig dejligt, at Jakob har en passion og noget han går op i, fortæller Elvira.

Det er ikke kun Jakobs kone, der har en holdning til samlingen. Også parrets datter ser med store øjne på de mange figurer i samler-værelset.

- Vi har også små pilfingre. Flere gange har jeg set min datter komme ind i samlerrummet og sige ”hvad er det”. Så har jeg svaret ”Det er fars dukker, og så skal vi ud herfra”, fortæller Jakob med et smil.

LÆS OGSÅ: Disse motorcykler var der mest rift om i 2021

Dværgene er dem, Jakob altid har været mest passioneret omkring. Derfor er det også dem, han fremhæver som nogle af dem, han synes bedst om i den enorme samling.
Dværgene er dem, Jakob altid har været mest passioneret omkring. Derfor er det også dem, han fremhæver som nogle af dem, han synes bedst om i den enorme samling.

Denne figur har vundet Jakobs kærlighed gennem alle årene

Der er en helt særlig type figur, Jakob ikke kan få øjnene fra, når han træder ind i et rum med Warhammer. Det er en figur, han i en tidlig alder kastede sin kærlighed efter, og som han siden dengang har erhvervet sig mange, mange flere af.

Det er også den figur, han klædte sig ud som, da han for år tilbage spillede rollespil.

Det er dværgen, der får en stor del af pladsen i Jakobs Warhammer-værelse. De fylder en stor del, af de mange hære, der står i samlerværelset. Dog er skabene også fyldt med de mange andre hære, Jakob gennem årene har malet.

- Af en eller anden grund har det altid været dværgen, der har tiltalt mig, fortæller Jakob.

Passionen for dværge kommer fra filmen ’Willow’ fra 1988, som handler om drengen Willow Ufgood, som tager ud på et storslået eventyr for at besejre den onde dronning, der har herredømmet.

Jakob er dog ikke så glad for at udpege sine yndlings, så han springer hurtigt videre til også at fremhæve sine andre hære i samlerværelset til at være nogle, han synes godt om.

Find det på DBA

 1. Warhammer 40,000 paperbacks, Ian Watson, genre: science fiction, Warhammer 40,000 paperbacks, bugte

  Warhammer 40,000 paperbacks, Ian Watson, genre: science fiction, Warhammer 40,000 paperbacks, bugte men i fin stand. 150,- Per bog Titler: Space Marine Inquisitor Bøgerne kan afhentes på Vesterbro, Kø

  150,00 kr.25-02-2024
 2. Warhammer 40,000 paperbacks, Rob Sanders, genre: science fiction, Warhammer 40,000 paperbacks, af Ro

  Warhammer 40,000 paperbacks, Rob Sanders, genre: science fiction, Warhammer 40,000 paperbacks, af Rob Sanders. Bøgerne er brugte, men i okay stand. 1 for 40,- eller begge for 70,- Titler: Redemption C

  40,00 kr.25-02-2024
 3. The Eisenhorn Trilogy, Dan Abnett, genre: science fiction, The Eisenhorn Trilogy, Warhammer 40,000 p

  The Eisenhorn Trilogy, Dan Abnett, genre: science fiction, The Eisenhorn Trilogy, Warhammer 40,000 paperbacks Brugt, men i okay stand. 1 for 50,- eller alle 4 for 150,- Titler: Xenos Malleus Hereticus

  50,00 kr.25-02-2024
 4. Gaunts Ghosts, Dan Abnett, genre: science fiction, Gaunts Ghosts, Warhammer 40,000 hardback. Brugt,

  Gaunts Ghosts, Dan Abnett, genre: science fiction, Gaunts Ghosts, Warhammer 40,000 hardback. Brugt, i fin stan, men med en skramme bag på, ses på billede. Bogen kan afhentes på Vesterbro, København,

  175,00 kr.25-02-2024
 5. Space Marine Battles, Warhammer 40,000, Sarah Cawkwell, Andy Hoare, Ben Counter, genre: science fict

  Space Marine Battles, Warhammer 40,000, Sarah Cawkwell, Andy Hoare, Ben Counter, genre: science fiction, Space Marine Battles paperbacks, brugt men i okay stand. 1 for 50,- eller alle tre for 130,- Ti

  50,00 kr.25-02-2024
 6. The Horus Heresy, Warhammer 40,000, Dan Abnett, genre: science fiction, The Horus Heresy, paperbacks

  The Horus Heresy, Warhammer 40,000, Dan Abnett, genre: science fiction, The Horus Heresy, paperbacks Bøgerne er brugte, men i okay stand 1 for 35,- eller 4 for 100,- Titler: Horus rising False gods Ga

  35,00 kr.25-02-2024

Du kan finde alle Warhammer-bøger til salg på DBA, her.

Hvis du ikke har fået nok af figurer, hære og andre objekter indenfor det fantastiske univers, skal du måske læse med i artiklen og se videoen om Jacob, der samler på Star Wars-objekter. Der er altid mere fra Star Wars-universet at samle på, men han har allerede fået samlet omkring 4.000 lyssværd, rumskibe, figurer og masker sammen.

Det er populært som aldrig før at samle på kort fra barndommen. Både Pokémon- og Magic-kort boomer lige nu. Rigtig mange sælger ud af deres gamle Magic-kort på DBA, og det kommer 42-årige Pelle til gode. Han køber nemlig Magic-kort i stort antal. Samlingen er blevet så stor og så værdifuld, at den er blevet hans pensionsopsparing. Du kan se samlingen i videoen herunder.

 

Du kan læse mere om den enorme samling i artiklen, her.

Relaterede artikler