Mød en samler: Mads samler på alle de videospil, du havde som barn
VideoBørn

Mød en samler: Mads samler på alle de videospil, du havde som barn

DBA Guide
DBA Guide

Har du også siddet og kigget din storebror over skulderen, mens han spillede på sin Nintendo, da du var barn, og det eneste du glædede dig til, var at han tabte, så det blev din tur? Kom med en tur tilbage i tiden og få genkaldt alle dine minder med Nintedoen i hånden, når vi tager et kig på 32-årige Mads’ gigantiske samling af nye og gamle videospil. Du kan også se samlingen i videoen ovenfor.

Hvis du hører til en af dem, der gennem din barndom spillede diverse videospil på Nintendo, Playstation eller en anden konsol, har du sikkert også hjulpet Mario med at redde prinsessen i sikkerhed.

Mads’ samling indeholder helt sikkert de spil, du spillede som barn. Så hvis du vil en tur ned ad barndommens hyggelige spillegade, kan du læse med her. Vi lover, at du både møder gamle kendinge, og du bliver klogere på hvilket spil, der var Mads’ første, hvorfor han er så betaget af videospil, og hvad der får et spil til at stige i værdi.

Find det på DBA

 1. New Super Mario Bros, Nintendo Wii, 
Fungere Perfekt 100%
- Meget fin velholdt stand
- i org æske
-U

  New Super Mario Bros, Nintendo Wii, Fungere Perfekt 100% - Meget fin velholdt stand - i org æske -Uden manual. Kan hentes på min adresse eller sendes med: GLS / DAO (+40kr) Betaling: KUN MobilePay

  250,00 kr.21-06-2024
 2. Super Mario Galaxy 2, Nintendo Wii, 

Fungere Perfekt 100%
- Meget fin velholdt stand
- i org æske

  Super Mario Galaxy 2, Nintendo Wii, Fungere Perfekt 100% - Meget fin velholdt stand - i org æske Kan hentes på min adresse eller sendes med: GLS / DAO (+40kr) Betaling: KUN MobilePay eller kontant

  195,00 kr.21-06-2024
 3. Super Mario Galaxy, Nintendo Wii, Komplet med manual

Kan sendes med:
DAO for 42 kr.
GLS for 44 kr.

  Super Mario Galaxy, Nintendo Wii, Komplet med manual Kan sendes med: DAO for 42 kr. GLS for 44 kr.

  175,00 kr.21-06-2024
 4. NES - Super Mario Bros., NES

  NES - Super Mario Bros., NES

  200,00 kr.21-06-2024
 5. New Super Mario Bros, Nintendo DS, Fungere Perfekt 100%

- Meget fin velholdt stand
-Komplet med man

  New Super Mario Bros, Nintendo DS, Fungere Perfekt 100% - Meget fin velholdt stand -Komplet med manual. Kan spilles på: Nintendo Wii Nintendo Wii U Kan hentes på min adresse eller sendes med: GLS

  150,00 kr.20-06-2024
 6. Blandet, Nintendo DS, 12 stk forskellige spil til Nintendo DS, bl.a. Super Mario, Ice Age 3, Garfiel

  Blandet, Nintendo DS, 12 stk forskellige spil til Nintendo DS, bl.a. Super Mario, Ice Age 3, Garfield, Star Wars og Journey to the center of Earth og mange andre. Kun samlet salg og forsendelse.

  250,00 kr.20-06-2024

Se alle Super Mario-spil på DBA her.

Så mange videospil har Mads i sin samling

I hver en skuffe og på hver en hylde i Mads’ hjem findes æsker med gamle videospil, fra da Mads selv var barn. Han har brugt så meget tid på at samle spil og spillekonsoller sammen, at hans samling nu er oppe på over 2.000 spil til hele 12 forskellige spilsystemer.

Det hele begyndte, da Mads som syv-otte-årig købte sit første spil. Siden da har han spillet utallige videospil på forskellige spillekonsoller. Han er så besat af videospillene, at han har gjort det til sin levevej. Mads sælger og køber ikke kun gamle videospil i sin fritid, han gør det også på sit arbejde, hvor han kombinerer sin hobby med også at sælge nye spil til andre spilelskere.

LÆS OGSÅ:  Martin har bygget sit eget gaming-setup af brugte dele.

Vidste du, at Nintendo Gameboy-konsollen findes i 38 forskellige farver og editions?
Vidste du, at Nintendo Gameboy-konsollen findes i 38 forskellige farver og editions?

Dette gjorde Mads for at få fingrene i sit første spil

Det første spil fik Mads næsten fingrene i på egen hånd. Mads fortæller, at han selv sparede op til det meste af spillet, men måtte låne de sidste penge af sin far, fordi han ikke kunne vente med at få fat i spillet.

- Jeg lånte de sidste penge af min far, fordi jeg ikke kunne vente med at få spillet, til det blev jul, fortæller Mads.

Det er for Mads et helt særligt spil, som han stadig husker den dag i dag. Det er et Sonic-spil til Sega Master System. Hvis der ikke lige ringer en klokke, så er det altså det japanske spil, hvor det blå pindsvin ved navn Sonic løber sig gennem utallige baner og samler guldringe.

LÆS OGSÅ: Lasse sælger ud af sin kæmpe samling af amerikanske nummerplader.

Sonic-spillet var Mads’ første spil.
Sonic-spillet var Mads’ første spil.
Samlerne: Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Der findes mere end 40 forskellige karakterer i Super Mario-universet.
Der findes mere end 40 forskellige karakterer i Super Mario-universet.

Dette spil har Mads brugt flest timer på

Sonic er dog ikke Mads’ yndlingsspil. Det er derimod den velkendte figur Mario, der har givet Mads flest gode øjeblikke. Spillet Super Mario 64 til Nintendo 64 er over 20 år gammelt, og Mads har spillet det en hel del gange.

- Det her spil har jeg bare spillet så meget, at jeg simpelthen har det indgroet i min hjerne og i mine fingre, fortæller Mads.

Det er dog ikke alle spil i samlingen han endnu har prøvet sig an med. Derfor tror Mads heller ikke, at han er færdig med videospil om 10 år. Samtidig er videospil hans store interesse, og det stiller han ikke bare på hylden.

- Jeg har så mange spil, at hvis jeg skal nå at spille dem alle sammen, bliver jeg jo nødt til at have mere end 10 år til at komme igennem dem, siger Mads.

Mads har så mange videospil, at han må opbevare mange af dem i sit kælderrum.
Mads har så mange videospil, at han må opbevare mange af dem i sit kælderrum.

Det giver et gammelt spil høj værdi

Til daglig arbejder Mads med at købe og sælge videospil. Derfor har han et godt kendskab til, hvad spillene er værd. Han har dog et lille tip til, hvad der får et videospil til at stige i værdi:

- Når man har papæsken, stiger værdien ret meget, fordi æskerne er det, der er sværest at få fat i, fortæller Mads, mens han viser sit mest værdifulde spil frem

Det dyreste spil i den store samling er spillet Mister Gimmick til den første Nintendo. I spillet styrer spilleren en lille grøn japansk youkai, som er en figur fra den japanske kultur. Men det er altså ikke selve spillet, men den originale indpakning, der øger spillets værdi.

Find det på DBA

 1. Tintin, Asterix - videospil, anden genre, 2 spil sælges:
---
1.
- Tintins oplevelser i Soltemplet er

  Tintin, Asterix - videospil, anden genre, 2 spil sælges: --- 1. - Tintins oplevelser i Soltemplet er et videospil baseret på de Syv Krystalkugler og Soltemplet fra tegneserien “The Adventures of Tinti

  65,00 kr.19-06-2024
 2. Sony - Playstation 2 (PS2) - Videospil (23) - I original æske

  Sony - Playstation 2 (PS2) - Videospil (23) - I original æske

  Sony - Playstation 2 (PS2) - Videospil (23) - I or, Klik på den røde "gå til varen" knap, for at købe eller byde på denne vare. Den samlede pris vil blive vist inden du afgiver dit bud. Om Catawiki

  745,00 kr.14-06-2024
 3. Atari - 2600 - Assault (Bomb) - Videospil

  Atari - 2600 - Assault (Bomb) - Videospil

  Atari - 2600 - Assault (Bomb) - Videospil, Klik på den røde "gå til varen" knap, for at købe eller byde på denne vare. Den samlede pris vil blive vist inden du afgiver dit bud. Om Catawiki Catawiki

  745,00 kr.14-06-2024
 4. Sony - Resident Evil 4 Chainsaw Controller - PlayStation 2 - Videospil (1)

  Sony - Resident Evil 4 Chainsaw Controller - PlayStation 2 - Videospil (1)

  Sony - Resident Evil 4 Chainsaw Controller - PlayS, Klik på den røde "gå til varen" knap, for at købe eller byde på denne vare. Den samlede pris vil blive vist inden du afgiver dit bud. Om Catawiki

  2.980,00 kr.14-06-2024
 5. Sony PS2 - Manhunt 2 - Rare - Videospil (1) - I original æske

  Sony PS2 - Manhunt 2 - Rare - Videospil (1) - I original æske

  Sony PS2 - Manhunt 2 - Rare - Videospil (1) - I or, Klik på den røde "gå til varen" knap, for at købe eller byde på denne vare. Den samlede pris vil blive vist inden du afgiver dit bud. Om Catawiki

  373,00 kr.14-06-2024
 6. ⭐️- Wii: Skylanders Trap Team - KØB 4 BETAL FOR 3

  ⭐️- Wii: Skylanders Trap Team - KØB 4 BETAL FOR 3

  Skylanders Trap Team, Nintendo Wii, adventure, VIL DU KØBE - KLIK PÅ "SKRIV" SE ALLE MINE Wii SPIL - KLIK PÅ "GÅ TIL VAREN" ____________________________________________________ Spillet

  58,00 kr.17-02-2024

Hvis du ligesom Mads også er vild med videospil, finder du her annoncer med videospil på DBA.

Synes du også, det er spændende at få et indblik i samlinger, der er vokset gennem et helt liv? Her kan du møde Jens Ove, der siden, han var 15 år gammel, har samlet på reklamer fra de største brands i hele verden. Hans samling består i dag af både skilte, figurer og andre objekter.

Hvis du er mere til superhelte, kan du møde Christian, hvis hjem er fyldt med superhelte i alle afskygninger. Hos ham finder du både ikoniske filmrekvisitter og figurer af superheltene fra film og tegneserier. Se samlingen her, hvor du også kan se, hvor meget nogle af hans samleobjekter er steget i værdi.

Relaterede artikler