Mød en samler: Mads samler på alle de videospil, du havde som barn
VideoBørn

Mød en samler: Mads samler på alle de videospil, du havde som barn

DBA Guide
DBA Guide

Har du også siddet og kigget din storebror over skulderen, mens han spillede på sin Nintendo, da du var barn, og det eneste du glædede dig til, var at han tabte, så det blev din tur? Kom med en tur tilbage i tiden og få genkaldt alle dine minder med Nintedoen i hånden, når vi tager et kig på 32-årige Mads’ gigantiske samling af nye og gamle videospil. Du kan også se samlingen i videoen ovenfor.

Hvis du hører til en af dem, der gennem din barndom spillede diverse videospil på Nintendo, Playstation eller en anden konsol, har du sikkert også hjulpet Mario med at redde prinsessen i sikkerhed.

Mads’ samling indeholder helt sikkert de spil, du spillede som barn. Så hvis du vil en tur ned ad barndommens hyggelige spillegade, kan du læse med her. Vi lover, at du både møder gamle kendinge, og du bliver klogere på hvilket spil, der var Mads’ første, hvorfor han er så betaget af videospil, og hvad der får et spil til at stige i værdi.

Find det på DBA

 1. Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, Gameboy, Renset og testet 100% i orden og originalt

Spillets in

  Super Mario Land 2: 6 Golden Coins, Gameboy, Renset og testet 100% i orden og originalt Spillets interne batteri holder ligeledes strøm, så dine spil bliver gemt Kan sendes mod betaling af porto Al

  125,00 kr.24-09-2023
 2. Super Mario Land 3: Wario Land, Gameboy, Renset og testet 100% i orden og originalt

Spillets intern

  Super Mario Land 3: Wario Land, Gameboy, Renset og testet 100% i orden og originalt Spillets interne batteri holder ligeledes strøm, så dine spil bliver gemt Kan sendes mod betaling af porto Alm br

  100,00 kr.24-09-2023
 3. Super Mario 3D world, Nintendo Switch, Super Mario 3D world + Bowser’s fury. Kun prøvet 1 times tid.

  Super Mario 3D world, Nintendo Switch, Super Mario 3D world + Bowser’s fury. Kun prøvet 1 times tid. 300 kr. det kan hentes i Klarup eller sendes.

  300,00 kr.24-09-2023
 4. Super Mario 64, N64, action, + fragt+40kr

  Super Mario 64, N64, action, + fragt+40kr

  110,00 kr.24-09-2023
 5. Super Mario 64, N64, I generel god stand. 
Kasse med lille revne i et hjørne.
Manualen er pæn.

  Super Mario 64, N64, I generel god stand. Kasse med lille revne i et hjørne. Manualen er pæn.

  700,00 kr.24-09-2023
 6. Mew super Mario bros Wii , Nintendo Wii, Super Mario bros.

  Mew super Mario bros Wii , Nintendo Wii, Super Mario bros.

  200,00 kr.24-09-2023

Se alle Super Mario-spil på DBA her.

Så mange videospil har Mads i sin samling

I hver en skuffe og på hver en hylde i Mads’ hjem findes æsker med gamle videospil, fra da Mads selv var barn. Han har brugt så meget tid på at samle spil og spillekonsoller sammen, at hans samling nu er oppe på over 2.000 spil til hele 12 forskellige spilsystemer.

Det hele begyndte, da Mads som syv-otte-årig købte sit første spil. Siden da har han spillet utallige videospil på forskellige spillekonsoller. Han er så besat af videospillene, at han har gjort det til sin levevej. Mads sælger og køber ikke kun gamle videospil i sin fritid, han gør det også på sit arbejde, hvor han kombinerer sin hobby med også at sælge nye spil til andre spilelskere.

LÆS OGSÅ:  Martin har bygget sit eget gaming-setup af brugte dele.

Vidste du, at Nintendo Gameboy-konsollen findes i 38 forskellige farver og editions?
Vidste du, at Nintendo Gameboy-konsollen findes i 38 forskellige farver og editions?

Dette gjorde Mads for at få fingrene i sit første spil

Det første spil fik Mads næsten fingrene i på egen hånd. Mads fortæller, at han selv sparede op til det meste af spillet, men måtte låne de sidste penge af sin far, fordi han ikke kunne vente med at få fat i spillet.

- Jeg lånte de sidste penge af min far, fordi jeg ikke kunne vente med at få spillet, til det blev jul, fortæller Mads.

Det er for Mads et helt særligt spil, som han stadig husker den dag i dag. Det er et Sonic-spil til Sega Master System. Hvis der ikke lige ringer en klokke, så er det altså det japanske spil, hvor det blå pindsvin ved navn Sonic løber sig gennem utallige baner og samler guldringe.

LÆS OGSÅ: Lasse sælger ud af sin kæmpe samling af amerikanske nummerplader.

Sonic-spillet var Mads’ første spil.
Sonic-spillet var Mads’ første spil.
Samlerne: Må vi besøge dig og din store samling?
Hvis du samler på noget, som du er klar på at vise frem for os, så tøv ikke med at skrive til os på dbaguide@ebay.com. Så kan det være, det er dig og din samling, vi besøger næste gang.
Der findes mere end 40 forskellige karakterer i Super Mario-universet.
Der findes mere end 40 forskellige karakterer i Super Mario-universet.

Dette spil har Mads brugt flest timer på

Sonic er dog ikke Mads’ yndlingsspil. Det er derimod den velkendte figur Mario, der har givet Mads flest gode øjeblikke. Spillet Super Mario 64 til Nintendo 64 er over 20 år gammelt, og Mads har spillet det en hel del gange.

- Det her spil har jeg bare spillet så meget, at jeg simpelthen har det indgroet i min hjerne og i mine fingre, fortæller Mads.

Det er dog ikke alle spil i samlingen han endnu har prøvet sig an med. Derfor tror Mads heller ikke, at han er færdig med videospil om 10 år. Samtidig er videospil hans store interesse, og det stiller han ikke bare på hylden.

- Jeg har så mange spil, at hvis jeg skal nå at spille dem alle sammen, bliver jeg jo nødt til at have mere end 10 år til at komme igennem dem, siger Mads.

Mads har så mange videospil, at han må opbevare mange af dem i sit kælderrum.
Mads har så mange videospil, at han må opbevare mange af dem i sit kælderrum.

Det giver et gammelt spil høj værdi

Til daglig arbejder Mads med at købe og sælge videospil. Derfor har han et godt kendskab til, hvad spillene er værd. Han har dog et lille tip til, hvad der får et videospil til at stige i værdi:

- Når man har papæsken, stiger værdien ret meget, fordi æskerne er det, der er sværest at få fat i, fortæller Mads, mens han viser sit mest værdifulde spil frem

Det dyreste spil i den store samling er spillet Mister Gimmick til den første Nintendo. I spillet styrer spilleren en lille grøn japansk youkai, som er en figur fra den japanske kultur. Men det er altså ikke selve spillet, men den originale indpakning, der øger spillets værdi.

Find det på DBA

 1. F1 23 (PS5)

  F1 23 (PS5)

  F1 23 (PS5), PS5, Vær den sidste til at bremse I EA SPORTS F1 23, det officielle videospil for 2023 FIA Formel 1 Verdensmesterskabet. Stand:

  539,00 kr.07-08-2023
 2. Mafia II, PS3, action, Mafia II er et third person action-adventure videospil og er fortsættelsen ti

  Mafia II, PS3, action, Mafia II er et third person action-adventure videospil og er fortsættelsen til Mafia. Det er udviklet af 2K Czech, som tidliger var kendt som Illusion Softworks, spillet er udgi

  99,00 kr.20-09-2023
 3. Blandet omgang videospil - PlayStation og Nintend, anden playstation, anden genre, Jeg sælger denne

  Blandet omgang videospil - PlayStation og Nintend, anden playstation, anden genre, Jeg sælger denne blandede landhandel af forskellige videospil. 2 stk guitar Hero til PlayStation 3 2 stk assassins C

  175,00 kr.06-09-2023
 4. RG405M Emulator, action, RG405M videospil konsol. 

Kan emulate alle game spil helt fra klassiske PC

  RG405M Emulator, action, RG405M videospil konsol. Kan emulate alle game spil helt fra klassiske PC spil til NES og frem til PS2 eller GameCube. Meget nem at bruge. Skulle det ønskes kan jeg installe

  1.300,00 kr.05-09-2023
 5. FIFA 18, PS4, simulation, Fodboldsimuleringsvideospil i FIFAs serie af videospil, udviklet og udgive

  FIFA 18, PS4, simulation, Fodboldsimuleringsvideospil i FIFAs serie af videospil, udviklet og udgivet af Electronic Arts og blev udgivet globalt i 2017. Det er den 25. udgivelse i FIFA-serien.

  150,00 kr.04-09-2023
 6. The SIMS (Platinum), PS2, simulation, Fra 2000.
The Sims er en serie af livssimulerings videospil ud

  The SIMS (Platinum), PS2, simulation, Fra 2000. The Sims er en serie af livssimulerings videospil udviklet af Maxis og udgivet af Electronic Arts. Der er solgt næsten 200 millioner eksemplarer på verd

  55,00 kr.04-09-2023

Hvis du ligesom Mads også er vild med videospil, finder du her annoncer med videospil på DBA.

Synes du også, det er spændende at få et indblik i samlinger, der er vokset gennem et helt liv? Her kan du møde Jens Ove, der siden, han var 15 år gammel, har samlet på reklamer fra de største brands i hele verden. Hans samling består i dag af både skilte, figurer og andre objekter.

Hvis du er mere til superhelte, kan du møde Christian, hvis hjem er fyldt med superhelte i alle afskygninger. Hos ham finder du både ikoniske filmrekvisitter og figurer af superheltene fra film og tegneserier. Se samlingen her, hvor du også kan se, hvor meget nogle af hans samleobjekter er steget i værdi.

Relaterede artikler