LISTE: Disse gamle kaffedåser er steget i værdi
Video

LISTE: Disse gamle kaffedåser er steget i værdi

Astrid
Astrid

Kan det virkelig passe, at gamle kaffedåser kan have andet end affektionsværdi? Det er god nok. De rustne dåser kan tilmed være flere tusinde kroner værd. Læs med her, hvor vi guider til, hvilke kaffedåser du kan score kassen på.

Du vil sikkert finde en kaffedåse eller to i de fleste danske hjem. De ser måske ikke ud af meget de gamle, rustne dåser – men de kan være flere tusinde kroner værd.

Vi har allieret os med den 39-årige kaffedåse-samler Anne-Mette Mølholm. Samlingen, der har hjemme i Grumstrup, består af intet mindre end 951 forskellige, danske kaffedåser. Dåserne har Anne-Mette og hendes mand samlet på blot 6 år.

Med den store samling af kaffedåser, følger lidt af en ekspertviden. I denne artikel guider vi med hjælp fra Anne-Mette til, hvilke gamle kaffedåser du med store fortjeneste kan sælge. Læs med her.

Så meget mere søges der efter kaffedåser på DBA:

- 93 % flere søgninger i september 2023 i forhold til september 2022

- 27 % flere søgninger i august 2023 i forhold til august 2022.

- 101 % flere søgninger i juli 2023 i forhold til juli 2022

Kilde: DBA

Find kaffedåser på DBA:

 1. Dåser, Irma kaffedåse, Blå/sølv/hvid
Fin stand
Afhentes i Birkerød- alternativt i nærheden af Nørrep

  Dåser, Irma kaffedåse, Blå/sølv/hvid Fin stand Afhentes i Birkerød- alternativt i nærheden af Nørreport station. Kan evt. sendes på købers regning og risiko.

  250,00 kr.28-11-2023
 2. Andre samleobjekter, KAFFEDÅSE, FANTASTISK FLOT, STOR GAMMEL KAFFEDÅSE FRA
NORDISK KAFFE-IMPORT
HØJD

  Andre samleobjekter, KAFFEDÅSE, FANTASTISK FLOT, STOR GAMMEL KAFFEDÅSE FRA NORDISK KAFFE-IMPORT HØJDE 33 CM, DIAMETER 24 CM SÆLGES

  950,00 kr.29-09-2023
 3. Dåser, Tingleff kaffedåse. God stand, men med præg af alder.

  Dåser, Tingleff kaffedåse. God stand, men med præg af alder.

  85,00 kr.27-11-2023
 4. Dåser, Kaffe dåser, To ældre/gamle/retro kaffe dåser. 

Poulsens Kaffe / Slagelse kafferisteri dåsen

  Dåser, Kaffe dåser, To ældre/gamle/retro kaffe dåser. Poulsens Kaffe / Slagelse kafferisteri dåsen har patina, frisk malet Gevalia kaffe dåsen er i meget pæn stand. Sælges samlet til 150kr eller ko

  150,00 kr.26-11-2023
 5. Dåser, Engelske Dåser, To smukke og unikke ældre otte-kantede engelske dåser, i pæn stand. 

Den ene

  Dåser, Engelske Dåser, To smukke og unikke ældre otte-kantede engelske dåser, i pæn stand. Den ene er rød med et motiv af blomster og den anden står der “Better Betty Butter Biscuits” på. I bunden a

  150,00 kr.26-11-2023
 6. Dåser, Cirkel Kaffedåse, Kaffedåse, retro, med patina, og inkl. kaffe-måle-ske.
Højde: 20,5 cm.
Bred

  Dåser, Cirkel Kaffedåse, Kaffedåse, retro, med patina, og inkl. kaffe-måle-ske. Højde: 20,5 cm. Bredde: 11 og 9 cm. Der er tekst i bunden med oplysninger om Cirkel Kaffens oprindelse, dyrkning m.m. K

  65,00 kr.26-11-2023

Lige nu er der 412 kaffedåser til salg på DBA. Se dem alle her

’Vi er blevet tilbudt 20.000 kroner for denne kaffedåse’

Blandt Anne-Mettes 951 kaffedåser findes en dåse, der er en smule mere værd end de øvrige. Udadtil ser den ikke ud af meget, men dens sjældenhed har gjort den enormt eftertragtet.

Den værdifulde dåse er af mærket Cirkel Kaffe og indholdet fra ny koffeinfri-kaffe. I dag er dåsen tom og rusten, men dens værdi er kun steget.

Dåsen anskaffede Anne-Mette sig på et loppemarked for blot 100 kroner. Sidenhen er Anne-Mette og hendes mand dog blevet tilbudt op mod 20.000 kroner for dåsen. Som den samler Anne-Mette er, har hun selvfølgelig ikke skilt sig af med dåsen.

LÆS OGSÅ: Genbrugsgaver – Freja har fået disse brugte ting i gave

Anne-Mette har tilmed flere udgaver af den hammer dyre Cirkel Kaffe-dåse, men som den samler hun er, vil hun ikke sælge.
Anne-Mette har tilmed flere udgaver af den hammer dyre Cirkel Kaffe-dåse, men som den samler hun er, vil hun ikke sælge.

Nogle gange er det størrelsen, der tæller

Anne-Mettes kaffedåse-samling indeholder både store, små, bulede og runde kaffedåser. Blandt de største dåser i samlingen er den blå kaffedåse fra Slagelse Kafferisteri. På den iøjnefaldende, lyseblå dåse, står der med stor guld bogstaver ’Superfin kaffe’.

- Den er meget eftertragtet, fordi den er rigtig flot i farverne. Den kan godt opnå nogle vanvittige priser, fortæller Anne-Mette.

Dåsen anskaffede Anne-Mette for 1.400 kroner. Selvom dåsen var en af de mere bekostelige, viser det sig alligevel at være en god investering. Anne-Mette vurderer nemlig, at den har en værdi på cirka 3.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Disse gamle mønter er steget i værdi

Selvom dine gamle kaffedåser er ridsede og rustne, kan de stadig være mange penge værd.
Selvom dine gamle kaffedåser er ridsede og rustne, kan de stadig være mange penge værd.

Om kaffedåse-søgninger på DBA:

Disse DBA-brugere søger mest efter kaffedåser på DBA:
- 3 gange så mange mænd som kvinder søger efter kaffedåser.
- Det er især folk i alderen 50-59 år.

Her bor dem, der søger mest på ’kaffedåse’ på DBA:
- Slagelse
- Aalborg
- Galten
- Skals
- Kbh S
- Helsingør
- Kbh N
- Haderslev
- Varde
- Grevinge
- Kbh Ø
- Farum
- Kbh K
- Valby

DBAs dyreste kaffedåse

DBA gemmer på kaffedåser i alle prisklasser – nogle dyrere end andre. Selvom DBAs dyreste kaffedåse ikke er lige så bekostelig som dåserne i Anne-Mettes samling, er det nok alligevel de færreste, der vil købe SÅ dyr en kaffebeholder.

DBAs dyreste kaffedåse er i skrivende stund en Falle Uldall-dåse. Den bekostelige dåse er designet af Cathrine Holm Lotus, der står bag mange designes med det karakteristiske mønster.

Den – ifølge sælger – sjældne kaffedåse sælges kaffedåse sælges for 2.300 kroner. Hvis du synes. det er lige i overkanten, og du sagtens kan undvære et låg, kan du anskaffe dig den orange dåse for blot 1.300 kroner. Du kan finde DBAs dyreste kaffedåse her, såfremt den stadig er til salg.

Synes du, det er fjollet at bruge så mange penge på kaffeopbevaring, kan du her finde 132 dåser til under 50 kroner.

En kaffedåse, som i skrivende stund sælges for 2.500 kroner på DBA.
En kaffedåse, som i skrivende stund sælges for 2.500 kroner på DBA.
Endnu en kostbar kaffedåse til salg på DBA i skrivende stund.
Endnu en kostbar kaffedåse til salg på DBA i skrivende stund.

Find kaffekopper på DBA:

 1. Porcelæn, Kaffekop, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen, Musselmalet Halvblonde
Kaffekop 756

2 stk,

  Porcelæn, Kaffekop, Royal Copenhagen, Royal Copenhagen, Musselmalet Halvblonde Kaffekop 756 2 stk, 225kr

  225,00 kr.29-11-2023
 2. Porcelæn, Kaffekop m underkop , Ostindia, Kaffekop med underkop fra det Kongelige svenske porcelæn R

  Porcelæn, Kaffekop m underkop , Ostindia, Kaffekop med underkop fra det Kongelige svenske porcelæn Rörstrand Underkop er 14 cm i diameter Kaffekop 7 cm høj Har 7 sæt tilbage. Som nyt. Kr. 100 pr. sæt

  100,00 kr.29-11-2023
 3. Porcelæn, Kaffekop + under + kage, Firkløveren, 

Flot kaffekop med under + kage ... kop er 7 cm. hø

  Porcelæn, Kaffekop + under + kage, Firkløveren, Flot kaffekop med under + kage ... kop er 7 cm. høj , under er 13 cm. i dia. og kage er 17 cm. i dia. Stellet er fra FIRKLØVEREN og CARL VON LINNE` ha

  85,00 kr.29-11-2023
 4. Porcelæn, Kaffekop m underkop og kagetallerken, Ostindia, Kaffekop med underkop og kagetallerken fra

  Porcelæn, Kaffekop m underkop og kagetallerken, Ostindia, Kaffekop med underkop og kagetallerken fra det Kongelige svenske porcelæn Rörstrand Underkop er 14 cm i diameter Kaffekop 7 cm høj Kagetallerk

  150,00 kr.29-11-2023
 5. Porcelæn, 3 Halvblonde 656 store kopper Kontor, Musselmalet Kongelig og Bing og Grøndahl, Musselmal

  Porcelæn, 3 Halvblonde 656 store kopper Kontor, Musselmalet Kongelig og Bing og Grøndahl, Musselmalet Halvblonde Kongelig og B Grøndahl fra 150.00 pr sæt 3 Halvblonde 656 store kopper Kontor eller T

  150,00 kr.29-11-2023
 6. Noblesse

Lille kaffekop

  Noblesse Lille kaffekop

  Porcelæn, Noblesse Lille kaffekop, Noblesse Lille kaffekop, Royal Copenhagen Noblesse, lille kaffekop med underkop. Designet af Niels Refsgaard og Erik Reiff i 1982. Dekorationsnummer 112/15148.

  100,00 kr.08-03-2023

Kaffedåser er ikke de eneste overraskende værdifulde ting, du kan have liggende derhjemme. Gamle viskelædere kan bogstaveligt talt være guld værd i dag. I videoen her guider viskelæder-samleren Stine til, hvilke viskelædere du kan score kassen på.

De to cykelglade herrer, Peter og Frans, kan ikke få nok af retro jernheste. I videoen nedenfor kan du få et eksklusivt kig på deres store samling af farverige racercykler.

Læs mere om Peter, Frans og deres cykel-samling, her.

Relaterede artikler