LISTE: Disse floatpenne er værdifulde
VideoBørn

LISTE: Disse floatpenne er værdifulde

Astrid
Astrid

Gamle kuglepenne kan da ikke have andet end affektionsværdi, tænker du formentlig. Men det kan de! Vi har samlet en liste over gamle, værdifulde floatpenne. Læs med her. 

Selvom du ikke længere bruger dine gamle kuglepenne, er der god grund til at gemme de aflagte skriveredskaber – de kan nemlig stadig har værdi.

Værdien er floatpennene er i højgrad påvirket af efterspørgslen blandt samlere. De er nemlig villige til at betale i dyre domme for sjældne udgaver. Er du nysgerrig på om dine gamle floatpenne er sjældne og værdifulde? Læs med her.

Vi har allieret os med kuglepenseksperten, Anker Fogtmann fra Tjæreborg, der har en samling på intet mindre end 15.000 floatpenne. Floatpenne er en type kuglepen, der indeholder et bevægende motiv.

72-årige Anker har dedikeret 56 år af sit liv til at opbygge sin rekordvindende samling. Ja – du læste rigtigt. Ankers samling har slået både en national og international rekord – se hvilke i videoen ovenfor.

Med hjælp fra Anker tager vi nærmere kig på, hvilke gamle floatpenne der betragtes som sjældne, og som du muligvis vil kunne tjene på. Læs med nedenfor.

Find det på DBA

 1. Fyldepen, Gamle fyldepenne, kuglepenne & stiftsblyant

Waterman’s
Mont Blanc 
Parker
Penol

Priser f

  Fyldepen, Gamle fyldepenne, kuglepenne & stiftsblyant Waterman’s Mont Blanc Parker Penol Priser fra kr. 50,00

  50,00 kr.24-02-2024
 2. Kuglepenne, Montblanc Meisterstück Classique pencil, Dette er pencil/blyant udgaven af den klassiske

  Kuglepenne, Montblanc Meisterstück Classique pencil, Dette er pencil/blyant udgaven af den klassiske Montblanc pen. Den bruger 0.5 mm. stifter. Den er næsten ikke brugt og fuldstændig som ny. Der medf

  1.250,00 kr.23-02-2024
 3. Kuglepenne, Harley Davidson 2 stk. kuglepen og 1 stk. fyldepen med kasser (der mangler bund i den en

  Kuglepenne, Harley Davidson 2 stk. kuglepen og 1 stk. fyldepen med kasser (der mangler bund i den ene) Samlet pris kun 500,- ikke testet Sælges som udstillingsmodel og samleobjekt Kan sendes med GL

  500,00 kr.23-02-2024
 4. Kuglepenne, Mellem 820-840 reklamekuglepenne
Der er 2-3 float penne imellem.
Der kan være fejl og ma

  Kuglepenne, Mellem 820-840 reklamekuglepenne Der er 2-3 float penne imellem. Der kan være fejl og mangler på nogle, og der er nok ikke mange af dem der kan skrive mere. Sælges samlet.

  310,00 kr.23-02-2024
 5. Kuglepenne, stiftblyanter, pris pr. stk., Stiftblyant med høj samler værdi.
Wahl Eversharp Goldfille

  Kuglepenne, stiftblyanter, pris pr. stk., Stiftblyant med høj samler værdi. Wahl Eversharp Goldfilled Made in USA med dansk navnetræk fra ejer. Der er slid på guldbelægningen fra at blive brugt, to sm

  200,00 kr.23-02-2024
 6. Kuglepenne, Francois Yves Luthier roller pen, Smuk og velholdt kuglepen fra Yves Luthier fremstillet

  Kuglepenne, Francois Yves Luthier roller pen, Smuk og velholdt kuglepen fra Yves Luthier fremstillet omkring 1990. Materialet er bakkelit lignede, Galalith der er flerfarvet i smukke nuancer. Pennen e

  550,00 kr.02-01-2024

Der er i skrivende stund 1.800 kuglepenne til salg på DBA. De dyreste af dem kan du ser, her.

Denne floatpen har en værdi af 2.000 kroner

Perlen i Ankers samling – eller rettere sagt kronen på værket – er en engelsk floatpen med en lille krone på toppen. Inde i selve kuglepennen gemmer sig en lille rødklædt garde, som vogter over kronen.

- Det er en royal pen, fordi pennen har krone på. Det er da noget, der lugter kongeligt, siger Anker grinende.

Hvis Anker satte kuglepennen til salg på DBA, vurderer han, at den ville gå for mellem 1.000 og 2.000 kroner. Hertil skal det siges, at kuglepennen sælges med et tilhørende etui i det engelske flags farver.

SE OGSÅ: Video – Jans elskede pølsevogn kan blive din

Har du gamle floatpenne liggende derhjemme, er Anker måske interesseret i at købe dem til sin samling. Du kan kontakte ham via hans DBA-profil – find linket under videoen.
Har du gamle floatpenne liggende derhjemme, er Anker måske interesseret i at købe dem til sin samling. Du kan kontakte ham via hans DBA-profil – find linket under videoen.

Den dyreste floatpen Anker kender til

Anker har slået rekorden for Danmarks største samling af floatpenne. Samlingen gemmer på både nye og tudsegamle modeller. Med sin rekordvindende samling er Anker og hans samling kendt i floatpenne-miljøet.

De garvede samler holder naturligvis et skarpt øje med, hvilke floatpenne de øvrige samlere gemmer på. Den mest værdifulde floatpen, Anker kender til, ejer han desværre ikke selv.

Denne pen har en værdi af intet mindre end 3.700 kroner. Den tårnhøje værdi kan umiddelbart forklares ud fra sjældenheden af kuglepennen. Anker selv kender kun til ét eksemplar af denne pen!

Den 3.700 kroner værdifulde floatpen er udført opsigtsvækkende turkise plastik med en orange og gul skrift, hvor der står ”Kenya Safari”. Selve motivet i kuglepennen forestiller en savanne med buskads, dyr og en safaribil.

Har du denne floatpen liggende derhjemme, må du endelig ikke kassere den. Du kan nemlig med stor sandsynlighed tjene godt på den.

SE OGSÅ: Video – Gunnar sælger sin ikoniske røde Porsche Allgaier

Ankers samling af floatpenne fylder hele kælderen og adskillelige kasser rundt om i huset.
Ankers samling af floatpenne fylder hele kælderen og adskillelige kasser rundt om i huset.

De dyre damer

Ankers samling indeholder alle tænkelig afskygninger af floatpenne. Blandt de mest ikoniske penne i samlingen er de nøgne damer.

- Hun vil ikke af med tøjet, fordi du filmer, siger Anker muntert.

Når Anker fortæller, at han samler på floatpenne, svarer folk typisk: ”Det er da dem med nøgne damer i!?”. Og det må Anker jo give dem ret i.

Selvom Ankers samling af floatpenne med nøgne damer er blandt de ældste i samlingen, er det ikke disse, der løber med prisen som de mest kostbare damer.

I samlingen har tre prinsesser nemlig også hjemme. De tre prinsesser – Rose, Mary og Lily – er søstre og bor i hver deres floatpen. Prinsesse-floatpennene er ifølge Anker lavet i et lille oplag til en konkurrence.

- De er rigtig sjældne. Jeg kender inden andre samlere, der har dem, fortæller Anker.

Desto mere sjælden en floatpen er, desto større chance er der for, at floatpennen vil kunne afsættes for et højt beløb.

Find det på DBA

 1. Penalhus

  Penalhus

  150,00 kr.24-02-2024
 2. Skoletaske, Lego ninjargo, Denne skoletaske + penalhus fra Lego sælges 

Købt sidste skoleår for 109

  Skoletaske, Lego ninjargo, Denne skoletaske + penalhus fra Lego sælges Købt sidste skoleår for 1095 kr i Neye. Lynlåsen er defekt i den forreste lomme, derfor prisen. Men ikke noget man lægger mærk

  250,00 kr.24-02-2024
 3. Skoletaske, Ticket-to-heaven, sød rød og rummelig kvalitets skoletaske m rød/blomster og gymnastikpo

  Skoletaske, Ticket-to-heaven, sød rød og rummelig kvalitets skoletaske m rød/blomster og gymnastikpose, der sættes fast på tasken - brugt i 2 skoleår, men i pæn og velholdt stand. Eneste 'slid' er på

  250,00 kr.24-02-2024
 4. Skoletaske, LEGO “Ninjago”, 
- Fin skoletaske med tilhørende gymnastiktaske og penalhus
- gymnastikt

  Skoletaske, LEGO “Ninjago”, - Fin skoletaske med tilhørende gymnastiktaske og penalhus - gymnastiktaske der kan klikkes på rygsækken. - Alm. brugsspor - Nypris ca.1000 kr. - Fin begyndertaske! Ca. 0.

  220,00 kr.24-02-2024
 5. Penalhus, Nike, Aldrig brugt. Mulighed for at klikke fast på siden tadken

  Penalhus, Nike, Aldrig brugt. Mulighed for at klikke fast på siden tadken

  125,00 kr.23-02-2024
 6. Anden håndtaske, andet mærke, silke, Håndtaske og tilhørende makeup-pung/ penalhus. 

Fremstillet i

  Anden håndtaske, andet mærke, silke, Håndtaske og tilhørende makeup-pung/ penalhus. Fremstillet i Thailand. Som ny, aldrig brugt. Fra røgfrit hjem. Sælges for 50 kr. for begge. Sendes gerne (9

  50,00 kr.23-02-2024

Dine kuglepenne skal selvfølgelig bo lunt og godt i et penalhus. Se alle penalhuse til salg på DBA, her.

DBAs dyreste kuglepen

Selvom Ankers samling er bevis for, at floatpenne kan være hammer værdifulde, er det ikke en floatpen, der løber med prisen som DBAs dyreste kuglepen.

Vi skal derimod have fat i en vaskeægte klassiker inden for kuglepenne. Nemlig en Mont Blanc. Kuglepennen kan blive din for blot 8.500 kroner. Du kan købe den her – såfremt den stadig er til salg.

Kuglepennen, der mere præcist går under navnet ’Mont Blanc Boheme Je Táime Rollerball’ er udført i et klassisk design med et rødt hjerte i rubin. Og ikke mindst har det blækfyldte skriveredskab endnu ikke sat en eneste krusedulle.

SE OGSÅ: Video – Jørn Utzons hjemmebyggede sejlbåd kan blive din

Kunne du finde på at købe en kuglepen eller floatpen til flere tusinde kroner?
Kunne du finde på at købe en kuglepen eller floatpen til flere tusinde kroner?

Gamle kaffedåser er i høj kurs! Anne-Mette har på bare seks år anskaffet sig intet mindre end 951 retro kaffedåser og samling vokser stadig støt. Blandt de mere end 900 forskellige dåser gemmer sig nogle hammer dyre af slagsen. Den mest værdifulde er Anne-Mette blevet tilbudt hele 20.000 kroner for. Se Anne-Mettes samling af kaffedåser og bliv klogere på, hvilke gamle dåser du kan score kassen på, her.

Jens Ove elsker reklamer! Faktisk elsker ham dem så højt, at han har fyldt sit hjem til randen med retro reklamefigurer og -plakater. Den mest værdifulde plakat i samlingen, anskaffede Jens Ove sig for 500 kroner. Et lignende eksemplar er netop blevet solgt for 75.000 kroner. Se Jens Oves værdifulde reklamesamling i videoen nedenfor.


Læs mere om Jens Ove og hans reklamesamling, her.

Relaterede artikler